Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Egér probléma
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bgray
csendes tag
Sony XF8577 Tv készülékem van, nekem sem működött, de csináltam egy gyári állapot visszaállítását és utána már átvitte a videó állományt. Próbáld meg hátha nálad is megoldódik a probléma.
Nekem a nagyobb probléma a képernyő tükrözés funkció hibája az első oreo update óta fennáll a hiba és sajnos a mostani frissítés se oldotta meg. Próbáltam Samsung S7-től Note 10-ig és pár kisebb készülékkel is de mindhiába, pedig vásárlás időpontjában a Laptopommal és a telefonommal is teszteltem, mivel a laptopról szerettem volna képernyő tükrözést csinálni. -
mr.dana
aktív tag
Sziasztok !
Sony XF90 hangja nem megy át az erősítöre , Yamaha RX 810 ....
Először csak kicseréltem a Tv -ket ( pana G20 plazma -- Sony XF90 ) a kábeleket "ugyanoda" dugtam vissza - magyarul az erősítőben minden maradt .. előtte a pana hangja természetesem átment az erősítőbe pedig nem is ARC HDMI van rajta ..na most az XF90 ARC HDMI - összekötve az erősítő ARC HDMI csatlakozóval nem volt hang .. aztán dugtam az erősítön másik HDMI - be , de így sincs hang .. gondolom a TV -n mindenképp az ARC HDMI -be kell lennie mert most a TV-n keresztül vinném a jelet ..
közben a PS4 -et is a TV -be kötöttem direktbe ..
De nem megy át a Tv hangja bármit állítok ..előtte az erősítő úgy is átengedte a jelet a TV - be hogy be sem vollt kapcsolva
PS4 - erősítő - pana plazma .. ( természetesen ha akartam bekapcsoltam ha akartam nem - akkor csak a Tv szólt ) -
salapp
addikt
Anyukámnak van egy nyolc éves Samsung D5500 (amit a Samsung szakszerviz szerint három hónapja már kukázni kellett volna, fórumtárs 15-ért javította, sokadik ok, hogy messze elkerüljem a Samsungot is), még mindig igen jó képe van. Más idők voltak. Akkoriban volt még natív 100Hz és normális kontraszt arány az alsóbb szériákban is. Mára, ha normális képet akarsz, akkor XG95, Pananál nagyjából semmi (nevetséges, hogy egyetlen lcd tévéjük sem tud 100Hz-et pl.), Samsung Q70-től (bár mozgás és - szerintem - gány szerelési minőség...). De alapvetően igaz, hogy lehet akármilyen drága, mostanra úgy tűnik, bármelyik kaphat hulladék panelt, nem szűrik.
Ráadásul valamiért mára mindegyik LCD másodfunkciójának tekintik, hogy óriás sminktükör legyen, ehh.
Ha minőség kell, vegyen az ember oledet, és viselje a következményeit. Juli néni meg nézze Lucecitát meg a migránsoktól körülvett dübörgő borbásmarcsit a minőségéhez képes mindig drága, foltos, bevilágítós, IPS glow-s, tükrös, szürkehályogos, cincogó hangú LCD-n. De csak a gari lejártáig, utána lehetőleg vegyen újat nulltéháem tacskóban. -
vlevi
nagyúr
válasz
Celtis #49391 üzenetére
Nekem Samu 40C650 volt az XE8505 előtt.
Ezeket az akadozás problémákat olyan nagyon nem érzékeltem, pedig az is Samu volt (2010-es, még nem is LED, hanem CCFL háttérvilágítású), és azt kell mondjam, ahhoz viszonyítva nem vagyok olyan nagyon hű de elájulva a Sony képétől.Még a 4K BD anyagok sem.
Jó, tudom, ez nem 9005-ös, nincs többzónás háttérvilágítás, de az a Samu se egy csúcskészülék volt, hanem egy 6-s sorozatú Samu, igaz, szintén VA panellel, és azóta is visszaemlegetem a felhasználói felület egyszerű, de kényelmes kezelhetőségét, az androiddal szemben.[mano42] : Hát, akkor ennyit erről, hogy majd az android TV tovább frissül, mint bármelyik másik okostv platform...
Igaz, ami igaz, számítani lehetett ilyenekre, mert a korábbi évjáratok se nagyon frissülgettek 8-as androidra, ha jól tudom.
Tulajdonképpen hagyni kéne a picsába az egész okostv platformot, legyen egy jó panel, sokaknak még TV tuner se kell bele, úgyis szolgáltatói STB-ot használnak, aki meg oksságokra vágyik, az majd castolja a telójáról a videót.
Korábbi TV-mről se nagyon hiányoztak az okos appok. Videót le tudott játszani, hálózat volt benne, ennyi elég volt, talán a YT az, amit gyakran használok a TV-n. -
Celtis
veterán
válasz
icemad #49392 üzenetére
Tulajdonképpen bármelyik. Nekem alapvetően mindegyik tv megfelelt volna, csak mindnek volt olyan hibája, amivel nem tudtam együtt élni. Az xf9005 végre mentes ilyentől. Semmiben sem kiemelkedően jó, sőt sok mindenben kifogásolható, de azért hoz egy elfogadható szintet.
-
icemad
nagyúr
válasz
Celtis #49389 üzenetére
Mondjuk engem érdekelne, hogy ha csak és kizárólag xbox one x-hez keresnék tévét, akkor mi lenne az ajánlott?
A másik ami érdekelne, hogy pl egy xf9005 mitől jobb/másabb, mint pl egy b9 LG oled. Ha csak a one x a szempont.
Papíron az oled képe jobb, árban majdnem ugyanaz (nálunk, Hollandiában) -
Celtis
veterán
válasz
SzlobiG #49390 üzenetére
Nekem a KS7000-rel volt akadozás problémám tv adásnál. Mivel a következő évi Q8-nál is megvolt ez a hiba az avforums tesztje szerint, erős kétségeim vannak, hogy kijavították-e. Szerintem TV adáson kifejezetten sz@r a samsung, nem jó a deinterlacere, nem folyamatos a kép és néha durván megakadt. A sony egy álom ahhoz képest. Az tény, hogy a tavalyi modelleket nem volt módom tesztelni, illetve lehet más egyáltalán nem érzékeny rá vagy veszi észre ezeket az anomáliákat.
-
Celtis
veterán
válasz
SzlobiG #49385 üzenetére
Az MM-ben nem volt gond soha. Segítenek ha kérem (pl. odahozza a távirányítót), vagy csak simán rádugom a TV-re a pendrive-ot.
Azért kell egy kis idő, amíg a szem megszokja egy kalibrált közeli beállítást (a javasolt beállítást érdemes előre kinézni). Azt tudni kell, hogy otthoni körülmények között az áruházi csábító beállítás csak hegesztőpajzssal nézhető és súlyos ízléskárosodást okoz. -
Joshi
titán
válasz
Celtis #49384 üzenetére
"Olyanok ezek a tv-k a boltban mint megannyi páva kakas, aki a legszinesebb tollakkal akarja elnyerni a tojó (vevő) választását. "
Húúúú, ez nagyon jó hasonlat.Ráadásul neked volt OLED tévéd is, szóval nincs mellé beszélés. Habár azóta is furcsának találom, hogy esti mozizáskor nem hiányzik az OLED.
-
Celtis
veterán
válasz
SzlobiG #49373 üzenetére
A tv fekete szintjét áruházban nemigen látod. Amit feketének látsz ott az inkább a reflexió (hiánya) és ebben a qled kétségtelenül a legjobb.
Próbálni meg úgy érdemes, hogy viszel magaddal valamilyen ismert anyagot USB-n, a tv-t pedig nem kiemelt módban nézed. Olyanok ezek a tv-k a boltban mint megannyi páva kakas, aki a legszinesebb tollakkal akarja elnyerni a tojó (vevő) választását.
-
nismoka
addikt
Tessék nektek fullos HDMI kábel.
[link]
-
salapp
addikt
válasz
SzlobiG #49373 üzenetére
Bátyámnak van 65Q60R, valami pusztulatosan fostos az a menü, brr. Az "okos" kiherélt távról már nem is beszélve. Karácsonyra keresek neki egy rendesebb, gombos butatávot.
Mozgás tényleg nem valami acélos, illetve egyértelműen látszik, hogy a Sony algoritmusai sokkal kifinomultabbak. (Mondjuk nálam a qled már a mozgásmegjelenítésével levesbe kategória, de te tudod, vedd, ami tetszik.) -
Igazából vegyes használat, sima tv műsorok, meg filmezés. A Qlednek a feketéje egyértelműen jobb volt mint a sonyé ezt többször is csekkoltam. Az LG-ken amúgy nagyon hitvány demo ment mérges is voltam, hogy ilyen egy szar demot minek raknak ki rá.
(#49372) snecy20 A mostani is be van állítva 828B anno sok időt szántam rá, szóval ez nem probléma, de valahogy a samu nagyon ott volt. Ezért mondtam, hogy a saját gyár általi demók mentek, nem ugyanaz, így meg nehéz összehasonlítani. Ami még számomra a sony ellen szól az az Android rendszer, nem igazán jön be nyomkodtam ott.
Apropó euronics levette már az akciót 55xf-re már nincs 260-ért.
Agyalok még rajta, de most jó áron tudnék Q70-et szerezni, kicsit dőlök afelé.
-
snecy20
nagyúr
válasz
SzlobiG #49370 üzenetére
Őszintén megvalva az XF9005-től nem voltam elájúlva
Pedig ha az ember otthon rászán egy fél órát a bekonfigolásra, finomhangolásra, akkor bizony de, elájulós kategória - nyilván az LCD-k viszonylatában.Valószínű valamelyik gyári preset-re volt csak állítva, nagyon messze a maximális tudásától.
-
Joshi
titán
válasz
SzlobiG #49370 üzenetére
A Samu QLED otthon már elvérzik, mozgásban is. OLED brutál, de csak otthoni környezetben, mert annak meg nincs meg a kellő fényereje áruházi körülményekhez. Persze otthon sötét szobában nincs párja az OLED-nek. Ha mozira vennél tévét akkor egyértelműen OLED, ha vegyes használatra akkor vagy Samu Q vagy Sony esetleg a későbbiekben TCL ha tényleg elérhető lesz a sok ezer ledes háttérvilágítású példány.
-
Voltam ma az mm-be megnéztem minden típust amit akartam és hát vegyesek voltak a tapasztalataim. Őszintén megvalva az XF9005-től nem voltam elájúlva igaz az 65 colos verzióba volt, sajna az 55 pont nem volt bekapcsolva. Az LG Oledjétől se estem hanyatt, tény a fekete valami brutál. Viszont a samu Qledje (Q70) az mindent vitt legalább is a gyári demo video valami bődületes szép volt rajta és még a feketéje is nagyon ott volt.
Viszont így, hogy nem ugyanaz a demo megy a tv-knek össze sem lehet jól hasonlítani őket hiába megy el az ember mmegnézni élőbe.
-
Celtis
veterán
válasz
szasza0608 #49368 üzenetére
A gyári lejátszó egy rakás f.s Ugye a napokban néztem a demo videókat az akadozás miatt. Az LG demo visszatekerés után már nem indult el... De ez a lejátszó már ilyen volt, amikor anno először mentem be egy boltba teszt videókkal TV-t válogatni. Minden Tv megküzdött az anyagokkal, kivéve az androidos Sony-t.
Ugyanakkor, ha a Kodival sem jó a lejátszás, felmerül, hogy a film sem százas... Esetleg lehet tudni, hogy milyen filmről van szó?
-
Hyena
senior tag
válasz
Thomas19 #49322 üzenetére
Kabel ugyben ha meg aktualis akkor ajanlom az alabbi linken talalhato kabelt.
En egy 10 meterest vettem ugy , hogy elotte probaltam magyarorszagrol rendelheto mas kabelt amit HDMI 2.0a-nak mondtak tehat elvileg tudni kellett volna a 4K 60hz HDr-t de valojaban fel percenkent eldobta vele a kapcsolatot a tv egy szamitogep es egy PS4 Pro is viszonylataban is.
Az alabbi kabellel nincs ilyen gond.
De ahogy Joshi is emlitette ez a problema filmnezesnel nem fordul elo, hacsak nem a fent emlitett 4K 60hz HDR filmekrol van szo. (pl a telefonnal lehet ilyet felvenni)
Erdekessegkent annyi, hogy 2 meter tavolsagra egy sima HDMi 2.0 kabel is elviszi a 4K 60hz HDR jelet (azaz elvileg a specifikaciojan felul teljesit), de ugyanennek a gyartonak a 2.0 kabele mar 10 meter tavolsagnal megbukik ezzel. (nem is elvarhato ez amugy tole)https://www.amazon.de/gp/product/B01FXRN074/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
-
Thomas19
tag
Érdekes, annál a típusnál, amit rendeltem, itt írja a 9-es Androidot is, de akkor erre sincs? Vagy erre már megcsinálták? Mert a reddites link sem ír róla.
-
Maload
újonc
Sziasztok!
Most rendeltem egy 55fx9005 tévét, de itt olvasom ,hogy elég küzdelmes az android rendszere. Tényleg ennyire gáz? Nem szeretnék a tévével vergődni szórakozás helyett. Biztos ,hogy a kép minősége végett egy nagyon jó készülék ,de ha állandóan lelket kell bele verni az úgy nem igazi. -
ArGab
őstag
válasz
Celtis #49359 üzenetére
Alapvetően ezt sem tartom technikai problémának, inkább üzletpolitikainak. A Sony döntése volt hogy ezt a hulladék SOC-ot rakja a tévéibe és az ő döntése volt úgy szerződni a beszállítójával, hogy nem biztosította a támogatást.
Azzal meg szerintem erősen megsértik a Google Android TV megállapodásukat is, hogyha nem adnak ki frissítéseket (ha jól tudom kettő főverzióra elvileg vállalásuk lenne). A 2018-as tévékre így 1 főverzió jutott csak, a 2019-esek egy részére meg egy sem, ami nevetséges. -
ArGab
őstag
A legnagyobb gond nem is ezzel van. Eddig is jobban optimalizált és gyorsabb volt a tévéken minden új verzió, ráadásul pont a 9-es lenne elvileg ahol pont erre fókuszáltak.
A tényleges probléma állítólag az, hogy nincs MediaTek driver frissebb, 4-es kernelhez, anélkül meg nincsen Android 9, mert nem éri el a minimum verziót és nem certifikálja a Google. -
Thomas19
tag
A régi kábelemet lemértem, 5 méteres, de az biztos, hogy van benne 1-2 méter felesleg. Talán a 3 méter is elég lesz, de azt nem tudom kiszámolni, hogy teljesen lefektethető lesz-e a földre, vagy feszülni fog valahol.
-
Thomas19
tag
Köszönöm szépen a tippeket, akkor megpróbálkozom ezzel a kábellel. Ennek már elég baráti ára van, és ami meggyőzött, hogy a PCX-en írják kommentben, hogy viszi a 4K 60Hz-et (döbbenet, hogy itt mennyivel olcsóbb).
Jó lenne az az Alzás is, csak azt nem találok 3 méteresben, és 2.1-esre amúgy sincs szükség.
A Tescóba érdemes benézni, hátha van még ilyen Technika, ha ez olyan jó vétel? -
mano42
aktív tag
Úgy néz ki sajnos egy csomó tv nem kapja meg az Android 9-et, köztük az x900f sem. https://www.reddit.com/r/bravia/comments/e7she1/android_tv_on_most_20182019_bravias_end_of_live/
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #49343 üzenetére
Attól hogy vastag egy kábel még lehet silány minőségű a vezető anyaga. Ha elvágnád a kábelt lehet hogy meglepődnél. Hidd el hogy nincsenek csodák.
(#49346) Jigsaw04 igen, 1-2m-ig kicsi a szórás, de fölötte már nagyon nem mind1 a minőség. Na mind1 én befejeztem a kábeles témát.
-
törölt tag
A legvadabb vájt fülű/szemű audiovizualisták is beismerték, illetve vaktesztekkel, mérésekkel alátámasztották, hogy 1-2 méteres hosszúságban, semmi látható/hallható különbség nincs a HDMI kábelek között.
Így a feljebb linkelt kábel tökéletesen megfelel bármilyen célra!
Teljesen felesleges kiadni 10-20000-et. -
Piftuka
veterán
Ami a HDMI kábelt illeti...
Pár éve vettem a TESCO-ban egy ilyen TECHNIKA kábelt:
Akkor ráadásul valamiért ezer egynéhányszáz forintért adták a 3 méteres változatot. Naná, hogy megvettem.
Nagyon komoly darab. Vastag, masszív, harisnyázott kábel, erőteljes, minőségi, aranyozott végdugók. Nem tudom, melyik gyártó volt a beszállítójuk, de állítom, hogy a "menő" Hi-Fi szaküzletekben egy ilyen minőségű "márkás" kábel ennek min. a tízszeresébe kerül. -
TCr
veterán
Azért a "képminőség vs. átviszi-e a jelet, vagy sem" hasonlat... nemár...
A "tízezrekért"-re: nincs olyan ismerősöm, akinek egy tévéhez / AVR-hez elég 1 db hdmi kábel.
PS4 Pro, XOX, PC, asztali médialejátszó... szorozzunk.Mondom, nincs bajom a drága kábel ajánlással, de ha a srác koppra kiszámolja a tévé árát, akkor ne lepődjünk már meg azon, hogy nem akar kábelekért tízezreket adni. Kezeljük szépen helyükön a dolgokat.
A szerkesztésedhez: te kezdted azzal, hogy minden szarkínai, ami nem 10k-s AQ.
És szerintem ezzel le is zárhatjuk, fórumtárs fentebb ajánlott bevált kábelt 3500-ért. -
Joshi
titán
"Soktucatnyi alternatíva van."
Igen, csak nem lehet tudni hogy melyik üti meg a mércét, pont ez a gond velük. Egy minőségi megbízható márkánál ilyen nincs. Egy szóval se mondtam olyat hogy tízezrekért kell kábelt venni. Mondjuk 3000Ft háromszorosáért kompromisszummentes kábelt lehet venni, akinek probléma ekkora kiadás ott már gondok vannak. Egyébként miért Sony tévét vesztek hiszen jóval olcsóbb tévék is vannak.ui.: már sokadszorra leírom, hogy engedtessék meg hogy had ajánljak azt amiről van tapasztalatom, ráadásul a minőséget képviseli. Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy neki belefér (nem anyagilag) vagy nem.
-
Piftuka
veterán
Igen, az nagyon hasznos.
Mondjuk a Q825-öt nemrég tesztelte Vincent Teoh is.
Nos, a panel 120 Hz-es, pazar a színpalettája, a tévé ~2.000 nit-es csúcsfényerőt hoz, világos közegben jobb, mint egy OLED, és kiváló a Local Dimming megoldása (köszönhetően a 25.000 Mini LED-nek).
Hiányosság a még nem kiforrott firmware, a "faramuci módon" megvalósított ROKU funkciók, és a tükröződő felület.
Mondjuk előbbit könnyen meg tudják oldani update-ekkel, utóbbiban pedig a Samsung tud nekik segíteni, ha átadja a Q9-nél használt megoldást.
Mindazonáltal, én várom ennek a típusnak az európai megjelenését! Könnyen lehet, hogy ez lesz a következő tévém. -
TCr
veterán
Nekem aztán teljesen mindegy, hogy kinek mit ajánlasz, a demagóg szövegedre reagáltam, miszerint ha valaki 300-ért vesz tévét, az tízezrekért vegyen HDMI-t, ez így nettó... le sem írom inkább, mert sértődés lesz.
Ezt a "kínaicsodakábelezésed" is hanyagolhatnád, nem csak szarkínai, meg AQ / Inakustik létezik, szerencsére ennyire nem fekete-fehér a világ. Soktucatnyi alternatíva van.
-
Joshi
titán
válasz
maxymillion #49330 üzenetére
Ok tedd azt, de TCL-ről itt nem beszélünk, mert ez Sony topik.
-
maxymillion
tag
kisebb harc utan visszakaptam az arat, azota egy kdl40 v3000 et hasznaltam, de kiment benne valami es eleg erdekes szinben ponpazott a kep.
szepen visszalepkedtem 1 ev alatt 49 40 32. ezert gondoltam megnezem az 55 collt. az lesz, megrendelem, max visszakuldom, ha nem tetszik. -
Joshi
titán
válasz
Thomas19 #49326 üzenetére
Mindegy hogy külön vga vagy integrált, akkor is annak a hardveres gyorsítási képessége szabja meg a lejátszást. Még1x ajánlom figyelmedbe az UHD filmek lejátszása topikot.
-
Joshi
titán
válasz
maxymillion #49325 üzenetére
Próbáld meg, ha nem tetszik a TCL akkor elállsz a vásárlástól. Most már tudod mi hogy működik és mit kell nézni. Egyébként a TCL is elromolhat, ez alól egyetlen egy gyártó se kivétel. A Sony már nem garis?
-
Thomas19
tag
Oké, köszi, akkor megpróbálkozom ott is
Az Audioquest kábel is 10 ezres tételnek tűnik (de csak 2 méterest látok), és a TV vásárlás most nagyon lenullázta a számlát, szóval jó lenne 5000 Ft alatt valami megoldást találni."A filmlejátszás nem az alaplaptól függ hanem a videokártyától. Olvasd el a linkelt topik összefoglalóját."
Nekem processzorba integrált videokártyám van (Ryzen 3 2200G - Radeon Vega 8), és ahogy keresgéltem, itt pl. azt írják, hogy a videokártya tudja a 60Hz-et, itt viszont arról van szó, hogy nem minden alaplappal képes erre, de sajnos az ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4-em nincs a listában -
maxymillion
tag
kicsit csalodtam, egyreszrol az ipstol tobbet vartam, illetve 1 even belul megadta magat. most mindenfelekepp va panelt szeretnek meglesni. tcl mellett szol az 5 ev gari, viszont a csati helye miatt at kell szerkesztenem a korabbi kabel elrendezesem. hasonlo feltetelekkel kb plusz 50k pluszban lenne a sony.
-
Joshi
titán
válasz
Thomas19 #49322 üzenetére
PC-és lejátszáshoz ajánlom figyelmedbe ezt a topikot. Az MPC-HC + MadVr párossal nem kell kapcsolgatnod semmit, de olvasd el a linkelt topik összefoglalóját és ha felmerülne kérdés akkor tedd fel abban a topikban.
"Nem tudtok ajánlani akkor egy minőségi kábelt, ami nem kínai 2 eurós és nem is 10 ezres, és tutira tudja a 4K60Hz-t? Mert ha olyat veszek, ami nem biztos, utána azt sem fogom tudni, hogy a kábel vagy az alaplapom miatt nem működik-e."
Nagyjából már csak ezért is érdemes minőségi kábelt venni, mert akkor azt simán kipipálhatod. Az Audioquest pedig nagyon jó kábel.A filmlejátszás nem az alaplaptól függ hanem a videokártyától. Olvasd el a linkelt topik összefoglalóját.
-
Joshi
titán
válasz
maxymillion #49321 üzenetére
A 49XE8005 IPS paneles, HDR-re egyértelműen nem ajánlott. Ha LCD akkor HDR-re csak FALD ledes megoldás jöhet szóba. Szerintem. Ezt a TCL-t nem ismerem, de olcsó húsnak... Megint csak szerintem.
-
Thomas19
tag
válasz
Celtis #49306 üzenetére
Oké, megvárhatom, amíg megjön a TV, de van rá esély, hogy ez a 9 éves kábel 4K kompatibilis lenne? Ha meg nem, akkor csak kéne venni egy másikat, különben mire jó a 4K TV?
Joshi:
"Ha csak filmre kell a 4K akkor nem gond a max 30Hz, mert minden UHD mozifilm ugyan úgy 24p. Inkább játéknál van szerepe a 4K@60Hz-nek, mert oda kötelező a 60Hz."Nem hiszem, hogy túl sok UHD tartalmat fogok nézni, de ez a 24p mit takar, 24fps-t? És ha egy 720p vagy 1080p 60 fps-es vidit elindítok és csak 30Hz-et tud az alaplap, akkor mi fog történni? Mert azért olyannal elég gyakran szoktam találkozni. Valami állandó megoldás kéne, az nem jó, hogy majd ide-oda váltogatom a Windows felbontását
Nem tudtok ajánlani akkor egy minőségi kábelt, ami nem kínai 2 eurós és nem is 10 ezres, és tutira tudja a 4K60Hz-t? Mert ha olyat veszek, ami nem biztos, utána azt sem fogom tudni, hogy a kábel vagy az alaplapom miatt nem működik-e. Jó lenne, ha lehetne kapni az Aquában, mert mennem kéne be a garisan cserélt egeremért úgyis, de a MM-ba is be tudok menni.
Az igazi nagy baj akkor lesz, ha alaplapot kell cserélnem, mert erre egyáltalán nem gondoltam nyáron a gép vásárlásakor, hogy bedöglik a TV és majd 4K-ban szeretnék videózni.
-
Piftuka
veterán
Nem vagyok benne biztos, hogy éppen a TCL kapcsán mindenben helyes adatokat közöl a Displayspecifications.com oldala.
Én furcsának tartom, hogy a 8-as szériás csúcsmodelljeiket 60 Hz-es panellel szerelik.
Bár ennél még előfordulhat, de a "Micro LED" háttérvilágítású, Samsung QLED panelt kapott Q825 esetében nagyon meglepne, ha igaz volna. -
Joshi
titán
válasz
maxymillion #49317 üzenetére
Tíszíel-ről kevés az infó.
Displayspec oldalon karcsú a fényereje Sonyhoz képest. Keress teszteket, de valami normális oldal tesztjét mint pl HDTVTest, AVSForum, RTings stb.
-
maxymillion
tag
sziasztok,
mi a velemenyetek, 55xf9005 vagy tcl x815. pro kontra erdekelne. koszi -
Piftuka
veterán
válasz
Celtis #49284 üzenetére
A "látszólag" itt most szó szerint értendő.
Mivel az automata frissítéssel nem ugrik fel újabb változatra (a "frissítések keresése" kiírja, hogy a "szoftver naprakész"), ezért...
Éppen úgy telepítettem (volna), ahogyan írod, illetve, ahogyan Salapp fórumtársunk végezte a frissítést.
USB kulcs, kikapcsolt tévére csatlakoztata, majd a készülék bekapcsolása. Elindul a szoftver másolása, majd a frissítés, majd automatikusan újraindul a készülék...
És végül az elméletben sikeres frissítést követően marad a rendszer a korábbi firmware verzión. -
Joshi
titán
Tesóméknak rendeltem egy ilyen kábelt 3m-es hosszban, nekik csak 1080p-re kellett szóval nem voltak nagy elvárások a kábellel szemben. Az adatlapon azt írja, hogy 3m-es hosszig tudja a 4K@60Hz-et. Nem tudja, néha elment a kép egy 4K@60Hz HDR-es demó anyagnál. Ennyit a kínai csodakábelekről.
-
Quqesz
nagyúr
Nem a minőségéről írtam, hanem hogy minden ott készül persze hogy nem ugyan az a márkás termék minősége és a gagyié, ezt nem is vitatom, de azt meg te is tudod"gondolom" hogy a német audi gyárban készült motor és a magyarban készült nem ugyan az a minőség. Nem 1 márkánál van ilyen(volt olyan ismerősöm, aki direkt kiment megvenni a márkát németbe, mert pl a magyar gyárban a szendvicset a motorgyártó sor mellet zabálja a munkás, oszt hopp, egy darabka beleesett.....na németben ilyen nincs).
De értem, jót akarsz. Sajnos én is futottam bele gagyi kábelba(írtam is), nem is a legolcsóbb volt, aztán se kép, se hang. A normálisakkal meg kisebb az esélye a lyukrafutásnak.
-
Joshi
titán
válasz
Celtis #49293 üzenetére
+TCr
Az a gond a kínai csodakábelekkel, hogy nem tudsz ajánlani egyet sem, mert lehet hogy amit te kaptál az még éppen jó a te környezetedben, de egy másik meg már nem. Én nem akarok győzködni senkit, mindenki azt vesz amit akar. Ettől függetlenül én csak minőségi kábeleket fogok ajánlani ha tetszik nektek ha nem.
-
Thomas19
tag
válasz
Celtis #49297 üzenetére
Igazad van, lehet, hogy elég lesz a rövidebb verzió is, majd lemérem. Amihez oda van írva, hogy Premium High Speed, az 13 ezer Ft, ennél kell, hogy legyen olcsóbb alternatíva is. Az előbb írt TCr egy 4000 Ft-os Hama kábelről. Azt hol nézzem, Media Markt?
A filmeket mindenképpen gépről szeretném lejátszani, ahol egy gombnyomással tudok képet kimenteni, átváltani más ablakra, stb. Sokkal kényelmesebb, mint folyton a távirányítót nyomkodni. Majd megkeresem akkor PuMBát is, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autószerelők, autószerelés
- Egér probléma
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest