- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flam
aktív tag
válasz justaview #7199 üzenetére
Igen, jobb esetben ez így működik/működött, rosszabb esetben úgy ahogy velem történt az utolsó 2 javításnál...
3 hívásból 2 akcentussal beszélt, vagy éppen nem is magyar volt.Akit érdekel a kálváriám, olvassa tovább, de készüljön fel, hogy nem lesz rövid.
2010. novemberben vettem a készüléket, 5 alkalommal volt szervizben, ebből 4 alkalommal egy vagy több alkatrészt cseréltek. 5. alkalommal megírtam neki, hogy nem szeretném ezt a készüléket tovább használni ilyen formában mert az utolsó 2-3 meghibásodás az idei évben történt és nem érzem megbízhatónak a készüléket.
2010. novemberben "gyári hibás" volt a winchesterem, amivel EB szériások többen is találkozhattatok. Ezt szó nélkül javították, cserélték.
2011. januárjában volt egy "üresjárat" a szervizben, ugyanis akkor szembesültem én is (mint sokan mások vásárlás után) a "cicergés" jelenséggel, melyet az intelre (core-i szériára) kent az összes notebook gyártó.
2011. további részében próbáltam megbarátkozni a Sony hiányosságaival, konstrukciós hibáival ( core-i széria zaja, gyártás hibás "csavarodott" LCD keret, gyenge minőségű billentyűzet, hangos működés, stb...)
2012. februárban megelégeltem pár dolgot többek között a billentyűzet gyenge minőségét, az LCD keret fröccsöntési vagy rögzítési hibáját, az LCD kijelző pixelhibáit, illetve az állandó melegedését, elküldtem a szervizbe és még elég kellemes csalódás is ért, mert a következőket cserélték: LCD kijelző, ODD (?gondolom ezzel próbálták volna kimerevíteni a numerikus billentyűzet hiányos rögzítését), ventilátor, LCD keretet. Mindezt szó nélkül.
2012. feburárjában ismét visszaküldtem a készüléket, mert a kijelző szögének állításakor a kép becsíkozódott. Sony jött, vitte, szalagkábelt cserélt, visszakaptam, boldogság.
2012. márciusában feltűnt, hogy az utolsó szervizelés előtti hibajelenséget a készülék újra produkálja, május 3.-án fel is hívtam a Sony-t, hogy ismét gondom lenne, de nem tartanék tovább igényt a készülékre, cseréljék ki újra, ráfizetéssel drágábbra, adjanak vásárlási utalványt akármit.
Ekkor a kis hölgy (magyar nyelvet erősen törte) megkért, hogy küldjem el panaszomat e-mailben és továbbítja az illetékeseknek, ez meg is történt, nem sokkal később egy szintén magyar nyelvet erősen törő fiatalember felhívott. Itt még mindig kellemesebbnél kellemesebb csalódások értek a Supporttal kapcsolatban ám ezután jött a feketeleves.Supportos kolléga felhívott, közölte, hogy tudomásul vették a problémámat és kérik, hogy a készüléket küldjem be majd mielőtt megjavítanák felhívnak és egyeztetik velem mit tudnak tenni az ügy érdekében, majd ezeket után május 8.án elvitték a készüléket tőlem.
Május 11.-én kaptam egy sms-t, hogy a készülék készen van, megjavították, feladták futárral, ekkor felhívtam a supportot, hogy álljon meg a menet nem erről volt szó.
Supportos kollega segítőkészen mondta, hogy nem gond, megkapom a készüléket és folytatjuk az esetet ott ahol abbamaradt és hamarosan felhív egy kollégája az illetékes osztályról, hogy egyeztessen velem. Vártam egy hetet, felhívtam őket (május 17.), hogy várom a hívásukat még mindig, türelmet kértek továbbítják ismét a kérést.
Következő héten ismét felhívtam őket (május 24.), ismét türelmet kértek, itt legalább közölték velem, hogy 17.-től számított 10 munkanapon belül értesíteni fognak.
Vártam türelmesen majd ismét felhívtam őket (június 7.), közölték velem, hogy nem értik miért nem veszi fel velem a kapcsolatot az illetékes osztály, napokon belül értesítenek. Következő héten ismét felhívtam őket (június 12.) amikor közölték velem, hogy most azonnal próbálják felvenni a kapcsolatot az osztállyal 24 órán belül felhívnak.Vártam... türelmesen... felhívtam őket ismét, sikerült végre odáig eljutni, hogy utána visszahívott a supportos, hogy egyeztessen pár dolgot. Miközben mondja a szokásos mondókáját (futár, stb...), közlöm vele, hogy a készülék jelenleg nem küzd semmilyen problémával, május 3.án volt gond vele, de azóta már visszakaptam. Ekkor ismét türelmet kért, majd később visszahívott és közölte velem, hogy elküldhetem ÖNKÖLTSÉGEN diagnosztikára hozzájuk.
Mondtam neki, hogy 1,5 hónapja várok egy visszahívásra, május elején ott volt a készülék náluk és a kollégájával május 3.-án megbeszéltük, hogy elvégeznek rajta minden szükséges diagnosztikát. Erre elnézést kért, hogy sajnos mulasztottak, de akkor is csak úgy tudom elküldeni diagnosztikára (a most már "hibátlanul" működő gépet) ha kifizetem az Ő mulasztásuk miatt a szerviz, futár költségeit.
Ezek után még mindig úgy érzem, hogy az én felfogásommal van a baj, és különben is törődjek bele, hogy ~fél év van hátra a garanciából és cseréltethetek majd 50-100ezer forintos alkatrészeket mert egy "hibás szériát" kaptam ki...
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Szerintem bármilyen gyártó esetében ki lehet fogni hibás terméket, így a Sonynál is.
Ami a Sony ügyfélszolgálatát illeti...
Alig két hónapja történt, hogy a VAIO laptopom képernyője időnként elsötétült, de teljesen váratlan, és megjósolhatatlan időpontokban, majd nem jött vissza.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol MAGYAR ANYANYELVŰ emberke udvariasan felvette az adataimat + a laptop hibaleírását, majd jelezte, hogy küldi a futárt.
Futár pénteken érkezett egy dobozzal, amibe beletettük a gépet, majd fordult is vissza.
Hétfőn kaptam SMS-t, hogy a gép megérkezett Frankfurtba, és megkezdik a javítást.
Kedden hívott a MAGYAR ügyfélszolgálatos, hogy nem jön elő a hiba, tudnék-e valami trükköt, amivel elő lehet idézni. 10 percet beszélgettünk, jegyzetelt, majd elköszönt.
Szerdán kaptam SMS-t, hogy a javított készüléket feladták.
Csütörtökön megérkezett a futár a laptopommal, és a munkalappal, hogy mit cseréltek rajta. Ennyi.Egy kollégám egy nem sony-s laptoppal márciusban kétszer járta meg autóval a fél országot, hogy nagy kegyesen megjavítsák garanciában. Csak az út 10ezer Ft-jába került, Várt rá egy hónapot, majd visszakapta, de a készüléke még mindig nem jó.
Szóval elég sok rém történetet hallottam már más - komolynak tartott - gyártók termékeinek garanciális szervizeléséről ahhoz, hogy értékelni tudjam ezt a kiszolgálást.
[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz selenge #7197 üzenetére
Akkor mondom, hogy a Sony ügyfélszolgálat nem Magyarországon van, hanem valahol a britteknél. Folytatom azzal, hogy mindenféle más anyanyelvű embert alkalmaznak a supportnál, aki éppen, hogy csak "beszélni kicsit magyar".
Az meg hogy valami belépő kategóriás vagy "felső" kategóriás szerintem teljesen mindegy, mert hardvereket, anyagokat szinte ugyanazt használják annyi különbséggel, hogy mondjuk i5 helyett i7-et raknak bele.
Mutass nekem még egy olyan terméket (egész eddigi életed során) amit 5ször küldtél már vissza szervizbe 1,5 év alatt és kiadtál érte 300ezer forintot (amiből ugyanilyen hardverekkel rendelkező más márkájú gépből KETTŐT veszel).
Úgyhogy majd (hamarosan) leírom az egész sztorit vásárlástól számítva ha érdekel valakiket, mert amúgy feleslegesen nem pazarolnám az időmet erre.
-
selenge
tag
Ugy gondolom, hogy talan az alma kivetelevel barmelyik mas gyartonal ugyanigy b@sztak volna kicserelni es ugyanezt a kalvariat jartad volna vegig... De ez folem magyar sajatossag ugy gondolom, mert a szolgaltatok, ugyintezok hozzaallasa nem az hogy ok az ugyfelett vannak, hanem hagyd a picsaba beken...Es ha mar kipengetted csinalj vele amit akarsz
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
-
Flam
aktív tag
válasz cserry193 #7190 üzenetére
tudom igen. Lassan 2 éve használok egy ilyen halom szart.
Elég hosszú kálváriám van vele... 5ször volt szervizben, saját hibájukból kifolyólag nem lett diagnosztizálva a gép és még én küldjem el nekik újra ÖNKÖLTSÉGEN, stb...
Felejtsük el szerintem, hogy bármivel is többet érne mint bármelyik notebook. -
selenge
tag
nem hasznbáltam sok vaiot, viszont összeszerelésben és szerelhetőségben nagyon kezes, illetve nagyon egyszerű és okos megoldásokkal van összerakva...
amúgy meg szerintem minden márkának van tömeg cikk és magas minőségű terméke... ergo az ugyanolyan szar mint a többi, egy elég értelmetlen megfogalmazás
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
thesound
addikt
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
cserry193
tag
Szia!
Előre is bocsi hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni,
de szerintem a kérdésed ebben a topicban (is) tedd fel,mert ott nagyobb élet van,illteve a srácok ott nagyon segítőkészek,értenek a dolgokhoz (úgyan úgy mint itt,de a gyorsabb válasz érdekében ajánlom)[ Szerkesztve ]
-
Beasy
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a VAIO laptopot tervezem megvenni. Elsősorban mindennapi használatra kéne, főleg plakátok, szórólapok, promos anyagok szerkesztéséhez.
Szerintetek megéri ebben az árkategóriában?
http://www.sony.hu/product/vn-e-series/vpceh2c1eElőre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Dóri
-
FazekasLaci
aktív tag
Event Service, Setting Uitility Series, Control Settings, Shared Library - Ezek mindenképpen kellenek a géphez, ha mindent használni akarsz. Ebből 3 biztosan kell az FN-hez, de nem tudom, melyik nem, jobb, ha ezeket felrakod.
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz lacko22 #7180 üzenetére
A Vaio-mat munkára használom, nagyon gyorsan gépelek. A billentyűzete nagyon strapabíró, azonban a gyakran használt betűk feliratai lekopnak kb. másfél, két év után (ha nincs nagy körmöd). Én reklamáltam még gariidőn belül és cserélték az egész billentyűzetet, igaz az én gépem vagy 5x volt szervizben a gariidő alatt mindig más problémával, meg szervizes figyelmetlenségből adódóan. A hazai tech support 5*-os, csak sajnos Csehországban javítják, aminek a minősége kívánnivalót hagy maga után.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz byteman60 #7182 üzenetére
illesztőprogit felraktad hozzá?
A notik nem igazán bővíthetőek... Ha feltétlenül sebességgyorsulást szeretnél, akkor 64-bites operációs rendszer, SSD-merevlemez és legalább 8 GB memória csodákra képesLaci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
FazekasLaci
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék megosztani egy tapasztalatot veletek. Nekem FW21Z Vaio notim van, de ahogy hallottam, másoknál is ez a probléma: nincsenek köztes képernyőfelbontások, tehát van 1280 x 768, stb, de utána jön az 1920x1080, köztes érték nincs, pedig 16,4"-on jól jön az 1440x900-as felbontás. Korábban volt rá modder, de az sem mindig működött, egy oldalon találtam egy manuális megoldást. Regeditben kell átírni az értékeket, ezt tettem és máris ment az 1440x900, de bármilyen értéket beállíthattok.
Bővebb infó itt: http://www.ehow.com/how_7649449_add-custom-resolution-ati.html [link]Ha idővel törölnék, leírom ide, hogy meglegyen mindenkinek:
1. Dupla kattintás a Catalyst Control Center ikonjára a tálcán, menj be az Information Center-be, válaszd ki a 2D Driver File Path- és jegyezd meg, hogy mi van a Video\ könyvtár után.
2. Menj be a regeditbe (itt az eredetin rosszul írták a hozzáférést). Keresd meg az 1. pontban meghatározott folder struktúra alapján a fájl helyét (HKEY_Local_Machine\System\CurrentControlSet.... stb.) Figyelj arra, hogy az alkönyvtárban a 0000 könyvtárat válaszd ki! Lesz ott majd egy csomó...
3. Ha a 2. pontban megtaláltad az 1. pontban hivatkozott registry beállítást, a könyvtárban keresd meg (még mindig a registry-ben) a DALNonStandardModeBCD1 bejegyzést és kattints kétszer rá.
4. Az utolsó sorba írd be a neked tetsző felbontást. Például az 1440x900 esetén írd be 14 40 09 00 00 00 00 00. Én az utolsó két 00-t lecseréltem 60-ra, ez a Herz-et jelenti.
5. Mentsd el, majd indítsd újra a géped és az újraindítást követően ellenőrizd az új beállítást az ATI-banAmire figyelj: ha nem vagy járatos a registry buherálásban, keress egy szakit, mert ha valamit elrontasz, a windows nem fog elindulni... Érdemes előtte elmenteni a korábbi registry-t, valamint csinálni egy restore point-ot, ha valami gáz lenne. Amúgy nem bonyolult az egész.
-
byteman60
csendes tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni nemrég vettem egy Sony VAIO VGN FE41 E típusú laptopot és szeretném tuningolni!
Érdekelne szinte minden a gépről főleg az,hogy milyen cuccokat vehetnék bele amitől jobb lehetne a gép!
Kérek mindenkit aki ért ehhez segítsen ,hogy pl. milyen videókártyát,processzort,és még mit vegyek bele!?!
Volna vele egy kisebb problémám is, a wifi tökéletesen működik de ha bedugom a vezetéket arról nem megy vajon ez miért lehet én feltettem rá a megfelelő programot de nem észlel semmit sem! -
szpali
addikt
válasz zoleee4 #7178 üzenetére
Magyar kiosztásút nem találtam, csak US angolt:
ebay linkde szerintem mindegy is a felirat, mert a mostaniból (gondolom én) át lehet pakolni a szükséges billentyűket.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
zoleee4
csendes tag
Sziasztok!
VPCEB2Z1E/BQ típusú gépemhez szeretnék új magyar beépített billentyűzetet venni, sajnos több gomb nem működik, van hogy az egész nem reagál vagy teljesen megörül, garanciális út már nem járható, elég borsos árat mondtak a szervizre. Nos kérdésem az lenne hol lehetne venni, rendelni, hozatni, próbálkozni stb.
Bármilyen választ szívesen fogadokÜdv:zoleee4
-
válasz applause #7175 üzenetére
Sikerült , thx !
Beléptem , de ugy látom, hogy felesleges belépni,mert szinte semmi opció sem állítható. Három jelszót lehetne elkövetni ,de az meg balgaság lenne.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Hogyan lehet az Insyde H2OBios-ba belépni?
a Vaios csecsák melyik részét szabad büntetlenül eltávolítani?[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
selenge
tag
Par napja emlitett vaio vgn fz31s-ben volt a gondom hogy nincs hattervilagitas. Kijelzot csereltem ami tuti hogy jo es ugyanaz a gond... Valami otlet?
-
BossBoss
őstag
Kérdésem az lenne, hogy mennyire gáz ha a vaio-s progikat letörlöm? Illetve mi az amit semmikép ne töröljek?
Köszi előre is! -
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Kb. két éve vettem egy VPCEB1E1E típusú notebookot, tehát a garancia valószínűleg már lejárt, de még a papírokat nem kerestem meg. A gondom az vele, hogy egyre gyakrabban dobálja el a wifit, mintha kézzel kikapcsolnám a gép elején lévő kapcsolóval, kialszik a zöld led is és a tálcán piros X jelzi, hogy nincs hálózat. Majd eltelik pár másodperc és visszakapcsol. Vagy csak próbál: bekapcsol, megint eldobja, pár másodperc eltelik megint és utána jól működik egy darabig.
Ezt megteszi már naponta kétszer-háromszor is. A probléma először az év eleje felé jelentkezett, de akkor még nagyon ritkán. Akkor még oprendszer problémára gyanakodtam.
Azóta viszont már újratelepítettem, kb. 2 hete és friss Windows rendszerrel is ezt csinálja. A gyárival is és tiszta telepítéssel is próbáltam.Ja és természetesen a router hatótávolságán bőven belül van a gép, az egész házunkat lefedi a hálózat, még a kertet is. Ráadásul közvetlenül a router mellett is előjön a probléma.
Tehát ha jól sejtem, ez sajnos hardver hiba. Találkoztatok már hasonló gonddal? A Wifi kártya cseréje mennyibe fáj? Gondolom azzal lesz gáz.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
selenge
tag
üdv! lenne egy kérdésem! Sony Vaio VGN-FZ31S típusú notinál olyan hiba áll fent, hogy a kijelzőnek nincs fénye, bekapcsol a gép, működik, de csak megfelelő fénynél látszik a kijelző ( gondolom háttérvilágítás szállt el), ez kijelzőcsere vagy videokari gond?
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a driverek közül melyiket kell letölteni&telepíteni, ahhoz, hogy működjenek az FN gombjaim? Nem tudja esetleg valaki?
-
bok92
addikt
Üdv!
Az nálatok is előszokott fordulni,hogy a hangerőszabályzó nemes egyszerűséggel eltűnik, és nem lehet visszaállítani...
Az újraindítás sem segít mindig... -
törölt tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Vaio VGN-FW41E/F típusú gépem.
Sajnos nem működik a hálózati elérésem LAN kábelen és routeren keresztül . A hiba oka, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. A kábel jó, a hálókártya jó (másik gépel működik) a router jó (ugyan abban a portban egy másik gép működik). Hiába távolítom el a hálókártya driver-jét vagy a hálókártyát, nem tudom működésre bírni. A gépen WIN7 fut és az újra telepítés egyszer megoldott a gondot, de amint kiválasztottam az otthoni csoportot a hálózati beállításoknál ismét eltűnt a LAN-os kapcsolatom. A WIFI rendben működik.
Ha valaki tálálkozott már ilyen jellegű problémával, akkor ossza meg velem.Üdv Donromi
-
törölt tag
A takarítást levegő sprayjel rendszeresen csinálom.
A böngészővel igazad lehet,ugyanis ha nem indítom el akkor teljesen normálisan viselkedik a gép.
Vaio care-ben én is megtaláltam én is a beállítási lehetőséget,de úgy nem tudom állítani,hogy pl. 30% alatt kezdjen tölteni és 95%-ál hagyja abba.Erre keresnék vmi megoldást,vagy ötletet.[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7153 üzenetére
-
h1ght3chzor
őstag
Ez a levegő spray engem is érdekel mellékesen, ha vkinek van elfekvőben egy, akkor dobjon már pü-t.
Egyébként a folyamatokat érdemes nézni igen, hogy melyik mennyire terheli meg a procit, az a baj, hogy alapból sok program, szolgáltatás fut, éppen a vaio előre telepített csodái miatt, az is lehet, hogy megterheli a gépet.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
törölt tag
Sziasztok
Néhány hónapja használok egy Sony vaio VPCSB1V9E laptopot.Minden rendben működik,de úgy 10 napja mintha hangosabban pörögne a ventilátor. Elindítom a böngészőt és úgy 1 perc után elkezd pörögni a ventilátor. Különösebb melegedést nem észleltem,miután kilepek a böngészőből szinte azonnal a ventilátor is kikapcsol.Kicsit furcsa ez nekem egy Lenovo T400 után aminek a hangját szinte sosem hallottam.Valakinek vmi. ötlete,hogy mi okozhatja ezt a ventilátor pörgést?
Ha már itt vagyok még egy kérdésem lenne: tud valaki olyan programot ami azt tudja mint a Lenovo Power Manager nevű programja? Vagyis egyénileg állítom be,hogy mikor kezdje el tölteni az aksit és mikor hagyja abba.
Köszi. -
Flam
aktív tag
válasz thesound #7148 üzenetére
Én semmi változást nem tapasztaltam fordulatszám kérdésében :S
D3 kicsit szaggat, ha minden igaz én is azok közé tartozom akinek az úgynevezett micro-stuttering rontja a játékélményt (bétában nem tapasztaltam), de ennek ellenére ~45 óra játékidő igazolja, hogy marhára bejön a játék Ha van kedved addolj: flamer#2683
-
thesound
addikt
A napokban érdekes dologra jutottam ezzel kapcsolatban.
Feltettem a hivatalosan nem támogatott vga drivert (csak frissebb, jobb, szebb...stb.). Gond nem volt vele, ment minden (játék is), de mintha hangosabb lett volna a gép egy nagyon kicsivel, akkor amikor csak a net megy, kis letöltés, de amúgy semmi extra.
Először azt hittem, hogy csak beképzelem, de elővettem az aidat, és tényleg. 2700 alá nem ment a CPU ventillátor fordulatszáma, de inkább 2800 volt átlagosan nyugalmi állapotban.
Nosza volt egy pár napos win-es partíciómentésem még a régi vga driverrel. Visszapattintottam és lőn csoda 2400-2500 rpm a fenti tevékenységeknél. (hallható különbség)Azt már ne kérdezd, hogy a vga drivernek mi köze van a cpu fan fordulatához. Érdekes fícsör.
Diablo milyen?
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
spiercell
aktív tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik driver kell a funkciógombok aktiválásához (tehát pl a fényerőt is tudjam állítani), VPCEB1E1E -hez kellene.
-
cserry193
tag
Szeretnék vásárolni egy VPCF24M1E típusú VAIOt. Szerintetek megéri most ilyet venni? Vagy ez már egy régebbi széria,ha igen akkor mikorra várható a frissítése?
Előre is köszi -
törölt tag
Sziasztok!
Néhány hónapja nyertem egy VPCSB1V9E/B típusú laptopot. Feltelepült minden pöpecül működött egészen egy hónappal ezelőttig mikor is valamitől teljesen belassult.. a lassulást úgy értem hogy pl sajjátgép megnyitása 1 perc.. start menü megnyitása szintén egy perc.. kikapcsoláskor azt írja ki hogy: "windows konfigurálásának előkészítése ne kapcsolja ki a számítógépet" és ez megy másfél órán keresztül majd kikapcsol.. átnéztem vírusírtóval midnennel amivel csak lehetett de mindent rendben talált minden vizsgáló program ami csak létezik.. Gondoltam újrarakom az assist gombbal de kiderült hogy a helyreállítási partícióm üres.. amit nem igazán értek mivel megcsináltam elméletileg.. recovery dvd-t sajna nem csináltam.. tehát most úgy döntöttem hogy újrarakom a C-t és meglátom mi lesz..
Elolvastam nagyjából a fórumot és találtam két hozzászólást is ami hasznos nekem.. de kissé küldönböznek:
http://prohardver.hu/tema/sony_vaio/hsz_6751-6751.html
illetve:
http://prohardver.hu/tema/sony_vaio/hsz_7046-7046.htmlSzereném megtartani a vaios programokat legalábbis amit lehet.. letöltögettem az összes drivert meg a programokat ami fent van a honlapon..
tehát a kérdésem az az hogy hogyan csináljam pontosan a telepítést? A fenti két link közül melyikkel hogy legyenek vaios programok is rajta és működjön persze.
Előre is köszönöm az épító jellegű válaszokat -
applause
aktív tag
Helló!
Két hete van meg a VPCSE2F1E-s gépem és érdekes, trükkös dolgokat vettem észre rajta.
Ilyet eddig egyik tesztben sem olvastam. Konkrétam a teljesítménnyel kapcsolatban az alábbiakat állapítottam meg.
Ugye az energia megtakarítás/akku idő növelés érdekében van egy kapcsoló ami a leírásokban úgy szerepel, hogy a gafikus kártyákkal játszik vagyis STAMINA módban az integrált működik, SPEED módban az ATI HD6630-as. Ez mind igaz de arról mélyen hallgattak, hogy a proci teljesítményével is játszik a Sony.
STAMINA módban az i5 2450M csak kb 2000MHz-n üzemel, míg SPEED módban 2900MHz. Ez szerintem becsapás, mivel STAMINA módban olyan alkalmazás futtatásakor sem tudod a procit alap sebességen 2500MHz-n használni ami nem igényel erősebb grafikus teljesítményt, nemhogy az elméleti 3100MHz-n. Ez utóbbit hiába tudja a proci elméletileg a gép nem hajlandó csak 2900MHz-n futni (SPEED mód), tehát itt is létezik valami korlátozás. Szerintem itt a hűtés miatt lehet, mert kb. 80° ilyenkor a proci.
Várom észrevételeket.MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Forestgreen #7140 üzenetére
Csak majd olvasd el a telepítési útmutató sony vaiokhoz, mert sok funkciód nem fog működni, ha csak simán felrakod a win7-et.
-
atlasz52
tag
válasz Forestgreen #7140 üzenetére
Igen fellehet tenni a win7 et.
A biosban engedélyezni kell a bootolást,ugyanaz mint asztalinál a felrakás.[ Szerkesztve ]
LÁSZLÓ
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy Sony VAIO (PCG 3D1M) notebook-ot. Eredeti Windows Vista van rajta. Szeretnék rá feltenni Windows 7-et. Még soha nem telepítettem nem asztali gépre operációs rendszert. Hallottam olyanokat, hogy valamelyik notebook-ra nem lehet csak úgy újratelepíteni a rendszert. Ennél a típusnál van félnivalóm? Tudok telepítőlemezről boot-olni?
Segítségeteket köszönöm...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
zsepii
tag
Hozzáteszem, hogy én inkább valami ilyesmire utaznék. Az ára MNB-s középárfolyammal számolva ~399.311 HUF.
Ami különbség az SA3Q9E-hez képest:
- a Core i5 2520M-es proci
- a Windows 7 Ultimate (hogy az op. rsz. magyar legyen)
- a 256 GB SSD
- a 8GB RAM
- a kiegészítő akku[ Szerkesztve ]
-
zsepii
tag
Bocsi, hogy csak most válaszolok!
Jelenleg egy az SA3Q9E-vel azonos konfiguráció az osztrákoknál 1259,99 EUR (~364591 HUF, MNB-s középárfolyammal számolva) két év garival.
Most az SA3Q9E-t 375.000 HUF-os áron találtam meg itthon, a shopmania.hu-n.[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Nézd át ezt, én így csináltam és nekem bejött. Sok sikert.
-
acsati
aktív tag
Újratelepítettem a Windowst a laptopon és most nem látszik az a kis visszajelző a képernyőm mikor hangosítok vagy halkítok a fn gomb segítségével. Meg Fn+F6-F7 (fényerőszabályzás) nem is működik. Mit kell feltelepíteni, hogy ezek jók legyenek?
-
SentryGun
aktív tag
-
SentryGun
aktív tag
Tud esetleg valaki segíteni, hogy merre lehet (ha lehet egyáltalán külön kapni) 19,5V-os vaio töltőhöz szerelhető soc5s csatlakozófejet kapni? (eBay, Google nem sok vásárlási opciót adott)
A gyári 1m-es kábelnél egy kicsit hosszabbra lenne szükségem.
Vagy maximum marad a levágom+megtoldom kábellel megoldás, csak szerelhetővel szebben nézne ki...
Köszi a segítséget! -
Flam
aktív tag
-
Flam
aktív tag
Érdekes...
Ha gyári Sony win7 Home premium recovery lemezeket kaptál, akkor mindennek mennie kellett volna.
Én a helyedbe (bár nem tudom próbáltad-e?!) felraknám megint a recovery lemezekkel a win7-et, hátha valami hiba volt csak installálás közben. -
MikÁsz
csendes tag
válasz h1ght3chzor #7121 üzenetére
Most ismét újra rakom a rendszert !
Windows Ultimate 64 bit ezt rakom fel, hagyom a Recoverys dvd-ket
Leszedegettem a fontosabb drivereket, amiket oldalakkal előrébb lehetett olvasni.
Felrakom az állítólagos helyes sorrendben és meglátjuk mi lesz -
h1ght3chzor
őstag
Nem kell utánakeresned, csak ha használtad volna, akkor az is lehetett akár a problem.
Szval felhúztál egy zsír új rendszert, minden a legfrissebb program? Alaplap chipset, videókari, stb? És így is szaggat? Akármikor beszaggat, tegyük fel semmit nem csinálsz, csak megy a media player? Vagy csak bizonyos program esetén?Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
MikÁsz
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségeteket ...
Kaptam a Recovery lemezeket a drivereket sikeresen telepíteni tudom róluk (3dvd)
Az op rendszert újra telepítettem .
A drivereket úgy telepítettem ahogyan Flam írta még egy régebbi hozzászólásban .
Megy is minden, kivéve az assist a web és vaio gombok nem működnek.
Aztán persze a hiba is fent áll ugyan is ha folyamatosan megy a gép idő után
5-10 másodperces szaggatás... (újraindítással megoldható a probléma)
h1ght3chzor nem szoktam használni azokat a programokat de rákeresek neten mi mire való.
Felhívtam a supportot 60-80 euroba kerül a Recovery DVD amivel vissza állíthatom az eredeti rendszert az eredeti particiókkal (rejtett is bele értve)
ilyen esetleg nincs vkinek aki eltudná nekem küldeni ? a gépem típusa: VPCEB2Z1E/BQ -
Flam
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7117 üzenetére
Csak drivereket legjobb tudomásom szerint nem lehet a recoveryről telepíteni, viszont a sony support oldalán fent vannak az előtelepített driverek, programok, amiket le lehet tölteni ingyen és bérmentve (természetesen a megfelelő működéshez szükségeseket), akár csak a frissített verziójukat.
-
h1ght3chzor
őstag
Nem tudom pontosan, hogy recovery disc-ről lehet-e egyáltalán így telepíteni külön drivereket.
Szerintem telepítsd újra a gépet, eléggé gyanúsan vírust kaptál, vagy egy program beakad, esetleg registry cleanereket szoktál használni?
-
applause
aktív tag
Ha a sony programjával csináltad a recoveryt, akkor arról kell bebootolni és követve a programot formázza a hdd-t, felrakja az op. rendszert és csinál egy recovery particiót is. A windowsal csináltál helyreállító lemezt az csak arra a windowsal jó amivel csináltad.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
MikÁsz
csendes tag
válasz h1ght3chzor #7113 üzenetére
Az a probléma a recovery particióm törlődött.
újra raktam egy másik windows7-el de a rendszer akad
ha játszok v (net, film, zene ) megy és kattingatok egyszer csak a rendszer ilyen 5-10 másodperces szaggatásokat produkál ahol a hang is akad aztán fél percig semmi majd ez megy folyamatosan amíg a gépet újra nem indítom esetleg kijelentkezek és vissza .
Ekkor a probléma megoldódik.Ezért akarom újra rakni de nem engedi elindítani a telepítést
Ha felteszem a win 7 ultimatet és a recovery lemezekről telepítem a drivereket
szoftvereket akkor remélhetőleg megoldódik a problémám ... ?! -
MikÁsz
csendes tag
sony VPCEB2Z1E/BQ gépemmel kapcsolatosan írnék.
A recovery lemezekről szeretném újra rakni a rendszert ...
Amikor megpróbáltam elindítani a windowsban a telepítést nem csinált semmit.
mi lehet a probléma ?
Mit csinálhattam rosszul és mi a teendő (3 dvd-n ) van az eredeti rendszerem.
Előre is köszönöm a válaszokat !
üdv -
applause
aktív tag
Beújítottam egy vpcse2f1e gépet. Majdnem teljesen meg vagyok vele elégedve. Képernyő tökéletes, űgy a billentyűzet is. Kicsit tuningoltam rajta, +4GB memória, 7200rpm-es hdd. Észrevehető mind kettő.
Egy dolog nem tetszik a HŰTÉS. A proci 30-40%-os terhelésénél már zajos, 60%-nál sűvít.
Valószínű ezzel kell élni. Igaz van olyan beállítás, hogy csendes mód, de ekkor visszaveszi a processzor teljesítményét és állandóan 60° körül van.
Most ennyit.MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz h1ght3chzor #7107 üzenetére
ó értem. tehát mégegy olyan funkció, ami hddcsere után nem működik
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One/DIGI pppoe probléma - állandó reconnet
- Call of Duty: Black Ops 6
- Óra topik
- Gmail
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG Strix G15 Advantage / 5900HX / 6800M 12GB / QHD165 / 32GB / 500GB+1TB
- Új, gyári Lenovo Thinkpad L14 Gen1, L14 Gen2 ANGOL (USA-English) háttérvilágítós billentyűzet eladó
- MSI GF63
- ASUS Vivobook S14 S430FN i5-8265U/16GB/256GB SDD+320GB HDD/14,1" FHD/magyar billentyűzet
- Eladó egy újszerű, keveset használt DELL Inspiron 5502 notebook
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest