- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solar_Wind
senior tag
válasz thesound #9872 üzenetére
Nagyon köszi a tippeket, nagyon sokat segített.
Először azon szenvedtem, hogyan varázsolok SP1-et a gépre, aztán egyszer csak feltette az Update, mert addig nem volt böngészőm, így semmit nem tudtam letölteni. Ugye alapból az IE8 van rajta az egyetlen weblapot nem tud már megnyitni.
Ráfért már egy újrahúzás. -
Solar_Wind
senior tag
válasz thesound #9870 üzenetére
Aha, az szuper. Nekem a bluetooth nincs bekapcsolva.
Na, a Win Update-tel csak a gond van, én már letiltottam a gépen, mert pörgette a procit folyamatosan 80%-on (svchost.exe), és bármit csináltam, nem javult meg, úgyhogy disable-ve lett, ami nyilván nem a legjobb megoldás, de azóta nincs procipörgetés.
A "Win update beragad" javítás hol található?
-
Solar_Wind
senior tag
válasz thesound #9842 üzenetére
Hello, nekem ugyanez a gondom, ugyanez a típus, nekem videólejátszás közben szokott megfagyni 1-2 percre.
Én azon gondolkodtam, újrahúzom a Win7-et, csak nem nagyon vagyok jártas benne
Amikor kaptam a gépet, csináltam 4 CD-t, van egy Windows 7 helyreállító lemez, meg Sony Recovery Disk-ből 3 db. Melyiket kell használni?Ja, és előtte le kell tölteni a sony support-ról a driver-eket?
Köszi a választ Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz thesound #9842 üzenetére
Próbáltam tűzfallal gépezni, tűzfal nélkül, firefoxszal, chromemal, illetve újrahúztam az egész gépet (a recovery partícióról), de jelenség ugyanúgy fennáll minden esetben. Még pár ötletem van kipróbálásra, de aztán csak az marad, hogy hardware-s hiba, de vajon mi? BT, wifi, LAN kártya, vid.kártya...stb.?
Win 10-et is próbáltam feltenni, mert az accessibility kapu még nyitva van, de 99%-nál nem ment tovább (a vinyó hibátlan a HDD sentinel szerint, valamint a RAM-ok is okénak mutatják magukat a vaios recoveryben lévő hardware teszt alapján).
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
veterán
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #7681 üzenetére
Nekem is lejárt...
Egy ventinvan mindkettő és egy hőelvezető van benne ami áthalad a procin meg a videókártyán.
Szerk.: Nem sok kosz szorul közé legalábbis félévente szétkaptam de jóformán semmi por nem volt...Ettől függetlenül ártani nem árt.Amúgy meg ne fórumozzál munkaidőbe
[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #7148 üzenetére
Én semmi változást nem tapasztaltam fordulatszám kérdésében :S
D3 kicsit szaggat, ha minden igaz én is azok közé tartozom akinek az úgynevezett micro-stuttering rontja a játékélményt (bétában nem tapasztaltam), de ennek ellenére ~45 óra játékidő igazolja, hogy marhára bejön a játék Ha van kedved addolj: flamer#2683
-
h1ght3chzor
őstag
válasz thesound #7017 üzenetére
Érzékelhető javulás: egy átlag usernek bőven elég a 4gb, aki zenét szerkeszt, filmet, vagy virtualizál, akármi, ami sok memóriát eszik, és szüksége van, az vegyen csak, de egyébként tök fölös. Nem tudom milyen árban van, sztem a 8gb-ot ~10-12k körül megkapod.
Mire használnád a géped, most mennyi van lefoglalva max a 4gb-ból? Feladatkezelővel szoktad nézegetni?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #7008 üzenetére
Elvileg nem. De ha mégis akkor javaslom ezt az oldalt nekem így van most fent a "frissebb" driver.
Futár... Ne viccelj. Digital-preorder
Launch pillanatába már megy is az install[ Szerkesztve ]
-
-
deakgyuri
tag
válasz thesound #6539 üzenetére
A parkolások száma a legkevésbé sem érdekel.A klattyogás idegesít, de fertelmesen.
Jelenleg a gond megoldva.
Abban is biztos vagyok, hogy a most 4 éves gépemet nem fogom lecserélni, míg szét nem hullik.Csendes, nem cicereg, nem klattyog, nem kopik meg a touchpad felülete, a fényerő/hang billentyűk hardveresek, még mindig 1 filmet meg tudok nézni akksiról (ha külső monitoron nézem, akkor 2 film...)[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #6532 üzenetére
Hát amikor kicsit koszosabb volt a képernyő akkor láttam rajta a billentyűzet nyomát...
Amúgy igen, olyasmire gondolok csak valami praktikusabbra és olyanra ami kifejezetten erre való.
Mondjuk olyan amit fel lehet ragasztani a fedlapra és amikor összecsukon lehajtom amikor épp használom a gépet akkor meg hátra hajtó vagy valami ilyesmi -
deakgyuri
tag
válasz thesound #5922 üzenetére
Lehalt a szerver, ezért dob marhaságokat....
Valószínűleg túlterhelés ezen vagy ezen hír miatt.
Ami mégsem olyan komoly..., de szerintem arra elég, hogy a nagy érdeklődés miatti túlterhelés leöljön néhány szervert...
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #5831 üzenetére
Én is tesóm accountjával "arcoskodok"...
Ő vette csak meg annak idején a D2 + LoD-ot.
Igazából a beta klienssel a beállításokat éred csak el ha nincs beta-keyed. Viszont már az is örömmel tölt el, hogy nézhetem a login screent meg a beállításokat végig nyomkodtam márNajó OFF-off
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #5829 üzenetére
Most raktam fel a bétát bár még beta-key-em nincs, de reménykedem!
Alapból amit beállított a játék magának az egy felső közép grafika kb. Gondolom ahogy eddig az összes blizzard játék ez is kellően intelligens, hogy a megfelelő beállításokat válassza magától.Viszont majd d3-azhatunk, ha végre kijön
-
ro_bert17
őstag
-
God_ot
tag
válasz thesound #5506 üzenetére
állapotvizsgálat - lefutott rendesen
one click care - ellenőrzés - lefutott rendesen
- javítás - mindenhová internetkapcsoltatot keres, még az eszközkezelő ellenőrzéséhez is
- lemezkarbantartó - ok
- beállításjegyzék karbantartó - ok
Rendszerhangolás - talált hibát
- javítás - Okennyi futotta mára, holnap folyt köv.
jah és a tesztalany egy EB2Z1E
God_ot
-
thesound
addikt
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #5488 üzenetére
Most tűnt fel, hogy pár napig külső billentyűzet nélkül használom a lapost, hogy baloldalt ahol a szellőzőnyílás van a CTRL gombnál egy picit mintha fel lenne puposodva a fekete lap ami a gombok körül van és ahogy nyomkodom lötyög is.
Másnak is? vagy csak nekem? Lehet, hogy a meleg megoldotta kicsit a rögzítést? Normális is?? -
-
thesound
addikt
válasz thesound #5329 üzenetére
na sikerült addig nyomkodni, míg visszakaptam egy 5.0.3.11130-as verziót (frissíteni nem tudom pl. 6.3-ra...)
a recovery centerben találtam meg a reinstall programs and drivers-t.... megnyomtam... a Care-t visszaállította, de ugyanúgy hibás volt... a win7-es rendszer visszaállítást visszavontam... majd újból egy reinstall programs and drivers/Care-t nyomtam és ekkor jött vissza az ötös verzió...
-
deakgyuri
tag
válasz thesound #5325 üzenetére
Start menü > Minden program > Vaio Control Center > Reinstall programs or drivers > Next > Programs > Vaio Care > Next > Reboot
Vagy
Ha nincs meg akkor System Restore > Rendszervisszaállítás
Start > Minden Program > Kellékek > Rendszereszközök > Rendszer-visszaállítás > Itt keress egy dátumot mikor még a 6,3-as volt fent.[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
CyberPunk666
senior tag
-
Flam
aktív tag
-
thesound
addikt
válasz thesound #5268 üzenetére
ezt az új vaio care-t nem javaslom használni....
nyomtam egy system tune up-ot, mondom már régen volt töredezettség mentesítés, registry cleaner...stb.... újraindítás után rosszul jöttek be a weboldalak link... mondom mégegyszer újraindítás... ugyanez.... nyomtam a care-ben egy visszaállítást és jó megint....
iVannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
válasz thesound #5254 üzenetére
Hát ezt nekem a VAIO update5 nem telepítette... újraindítás után azt írta sikertelen (majd az update listából is eltünt)
Support oldal, letölt, dupla klikk... extracting.... végigmegy a csík és semmi....
Magában a VAIO Care progiban frissítések keresése.... nem sikerült frissítéseket keresni, próbálja később..
hmmm mit próbáljak még ki? (kíváncsi lennék erre a fan diags.-ra, +a fejlettebb reg cleaner sem biztos, hogy hátrány...)
[ Szerkesztve ]
-
littlemamba
aktív tag
válasz thesound #5066 üzenetére
Nekem is engedte a felénél kisebbre osztani a sima Win-es. (bár én még lehet hogy a vistással csináltam, nem emlékszem már pontosan, de engedte csak előtte kellett csinálnom egy töredezettségmentesítést)
[ Szerkesztve ]
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
FefeeX
veterán
válasz thesound #5039 üzenetére
a teljes telepítőt letöltöttem netről (nem a win updates cuccot), és azzal már csont nélkül felment. Csak ugye 600 mega, az updates meg 70 megást töltött mindig... Akinek nem megy ezután, és a problémámba ütközik, így meg tudja majd oldani
YB, Windows 7 Home Premium, SP1 -
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #4630 üzenetére
Na ennyi volt a jó lét... visszaállt szokásos fordulatszámra.
Vagy a vaio update vagy az ati driver vagy pedig az befolyásolja, hogy rákötöm tv-re. (mivel többnyire így használom).
Úgyhogy szerintem újra fogom húzni megint, hogy megtaláljam a "hibát".
Aksiról teljesen halk, energiasémától függetlenül...(2400rpm) -
deakgyuri
tag
válasz thesound #4563 üzenetére
A szolgáltatásokat is érdemes meglesni, van 1-2 ami például kategorizálja a képeket, videókat vagyis átnyálazza a winyót 1-2 hetente...
Illetve a Win7-nek is van valami hülyesége, az meg a gépet tesztelgeti.Az ember meg les, hogy nem megy semmi, de 100%-on meg a proci és ha megmozdít egy ablakot akkor 3-4s hosszan látszik a "keret nyoma"...
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]
-
thesound
addikt
válasz thesound #4480 üzenetére
Nézegettem és annyit sikerült kiderítenem, hogy egy uPnP folyamat pörgeti meg a procit és ezáltal a ventit. A folyamatot leállítva visszaállt a proci terhelés a normál módban, majd a folyamatot újra elindítva ez az állapot meg is maradt (ezért volt az pl., hogy az újraindítás megoldotta)
Egyelőre itt tartok, még nézegetem ha előjön.... (és hoolio010 tippjét is kipróbálom)
Ja, így derítettem ki:
"Nyisd meg a feladatkezelot, menj at a masodik fulre(processes), nyomt meg alol azt a gombot, hogy lasd az osszes processt. Ha megvan akkor menjel ra az egyik scvhostra, jobbclick ra es a menuben a legalsot valaszd ki(Go to Services). Most atugtrot a 3. fulre es kijelolodott jopar sor, ezek hasznaljak az scvhostot. Vedd ezeket szepen sorba es allisd le oket egyesevel!!!, ha nem szunt meg a CPU hassznalat akkor indisd el ujra a processt. Igy ki lehet szurni mi eszi meg a cput."Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
válasz thesound #4458 üzenetére
na nézegettem ezt azt, és svchost nyomja meg a procit néha, de akkor újraindításig úgy is marad :S... nem a noti hibája... ez valami winfos "királyság"....
még nyomozok mi is okozza pontosan... neten sokat lehet olvasni róla, de igazi megoldást nem láttam még... egy furcsa... 3 hónapig nem jött elő, és egy hete csinálja (tűzfal, vírusírtó van, és tudatos usernek tartom magam, eddigi pályafutásom alatt nem sikerült benyalni vírust...)
pl most olyan volt, hogy 3 óráig minden ok volt és utánna pörgött fel a proci (venti)[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz thesound #4351 üzenetére
ha az adapter cicereg az nem gond Supportos srác megnézte az ottani gépet, azt mondta hogy semmit nem hall.
szerk.: meg nem mindegy milyen hangerővel, nálam tuti gond van... Mert akkor nem váltakozna az energiasémák állítgatása közben. Azaz nem hallgatna el meg nem szólna ha teljesítménycentrikusra állítom.
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz thesound #4346 üzenetére
Kipróbáltam ezt az energiagazdálkodást. Kiegyensúlyozotton volt, de a teljesítménycentrikuson sem vettem észre cicergést. (scrollozás közben sem). Az asztal alá még nem hasaltam be az adapterhez...
-
thesound
addikt
-
Mellizom
tag
válasz thesound #4221 üzenetére
Kösz az infókat, a szoftvereket majd átnézegetem. Még nem mindegyikről tudom, hogy mit csinál
Megtaláltam hol kell csinálni a dolgot, de azt számolta ki hogy csak 220GB-ra vághatom le minimum a C-t, írta, hogy töredezettség mentesítsek akkor kisebbre is letudja talán. Szóval most azt csinálom... (én olyan 100GB.ra gondoltam)Tényleg semmit, még pendrive-ot sem
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync