- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van egy BlitzWolf AirAux AA-SAR3 soundbarom, HDMI kábellel van rákötve egy Samsung QE65Q80AAT TV-re (eARC képes aljzatba). Két gondom van a rendszerrel.
Az egyik az, hogy a robbanások, dörrenések, zenék nagy hangerőn szólnak, ezzel szemben a szöveg, a dialógusok elég halkan szólnak rajta, alig érteni valamit a filmekben a beszélgetésekből. Valahol olvastam, hogy ezen segíthet az Adaptív Hangzás funkció beállítása a TV-n, de annál az van írva, hogy külső hangeszköz használata esetén ez a funkció nem elérhető. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a párbeszédek hangereje nagyobb legyen?
A másik gondom az, hogy eléggé tompán szól a soundbar. Basszus van bőven, a középhangok is eléggé erőterjesek, de a magashangok szintje alacsony, hiába van a basszus szintje a legalacsonyabbra, a magashangok szintje pedig a legmagasabbra állítva. TV nézés esetén nem annyira zavaró a probléma, de ha zenét szeretnék hallgatni a soundbaron, akkor hallatszik a magashangok hiánya. Lehet a soundbar magashiányán valahogy segíteni?
-
ricsi0307
senior tag
Sziasztok. Van egy TCL TS8090 soundbarom. Olyan hibajelenséget produkál hogy a mélynyomó ilyen pattogó, szakadozó hangot ad, mintha valami megzavarná a jelet közte és a soundbar között van hogy el is némül kis időre. 2 különböző aljzatba is bedugtam, a csatlakozót is forgattam, a wifi sávját és erősségét is állítgattam hátha ez is a 2.4ghz-et használja de semmi nem segített. Ami roppant furcsa hogy nem mindig csinálja. Mi lehet a gond?
-
válasz
atimucsi #16196 üzenetére
Komplett csere!
Sajnos nem lehet kombinálni a különböző márkák barjait és subjait,de még márkán belül sem,az adott típus csak a saját subjával szól.
Az általad említett tv-re sub meg nem opció,mivel olyankor csak a bt-n megy a hang,ergo ahogy Gino20 is írta,csak a sub szólna semmi más.
Ha több mély kell,akkor komplett új sb kell (lehetőleg nem Hisense,de még TCL sem). -
atimucsi
újonc
Sziasztok! Van egy Hisense TV-m, illetve egy Hisense hangprojektorom. Kicsit csalódtam a projektorba, kevés a mély. Szerintetek ha veszek külön egy blueetoothos mélynyomót azt rátudom csatlakoztatni a tv-re külön? Köszönöm.
-
Sordoran
addikt
válasz
Sordoran #16193 üzenetére
Sikerült egy Dolby Atmos tartalmat elindítani, szóval jók a beállítások a TV-n és Apple TV-n is, csak az Infuse nem játszik le így tartalmakat. Ahogy utána néztem, ez sajnos Apple hülyesége, hogy csak streaming platformoknak engedi az atmos-t, videó lejátszóknak nem. Innentől ez már Infuse app probléma, meglátom van-e rá megoldás, vagy nincs.
-
Sordoran
addikt
válasz
Robbertho #16192 üzenetére
LG TV-n külön bekapcsoltam az eARC-ot, szóval elvileg mennie kéne, megfelelő HDMI portra is van dugva, saját kábelével. Nem tudom ezt valahol jelzi-e hogy megfelelő-e a kapcsolat.
Minden újraindítás még lehetne, legalábbis az ATV-nél mikor átkapcsoltam sima PCM-ről a TV-n a hangot, elment Infuse-ból minden surround hang, majd az ATV restart helyrehozta. De csak 5.1-ig hoz mindent. Illetve gyanús, hogy az Insufe videó technikai adatainál se hoz atmos hangsávot, mintha az app se ismerné már fel. -
Robbertho
aktív tag
válasz
Sordoran #16191 üzenetére
Nem tudom valahogy meg tudsz-e győződni róla, hogy az eARC valóban működik-e. Nekem a régi soundbar HDMI kábelével nem működött valamiért, de a Sonos kábellel már jó volt, ezt a TV hangerő állításnál külön írja is mindig, hogy nem csak sima ARC-on megy. Elvileg az EAC3-hoz nem kell, de TRUEHD-hoz vagy talán már 7.1-hez kéne az eARC, ki tudja.
Másik, hogy teljesen random nekem is egyszer a Netflix natív app a TV-ben nem atmosban küldte a dolgokat, majd másnap már igenLehet valamit rosszul ismert akkor fel. Egy minden eszköz újraindítását megpróbálnék.
-
Sordoran
addikt
válasz
Robbertho #16190 üzenetére
PS5-ön egy játékot néztem meg, gyanítom az nem Atmos-os, majd kipróbálom God of War-al (az elvileg már tudja). Inkább az ATV-s lejátszás zavar, ott kifejezetten atmos demo-t is letöltöttem, mégse ismerte fel. Utána nézek jobban, ott az Infuse app-ra gyanakszom, hogy valami nem kerek. (már a videó leírásánál se hozza ki az atmos-t)
-
Robbertho
aktív tag
válasz
Sordoran #16189 üzenetére
Az appban írnia kellene, hogy Dolby Atmos, ha megfelelő tartalmat kapott. A soundbar-on nem nagyon lehet mit állítani, ha Atmost kap, azt fogja lejátszani. A konzol esetén beletúrnék a beállításokba, lehet maga a PS5 nincs jól beállítva, vagy nem feldolgozás nélkül küldi ki az adatfolyamot (nekem Xbox van, ott van opció az appoknál is passthrough-ra). A csatornaszám nem számít, azaz nem kell 7.1, lehet EAC3-5.1 is az Atmos. Nézz körül a PS5/Apple TV beállításaiban, hátha rossz formátumot küld ki (egyik sincs, szóval nem tudom pontosan mit kéne).
-
Sordoran
addikt
Tegnap megjött az új technika, Sonos Beam Gen2 lett a befutó. Jövőhéten még jön két IKEA Symfonisk hozzá hátsónak, sub nem lesz most. A régi LG soundbar-nál, aminek volt külön sub-ja így is erősebbek a mélyek.
Minden jó eddig, egyedül a Dolby Atmos-t nem látom hogy menne (nem hangzás tekintetében, hanem nem látom/tudom az-e a forrás). A Sonos app-ban kiírná, hogy Dolby Atmos-t kap, vagy az máshol ellenőrizhető? LG C2-es tv van, ott engedélyeztem eARC-ot, és Átengedésre raktam a formátumot. PS5-ről PCM 7.1-t kap, Apple TV-nél csak 5.1-ig látom az elvileg Atmos-os tartalmakat. Érdemes a Sonos app-ban még valami beállítást nézni, bekapcsolni, vagy a lejátszó/TV oldaláról lehet hiba? -
4264adam
veterán
válasz
Voice24 #16187 üzenetére
Igen tudom. Ennek úgy kell lennie ahogy írod. A nappali szettem okés és mentes ettől. A B650-el többen is jártunk itt így és a szervizzel is beszélt a tagunk hol jelezték ismert ez a hiba bizonyos gyártásokból, ezért várom a második A650 érkezését főleg mert itt van a 9200S hátsó is szóval kell ami hajtja
-
Voice24
őstag
válasz
4264adam #16186 üzenetére
Nekem egy tök alap JBL SB160 van, de nem érzem úgy, hogy brummogna a beszédhang, ahogy az sem áll, hogy ne lenne a beszédhangban mély. Pl. a Mi kis falunkban Szifon hangja nagyon mély tud lenni, de mégsem brummog, és a többi beszédhang is inkább természetesnek mondható. Nyilván egy audiofil emberke sokmindenbe bele tudna kötni a hangzás kapcsán, de szerintem egy átlag felhasználónak tökéletesen szól, zavaró mellékzöngék nélkül.
-
válasz
4264adam #16184 üzenetére
Én még olyat nem hallottam alsóbb kategóriás soundbartól,hogy a beszédhang mélyebb frekvenciáit nem küldi ki a subra (ezt főleg mélyebb tónusú férfi hangoknál hallani).
Egyszerűen maga a soundbar nem képes olyan mélyre menni,hogy önmaga a teljes frekvenciamenetet megszólaltassa 70-80Hz-ig,emiatt az ideális 80Hz-es vágási frekinél jóval magasabbra engedi a subot.
A T650-em (amíg megvolt) subja ezért volt közvetlen a soundbar alatt,ott így nem volt zavaró a dialógusok brummogása,szemből jött minden hang.Ha valamerre elraktam,akkor már hallottam a sub irányát/helyét,nagyon zavaró volt.
Ha 80Hz-nél vágna a sub,akkor meg a teljes hangtartományban lenne egy hiány/beszakadás (~80Hz és 200-250Hz között).
Komolyabb soundbaroknál ilyen gond nincs,pl a HK Enchant 1300 sub nélkül is igencsak mélyre ment,ott a kiegeszítő sub tényleg úgy működött mint ahogy azt a “rendes” házimoziknál megszoktuk.
Ezzel nem azt mondom hogy nem igaz amit az A650-nel kapcsolatban állítasz,csak én még nem hallottam olcsóbb soundbartól ilyet,pedig találkoztam párral.Anno a T650-nél megfordult egy olyan kósza gondolat a fejemben,hogy sub erősítőjét kiveszem,egy külső házba rakom,rákötök egy alacsonyjelszintű RCA átalakítót a hangszóró kábelekre és így rákötök 1 aktív subot amit rendesen 80Hz körül vágok.
Csak egyfelől rohadtul nem érte volna meg (1 használhatóbb belépő sub ~150k),plusz ha a subon vágok,akkor ott lett volna a fentebb említett frekvencialyuk a hangban.
Na meg nem hiszem hogy olyan jó jelet tudtam volna a subnak küldeni a gyári samsung amp-ból,nem hiszem hogy olyan jól szólt volna,szóval nem lett belőle semmi. -
4264adam
veterán
válasz
pipijoe1 #16174 üzenetére
Sziasztok!
Amíg várok a Samsung honlapjáról rendelt A650-re (85k és igen 1 hét alatt nem voltak képesek átadni a futárszolgálatnak 2 ügyfélszolgálati megkeresés után sem) gondoltam ránézek az Euronics B650-re és személyesen a boltban tesztelem, ha okés viszem.
A probléma ugyanaz. Beszédhangot és a menü visszajelző hang frekvenciát is kikeveri a SUB-ra ellenben az A650 ilyet nem tesz. Szóval nem hoztam el és várok az A650-re.
Több TV márkával több hdmi kábellel teszteltem 2db B650-et.U.i.: Megnyugtattak a boltban, hogy nem probléma, kiteszik kiállított darabnak és más megveszi
Reddit-en is van topik róla, többen így jártak a B-vel.
Szerintem szoftveresen lehet a gond mert vezeték nélküli hangátvitelről beszélünk tehát a frekvencia vágás van benne szétcseszve.
Valakit ez nem zavar és távol van a mélynyomó, nekem azmert bal oldalon 1m-re és a nappali A650-e nem tesz ilyet. -
Exquisito
tag
Azt szeretném kérdezni mennyire általános, hogy a tv csak elvétve kapcsolja be a soundbart? Nálam egy 50PUS8506 mellett van egy Philips HTL4110, de inkább akkor döbbenek meg amikor bekapcsolja. Ugyanezt csinálja a PUS6809-el is. Most gondolkodok a lecserélésén, de ha más márkával is ilyen gondjaim lehetnek, akkor hagyom a fenébe.
Mélynyomó nélkül JBL, Sony, Samsung, Denon ami érdekel.
Mélynyomóval a Philips TAB8405 (keskeny mélynyomó kell) jöhet szóba.
Valaki használ Philips tévével ezek közül valamelyiket gond nélkül? -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Hisense 55A6BG (2x8 W) tv-t. Ha nem akarok semmi extra mozi élményt, csak javítani kicsit a tv hangján, van erre valamilyen lehetőség, 20.000 Ft alatt? -
4264adam
veterán
válasz
Igen nálam is jelentkezett. Azért A650 mert az a 2021 széria a B 2022 aminél te is vissza igazoltad a problémát és hogy a szerviz is ismeri. A nappaliban ugyan úgy A650 van és tökéletes. Ezért esett erre a választás a két rendszer között a hátsók lesznek a különbségek (9100S és 9200S) illetve a légtér. 20nm vs 10nm
-
PATTA86
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek van Samsung HW-S60B annak mi a véleménye róla? Megéri 45 ezerért megvenni? Annyit azért ér?
Most a samu QN90C mellé adják ajándékba és nem tudom, hogy megvegyem e hozzá azt is plusz extrának? -
válasz
Húgomék vettek egy Q60B-t,hétvégén volt lehetőségem kipróbálni.
A korábbi T650-emhez tudom hasonlítani.
Q60T kicsit gyengébb,magasabb kijelzett hangerőre kell tekerni mint a T650-et,nem mintha átlagos felhasználás mellett ez sokat számítana.
Mélynyomóból nem jön zaj.
Szerintem a T650 szebben szólt,pedig az régebbi és alacsonyabb kategóriájú típus.
Q60B sem szól alapvetően rosszul a maga kategóriájában,de a T650 tisztábban szólt,a dialógusok valahogy jobban szóltak,közepe kicsit több volt.
Mélye szerintem hasonló a kettőnek.
Q60B egyetlen előnye (szigorúan a specifikációkat nézve),hogy 4K HDR képes a hdmi-je,ez csak akkor fontos ha közvetlen a soundbarba kötnél valamit (konzol,médialejátszó,stb),650-es szériánál csak FHD a hdmi. -
Csabee.
nagyúr
Sziasztok!
Van egy jbl 5.0 multibeam-es soundbaron, hibátlanul működik. Hol kéne szerintetek meghirdetnem ? Hardverapro-n annyira nem nézik. Tudtok javasolni valami aktívabb helyet ahol kelendőbb lenne?
-
Gino20
őstag
válasz
Blackbour #16167 üzenetére
Hangot tekintve kb tök mindegy melyiket választod. Mondanám, hogy vedd az olcsóbbat, de látom, hogy ugyan azon áron beszerezhető mind a kettő, így a kérdést sem értem
. Q sorozat ami "jobb". Ha a lánc nem csak TV - SB (soundbar) hanem mondjuk van egy médialejátszód, amit az SB HDMI IN-be kötnél, akkor viszont egyértelmű a különbség, mert a Q60-on átmegy a 4K, még a B650-en nem.
-
Blackbour
csendes tag
Hello!
A Q60B és a B650-es páros közül melyiket érdemesebb megvenni? -
Gino20
őstag
Manapság többször is szó volt sonos SB-ről, meg SUB-ról. Lehet valakinek érdekes [link]
-
-
vacs
veterán
Ejjjj, akkor a feleségem morcos lesz!
Eddig Samsung tv-vel tökéletesen együtt működött optikán a Samsung soundbar.
Köszi srácok. -
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
Ez az optikai kábeles hangátvitel ilyen, nem lehet a TV-ről vezérelni a hangerőt, csak a hangeszközről. 1000-ből 999 ember erre akkor csodálkozik rá, mikor élete első optikai kábeles cuccát összeköti.
A 2. rácsodálkozás meg közvetlenül ez után következik, mikor rájön h. a szuperior-nak hitt optikai kábeles hangátvitel már egy 40 éves ósdi technológia, nem pedig űrtechnika ahogy a laikus hinné, nem támogat semmi lossless-t, és a HDMI-eARC (nem a sima ARC, hanem kell elé az e betű is!!) sokkal komolyabb hangátvitelt támogat.Üdv a felvilágosultak klubjában, most már te is az 1000-ből 1 lettél!
-
vacs
veterán
Helló.
Új TCL C835 tévét szeretnék összelőni a Samsung HW-K335 soundbarral, Optikai kábellel.
A D.in módban működik a hang, de sajnos a tv távirányítója nem vezérli se a hangerőt, se a ki/be kapcsolást, tehát a soundbar távirányítónak is kéz közelben kell lenni.
Bármi ötlet, hogy rendesen együtt működjenek? -
4264adam
veterán
válasz
scream #16154 üzenetére
Telepítsd fel a Kodi App-ot abban van direct Voice kiemelő csúszka és baromi jól dolgozik.
Próbáltam Samsung B / A 650 Soundbar-t előbbibe van "Voice Enhancer" opció míg az A variáns nem tudott olyat. A párbeszédet valóban kiemeli és irányitja a Centerre. Viszont vannak olyan 5.1 hangsávok ahol a párbeszédnek a hátsókból kellene jönnie és ezeket is irányítja a Centerre elvéve a hátsóktól a jelet szóval nem ajánlom.Maradjon a Kodi lejátszó.
-
scream
veterán
Hali!
Adott egy LG 55 CX OLED, amit egy JBL Bar 5.0 MultiBeam-mel használok.
Alapvetően első soundbar, összességében elégedett vagyok vele, szeretem, viszont sajnos filmeknél/sorozatoknál aránylag gyakran előfordul, hogy a zene/effektek sokkal hangosabb, mint a párbeszéd.
Ezzel kapcsolatban olyan kérdésem volna, hogy ezt hogyan érdemes kezelni? Milyen média-t kell keressek hozzá, amivel nem vagy csak ritkán/kevésbé hallhatóan jön/fordul elő ilyesmi? Vagy ennyit tud ez a bar és ha szeretném, hogy hallhatóak legyenek a párbeszédek, akkor inkább cseréljem?
Gondolom az 5.1/Surround/Dolby miatti 5.0-ra keverésnél mehet félre a dolog, viszont helyszűkében külső mélynyomó nem férne el.
Mit javasoltok, milyen irányba induljak?
-
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16151 üzenetére
Nem volt rá szükség mert a te fotódon levőket nekem is elfogadta, 85k megvan az A650. Az Euronics B650 88k lemondom. Nappaliba A650 van 9100S-el és az egy hibamentes setup.
Ha a Samsung Szerviz kollégák azt mondták a másik tagunknak hogy “ismert ez a szélzaj és érint egy teljes B650 zsarzst” nem kísérletezek. -
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16137 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
Sordoran #16148 üzenetére
Nem adom fel, nem tudom elhinni, hogy a teljes B széria ilyen lenne. És ahogy jobban néztem én is felbontott terméket kaptam már ami a külső dobozból látható.
Remélem a következővel szerencsésebb leszek, ha nem veszek egy drága A650-et mert a hátsókat nem küldöm vissza + a falon a tiplik már vannak
Azóta vissza is ment az ára, lehet tényleg felbontott volt csak nem így hirdették meg
-
Sordoran
addikt
válasz
4264adam #16144 üzenetére
Ez nem jó hír, pedig én nyitott voltam arra, hogy lemondok az atmos-ról és sokat is spórolnék. Viszont ilyen problémát nem akarok lenyelni. Legszívesebben kompromisszum mentes szettet választanék, de nincs ilyen úgy látom.
A Q930 kiesett, és most ez elvette a kedvem a B650+9200S párostól is. Úgy érzem a Sonos Beam Gen2 lesz a befutó, Ikea hátsókkal ott vagyok a Q930 árában, csak a sub-ról kell lemondanom, ami ugye később pótolható lenne szükség szerint, bár ilyen áron nem érzem a szükségét(és egyéni probléma, a hdmi switch beszerzés).
Ami egyedül még probléma, hogy a Beam2 magas. AR-el megnézve TV elé rakva kitakarja a kép alsó 1,5-2 cm-ét. Ezt meg kell szoknom, aztán ha cserélem szekrénysort pár hónap múlva, akkor megoldást keresni rá. (vagy most is megoldhatnám, ha a TV fölé rakom, de az nem közvetlen, hanem a TV tetejétől 50cm-el magasabban lenne) -
-
4264adam
veterán
válasz
4264adam #16143 üzenetére
Sajnos mégsem vált be a B650.
Probléma: Minden hangsávot a mélynyomóra is rákever ami nagyon zavaró így. pl: a TV menü gomnyomás visszajelző hang is megjelenik rajta és minden beszédhang is ami kellemetlen mert elég közel van az ágyhoz.
Az A650-n nem jelenik meg ilyen zavar.Eddig csak a kikapcsolási pukkanás jellemezte de ez ismert jelenség.
-
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16137 üzenetére
Összeraktam megfelelően a B650 + SWA9200S-t.
Meg vagyok elégedve a TU7022 gyári kiváltásával 5.1-ben is.
Viszont a fizikát nem lehet átverni. 10Nm hálószoba nagy szekrénnyel, ággyal és komóddal túl kevés légtér. Nagy különbség tapasztalható a nappali Q80T + A650 + 9100S-el szemben a nappali javára ahol dupla légtér van.
Tehát jó lesz 5.1 használatra, de az igazi hangzás + képi világ marad a nappali
+1: Ne használjátok a B-650-nél szoftveres "Voice Enhancer-t" mert levágja a csatornákat és a Bar-ra tereli a dolgokat.
Pl: PLEX-en lejátszva a Spiderman No Home way: első percben a beszéd a hátsó hangszórókból jön a nappaliban telten, a hálóban ha aktiválva van minden a Center-ből szól. Ami nem rossz, de ront a mozi élményen.
Végszó: CH LEVEL használható, de a Voice Enhancer-t kerüljétek. Maximum SDR TV adásnál jó.
U.I.: A Mozi élményhez: Legyen megfelelő képalkotó: Q80 vagy feletti + szabad légtér a 5.1 setuphoz.
-
Blackbour
csendes tag
Sziasztok!
Filmnézéshez és ps5 játékhoz a Q930B-re van értelme befektetni vagy elég egy 650B + 9200s?
Mennyire lehet kihasználni a tudását, ezáltal mennyire éri meg a 90/100k felárát? -
Sordoran
addikt
Nekem kb. 20 m2 szobába lesz, szóval bármi elég ilyen szempontból.
Eddig ugye a Q930-at néztem, mert ott van a sub és két hátsó is hozzá. Ez lenne ideális, csak az a fránya soundbar olyan széles... (48-as TV-m van, túl lógna rajta, de főleg a szekrénysor széle a probléma)
Leadnék az atmos igényből, lehetne B650 + 9200S hátsók, atmos nélkül, de olcsóbb. Ez lenne a logikus talán ilyen szempontból.
A Sonos Beam 2 esetén külön kellene hátsókat és subot venni, valamint kell egy minőségi HDMI switch is, mivel jelenleg minden hdmi port foglalt TV-n, na ez gazdasági totálkár... Még a hátsókan spórolhatok Ikea-s hangszórókkal, a sub pedig nem létszükség. Nem hallgatok dübörgős zenét, filmeknél is jópofa de nem kell az. Itt tényleg főleg a hdmi passthrough hiánya ami blokkolja a vásárlást. Ha találnék egy értelmes hdmi switch-et, lehet ezt választanám. (PS5 és Nintendo Switch lenne rajta, tehát előbbi miatt HDMI 2.1 4K120Hz és HDR kell menjen rajta) -
csƵ
addikt
válasz
Sordoran #16133 üzenetére
Én féléve használok Beam-et 35 m2-es nappaliban. Kisebb helyiségben tök jól el lehet vele lenni. Azért a méretéhez képest elég jó mélye van, főleg, ha ki van egészítve 2 One-nal. (vagy most van már új Era 100). A Sub nálam tervben van, de az a jó a Sonos rendszerben, hogy bármikor bővíthető. Egyes elvetemültek 2 db nagy sub-bal tolták meg a rendszerüket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Sordoran
addikt
válasz
4264adam #16132 üzenetére
Filmeknél lehet valóban nem lenne atmos (mondjuk ha ezen múlik, engem pont nem zavar ha le kell mondani szinkronról), de szoktam játszani ps5-el, ott azért gondolom gyakoribb. Viszont ha nem tudom jól megoldani a szoba és szekrénysor kialakításából adódóan, akkor lehet nincs értelme. Sonos Beam 2-t már megvenném, de ott nincs sub, és elvenne egy hdmi-t a tv-től.
Logikusabb lenne amúgy valóban ez a B650 + 9200S kombó, mostani LG soundbarom a sztereót se tudja átadni rendesen, így ez is nagy ugrás lenne.Amúgy a B650-ben van hdmi in és out, ez mit enged át? Samsung oldalán azt írja 4K és HDR nincs, de akkor Nintendo Switch rá lehet kötve ezen keresztül a kis FullHD képességével?
-
4264adam
veterán
válasz
Sordoran #16129 üzenetére
Q930 ára 2x annyi mint egy 5.1 kialakítás (B650+SWA9200S) és szinkron filmek 99% nincs Atmos hangsáv, jó ha rendes 5.1 megvan. Viszont zenei 2.1-Ben kicsivel jobb, nem lehet sokkal többet várni a fizikai doboz méret miatt.
Neked kell eldönteni megéri e a 2x ár a kicsivel többet
-
Sordoran
addikt
Felvetült egy kérdés bennem, miközben folyton rotálom milyen soundbart vegyek. Eddig a Q930 volt kiszemelt nálam, de most feltűnt közeli képeken, hogy ennek oldalán is van hangszóró. Viszont nálam csak egy szekrénysoron lesz helye, amin a 110,7cm-es szélességéhez nagyjából oldalanként 5-5 cm áll majd rendelkezésre. Ez mennyire fogná meg a hangot? Lehet jobban járnék egy Q700B + 9500S párossal?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
forcegt #16127 üzenetére
Kb 15-20m^2-re kellene. Jobb oldalról kicsit visszaverődős lesz, mert van egy rackszekrény a tv állvány mellett és azt nem is tudom eltenni onnan.
Őszinte leszek a hátsó dobozok meglétén agyalok sokat, hogy kell-e az nekem. A tápellátást meg tudom oldani, és még a konzolt is, mert ha jól sejtem 5kg-t elbíró konzol megtartja.
Csak agyalok rajta, hogy megéri-e a felárat, nekem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Úgy néz ki, hogy moziról "lefelé" váltok, vagyis, soundbar lesz helyette, helytakarékosabb, ill amennyit használjuk a mozit, arra a felhasználásra tökéletesen elég lehet.Ami már biztos, hogy Samsung lesz, csak gondolkozom, hogy Q800B, vagy Q990B kell-e Nekem. A kérdés az, hogy megéri a felárat a háttérsugárzó, és a kicsivel több hangszórót tartalmazó Bar? Persze tudom, a sub is kicsit nagyobb. Ér annyival többet? Jobb annyival, vagyis ad annyival többet érzésre? Tudom, hogy Auto eq is csak a 990b-ben van (ha jól tudom) de ezek megérik a felárat?
Ill tartót is kell szeretnem a hátterekhez, bár azt megoldottam elvileg.
Nagyon köszönöm előre is
-
falabu88
aktív tag
válasz
Roland861010 #16107 üzenetére
Ha kell odaadom neked a hátsó szettet annyiba amennyibe vettem (51ezer emag újracsomagolt) plusz adok egy fali konzolt ( [link] ) ajándékba. Nekem nem vált be.
-
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16122 üzenetére
Tegnap megérkezett a B650,
SWA9200: Mai dátum van megadva, de még nem hagyta el a Foxpost raktárat -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Vettem egy Samsung Q80R + swa-9000s szettet. TV adásoknál van olyan gondom, hogy egyes adók hagereje eltérő. Pl.: M4 10-es hangerővel jól hallható, de a Spiler1 már nagyon halk, így azt kb. 25-ös hangerővel hallom ugyaúgy mint az M4-et. Annyit sikerült összehozni, hogy a TV-m (Sony Bravia KDL-43w808c) digitális hang kimenet hagerejét maxra húzva csak 3-4 hangerő a különbség. Mi lehet a gond, lehet ezzel valamit kezdeni?
-
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16119 üzenetére
Nekem nagyon vissza adja az A650 + 9100S a nappaliba. A háló 10nm teret pedig könnyebben be fogja tölteni.
Tudom mit kapok 140k-ért és az nekem elegendő. Ez a belépő házimozi szett. -
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16116 üzenetére
Alzát figyelem mindig, mind a kettőt onnan sikerült. Igaz 4 hónap van közöttük.
-
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16110 üzenetére
9200S 6méter, de hosszabbítani a 1.5mm2 hangszórókábel Praktikerben 600ft/m hozzá 2db wago 500ft
-
válasz
A 2 hangfalhoz nem kell már speckó csatis kábel (8500-nál a hátsó vevőbe ilyenek mentek (ezt én megoldottam Wago-s hosszabbítással,nem highend cucc,szóval nem számított semmit).
A 9200-nál csíptetős mind2 hangfal,szóval boltban bármennyi vezetéket vehetsz hozzá. -
válasz
Ezt én úgy oldom meg,hogy utólag kérek inkább bocsánatot mintsem hogy előre engedélyt kérjek.Amikor már meg van véve,fel van szerelve (legyen bármiről is van szó),akkor már ritkán megy a balhé.Egy kis dunnyogás előfordul,de hamar jön a megbékélés.
Ha előre engedélyt kérek,akkor sokszor NEM a válasz,így hát inkább kijátszom a rendszert. -
Roland861010
veterán
Hát gondolom, hogy jobb lenne. De ehez már kell az asszony beleegyezése is
Még a kanapés megoldáshoz nem .
Gino20:
Szerencsére a falra tólva középpen van a kanapé igaz L alakú de szinte a Tv-vel is szembe van és még el is tudnám osztani a tavolságot .
Kérdés az milyen hosszú a vezeték-e a hangfalnak amit adnak hozzá. -
Gino20
őstag
válasz
Teljesen egyértelműen túl van árazva ez a két picike doboz, de ha igény némi valós térhangzás, akkor ez van és vagy megveszed vagy sem. Ahogy írod a 14 nap bőven elég arra, hogy kitaláld, kell vagy sem
és ahogy meg Gixxer írja, úgy a lehetőségekhez képest érdemes kicsit magasabbra rakni majd bedönteni plusz ha van rá lehetőség (nem sarokban vagy), akkor a hallgatási pozihoz képest elosztani a távolságokat.
-
válasz
Ha kipróbálod és esetleg bejön,akkor annyit érdemes megcsinálni,hogy felrakod a falra egy egyszerűbb konzollal (pl Vogels VLB500).Kicsit szélesebbre rakva ( ha van rá lehetőség),kicsit magasabbra (fülhöz képest +40-60cm) kissé befelé és lefelé forgatva,de nem kell teljesen a fül irányába fordítani.Sokat dob a kanapé két sarkára lerakásához képest.
-
Roland861010
veterán
Nekem Q600B -van sokat goldolkodtam rajta hogy veszek egyet hozzá . Jó lenne csak kipróbálni és utánna eldönteni kell-e. Főleg hogy csak ugy tudom felrakni a kanapéhoz hogy magára a kanapéra rakom rá mert rá van tolva a kanapé a falra.
Lehet rendelek egyet aztán ha nem tetszik vissza viszem 14 napon belül -
válasz
Roland861010 #16104 üzenetére
Túlárazott az tény,a 8500-at valami 27körül vettem olyan 1,5 éve emagról,ehhez képest semmivel sem nyújt többet sokkal drágábban.
Viszont ha valakinek kell az 5.1 akkor ha túlárazott,ha nem,akkor is kell.”Mozisabb” hangzáshoz elengedhetetlen. -
4264adam
veterán
válasz
Roland861010 #16104 üzenetére
9100s is felbontottként vettem és a 9200S is felbontottként érkezik, így 55 ezer volt.
Valós 5.1-hez nélkülözhetetlen.
Nappali : Q80T + HW A650 + SWA9100s
Háló : TU7122 + HW B650 + SWA9200sB650 80k +SWA9200S 55k szóval 140k volt az 5.1 ismét
Szinte mindent is szinkron 5.1-Ben nézünk és Streaming szolgáltatók is megvannak így HDR 5.1-Ben mindegyik
-
4264adam
veterán
válasz
pipijoe1 #16102 üzenetére
Nálam semmi sistergés nincs kikapcsolt de feszültség alatti állapotban szerencsére.
Ennek nagyon örülök mert a hálóban van.Holnap érkezik hozzá az SWA9200S és meglesz a boldogság.
Kérdés:
A B650 távirányitóján több üzemmód van mint az A650-en.
CH LVL ? Ez mit takar mert a CENTER-T írja ki a kijelzőn.
Illetve ennek a beállítási gomb 2 ENHANCHER-t hoz elő a második a "VOICE" de nem hallom emelni a beszéd centert. -
válasz
pipijoe1 #16098 üzenetére
Na ezt nem értem.HDMI ARC esetén szinkronban van a 2,nincs olyan külön állítod a kettőt.
Pontosabban a tv csak egy digitális jelet küld ki,azt nem erősíti,hanem csak vezérli a soundbart.Ez olyan mint a Bt szinkron a bt hangfalaknál.Egyszerre mozdul a telefonon és a hangfalon is a hangerő,teljesen mindegy melyiken állítod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged