Új hozzászólás Aktív témák
-
deakgyuri
tag
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
-
-
deakgyuri
tag
válasz thesound #6539 üzenetére
A parkolások száma a legkevésbé sem érdekel.A klattyogás idegesít, de fertelmesen.
Jelenleg a gond megoldva.
Abban is biztos vagyok, hogy a most 4 éves gépemet nem fogom lecserélni, míg szét nem hullik.Csendes, nem cicereg, nem klattyog, nem kopik meg a touchpad felülete, a fényerő/hang billentyűk hardveresek, még mindig 1 filmet meg tudok nézni akksiról (ha külső monitoron nézem, akkor 2 film...)[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
Biztos sokan emlékeztek még a WD által bejelentett hibára, hogy "a HDD 8 másodperces kihasználatlansága után parkoló módba helyezi a fejegységet, és lekapcsolja az úgynevezett Idle 3 módban történő működéshez nem szükséges elektronikát."
Nemrégiben üzemeltem be egy WD2500BEVT típust, ami elvileg nem érintett, de klattyogott, úgy mint többen itt leírtátok annyi különbséggel, hogy 12 másodpercenként...
Szóval letöltöttem EZT és átállítottam 5 percre 2012-01-09-én...
Az eredmény alant napi kb 12-13 óra üzemidővel.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
válasz h1ght3chzor #6479 üzenetére
Sajnos akkor alaplap vagy winchester, namost az esetek 99 : 1 arányban a winchester felé dőlnek.A helyedben még próbálnám megindítani LiveLinux-szal, hátha egy adatmentő szoftver talál rajta még valamit, de ha elektronika/fej hibája van, akkor az nem sokat ér.
Support > Szerviz[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Szerintem nem a szétcsúszással lesz gond, mivel ha emlékeim nem csalnak, akkor a csatlakozó az alaplapon van, a winchester keret pedig rögzítve van a házhoz, tehát a mozgás nem valószínű...
-
deakgyuri
tag
válasz h1ght3chzor #6469 üzenetére
Elvileg a felső 2 az a hiányzó 2, némely gépen ezek átmenő csavarok.
Van abban valami, hogy 2 csavar kimarad.Nehany százezer gépnél mar azért jelentős.[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
válasz h1ght3chzor #6466 üzenetére
2 kint + 2 bent?A csavarokat, ha meglesed nagyítóval, akkor sem látsz semmit?
Ha ismereteim nem csalnak, akkor az adataid mentése céljából el lehet távolítani winyót, de a szerviz visszautasíthatja a javítást, ha valamiféle sérülést talál...
-
deakgyuri
tag
200 EUR ?
Gondolj bele, hogy egy profit-orientált multi mennyire értékelné az 1 év körüli használt notebookodat abban az esetben, ha elfogadná/elismerné, hogy hiba van a gépezettel?Ne érts félre, nem rosszindulatú szeretnék lenni, hanem mondjuk úgy, hogy van sejtésem, hogyan működhet a másik oldal.
-
deakgyuri
tag
Csekkold, hogy ha belépsz BIOS-ba "F2" -vel bekapcsolás után, akkor a Hard Disk Drive ott van-e.Ha nincs, vagy nem megfelelő érték, akkor Support > Javítás.
Ha nem akarod bukni a garit, akkor ne szedd szét.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Amelyiket szeretnéd!
Én mindenképpen megbarátkoznék ezzel a fajta supporttal, minthogy elszedik a gépet 2 hétre, hogy kicseréljék a processzort és visszakapjam esetenként akár erősebb cicergéssel...
A pixelhibával egyetemben, inkább mondja, hogy "figyejjé' kiccipő, így jártál", mint feleslegesen ámítson, hogy "Természetesen mindent megteszünk a hiba elhárítása érdekeben", holott már a kapott képek alapján látható, hogy mi a dörgés.
-
deakgyuri
tag
válasz h1ght3chzor #6440 üzenetére
Valószínűleg nem megfelelő helyen kopogtattál.Tapasztalatból mondom, hogy nagyon sok gépet elindítanak, még a valós vásárlás előtt.
Én egyébként nem vettem volna meg, ha nem engedik kipróbálni.Főleg ha kifizetek érte 300k-t.
-
deakgyuri
tag
Erre viszont sajnos tényleg csak annyit tudok mondani, hogy annak a bizonyos szervnek jelenleg a rossz oldalán vagy.De lehet optimistán is nézni: "Jaj de jó, hogy nem 4 világító halott pixel van a kijelzőm középső részén, pont akkor távolságban, hogy ne számítson "clustered" pixelnek"
Komolyra fordítva a szót, szerintem én már rég visszab@sztam volna a kirakatba vagy eladtam volna, nekem se sípoljon itt jobbra-balra, nem vagyok én patkány, hogy megpróbáljon elriasztani.Személy szerint rohadtul érzékeny vagyok a magas/mély hangokra, zajokra.
-
deakgyuri
tag
válasz h1ght3chzor #6429 üzenetére
Kipróbáltad vásárlás előtt?Felhívtad a supportot?Olvastál esetleg valamit róla?Vásárlás után hetekkel/hónapokkal/évekkel fröcsögni olyan dolgok miatt, amik vásárlás előtt is elérhetőek voltak nem biztos, hogy a Sony hibája.
Félreértés ne essék, nem kívánok vitába bocsátkozni a Sony védelmében, de mostanság a tudatos vásárlásnak nem kellene ismeretlen fogalomnak lenni.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
Szerintem ne keress, mert a keresett mondat a kulcsmondat.Egyszerűen fordítom: "Ha egy csomóban van 2-3-4 pixelhiba, akkor nem kell ütni a limitet"
A másik linkedre reagálva Valószínűleg még nincs meg a magyar fordítás.
-
deakgyuri
tag
-
deakgyuri
tag
A kikapcsolt C3/C6 eltüntetheti, de nem feltétlen.Próbáld ki úgy, hogy akksi be, töltő le, bluetooth ki, usb eszközök le.Ha így sem szűnik meg, akkor a proci, szóval gyakorolnod kell még a megszokást
A pixelhibák pontosabb feltérképezésre javaslom a NokiaMonitorTest nevű kis programot.
-
deakgyuri
tag
Jól mondja lacko22 kolléga, de ha jól emlékszek az i3/i5 érintett a dologban.
A pixelhiba pedig a pixelek meghibásodása miatt keletkezik általában.
Tolj fel egy képet, hátha ki tudunk okoskodni valamit.
-
deakgyuri
tag
Legjobb
A 42e pedig nem alaplapcsere, hanem élőflóra visszaállítás, ami annyit takar, hogy 24 órára 5 másik VAIO-val összezárják, hogy megtisztuljon és felvegye a "Be Like No Other" érzést...
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Már lelki szemeim előtt látok egy szakvéleményt:
- Cicergés > Az ügyfél cickánnyal akarta gyorsítani a gépét, sajnos ez a folyamat kiírtotta a VAIO természetes élőflóráját, csak díjkötelesen javítható. Ár: 42,.369 Ft
- Pixelhiba > A cickány rágta szellőzőnyílás.Javítása 97.623 Ft
- Elengedett kijelzőkeret > A cickány odut épített lejebb a cicergéshez, és ehhez kellett neki a csavar.Javítása 32.451 Ft.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz #56573440 #6229 üzenetére
Esetleg kipróbálhatnád, hogy egy frissített driverrel szaggat-e vagy megnzhetnéd, hogy külső egérrel ugyanaz-e a hiba, kipróbálhatnád, hogy a recovery center / Vaio Care / webmód-ban is tapasztalod-e a hibát.
Ja, hogy 300k volt a gép.Értem, akkor már el sem romolhat...
-
deakgyuri
tag
válasz Solar_Wind #6184 üzenetére
Növeli a stabilitást...(This update improves stability of VAIO Care.)
De érdekes, mert online azt írja, hogy 'VAIO Care - 7.2.0.10310', de még mindig a 6,4-es maradt ( legalábbis nálam... )
-
deakgyuri
tag
Mindenkit óvva intek a felhasználói útmutató elolvasásától!!!!
Átkozott dokumentum!
-
deakgyuri
tag
válasz rossitibi #6131 üzenetére
Nem onnan, a bluetooth modult gyártó cégnél.
Start > Vezérlőpult > Eszközkezelő > Bluetooth > Jobbklikk > Részletek fül > Harver id vagy hardverazonosító > a DEV és VEN érték alapján keress google-ban és valószínűleg megtalálod a gyártót.
Onnantól már a gyártó szerint keress drivert.
Egy próbát megér.
-
deakgyuri
tag
válasz rossitibi #6129 üzenetére
Érdekes.A felkiáltójel lehet más jellegű probléma is (pl: a telefonban található modem illesztőprogramja nem megfelelő)
Nekem korábban voltak problémák, de én a gyártó oldaláról töltöttem le frissítést.Ez talán még egy opció.
Ha én a telefonról akarok valami küldeni, akkor egy jobbklikk a bluetooth ikonra a tálcán majd fájl fogadása és akkor tudok bármit is küldeni.
-
deakgyuri
tag
válasz bbajnok01 #6123 üzenetére
Hi,
Szerintem - Windows + R gomb > MSCONFING > Automatikus indítás > Lődd le ami nem kell, mert azok a szoftverek rohadtul le tuidják lassítani a gépet. / skype, msn, office stb... /
Teszteld, hogy mit tapasztalsz.
-
deakgyuri
tag
Ez így van ahogy leírtad, de egy fontos tényezőt még meg kell említenem, mégpedig az akkumulátor teljes lemerülése.Úgy értem, hogy kiveszed a gépből és lemerül magától és úgy áll hetekig, hónapokig.
Ezt el kellene kerülni, mert nem a legszerencsésebb.
Több olyan esetről tudok, hogy a gatyára merült akksit nem is észlelte a gép 2-3 hónap "pihenés" után.
-
deakgyuri
tag
Szia,
Valószínűleg minden, ami rajta volt, már a múlté..
Várd meg a folyamat végét, mert a telepítés során újraindul pár alkalommal, az adatoknak már úgyis mindegy.
A folyamat nem automata az elején, tehát elindítani el kellett valakinek...
-
deakgyuri
tag
-
deakgyuri
tag
firefoxot használok, akkor van hogy elkezd 600 megát enni, és a fizikai memória majd 70%-a foglalt, s olyankor k..vára belassul a gép.
1, A firefoxnak szokása zabálni a memóriát.
2, Csekkold az automatikusan induló szofvereket és szolgáltatásokat isstart > Keresőmező > services.msc
A következőket lődd le (vagy akár többet is), ha nem használod:
- A windows media player hálózatmegosztási szolgáltatása
- PMBVezérlőpultban indítsd el
- Vaio Analysis Manager
- Vaio Content Monitoring SettingsIndítsd el őket és kapcsolj le mindent.
Teszteld ezután mi a helyzet.
-
deakgyuri
tag
1, Töltsd fel 100%-ra
2, Kapcsolj le minden automatikusan induló programot
3, Wifi le
4, Képernyőkímélő le
5, Hibernálás, alvó mód le.Teszteld így a gépet, meglepődsz az eredményen.Azon meg mégjobban, hogy valószínűleg az érték normális lesz.
Ezek a tapasztalataim, de csörögj a supportra, hátha okosabbak.
-
deakgyuri
tag
Ma hallottam:
V - Very
A - Annoying
I - Irritating
O - Object(Nagyon bosszantó, irritáló tárgy)
-
deakgyuri
tag
1, Ha van Assist gomb, akkor kikapcsolt állapotban, azzal be tudod kapcsolni a gépet és indul a partíció.
2, Bekapcsolod és azonnal F10, F10, F10, F10, F10 és indul a partíció
- Ha egy DOS menüt látsz (edit boot options) akkor egy enter és indul a partíció[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz thesound #5922 üzenetére
Lehalt a szerver, ezért dob marhaságokat....
Valószínűleg túlterhelés ezen vagy ezen hír miatt.
Ami mégsem olyan komoly..., de szerintem arra elég, hogy a nagy érdeklődés miatti túlterhelés leöljön néhány szervert...
-
deakgyuri
tag
válasz Elendil #5860 üzenetére
Akkor ne telefonáljak, ha nem jön meg? - Max a nőgyógyásznak
A új modellek rendelése sokszor nem a legegyszerűbb folyamatok közé tartozik szerintem.Én mindig kivártam egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
-
deakgyuri
tag
Emberünk laptopja elromlott, meg is rendelte a javítást.A doboz nem akart érkezni.De később megérkezett... Egy másik gép.Majd még 2, amiket javítani kellene.
Valamilyen hiba miatt a Sony USA rossz címet nyomtatott a fuvarlevelekre, így az ügyfelek egy másik ügyfélnek küldték vissza a gépeket, vagyis neki.
Órákon keresztül beszélt az ottani Supporttal, de nem jutott előrébb.Végülis megkapta a dobozt, de az kicsit lett
De emberünknek van már vagy 8 VAIO-ja.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
válasz benczeb #5747 üzenetére
Lehetséges, de szerintem inkább az akksi járja már a végét.Ha a gyári rendszer még Vista, akkor a gép 2-3 éves korban van, lehet akár akkugond is.
Javaslom, hogy csekkold a futó alkalmazásokat a háttérben.Csúnya meglepetéseket tudnak okozni.
-
deakgyuri
tag
Udv!
A gyari konfigtol elter, megpedig BluRay van a gepben.
Windows 7 Ultimate 32 Bit telepitese es driverezese 64bites driverekkel
A windows telepitese
------------------------------
1. Windows lemez beilleszt es ujraindit.
2. Egyenei telepitesi mod.
3. A 13.5 GB-os rejtett particio kivetelevel, minden torlese.
4. Itt en 1 particiot hagytam a Windowsnak (ki, hogy szereti)
5. TelepitesAz illesztoprogramok es szoftverek
---------------------------------------------------
A kovetkezok kivetelevel mindent tolts le innen- Atheros Bluetooth Adapter
- Atheros Wireless Network Adapter
- Ethernet Driver
- SFEP Driver
- Nvidia--------------------------------------------------
01. Sony Shared Library
- Ujrainditas
02. Sony Notebook Utilities
- Ujrainditas
- Kiabalas, hogy nem eredeti az akksi - Ctrl+Alt+Del - Folyamatok - ISBMgr.exe > Leallitas
03. SFEP Driver
- Eszkozkezelo > Ismeretlen Eszkoz - Jobbklikk > Illesztoprogram > "a letoltott SFEP"
- > SFEP Driver (Sony)_8.0G_8.0.0.1\SFEP,inf
- Ujrainditas
- Kiabalas, hogy nem eredeti az akksi - Ctrl+Alt+Del - Folyamatok - ISBMgr.exe > Leallitas
04. Touchpad Driver
05. Audio Driver
06. Intel Wireless Display Driver
07. Chipset Driver
08. ME Driver
09. SATA Driver
10. Intel Graphics Driver
11. A letoltott Nvidia driver
12. Ethernet Driver
13. Realtek PCIE CardReader
14. VAIO Smart Network
15. VAIO Care
16. VAIO Location Utility
17. Atheros Wireless Network Adapter
18. Atheros Bluetooth install
- Semmi sem tortenik...
- Eszkozkezelo > Bluetooth > Altalanos BlueTooth > Jobbklikk > Driver frissites
- > Magam Valasztom > C:\Program Files\Bluetooth Suite\Drivers\athdfu.inf > BlueTooth Module 2.1
- Ne erdekeljen, hogy kiabal a Windows, csak telepitsEgy ujrainditas es ha szerencses vagy, akkor minden mukodik.
Jelenleg az FN funkciok mindegyike mukodik.
Kb egy oraja hasznalom akksirol, de meg 77% azaz 3h37min van meg hatra.
Remelem hasznos lesz valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
-
deakgyuri
tag
1, Hagyod a Vistát, csak teszel rá egy Vistalizator-t és azzal tudod magyarítani.
2, Összehúzod a 150GB-t olyan 20-30 hagyva a C meghajtónak és a maradék helyre telepíted a Windows 7-et (valószínűleg a windows 7 belenyúl a BOOTMGR-be így nem fognak menni a cuccaid, de ezt nem tudom biztosra mondani)[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz Antigon81 #5677 üzenetére
Azt a tényt azért ajánlom figyelmedbe, hogy minden készülék az első (és minden) telepítés után figyelmeztet, hogy hozd létre a rendszervisszaállító lemezeket, illetve benne van a felhasználói kézikönyvben is.
Ezt te nem tetted meg, így magadra vess!
Egyébként az az 56 EUR (6-8dvd - futár viszi 1-2 napon belül) majdnem 20 EUR szállítási költséggel kicsit magas ár, szerintem fel lehetne pakolni netre és onnan ránthatná le az ügyfél 10-20 EUR összegért....
A VAIO programok egyébként inkább jobban fűtik szerencsétlent, nemhogy lehűtsék.
Fújd ki a ventilátort és megoldódott a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Még egy kis infó az F21-ről.
Nagy izgalommal vettem kézhez a hétvegi tesztre a 3D-s VAIO-t.
Sajnos összességében azt kell mondanom, hogy sokkal többet vártam tőle.
Képen jól mutat, de mindennapos hordozgatásra szerintem kissé kényelmetlen a gép alakja és súlya miatt.
Az alakja sajnos kihat a felhasználási élményre is mivel az éles peremek vágták a csuklóm gépelés közben.
A Touchpad kialakítása meglehetősen érdekes mert a billentyűzet szintjétől kiemelve, de a palmrestbe süllyesztve található, ahol csak felületének kialakítása sejteti, hogy itt kell keresgélni.Sajnos a gombok kialakítása szerencsétlen, külön figyelmet kell fordítani, a gombok helyes használatára, mivel a 2 gomb tulajdonképpen egy, aminek bal oldala a bal, jobb oldala pedig a jobb kattintás. (Sajnos külső egeret kellett használnom, mert a touchpad nem szeretett engem.Akármerre húztam volna meg sem mozdult, de ha valaki más ért hozzá, akkor ment rendesen.)
A billentyűzet kialakítása számomra tökéletes, a háttérvilágítás pedig kifejezetten megkönnyíti a sötétben való munkát. (pl most)
Kicsit meglepő, hogy a gép LCD kijelzője kissebb mint a gép alsó része, tehát becsukott állaptban kb 1,5-2cm-rel rövidebb mint a gép.
Sebességre illetve zajra semmi extra információt sem tudok adni, mert nem igazán vettem észre nagy eltérést az EB2Z1E-től, amíg 3D alkalmazást nem indítottam.
A videók nagy mérete miatt nem igazán teszteltem a lejátszást hosszabb távon, csak a rövidebb 3D-s filmekkel de a hatás kicsit elmaradt egy jobb mozis élménytől.
2-3 játékot kipróbáltam, de a nekem legjobban tetsző a GUN nevezetű játékot volt, de a videók ott is kissé mosódottak voltak.
Összességében a gép egy zsiráf benyomását keltette bennem, "Szép-szép, de otthonra nem kellene!"
-
deakgyuri
tag
A vassal nincs probléma, mert elég erőtartalék van benne, nem is mondhatnám annyira hangosnak.
A billentyűzet jól eltalált, kényelmes, a backlit funció is jóságos az éjszakai használat során.A szoftverek korlátozottsága alatt azt értem, hogy a funkciók elég limitáltak.
- Nem lehetséges lejátszani 3 tartalmat HDD-ről
- Ha a 3D formátum nem 100%-ig kompatibilis, akkor elég gyatra minőséget kapszA felár a 3D funkcióért szerintem nem kifizetődő, de mint említettem izlések és pofonok.
-
-
deakgyuri
tag
(#5624) Gabis - (#5625) thesound
Drivereket akkor adnak ki, ha az aktualis verzioval problemak vannak. (Ha nem indul az xy jatek, az nem hiba...)(#5626) KBeatrix
Szerintem csatlakoztass le mindent, ha van bedugva valami aztan probald ugy.Valami szoftveres utkozes lesz a hatterben.(#5627) xnace
Drivereket nem adtak ki, szoval erdekes futam lesz.(#5628) Marci93
Az S szeriaval kapcsolatban nem sok tapasztalatom van, de az SA nem jo valasztas.
Az akkumulator elettartammal kapcsolatban a hivatalos 70=75%-kal szamolj.(#5629) Ziog
Win7 Ultimate x64 - Thunderbird = böngésző 5-10 fül = MSN - Total Commander - Winamp - uTorrent - AERO - kb 7 db gadgetEn osszetennem minden kezem, ha csak 65 fokos lenne a notebookom processzorja ennyi szoftvert inditva.
(szamold hozza a hatterben futo alkalmazasokat)
Egyebkent (#5630) Flam valasza a nyero
(#5631) Flam - (#5632) thesound = (#5633) Flam - (#5634)
Meg fogom nezni az EB2-t is.Jelenleg egy Compaq gep van nalam, 697 nap uzemidovel 212000.
Amirol most irok VPC-SA2Z9E SSD-vel van, errol nem tudok nyilatkozni(#5635) RazorGTR1
Ha lehetoseged van, probalj szerezni tesztgepet es hasznald par orat.Nekem az F21-hez volt szerencsem, es nem igazan lettunk baratok.De ugye izlesek es pofonok, lehet, hogy neked pont azert tetszene, amiert nekem nem. (Nagy batar, nehez, gyengusz akksi, kisse gyerekcipoben jaro 3d technologia, a szoftverek jelentosen korlatozottak)(#5637) Kisfundy
Szerintem ne nagyon foglalkozz vele, ha jol emlekszem, ez proci a plafon.(#5639) Flam
Megcsekkolom az EB2-t es informallak.(#5640) KBeatrix
Megvan.A csodalatos T-mobil usb stick.Valszeg annak a drivere zavar be.(#5641) ro_bert17
Pontosan(#5645) stigma
Nem hinnem, hogy a gep gyilkolja a HDD-t, de ugye semmi sem kizart.Toljatok rajta egy recoveryt illetve egy hardvertesztet es figyeld mitortenik.(#5646) katras
www.fixdirect.huHetvegen ezt a gepet teszteltem, es eeleg vegyesek a tapasztalataim.
A gep konnyu, vekony, a billentyuzetet sikerult eltalalni (a hattervilagitas kulonosen tetszik).Jatekokban nem tapasztaltam csak 1 hibat, de azt viszont mindben (Serius Sam HD, Prototype, Alien VS. Predator (Rebellion)), hogy az effektek hangja iszonytatoan halk, holott a zene az normalis hangerovel szol. (Probaltam a jatekokon belul a hangero beallitasaval, de nem jartam sikerrel.Sem a hangkartya ujratelepitesevel. - Frissitest meg nem adtak ki.)
Passmark tesztben eleg gyengusz volt, alig 1300 pont.
Lehet, hogy ujra kellene durnom az operacios rendszert, de nem ertem ra foglalkozni vele.
Erdekesseg, hogy az akkut nem lehet csak ugy kivenni, ki kell csavarzni a gep aljan levo panelt es az alatt megtalalni az akkut.
A pozitivumok:
- Eros hardver
- Konnyu
- Kellemesen eltalalt billentyuzetA negativumok:
- Hamar felmelegszik 70 fok fole aztan ennek megfeleloen a turbina is beindul igy szinte lehetetlen egy csendesebb kornyezetben dolgozni
- Minden csatlakozo a jobb oldra kerult, az ODD balra (kitekernem a balkazes mernok kezet)
- A touchpad eleg nagy de a gombok nyomaspontja szinte erezhetetlen
- Az ujjlenyomat leolvaso talan ha 2 alkalommal olvas megfeleloen, ha 10 alkalommal probalom
- A hutoventillator kivezetese nagyon szerencsetlen helyen, a gep hatlapjan a ket zsaner kozott talalhato
- Kicsit gagyi kamu-aluminium a hutoborda kivezetesenel.
- A leginkabb idegesito: A Kijelzo nem hajlando 45 es 90 fok kozott megmaradni, mindig lefittyen.Laza a zsaner vagy gagyi a minoseg, nem tudom.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz KBeatrix #5622 üzenetére
Keresgéltem és találtam egy microsoftos linket http://support.microsoft.com/kb/2028504
Az ott található leírás alapján jutottam a Bugcheck oldalra.
Majd vissza a Microsoft letöltő oldalára és ott az oldal alján látható Previous Versions of Debugging Tools for Windows letöltések közül letöltöttem a legújabbat és telepítettem.
Amikor ez megvan
1, Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép ikonra, és kattintson a Tulajdonságok parancsra.
2, Kattintson a Speciális rendszerbeállítások hivatkozásra.
3, Kattintson a Speciális fülre.
4, Az Indítás és helyreállítás csoportban kattintson a Beállítások gombra.
5, Törölje a jelölést az Automatikus újraindítás jelölőnégyzetből.
6, Újraindítás7, Várj a lefagyásra. > Ha megvan, akkor lépj tovább.
8, Start Menü > Minden program > Debugging Tools for Windows (x86) > WinDbg
9, Az újonnan megjelent ablakban a File > Open Crash Dump > C:\WINDOWS\Minidump\
10, A következőt kell keresned a kapott karakter-rengetegben: " Probably caused by : "
Ha minden jól megy, akkor ott megvan a hiba okozója és ki tudjuk küszöbölni.
Esetleg, ha van több fájl is a minidump mappában, akkor többet is ellenőrizhetsz, hogy mit kapsz rájuk.[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
válasz KBeatrix #5616 üzenetére
Érdekes, a kritikus leállásnál nem láttál véletlenül hibakódot?
A Bluetooth kapcsolatot tesztelted esetleg telefonnal, hogy az adatátvitel stabil-e?
A kapott pontok nem tűnnek rossznak, de a Passmarkban a baloldalon a Compare result segítségével összehasonlíthatod más ugyanilyen gépek eredményével.
Ha nincs csatlakoztatva semmi és telepítesz akkor is fagyogat?
-
deakgyuri
tag
Ellenőrizd, hogy az automatikusan induló programok között van-e Battery Checker vagy ISB Utility.
Ha van kapcsold le és nem lesz baj.
Szervíz: http://www.fixdirect.hu/
-
deakgyuri
tag
válasz KBeatrix #5614 üzenetére
Amit kaptál csak az "általános feltételek", kivételes esetekben attól el lehet térni. Valószínűleg már a hibaelhárítással töltött idő miatt döntöttek úgy, hogy jobb ha a szerviz deríti ki a probléma okát.
A Vaio Care-ben elég korlátozottak a tesztlehetőségek.
Letölthetsz Passmark tesztet vagy OCCT tesztet.
Ezeken beállítasz egy pár órás tesztet, aztán meglehet, hogy a hiba előjön.
Én a helyedben még ellenőrizném az eseménynaplót, hogy találsz-e valami utalást a fagyásra.
- Start
- A keresőbe beírod, hogy "Eseménynapló"
- Megnyitod a linket
- Baloldalt - "Windows Naplók"
- A megjelent menüben válaszd az "Alkalmazás" vagy a "Rendszer" menüre kattints
- Középen a listában keresd ki a legutóbbi fagyás időpontja alapján, hogy van-e valami hiba.Ha van, akkor majdnem egyértelmű, hogy mi okozza.
Ha nincs:
Nem tudom, hogy a frissítéseket telepítetted-e, illetve, hogy előtt történt-e fagyás.
Milyen környezetben tapasztalod? Véletlenszerűen / böngésző telepítése után?
Mi van a gépre kapcsolva? Egér / külső winyó / nyomtató
Internet? Wifi / LAN / USB / Semmi
BlueTooth? - Bekapcsolva / kikapcsolva / használatban?
Amit én tennék még:
- Próbáld meg kitapasztalni, hogy mikor történik a hiba és tanuld meg reprodukálni.
- Tiszta telepítés, netkapcsolat, frissítések nélkül próbáld meg reprodukálni
a, Ha sikerül, akkor az már utalhat valami hardverhibára, de töltsd le a frissítéseket a support.vaio.sony.eu oldalról és telepítsd, majd a windows frissítéseket, hátha megoldódik a probléma
b, Nem sikerül reprodukálni, akkor szinte biztos, hogy szoftveres.Ekkor mindent telepíts egyenként, és teszteld minden telepítés után.Ha megvan a hiba, akkor csak visszaálsz egy korábbi dátumra és azt a frissítést/eszközt kihagyod.Szerintem sok lépést elvégeztetek már, de hátha valamelyik lépés segít.
-
deakgyuri
tag
válasz KBeatrix #5612 üzenetére
Szerintem azért tanácsolták a szervizben való diagnosztizálást, mert minden lehető lépést elvégeztetek előtt és nem akarják tovább húzni az idődet illetve a szerviz esetlegesen más tesztprogramokkal is dolgozik, ami könnyedén megtalálhatja a problémát.
Szerintem, ha a szervizben nem találnak hardverhibát, akkor az azt jelentheti, hogy szoftveres a probléma. (Esetleg valamelyik illesztőprogram összeveszik valamely frissítéssel. - ritkán, de megesik.)
Nem hinném, hogy 2 hónap szenvedés után még neked kellene fizetni...
-
deakgyuri
tag
válasz Grande Ale #5606 üzenetére
Hibaüzenet?Vagy nem történik semmi?A BIOS-ban be van állítva a lemezről bootolás?
Ha ez sem sikerül, akkor support > javítás.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz ghost52 #5604 üzenetére
Update megvolt?
Hardverteszt.hátha mutat valamit.
De teljes hardverteszt legyen (Vaio HW Diag > Tools > Open > Pipa minden vagy Tools > Vaio HW diag > HDD Verification )
Alapesetben 2 óra és vége kell hogy legyen, ha nincs sok adat a gépen.
-
deakgyuri
tag
válasz Grande Ale #5602 üzenetére
Esetleg egy hardverdiagnosztikát nyomhatsz a recovery lemezről.Hátha javít valamit, de nem tartom valószínűnek.
-
deakgyuri
tag
válasz dropopi #5597 üzenetére
Intel® HD Graphics 3000 elég gyengus szerintem.
A procikról tapasztalat alapján nem tudok mit mondani, de szerintem battyogj el egy centerbe és nézegesd meg.Különösen egy magas sípoló hangot keress az i3 esetében vagy csak akku vagy akku+töltő esetén.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
deakgyuri
tag
válasz Grande Ale #5598 üzenetére
Bekapcs > F2, F2, F2 > Csekkold le, hogy a "Hard Disk Drive" mellett milyen értéket látsz.Ha "none" vagy "atapi" vagy a méret nem stimmel, akkor teljesen döglött a winchester.Ha van méret, akkor csak félig, de sokmindent sem így, sem úgy tudsz kezdeni.
Support > customersupport.hu@vaio-link.com vagy 0617779151
Javítás kb 2 hét...
-
deakgyuri
tag
válasz dropopi #5595 üzenetére
VPCEH1M1E - Intel® Core™ i3-2310M processzor - 4 GB (SO-DIMM) x1 - Fedél színe Fekete - NVIDIA® GeForce® 410M GPU 1GB
VPCEH1L8E - Intel® Core™ i3-2310M processzor - 1 db 4 GB (SO-DIMM) + 1 db 2 GB (SO-DIMM) - Fedél színe Fekete - Intel® HD Graphics 3000
VPCEH1E1E - Intel® Pentium® B940 processzor - 4 GB (SO-DIMM) x1 - Fedél színe Fehér - NVIDIA® GeForce® 410M GPU 1GB
Ennyi az eltérés a 3 modell között.
-
deakgyuri
tag
Meddig tartott a hardverteszt? 1-2-3 óra?
1, Windows + r gombok
2, msconfig
3, Automatikus indítás
4, Pipáld vissza azt ami nem kell, hogy induljonHa ez sem segít, akkor telepítsd újra a rendszert, frissítsd telepítsd a programjaidat majd készíts egy backup image-t.Ha baj van, akkor 10-30 perc alatt vissza tudod telepíteni belőle
-
deakgyuri
tag
Az angol készülék hátrányai:
- csak 1 év garancia
- Angol billentyűzet
- Angol OprendszerAz F13-nál figyelni kell a töltőcsatlakozóra illetve a ventillátor felől érkező zajokra és fordulatra.Talán még az LCD kijelző minősége volt egy kicsit gyengébb mint vártam.
-
deakgyuri
tag
-
deakgyuri
tag
http://www.hellovaio.com/ - http://speci.hu/index2.php
Új készülékeket árulnak, de találkoztam olyannal ami 1,5 éves....
Felújított gépek....
Csak óvatosan...
[ Szerkesztve ]
-
deakgyuri
tag
Én speciel nagyon nem szerettem az elődjét, mert egy akkora ormótlan batár gépről van szó, ami majd amputálta a csuklómat az éles peremeivel.
A 3D tartalmat leginkább a Gun című játékkal tudtam elérni, szerintem nem éri meg mert az élmény kissé elmarad a várttól.
Illetve a használt technológia (infraled, 120/240Hz-en működő LCD) kissé még sérülékeny.
Szerintem sok baj lesz vele a későbbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla