- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
laci06 #18177 üzenetére
HW-Q930C - nekem is az van. Ezzel nem lehet mellé lőni. Nem tömöríti a hangokat a sorrund részen mint a legtöbb riválisnál vagy kissebb samsung modelszámuaknál.
DTS-X és ATMOS is megy és ez nem kevert hang, a hátsőknál felfelé is megy csatorna és minden hang ott hallatszik ahova írva vagyon. PL JBL -nél pl DTS X nincs se DTS-HD, csak a legmagasabb árszegmensben.
-
Tomix24
addikt
válasz
redingitell #18196 üzenetére
Nekem is, info gombot nyomok és kiírja a hangot
-
toompa
őstag
válasz
redingitell #18196 üzenetére
Pedig végigfut egy Dolby Atmos írás ha olyan a forrás.
Ez pl. Apple TV A levegő urai.
Nem tudom hogy fotózni, de kiírja a film indulásakor.
Q700B
Itt az Y AT látszik a z írásból.
[kép] -
Voice24
őstag
Mindenkinek, aki megcáfolt: Prime videón (android tévére telepített alkalmazással) próbáltam Dolby Atmos hanggal rendelkező filmeket, többet is, egyiknél sem írta ki a soundbar, hogy Dolby Atmos, csak azt, hogy Dolby Sorround (azaz sima 5.1). Ha Atmos jelet kap, akkor azt kellene kiírnia. A bar felfelé néző sugárzói érzésre nem adtak ki hangot magukból. Tehát egy dolog, hogy a Prime-on az van odaírva a filmhez, hogy Dolby Atmos, ha esetemben a tévé nem tud Atmost kezelni, nem fog Atmos jel átmenni a soundbarba, csak 5.1. Ha valakinek sima 5.1-es soundbarja van, vajon mi alapján állítja, hogy Atmos szól rajta?
-
válasz
Voice24 #18192 üzenetére
Gino20 és toompa is leírta már, de becsatlakozom.
Soundbarom tudja az atmost (igaz csak dekódol, amúgy mezei 5.1), a TV-m viszont 2018-as LG ami hivatalosan hírből sem ismeri az Atmos-t, csak DD/DD+/DTS.
Ennek ellenére megy streamingről az Atmos, ahogy a letöltött tartalomnál is (csak streamingről származó anyag).
Akkor is ha a tv játszik le és akkor is ha a tv-re dugot médialejátszó.A soundbar a tv-től kapja a hangot.
A nem tömörített anyaghoz kell az eARC, de mivel a streaming szolgáltatók tömörített hangot használnak így megy sima ARC-n is a dolog ha a TV tudja a DD+ hangot. -
Voice24
őstag
Mégis hogyan? A hdmi oké, de honnan továbbítana Atmos jelet a soundbarba, ha a "mazzag" másik végén lévő eszköz (tévé) nem képes azt kezelni?
"A tévék dobozára nyomott Dolby Atmos logó viszont nem azt jelenti, hogy a készülék így szólal meg, hanem azt, hogy képes dekódolni vagy változtatás nélküli továbbítani a jelet a kompatibilis hangrendszerre." Vagyis, ha a tévén nem szerepel a Dolby Atmos jelzés, akkor nem képes sem dekódolni, sem változtatás nélkül továbbítani az Atmos jelet. A tévémen a hdmi csatlakozások is sima ARC-ok, nem pedig EArcok, amik az Atmoshoz kellenének.
Tehát hiába Atmos-képes a soundbar, ha nincs kiszolgálva olyan jellel, magától nem fog Atmost megszólaltatni. -
toompa
őstag
válasz
Voice24 #18185 üzenetére
Szerintem a tv-nek nem kell tudnia az atmos-t, attól még a soundbar ki tudja adni magából ha olyan a forrás.
Tudtommal az én LG tévém sem tudja az atmost, a soundbarommal pedig sűrűn nézek olyan filmet és ki is írja hogy atmos.
Szerintem nincs köze a tévének hozzá.
Javítsatok ki ha tévedek. -
Voice24
őstag
Ma meghozta a posta a kicserélt Ultimea Nova S80-at. Estére nagyjából összeállítottam, bevezetékeltem a régi helyére. Az első benyomások mindenképpen jók, bár szoknom kell a hangzásvilágát, más, mint a JBL SB260. Atmost nem tudok tesztelni, mert a tévém nem tudja, az 5.1-et viszont jól hozza.
Amit meg kell szoknom, hogy az Ultimeán a zene a zene módon szól jól, a film pedig a filmen (ki hitte volna). A JBL-en a film módot használtam csak, azon jól szólt zene és film is. Nyilván a JBL 2.1-es, az Ultimea pedig 5.1.2-es.
Holnap még tovább tesztelgetem filmekkel és zenékkel is. Meg talán letesztelem az új szoftvert, ami elvileg ma jelent meg a cucchoz, és állítólag tovább javít a hangzáson. Amúgy az Ultimea support egyértelműen példaértékű. A cserét is flottul bonyolították, és a vásárlók véleményére is nagyon gyorsan reagálnak. Segítőkészek, adják a tanácsokat, és valóban dolgoznak a felmerült problémák kiküszöbölésén, ennek eredménye az új szoftver is. -
Bernardo20
őstag
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy JBL 1300-ast, nem vagyok egy expert, de ha esetleg valaki szeretne többet tudni róla, akkor szívesen válaszolok amire tudok.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Van most valami általánosságban ajánlott soundbar amivel nem mehetek nagyon mellé?
Van egy 3 éves Samsung HW-Q900T-nk jelenleg, és egy másik TV mellé (hálóban, LG OLED 65") szeretnénk valamit ami kicsit a lapos hangján javít. Lehet mélynyomóval és nélküle is, és alapvetően nincsen összeghatár, 100-300k között bármi lehet ami egy racionális és jó választás. Ha 300k-hoz közelit, akkor nyilván a régi Q900T-t kapná az LG OLED, és az új pedig menni a nappaliba.
Mit javasoltok? Nem vagyunk vájtfülüek, de nem vetjük meg a jót sem.
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Tudnátok segíteni, véleményezni, hogy az alábbi 3 Soundbar közül melyiket érdemesebb megvenni?
Csak az általam linkelt 2 márka típusai jöhetnek szóba ezen 3 verzióban (ne kérdezzétek miért 😀), de most nem is ez a lényeg.
Tehát az első számú :
[Yamaha ] mélynyomó nélkül, szintén nyomó nélkül ez a [TCL] és ez utóbbi márka más típusa nyomóval : [TCL]Amire belesz fogva egy C3 oled alatt : filmek, tv csatorna... youtube/spotify stream.
Tényleg érdekelne, pro/kontra.....,és ezek közül kell választanom.
Köszi!
-
Syz
senior tag
Sziasztok!LG SN5Y 2.1-es mélynyomó javításában jártas,műszerész szakembert keresek.Az enyém 2,5 évig bírta,most már be sem kapcsol.Tudom ez típushiba és javítható.Kérlek írjál privit ha elvállalnád
-
Voice24
őstag
válasz
Woodcutt3R #18169 üzenetére
Hali! Nekem is a gyártó által küldött fájl keltette életre a halottak hitt S80-at. A párosítási gond miatt várom az áprilisi cserét.
Ja, múltkor írtam a halk hátsó és atmos sugárzókról. Közben ott a customized firmware hozzászólásaiban lassan kiderül, hogy semmi gond nincs azokkal, csak megfelelő forrással kell etetni. -
válasz
Szerencsére korrekt az ügyintézés.
-
Danex
addikt
válasz
Meg kell nézni TV-n jó HDMi csatiba van-e dugva, kábel jó minőségű-e és még a TV-n is lehet van beállitás ,hogy PCM vagy Bitstream legyen talán (nekem már LG van igy csak több évről rémlik valami)
-
Gino20
őstag
válasz
Ha esetleg nem lenne meg az infó: Atmos eredeti nyelven / hangsávval lesz. Szinkronosan nincs, kivéve 1-2 Netflixes filmet.
-
Woodcutt3R
tag
válasz
labeda #18168 üzenetére
Tegnap kaptam a gyártótól egy fájlt, felraktam usbről és működik. Valami bug volt, többeknél előjött. A Banggood egyébként felajánlotta a cserét stb. de így nem éltem vele.
Egy Samsung QE55S90CAT tv-m van, de valamiért a dolby atmos mező szürke, nem tudom bepipálni, ez zavar. Pedig a forrás HBO max, dolby atmos jellel. -
válasz
Woodcutt3R #18167 üzenetére
Mi az eredménye?
-
Woodcutt3R
tag
válasz
Voice24 #18148 üzenetére
Sziasztok!
Én egy ultimea s70-t vettem, minden működőtt fél napig.
Felraktam rá a "Nova S70 Customized Software-V139" firmwaret, elszámolt 100%ig aztán nem indult újra többet, kijelző se megy, sötét. Így nem tudtam visszarakni rá a default firmwaret. USB pendrive-t ha rákötök ég kijelzője a pendrivenak. Banggoodal levelezek épp mert én tőlük vettem. -
varsam
őstag
Sziasztok,
azonos áron JBL Bar 800 vagy a 9.1-es típust ajánlanátok?
-
setup
tag
sziasztok, ezek BT-n tudnak "figyelni" vagy jack kábelt is rá kell dugni, vagy hogyan oldják meg, hogy amikor a TV-t bekapcsolják magától kapcsoljon be a soundbar is és aludjon el, amikor a TV-t kikapcsolják? Vagy mindenképpen ki kell adni a külön távirányítót, hogy elhagyják?
-
Voice24
őstag
A párosításra eddig nem találtam panaszt, úgy látszik, csak velem szúrt ki valamiért. Viszont többen panaszkodnak, hogy a hátsó, sorround hangszórók és a soundbarban lévő felfelé sugárzó hangszórók nagyon halkak. Ezen ígérete szerint próbál javítani az Ultimea, kérdés, mire jutnak. Más is arra a megállapításra jutott, hogy talán a forgalmazás megkezdése előtt kicsit többet kellett volna tesztelni.
-
toompa
őstag
válasz
proly01 #18156 üzenetére
Üdv!
Mivel a soundbar earc csatira van dugva a tv-n, ez nem lehet probléma.
A leírás szerint a soundbarod mindkét hdmi portja 2.1-es, ez sem lehet probléma.
PS5 beállításait nézted?
Ugyanígy használok egy Samsung Q700-at és nincs ilyen gondom.
A soundbarnak a képet át kell engednie.
Mindkét hdmi kábel 4k képes? -
proly01
őstag
LG C2 összekötve arc-on egy SN7Y soundbarral.A soundbarba dugok egy PS5-öt az mitől van,hogy a hang DTS de a kép nem 2.3 RGB HDR csak YUV422?
Az eARc hiánya okozza? Vagy rossz a HDMI kábel?Esetleg a soundbaron "csak" 2.0 a HDMi szabvány? -
korcsillio
addikt
Üdv.
Van egy Yamaha ysp-1100-am.
Valószínűleg a (kis)táp elszállt benne
Hol lehet hozzá alkatrészt kapni ? -
freemanone
addikt
válasz
mave13 #18150 üzenetére
A youtube jelenleg nem képes semmilyen 3D audio formátumra. (DTS:X, Dolby Atmos, DD+, Sony 360 Reality)
Mindegy mi van írva a video címébe és a leírásba. Három éve van egyáltalán 5.1 támogatás, de az is csak tömörített formában.
Amire van esély, az IAMF lesz, ami a samsung és a google közös gyereke amit az atmos ellen indít. Vélhetően ez lesz az első 3D audio formátum a platformon. Sajnos magyar forrást nem tudok, de chatGPT lefordítja ha valakit érdekel: [link]Egyébként magyar nyelven atmos tartalom az olyan mint a fehér holló.
Angolul rengeteg van, de ott is elég sok a pocsék keverés. -
sziasztok! épp tv vásárlását tervezem (valszeg egy lg c3 lesz a befutó) és gondoltam hozzáadok valami soudnbart az lg weboldaláról. viszont itt eléggé lehúztátok őket, még a drágább kategóriában is. gagyiért pedig nem szeretnék fizetni.
vannak kompatibilitási gondok különböző márkák között? pl a samsung nem működik jól az lg-vel, nem megy távirányítóról a hangerőállítás, ilyesmire gondolok. amit keresnék az 1 db soundbar, nem kell több hangszóró, meg mélynyomó, meg semmi sem. [link] ezen is csak azért gondolkodtam el, mert ha hozzáadom a kosárhoz, akkor van még 10% extra kedvezmény ennek meg a tv árából is.
szóval tudtok-e egy jó ár/érték arányú soudnbart ajánlani, ami jobb a linkelt lg-nél, és csak egy darab léc?
-
toto0569
addikt
válasz
mave13 #18150 üzenetére
Nekem meglett az Atmos,de átkellett kapcsolnom az eredeti nyelvre. Utána a Sound bar is kiírta és a tv is jelezte a jobb felső sarkában,hogy Atmosra váltott. Most már működik a tv aplikációja (Netflix talán van a Disney + on is ,majd azt is megnézem) és működik a Apple TV 4K-n is.
-
válasz
toto0569 #18143 üzenetére
Nekem LG TV-n, Samu 930c-vel Dolby Digital volt a legtöbb, amit a Youtube kicsikart magából. Atmos-ig nem jutottam, akármilyen tartalmat is próbáltam. Úgy látszik, ez itthon ennyi. Nem tudom külföldön, esetleg hazai pályán mi a helyzet, mert valószínűleg nem véletlenül írják rá a tartalmakra, hogy Atmos. Lehet, csak itthon nem lehet lejátszani.
Egyébként, nekem az LG C2 ha USB-ről játszok le rajta tényleg Atmos tartalmat, a médialejátszó azt is csak PCM stereo-ban küldi a soundbarra, hiába van a pass trough bekapcsolva, és hiába eARC a csatlakozás, amit ki is ír a bar.
A Disney plus tud még Dolby Digital +-t magyar szinkron mellett. Angollal még nem próbálkoztam, nem tudom, át lehet-e állítani.
Szóval az Atmos egyelőre még nem jött össze... -
Voice24
őstag
válasz
Henker2 #18146 üzenetére
Amíg nem jutok a végére, nem akartam ezzel untatni a közönséget. A lényeg röviden, hogy miután megjött a cucc, felraktam a honlapon elérhető, többféle állítási lehetőséget kínáló szoftvert. Ezzel még nem volt gond, de amikor utána végre meg is akartam hallgatni, kiderült, a sub nem kapcsolódik a soundbarhoz. A szoftverre gyanakodva visszatelepítettem az elvileg gyári szoftvert (a honlap szerint is van rá lehetőség), de ezután viszont meghalt a soundbar, nem tudtam életre kelteni. Elkezdtem a levelezést a supporttal, nagyon segítőkészek. Ma végül odáig jutottunk, hogy küldtek emailben egy bin fájlt, azt kellett pendrive-ról telepítenem a halott állapotban, és lőn csoda, életre kelt a soundbar. Azt még előtte írták, hogy többek tapasztalata alapján régebbi pendrive-okkal szokott gond lenni a frissítés során, először én is egy elég régi darabbal próbálkoztam.
Nos, volt örülés, hogy mégsem halt meg teljesen a cucc, ismét összeállítottam, de sajnos a sub továbbra sem hajlandó összekapcsolódni a soundbarral. Most erre várom a megoldásukat.
Amúgy a support teljesen jó, viszonylag gyorsan lépnek mindenre, keresik a megoldást. Felajánlották, hogy cserélik a cuccot, de ha ugyanilyenre szeretném, akkor várnom kell, mert a következő szállítmány április közepére várható, vagy cserélik a D60-ra és visszatérítik a különbözetet. Ha cserélni kell, maradnék az S80-nál, de remélem, hogy lesz megoldásuk a párosítási gondomra.
Most ezzel a sztorival biztos elriasztottam pár leendő Ultimea vásárlót... -
joydrv
aktív tag
-
Danex
addikt
válasz
Zolom89 #18142 üzenetére
spotify-ra visszatérve, nálunk S21-el volt kilökve rá a zene Spotify-ról, tudni kell hogy panelba 20-as hangerőnél már a szomszéd is élvezheti a zenét amit hallgatsz... na most telefonon reflexből állitani akartuk a hangerőt ami azt jelenti, hogy a telefonon lévő 70%-os hangerőt 65%-ra vette, és ezt a 65%-ot ráküldte a soundbarra (Q990B).
Nem kell mondani az amúgy már kicsit nagyothalló kutya elteleportált a szobából ,de a mi fülünk se köszönte meg, percekig fájt utána.
-
Zolom89
senior tag
válasz
toto0569 #18139 üzenetére
Legutoljára mikor néztem akkor csak 5.1 támogatott a YouTube, mikor elindítottam még a surrand feliratot se írta ki a Bar, nem hogy atmos 😁
meg ugye azt se felejtsük el hogy ki milyen lejátszóval vagy forrásból néz filmet… pl hiába van DTS a Blu-ray rippen ha pl a tv nem támogatja és a tv a médialejátszó eszköz.
Nagy segítség ha a Tv-ben van “átengedés” és hozza eArc támogatás mert ha streamingen nézünk tartalmat akkor azt ők játszák le és küldik a jelet a tv-nek így nincs szűk keresztmetszet amit a tv okozna ha a Soundbar támogatja az Atmost DTS stb.cobra: szerintem rég azon a szinten van
Q700b anno szoftvert nem tudtam frissíteni mert nem akarta az igazat. Csak pendriverol ment…
hozzateszem hogy a Q990b semmi de semmi bajom nincs, nagyon szépen teszi a dolgát, nem felejt el semmi beállítást minden patika szoftverben is, csak ne jöjjön frissítésmaskor volt téma az integrált Spotify a Samsung Bárokban, ha valakinek ez számít és használja akkor olyan Soundbart vegyen amibe ez integrálva van, mert ég és föld a minőség amit Bluetoothon rá küldesz és amit magának elhúz.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #18129 üzenetére
Úgy látom a Samu kezd lecsúszni a kínai gyártók szintjére ami a szoftvert illeti.
Nekem Q700C van, pl. sose tudjam a Chromecast-et működésre bírni, és mostanában azzal szórakoztat, hogy nem megy standby-ba és random villogtatja a forrást a kijelzőjén. -
toto0569
addikt
-
toto0569
addikt
válasz
Zolom89 #18138 üzenetére
Hát...igen...virágboltban is az Angol 5.1, 7.1,DTS.
A Magyar 2.0 valami elképesztően kicsi bitrátával...
Amiből még teret sem lehet elővarázsolni.
Ahogy Dolby Atmosra váltott minden letisztult a hangoknál.Tényleg ,ég és föld a különbség.A csalódásom a Magyar Dolby Atmosban merül ki...Azt hittem,hogy megúszom az erősítő bekapcsolását.
A hétvégén néztem a "Hercegnő és a sárkány" c. Filmet. 5.1-ben a fentebb leírt házimozival.A sárkány kristálytiszta hangja ahogy a barlangban körbefutott valami csodás volt.
Ezt nem is várom a SB-tól,tudtam ,hogy kb. mire számíthatok mikor rendeltem.
Az átlagtól eltérő a szobám magassága.Ehhez a magassághoz kevés az a kicsi hangszórókészlet amivel rendelkezik a sound bar.Abban tudnál segíteni,hogy a Youtubeos "Dolby Atmos" videók azok ténylegesen azok vagy abból sosem fogok ilyet hallani max. csak valami sorrund hangot ?
-
Zolom89
senior tag
válasz
toto0569 #18137 üzenetére
A halványkék szemek... beszélgetnek a fák alatt, es a megfagyott víz a fákról elkezd olvadni és csöpögni, az olyan jól megvan csinálva hogy szabályosan néztem hogy most mivan mert tényleg olyan mint ha ott állnál.
Egyébként sok filmben megvan hogy kezdenek valamit az Atmossal, de ez nem azt jelenti hogy folyamatosan jön valami hang fentről.
Nagy khlisé egy elrepülő madar, vagy tárgy a fejed felett, vagy éppen a kopogo eső tényleg a fejed felett verné az ereszt.
Máskor is volt már róla szó, hogy aki Atmos térhangzást akar az felejtse el a magyar szinkront és a lebutitott hangot amit ez képvisel kishazánkba, eredi nyelven nem csak hogy minden film Atmossal jön, hanem az alap hangminőség is ég és föld. -
toto0569
addikt
válasz
Urguru #18124 üzenetére
TCL TS8212 sound bar.
Tegnap sokáig elhúzódott a bekötés,vagyis a Dolby Atmos hang megtalálása...
Nem akart abban működni az istenért sem.Már minden kipróbáltam de se a tévé saját Netflix aplikációja se az Apple TV 4K (2022) nem akarta a jót...
Későn,de eszembe jutott,hogy nyelvet váltsak... És lőn világosság,vagyis Dolby Atmos...(Még jó,hogy nem költöttem rá egy kisebb vagyont.)
A Sound bar meglepően hangos.Efekteknél van durrogás és robbanás.A filmek beszédhangja is jó.(Próbáltam youtubeos videókat nézni "Dolby Atmos"-t de az szerintem sosem lesz az.)Vagy azt írja PCM sound vagy Dolby sorrund.A hang nem késik sehol nem volt szükség korrekcióra a tv-ben.
A telekomos iptv-n keresztül nem tetszik a hangja ,mert sok a mély és dörmög...(a subot még pakolgatom,keresem a megfelelő helyet.)
A "treble" és a "bass" +5 és -5 között állítható.
Ettől a SB-tól senki sem vár csodát,de azért hallható a fent megjelenő hang...
A szoba 5m x 4m x 3.30m.Ehhez a térhatáshoz nagy a szoba belmagassága.
Ha hamarabb tudom,hogy csak az eredeti nyelven hajlandó Atmosban megszólalni akkor még ennyit sem költök rá...
(Ha valaki tud Netflix filmet ami Magyar nyelvű és Atmos, az küldhetne film címet...) -
Voice24
őstag
Megérkezett a kicsike, délután összebuherálom, aztán majd beszámolok az első benyomásokról. [kép]
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung QE55S90CAT Tv-m és vettem hozzá a Dolby Atmos miatt egy ULTIMEA Nova S70 soundbart. Felismeri, earc hdmi portba dugtam a hdmi kábelt.
A tv-n nem jelenik meg a Dolby Atmos mező bekapcsolási mező, szürke marad.
A TV adásainak a hangjai megfelelőek, de ha HBO maxon lévő filmek párbeszédei halkak vagy egyáltalán nem mennek. Adtak hozzá HDMI kábelt, lehetséges, hogy az a baj, hogy nem earc hdmi kábel?
Köszi
M.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung HW-Q800C projektorom meg egy Fold mobilom. A problémám nem eget rengető, inkább csak az bosszant, hogy miért nem működik: és ez nem más, mint a "tap sound" funkció. Hiába engedélyezem a telefonon, elindítom a zenét rajta, aztán érintgethetem a világ végéig, akkor sem akarja a projektor átvenni a zenét a telefontól. Bejön egy kis üzenet az értesítési sávra, hogy tap sound engedélyezve, aztán onnantól semmi sem történik.
Erre lenne esetleg ötletetek?
-
Zolom89
senior tag
válasz
Pacee87 #18126 üzenetére
Hisens, TLC, LG ezeket felejtsd el... meghalod hogy egy Samsung, vagy egy akár a JBL mennyivel tisztábban szol mint ami most van LG-d el sem hiszed.. ami fontos hogy 3.1 legyen, nagyon sokat ad hozzá hogy a középsőből tud jönni a hang, Samsungnál külön hangerőt lehet rá adni a centerre
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretné kérni tőletek! Van egy LG SL4Y hangprojektorom. Nekem egy dolgot leszámítva teljes mértékig megfelel. Ami hiányzik az a HDMI ARC-CEC támogatás, hogy a TV (Sony OLED) távirányítójával tökéletesen működjön a hangerőállítás. Erre esetleg valamilyen javaslatotok lenne?
Lehet használt és új is. Az LG-m nyilván egy belépő kategória, de ha arányosítva elég többletet kapok a $-ért, akkor más kategóriákra is nyitott lennék. Elsősorban TV/Filmnézésre lenne használva, lehet 2.1, 3.1, 5.1, 7.1 is, de hangkábelezni ne kelljen, táp (220) ok. Előny lenne az automatikus hangerőszabályzás, hogy a rohadt reklámok ne kezdjenek el üvölteni műsornézés közben.Amiket eddig néztem, de olvasok róluk hideget-meleget is:
LG SN 4 2.1
Hisense AX5100G
Samsung HW-B650/EN
LG S65Q
Köszi előre is a segítséget! -
fege87
csendes tag
Sziasztok. Chromecast, illetve az alábbi Soundbarok mellett van esélyem arra, hogy ne jelentkezzen a "halk beszédhang, hangos háttérzaj" jelenség? Ami még fontos, hogy a basszus lehetőség szerint minél kevesebb legyen, szóval a testreszabhatóság.
Ezen a kettő gondolkodtam:
TCL S643W Soundbar, 3.1, 240 W, 5.3 Bluetooth
TCL TS8212 Dolby Atmos Sound
Köszönöm. -
Adam_97
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi két típus között próbálok döntést hozni, de sajnos nem vagyok jártas hangprojektorok terén ezért gondoltam felteszem itt a kérdést hogy ti melyiket ajánlanátok a kettő közül, illetve hogy miért, de hasonló (vagy jobb) ilyen ársávban is jöhet nyugodtan. Egy átlagos méretű nappaliban lenne egy LG UR73 TV mellé.
LG S75Q
Sony HT-S2000
Válaszokat előre is köszönöm! -
Elvileg mind2 Atmosképes (x.x.2, tehát elől 2 magassági csatorna van).
Annyi hogy a Sharp úgy hirdeti magát, hogy 5.1.2, de az 5-ből a hátsó 2 csatornát vituálisan próbálja meg leképezni, ami meg olyan amilyen.
A Samsung nem próbálkozik ilyesmivel, az 3.1.2.
Viszont egyik sem bővíthető hátsó szettel, ez jó előre tudni, már ha lenne ilyen terv később.Az a Samsungnál a Q sorozat.
Sharpot még nem hallottam, szóval látatlanban nem szeretnék ajánlani.
Egyet tudok, hogy a Samsungok hangja (a maga kategóriájában) elég korrekt. -
fdisk
őstag
Sziasztok.
[link]
Erről a hangprojektorról mi a véleményetek?
Az atmos miatt kelleme. És árban még beleférne a keretbe.
Vagy más alternatíva?
Egy tcl 55c735 tvhez lenne. -
toto0569
addikt
Ez milyen lehet?
TCL TS8212 Dolby Atmos -
toto0569
addikt
válasz
freemanone #18111 üzenetére
Találtam pár véleményt ahol azt írják,hogy csalódást fog okozni a térbeli hang.
A Denon erősítőm 2 csatornával is tud térbeli hangot előállítani.Olyat,hogy a múltkor odaléptem a hátsó hangszórókhoz meghallgatni,hogy szól e?De csak az első kettő szólt...
Lemondtam róla... -
freemanone
addikt
válasz
toto0569 #18109 üzenetére
Hallgass Gino20 mondataira.
Meg ne vedd azokat az SB-ket. A jelenlegi HM mellett csak jóval magasabb kategóriás SB rúgna labdába.
Ha pattintós atmos és SB, akkor legalább hangszóró legyen ami pattint, ne ezek a légrésnek mondható csipogók. HW-Q70R-et hajtottam egy ideig amiben van ilyen csoda. Néha tudott olyan érzést kelteni, hogy ez mintha a plafon körül történt volna, de meglettem volna nélküle. Q930 és Q990 teljesen más szinten mozognak.
A fizikai 4 hangszórós plafon kiépítés pedig megintcsak egy teljesen más szintet képvisel. Viszont az jóval zsebbenyúlósabb és macerásabb is. -
Gino20
őstag
-
toto0569
addikt
válasz
Gino20 #18107 üzenetére
Mennék én,de ellentétes irányban lakik...
Segíts inkább,hogy az a "B" és "C" a Q600 után mit jelent?
Mert ez olcsóbb... -
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18103 üzenetére
TV-ben beépített atmos és, hogy az milyen frankó?? Erre alapozva vennél bármit is a meglévő HM helyett? Sorry, de nagyon rossz "úton" jársz, viszont ebből a szempontból talán hasznos volt, hogy írtál ide, mert így talán nem égetsz el feleslegesen 100e Ft-ot sem
. A munkatárs nem valószínűleg, hanem 100%-osan még életében nem hallott semmi érdemre való rendszert (akár egy 50-100e Ft-os SB-t sem). Ez amúgy egy baromi jó dolog, mert így nincs benne semmi komolyabb igény és valójában megspórol egy rakás pénzt, közben mégis abszolút elégedetten nézi mondjuk a Netflixet a TV hangszóróin keresztül
. Ha munkatárs akkor feltételezem, hogy nem az ország másik végéből van, vagyis ha nem tévedek, akkor hát hajrááá és menj át demózni egy TV atmos hangot
#18104toompa:
Már kevésbé vagyok napra aktuális, de köszi a pontosítást. Így már semmi nem szól mellette és SWA-al együtt inkább Q930...
#18105Redlight2:
Ez sajnos szintén nem hozza még a talán pattintós atmos élményt sem. 4-5 éve pont ugyan ilyen volt a Q60R hangprojektorom (csak arra nem volt ráírva az atmos). Ebben nincs atmos "upfiring" hangszóró csak apró oldalra (nem front felé) kivezetett apró lyukacskák. -
toto0569
addikt
-
Redlight2
tag
-
toto0569
addikt
válasz
Gino20 #18101 üzenetére
Az egyik munkatársam vett egy Samsung QLED tévét,amiben van beépített Atmos és,hogy az milyen frankón térhatású...Gondoltam kipróbálok egyet csak az Atmos hatás miatt.
Még egy kérdés...
100000 forintos kategóriában valami amiben felfelé sugárzó hangszóró is van és Dolby Atmos képes? -
Gino20
őstag
válasz
Voice24 #18100 üzenetére
Itt már csak 1 kérdés merül fel bennem.
Mi alapján alkotunk véleményt?
Van-e a Nova tulajoknak összehasonlítási alapja egyéb SB-vel, vagy csak pl egy TV-hez hasonlítjuk?
Ha a első és azt mondjuk, hogy otthoni körülmények között halottunk hasonlóan olcsó pl samut/lg-t, akkor az már lehet egy valid összehasonlítás (persze az egyéni ízlés még akkor is lehet eltérő), de ha csak TV-hez, akkor még erről sem beszélhetünk.
Félreértés ne essék, ezt nem valami vitaindítónak szánom. Ha a Nova pl olyan, mint az Edifier, akkor árkategóriájában lehet ténylegesen baromi jó cucc.
-
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18099 üzenetére
Ha gondolod amúgy hifi/hm üzletekben egész jó környezetben tudsz demózni bizonyos SB-ket. Árukereső szerint van Denon S217 az Octogon audio-nál vagy Home Movie-ban.
HK/Klipsch/Jamo/....... van az Extreme audio-ban. Persze ehhez nem árt BP vagy környékén lakni, ha az ember mindent is meghallgatnacsak el ne mond, hogy van HM-ed, mert lehet a véred kiszívják SB vásárlási szándékkal
.
Komolyra fordítva a szót: ha összeségében elégedett vagy az 5.1 HM rendszereddel, akkor egy ilyen ~100e Ft-os rúdacska semmilyen szinten nem tudja azt megközelíteni (ez esetben valójában a kérdésed/felvetésed is kicsit nehezen értelmezhető, hogy mit is várnál egy ilyen terméktől). Esetleg a DSP, hangok kompresszálása miatt a dialógus lenne jobb élmény, mint most, de fizikai háttérsugárzók nélkül cseszheted még az 5.0/5.1 élményt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- Diablo IV
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest