Új hozzászólás Aktív témák
-
dropopi
aktív tag
válasz
SeniorTilla #8314 üzenetére
Igaz szerkesztési korlát lejárta után jutott eszembe, hogy a típust is odaírhattam volna, úgyhogy betettem "aláírásba".
SVE1512P1E
-
dropopi
aktív tag
Sziasztok!
Jó rég jártam már ebben a fórumban. Nemrég visszatértem a Vaio-hoz (volt már korábban több darabom is) mert legjobb tapasztalataim a Sony laptopokkal voltak, a többinél sokszor csalódtam.
A mostani billentyűzetvilágításos, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy van-e valami mód rá, hogy én tudjam vezérelni a világítást. Pl mikor nincs töltőn, lehet-e állandóra állítani a világítását?
Köszi!
-
dropopi
aktív tag
Az lehet, csak ne lenne olyan inkorrekt a Sony Magyarország, így is fura, hogy bizonyos termékeket csak ott lehet forgalmazni. :S Na meg legalább a Sony Centerben legyen fogalmuk az áruról, ha már szakbolt, igen blődségeket mondtak már nekem, vagy fogalmuk sem volt mit válaszoljanak.
-
dropopi
aktív tag
válasz
cz.istvan #5946 üzenetére
Szoktam böngészni a nagykerárakat, de van mikor nem jobb, mint a kisker ár /Sony Centerek, Media Markt, Saturn/, mert velül kivételezik a Sony Magyarország, és lényegesen olcsóbban ad nekik gépeket. Elég visszataszító ez a kereskedelmi politika. :S
+ Vannak olyan termékek, amit csak pl Sony Centerek forgalmazhatnak.
Amúgy egy nagyker van, aki jogosult a Vaio-k értékesítésére, igaz van más nagyker kínálatában is, de az már az elsődlegestől veszi. -
dropopi
aktív tag
Ha valaki nagyon jó áron akar venni Vaio-t, akkor Euronics nyitási akciójában 129 999 Ft ez a gép: [link]
A Köki és a Corvinban biztosan, a többi üzletben sztem nincs ilyen akció.
-
dropopi
aktív tag
Én sem piszkálnám a processzort. Ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor az SB2, nekem nagyon szimpatikus a 2310-es i3-as proci, halkan de elég erőteljesen dolgozik, nem termel hőt, és még akkuról használva sem eszi meg az összes energiát secperc alatt...igazság szerint én nem játszom semmi komoly játékot, de ha nem vmi új talán mesterkélten felhúzott játékkal akarsz játszani, sztem elviszi szépen. Az SB1 az i5-el 50 000 ft-al drágább nettó árral indul, más viszont nemigen több, hát nem biztos hogy megéri.
A C sorozat a 4 színnel...dizájn is valóban, de annak még jó ára van az S sorozathoz képest. Na meg melyik nem dizájn akkor már.Amúgy már elérhetőek az új gépek is, pl a C sorozatból, de sok más is van, igaz főleg az E sorozat... viszont ezek már a magasabb órajelű procikkal vannak ... a sony honlapján sincsenek még fent, de külföldi oldalakon sem igazán, elég frissek még.
És nincsenek rossz árban sem, de Mo-n biztos hogy kifuttatják az áruházláncok és sony centerek a korábbi szériákat.
+
Nekem még az E sorozat a 15,5-el is hordozható, de tudom hogy sokaknak már ez túl nagy a hordozásra.
Vannak más márkáknál is jóféle masinák, és némelyik még nincs is túlárazva, de a Sony minőség magáért beszél.
-
dropopi
aktív tag
-
dropopi
aktív tag
válasz
lacko22 #5758 üzenetére
Laptophangszóróhoz képest nem rossz, csak a Toshiba és a Lenovo JBL fejlesztéséhez, vagy az Asus Bang&Olufsen hez képest gyenge, ahogy írtam is azért kellemetlen nekem főleg, mert ez előtti Asusomnak bitang jó hangja volt. Csak a hangszóró miatt én biztos nem mondanék le róla. Volt már az Asusom előtt is Vaio-m, csak azt sajnos akkor mindenképpen el kellett adnom, azóta is sajnálom. Mégkorábban HP-m volt. De csak a Sony, legjobb, és ténylegesen, úgyhogy a hangszóró gyengélkedése belefér. Amúgy is rá van dugva a komoly hangfalrendszer, ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek. De pár ezerből már mellé tudsz tenni egy bőven elegendő hangfalat, ami mellett bármelyik /még a legjobb/ laptophangszóró is lepkefing. De ha előreláthatóan a laposból tudod/akarod közvetlen kicsalni a hangokat csak és kizárólag, akkor keress más márkát.
+
Utazás közben ha gépezek, úgyis fejhallgatóval, egyrészt ne hallja más akit zavarhat, másrészt én se a fölösleges zajokat. -
dropopi
aktív tag
válasz
lacko22 #5756 üzenetére
aug 26 óta van olyanom, nekem nagyon tetszik, tud annyit mint a korábbi i5-ös procis gépek, igen csendes, alig melegszik, memóriát bővíteni lehet könnyen, mert a két foglalat közül az egyiket foglalja el a gyárilag betett 4 GB, és igen olcsó is volt aránylag, talán a sony centerekben még most is igaz pár ezerrel drágábban, de 163 000 ft-ot megér
viszont a sony centerekben dolgozók nem biztos hogy értenek is a termékekhez, ami elég gáz :S
vásárlás előtt érdeklődtem, és azt mondták ebben a modellben nincs benn a 2 db videókártya, de egy Inteles kolléga a másik üzletben ahol végül megvettem biztosított arról, hogy az benne van az Intel HD 3000 és a Nvidia is, és még automatikusan át is kapcsol
egyvalami szúrja a szemem, hogy a hangszórói igen gyengék...ez valószínű azért van nálam így, mert ez előtt egy Asus N53-am volt, aminek kiváló hangja van
ennek a szériának már jobb az akksija is, igaz ezt még nem teszteltem, mennyit bírha érdekel még vmi, s tudok, válaszolok
-
dropopi
aktív tag
Épp most készítek helyreállítási lemezeket egy új Vaio-n.
-
dropopi
aktív tag
válasz
deakgyuri #5596 üzenetére
Köszi, nem is erre a részére lennék kíváncsi, ezt meg lehet találni. Hanem hogy a kétféle proci, ill a vidkártyák között mennyire lényeges, milyen nagyságrendű a különbség. Adatoknak utánanéztem, de leginkább a valóságban használható, tapasztalható dolgokra gondolnék. Lehet nem voltam egyértelmű.
Amúgy ez gyanús: 1 db 4 GB (SO-DIMM) + 1 db 2 GB (SO-DIMM), mert ez így 6 GB, de több helyen 4 GB van feltüntetve ... a komolyabbik i5-ös változatban van 6 GB, ehhez a modellhez esélyes, hogy véletlen írták be. -
dropopi
aktív tag
Nagyon minimális szinten igen. Alapjában véve bejön. Annak nagyon megörültem, hogy átkerült a 2 jackcsatlakozó az elejéről, ott nagyon rossz helyen volt szerintem. Viszont a bővítési lehetőség? Mintha az meg eltűnt volna. Hiányolom még az USB 3.0-át, sztem igazán tehettek volna beléjük, az már manapság nem egy nagy újdonság vagy mi.
A bekapcsológomb változott, akkuteljesítmény kicsit nőtt, igaz még így is átlagban nem egy nagy valami. Legalább az árakkal lefelé tendálnak, talán nem megy a minőség rovására.Viszont ez a 3 közül ki melyiket venné, ill véleményetek szerint mik a lényeges különbségek?
-
dropopi
aktív tag
Ha vennétek egy fél éves Vaiot, magyart még másfél év garanciával, személyes átvételnél mit néznétek meg elsősorban, hogy biztosan tényleg teljesen jó állapotú-e, mint ahogy az eladó állítja?
Köszi!
Hátha van olyan, ami nekem nem jut azonnal az eszembe. -
dropopi
aktív tag
Na de itt a gépről van szó, nem az egyéb külső eszközökről.
De hozzá lehet tenni, hogy a laptopról van szó, és nem a külső vinyóról, nyomtatóról, egérről, fényképezőgépről, sajtológépről, hajszárítóról, stb.
Vagy mellékelni kell egy jó nagy ábrát, amin be van rajzolva, hogy mit és hogyan lehet.
-
dropopi
aktív tag
válasz
deakgyuri #5203 üzenetére
"- Nem csatlakoztatható egyszerre eSATA- és USB-eszköz is a csatlakozóhoz."
Az nem ugyanaz, mint a csatlakozókhoz. Egyértelmű lehetne, de ha figyelmetlenül olvas az ember...
...igaz, legjobb valahogy úgy lenne, hogy ugyanahhoz/ugyanabba a csatlakozóhoz/ba
ha ez sem elég, akkor már tényleg magyartanárhoz kell először menni, s utána olvasni a használati utasítást, leírást, cikket
-
dropopi
aktív tag
Köszi.
Igaz, így is a korábbi árhoz képest (amit linkeltem F-et) ~60 000 ft-al olcsóbb most, ez az i5 560M-es procis, de időközben kijött az újabb változata, amit lebutítottak, abban "csak" i5 480M van, viszont drágább, így azt semmiképp nem éri meg most. Elképzelhető, hogy viszi le az árat, csak kérdés mikor...mennyi idő kell hozzá.
Inkább az F felé hajlok amúgy, gondolom nem okozhat csalódást.
-
dropopi
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt kérnék hogy melyiket vegyem a kettő közül, ár-érték arányban jobb annyival az F, hogy érdemes rááldozni azt az 50 000 ft többletet?
vagy
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Netflix
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÚJ AKKSI! W11 Dell XPS 15 9560 (I5-7300HQ, GTX 1050 4GB, 16GB RAM, 256GB M.2) - Teszt BESZÁMÍTÁS!!
- Asus ROG StriX GL553VD
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- Dell Latitude 9510 PRÉMIUM Laptop 15" FHD IPS Kijelző / I7 / 16GB RAM / Windows 11
- Dell Latitude 7300,13.3",FHD,i5-8365U,16GB DDR4,512GB SSD,WIN10 kis aksi bug-gal
- HP EliteBook 840 G6 i5-8365u / 14"IPS Full HD / 8GB RAM / 256Gb SSD / kamera / Win 11
- AKCIÓ! HP Pavilion Gaming 16 GTX 1650Ti/ i5 10300H/ 8Gb DDR4/ 250 Gb SSD
- HP Probook 445 G10 Ryzen 5-7530U 32GB 512GB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest