Új hozzászólás Aktív témák
-
kuruczak
csendes tag
Sziasztok, egy TCL 55C805 tv mellé keresnék egy soundbart 50-100e Ft között.
Nem igazán vagyok otthon a soundbarok világában ezért kérnék segítséget. Nekem inkább a hangzás lenne fontosabb mint a sok "okos funkcó".Előre is köszi a válaszokat.
-
-
Zizi123
senior tag
Ez nem minden esetben igaz, van, hogy a gyári 2-3 év garanciát is leredukálják 1 évre, mert cégre veszed. Tehát nem az van, hogy nem adja az ársávból adódó + garanciát.
Ja és ha cégre vásárolsz akkor nincs a 72 órás vagy webshopból a 15 napos vásárlástól való elállás sem. erre is van magyarázat? -
atirag
őstag
Üdv. Tv szekrény csere előtt állok és a jelenlegi szettet leváltanám egy soundbar-ra. Kérdés, hogy milyet érdemes venni korrekt áron. Lehetőleg 50-100k között. Akár használt is lehet. Ami fontos ,hogy a tv távjával működjön. Nem tudom milyen lehetőségek vannak tudásban. Egy apple tv lenne rákötve meg persze a tv hang.Jelenleg egy yamaha rxs601-es avr végzi ezt a munkát. Slim típus mert ekkora fér el magasságban. Ehhez van 5.1 szett. Régen nem gondoltam, hogy lehetnek jók az ilyen 2.1 3.1 rendszerek,de manapság már jókat írnak róluk.
Köszönöm. -
Louro
őstag
Tudom én vagyok a balfütty, de még mindig agyalok a 243-as Samsung 930D-n. A gondom a hátsó hangszórók. Ahogy olvasgattam, talán a JBL 800 Pro közel azonos tudású lehet. Előnye, hogy a hátsó hangszórók akksisok. Mivel csak filmekhez lenne a hátsó beüzemelve, a 4-6 órás üzemidő nem zavarna. De lehet a DTS hiánya fájna :/
Dilemázok nagyon. Hátsók elhelyezése rizikós, mert fixre nem tudom elhelyezni őket. Azt is minden filmezés előtt pakolgatni kellene.
-
Zizi123
senior tag
Ja értem.
Viszont ha veszek 1 fülhallgatót. ami nyilván nem közös használatú, akkor többet / hangosabban hallgatom, mert más név van a számlán?
Vagy ha 1 személyes cég vagyok, akkor mi van? Nincs közös használatról szó.
Veszek 1db 1millióFt-os notebookot és 1év garancia van rá...
És az sem igaz, hogy az ÁFA miatt, mert van akinek csak a költség miatt kell a számla, de az ÁFA-t nem igényelheti vissza. -
golenyakt
újonc
Sziasztok!
Használ valaki itt Samsung HW S800 szériás soundbart?
Ha van, megköszönném, hogy véleményt mondana róla.
Most 115000 Ft az Emagon 0% thm el 20 hónapra. -
vata666
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy adott egy Samsung S95D tv. Vettem hozzá egy q600c hangprojektort. Ma hozzák. A tvn lévő alapértelmezett beállítás a digitális hang kimenetnél 100ms. Az megfelelő vagy kell állítani valamit. Optikai kábellel lenne összekötve, mert van arcon egy 7.1-es házimozi. -
Louro
őstag
válasz
Zizi123 #19082 üzenetére
Ha abba gondolok bele, hogy egy cég esetén, ha irodába vesznek valamit, akkor a dolgozók általában nem olyan odafigyeléssel bánnak az eszközökkel, mintha sajátjuk lenne. Volt, ahol az étkezőben TV volt. Ahogy volt egyszer csere, már másnap tiszta zsír volt az összes gomb a TV-n, mert a távirányítót direkt elzárták. Vízforralóban szinte mindig bennehagyják az emberek a vizet, amitől tiszta vízkő lesz. Mikróban "felrobbant" kaját talán 1000-ből, ha 1 dolgozó takarítja ki. Ráhagyják a takarítókra.
Én eleve a céges kedvezményeket is megvágnám.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Marko_ #19080 üzenetére
Igen azért veszem cégre.
Viszont azt nem teljesen értem, hogy miért nem adnak ugyanannyi garanciát ha valamit cégre veszel, és ha magánszemélyként.
És ha már itt tartunk, akkor miért vonatkozik más vásárlási feltétel a cégekre, mint a magánszemélyekre?"A Samsung a fogyasztóknak és fogyasztóknak nem minősülő személyek számára is nyújtja a jelen jótállási feltételeket, amennyiben a fogyasztónak nem minősülő személy
viszonteladónak vagy kifejezetten üzleti vagy ipari célú felhasználónak nem minősül.""fogyasztóknak nem minősülő személyek"
Ezeket hogy kell elképzelni? -
XenHai
senior tag
Én is leütöttem egy Q800D 133 -ért. Kíváncsi leszek ezek után . Remélem nem kiállított db lesz.
-
Voice24
őstag
Pedig ott van a távirányítón a surround +/- gomb. De az nyilván nehezen képzelhető el, hogy a fő egységet teljesen lehalkítod, a hátsók meg szóljanak, ilyen opcióval még nem találkoztam. Ha a fő egységet halkítod, az minden elemet halkít, a hátsót csak ehhez képest tudod valamennyire szabályozni.
-
cibus
senior tag
válasz
Steady74 #19066 üzenetére
Ugyanez a mediaMarkt is. Telefonok is pl. Kirakják bemutatónak, mindenki agyon fogdossa, egész nap fent van töltőn és visszacsomagolják. Nem is ezzel lenne a gond, ha mondjuk ezeket akciós áron meg lehetne venni, akinek ilyen belefér az ár miatt. de nem. Zsír ujként adják el őket és kamuznak. Én médiában vettem telefont. Kérdeztem új? Igen. Tuti? Igen. Ránéztem otthon, abban is volt csomó óra. Visszavittem nem túl kedvesen, meg egy fogyasztóvédelmi ráijesztéssel és kaptam egy újat. Magyarországon mindent meg lehet csinálni
-
Ádám16
addikt
Én rendeltem egy 930D-t az Euronicsba online, személyes átvétellel.
Nem bontom ki, elállási jog 30 nap, és, ha BF idején nem lesz olcsóbb, akkor marad ez.1 napig nem néztem rá a topikra, és lemaradtam a Q800D-ről, rendesen felhúzott a dolog.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Most akarok rendelni/venni Q930C vagy Q930D-t. Elvileg érdemi különbség nincs (, csak akkor mi a fenének kapott új kódot).
Tudtok valami várható nagyobb akcióról vagy nem érdemes várni? 250 körül van most. Bár, ha 230 vagy az alatti árról tudtok, ne tartsátok magatokbanHupsz csak 3 hozzászólással korábban ugyanezt kérdezték. Bocsi a dupláért. Bár a C vs D is érdekes lehet. Hátha csak én nem találtam meg a "fejlődést".
-
Szigorúan szubjektív véleményem, hogy az emberi áron megvehető cuccokban (értsd nem sokmillás) ezek a virtuális okosságok valami borzalmasak.Szanaszét cseszik a hangot.
Lehet hogy így egy sztereó hang nem csak 2 csatornából jön, de a végeredmény inkább zavaró mintsem hasznos és élvezetes, legyen a forrás film, vagy zene.Legalábbis az én fülemnek. -
Zizi123
senior tag
Aki rendszeresen követi az árakat évről évre megtudja jósolni, hogy a Samsung HW-Q930D a mostani 243.000Ft-nál várhatólag lesz olcsóbb karácsonyig?
Köszönöm. -
Voice24
őstag
Szerintem ugyanazt tudhatja a D80, amit a D70, csak kiegészítve az Atmos képességekkel.
Ha valaki nem sűrűn néz Atmos hanggal filmeket, nem hiszem, hogy megéri neki a nem kicsi felár.
A DTS egy hangformátum, ami elvileg jobban szól a sima 5.1-nél. Nem rossz, ha tudja egy rendszer, de az sem katasztrófa, ha nem, mert annyira nem elterjedt. -
cibus
senior tag
sziasztok. vacilálok a Ultimea Poseidon D70 és D80 között.
ugye a D70 virtuál 7.1-es, a D80 elvileg valódi 7.1 (dolby atmos)D80-nál ezt írja: (Note: The D80 does not support DTS decoding.) mi a DTS? mire jó, illetve milyen hátrány van, hogy nem tudja?
Illetve, a kettő közül melyik a jobb választás, ha túlnyomórészt nem 5.1 és 7.1 vidókat néz az ember? pl tv-ben, youtube-on bárhol ha megy egy stereo adás, akkor jobb lehet a D70 virtualis 7.1-e (elvileg vidókon azt mutatják, hogy a stereoból csinál virtual 7.1et...)
vagy ezt a D80-is tudja, ha stereo van? vagy akkor az full csak sztereoban szól és csak az 5.1-nél 7.1nél fog jobban szólni?köszi szépen
-
daytonka1
tag
Sziasztok. Van egy jamo hangfalam de nem valami jó a magas. Most lenne Wharfedale ,80W,15 ohm, Új ring magas sugárzó. Szerintetek jobb lesz tőle?
-
vata666
tag
válasz
Gino20 #19043 üzenetére
Most esett le amit írtál... Hogy nincs is hang a többin. De volt. Tvn is, meg avr en is jött a Zidooról a hang attól függően, hogy az avr be volt e kapcsolva. De a tv folyamatosan erőlteti, hogy nem olyan csatlakozóban van a jel... Ez az S95B, de jön egy másik tv. Mondjuk az s95d lesz. Így gondolom a helyzet majd változatlan marad.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Ez jó cucc lehet? [link]
Kollégámtól kaptam a tippet, Q600C helyett. -
Gino20
őstag
válasz
vata666 #19039 üzenetére
Ha van házimozi, akkor minek a soundbar? Valami nem oké vele? Milyen AVR-ed van? Mennyit szánnál a soundbarra?
Összekötés szívás. A TV-n 1db HDMI ARC (CEC) csati van, de te 2 eszközt akarsz rádugni. Ide kell dugni a hangkeltőt, ami vagy az AVR vagy az SB. Marad az optika, de az max 5.1-et tud és nincs CEC szóval azt az eszközt a saját távjával kell éleszteni és vezérelni. Esetleg még egy kapcsolható HDMI splitter lehet megoldás, amibe megy az AVR és SB, de erős a tippem rá, hogy ez CEC szinten katyvaszt okozhat. Ilyen splittert nem tudok ajánlani, nem használok ilyet.
2 eszköz esetén a Zidoot meg lehet a TV-re kell dugnod. Vannak AVR-ek amik kikapcsolt állapotban átengedik a jelet és eléred a lejátszót, de vannak amiknél ez nem lehetséges (ezt ki tudod próbálni). Ha TV-re dugod, akkor kérdés, hogy mi lesz az új TV, mert pl samsung nem támogatja a DTS-t.Szerk: Látom az aláírásod. Samu TV nem tud DTS-t.
-
vata666
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tv váltás lesz és szeretnék hozzá egy hangprojektort venni, mert nem tetszik a hangja. Van egy Yamaha erősítő és Dali 7.1 rendszer zidoo z9x lejátszóval. Most a tv HDMI earc-ra van dugva egy HDMI kábel ami az erősítő HDMI out-ra van dugva. A zidooról a HDMI meg a 2es inputra. Hogyan kell majd dugni ha bekerül a rendszerbe egy hangprojektor. Az lenne a cél, hogy a hangprojektor szólaljon meg ha bekapcsolom a tvt. -
válasz
szaby72 #19036 üzenetére
Sok örömteli használatot!
Nem véletlenül ajánljuk a Samsung soundbarokat.
Nálam nincs márkafanatizmus, szimplán csak az ár/érték arány miatt szeretem a Samsung soundbarokat, eddig nem okozott egy sem csalódást.
Igazából a soundbaron, egy céges szutyok A04s-en és egy mikrón kívül nincs is más Samsung cucc a házban. -
szaby72
tag
Na pár napos tapasztaltok-
De először is köszönöm a sok hasznos tanácsot, hozzászólást.
Samsung Q800C lett , fél éves, használt de hibátlan, sok garanciával.
Beüzemelés gyerek játék. 30nm-es szobába 35 ig mertem feltekerni
Tv hangja jó, streaming még jobb de kicsit tompa beszéd hang és "kevesebb" basszus, igaz még nem kísérleteztem a sub elhelyezésével.
Na de ha egy rendes Hd hangot kap média lejátszóról akkor minden a helyére kerül.
Metallica koncert film-Antal Nimród rendezésében, Dts-Hd ,stb.
Megdöbbentően szól és 25-nél le esik a fejem.
Megfogom venni a hátsókat is -
toxicjew
addikt
Ok, közben rakerestem, akkor elég csak egy szabvány optikai kábelt vennem és kész? Bocs a dupláért.
-
toxicjew
addikt
Sziasztok. Előre is bocsi, ha rossz helyre írom, de hirtelen nem volt jobb ötletem. Kapni fogok haveromtol egy HT-S590 5.1es hangcuccot. Hogyan tudom majd csatlakoztatni az LG C2höz? Azon nincs se jack se rca dugó, csak hdmi, létezik olyan átalakító, amivel az RCAt rá tudom majd kötni? Vagy más megoldás? Előre is köszönöm
-
Gino20
őstag
válasz
f4cg80 #19022 üzenetére
JBL felhasz még akad itt, de a többi csak elvétve. Ezek olyan márkák, amik különböző hifi üzletekben demózhatók szóval ha meg tudod oldani, akkor menj el az üzletekbe.
A konkrét kérdésedre nem tudom a választ (BAR500 vs SB550....)5.1 után gondolom továbbra is 5.1 a cél. Ha samut nem szeretnél, akkor a JBL jó választás lehet, de az "5.1-hez" minimum kell a BAR 800. Ennek a surround-jai talán tápolható egy USB C-ről és akkor nem kell pakolgatni sem, de ebben nem vagyok biztos.
Klipsch Cinema 700 5.1 összerakható ~750 euróért kintről [link] [link] vagy innen [link] olcsóbb a surround 3.
Homecinesolutions-on Yamaha 5.1 összerakható, ha jól látom 1000-1100 euró környékén, de ugye ez már jóbal drágább (ahogy a Denon 5.1 is).
Innen meg Denon-t lehet összemazsolázni szállítva 1200-ért [link] [link] , de ez már nem akkora deal a hazai árakkal szemben. -
VIBO
őstag
válasz
Lessmessino #19026 üzenetére
Ha más megoldás nem lesz akkor TV bekapcs és úgy csinálom. Csak felesleges bekapcsolni a tvt ezért érted
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Adott egy Q990C és egy Philips Google TV. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha pl. a telefonomról Airplay-el játszok át zenét a soundbar-ra, akkor a TV audio kimenete automatikusan visszaálljon a soundbar-ra és ne kelljen oda vissza kapcsolni a tv hangszóró és vissza a HDMI között? -
f4cg80
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni. Eddigi házimozi szettem (Yamaha AVR+Canton Gle 5.1) váltanám le helyhiány miatt soundbarra. Látom itt mindenki Samsungokról ír jókat, én mégis a JBL/Denon/Klipsch/Yamaha vonalon gondolkoznék. Néha zenét is hallgatok, de inkább film/sorozat lenne.
Van valakinek tapasztalata konkrétan ezeknek a márkáknak 3.1/5.1 rendszereivel?
Mennyivel jobb egy JBL Bar 500 , mint egy JBL SB550/560? Klipsch 600-ról azt olvastam hogy 1-2 év alatt nagyon sok tulajnak tönkrement, pedig díjáznra az nagyon beillene.
Előre is köszi a segítséget! -
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt,hogy nyugdíjba küldjem az SB250-et.
Hasonló,vagy jobb hangzásút szeretnék helyette,amin van kijelző.
Mit tudnátok ajánlani?
Csak filmezéshez meg természetesen tv nézéshez használom.
A keret olyan 100-110k,meg amit kapnék a jbl-ért -
-
-
szaby72
tag
válasz
Lessmessino #19011 üzenetére
930-as is a 200ezres határ feletti de most van egy elég jó Emag-os ajánlat(255ezer). 4 hónap kamatmentes
-
szaby72
tag
válasz
Lessmessino #19009 üzenetére
Én nem linkeltem a Q990-et.
Annyi pénzt nem akarok elkölteni.
-
szaby72
tag
Még egy kérdés (talán az utolsó 😀).
A Q800 és a Q930 között lebeg a kérdés.
A Q800 és a Q930 különbsége a hátsó hangfalak?
Ha a Q800ast később ha
Akarom kiegeszitem 2 hátsóval akkor 930 lesz belőle vagy van más különbség is? -
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Soundbar-t, egy Samsung QE55Q80BAT mellé. Én ezt néztem ki, de mielőtt ki adnék ennyi pénzt inkább kérek segítséget, hogy ér -e ennyit, vagy van jobb vétel? Vagy egyeltalán megéri e ennyi pénzt kiadni Soundbarra ? -
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19001 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz.
"amit majd a Tv (LG Oled) használ."
Az LG OLED kategóriában már (ismét) 2023 óta támogatja a DTS hangsávot is [link] .#18999szaby72: Ahogy írták a Q800-on (vagy a korábban kérdezett Q90R-en is) 2db HDMI csati van. 1 IN, 1 OUT. Az out (eARC/ARC) megy a TV-be és az IN-be mehet a médialejátszó és innentől kezdve a TV csak egy megjelenítő lesz, szóval a hangot az SB fogja dekódolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Brave
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- Reklámblokkolók topikja
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged