Hirdetés
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peete88
tag
Sziasztok!
A héten vásároltam egy JBL Bar 5.1 Soundbart.
Van egy LG OLED48C1 tv amivel össze szeretném kötni HDMI-n Optikán tökéltessen működik viszont mikor HDMI ARC keresztül szeretném ezt meg tenni a soundbar egyszerűen meg fagy és nem csinál semmit (se a fizikai gombokkal se a táviránytóra nem reagál és nem szól) addig még ki nem húzom az áramból ás 10 mp után vissza dugom.
TV-n engedélyezve van a ARC, eARC, HDMI CEC, volt se a hozzá soudbarhoz adott hdmi kábellel se másikkal nem változott a helyzet.
Van valami tipp hogy mi lehet a probléma?Köszönet előre is
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz palfidavid #12098 üzenetére
Az Arc miatt a tömöritetlen Atmos nem fog menni közvetlenül a tévéről, de a netflix tömörítetten küldi az atmost is, így az menni fog.
-
palfidavid
csendes tag
Sziasztok!
Q800a+9500s vásárlása előtt állok, tv-m egy 2019-és Sony, ami tudja dolby digital pluszt, illetve sima arc csatlakozás van.
Elvileg produkálnia kell az atmost, nem?
Netfilexen használnám főként, honnan tudom, hogy a netflixem támogatja-e a dolby atmost?
köszi előre is! -
Elar
senior tag
Szerintetek a Q800A ára, év végéig lesz még alacsonyabb a jelenlegi 178e Ft-nál?
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
csƵ
addikt
válasz Kroni1 #12093 üzenetére
Nem tudtam sajnos meghallgatni, csak a netes tesztekre hivatkoztam. De Rtings-en az Atmos-ra 0,1 ponttal kapott kevesebbet, mint a Q700, az SP8YA-tól pedig 0,3-mal többet. A sorround résznél pedig mindkettőnél több pontra értékelték.
És a válaszidő is messze a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ilyet is meg tudtál hallgatni valahol? Nem gondolkodtál 3.1.2 rendszerben eleinte?! Öszintén szólva én nem hallottam a G700at, gyanítom hogy nem rossz.. de ezeknek a felfele sugárzók nélküli sb-knek szerintem max annyi közük van az atmoshoz hogy lejátszák az ilyen hangsávot, és kiírják hogy atmos. De kiváncsi leszek hogy fog beválni, majd írd meg a tapasztalatokat, hogy hogy vált be, remélhetőleg tetszeni fog a hangja, és az a lényeg igazából! Ha mégse akkor meg elállhatsz 14 napig ha neten rendelted.
-
Methox91
junior tag
van itt aki tette már tv elé a földre a soundbart? Egy komolyabb hangprojektort vennék samsung q900 hátsó hangszorókkal , rontana valamit a hangzáson? Egyenlőre nem tudok jobb elhelyzési formát kitalálni csak ha falra szerelném a tvt. Vagy inkább hanyagoljam a megvételét amig nincs jobb elrendezés?
-
red13
tag
Továbbra is gondom van a JBL 5.1 hátsó hangszórókkal. Sony A83J-hez van kötve eArc-on keresztül. Mikor bekapcsolom a tévét, akkor ugye a kurzor a főoldal feliratok van, ekkor már recseg, majd ha a távirányítóval egyet lelépek az alkalmazások közé, akkor teljesen megszűnik. Olyan alkalmazásokban, mint pl. Bravia core, Kodi, ha megàllítom a film lejàtszást, akkor dts-ről átvált dolbyra és már elő is jön a recsegés, ha folytatom a filmet, akkor ismételten megszűnik. Ha kb. 5 másodpercnél tovàbb áll az alkalmazásban a tv és aztán lépek egyet, akkor egy halk recsegés is jön a mélyládából, utána csak akkor jön elő újból, ha nem nyúlok a távkapcshoz.
Tuti nem a soundbar hibája hiszen ha laptopra közöm, akkor semmi ilyesmi nem jön elő, full kussban van. Szerintem valami beàllítási hiba lehet, de nem tudok rájönni mi is az. -
OhYeah
kezdő
Köszönöm - dolgot megoldandó rendeltem egy Chromecast+TV-t (shield TV-t 2019est ami tudja az Atmost nem találtam még hasznàltan eladót, számomra normális áron), így azt fogom a soundbarra dugni mert az tudja az atmost. Így még olcsóbb mint új TV-t venni.
Elkapott a gépszíj, mostmár nincs megállás míg nem lesz Atmos kiirva a soudbaron
-
csƵ
addikt
Nos. Hosszas tanakodás után megrendeltem a Sony G700-at 108 ezerért.
Sok minden másik soundbarral összevetettem és arra jutottam, hogy ez lehet a megfelelő nekem.
Felhasználás csak film es műsor lesz. Tehát az nem érdekel, hogy zene alatt hogyan teljesít, mert arra majd inkább más cucc lesz dedikáltan.
Mozis teljesítménye a tesztek alapján simán vetélkedik a 150 ezres árkategóriával és ez számított nekem. A különböző szolgáltatások hiánya nem érdekel. Atmos képes és ez a fontos.
Szerda környékén be is számolok róla. -
Ruddy
csendes tag
Sziasztok. 1 éve vásároltam Hisense 55A7500F televíziót, igazából tök jó, amire kell nekem tökéletes. Viszont a hang élmény a szokásos TV minőség. Most keresnék 100 ezer forint alatti árkategóriában soundbart (vagy bármilyen hang lejátszására alkalmas eszközt amivel jó hangélmény elérhető ).
Első sorban kíváncsi lennék, hogy nektek mik a tapasztalataitok, milyen márkában érdemes gondolkodni? Kipróbáltam a Hisense HS312 modellt, csak kíváncsiságból, hogy megérné-e márkán belül maradni és hát nem győzött meg. Ha konkrét típust tudnátok ajánlani az szuper lenne, de ha csak márkát mondtok, amivel jó tapasztalatotok van, nekem az is elég. (Ha lehet ilyet mondani hangtechnikát még bonyolultabb választani és összehasonlítani, mint TV-t ).
-
Agony
aktív tag
válasz OhYeah #12084 üzenetére
3. a surround hangszórok hangját lehet valahol állítani ?
Igen, a soundbar távirányítóján ha megnyomod a fogaskerék gombot, akkor ott minden hangszórót lehet külön szabályozni mint a mélynyomót is. Szóval a hátsó hangszórókon is még külön tudod szabályozni az elsőket és a felsőket is.
5. Kinek mit ír ki a soundbar mikor TV-n keresztül ARC-on kapja a hangot ?
Ha ARC-on keresztül használod, akkor bekapcsolás után azt írja ki a kis LCD-re, hogy ARC, de ha eARC-on használod akkor eARC jelenik meg. Nekem ha Atmos tartalmat kap (pl. Netflix appból), akkor kiírja azt is a kijelzőre, hogy Dolby Atmos, de amúgy más felirattal nem találkoztam rajta, pl. Dolby Digitallal vagy ilyesmi, úgyhogy azt szerintem nem jelzi ki.
Start with a whisper, end with a scream!
-
sxxorp
őstag
Hát biztos, hogy nem én könnyítem meg egy hangkeltő dolgát
- elektronikus: pl. Jon Hopkins, Rival Consoles, The Chemical Brothers
- neoklasszikus: pl. Nils Frahm, Ólafur Arnalds,
- progresszív metál: pl. Dream Theater
- jazz/funk: pl.Trombone Shorty, Big Sam's
- epikus zenekari: pl. Two steps from hell,
stb.
Mióta 1 másodperc alatt a mobilról (ezen ár jack-dugó sincs a hifihez), bármelyik laptopról tudok elfogadható hangkeltőhöz kapcsolódni sokkal többet hallgatok, de nem biztos, hogy dedikáltan erre a témára megérné még egyszer ennyit, vagy többet költeni a sb mellett.
Q60T-n szerintem zenére a Game mód a legkiegyensúlyozottabb, szövegre van amikor a DTS, mert előbbi kiemeli az esetleges háttérzene basszusát is. -
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Van egy philips pus7805/12 tv-m. Ehhez szeretnék egy olcsó soundbart, mert azért a hangja nem valami. Mivel a tv sem egy nagy összeg îgy egy olcsó sounbarra gondolnék. Kb 30 ezerig..
Ebben az ársávban van valami élhető vétel?
(Hisense 2.1 edigitalban, vagy blitzwolf 2.0 - 2.1 bangoodról)Baggio
-
OhYeah
kezdő
Megjött és beüzemelve a Q800a és a surround hangszórók SWA-9500S képében
Eddig tapasztalatok:
1. Eddig itt olvasgatva azt olvastam hogy ennek lehet kevés a basszusa - hát azt kell mondjam hogy még félig sem tudom felhúzni olyan hangja van - 25nm-es szobában van használva. Nem értem ebben mi a kevés - de ízlések és pofonok, egy "félsz" az ittolvasottak alapján eltűnt. Mediamartkban hallgattam meg de ott olyan siralmas volt hogy majdnem vettem egy LG G1-et helyett, mert ott azon a helyen az 1000x jobban, szebben szólt, de mégis ez lett és nem bántam meg.
2. Akinek ilyen van annak működik a TAP sound opció - én valahogy az istenért sem tudom működésre bírni - most épp Samsung USA nyitott rá ticketet, nem tudom mi lehet a kehéje
3. a surround hangszórok hangját lehet valahol állítani ?
4. beigazolódott a félelmem, a TV-men lévő Netflix app nem támogatja az Atmost, pedig a TV tudja a Dolby Digital+t amin elvileg mennie kéne az Atmosnak tömörítetten, ARC-on is.
5. Kinek mit ír ki a soundbar mikor TV-n keresztül ARC-on kapja a hangot ? Nekem konkrétan annyit hogy TV ARC, ugyanakkor a TV DD+ba van állítva és 5.1ben is hallom a hangokat.
Mindent összevetve egyelőre pozitív az élmény. Köszi mindenkinek az itt olvasott hasznos infokat a vásárlás előtt!
-
Gino20
őstag
válasz Bela56 #12076 üzenetére
Ha már TV hangjának feljavítása a cél, akkor szerintem elengedhetetlen a mélyláda. Lehet úgy gondolod, hogy nem kell, hogy "dübörögjön" / ott vannak a szomszédok / ........, de lehet azt módjával használni (ha ez lenne a baj) és akár csak szolidan, de "belesimul" a teljes képbe.
Amiket kinéztél SB-ket, azoktól mély tekintetében nagyjából a 0 várható (kb 4-6cm-es olcsó hangszórókat kell elképzelni), így feljavítás címszóval lehet csalódás és ablakon kidobott 30-50e Ft lenne (ami nem kevés).
Pl. Samu esetén legolcsóbban jelenleg ezt látom, amihez van SUB és van HDMI is [link] . Igaz ez egy picit a keret felett van, de szerintem megéri a felárat a SUB miatt.Ha viszont azt mondod, hogy abszolút nem kell SUB, akkor Én lehet erre utaznék [link] (de persze nem hallottam egyiket sem)
Szerk: vagy ezt dicsérik akár mély tekintetében is [link] , de biztosan nem szól olyat, mint egy SUB
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabobencuss #12080 üzenetére
Alap DD és DTS amit tud az a soundbar,viszont a tv-d már nem támogatja a DTS-t,csak a Dolby Digitalt.
-
veterán
válasz szabobencuss #12078 üzenetére
Egyetlen apró hiba van csak,hogy a Q60T nem támogatja az Atmost…
Még eArc sincs rajta,csak sima Arc. -
szabobencuss
újonc
Sziasztok!
Dolby Atmos bekapcsolásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Adott egy samsung q60t 55" tv, valamint hozzá hw-q60t 5.1 soundbar, 8500s kiegészítő hangszórókkal. Minden össze van csatlakoztatva a hozzájuk adott kábelekkel (hdmi-arc). Hdmi-eArc, valamint digitális kimeneti audioforrás auto opcióra állítva. Anynet+ funkció engedélyezve. Mindezek ellenére a Dolby Atmos kompatibilitást nem tudom engedélyezni. Tv azt írja ki, hogy a funkció nem elérhető. Hálás lennék ha valaki tudna segíteni. Köszönöm előre is! -
Bela56
csendes tag
Erre esetleg #11985 valamilyen iránymutatást, esetleg más típust tudna valaki?
Előre is köszönöm. -
veterán
Tudom személyes preferencia és fül kérdése,de téged nem zavar a kissé zúgós túltolt mély Game módnál?Nekem az a legzavaróbb a T650-en.
Többek közt pont emiatt jött be sztereó forrás esetén a DTS Virtual:X.
Mélyebb (közben nem megy annyira magasra),pontosabb és feszesebb a sub,nem annyira zúgós T650-nél a DTS VX.Olyan igazi mélyen subos,már ha le lehet ezt szavakkal írni pontosan.
Game módnál nálam elég zúgós katyvasz amit kitol magából.Ugyanez az Adaptive. -
oAcido
aktív tag
válasz Tommy-1998 #12067 üzenetére
Q800A-nál -4 és 0 között használom a mélyet tartalomtól függően. Illetve 18 fölé a Bar hangját se vittem, mert szétesik a szoba. Igaz csak ~15m2-en használom, de meglepődtem hogy ilyen hangja van.
-
csƵ
addikt
válasz Kroni1 #12069 üzenetére
Az a problémám, hogy mindegyik vélemény más és más. Minden tesztoldal teljesen más verdiktet hoz ki ugyanarról a termékről. A felhasználói véleményekről nem is beszélve. Teljesen szubjektív az egész paletta megítélése, pedig azért hangcuccoknál lehet objektívan is értékelni a teljesítményt, de ennek a termékcsoportnak a megítélése annyira szélsőséges, hogy semmilyen más vonalon nem találkoztam ilyennel. Ezért van egy nagy katyvasz a fejemben.
-
Kroni1
veterán
"Ezeken a rtings-es teszteken már túl vagyok. "
Én ez esetben akkor komolyan nem értem a problémádat. Ha ezeken túl vagy úgy már látnod kéne, h mi a különbség köztük, ki kéne h kristályodjon, h neked mi kell. Azt vedd meg, aztán visszaküldöd ha ha mégsem jön be.
Különben az is le volt irva itt párszor, hogy ne a tesztekből induljunk ki, meg kell hallgatni élőben a kiszemeltet. Egy MM zajos környezetű teszt is sokkal többet ér mint ezer teszt olvasása.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz Tommy-1998 #12067 üzenetére
Ezeken a rtings-es teszteken már túl vagyok. Az amazonos értékeléseken is. De nem vagyok előrébb cseppet sem.
Kicsit olyan, mintha még mindig nagyon rétegtermék lenne a soundbar. -
-
Vityahun
tag
Sziasztok!
Szakértő segítségetekre lenne szükségem.
Adott egy tv - LG NanoCell 75NANO753PA
Szeretnék hozzá egy soundbar-t mit tudtok ajánlani?
- szeretném ha a mélynyomó része vezeték nélküli lenne mert azt a sarokba tenném távolabb
- soundbart kábelezése adott a tv alá fogatnám fel egy konzollal
- filmek(plex, pen drive), youtube, és telenor my-tv hangját szeretném élvezhetőbbé tenni, nincsenek nagy igényeim, egy belépő, vagy belépő közép szint szerintem nekem elég lenne.
- kell/érdemes LG márka mellett maradnom ebben az esetben vagy szóba jöhet más is?Köszönöm segítségeteket.
Üdv.:VityaEricsson GA318 - Nokia 5110 - Panasonic GD75 - Nokia 6230 - Nokia 6233 - Nokia 6310i - Nokia E65 - Samsung Galaxy 3 - Nokia E52 - Lumia 710 - Lg Optimus 4x HD - Lumia 520 - Lumia 630DS - Lumia 925 - Lg G3 Titan - Samsung Galaxy S7 - Iphone 7 - Xiaomi MI 9 - Play more!
-
Kroni1
veterán
Mert ezzel a tudással tényleg nem igazán van ellenfele ennyiért. Az LG SN9YG ami tudásban többet tud, (pl. chromecast wifi streaming, Google assistant, bluetooth 5.0) hangzásban meg hasonlót, de azt itthon csak egy rövid ideilg lehetett kapni emagnál 200e-ért, most egy helyen van 350-ért, de annyit meg nem ér.
-
csƵ
addikt
Igen, már korábban írtam, hogy jóformán csak a Q800A az ajánlott és semmiféle alternatíváját nem látok.
-
csƵ
addikt
1 hete folyamatosan ugrálok a soundbar és a multimédia hangfalszettek topikok között. Először soundbart akartam a praktikusság miatt, aztán elbizonytalanodtam a "zenére nem jó" kijelentések miatt. Aztán szétnéztem a 2.0/2.1 aktív párok között. Azok is kompromisszumosak, mert kellene optika (de már akkor inkább HDMI), Aptx, és távirányító.
Itt pedig csak az Edifier-ek jöhetnek szóba, azok meg bűnrondák.
Ami minden igényemet kielégítené, az a Klipsch The Fives lenne, csakhogy az már 300 ezer forint.
Úgyhogy úgy döntöttem, hogy veszek egy korrekt soundbart, és majd később ha nagyon rossz lenne, akkor egy Bt-s multiroom hangfalat. (pl. Klipsch The Three vagy Marshall Stanmore).Már csak az a kérdés, hogy a korrekt soundbar forintilag melyik sávban helyezkedik el.
-
veterán
válasz sxxorp #12058 üzenetére
Az a baj ezzel a zene hallgatásos témával,hogy nagyon nem mindegy milyen zenét hallgat valaki.
Drágább hifi kompenseknél sem mindegy,hogy mit akar a tulaj hallgatni.Vannak olyan amp+hangfalpárosok amik pl jazznél és soulnál szólnak jól,minden másnál meg nem az igaziak.
Amik meg elektronikus zenével bitangok,azok meg sokszor lágyabb és hangszeresebb zenéknél nem.
Ezért nehéz még hifinél is jó szettet összrakni ha valaki nagyon eltérő stílusokat hallgat.
Én jobbára elektronikus zenét,old-school hiphop-ot hallgatok,ezek sokminden tudnak egész jól szólni,de pl a régi funky és soul muzsikák már nem,azokhoz se ártana egy normálisabb sztereo szett.
A soundbarok inkább elektronikus zenénél tudnak értékelhetőt nyújtani.Ha egy Dire Straits-Sultans of Swing-gel tesztelsz boltban egy ilyen olcsóbb sb-t akkor nagy eséllyel 1-2 perc után ott is hagyod a francba,főleg ha hallottál már normálisabban szóló sztereó hifit korábban.
Mondjuk még mindig tervben van zenére egy max 250k értékű mini erősítő (Topping,SMSL,vagy Tangent)+ 2 polcsugárzó (Klipsch,Dali,Fyne Audio vagy Monitor Audio) szett,de egyelőre még marad terv szinten egy darabig.
-
sxxorp
őstag
válasz Gino20 #12053 üzenetére
Köszönöm, ez a válasz a vásárlás előtt nagyon jól esett volna. Igen, gyorsan tapasztalom, hogy valószínűleg teljesen igazad van. Ennek fényében kicsit kisebb prioritást kap a bővítés is, nekem az nem annyira fontos, ahol jelentkezik a hatása...
Egyelőre minden OK, csak megmarad a hifi is, csak zenére. Lehet, hogy nem Jon Hopkins - Neon Pattern drums-ával kellett volna tesztelni Azt hittem ezzel a beruházással megoldok minden kérdést, de nyilvánvaló, hogy nem. A zenei kérdéssel majd akkor foglalkozok, ha a hifi kileheli a lelkét (az Edifier-t feljegyeztem, a korlátozottság nem akkora gond, ha a felhasználás is az a sb mellett).
(Gixxer88: igen pont utána láttam, köszi)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Igen, azért dobtam át, mert kifejezetten ott volt a file nevében a DTS, és egész jól hangzott. Ne feledd 1) nekem egyelőre nincs hátsó szett, 2) azért nem ugyanaz a modell, pont ilyenekben lehet különbség :) Pontosan hol található a többsávos EQ? (Szerk: azóta olvastam a választ!) Egyébként a dobozos mellett a rádiósabb megszólalás ugrik be néha - nem szabad a hifi után hallgatni és kész
Blizzrd: szerintem az is hat a hangzásra, én pl. ma Poweramp app-ot és az EQ-t bűvöltem (valószínűleg már csak ezért marad, szegény hifi soha nem fog és nem ilyen frappánsan csatlakozni a telefonhoz). Ezt a frissítést még meg kell ejtenem...
donbig: inkább azt is nézd, hogy nekem az esetek 80%-ában a Game Pro jön be
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Témát illetően így gondolom én is . Nem hallottam, de 70 papírért olcsónak nevezhető és mégis kap az ember egy Klipsch-ecskét szélesebb térrel.
Én jellemzően elektronikus zenét hallgatok, és alapvetően egyet is értünk. Ugyan nekem HM-ben csak ,,belépő" Monitor M300 van a fronton egy használt Dali E-12F-el (ami árát tekintve sajnos már önmagában kimeríti az SB árkategóriát - szóval tényleg nem szabad összehasonlítani), de még itt is van bőven különbség pl a Q90R-hez képest (+ moziban a tapasztalataim szerint tényleg nem összehasonlítható, de ez ugye már más téma), de az tény, hogy sehol nem akkora a különbség, mint pl valamilyen rock, vagy "lágyabb" hangszeres / akusztikus zene esetén, ahol valóban van színpad.
Szóval részemről továbbra is azon véleményen vagyok, hogy 50-100-200e Ft-ig (főleg elektronikus zene felhasználás mellett) ha akarunk "mozizni", akkor az SB verhetetlen, de ha már akad 300e inkább 400e Ft, akkor Én pl akár használt piacról (hisz ugye témát illetően jellemzően makulátlan termékekről beszélünk), akár csak polcsugárzós szettet raknék össze
-
veterán
válasz Gino20 #12053 üzenetére
Ha zene hallgatás és 2.1 relatíve kis pénzből,akkor Klipsch Promedia 2.1 BT.
Viszont itt tényleg korlátozott a csatlakozás,hiszen 3,5mm van,meg bt.Ilyenhez kell egy Arc leválasztó ha tv-n akarja használni valaki.Amúgy félig-meddig igaz csak hogy nem alkalmas zenére egy sb.Ha valaki elektronikus zenét hallgat és nem akusztikus zenéket,akkor elég jól tudnak muzsikálni.
Elektronikus zenénél a színpadtér mint olyan vagy másodlagos,vagy nincs is.
Astrix 2019-es ozorai szettje megmutatja,hogy elekronikus zenével igen korrekt tud lenni egy 80-100e forintos sb is.
Ettől függetlenül én sem szoktam zenére ajánlani,mert sokan szeretik az akusztikus zenéket,vagy nagyon vegyes az ízlésük,ezeknél meg csalódás lehet még árban feljebb is. -
Gino20
őstag
válasz sxxorp #12039 üzenetére
Sajnos azért nem kaptál érdemi (zéró) választ, mert felismerve, hogy mi az, amihez szokva vagy és mi az amit most rá akarsz/tudsz szánni (50-100e Ft) az új hangkeltőre, arra nem létezik jó "tanács" . Látom már megtapasztaltad az SB nyújtotta funkcionalitást/kényelmet és manapság ez sem elhanyagolható. Hogy mi az a CEC? az amit val tapasztalsz rádugod a TV-re és 1 távval kapcsol minden és 1 táv elég a vezérléshez is. SB-ben ez a kategória nagyjából ennyit tud, de erre már szerintem Te is rájöttél (zene terén a 200-300e Ft-os termék sem feltétlen lenne jobb a fülednek, kivéve ha az nem egy pl SUB nélküli harman enchant 1300 vagy valami Bose)
A kettő szatellit hangfalacska maximálisan arra hivatott, mint amire kitalálták, vagyis megteremti mozi esetén a valós térhangzást, de egyéb dolgokon nem fog javítani. Eddig úgymond sztereóztál, vagyis front részről volt ugye egy szélesebb tered, de az SWA szatellit ugye az "5.1-et" szolgálja ki a maga tudása szerint (volt SB-m szatellit hangfalakkal, de sosem hallgattam így zenét, sőt a mostani 5. házimozi rendszeren sem, mert egyszerűen nem hozzátesz hanem szétvégja pl a "színpadot")
Amúgy esetedben egyéb opció valami aktív 2.1 szett lehetne, pl Eidifer, de ez funkcionalitást tekintve megint jócskán korlátozott mondjuk egy SB-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Kroni1 #12048 üzenetére
TS6110-et vettem, annak is bőven vannak mély hangjai. Biztos, hogy ez hozza legalább azt a szintet.
A tv alap hangjához képest ez is durva előrelépés.
Most nézem állítólag eARC csatlakozós.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
blizzrd
aktív tag
No. Pendrive MBR partíción, FAT32-re formázva. Kipróbáltam, az audiót simán indítja. Amint a frissítő fájlt visszapakolom és bedugom az USB-be, szinte rögtön a NO DATA feliratot kapom. Az eszközt tehát biztosan felismeri, így nem egészen értem mi lehet a gond :/megtaláltam, elvileg az a firmware van fent ami a Samsung hivatalos oldalán. Ez alapján akkor 2021.06.30-i a legfrissebb firmware.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz donbig #12047 üzenetére
Nem!
Nyomd hosszan a fogaskereket amikor világít az sb kijelzője
Előjön a 7sávos EQ.
-6/+6 között tudod állítani a frekiket.
150Hz,300Hz,600Hz,1200Hz,2500Hz,5000Hz,10000Hz.
Fogaskerék újbóli rövid megnyomásával tudsz a frekik közt váltani,állítani meg a tárcsa fel/le gombjaival.
Sajnos gyorsan kilép ebből a beállításból ha nem állítasz semmit,így gyakran kell a hosszú fogaskerékkel visszalépni bele. -
Kroni1
veterán
válasz Saccco #12045 üzenetére
A PH hírnél fikázták hogy csak 5.25" woofere van, valóban a rDanz asszem 6 vagy 6.5", de volt aki szerint egész jók a mélyei.. nyilván nem hozza a 200k-s LG és Samsungok szintjét mélyekben, (azokban 7-8" woofer van) de a 8111-ből kiindulva árához képest jól szólhat, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
donbig
tag
"Van rajta többsávos eq,azzal próbálkoztál már?" Ezen az említett treble-bass beállítási lehetőséget érted?
"However, this soundbar is one of the first in their lineup to have EQ presets like Game Pro and Adaptive Sound in addition to their 7-band graphic EQ."
Ezen gondolom a Treble-Bass 1-6 -ig ( illetve 12) állíthatóságát értik.
Érdekes, mert az RTINGS-en külön említik:
Bass Adjustment Yes
Treble Adjustment Yes
EQ Graphic + Presets
Ami még nem tiszta:
Auto-Volume/Night Mode Yes - ezen gondolom az adaptív módot értik.
Dialogue Enhancement Yes - ha valaki talál rajta ilyent, vagy tudja mit takar ezen a készüléken, ne tartsa magában ...[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
donbig
tag
Csatlakozom, megosztom a tapasztalataimat a Q60T-ről. Írtam,hogy visszaviszem, mert annyira nem jött be semmihez. Aztán ovastam ezt a hsz-t, #11951tomi19981214 , ami a bejáratásró szól, és ami eszembe se jutott volna soha.Mivel volt még sok időm visszavinni, gondoltam adok még neki esélyt. Így amikor lehet használom. A gyári HDMI-t kicseréltem. Talán Gixxer88 értekezett a mélynyomó helyéről, áthelyeztem szembe, eddig praktikus okokból a kanapé mellett volt. Sokat állítgattam a EQ-t. Nem tudom mi okozta a változást, lehet,hogy ezek együttesen, de már majdnem megbarátkoztam vele. TV-hez egész jó. Zenénél is sztem nagyon sokat számít a műsorforrás minősége. Laptopról BT-on lejátszva egy lossless fájl is nagyon gyenge minőségű volt, egy DSP Audio Enhancer nekem nagy minőségi ugrást jelentett. Ami a beállításokat illeti, bár többen írtátok,hogy nektek nem jön be, nekem továbbra is a Game Pro mód működik mindenhez. Egyelőre itt tartok, a mozi még hátravan. Köszönöm mindenkinek aki hozzászól(t), sok értékes információt lehet így összecsipegetni.
-
Saccco
nagyúr
Ezt még nem említette senki: TCL TS8132
A Ray Danz felcsigázott, most meg megtaláltam ezt. Ebben van felfelé irányított hangszóró is. Tudom, hogy ez nem garancia semmire se. Árban 5eft-vel a Ray Danz alatt van.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
veterán
válasz blizzrd #12043 üzenetére
Nézted a pendrive partíciós tábláját?
Csak mert a GPT-t nem szereti,MBR-rel tudtam én is frissíteni Fat32-re formázva.
Vagy fordítva?Már nem emlékszem…
Mindegy,próbáld ki másik partíciós táblával.
Ingyenes és egyszerű program winhez: MiniTool Partition Wizard[ Szerkesztve ]
-
donbig
tag
válasz blizzrd #12041 üzenetére
Kis méretű pendrájvot használj, állítólag azt ismeri fel. Én találtam 2 gigásat. Mondjuk ez azért érdekes mert a külső hdd-t is beolvassa. A Samsung oldalán lévő leírás szerint csináld. Ha jól emlékszem bekapcsolt állapotban, USB-re állítva dugd be, de már 7 nap eltelt a frissítés óta, az én memóriám ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Nem csak erre gondoltam, hanem pl. a tv-n belül van lehetőség még állítani, vagy az csak a tv hangszóróira vonatkozik.
Más: próbáltam az eszközt frissïteni, üres pendrive, Fat32-re formázva, kizárólag a frissítőfájl van rajta gyökérben. Amikor usb forrásra váltok, annyit ír ki no data, és nem történik semmi. Várni kell, amíg elkeud frissíteni, vagy a pendrive-ot nem ismeri fel?
-
veterán
DTS Virtual:X szélesíti a teret,emelei a dialógusok hangerejét,ezért jó (nekem) tv-nél és youtubenál.
Filmeknél is azt használtam amíg nem volt meg a hátsó szett.Viszont ahhoz,hogy meglegyen a normális 5.1 az Standardnál a legjobb.Nem tompa,elég jó kis atmoszférát ad így a komplett szett.Van rajta többsávos eq,azzal próbálkoztál már?
-
sxxorp
őstag
Köszi, így próbák után minden szavaddal egyetértek. Csak a 20 év előny, meg az a pozitív tapasztalat, hogy milyen jól szól egy idén vásárolt kis LG BT-hangszóró (voltaképp egy rövid sb ) fokozták az elvárásaimat... Nem tudom a 2 extra szatellit hangszóró ezen mennyit javíthat. ÉS szrintme jól döntöttem a kategóriát illetően, az az érzésem, hogy valóban jóval többet kellene fizetni, hogy megközelítsem a hifi-t, ennyi zenét meg már nem hallgatok ,mint 20 éve, nem éri meg.
Az tény, hogy a TV csirkehangjához képest (ami megszokással szintén elviselhető volt, mint sok minden) sokkal jobb. És eddig kényelmi okokból csak a 1) laptop(->filmek, sorozatok) ment a hi-fi-n, a 2) ritkán nézett hagyományos TV-adás, és a 3) konzol nem, így ezeknél ugrásszerű a javulás. Így csak dedikáltan zenéhez fogom a hi-fi-t bekapcsolni, és így nincs a gyakori random sercegés stand-by állapotban, ami már kezdett idegesítő lenni. De gy leselejtezni sem tudom, amíg működik...
A 'dobozosabb' jelzőt azt csak a hifi-hez képest írtam a 2 hangszóró 4m-re van egymástól, sokkal teresebb. Mókás, hogy eddig hárman írtunk be üzemmódot, és mind eltér (bár nálad azért más a készülék is) Bár ma még nem folytattam az ismerkedést, a standard nekem nagyon tompának tűnt, az adaptívnál meg attól tartok, hogy magát állítgatja Tegnap az arra dedikáltan alkalmas sorozat DTS-sel jobb volt, mint a Game Pro-val.
Blizzrd: ha az EQ alatt a Treble & Bass -6/+6 közti állítgatását értjük, akkor annak elég korlátozottan de van némi hatása. Nagyon elronteni nem lehet ,kísérletezz. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Elektrosokk #12037 üzenetére
De még mindig nem értem miért? Nincs is Apple TV-m...
Vagy mi a lényeg... (?)http://www.diesel.com
-
Elektrosokk
veterán
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Elektrosokk #12035 üzenetére
Ezt nekem akartad linkelni?
Az Apple TV frissítése...Vagy ezt akartad?
Köszi, de alapvetően tisztában vagyok az audioformátumok jelentésével.működésévelhttp://www.diesel.com
-
Elektrosokk
veterán
válasz Laca19 (a) #12017 üzenetére
A tvOS legújabb verziójával működő Apple TV 4K készülékeken Dolby Atmos minőségben is hallgathatja zenéit, valamint a filmek és TV-műsorok hangját. Válasszon az alábbi rendszerkialakítások közül, és ismerje meg, hogyan játszhat le Dolby Atmos minőségű vagy térhatású hangot.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
blizzrd
aktív tag
válasz Digitalis #12033 üzenetére
@OhYeah: köszi a linket hasznosnak tűnik.
Érdekesek egyébként a tapasztalatok. Én jelenleg Adaptive-ban használom, ami TV adásnál nem az igazi, bér szerintem alapbol maga a tartalomgyártó egy szar, mert filmek alatt halk, a reklám viszont hallhatóan jobb minőségű. Ahol DD-ben megy a hang ott ez kevésbé feltűnő.
Netdlixen nézünk sokat filmet - szintén adaptive-ban használva -, itt viszont nekem egy sokkal jobb élményt nyújt mint előtte simán a TV hangszóróival. Sajnos idő hiányában még nem volt lehetőségem a többi módot úgy igazán meghallgatni, ezért vagyok kiváncsi a tapasztalatokra.Equalizert van értelme ezem a szinten állítani?
-
Digitalis
senior tag
Ha inkább zenére kell az sb, akkor szerintem a szub nélküliek között érdemes jobban szétnézni. Ezek általában jobban szólnak, részletezőbbek, kiegyenlítettebbek mint szubra hangolt társaik. Ott van pl. Enchant 1300, vagy jobb híján a TCL8111, soundbar miatti korlátoltságuk ellenére, elég korrekten használhatóak zenére is.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
veterán
válasz sxxorp #12029 üzenetére
Zenére nem igazán való (hifis értelemben) egyik soundbar sem,max a nagyon drágák.
Zenénél sokszor egy 50ezres régebbi amp+2db hangfal is körberöhögi.
Egy 100-150ezresről nem is beszélve.
A soundbar a újkor egydobozos házimozija újabb köntösben,vagy ahogy házimozis körökben hívták régebben: “bögreszett”.
Ha hifis értelemben vett jó hangú sb-t akar az ember azért durván zsebbe kell nyúlni,annyiért meg már elég jó sztereó amp-ot és hangfalakat is lehet kapni,amik megint jobban szólnak zenénél az adott árú soundbarhoz képest.Ezek a tv hangját hivatottak feljavítani és filmekhez némi mozis feelinget hozzáadni,így is kell rájuk tekinteni,főleg 80-120e forint környékén.
Amúgy én pont azért vettem meg az olcsóbb T650-et év elején,mert a több helyen is azt olvastam,hogy jobb a hangja mint a Q60T-nek.Összehasonlítási alapom nincs,de tény hogy nincs rossz hangja,pláne nem dobozos (az anyám LG SN5-jének van…).
Nálam tv-nél DTS Virtual:X-en van,tv csatornáknál ez jött be,filmeknél pedig Standardon főleg mióta megvan a hátsó pár is.Game és Adaptive mód egy nagy rakás…
Zenét ritkán hallgatok,akkor is jobbára háttérzenének,arra meg nem rossz,de persze a jótól messze van. -
válasz sxxorp #12029 üzenetére
A Game Mode rontja el legjobban a hangot sztem meg az Adaptív.
A hátsó hangszórók max magas hangot tesznek hozzá mást nem.
Standard módban nem is szónak sztereó jel esetén.
A Hi-Fi zenére való a SB meg úgy közepesen mindenre.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
sxxorp
őstag
válasz blizzrd #12025 üzenetére
Üdv, a masszív tanácsok után (jöttek a panaszok, hogy nem írtam azonnal, hogy mekkora a keret -> pótoltam -> zéró válasz ) az Árukereső 2. legnépszerűbb, 5.1-re lehetőséget adó jó árú ajánlataként én is Q60T-t rendeltem, tegnap jött meg.
Hááát... még bejáratós, de egyelőre úgy tapasztalom elég nehéz igazán szép hangot kicsiholni belőle, a legtöbb hangmódban enyhén dobozos hangzású, főleg zenéknél a 22 éves Panasonic hifim kenterbe veri (csak ne sercegne random módon pár hónapja...). A TV-nél persze jobb, és praktikus tehermentesítő megoldás a külön kapcsolandó hifi helyett. De utóbbit egyelőre nem tudom kidobni, ha igazán jó zenei hangzást szeretnék. Nem tudom ezen mennyit segít a plusz 2 hangszóró...
A legütőképesebb hangmódon erőlködve nekem a Game Pro mód emelkedett ki a többi közül.
A mélyláda elhelyezése még alakul, lehet ötletelni, de a próbálgatást nem ússzuk meg. Még úgyis van 13 nap eldönteni megy, vagy marad -
veterán
válasz blizzrd #12025 üzenetére
“a mélyláda elhelyezése sem mind1, hogyan érdemes elhelyezni?”
Erre nincs egyértelmű tanács,minden szoba akusztikája más.Próbálgatni kell és előbb utóbb meglesz a helye.
Elsőként próbálgasd ott,ahol szemre is tetszene,aztán lehet jó lesz.Utána jöhet minden más,biztos meglesz a helye.Nálam pl pont közvetlen a tv alatt van ideális helye.
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, ki milyen hangmodban használja a Q60-at, illetve milyen beállításokkal?
Olvastam, hogy a topicban, hogy a mélyláda elhelyezése sem mind1, hogyan érdemes elhelyezni?Köszi, pacsi!
-
Kroni1
veterán
"az újabb tv-k már nem tudják ezt a formátumot."
Már ha pl. samsung, Sony vagy LG tévéről beszélünk, és tényleg szánalmas, hogy ezek a nagyobb márkák ennyire csak az Atmost nyomják, és nyírják kifelé vele a dts-t.
De azért ugye vannak más gyártók is, pl. a Hisense, Philips, Xiaomi, TCL kínálatában szerencsére még akad 2021-ben is DTS-t is tudó tévé.. -
veterán
válasz Inferno1988 #12022 üzenetére
Pontosan!
Minden a tv-be,onnan meg egy db hdmi kábellel mehet a hang a soundbarba.
Ha mondjuk kell a DTS,akkor azt az eszközt (mondjuk androidos box) amiről ilyen filmeket néznél viszont közvetlen a soundbarba kell dugni,mert az újabb tv-k már nem tudják ezt a formátumot. -
Inferno1988
csendes tag
Köszi a tippet, találtam én is, csak azért kérdeztem, hogy van-e bevált típus, ami drágább, az jobb-e?
Akkor egy mostani nem alap okos tévé esetében, ha vásárolok valamikor, akkor felejtsem el a switchet kb és az eszközeimet kössem közvetlenül a tévébe és majd ő megoldja a hang továbbítását? -
Gajho
csendes tag
https://www.rtings.com/soundbar/reviews/samsung/hw-q800a
Valószínűleg az RTINGS tesztjei miatt mondják ezt a legjobb vételnek, főleg, hogy ott, ebben a pontozásban nincs benne a hátsó hangszóró, és így is milyen jó eredményt ért el.
LG-ből az SP9Y lehet alternatíva, de az elvileg csak december közepétől lesz elérhető magyarországon. Sok márka pedig nem elérhető sok országban, így normális teszt sincs hozzájuk (pl: philips, panasonic) -
Laca19 (a)
aktív tag
"...de ez elvileg nem jár minőségromlással "
De bizony jár, bár nagyon minimálisan, de lesz minőségvesztés, ami hallható is.
Én ahhoz szoktam hasonlítani, mint amikor van egy "közepesen jól" (minőségileg) sikerült magyar szinkron, és azt mondod milyen jól szól. Majd amikor átváltasz angol nyelvre akkor megjön az igazi dinamika csattanós magasakkal és feszesebb erősebb mélytartománnyal és karakteresebb érthetőbb beszéddel.
Na kb ilyen különbség van, nem állítom, hogy ha egy DTS hangsáv PCM-ként kerül továbbításra az már mindjárt hallgathatatlan, de bizony gyengébb.
Nekem van néhány olyan 2.1-es rendszerem a "régi" időkből, hogy még bele van építve a DTS, DD5.1 dekóder, nagyon ritkaságok, és bizony kihallom, hogy DTS vagy PCM jelet adok nekik. Nagyon ritka darabok, mert nem nagyon jellemző, hogy egy sztereo rendszer DTS, DD5.1 hang dekódolására képes. Jelenleg talán már csak a Canton aktív hangszóróiban található ez meg.[ Szerkesztve ]
http://www.diesel.com
-
BaLee
addikt
válasz Kroni1 #12009 üzenetére
Nem lehet, anno én is utánaolvastam pont miután megjött az LG hangprojektor, mert nem értettem, hogy miért csak PCM formátumnak ismeri fel. De írták, hogy mindent átkonvertál többcsatornás (akár 7.1) PCM formátumba és úgy küldi, de ez elvileg nem jár minőségromlással szóval nem zavar, csak olyan jó látni azt a Dolby Atmos meg egyéb feliratokat a Soundbaron.
-
Gajho
csendes tag
Emagon 65990ft az swa-9500s
-
Kroni1
veterán
válasz OhYeah #12008 üzenetére
Előbb utóbb úgyis cserélsz tévét, vagy veszel külső playert, de azért ne vegyél nem atmosost mert a tévéd ugyse tudja.
Amúgy kissé eretnek dolog, de egy jól hangzó rendszeren az 5.1 még jobban is tud szólni mint egy kevésbé jó cuccon az atmos, szóval annyira nem kell hasraesni vagy sokat várni egy sb-n az atmostól sem. Mikor a legolcsóbb Atmos erősítő 200e felett kezdődik, akkor egy 200-300e soundbaron nem fog csodákat művelni..
-
-
OhYeah
kezdő
válasz Kroni1 #12006 üzenetére
Köszi megnézem az ajánlott shield TVt.
Q800a-t a hozzávalo swa-9500s surround speakerekkel szeretnék venni.
Nem az a gondom hogy DD+ (tömörített Atmoss) vagy TrueHD (tömörítetlen Atmos) között vacillálok, ez nem érdekelne bőven jó a DD+.
De a régi Netflix app a Tv-n, nem támogatja az Atmost magát, csak az 5.1et, és ez a bajom. Mert HW szinten minden adott lenne, csak az app miatt max 5.1et tudnék kiadni, ami meg azért az Atmoshoz képest egy kicsit más.
Úgyhogy vagy nem kell Atmos hangfelszereles, vagy kell, de akkor kell valami ami képes is kiadni Atmos hangot
-
BaLee
addikt
válasz OhYeah #12004 üzenetére
Egy LG OLED55CX3LA-m van ami 2020-as tv.
Azt nem tudom hogy tudom megállapítani, hogy DD+ a hang vagy Dolby TrueHD ha megmondod megnézem.
Azt viszont látom a soundbaron, hogy Dolby Atmos tényleg átmegy, mert kiírja mikor elindítunk egy műsort.Nem szeretem amúgy ezt a sok keverést a tv gyártók részéről, Samsung, LG pl. pár éve nem tudja a DTS hangokat ARC-n kiküldeni, meg mindig van valami trükközés, főleg az applikációkkal. Miközben a 10 éve Panasonic GT50-es plazmámon (már a szülőknél van) még mindig működik a Youtube app meg a Netflix is...
Van apple tv-m is médialejátszó funkciót az tölti be, de így kényelmesebb a tv netflix appjával használni, meg az LG okostv rendszere szerintem egész jó. Az apple tv mondjuk mindent PCM-ben nyom át legyen az DD+, TrueHD, vagy DTS talán az Atmos a kivétel.
-
Kroni1
veterán
válasz OhYeah #12004 üzenetére
Hát én nem feltétlenül chromecastot vennék. A shield tv tudja a kadenciahelyes megjelenitést, fényévekkel többet tud még a cső verzió is mint a cc, és használtan 30-40 közt megvan garival..
De amúgy milyen SB-t veszel? Egy DD+ hang sb-ból nem igazán rosszabb sokkal, mint az atmos. Szerintem ne agyalj ennyit, vedd meg az SB-t azt meglátod mit tud a tévével.
-
Elar
senior tag
válasz AuraSync #12002 üzenetére
Köszi
Szerintem akkor maradok a 800A-nál (hátha lesz megint még valami akció) - esetleg később két surround.
De ha jól értelmeztem ez a 2 hátsó nélkül is "elég jó".Off:
Egyébként a linkelt TV-ről mi a véleményed? A 3 éves 65-ös Qledem gondolkozom lecserélni)Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
OhYeah
kezdő
Köszönöm-abból hogy eARC van a TVn azt feltételezem hogy 2019 vagy az utani TVd van. DD+ a hang vagy Dolby TrueHD?
Nekem 2018as Samsung TVm van (akkori hig-end 500.000+) ami tudja a DD+t HDMI ARCon és ezáltal elméletileg átviszi az Atmos-t tömörítetten, de sajnos a Netflix app ami a TVn van Tizen4.0 alatt nem került frissítésre és ezért bár minden HW adott a Dolby Atmoshoz az öreg Netflix app miatt valszeg nem fogom tudni Atmosban lejátszani a filmeket Netflixről csak 5.1be.
Vagy veszek egy Google Chromecast with TV-t amin az összes app folyamatosan a legfrissebb és az azon lévő Netflix már támogatja az Atmost.
-
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Folyamatosan vacillálok a Samu Q60t és 800A között
Olvasom, hogy a Q-Symphony ill "Teret betöltő hangzás" a Q70-es tévétől működik.
Vagyis hiába is vennék egy ilyet: Qe85Q60 nem fog ez a funkció működni?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest