- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
Ha a win-nel készítek egy teljes partíció biztonsági mentést (c,recovery és system reserved partíciók), akkor azt a win-nel totálisan visszaállítva jól fog működni vajon? Gondolok itt elsősorban a recovery partícióra.
-
God_ot
tag
válasz
gammastarone #5486 üzenetére
"lemezeket tudsz rendelni supporttól, vagy kérni egyet, ha valakinek ugyan ilyen gépe van"
ahogy ezt előbb említettem,az ár az háklis téma, ha mákod van és kifogsz egy balekot 270E is reális ár, de ha belegondolsz hogy az új vaiókat nagyjából hasonló felszereltséggel már kapsz 150-180Eért 2 év garival, akkor egy 2 évesért én speciel nem adnék 100Etől többet, de persze ez magánvélemény
a reális ár mindig attól függ, hogy mennyiért tudod eladni
-
God_ot
tag
van egy vírusos DLL, ami java frissítésként kínálgatja magát, az okoz hasonló galibákat. Full recovery (nem csak a C: hanem minden) meg szokta oldani.
lemezeket tudsz rendelni supporttól, vagy kérni egyet, ha valakinek ugyan ilyen gépe van
ha vinyót cserélsz és nem törsz el semmit a gari nem veszik el, viszont a kiszedett alkatrészt rakd el, ha esetleg javítani kellene, lehet szükség lesz rá. (szervíz csak eredeti alkatrészekkel javít)
-
God_ot
tag
válasz
ghost52 #5475 üzenetére
Hi,
A QuickWeb linux alkalmazás Slashtop, ahogy már említették páran. A lényege hogy minimum alkalmazás mellett működik a net és pár alap funkció, ezáltal gyorsan felbootol viszont nem lehet semmi külső eszközt működésre bírni. Jobban mondva az előre telepítettel nem, viszont ha belenyúlkálsz pont a lényegét fogja elveszteni a dolog, tehát a gyors bootolást.
-
Flam
aktív tag
válasz
thesound #5488 üzenetére
Most tűnt fel, hogy pár napig külső billentyűzet nélkül használom a lapost, hogy baloldalt ahol a szellőzőnyílás van a CTRL gombnál egy picit mintha fel lenne puposodva a fekete lap ami a gombok körül van és ahogy nyomkodom lötyög is.
Másnak is? vagy csak nekem? Lehet, hogy a meleg megoldotta kicsit a rögzítést? Normális is?? -
Feka87
tag
sziasztok!
Vaio update nálatok működik normálisan? (nálam már jó rég nem jelentkezett frissítés)
Ati videokari van benne, azt külön lehet frissíteni mármint a softwaret? -
gammastarone
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne.
Az egyik, hogy Sony Vaio VGN-FW31ZJ laptophoz lehet-e valahonnan recovery discet szerezni? Az enyém közölte a 3-as lemeznél, hogy mégse működök, és persze a vinyó azóta már le lett formázva, úgyhogy esélytelen az újbóli recovery lemez írás.
A másik kérdésem, hogy vajon kb. mennyiért lehetne eladni? 2 éves a gép.
Ahogy olvasgattam fórumokon 160-tól 270-ig van minden ár. Nem tudom mennyi lenne a reális.
A válaszokat előre is köszönöm. -
ghost52
csendes tag
-
-
kvik
csendes tag
Sziasztok!
Lassan egy éve van egy VAIO VPCEB1E1E gépem. A korai tapasztalatokról anno itt is beszámoltam.
Történt a hétvégén, hogy egy kétes eredetű program frissítésére kattintottam, ezzel még nem is szokott gond lenni. Megjelent valami DLL hibára utaló kis ablak, újraindult. Viszont képtelen volt a Windowst elindítani, windows helyreállító cucc jött be, de nem bírta megjavítani.
A vaio recovery kis WinPE-jével lementettem az adataimat külső helyre.
Ezután próbálkoztam a C: meghajtó gyári visszaállításával, majd az egész rendszerével, de ugyanaz történik: amikor "Setup is preparing your csomputer for the first use" jön, akkor egy kis ablak tájékoztat, hogy "windows could not complete installation. To install windows on this computer restart the installation". Ez betett...
Anno amikor új volt, a C meghajtót kettéparticionáltam, de a teljes rendszervisszaállítás elvileg a partíciókat is helyreállítja, úgyhogy ezt kizárnám. Saját bootloadert sem tettem rá. A vinyó tapasztalatom szerint nagyon jó állapotban van, még mindig nagyon csendes, nem volt vele baj.
Ha más nem megy, megpróbálkoznék egy saját win7 telepítőről újratelepíteni, de attól tartok, hogy a vaio recovery vagy a slashtop gyors böngészőre már nem tudok majd bebootolni (nem tudom mit állíthat el a win7 telepítésekor...)
Ha lenne egy gyári, jól működő HDD image, nem lenne rossz.
Vinyót cserélhetek benne garancia vesztés nélkül? Max kipróbálni arra települ-e egy másik win7.
Mit lenne érdemes csinálni? Van valakinek javaslata? Van valakinek a géphez recovery DVD-i, nekem nincs... Anno figyelmeztetett a gép, hogy csináljak, de amikor a 3. dvd-t rontotta el, abbahagytam.Ötlet?
-
thesound
addikt
válasz
Solar_Wind #5480 üzenetére
This application allows to input text to BRAVIA, Blu-ray Disc Player, PlayStation 3 system or other compatible Sony devices using your VAIO keyboard.
(gondolom bt-n vagy wifin keresztül)
én már inkább a vaio care-nek és a grafikus kártyának a frissítését várnám (vagy 2-vel vannak elmaradva)
-
Solar_Wind
senior tag
Vaio update-ben ma feltűnt egy progi: Remote Keyboard. Ez mt tud, mire való? Köszi
-
Barnes
aktív tag
sziasztok!
magyar billentyűzetet hol lehet kapni? németet cserélnék magyarra... -
ghost52
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni,a sony vaio laptopom van,hogyan lehet monitorra vinni,a web gomb álltal látott képet.?
válasokat előre is megköszönöm
üdv -
deakgyuri
tag
-
Feka87
tag
Sziasztok!
Notebook Sony Vaio VPC-EB4M1E laptop manuálra lenne szükségem magyar nyelven.
hol találok szerintetek?
Üdv, F
-
Ziog
aktív tag
Backup lemezeket keresnék VPCEA2S1E/B notihoz. Bármilyen megoldás érdekel.
-
deakgyuri
tag
HA beállítod 50% vagy 80% maximum töltési szintet, akkor akár hagyhatod is csatlakoztatva a töltőt, mert az akkut nem fogja tölteni.
Ezután csak arra figyelj, hogy ne merítsd le koppra és minden jó lesz.Erre a nagyképű god_ot emberre ne figyelj, akkor se mond igazat amikor köszön!
-
deakgyuri
tag
Ez az akku kérdés örök titok marad.
Van olyan akku, ami 3-5 hónap után beadja a kulcsot normál használat mellett.
Van olyan akku (mint az én gépemben) hogy 3 év után szinte folyamatos használat mellett is 1-1,5 órát bír a 17" kijelzővel...Ami biztos:
- Ne merítsd tökig
- Ne töltsd fullra
- Ne tárold hűtőben (hideg)
- Ne tárold padláson (meleg)Ha ezeket betartod, akkor sokáig élvezheted a hordozható készüléked előnyet.
( Ha 6 hónapon túl kaksizik be, akkor vehetsz újat 80 db Mátyás királyért )
-
Feka87
tag
válasz
CyberPunk666 #5448 üzenetére
akkor ha jól értem 50%ig állitsam be a carebe?
-
KBeatrix
csendes tag
Köszi a tanácsot, ki fogom próbálni. A zörgést azóta nem tapasztaltam.
Most bekapcsolást követően a WIN indításakor fagyott le. Nem zörgött. Megjelent a WIN-os képernyő, de lefagyott, így csak kikapcsolni tudtam.
Következő indításkor a WIN felismerte, hogy az előző indítás hibás volt. A hiba javítását választottam. Ennek részleteinél azt láttam, h nem talált hibát.Az esemény naplóban ide vonatkozóan:
A(z) Microsoft Antimalware hibát észlelt, miközben megpróbálta betölteni az aláírásokat, és most megkísérel visszaállni egy korábbi, ismerten jó aláíráskészlet használatára.
Aláírási kísérletek: Jelenlegi
Hibakód: 0x80070002
Hiba leírása: A rendszer nem találja a megadott fájlt.
Aláírás-verzió: 0.0.0.0;0.0.0.0
Motorverzió: 0.0.0.0Ezt követően a WIN eredetiségére vonatkozó kérdés jelent meg. Letöltöttem az ennek vizsgálatához felajánlott fájlt, ellenőrzés megtörtént. Rendben van.
Mi lehet a probléma? Köszi a segítséget!
-
MikÁsz
csendes tag
Tisztelt felhasználók sony vaio http://www.laptop.hu/index.php?q=termek/sony-vaio-vpceb3l1ewi-i37-6gb ilyen típusú laptopot vettem nem régen aztán van egy olyan problémája h a touch pad automatikusan nagyít kicsinyít ha hozzá érek.
Próbáltam kiállítani de nem sikerült megtörni a problémát ...
Esetleg vkinek vmi ötlete nincs ez ügyben ???
Előre is köszönöm ! -
KBeatrix
csendes tag
Sziasztok!
Pár napos VPCEB3S1E típusú notebook bal felső fele elkezdett zörögni, lefagyott.
Előtte folyamatosan ment a ventilátor. Mintha akkor túlmelegedett volna. nem közvetlenül sütötte a nap, de meleg szobában volt. (most 34fokot ír a hd sentinel.)
Lefagyott, zörgött tovább bal oldalon, kikapcsoltam. újraindításkor a win jelezte, h rendellenesen lett leállítva. Elindult és azóta nem zörgött így.Nézem az eseménynaplót, ott ezeket találtam:
Az előző rendszerleállítás (?2011.?05.?12. - 16:27:21) váratlan volt.
Utána meg többször is:
"A(z) Microsoft Antimalware valós idejű védelmi szolgáltatás hibát észlelt és leállt.
Szolgáltatás: Viselkedésfigyelés
Hibakód: 0x80004005
Hiba leírása: Meghatározatlan hiba
Ok: A szűrőillesztő működéséhez naprakész motor szükséges. A valós idejű védelmi szolgáltatás engedélyezéséhez telepítenie kell a legújabb definíciófrissítéseket."A probléma okát szeretném megtalálni.
Előre köszönöm a segítségeteket. -
God_ot
tag
-
GIJoe
addikt
Üdv! Vki meg tudná adni, az itthoni VIAO központi support számát?
-
yksz
aktív tag
Koszonom, de itt nemigazán találtam hogy melyik driver is tartozik az érintogombokhoz:S
-
yksz
aktív tag
Hali! Tudna valaki linket adni vgn-cs31s típushoz tartozó érintogomb drivert adni? Keresem már egy ideje (neten is, fórumon is) de nem találtam sehol:S Elore is koszi
-
nopalm
csendes tag
Kedves Fórumtagok!
Egy Sony Vaio 651 notebook boldog tulajdonosa voltam a múlt év közepéig. Murphy törvénye szerint ami elromolhat az egyszer el is fog romlani. Sajnos az egyik alaplapi memória chip beadta a kulcsot. Elvittem javíttatni ahoz a céghez ahol vettem. Ott adtak egy árajánlatot a teljes alaplapcserére. Amire rábólintottam. Majd öt hónapig hitegetett ez a cég. Elhoztam tőlük a gépet és elvittem egy másik szervízbe. Ott azt mondták, hogy javitható és csak a memória chippet kell kicserélni. Itt négy hónapig hitegettek.
Tudom elég gazdaságtalan egy ilyen régi gép javítása de valahogy a szivemhez nőtt. Lenne néhány kérdésem. Ha valaki tud rá válaszolni nagyon megköszönném.
Tudom Magyarországon nincs központi Sony vaio szervíz. Minden gépet Németországban javítanak. Szerintetek vállalnak nem garanciális amerikai Vaio javítást? Főleg egy ilyen régi gépnél?
Esetleg valaki javitatott nem garanciális vaiot velük? Egy telefonszám is jó lenne ahol elérhetném őket.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
-
No.01
addikt
Megoldottam végül a dolgot
igaz ráment vagy 1 oram...
V.mi relytett almenuben kellett egy pipát kivenni.
Viszont felmerült egy kérdés: ha az energiagazdalkodas menupontban beallitom h pl 15 perc után kapcsolja ki a HDD-t akkor az milyen hatással lesz a seedre? -
CyberPunk666
senior tag
Powerstrip nem vált be, egyszerűen a driver nem támogatja ezeket az üzemmódokat :/
Az ati driverből meg csak az előzetes működött sajnos. nincs ötletem... venni kell egy tft monitort külsőnek..
-
Flam
aktív tag
válasz
deakgyuri #5401 üzenetére
Én a régi asztali gépemet a TV-vel összekötve tudtam használni 1920x1080-ba, laptopot viszont csak és kizárólag 720p-be tudom használni (a tv csak 1366x768-as felbontást tud) viszont a tv felbontását nem tudom beállítani neki :S
Úgyhogy vesztesek nyugalmával tűröm és megszoktam már. Az a furcsa, hogy játék közben sem tudom felrakni 1080-ba... -
CyberPunk666
senior tag
válasz
deakgyuri #5401 üzenetére
Ez nem szélesvásznú, az 1280*960 az az 4:3 képarány, míg az 1280*720 az 16:19, az 1280*800 az 16:10, az 1280*1024 az 5:4. Nekem 4:3 a külső monitorom, de a driver 1024*768 felett nem támogatja a 4:3 képarányokat. Ez még a kisebbik gond, de a 60hzt bámulni nagyon durva. Szerintem akkor megpróbálom a powerstripet, de remélem nem lesz gondja belőle.
Használt már itt valaki powerstripet ilyesmire?
-
deakgyuri
tag
válasz
CyberPunk666 #5395 üzenetére
Én kipróbáltam egy ugyanilyen gépet és nem találtam különbséget a Kiterjesztett/Csak kivetítő mód között.
A monitor egy régebbi Compaq CRT.
Lapos 1366x768
Monitor 1024x768@60Hz
Monitor 1024x768@75Hz
Monitor 1024x768@85Hz
Az egyébként valami szélesvásznú monitor, mert az 1280x960 számomra egy kicsit érdekes felbontás.
Szerintem egyszerűen a csodálatos VAIO-s ATI driver nem támogat ilyet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Fotók, videók mobillal
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest