- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
God_ot
tag
Ez elkerülte a figyelmemet, köszi az infót
viszont:
E szerint ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
God_ot
-
God_ot
tag
(#6954) Laguna77:
kapcsold be a Wifi kapcsolót a gép elején :-P(#6955) woodpaul:
1. nem kell csak a szériaszám- hangja az elég relatív, embere válogatja
- beépített hangfal 0,5w, csodát ne várj tőle, ez ezt tudja
2. ezt nagyon nehéz megmondani, ezek a fél mm-es hézagok lehetnek akár specen belüliek is, de akinek ilyen gépe van valószinűleg jobban meg tudja válaszolni ezt a kérdést
- akkuidő attól függ mire használod közben, az "akár 6" óra úgy érhető el, ha mindent lekapcsolsz és csak nézegeted
3. amennyiben a fél mm-es hézagokat elfogadják hibának, úgy gond nélkül kapsz másikat (ha van nekik)
(#6956) blueye:
sajna joga az nincs hozzá!
törvény nem kötelezi az eladót/gyártót a cserére, csak garanciavállalásra (ezen belül az eladó/gyártó dönti el ezt milyen módon oldja meg). Ettől függetlenül az eladók nagy többsége alkalmazza a vásárlástól számított 3nap-2héten (eladótól függ) belül kicseréli vagy visszafizeti az árát(inkább kicseréli).[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
válasz littlemamba #6916 üzenetére
Nekem speciel nagyon tetszett!!! Nég több csajos tesztet a népnek!!!
Még annyit hozzát tennék támogatásul, hogy i3 poci kevesebbet fogyat, ergó jobb az akku idő és nem feltétlenül használod ki a prociteljesítményt úgy sem...
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
(#6882) blueye:
nyilván! :-)(#6883) kristof83 :
A hűtés, bár nagyon designes így, de szerintem nem jó megoldás hogy hátul van
A RAID-nél melyik része nem világos? A RAID-be fűzött SSD-knél, ha újra felépíted a RAID-et mindent töröl, még a partíciót is.
remélem erre gondoltál...(#6888) k.roland19:
Mindenkinek:
Ne halgassatok Flam-re, ő a legelégedettebb Vaio user, csak azért akar lebeszélni midnenkit, hogy neki több Vaio maradjon!! A kis telhetetlen, mind magának akarja![ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz kristof83 #6880 üzenetére
kozicsd:
nézz meg egy hasolnó felszereltségő nagyar gépet, min. különbség van köztük.
Dugos:
Mindent összevetve nem rossz kis masina, de a legfontosabb hogy ez egy erőssebb netbook, és ehez mérten azt is tudja.
Tehát ha tisztában vagy ezzel, nem nyúlhatsz mellé. Menj és próbáld ki valahol, az a biztos.blueye:
Még egy teljes rendszer-visszaállítással, ha az sem oldja meg akkor szervíz.
woodpaul:
a garanciáról már írtunk párszor, csak olvass vissza.
kristof83:
Konkrétan ezt a modellt még nem próbáltam, de hosszabb ideig nyúztam egy SA2Z9E-t. Egyszerűen megfogalmazva nagyon komoly szerkenytyű, könnyű, gyors, erőss aksi, jó anyag, stb. stb., szal mindent összevetve, meg voltam elégedve.
2 észrevételem azért lenne: a hűtéssel szerintem nagyon mellé nyúltak. A RAID széthullott nekem párszor, ami után csak RDVD-kről lehet visszaállítani, szal az legyen az első, hogy azt megcsinálod.God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
válasz Murderer69 #6867 üzenetére
legegyszerőbb ha a letöltött mappát berakod a driverek közé és rábízod a rendszerre, általában felismeri így (C:/Win/drivers/exe)
ha nem:
CP/DM/ kiválasztod a listából az eszközt / tulajdonságok / Driver majd update driver és örülsz ha sikerült, ha nem akkóóóóóóó sírsz
God_ot
-
God_ot
tag
válasz Murderer69 #6865 üzenetére
Rent:
ha újrahúzás után is szétdobál akkor kezd meghalni a Wifi kártya, hívhatod a supportot,
a vinyó nem a többi alkatrész tesztjáhez kell, hanem azt is tesztelik, hogy ne kelljen 2 hét múlva ismét vinyó hibával küldened. Mindent tesztelnek egyszerre, attól függetlenül, hogy nem jelentettél más gondot.
Flam:
te csak azért küldözgeted szervízbe, mert szeretsz a futárral csevegni :-D
Murderer69:
nézd meg milyen lan kártya van benne: marvell vagy atheros aztán telepítés innen:
http://www.sony.hu/support/hu/product/VPCB11A7E/downloads/Preinstalled_Drivers_4882
http://www.sony.hu/support/hu/product/VPCB11A7E/downloads/Preinstalled_Drivers_4883
+ ezteket:
http://www.sony.hu/support/hu/product/VPCB11A7E/downloads/Preinstalled_Utilities_4785
http://www.sony.hu/support/hu/product/VPCB11A7E/downloads/Preinstalled_Drivers_4885
elméletileg így menni kéne
egyik-alapvető rendszer eszköz meg passz, az bármi lehet, próbálj valahogy rájönni mi hiányzik a listából
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
válasz cz.istvan #6822 üzenetére
Ezen nem is kell vitatkoznunk, ezt nem így gondolom, hanem ez 100% hogy így van (http://www.sony.de/hub/partner/1/2), ha te alapból 2 évet kaptál az azt jelenti hogy megfeleltél a feltételeknek, ergó Sony által regisztrált eladótól vetted és ők lenyomták helyetted a papírmunkát.
Viszont az árban egyetértünk, sokkal olcsóbb NO és az egyetlen hátrány az a bill illetve az oprendszer nyelve. Garancia szempontjából teljesen mindegy, egyetlen probléma, ha esetleg bele nyúltál a tutiba és vissza akarod adni az eladónak (akkor ugye vissza kell fáradni a vásárlás helyére)
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz cz.istvan #6817 üzenetére
Németország, UK, Franciaország 1 év alapgari + ha "regisztrált partnernél" veszed még egy év (ez általában sony center-re érdtendő + 1-2 kivétel) és ez az árakban is megmutatkozik, bár ettől függetlenül szerintem is irracionálisan drága MO
európai garancia vonatkozik minden Európában vásárolt gépre, szal tök mindegy honnan szervízelteted, minden hol ugyan azok a feltételek.
Meghibásodási arányban a sony a piacvezető 3,2% az összes eladott termékek(Vaio) közül, ezt ha csak a business szériára vetítjük le, az 2% alatt van. Tehát az általad említett 30-40% nagyon magas még a legolcsóbbaknál is.
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz v.varjuimre #6808 üzenetére
http://www.sony.hu/product/vn-s-series
300k 2 év gari + extra akksi (ez csak ajánlott ár, ha szétnézel olcsóbban is találsz), van ahol ezért az árért + 1 vagy 2 év garit is kapsz hozzá alapból
vagy a prociban gyengébb verzió (akksiidőben viszont sokkal előnyösebb) 260k
nem lebeszélni akarok senkit, csak leírom a véleményem
és ez alapmodellnek számít, a csúcsmodell a core i7, 256SSD, 8Gb RAM stb.
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6788 üzenetére
bár a kérdésedre nem tudom a választ de lehet pár infó segíteni fog a megértésben.
Tehát az angol, német, francia, holland, spanyol, olasz, orosz kivételével, az összes többi vaio-n egy nyelvi csomag (language pack) rendszer van feltelepítve. Ennek annyi a lényege hogy újratelepítés után választhatsz nyelvet és ezen országok (tehát a felsoroltakon kívül mind európában) ugyan azt a rendszert tartalmazzák. Tehát tök mindegy hogy román, nagyar, svéd vagy ... vaio, az a rendszer ugyan az. Szal ha egyiken megy a magyar a másikon is kéne mennie elvileg. Viaszont szerintem egyiken se kéne mennie szal mindenki szűrje le a lényeget...
God_ot
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6773 üzenetére
nem a W7HP miatt kiválasztható, ez a Sony recovery saját opciója
God_ot
-
God_ot
tag
Olvass vissza! Itt is vettek páran ilyent és leírták a tapasztalataikat.
cz.istvan:
180k is sok érte, 800€ egy csont új ilyen felszereltséggel és 2 év garival, arról nem is beszélve hogy kanadai gépet franciaországban javítanak / ergó elromlik dobhatod ki vagy megbuherálod magadnak /
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz v.varjuimre #6743 üzenetére
ez kb egy S1 széria, abból is az alapmodell
mi pénzt akar ez az úriember ezért a masináért? valaki derítse ki gyorsan
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6732 üzenetére
(#6732) h1ght3chzor :
te most tuti szivatsz, nem elég hogy RDVD-ről recoveryztél SSD-n, de azt akarod mondani, hogy a partíciót is sikerült kimenteni külső HDDre és tudod másra is használni?mindjárt sírva fakadok, vagy én vagyok szerencsétlen, vagy te vagy nagyon mákos!
(#6731) Ærni :
A tabletet ki ne hagyd, az a leg"cool"abb az egészben, van rajta remote control app, azzal tudod irányítani őket (kivétel ugye a PS mert az nem IR)(#6730) justaview :
Gartula, de ettől függetlenül az IE olyan amilyen és a csíkozást nem lehet ezzel megszüntetni. Fehér háttér mellett, ha kicsit megmozgatod a kijelzőt[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6728 üzenetére
(#6717) h1ght3chzor:
rakni rakhatod(#6718) justaview:
nem véletlenül van letiltva, fagy, lagol, csíkozik a kijelző tőle, stb. / nem csak vaio-n, tapasztaltam más gyártónal is /javaslom, hogy használj valami értelmes böngészőt, ha nem tetszik a chrome, : firefox, opera, stb.
mope (#6721):
nem minden modellnél elérhető, konkrétan érdeklődj az eladónál(#6722) Ærni:
csak annyit tennék hozzá, hogy W7 és linux együtt faján megfér, bootolásnál kiválasztod épp melyiket akarod használni és kész.PS3 wifi directel vagy DLNA-val csatlakoztatható (adatküldés oda-vissza), elég jól lehat kombinálni őket
pl. filmet lejátszol vaio-ról PS3-on keresztül a Bravián és mondjuk Tablettel meg tudjuk irányítani ...
(#6725) 20joe20:
eredetileg telepített oprendszer van rajta? mennyi az akksiidő és mi fut közben?[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz rossitibi #6707 üzenetére
atlasz52, h1ght3chzor:
ezt ki kell próbálnom nekem is, vazesimán recovery-vel is ment a dolog, vagy csak a kónozás segített?
(#6704) Padi117:
minden annyit ér amennyiért el tudod adni :-)viccet félre téve az újabb generációs E széria alapmodellje sem sokkal drágább ennél, és csont újonnan 2 év garival...
rossitibi:
ha régebben működött, próbálj ki egy system restoret egy régebbi dátumra, ha az sem oldja meg és nincs elérhető frissítés akkor újra kell húzni a teljes rendszertGod_ot
-
God_ot
tag
válasz atlasz52 #6697 üzenetére
h1ght3chzor:
Vaio care > recovery > create recovery media : 3-4 DVD vagy külső vinyó (javallott a 16GB-os mert semmi másra nem lehet majd használni)
a Vaio kora mindegy, a gyári állapot mindig ugyan az,, viszont:
nem eredeti alkatrészre nem települ fel a rendszer!!! ergó vinyót cserélsz bye bye Szasa...
Rent:
Driver újrainstall
ha nem oldja meg system restore
ha az sem újratelepítés"Egyébként először és utoljára választottam Sony-t. Support miatt."
nade ilyent, kérem szépen :-)atlasz52:
Csinálnál pár screanshotot, please!?!? és telepítés közben semmi hibaüzenet? felment BIOS flash nélkül?
amiről főleg érdekelne a screanshot: rendszerinformáció, Vaio Care, Vaio Control center, stb.
és főleg a hotkelys: Assist, web, vaio, FN gombok ...God_ot
-
God_ot
tag
te sem tudtál egy normális heteroszexuális telefont venni...
10€ 1 app-ért stb. és szoftveresen nem kompatibilis (bocsi ha nem fogalmaztam világosan)
jailbrake pedig van több, legjobb tudomásom szerint van olyan, ami tönkrevágja a rendszert visszaállíthatatlanul /de ezt a témát szerintem jegeljük is, de ide való ... elrontja az összhatást
God_ot
-
God_ot
tag
folyt köv.
kijelző is bejött, bár nincs összehasonlítási alapom
pár infó:
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-s/tab/editorialarticle2
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-p/tab/editorialarticle2kiagészítőkkel kapcsolatban: bluetooth billentyűzet csatlakoztatható
és még egy kis nyalánkság, Április környékén jön az icecream sandwich is a tabletekre
Gari: majdnem biztos hogy alapból nem jár hozzá villággarancia, viszont Japán az mindig kivételezett a Sonynál.
Szal elképzelhető, hogy vásárolható hozzá "japan turist warranty" vagy valami hasonló nyalánkságh1ght3chzor :
Android vs. iOSkb. 5x annyi app van androidhoz + a nagyrésze ingyenes
Android nyilt forráskódú, szal gyakorlatilag magadnak is készíthetsz applikációkat mindenféle engedély nélkül.
újratelepítéssel az adatokat nem törlöd, gyengépp hardverrel is faján működik, minden újjabb eszközzel kompatibilisaz iOS teljesen zárt, apple cuccokon kívül semmit nem ismer fel, majdnem minden fizetős és irracionális árak vannak marhaságokra
jailbreak esetleg opció lehet, de ha elbénázod ugrott a masinaGod_ot
-
God_ot
tag
válasz pineapple22 #6652 üzenetére
DeFranco :
A belépőkategóriás Vaio-n belül is belépőkategóriás géptől csodát ne várjunk.
Nem lehet összehasonlítank az E szériát a Z-vel (150k vagy 900k és nem véletlen az árkülönbség)werest:
froggy.sk
Flam :
nana :-Dpineapple22:
Toshiba tablet passz, de a sony-t próbáltam2 tipus van: S és P
P ből 1 model van Európában 2X5,5" kijelző,4GB flash, honeycomb 3.2 + Sony apps / nekem ez jött be a jegjobban, faján el van osztva, ha kell az egyik kijelző billentyúzet, ha nem akkor nagyobb kijelző ...
S ből 3 model,
- 16Gb 3G nélkül
- 32GB 3G nélkül
- 16GB 3G támogatással + GPSmindegyikben:
- 9.6" kijelző
- honeycomb 3.2 + Sony apps / music unlimited, Video unlimited stb. nyalánkságok és jön a PS4 BT remote control
- e-book reader-ként is használáható
stb. stb. stb.Szal nekem bejött a dolog, drága játék hülyegyerekeknek... :-)
30k ért pedik gyorsan vegyed meg, és hozzál nekem is egyet!!!! :-D
God_ot
-
God_ot
tag
F11M1E: most 2x2Gb DDR3-1066 MHz van benne, de az alaplap tudná az 1333MHz-et is
EB2-nél viszont 1066 MHz a max. (szerintem ) - ami azt jelenti, hogy felismeri a gyorsabb RAM-ot is, de 1066MHz-en müxik az is asszem, de hajlandó vagyok kiegyezni döntetlenben, ha valaki meggyőz az elekezőjéről ....
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6614 üzenetére
ez viszont elég gáz, HDMI-n keresztül nem kéne gondnak lennie, hacsak nem futott valami más is a háttérben ami lassíthatta a gépet (telepítés, frissítés, torrent, anyám kínja, stb. ... )
esetleg túll hosszú kábel... , bár én még nem tapasztaltam, de hallottam már, hogy pár emberkénél hasonló gond volt (függetlenül a notebook gyártójától)
God_ot
-
God_ot
tag
ha a kijelző betörik attól még általában van háttérvilágítás, vagy valmami megjelenik azért rajta.
nem lehet hogy maga a Vaio is sérült, nem csak a kijelző?
és a 40k is kicsit kamusnak tűnik nekem, ennyiért eredeti sony alkatrész sincs, nemhogy a komplett javítás.
Flam: ne azt kérdezd milyen kábellel, bármit bele lehet dugni. Azt kérdezd, hova és milyen erővel!
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6497 üzenetére
nem konkrétan ennél a modellnél, de van olyan amin prof Win7 van és alapból SSD
God_ot
-
God_ot
tag
82 hozzászólás, szal megpróbálok egyben reagálni, meglátjuk mi lesz belőle :-)
Flam: a szerinted mit jelent?
i3,i5, Sony vagy intel hiba, teljesen mindegy, vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját, így jogilag a gyártó/gyártók nem vonhatók felelősségre. Ergó, a gyártó/gyártók-on múlik, hogy lesznek e olyan aranyosak, hogy elismerik a "konstrukciós" hibát,mellékhatást, tökmindegy minek nevezem. Tovább gondolva a dolgot az intel azóta (lassan 1 éve már) frissítette az i procikat, amiknél már nincs ez a hiba. Még tovább gondolva, ha eddig nem ismerték el, már nem is fogják.
Hogy egy picit azért a kulisszák mog is beláss: Ahoz, hogy ilyen "konstrukciós" hibát,mellékhatást elismerjen egy gyártó (legyen az bármilyen, nem kell leragadnunk a számítógépiparnál) az eladott termékek 5-10%-ánál (cégenként változó) jelentkeznie kell a problémának. Hogy még specifikusabb legyek: visszajelzésnek kell érkeznie a fogyasztóktól a jelenségre vonatkozóan. Ezt levetítve a Sony-ra, konkrétabban az összes első generációs i3,i5 procira, ha az összes Magyarországon eladott Vaio tulaj bejelentené a hibát az még az európai eladás 5%-át sem érné el. Arról már nem is beszélve, hogy Intel i3,i5 processzorokat minden piacon használt a Sony, így a 4 kontinensen eladott összes i3,i5-tel szerelt Vaio-k 5%-át kéne elérni.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ez lehetetlen, sőtt van is rá példa a Sony berkein belül is (pl. az Nvidia GeForce 8600M-mel szerelt Vaiokra kiterjesztett garanciát vállal a Sony, honlapon is fent van), viszont nem egyszerű feladat (mondjuk így :-D )
No.01 : OS not found 3 hiba miatt jelentkezhet:
- oprendszer (újratelepítés és müxik)
- vinyó hiba (BIOS nem ismeri meg a vinyót)
- alaplapi csatlakozó (túlfeszültség, kisülés, törés, stb. vagy csak egyszerűen elmozdult vagy poros)Az a tény, hogy később beindult, jelentheti azt hogy csak áramingadozás volt, és kiszedve az aksit és a töltőt a gépből, áramtalanítottad az alaplapot - megoldottad a problémát. Ha ismét jelentkezik a hiba, ezt próbáld meg első körben.
Mellékesen: Európán belül mindenhol érvényes a garanciád, szal bárhová mész beküldheted vagy beviheted szervízbe a Vaio-t
Nyúlkálni bele, főleg úgy, hogy azt se tudod mit csinálsz ...h1ght3chzor: A válasz nagyon egyszerű, a szoftverek/driverek, amiket a Vaio-val kaptál nem eladók! Egyetlen módja annak, hogy házzájuk juss, ha veszel egy Vaio-t. Ennek megőrzése érdekében BIOS-ban van rögzítve az eredetileg telepített rendszer, valamint szoftverek/driverek csak egyben érhetőek el (kivétel, amik szerepelnek a honlapon, mert azokat úgy sem tudod más gépre telepíteni).
Ismét erre tudok hivatkozni, hogy "vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját", ami annyit tesz, hogy tudtad, hogy W7HP64 van Vaio-n, és ha tudtad, hogy neked ez nem elég volt lehetőséget "magasabb szintű" oprendszerrel vásárolni. Azt is tudtad, hogy nem SSD-s notebook, és itt is lett volna lehetőséged SSD-vel vásárolni.Summa, summárum: a Sony nem jótékonysági egylet, nem is kívánságkosár, azt kaptad, amit kértél.
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6398 üzenetére
tapipad
"kozmetikai" hiba nem garis
sípolás
i3-i5 normál működés "mellékhatása", specen belül van, javítandó
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6366 üzenetére
ebben az esetben az SSD a gyorsítótár, nem rossz maga az ötlet, de szerintem lessz ettől még jobb kombó is
God_ot
-
God_ot
tag
küld el a képet szupportnak, és ha jókisgyerek voltál egész évben!, karácsonyra lehet megjavítják neked a kijelzőt.
Ha nagyon szeretnéd szervízlapra is ráírják, hogy volt procicsere, csak hogy megnyugodj...
ha váltasz az már nem lesz ugyan az, ilyen csodajó notid nem lesz még egy, a csodálatos supportról már nem is beszélve!?!?!?!
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
válasz h1ght3chzor #6351 üzenetére
megnyitod a Vaio-t
kiveszed a HDD-t
berakod az SSD-t
összerakod a Vaio-tremélem sokat segítettem
God_ot
-
God_ot
tag
válasz deakgyuri #6345 üzenetére
első generációs i3 és i5 procik mind csinálja
tapasztalataim alapján az i5 a rosszabb (idegesítőbb hangja van), viszont csak éjszaka csendes szobában volt igazán zavaró, napközben még nagyon odafigyelve is alig hallható
javítással kapcsolatbancsak annyit, hogy sandy birdge-es procira biztos nem cserélnek, ugyan olyannak pedig a hangja sem változik
Jó hír viszont, hogy februárban jönnek új modellek, szal lecserélheted egy faja újra
oh, pixelhiba: küldjél képet supportnak (van minimális hibahatár, ami még "elfogadható", ergó nem javíták, 15.5" és HD ready felbontásnál ez kb. 5-7 pixel)
God_ot
-
God_ot
tag
válasz rayoliviero #6335 üzenetére
kikapcsoltan nyomd
ha nem jön be akkor próbáld a linuxos cuccot amit lejjebb írtam, elméletben faján működik
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6312 üzenetére
10 éves vaiokhoz is vannak akkuk, szal azzal biztos nem lesz gond, mondjuk gyilkos áron, de vannak
God_ot
-
God_ot
tag
válasz rayoliviero #6311 üzenetére
nyomd meg az asszisztot, ha nem jön elő a recovery partíció akkor kőkemény 56€ a supporttól
vagy esetleg linux feltelepít és bútoláskor rákérdez, hogy mit akarsz indítani. Ha mákod van a recovery partíció is a listában lesz
ez egyenlőre csak elméletben működik, de ha kipróbálod és beírod az eredményt, azt megköszönöm.
Eredetileg telepített Win7 mellett így reagált, kiváncsi vagyok a ti esetetekben. Ha sikerül akkor ez egy ingyenes megoldás lehet mindenkinek aki gyalul majd gondolkodik
God_ot
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6277 üzenetére
nem fog működni, még akkor sem, ha pont ugyan azt a verziót rakod fel.
God_ot
-
God_ot
tag
jól hangzik ez a processzorcsere, a fogyasztás pedig mellékes szerintem. 15.5" amúgy sem egy tipikus "utazásra tervezett" noti, nem is említve a gyengusz akksit.
"Óriási pirospont a SONY-nak azért, hogy a zsanér csavarral állítható/utána húzható!"
Ha szakszerűen csinálod, ergó nem törsz el semmit és későbbiekben ebből nem származik probléma(pl. annyira behúzod, hogy nyitáskor bereped a kijelző), úgy nem jár garivesztéssel!
God_ot
-
God_ot
tag
én is "tiszta" oprendszert (tisztán crackelt )használok az egyik Vaio-n, semmi gond vele, és gyorsabb az tény! az egyetlen gubanc a WWAN-nal volt, de 2 nap bénázás után az is beindult (hogy hogyan az passz, telepítgettem jobbra balra a drivereket és egyszer csak ... )
Egy szó mint száz, attól függ, hogy mennyire akarod "kipucolni" és hogy telepítettél e már (lehet nem egy új Vaio-n kéne elkezdeni), és a legfontosabb, RDVD-ket csinálj!!!!
God_ot
-
God_ot
tag
Végül is, ha nem használod őket.
A clean install helyett én inkább azt javasolnám, hogy dobáld ki a programokat, amik nem kellenek. Így nem kell szórakozni újratelepítés után a driverekkel és ha baj esetén nem lehet ráfogni a nem eredeti oprendszerre.
Ha mégis a tiszte telepítés mellet döntenél, aztér RDVD-ket írd ki előtte
God_ot
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
-
God_ot
tag
-
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6223 üzenetére
A win7 kb. 1-1.5GB memóriát zabál ha csak az alap vaio szoftverek futnak
God_ot
-
God_ot
tag
válasz bartimre88 #6219 üzenetére
Speed modban normális, próbáld staminában háttérben futó programok és bekapcsolt hang nélkül min. fényerővel
God_ot
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla