- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
-
littlemamba
aktív tag
Köszi, hát hajrá a lányoknak is! Mondjuk ezen a fórumon nem túl jellemző a női oldal képviselete, de azért hajrá hajrá
Azért látom befigyelt a félreírás is, nos így helyes:
" nyilván a nagyobb tesó és a fekete NEM kimondottan csajos, de ez a kicsi ezüst nagyon is"[ Szerkesztve ]
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
kristof83
aktív tag
Igen nagyjából erre gondoltam én is (csak nem nagyon értek hozzá), de én nem használok Raid-et, csak a gép merevlemezén garázdálkodok, nem kapcsolok össze több merevlemezt. Igazából nekem ez a 128gb is elég lenne (mondjuk Win7 után marad olyan 100giga szabad hely, gondolom).
Külső USB-s wincsin vannak a dolgaim, és onnan másolom őket ide-oda ha kell.
Tehát akkor engem ez a gond nem érintene, ugye? -
kristof83
aktív tag
Köszönöm a segítséget, nekem is komoly konfigurációnak tűnik, főleg ami tettszik a többi S-es modellhez képest az 128-as SSD, a nagyobb kijelző felbontás, és a fekete karbon ház.
"a hűtéssel szerintem nagyon mellé nyúltak. A RAID széthullott nekem párszor, ami után csak RDVD-kről lehet visszaállítani"
Koca felhasználóként ezt viszont nem értem mit jelent
-
-
cz.istvan
tag
Ja és ha elolvasod amit irtam, meghibásodásnál,(még1x!), amennyire dell meg alienware fan vtam régen sajnos ennek a márkának a meghibásodási arányait szidtam, a sonyk régen is jok vtak és szerencsére még most is annak számitanak, mig a dell egyenlőre csak süllyed a minőségben ellentétben az árával - kárpotlásul viszon 1 napon belül háznál javitják a gépeiket - tehát vmit ők is tudnak :-D
[ Szerkesztve ]
-
cz.istvan
tag
Garanciába kár belemenni higgy amit akarsz, most hétvégén küldök haza megint 2 vaiot rendelésre, érdekes mod látom a 2 év gart a papiron de nekem mind1 ezt lezártam!
Egyébként nem véletlen a no-i vásárlás, itt a legolcsobb a vaio, még az amerikaiaknál is átlagban 50-100$al drágább, plusz ott még drágább a szállitás, meg vám+áfa is rámegy ha legális uton van küldve. Hollandba meg franciáknál a legdrágább 100-200€(!) plusz a németekhez képest, a lengyel meg árfolyamfüggő de ott is mindig drágább.
Nm mindegyik gépet éri meg ugy megvenni vkinek, h egy gépért kiugorjon érte Berlinbe.
De ha pl egy vaio sa-t nézek, jelen pillanatban 800€ körül rendelhet egy i5öst, ami otthon kb 400e ft vagy több, 1700km oda-vissza, fáraszto de aki fanatikus simán bevállal egy kis kalandot, és BŐVEN 100ezret sporol.
Persze én eggyáltalán nm mondom h mindenkinek ezt kell csinálja, csak ez is egy megoldás ha vkinek nincs 400-500ezre de ilyen gépet szeretne... és tud legalább egy kicsit németül -
cz.istvan
tag
Tájékoztatlak h 2 év gar, de webes vásárlásnál kikötheted h 3 v 4 év garival akarod, természetesen felárral. Lehet h nem a komplett gépet gyártják Berlinbe, esetleg csak összeszerelik, de nm egy gépet vettem már itt igy nm kamuzok. Egyébként pl a dell gépeket meg hollandbol szerzem be, nm egy proh.-s vett már tőlünk - van h 150ezerrel olcsobb egy xps mint a magyar forgalmazon v nagykeren keresztül, a garancia pedig simán magyarosithato a magyar forgalmazonál, már kijárt utja van.
Ez van sajnos mo. drága ország, plusz minél több kézen megy át vmi annál drágább :-( -
v.varjuimre
csendes tag
200 ezer forintért adom a gépet, 2011 márciusában jött ki de csak május elején került a polcra.Kijelzővel nagyon meg vagyok elégedve. Én nem tudom hogy mi számít alap modellnek de ha az, hogy van benne usb 3.0, hdmi , vga , kártyaolvasó, multi touchpad, autómatikus bill világítás és fényérzékelő, 4Gb ddr3 ram, egy AMD Radeon HD 6470M videkari és egy i5 2,9 es proci akkor biztos egy alap kategória.
-
laca000
őstag
-
justaview
senior tag
-
h1ght3chzor
őstag
Neeem, vmit félre érthettél.
Úgy történt, hogy volt egy hdd bent a gépben alapból gyárilag, ezt kivettem, és egy ssd-re átklónoztam ezt a hdd-t, az összes adatával, és mindent átklónozott a progi, még ezt a rejtett particiót is, ami recovery disc elvileg. Na most meg ezt (mostmár ssd-ről) kiírtam 3dvd-re a fent leírtak alapján megtaláltam, hogy hol kell. Elég hosszú folyamat volt kiírni, de megtörtént, és legalább letörölhetem ~10gb helyet spórolok vele.Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Ærni
tag
A Linux és Win7 kettőségét jelenleg is alkalmazom. A Win7-et csak az iTubes miatt tartom, mert minden mást a windowson csinálok (bár kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbálom az iTunest Linuxon futtatni).
Ez a PS3-as VAIO-s, BRAVIA-s ördögi kör nagyon megfogott!Köszönöm szépen!
-
justaview
senior tag
Azóta szerencsére sikerült megoldanom a problémát.
-
rossitibi
tag
Az a gond hogy nem tudom mikor működhetett utoljára!
De ebből az újrahúzásból annyira elegem van,az utóbbi 2 hónapban ez lenne a 4.újratelepítés!
Nincs semmi ötleted? Nem akarom minden kis hibáért szétcseszni a gépet! Gondolom nem kell mondani mennyi szarakodással jár a sok progi,játékok,újrarakása,frissítések plusz a maradék 300giga kép meg adat mentése...Nem akarom mégegyszer Letöröltem pár vaio progit telepítés után,de azok nem hiszem hogy befolyásolják. -
atlasz52
tag
A gyári állapot kiírásánál volt egy hiba,ilyenkor újból 4 db lemez szükséges.
Ajánlatos eredeti sony lemezt használni.
Sata 2 -es volt a vinyó,helyette sata 3-mas ssd raktam.
Egy 120 gigás ssd-nél,96.6 gb marad a win7 számára.Azt hiszem nem engedi a több particiót,itt irt ki hibát.
A biosba semmit nem kellett tennem,az assist gombot használtam.Majd képet is tölthetek fel,de most nem engedi a fórum.Természetesen minden gomb müködik,a gyors web is.
Minden felgyorsult,a gyors web 19 mp lett,ez kb 30 volt.
Az oprendszer is fele időre áll fel.
Hideg a gépem,hangtalan,az akku idö is megnőtt egy pár perccel.Cáfolnom kell feltelepül a rendszer más merevlemezre is.
LÁSZLÓ
-
Flam
aktív tag
0.99 $, 0.49$ stb... Komolyabb appok többe kerülnek ez tény. Vannak olyanok is (ahogy minden másból is, notebook, LCD tv stb...) amik ára nem éri meg.
Azt sem árt megemlíteni, hogy legtöbb esetben életed végéig használhatod a programot, sőt az updatejeiket is.
De tényleg nem ide tartozik a téma -
Flam
aktív tag
az iOS teljesen zárt, apple cuccokon kívül semmit nem ismer fel, majdnem minden fizetős és irracionális árak vannak marhaságokra
jailbreak esetleg opció lehet, de ha elbénázod ugrott a masinaEzzel azért vitatkoznék.
Leginkább az irracionális árak dologgal, illetve a jailbreak elbénázásával kapcsolatban.
2,5 éve boldog tulajdonosa vagyok egy iphone-nak, mást később nem is fogok venni csak és kizárólag iphone-t.Az milyen terméket kéne felismernie ami nem apple??
JB-nél meg elbénázol valamit aztán nyomsz egy restore-t és hopp minden rendben gyári állapotú a készülék. Újratelepítésnél nem vesznek el az adatok...stb
[ Szerkesztve ]
-
God_ot
tag
folyt köv.
kijelző is bejött, bár nincs összehasonlítási alapom
pár infó:
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-s/tab/editorialarticle2
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-p/tab/editorialarticle2kiagészítőkkel kapcsolatban: bluetooth billentyűzet csatlakoztatható
és még egy kis nyalánkság, Április környékén jön az icecream sandwich is a tabletekre
Gari: majdnem biztos hogy alapból nem jár hozzá villággarancia, viszont Japán az mindig kivételezett a Sonynál.
Szal elképzelhető, hogy vásárolható hozzá "japan turist warranty" vagy valami hasonló nyalánkságh1ght3chzor :
Android vs. iOSkb. 5x annyi app van androidhoz + a nagyrésze ingyenes
Android nyilt forráskódú, szal gyakorlatilag magadnak is készíthetsz applikációkat mindenféle engedély nélkül.
újratelepítéssel az adatokat nem törlöd, gyengépp hardverrel is faján működik, minden újjabb eszközzel kompatibilisaz iOS teljesen zárt, apple cuccokon kívül semmit nem ismer fel, majdnem minden fizetős és irracionális árak vannak marhaságokra
jailbreak esetleg opció lehet, de ha elbénázod ugrott a masinaGod_ot
-
h1ght3chzor
őstag
-
Flam
aktív tag
Jogos!
Azért is írtam, hogy legjobb tudomásom szerint
Amúgy volt itt már szó róla és többen is azt mondták, hogy RAM, HDD csere "megengedett"Ne csak a szervizlapra írják rá, hogy cserélve volt, hanem cseréljék is!!!444
Az a baj, hogy olyan képem van amit fentebb belinkeltem...Ennél sokkal jobbat nem hiszem, hogy tudok csinálni, ezen meg nem igazán látszik a darabszám
Szerk.: Most nézem ez egész jól kiadja, hogy 4 db pixel nem ég
Amúgy igen, jó kisfiú voltam, és csak a support hiányozna a Vaio-ból.
Majd mielőtt váltok felhívom a supportos srácokat, hogy menjenek át a konkurenciához, amilyen peches vagyok ott is hamar összehaverkodnék velük
Asszonynak vettem fényképezőt karira, majd azzal csinálok pár képet a keret elállásról is, hátha az megpuhítja a szívüket.
[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
Próbáltam megszámolni szabad szemmel. 3-4 kis kocka sötét kb.
Erről az első generációs i3/i5 témáról van valami hivatalos közleménye az intelnek vagy a sonynak? Amúgy nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy szerintem nem a c3/c6 a gond!
Amúgy ha javítanák és kicserélnék a procit és még akkor is ciceregne akkor megnyugodnék Bár még mindig nem vagyok biztos benne, hogy a processzor okozza (laikusként).Én is többnyire akkor hallom amikor itthon vagyok és filmnézés közben is zavaró, játék közben is, sőőőőt még fórumozáskor is!
Új modell.. Cserélni?! Jó ha 150ért el lehet adni az eb2z1e-met 1 év garival...
Következő notim nem sony lesz az már biztos, mert ugyanannyi nyűg van vele mint egy ÉSZerrel vagy Ánusszal és árban meg jelentős különbség van. -
Flam
aktív tag
Úgy ám!
Január elején hívni fogom supportot. Ünnepek előtt már nem zavarom őket.
Azt hiszem a cicergéssel futok náluk még egy kört, meg a pixel hibával is ami semmiből bukkant elő, illetve a kijelző kerete az egyik oldalon "elengedett", eláll...
Kíváncsi vagyok ugyanolyan segítőkészek lesznek-e mint egy éve. Abban pedig még jobban reménykedem, hogy megtalálják végre a hibát ami a cicergést okozza, mert most már addig nem nyugszom. Egy évig próbáltam megszokni, de nem megy... tuti, hogy valami kondi sípol... :S
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Aktiválható simán. Beírod a matricán lévő kódot és utána online aktiválást csinálsz.
Nyomtam az Assist gombot, de egy aznapi mentett Windows-t ajánlott fel, hogy azt teszi fel. Nem is nagyon igazán értettem ezt, hogy hogy van. Mert itt azt írták, hogy talán azt a Windows-t kellene feltennie, amivel a gépet kaptuk, a legelsőt. De a gép pedig egy tegnapi dátummal mentett Windows-t ajánlott fel. Haverom tegnap még csinált valami javítást, lehet azért mentette el a gép, majd nekem pedig már azt ajánlotta fel.
A telepítést pedig pont azért csináltuk, mert kékhalálozott a gép, valószínű driver összeakadás miatt. Ezért nekünk "tiszta" rendszer kellett, így egy dvd-ről felpakoltam a Win 7-et, majd aktiváltam és idáig még nem volt kékhalál. De mivel haverom elvitte, tesztelni nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Sidius
tag
Hát cakk az összes kis hülyeséggel vagy 40 kis biszbasz van feltelepítve gyárilag, mint pl.: Vaio Wallpapers (LOL?), illetve screensaver, VAIO Gate, és kiegészítői, stb stb, melyeknek most komolyan, mi értelme van? sőt mitöbb, csak lassítják a rendszert. Ha mindent szépen eltávolítanál és egy program eltávolítására 40-60 mp-et számolsz és úgy csinálod mint egy gép, akkor mondjuk megvagy 40 perc alatt, de sztem nem, mert le fogsz olyat is törölni, amit nem kéne, akkor azt vissza... Tehát akkor a gyári cumók felhúzása + törlések ~4 óra. Innentől kezdve törölgethetsz ha akarsz Tisztaság és rend a lelke mindennek. Törölt programok viszont szemetet hagynak hátra registryben és a lemezen is.
Szakmailag azt tanácsolom, hogy aki átlagfelhasználó, az is próbálja meg tiszta rendszerrel, mert csak a márkaimázson ront ez a pl. szaggatásos mizéria is, miközben nagyon is jó konstrukciók ezek a gépek. Aki dolgozik, illetve ért a gépekhez, azoknak meg nem kell ecsetelnem a saját telepítés előnyeit.
Szvsz a gyári partícióra/dvdre sincs szükség, csak egy MSDN-es telepítőre, de természetesen mindenki mentse ezeket, nehogy megbánja később.
Sztem te is próbálj ki egy tiszta telepítést, óriási a különbség!
-
törölt tag
én is ebbe futottam bele ezzel a géppel sajnos. egyébként fullosan viszi a crysis2-őt meg minden frankó rajta, de folyamat görcsölni kell az update-el, mert pl most a care centert se tudom kilőni, amíg az fut nincs update, ha onnan indítom sír a frissítés miatt de letölt telepít restart és ugyanott áll hogy nem friss és telepítsem... egyszer valamiért nem indult a care, akkor manuálisan ment az update, de azóta se... bios és minden más frissítés a lapról megvolt, de pl ati drivert nem tudok feltenni mert azt mondja hogy töltsem le a sonyét? nemár.
-
rossitibi
tag
Dehogy titok!
Szaggat,rángat kb 3-4 másodpercig mikor megmozdítom az egeret,vagy megnyitok valamit. pl böngésző vagy a total commander...És emiatt nem oda megy ahova szeretném,csak húzom..nem jön...aztán már lent van a másik sarokban..újrakezdem a "célzást" persze messzebbről...kurva idegesítő!
Most épp másoltam,a gate-et le sem nyitja az egér bedig folyamatosan szaggat szaggat és szaggat.. -
törölt tag
jaja a gate. rákattintok, és utána kb 10 ből 3 x kezd el szaggatni a processzek között viszont semmi kiemelkedő. folyamat monitorozva van a teljesítmény a csúcs 35% memó 20% proc terhelés. mindegy még lefut egy pár update, hátha megoldja a gondokat.
a honlap meg nem tetszik. be kell regelni hogy láss frissítéseket? bár mostanában ez a trend ahogy látom. én azért annyira nem örülök neki. de ez az update progi ez ha egyszer elindul akkor egész használható
-
törölt tag
apropó update, a vaio update nettó 8x indította újra a gépet mert van újabb változat pedig admin alól fut, manuálisan is leszedtem és telepítettem sony oldaláról, stb. aztán magára talált.
az egér rángatás még mindig megmaradt, a felső sávot ha megkattintom akkor néha előjön. tennék én rá egyébként simán egy natúr win7-et de akkor nem megy egy csomó minden...
-
törölt tag
vpcse1e1e. nagykerben is 250 nettó szóval nem hiszem hogy nagyon átvertek volna. a programok telepítése húzódott le nagyon... valszeg megvan hogy mi volt a gond, bios régi volt, az most frissült, kapott egy új care centert, az még dolgozik. remélem ezzel ennyi is a történet... jó kis gép ez azért, csak van pár furcsasága
vinyó teszt is lement semmi extrát nem mutatott. nem egy sebességbajnok, de más gond nincs vele
-
Pint
csendes tag
Köszi!
PMB képes BLU- Ray - t írni? Hmmm. Na majd megnézem:-) Tegnap Neroval írtam egyet, bevallom, semmivel se jobb a 46" - os Bravian a kép, mintha az USB - ről nyomnám a BR rip - et ami nem 20GB csak 2,5GB. Nem értem a logikát. Bravianak olyan tűéles képe van, hogy még a sima DVD - rip .avi - k is gyönyörűen futnak. Viszont a BR 25GB kapacitása nagyon is jó lesz backupnak:-)
Még egyszer thx!
Reality is a state of mind
-
God_ot
tag
valaki próbált már esetleg 100 Mbps től gyorsabb Wifi netet tolni a vaio-n?
az elméleti határ 150Mbps, de allítólag 80 környékén van a top
egy kis érdekesség:
http://www.dreamhack.se/dhw11/festival/"our strategic partner Telia who will deliver at least 20 Gbit for DreamHack Winter 2011"
[ Szerkesztve ]
God_ot
-
dropopi
aktív tag
Az lehet, csak ne lenne olyan inkorrekt a Sony Magyarország, így is fura, hogy bizonyos termékeket csak ott lehet forgalmazni. :S Na meg legalább a Sony Centerben legyen fogalmuk az áruról, ha már szakbolt, igen blődségeket mondtak már nekem, vagy fogalmuk sem volt mit válaszoljanak.
-
Tanto
csendes tag
A legjobb, léegutolsó eset :
felhívom a szervízt, mondom, mi a gond..... erre ŐK ...ISB ...meg minden.Mondom OK !
Önök beszerzik az utángyártottat, viszem a gépet, fizetem az a ksi és a munkát ,csak működjön...Válasz: OK, ...deeeee.... nem tudjuk garantálni, hogy sikerülni fog .........
AKKOR MITŐL VAIO SZERVIZESEK EZEK ????
Tanto
tanto
-
Tanto
csendes tag
-
Flam
aktív tag
Árába visszaveszik, aztán abból a pénzből veszek 2x jobbat ennél és még marad is egy kis "jatt" a segítőknek
Amúgy meg nem én teszem tönkre, Sony gyárt hibás gépeket hibás intel szériából...
Mondjuk nem bánnám ha a Sony megpiszkálná az intelt és visszahívnák az összes EB2Z1E-t proci cserére ami alkalmával grátisz
seggtörlőkendő helyett dobnának hűtőpadot a bocsánatkérő levél mellé[ Szerkesztve ]
-
-
dropopi
aktív tag
Én sem piszkálnám a processzort. Ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor az SB2, nekem nagyon szimpatikus a 2310-es i3-as proci, halkan de elég erőteljesen dolgozik, nem termel hőt, és még akkuról használva sem eszi meg az összes energiát secperc alatt...igazság szerint én nem játszom semmi komoly játékot, de ha nem vmi új talán mesterkélten felhúzott játékkal akarsz játszani, sztem elviszi szépen. Az SB1 az i5-el 50 000 ft-al drágább nettó árral indul, más viszont nemigen több, hát nem biztos hogy megéri.
A C sorozat a 4 színnel...dizájn is valóban, de annak még jó ára van az S sorozathoz képest. Na meg melyik nem dizájn akkor már.Amúgy már elérhetőek az új gépek is, pl a C sorozatból, de sok más is van, igaz főleg az E sorozat... viszont ezek már a magasabb órajelű procikkal vannak ... a sony honlapján sincsenek még fent, de külföldi oldalakon sem igazán, elég frissek még. És nincsenek rossz árban sem, de Mo-n biztos hogy kifuttatják az áruházláncok és sony centerek a korábbi szériákat.
+
Nekem még az E sorozat a 15,5-el is hordozható, de tudom hogy sokaknak már ez túl nagy a hordozásra.
Vannak más márkáknál is jóféle masinák, és némelyik még nincs is túlárazva, de a Sony minőség magáért beszél.
-
Flam
aktív tag
Nem én vagyok thesound ismerőse de én is futottam pár "felesleges kört"
Support nem tud vele mit csinálni, szerviz sem, pestre kéne feljuttatnom a gépet, de... k*rva messze van, időm meg aligCicereg még mindig a gép, melegszik, hangos (ventilátor miatt), mostanában némi lassulás is feltűnt és a 193 load/unload szám is csak nő és nő (másfél hónap alatt 69.000-ről 83.000-re). De már kezdek beletörődni
Lassan egy év használat után mondhatom, hogy bánom meg nem is, hogy VAIO EB2Z1E-t választottam ezért a pénzért...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync