- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz #81556480 #10099 üzenetére
Vaióknál áramellátási hiba szokott lenni a villogó vörös vagy narancs LED, vagy az akksi, vagy a töltő. Ezt javasolják sok helyütt: kiszedni az akksit, kihúzni a kábelt, lehúzni perifériákat és egy percig nyomni a bekapcs gombot, majd mindent vissza és indít.
Vagy pedig, ha már szétszedted, egy hard reset nem árt neki, kiszedni a bios-gombelemet, várni egy percet, majd vissza és bekapcs. Egy próbát megér mindkét eljárás.
-
törölt tag
Üdv!
Egy SONY VAIO pcg 61611-ot hoztak hozzám hogy nem ad képet.
Töltőt bedugva a gomb mellett pirosan világít, kihúzva villog, hallom hogy megy a venti, langyos levegőt fúj, de semmi más nem történik.
Jelenleg szétszedtem darabokra. Ebben cserélhető a proci, nem integrált.
Arra gondoltam újrapasztázom, átnézem a csatlakozásokat, megtisztítom a ramokat és összerakom. Egyéb ötlet ha már szét van szedve hogy mit csinálhatnék még vele?
Olyan olcsó ( a tulajnak viszont ez mindene) hogy nagyobb ráfordítást nem akar a tulaj tenni. Ha nem kel életre akkor gondolom kuka, mert alaplalcserének nemsok értelme van. Szóval egyéb ötleteket várok, esetleg mit javasoltok megnézni. Fedélkapcsoló, csatlakozások okozhatnak ilyet, vagy a piros lámpa egyértelműen hardveres komolyabb hiba ? -
movax
őstag
-
movax
őstag
-
movax
őstag
Most látom, ebben a modellben nincs ilyen opció a biosban.
Szóval a Microsoft Media Creation Tool-lal kellene készíteni egy USB-telepítőt, az tudja a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
Sziasztok, egy ismerős sony vaio pcg 71213m (vpceb3l1e) laptopjában megállt a vinyó, kicseréltem bx500as ssd-re, de nem bírok rá oprendszert varázsolni
mi a trükkje?
win10 telepítőt feldugom, f2 bios external boot, elindítom, bal fent villog egy alulvonás és ennyi (live ubuntu megy)
köszi a help!
-
Lackooo84
nagyúr
Egy VPCEB3L1E -ba keresek kijelzőt, nincs véletlenül valakinek egy hibás gépe, amiben jó a kijelző? Ha netán valakinek lenne provo pls, köszi!
The Truth is out there...
-
tata93
tag
Sziasztok!
Van egy VPCEB2M1E régi vasam, kicsit feltuningoltam itthon, cseréltem proci pasztát rajta, tettem bele egy SSD-et, kibővítettem 8 GB RAM-ra, és feltettem rá a Win10-et is. Viszont olyan gondom van, hogy egyszerűen nem tudok hangot kicsikarni belőle. Kerestem rá drivereket, de a sony hivatalos oldalán csak win7-ig volt elérhető audio driver. Találtam másik illesztőprogramot egy driverscape nevű oldalon, megpróbáltam az azon lévő audio drivert, de az sem működött. Folyamatosan azt mutatja a lapos, hogy nincs csatlakoztatva hangszóró. Próbáltam úgy is, hogy bedugtam a fülhallgatómat, de úgy sem jött ki egy hang sem. Tud ebben nekem segíteni valamit?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
SONY VAIO (Model: PCG 41218M) bekapcsolás után mutatja a Windows indulóképernyőt (W10, hibajavítás, vagy normál üzemmód, bla-bla...), majd válasz előtt, bekapcsolástól számított kb. 2-3 másodperc múlva kikapcsol, relé kattanás.
Újabb alkalmaknál ugyanez.
Akku feltöltve, akkuról indítva, tápot nem hozott a (szomszéd-városi)tulaj.LED zöld(táp-akku).
Ötlet?
U.i:
Közben eszembe jutott: nem hallok CPU hűtő-venti hangot(felpörögni), de nem ismerem a típust, lehet, hogy nagyon halk, vagy lehet, hogy ilyenkor nem is indul/lassú fordulaton (halkan/alig hallhatóan) indul.Más típusnál volt, hogy megszorult a CPU-venti, letiltott a noti hardveresen.
Ennél "nemTom".
[ Szerkesztve ]
-
A num lock és a + jel billentyűje szarakszik.
Ma reggel kiszereltem, kihúztam a lapos "kábelét" és úgy visszatettem, hogy ne csúfoskodjon billentyűzet nélkül. Egy USB-s külső billentyűzettel újra installáltam a windowst és működik. Egy alkalommal bedobta a generális falióra képernyőt, de újraindult és azóta jó. Egy használt billentyűzetet megrendeltem. Kicserélem, hátha jó lesz.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Ezt a hibát tapasztalta már valaki? [link] Vajon billentyűzet cserével javítható ez? Nagy bonyodalom egy ilyen billentyűzet csere? Kapható még valahol kompatibilis billentyűzet? Esetleg kiiktatható és USB-s külső billentyűzettel gyógyítható? Sony Vaio vpceh3l1e a masina.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
blueye
veterán
válasz dellfanboy #10078 üzenetére
-
dellfanboy
őstag
van a csaladba egy sony vaio pcg 31311m tipusu masina, egyik naprol a masikra a kepernyo megadta magat... ti talalkoztatok ilyen hibaval?
be tudom meg kapcsolni mert van meg benne kraft, viszont a toltoje nincs meg.. szoval csak ido kerdese hogy lemerul..ehhez pontosan milyen toltot kellene vasarolnom?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10076 üzenetére
nem, hisz ugyanoda fog esni, és mint most, annál is 2 csavart csavarsz be átlósan
-
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10074 üzenetére
Tehát innentől kezdve, akkor neked is igazad volt és nekünk is. Mert oké, hogy 1,8-as van benne de van egy "adapter" ami 2,5" sataát csinál belőle, azaz innentől kezdve bármilyen jó lesz bele. pl wd blue 3d patriot burst stb
-
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10072 üzenetére
olvasd ki pl speccy vagy aida progival. Hadd lássuk már.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10070 üzenetére
Dobj már egy képet, vagy mondj már egy ssd típust, ami benne van.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz Steve_Brown #10067 üzenetére
Hát de pont ez a lényeg, hogy nem 2,5ˇ-es SSD van benne hanem még annál is kissebb.
-
zolee001
őstag
válasz Steve_Brown #10066 üzenetére
PL
https://www.youtube.com/watch?v=uQJwo9W76-k -
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10067 üzenetére
Szia. Tudtommal 2,5” ssd van benne, de leszeded a a hátulján a hdd/ram takaraó müanyagot és egyből látod.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz Steve_Brown #10066 üzenetére
Nagyon sajnálom, hogy már nem él a topik. Nem tudom mihez fogok kezdeni segítség nélkül, ha ez az SSD beadja a kulcsot.
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
A Sony Vaio VPCSB1A9E notiban rendes 2.5 inches SSD van? Upgradelhető!
Köszönöm annak aki válaszol -
zolee001
őstag
Hsdznál e valaki Tap11-et? (SVT11xxxxx)
-
-
válasz zolee001 #10057 üzenetére
Kaptam hozzá egy javított 20Volt 4,5Amperes tápot. Ezzel most teljesen jól működik. Levizsgálattam vele a vinyót, nem talált hibát. Felfrissítette magát. Többször újraindítottam .... hiba nélkül újraindult. Jó lett. A táp elég meleg , olyan 60°C körül van. A fene se gondolta volna, hogy a táp az ok. Ha a talpam nincs akkor a kőpadlón és az ujjam nem ér a testhez, akkor nem jöttem volna rá sosem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
válasz zolee001 #10057 üzenetére
Most leadtam a tápot megnézetni. A gyári recovery már nem fog menni, mert a sallangokat rég leirtottam róla. Csak a sima 3 partíciós MBR-es Legacy win10 telepítés van rajta. Tápjavítás után ha nem megy akkor újra telepítem egy másik vinyóra , vagy SSD-re, hogy a HDD hibaforrás lehetőséget is kiküszöböljem. Ha sehogy se megy akkor linuxos gép lesz belőle. Előtte mindenesetre a gépet felkapcsolom egy fiókhoz.
-
zolee001
őstag
19,5 V -ot ad le elvileg,remélhetöleg csak van benne védelem,hogy meghibásodás esetén ne tudjon nagyobb feszkót kiadni
A vaio gomb megnyomásakor elvileg kellene indulnia a vaio "menunek" amiben a recovery illetve vaio hardware test is van
Érdemes lenne egy proba erejéig egy tiszta windows telepitést kivitelezni egy "teszt" hdd/ssd re illetve amennyiben még létezik a recovery partició akkor factory resettel inditani ami feltelepiti a gyári oprendszert mindennel majd onnan inplace upgrade az aktuális windows 10 re
-
válasz zolee001 #10055 üzenetére
Igen , ez laptop. De gondolom, hogy ennek is a bedugós tápja egy kapcsolóüzemű tápegység, amiben ha kiszáradtak a kondik, akkor vagy otthon tákolom, vagy kivágom a szemetes kukába. ???
-
A chkdsk a /F kapcsolóval MFT -t javított, Utána a HDSszerint minden tökéletes. Most letöltött egy újabb frissítést a win10, de az nem tudja felrakni, most vonja vissza a frissítést.
Véletlenül találtam egy hibát. Szerintem x@r a táp véletlenül megfogtam az egér adójának a fémburkolatát, igen csípős benne a nagyfrekvenciás áram. Kihúzott táp esetén nem csíp a test. Ez is megbolondíthatja a gépet szerintem. Kerítek egy új tápot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Az mennyire természetes, hogy a vpceh3l1e vaio masina 8 giga rammal a windows10 home 64 bites verziójával a legújabb windows kiadással és az előző verzióval is újraindítás után folyton elszáll, vissza állítgatja magát, néha órákig teker bootolás közben. Szóval hajmeresztő, főleg nem alkalmas most otthoni tanulásra. Most épp egy arch linux klónt bootoltam be rajta egy usb-s SSD-re telepített rendszert és úgy tünik, hogy semmi baja.
Egy egy terás vinyó van benne, amit egy gumi-asusból operáltam ki. lehet, hogy annak van baja? mit lehetne ezen a vason akár linux , akár a telepített windows alól tesztelni?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
eb2z1e-hez ventilatort itthonrol merre erdemes keresnem? Google sajnos megannyi fals talalatot dob ki, feladtam a keresest. Ebay/ali oldalakon talaltam de jobban orulnek ha itthon gyorsabban meg lenne.
koszi! -
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Sony vaio pro 13 SVP132A1CM notebookom van.
Egyszer csak elment a kijelzőm, fekete képernyős lett az egyik indításnál. Külső monitoron tökéletesen működik. Amikor a fedlapot kb.10x nyitom-csukom, akkor egyszer csak bevillan a windows képe pár másodpercig, de utána megint fekete. Más Sony notebooknál is előfordult?
Kijelző, vagy inverter, esetleg VGA lehet a hibás?
Elnézést, ha rossz helyre posztoltam.
Köszönöm előre is a tanácsokat. -
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #10042 üzenetére
Most nézem, hogy még csak külön driver sem kell hozzá, mert az általánossal megy, ami benne van a windowsban (nálam legalábbis, Vaio SVS15). Viszont van a Vaióknak egy csomó egyéb rendszerdrivere, ezek befolyásolhatnak egy csomó mindent: chipset, shared library, firmware extension parser, hotkey utility. Illetve megpróbálnám az eszközkezelőben törölni a webcamet, és hagynám, hogy a következő indulásnál a rendszer újra felismerje és installálja. Megnézném még szintén az eszközkezelőben az USB controllers alatt a dolgokat, esetleg újrainstallálni az ottani drivereket, amelyek a chipset-csomag részei, tehát azzal együtt jönnek. Ez lenne az egyik megközelítésem.
A másik az lenne, hogy szétnézel az energiagazdálkodási opciókban, főleg az USB selective suspend setting-ben kellene kikapcsolni mindkét opciót, a Power buttons and lid-ben, ott is a Lid close action-ben is szétnézni (nálam Sleepre van állítva mindkettő).
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Ha olvassa még ezt a topikot valaki
Recovery image van e esetleg valakinek a következökhöz
VPCZ2
SVE1111
TAP11
Köszönettel -
movax
őstag
-
HARDVERAPRÓD
válasz Mr. Elliot #10038 üzenetére
Amikor én így jártam, akkor driver probléma volt (fejjel-lefele volt). Amikor meg kikapcsolt, amikor hasznàltam volna, akkor kamerát kellett cserérjek.
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
A mai napig nem sikerült megoldanom ezt a problémát. Esetleg valaki most tudna megoldást? -
gy.selmi
csendes tag
válasz zolee001 #10034 üzenetére
A noti desktopját. Képeket stb. simán meg tudom nézni a tv-n.
Van egy kis Asus transformerbook-om, 8.1 van rajta, az simán kirakható a tv-re. Nagyon jól jött, amikor még nem volt Spílerünk, a párom a spanyol meccseket így nézte neten a román Digisportról. Gondoltam, ha az a kis vacak tudja, akkor egy VAIO-nak nem lehet gond... Tévedni emberi dolog... (A tv egyébként támogatja, csak a kisöregem nem akarja az igazságot.)
Még egyszer köszönöm, tovább nem küzdök vele. -
zolee001
őstag
válasz gy.selmi #10031 üzenetére
https://www.sony.com/electronics/support/downloads/W0007296
Erre keresgélj a kártyádhoz megfelelö drivert avagy 3rd party szoftvert(Az Intel+MS féle "wireless display" technologia rövid életü volt,mindkét cég megszüntette és letegadja)
-
gy.selmi
csendes tag
Ha még valaki látogatja a topikot és tudna nekem segíteni:
Van egy VGN-FW21Z laptopom. Őslelet, már a 11-et is betöltötte, de hibátlanul megy Win7-tel, nincs szívem lecserélni.
Viszont képtelen vagyok rábírni a WiFi Direct használatára, hogy a TV-re kiterjeszthessem. A hálókártya (Intel WiFi Link 5100 AGN) driverére nem találok a jelenleginél (2012) újabb frissítést, a VAIO Smart Network, a Wireless Display Driver is "új".
Nem tudom, hogy érhetném el, hogy a Smart Network-ben megjelenjen a Wifi Direct.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz stevered99 #10026 üzenetére
Szia! Teljesene jó a tanács, így gyosíthatod, viszonylag kevés pénzből. Csak nem a kingston A400-ast vedd bele.
-
stevered99
friss újonc
Üdv..sziasztok..tanácsot kérek szépen.....van most egy idősebb de jó karban levő VPCEH1S1E Sony Vaio-m modell PCG-71811M gépem . Egy barátom javasolta, hogy az optikai meghajtót vetessem ki, annak a helyére tetessem a jelenlegi 650Gb incsit és annak a helyére meg egy SSD pont elférne...Mit tanácsoltok ?????? elöre is köszi a válaszokat..
-
Lackooo84
nagyúr
Van egy VPCEB3L1E gép, tettem bele egy 8GB 1600MHz modult, de se kép se hang még a VAIO logo sem jön be vele. Nem kéne működnie a ramnak alacsonyabb frekin? A ram másik laposban megy, szóval az tuti jó.
The Truth is out there...
-
Zsombe
senior tag
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Gép bekapcsolásakor három rövid sípoló hangot ad ki és nem indul be, a kijelzőn sem jelenik meg semmi. Hibás memória modul lehet az oka? Ennek cseréje orvosolja a problémát?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
handrash
őstag
Srácok?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
handrash
őstag
w 10 telepítése után maradt egy ismeretlen eszközöm:
ACPI\SNY5001\4&3BB360A&0
ötlet?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
movax
őstag
válasz ph2012 #10008 üzenetére
Lehet, hogy gépkocsiszervizbe vitted?
Egy régi hdd klónozása ssd-re nem olyan feladat, amit egy szervizben ne tudnának megcsinálni, hogy úgy fogalmazzak. Az emberek általában otthon szokták, legkényelmesebben a Macrium Reflect nevű kis ingyenes eszközzel.
Meg aztán, mi az, hogy nem tudtak windowsot telepíteni rá? Hacsak nincs valami hardveres hiba, ez lehetetlen. -
ph2012
senior tag
Van egy laptopunk: Sony Vaio SVF1532A1EW
Elvittem egy szervizbe, hogy új Kingston SSD-t rakjanak bele de nem tudták megcsinálni. Nem tudták rámásolni a régi rendszert és új Windows 10-et sem tudtak rátelepíteni. Szerintetek mi lehetett a gond? -
zolee001
őstag
válasz onkelz #10006 üzenetére
A sony az különleges állatfaj (volt) ,a specifikus programok többsége függöségekben müködött pl a Sony Shared Library meglétéhez stb kötött és nem volt mindegy ezeknek az alkalmazásoknak a telepitési sorrendje
Nem tudom milyen oprendszer van rajta éppen de gondolom nem a gyári,a drivereket kell telepiteni és a Windows saját Wifi,BT felülete kezeli a kapcsolatokat mint bármi más pc-n
A Smart Network program csak egy szolgáltatás a Sony-tól és átveszi a Windowstól pl a Wifi kezelését -
movax
őstag
válasz onkelz #10003 üzenetére
Meg kell keresni a géped típusának megfelelő VAIO Smart Network nevű kis programot (például itt) és feltenni, Windows 10-es valszeg nincs, próbálkozni kell a win7-es vagy 8.1-es verziókkal.
-
onkelz
aktív tag
pontosabban a smart network ikon tünt el
Enélkül nem is lehet sehogy a bluetooth-t működésre bírni?
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Win10et tlepítettem a gépre és alul a tálcáról eltünt a Wireless Switch ikon, amin a Bluetooth-t is akitválni tudnám.Hogy tudom visszavarázsolni?2 napja bújom a netet, de semmi használható.
Előre is köszönöm
-
movax
őstag
válasz simongab #9998 üzenetére
Ilyenkor a legjobb megoldás azokkal a driverekkel kezdeni, amelyekkel jött a gép, aztán lehet újítgatni. Tessék, innen.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Parfüm topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Synology NAS
- Xbox Series X|S
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Újszerű DELL XPS 9315 UHD+ Touch! I7-12gen 16GB RAM 512GB SSD Erős akku, gyari garancias!
- Chuwi herobook plus 8/256 GB Intel 15.6'fullhd usb-c bontatlan új
- Lenovo ThinkPad Ultra Dock (Type 40A2)
- HP Pavilion X360 i7 10510u M.2 SSD Érintőképernyő , Ujjlenyomat olvasó
- ASUS TUF LAPTOP : RYZEN 5 3550H, 16GB DDR4, VEGA 8, 256GB SSD - OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest