Új hozzászólás Aktív témák
-
Lessmessino
tag
válasz
domedee #19599 üzenetére
Milyen hangerőn van a sub? Azért kérdezem, mert panel lakás. Társasházban lakom én is, igaz tégla, de a q600-tól is tud remegni minden, szomszéd nem tudom, mit tapasztalhat belőle. (itt is hallani azért szomszédtól hangokat, annyira nem vastagok a falak, de a panel az rosszabb ebből a szempontból)
-
domedee
senior tag
Kis beszámoló a Samsung HW-Q990D-ről, hátha valaki gondolkodik rajta:
-Még nem optimális szobaelrendezésnél is szépen hozza a térérzetet.
-Panel lakás nagyszobájában van elhelyezve, a rövidebb falon, a hosszabbik fal felé eltolva a középvonaltól kicsit.
-Betölti a szobát a hang, 10-20-as szint között (azaz 1/4-ig) bőven elég hallgatni.
-Ha nem a hangszórók között vagy, kicsit laposabb a hangzás, azaz "kiesel" a térhangzás buborékából.
-A beszéd/énekhang szépen érthető minden esetben, még ha kint is vagy a térhangzás buborékából.
-A lakás más szobáiban is szépen érthető a beszéd/ének, tiszta a hangzás. Természetesen a hangerőtől is függ.
-Hangminősége videó alatt szuper, szépen hozza a mozis hatást (a szobaelrendezés negatív hatásai ellenére is). Szépen el tudsz benne merülni.
-Koncertet hallgatva (akár Youtube-on is), szépen átkeveri a hátsókra is a hangot.
--Tisztán zenét hallgatva (sztereó forrás), érezni, hogy inkább mozira hangolt a működés. Ugyanakkor szépen bele tudsz merülni a zenébe még így is, a hátsók nagyon finoman, de kiegészítik a zenei teret körülötted.
-Zene esetén, ha kint vagy a hangszórókon kívűl, akkor is tiszta, de laposabb, kevésbé szétválasztott a színpadérzet, kevesebb az erő benne, mint egy jó sztereó rendszeren. Mondhatni, a soundbar hossza okán, széthúzza a teret. Nem hiba, ez ilyen műfaj a sok front hangszóró miatt. Úgy tudnám leírni, hogy egy nagyon tiszta mono (de elnyújtott) hangforrásod van.
-Szépen hallható, ha akár csak Youtube-on hallgatsz zenét,hogy milyen a forrás hangminősége. A gyenge hangkeverés/minőség tisztán megjelenik. Csak példának: Ákos A test koncert 1994 (eléggé gyenge hang) és az Utolsó hangos dal koncertfilmje között ég és föld a különbség, pedig az előadó hivatalos csatornáján van mindkettő.
-Még az anyós is megjegyezte, hogy nagyon szép hangja van, pedig eddig sosem mondott ilyet zenei cuccról.
-Az előző rendszerem egy Thonet&Vander Hoch BT 2.0 volt, FiiO D03K Taishan DAC-on át etetve a TV-ről.
-Amúgy sztereó forrást hallgatva -de térhatású üzemmódban- szépen követhető a linken levő Youtube videón a térbeli mozgás. [link] Mármint, ha a hangszórók között ülsz.
-A lenti szobaelrendezésben van használva. Bőven nem optimális, de ez van, ebből kell főznöm. -
blueye
veterán
válasz
freemanone #19597 üzenetére
Minden szavaddal egyet tudok érteni. Persze az élet mindig máshogy adja: jó áron vettem a anno a Q700A-t és most relatíve jó áron a 9500S-t. Persze lehet hogy inkább feljebb kellett volna lépnem de ez egy hirtelen döntés volt. Ráaadásul mivel már rég nincs garanciám a Q700A-ra ha esetleg elromlik akkor tudok egy Q700X-et venni és marad a 9500S.
-
freemanone
addikt
válasz
Lessmessino #19595 üzenetére
A 9500S hátsóknál az is fontos eltérés, hogy mindkettőnek csak áramot kell adni és nem kell egy hangkábelt kihúzni a kettő közé.
Viszont a hangzáshoz nem különösebben ad hozzá a 9500-as felsője. Szóval csak ezért én nem biztos hogy erőltetném a felárat.
Egy Q700D-hez később vásárolt SWA9500S, közel hozza az árat a Q930-as szériához, ami viszont fölényesen megveri a 700-ast.
Szóval szerintem nem biztos hogy akkora előny a későbbi bővítés lehetősége, persze egy jó akció mindig segíthet az arányon. -
blueye
veterán
válasz
Lessmessino #19595 üzenetére
Igaz, valamit valamiért, én is csak sok év után voltam hajlandó érte ennyi pénzt adni amikor most esett az ára, igaz most nem bántam meg.
@Project: A Ajánlottam hogy esetleg innen a HAról kapsz most is, akkor pontosítom hátha nem reklám. -
Lessmessino
tag
válasz
Project: A #19593 üzenetére
Az árhoz hozzátartozik az is, hogy a q600 és q700 esetében az utóbbihoz jelentősen dragább a két hátsó hangszóró és nem kompatibilisek egymáséval. A 700as hátsóiban vannak felfelé irányuló hangszórók is, a 600nál nincsenek.
-
sakal83
addikt
válasz
Project: A #19593 üzenetére
Kuponozd le a samsung oldalan amikor lesz.
-
válasz
Project: A #19589 üzenetére
Szubjektív véleményem, hogy a Samsungok hangja jobb ugyanabban az ársávban.Magasak, közepek, mélyek, mind valahogy szebben és egységesebben szólnak mint az LG-nél.
Arról nem is beszélve, hogy később igény szerint bővíthetők hátsó szettel is.
Q600/700-ból C vagy D.
Mindig a betű jelöli az évjáratot, C 2023-as, D 2024-es, nagy különbség nincs köztük.Karácsony körül sokmindenből megcsappan a készlet, ebben semmi új nincsen.
-
313313
addikt
válasz
A, B, C, D a gyártási év.
A: 2021
B: 2022
C: 2023
D: 2024Akik jobban értenek hozzá, azt mondják azért a Samsung mert ár érték arányban a legjobb.
Én mikor néztem Q600B-t választottam, hasonló tudásu TCL-be akkor 30-40k-val volt drágább... -
blueye
veterán
válasz
Mert nekem Q700A van és nagyon kedvelem
Valójában azért amit írsz: "mert felfelé is sugároz" , bővíthető hátsóval később és most úgy látom eARCon az új TCL TVmel is jól dolgozik együtt (korábban egy régebbi samsunggal ment a Q symphony is) -
blueye
veterán
válasz
Project: A #19585 üzenetére
Én eggyel fölé egy Samsung Q700-at ajánlanék esetleg innen a HAról.
-
válasz
Project: A #19585 üzenetére
Én az LG-vel nem vagyok nagy barátságban soundbarok terén (viszont 4-ből 3 tv LG itthon), úgyhogy én egy Samsung Q600-at ajánlanék helyette.
-
válasz
Project: A #19583 üzenetére
3.1.
Egy center szerintem többet ad a hanghoz mint egy hátsó szett.
A center sokat tud javítani a dialógusokon, sokszor ugyebár gond (főleg magyar szinkronnál), hogy sztereó hangcuccoknál a dialógus halk miközben minden más ordít.Ezen az esetek nagytöbbségében segít a centersáv. -
Project: A
tag
Sziasztok!
3.1 vagy 4.1 ?
LG S60T vs LG S40TR
-
Zizi123
senior tag
válasz
Roland861010 #19578 üzenetére
Márpedig kell sajnálni a kereskedőket, mert értem, hogy te éppen az Alza-ról beszélsz, de ugyanezt a megtudod csinálni bármelyik magyar sarki kisbolttal is, akinek nem férnek bele az ilyen húzások. (szerintem nem véletlenül alig vannak már klassszikus kis műszaki boltok, a nagyok átvették a helyüket, mert nekik belefér, hogy veszítsenek a visszaküldött eszközön)
Jellemzően a magyar kinézi a legolcsóbbat (ez sokszor nem a nagy áruházak), és onnan veszi meg, valószínűsíthetően attól aki a legkevesebbet keres rajta. Ahhoz, hogy a legolcsóbb legyél le kell vinni az árat a béka segge alá, ezt nyilván a haszna terhére tudja megtenni.
Majd jön a jóféle magyar, és kicsomagolja, használja 2 hétig, és benyögi, hogy neki ez nem tetszik, és visszaküldi.Itt tenném hozzá, hogy a Svájcban dolgozó haverom minden műszaki dolgot (notebook, tablet, hangtechnika, TV) kint vett meg most, hogy kiköltözött, mert olcsóbban lehet hozzájutni, pedig a fizu kb 2-4x ese az itteninek. Svájcra nem lehet azt mondani, hogy azért, mert nagyobb ország, így nagyobb piac a Samsung-nak mint Magyarország ezért olcsóbbak ott a termékei.
Valószínűleg valami más miatt lehet...Lehet, hogy a vásárlási szokásokban kell keresni a megoldást???? Csak tippelek.... -
Suri84
kezdő
Ezeken a dolgokon lehetne vitatkozni, de semmi értelme. Mindenki másképp látja.
Én pl nem szoktam így rendelgetni, de ha van rá lehetőség és másképp nem tudom kipróbálni plusz nem találni felhasználói véleményeket sem róla (jvc) akkor élni fogok a lehetőséggel mert lehet hogy a 2 cucc között akkora a különbség, hogy nem is gondolnám. A sonyt elvileg boltban ki tudom próbálni még ha az más is lesz mint otthon, (lehet megtetszik és viszem is) a jvct meg maximum megrendelem és ha tetszik nem fogom vissza küldeni mert az most picit jobban bejön. Viszont ha gagyinak fogom érezni akkor jön a helyére a sony. (Csak az apró kis bökkenő az, hogy a jvc nem biztos hogy elférne 😃)
Ilyen formában szerintem nincs ezzel semmi baj.Azt már én is elitélem amikor valaki megvesz pl. egy fényképező gépet és mondjuk egy összejövetel vagy kirándulás erejéig használja majd vissza küldi mint ha mi sem történt volna. Ne veszekedjetek, inkább adjátok át magatokat az ünnepeknek! További boldog karácsonyt 😉 -
Roland861010
veterán
Én nem tudom miről beszéltek!
1. nem kell mind a kettőt meg rendelni. De jó ha az ambernek van ilyen lehetősége, hogy akár 30 napig is élhet azzal a vissza küldéssel.
2.Az Alza például 10%-al adja kevesebb összegért a bontot termékeket és csak olyat árulnak igy ami minőségre és esztétikára szinte megegyeznek az újjal. Plusz azért nem kell őket sajnálni sőt egyiket sem.
3.Amelyik bolt a ruhát vissza veszi az idióta. A ruhát max úgy küldheted vissza ha ajándékba veszed és méret hibás és még a cimkéket nem vetted le. Ezt nem is értem ruhát mosva használtan vissza küldeni vagy ha ilyet küldenének ugy hogy nincs feltüntetve ki is verném a balhét.Semmilyen magyar mentalitás nincs ebben. Itt inkább az emberi butaság játszik szerepet és nem annak aki igy tesz hanem aki szerint ez nem helyes.
Itt valaki azt mondja Úr Isten olyan hangzása van annak a Sonynak, hogy jaj még az ég is leszakad majd megrendeled és Te csak pislogsz, hogy most velem van-e a baj mert nekem nem tetszik. Szóval van egy 110k-s soundbar ami neked nem tetszik de még is elfogadod mert mások mondták hogy nagyon jó, majd 2-3 hónap múlva amikor már tuti 0 az esélyed tenni bármit eladód 30%-al kevesebbért vagy megbékélsz vele hogy egy hányadék és elfogagod azt amit mások amúgy rád erőltettek mert a tömeg akarata érvényesül mindig.
Pedig egyszerübb lett volna vissza küldeni 2 hét előtt vagy után attól függ mennyi időt ad a bolt.
Gratulálni tudok csak. -
Vesa
veterán
válasz
Zizi123 #19576 üzenetére
Azért ez nem általános, de tény, hogy a magyarok között ennek is van egy ilyen népbetegség jellege. Nagy német ruhás oldalról is rengetegen úgy rendelnek, hogy letolják a luxus márkában a eseményt ahova mennek, aztán visszaküldik a kereskedőnek. Ugye a probléma csak az, hogy innen az már használt, ki kell mosni, és így lehetetlen eladni újnak. Más kérdés, hogy azért a kereskedők egy része is genya, mert megpróbálja kiszórni akcióban csak éppen nem közli, hogy a termék már egy öblítőszagú használt cucc. Jártam így egy 220k-s Ralph Lauren kabáttal, amit ráadásul ajándékba vettem. Olyan öblítő szaga volt, hogy azt hittem elhányom magam. Levelezgettem az üfsz-el, és kiderült, hogy kifejezetten a magyarok űznek ebből sportot.
Újabb "jó pont" a magyaroknak, lassan már csak az nem utál minket nyugaton, aki azt se tudja, hogy létezünk.
Persze azért van az éremnek másik oldala is, elvégre, a neten rendelt termék esetén nincs lehetőség kipróbálni, megnézni azt, így a vonakozó jogszabály nélkül viszont a kereskedő használhatná ki a helyzetet. Én azért még emlékszem arra, mikor 2db kép és kamu termékismertetők alapján kellett vásárolni, de elállási jog híján, ha meglepődtél, hogy nem azt kapod amit a 2x2-es kép/kamu leírás alapján elképzeltél, akkor a kereskedő csak széttárta a karját és elhajtott melegebbre. Valójában, az elállási joggal nem lenne baj, ha az átlag magyar nem lenne ilyen eszelősen kiskapuzó.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Roland861010 #19569 üzenetére
Imádom ezt a hozzáállást....
Rendeld meg az összeset, és majd csak azt tartod meg ami tetszik...A kereskedő pedig rohadjon és bukóban adja el valahogy a bontott termékeket...
Ez akkor tudna működni ha a kereskedőnek volna rajta 50% haszna, de nincs....Tudom, hogy a jogszabály lehetőséget ad erre, tehát alapvetően nem teszel vele jogellenes dolgot, de ezzel visszaélni sem kellene.
Itt a fórumon is vannak akik 10 féle rendszert megrendeltek mire megvették a tutit (és természetesen Ő maguk bontottat nem is vennének meg), tehát sz@rnak arra a 10x 20-30-50eFt kárra amit okoztak a kereskedő(k)nek, és még a kereskedő örüljön HA végül mégis vett tőle 1 rendszert a delikvens, amin keresett 20-40eFt-ot...Van olyan ismerősöm aki úgy állt hozzá, hogy szeretett 1 házibulit tartani, de nem volt hozzá technika, rendelt 1 nagy TV-t, hangtechnikát, majd lement a buli, és visszaküldött mindent....
Hát anyád...
@Roland861010 Ez nem rólad szól, hanem a notoriusan ezzel a lehetőséggel visszaélőkről.
-
Urguru
aktív tag
-
Suri84
kezdő
válasz
Urguru #19568 üzenetére
Mindkettőtöknek igaza van részben. Nem rossz ötlet a kipróbálás és az esetleges vissza küldés, de egyrészt nem engedhetem meg most magamnak másrészt meg nem is szoktam így csinálni /rendelni tudatában annak, hogy az egyiket vissza kell küldenem. Sajnos kevés a teszt és a vélemény a jvc-ről, Sonyra találtam vegyesen, jót is rosszat is. Mind1 majd valahogy eldöntöm februárig mert addig kellene megvennem. Meg esetleg hátha valaki jelentkezik akinek van egyik, masik....Köszi
-
Suri84
kezdő
válasz
Roland861010 #19567 üzenetére
Hát sajnos azt nem tudom most megoldani, de amúgy nem rossz ötlet. Sajnos nagyon kevés a teszt, főleg a Jvc-rol nem találtam semmit ami aggaszt. Köszi a tippet.
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19569 üzenetére
Értelek de nem. Boldok Karácsonyt neked és a családodnak is.
-
Roland861010
veterán
válasz
Urguru #19568 üzenetére
Miért te igen ?
Ha nem talál megfelelő minőségű tesztet ami alapján el tudja dönteni akkor megrendeli és kipróbálja.
Majd eldönti neki melyik a megfelelő.Lehet mondjuk a JVC mások szerint nem megfelelő térhatású vagy nem jól kezeli a beszéd hangot de lehet fordítva a sonyval is.
Miközben lehet neki mégis a JVC tetszene.Akkor miért is baj ha kipróbálja legálisan azt amiért ő pénzt ad ki.
Vannak olyanok akik úgy vásárolnak hogy megteheti de azért át gondolja mennyit is költsön el.Szerintem ez nem Trollkodás.
Figyelj én sem szoktam össze vissza rendelni.
Kb 1 éve gondolkodtam az SWA-n és mivel azóta sincs rendes teszt megrendeltem mert most belefért.Van egy akkor 550k-s TV-m mellé egy akkor amikor megjelent 110k-s soundbar ha nem jött át valami amiért kiadtam 50K-t hagy döntsem már el hogy vissza viszem vagy sem.
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19567 üzenetére
Örülök , hogy sikerült visszakapnod a pötyöt de ezzel az írásoddal semmit nem segítettél a kérdezőn...Ez nem Troll forum...
Nem mindenki rendelget összevissza...
-
Roland861010
veterán
válasz
Suri84 #19565 üzenetére
Hát ha van feleslegesen 290ezer Ft a zsebedben rendeld meg mind a kettőt az Alzanal online . 30 napos elállásal nem lőhetsz mellé.
A JVC 180k a Sony 110k.
Nekem most hogy vissza vittem az SVA9200-at vasárnap hétfő délután mar vissza is utalták az összeget.Szerintem ez a legjobb módja hogy kipróbáld bukta nélkül.
-
Suri84
kezdő
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni,
JVC TH-E874B soundbar vagy Sony HT-S40R? Lg oled c3 mellé kellene.
A jvc szimpatikusabb lenne (mert többféle hangot kezel úgy mint a tvm is) de nem ismerem a márkát. Jó lehet a hangzása? + sajnos a jvc-t csak a tv elé a talajra tudnám lerakni mert elvileg nem fér el. Okozna ez gondot?
A sony viszont felférne a tv elé a tvs szekrényre. Főleg zene és filmek amire kellene, netflix, disney, youtube. Köszi ha tudtok tanacsot adni... -
Roland861010
veterán
válasz
Lessmessino #19562 üzenetére
Mindegy mostmár.
Vissza ment. -
Lessmessino
tag
válasz
Roland861010 #19561 üzenetére
Nálam a kanapé két sarkához van téve fül magasságra, a sub abkanapé melett, a soundbar meg a tv előtt kb 2-2.5 méterre és a hatsókat lejjebb kellett vennem, hogy kiegyensúlyozott legyen a hang. Az elején én is kísérletezgettem, virtualt én nem kapcsolnám be, a q symphny nekem nincs, lehet az is bezavar, csak surround módban használom és a tv beállítások között azt, hogy átengedje a hdmi jelet.
-
Roland861010
veterán
válasz
Lessmessino #19560 üzenetére
Minden is rendben volt szinte teljesen fül magasságában volt én a hangszórók élőt ülve hallgattam kb 1-1.5M-el.
Q-Symphony- ra állítva mivel a tv egy QN90B hozzá a Q600B.
Adaptiv + Virtual-ra volt állítva az Front 2-re a TOP 1-re a hátsok 5-re.
De semmivel nem volt nagyobb élmény.Majd 1-2 hónap múlva ha elmegy a Q600B rá dobok még és nézek egy 930C-T
-
Lessmessino
tag
válasz
Roland861010 #19558 üzenetére
Nem láttam vagy csak nem olvastam vissza eleget, de jó helyre voltak téve a hangszórók, illetve a hátsók hangereje fel volt tolva +6-ra? A tv beállításokon is lehet nyerni plusz hangerőt, hang forrás stb.. ki kell próbálni.
-
sakal83
addikt
válasz
Roland861010 #19556 üzenetére
A 900as szeriaval jobban jarsz
-
válasz
Roland861010 #19556 üzenetére
Hát nem tudom, én most nézem Netflixen a Lost in space sorozatot és nagyon is sok hang jön a hátsókból nem csak egy kis “sistergés”.
Rengeteg filmet (virágbolti és stream) néztem már és mindegyiknél nagyon sokat hozzátett a hangzáshoz a 9200s. -
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19551 üzenetére
Szerintem semmi probléma nem volt vele (nem válogat hogy csak Atmos a tuti a többi vacak) virágbolti angol nyelvú filmeknél DTS stb nézve lehet meglepődtéll volna.
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19549 üzenetére
A te döntésed , 54k -t nekem megérte annó a + élmény
2.11 hez képest .
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19549 üzenetére
Jól tetted ha nem tetszik ne erőltesd. Az élmény a fontos .
-
Urguru
aktív tag
válasz
Roland861010 #19545 üzenetére
Várj 1 hetet kb (használva) utánna változik . ( hátsónak nem az a lényege , hogy elnyomja az elsőket)
-
freemanone
addikt
válasz
Roland861010 #19545 üzenetére
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok !
Samsung HW-Q990B soundbar mélynyomója kicserélhető a
Q990C-vel ? Fel fogja ismerni ?
Köszönöm -
zeon.hu
nagyúr
-
verti1
tag
Sziasztok!
Denon DTH-S218-as soundbar-ral van valakinek tapasztalata/véleménye? Érdemes beruházni rá? Esetleg Denon-ból milyet, ha nem ezt?
köszi
-
Roland861010
veterán
46k volt az Alzanal most a SWA 9200S igaz felbontott.
De egy próbát megér. -
313313
addikt
Ma megnéztem a törésvonalat. Ugye Q600B-m van. Magyarral kezdtem, aztán átraktam angolra. (Végén angolul nézek ezután mindent...) Magyar hangsáv 640Kbps volt az angol 1510Kbps és DTS. Hát 14-15-ön már bontotta a kb 30m2 nappali-étkezőt. Feleségem szóvá is tette többször hogy hangos... neki még ezt szoknia kell, én meg kb pont erre az élményre vártam évek óta. 3 kisgyerek mellett szinte csak mese és némi vígjáték/családi film megy rajta....
-
TommyGun
őstag
válasz
freemanone #19525 üzenetére
Akkor vmit elnéztem a képeken.
-
TommyGun
őstag
válasz
spleenszuru #19526 üzenetére
https://kontaktor.hu/
-
M5Norbi
őstag
válasz
Vanek25 #19513 üzenetére
Szia!
Úgy látom nálad a zene fontosabb mint a filmek. Ezen a téren azért a soundbarok kompromisszumosabbak. Nem szólnak rosszul (helyén kezelve a dolgot) de csodát nem szabad várni. Filmeknél viszont ég és föld a tv hangjához képest.
Esetleg próbálj ki egy Samsung Q600.-at netes vásárlással és ha nem jön be akkor visszaküldheted. Kicsit lehet hogy túllóg a kereten de megéri.
Illetve lehet hogy mások tudnak ajánlani más tipust de ehhez van sub és az jól jöhet. -
TommyGun
őstag
válasz
blueye #19523 üzenetére
Q600C-t vettem volna, ez Q700C. Néztem a Q700D-t ahhoz van két hátsó hangfal, de az egyelőre nem kell. 133-ért ma megtudom venni. A Q600C-t 120ért vettem volna, a hlten kellett volna hozniuk, de rájuk írtam hogy péntek van wtf ... erre közölték hogy hát nem tudják telejsíteni, így elküdtem a picsába őket, még jó hogy most szólnak, szerencsére nem fizettem ki semmit ...
-
TommyGun
őstag
Köszönöm, reméltem, csak mert a Q600hoz képest nem sokkal drágább gondoltam miért ne. Köszi
-
TommyGun
őstag
Sziasztok, ajánlottátok nekem itt a samu Q600-at de a rendelésem 2 hét után lemondták ... ahogy nézem nem sokkal drágább a Q700, gondolom ez többet tud, de kevesebbet csaknem, így lehet ezt venném meg inkább, van vele vmi gixer esetleg vagy ajánlott?
-
válasz
Roland861010 #19517 üzenetére
Nekem van ilyenem, azért is reagáltam.
Nincs késés, nyugodtan vedd meg, sokat dob a filmezésen. -
válasz
Roland861010 #19514 üzenetére
Itt az álló doboz beleköltözött az egyik hangfalba, onnan megy át a másikba hang egy hangfalkábellel.
Szerintem elég egyértelmű az összecsatlakoztatás leírása:
Távirányítón 5 másodpercig a körtárcsa felfelé gombja, kijelzőn megjelenik az ID SET felirat, hátsó hangszóró hátulján a led folyamatos kéken világít ha összecsatlakoztak.
Ha csatlakozás elött nem kéken villog a led, akkor ott is nyomni kell az ID SET gombot amíg villogni nem kezd.
Párosítás után kéken világít a led, kikapcsolva meg a piros led világít.
Pont mint a sub hátulján. -
toompa
őstag
válasz
Roland861010 #19514 üzenetére
Üdv!
A bal hátsót dugod a 220-ba és a 2 hangfalat kell összekötni vezetékkel.
A soundbarhoz vezeték nélkül csatlakozik. -
Roland861010
veterán
Sziasztok!
Használ valaki Samsung SWA 9200S vezetetéknélküli hátsó hangszorokat?
Ha igen ezeket hogy kötöm a meglévő Q600B-re vagy mellé?
Nincs egy normális leirás sem.
Azt néztem hogy a 9100 mellé volt egy álló elosztó doboz de ezt nem látom a 9200-nál. -
Vanek25
tag
Sziasztok!
Szeretném a segitségeteket kérni, mi most a top5 brand, termék a következő setupra:
- Szeretnék egy soundbard/hangszórót/2.0 v 2.1 hangfalat
- TV-re lenne kötve, nincs külön zenelejátszó
- Filmek, játék xbox és zenehallgatás youtube, spotifyról:
Stilusok: metál, rock, hiphop, breakbeat, techno, drum and bass
- 23 m2 nappaliban lenne használva, sok bútorral, frontálisan lenne a kanapé.
- vannak szomszédok, ezért a hangerő nem kell hogy nagy legyen, inkább szépen szóljon
- bluetooth, távirányit nem szükséges, inkább nice to have funkció
- ár amit ráköltenék max 100e.
Köszönöm a segitséget. -
richkan
csendes tag
Van ott egy Harman/Kardon Go Play BT hangszóró, ami nem szól rosszul, BT-vel össze is párosítottam a tv-vel, csak egyszerűen túl nagy a mérete, hogy a tv alá tegyem és úgy használjuk (kitakarja a képet). Max a földre tudjuk tenni, de úgy meg furcsa, hogy lentről szól. Lehet a tv-t kéne felrakni a falra, de ahhoz meg lusta vagyok.
Ez a Peaq Soundbar 50 meglepően olcsó, lehet kipróbálom, köszi a tippet. Vagy veszek mindkettőből (Lidl cucc és ez) aztán összehasonlítom és amelyik nem tetszik, megy vissza.
-
válasz
richkan #19507 üzenetére
Hát hallottam 1-2 SC hangcuccot, de hááát…
Oké hogy nem annyira drágák, de a hangjuk ahhoz képest sem túl jó szerintem.
30k körül lehet hogy inkább vennék egy Soundcore Motion+ Bt hangfalat (ha van a TV-n jack kimenet, vagy van benne Bt).
1-Máskor is használható nem csak hétvégi házban fixre telepítve
2-Van rajta Jack csati is
3-Nagyon szépen szól, szóval zenére is nagyon jó.Olcsó tv hang feljavítónak meg tudom ajánlani a Mediamarktban kapható Peaq Soundbar 50-et 17e forintért.
Van rajta jack, hdmi arc és bt.
Már 2 is van belőle itthon (konyha, vendégszoba), ennyiért a tv hangjának feljavítására korrekt cucc.Ha kell tudok róla némi hangtesztet csinálni, már amennyire az i16Pro mikrofonja visszaadja a hangját.
-
richkan
csendes tag
Van valakinek tapasztalata arról, hogy a LIDL-nél a szombattól kapható Silvercrest soundbar mennyire hulladék?
Hétvégi házba kellene a tv-hez, mélyládának eleve nincs hely, mert kicsi a ház és nem itt nézzük a hangtechnikát igénylő filmeket, hanem otthon normális 9.4.2-es rendszeren. De mégis kellene valami, ami több, mint a tv, ha egyszer-egyszer nézünk valamit ott a netflixen.Köszi
-
herdsman12
őstag
Páran már írtak róla, és szerintem is jó az a két Symfonisk, én még vettem hozzá egy Sub Minit is.
Külön élmény az iPhone-al használat, nincs távirányító, nem kell kapcsolgatni, ha telefonos zenéről TV-re váltasz, már PC/MAC böngészőből is lehet küldeni a zenét, stb.
Ha kicsit is bizonytalan vagy a kérdésben, akkor online rendelés legyen a Symfonisk, így visszaküldheted (nem fogod), ha nem tetszik. -
g_g_g
őstag
válasz
herdsman12 #19503 üzenetére
Köszönöm.
Nem barkácsolgatok, veszek 2 fix konzolt és azzal tökéletes lesz majd.Egyébként aki bővített Sonos Beam-et Ikea Symfonisk-kal, milyen tapasztalatai vannak így a hangzással, sokat hozzáad 2 hangszóró?
-
Henker2
addikt
Megérkezett az ULTIMEA Nova S80 5.1.2-es Dolby Atmos hangrendszere. A Poseidon D60-at váltotta.
Számomra hozta amit szerettem volna, az 5"-os mélynyomó helyett a 8" adja a Basszust. Számomra kiváló basszus rendszere van. Egy 4*5-ös nappalit röhögve kitölt. -
herdsman12
őstag
-
csizo
aktív tag
Van valakinek tapasztalata,véleménye ezzel a két szett közül valamelyikkel?
Sonos Arc Ultra + 2x Era 300
SONY BRAVIA Theatre Bar 9 + SONY SA-RS5 -
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Sonos Beam Gen2 soundbart,
(egyébként most megint jó áron van 144.900 Ft)
és szeretném majd bővíteni 2 db IKEA Symfonisk hangfallal.
Nem egyértelmű nekem, hogy közvetlenül is lehet rögzíteni a falra, vagy mindenképpen kell hozzá az IKEA gyári konzolja?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest