- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #51897 üzenetére
Köszi, akkor ez rendben van!
A 60 Hz nem lényeges, mert 90 %-ban 23,976 és 24 fps-es filmek mennek majd rajta, amit többszöröz a tv.
Azt sosem fogom megérteni, hogyan lesz az 50 hertzes hálózati feszültségből 60, de ebbe most ne menjünk bele.
Létezik egy angol nyelvű oldal, ahol meg lehet nézni a panelek fajtáját, de sajnos nem találtam meg.(#51898) AL
Neked is köszi!
Ha XH-t linkeltem, akkor eltévesztettem, XG-t akartam, az most 384-385000 Ft elég sok boltban.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Piftuka
veterán
A 75 és 85 colos már VA panelt kapott.
A tavalyi palettán is így oldotta meg a SONY. (Csak akkor 85 colos méretben még nem készítettek belőle.) Úgy látszik, ezen most nem kívántak változtatni.
Viszont csak 60 Hz-es a panel, azt fontos megjegyezni."Aquila non captat muscas."
-
BBéci
legenda
Urak, ez IPS vagy VA? [link] A 75 colost venné egy ismerősöm.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Piftuka
veterán
válasz troll81 #51845 üzenetére
A kupoláját! Tényleg 899 EURO volt az ára végül?
Az sokkal olcsóbb, mint amennyiért nálunk megvásárolható. Jól jártál vele. A korábban általad kiszemelt típusoknál ez egyértelműen jobb is.
Ennyi pénzért pláne remek vétel volt.
Kívánom, hogy sokáig jó egészséggel használd, és leld sok örömödet benne![ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
AL
addikt
Szia . Érdemes lenne megkérdezni a Szervizet, hogy lehet e ezt a hibát javítani.
Nálam több hiba összejött. A Youtube sokszor csak pörgött és nem jött elő semmi, AV csatornák és a TV csatornák közötti kapcsolgatásnál időnként csak hang, vagy kép volt és még néhány apróság.
A legidegesítőbb az volt, hogy ki - be kapcsolgatás után után 1 - 2 órán át hangosan pattogott.
Sokszor éjjel arra riadtam fel, hogy egy nagyot reccsent.
Az ügyfélszolgálattal levelezgettem, de mindig a szokásos sablonszöveget válaszolták.
Az biztos, hogy ott nem Szakemberek válaszolnak. A Szerviznek bejelentettem és egy hét alatt megkaptam a csereutalványt. Én csak javítást kértem, de Ők egyből mondták, hogy nem érdemes. Sajnáltam, mert az még 3D volt.
Remélem tudnak Neked segíteni ! Üdv. -
-
-
nagyúr
Szia!
Én is kikapcsoltam már mindent, ARC-ot, CEC-t, Bravia Syncet.
Hát most belém raktad az ideget, hogy cseréltessem ki .
Mi volt még a sok egyéb probléma?
Pl. olyat vettem észre, hogy nem teljesen sík a képernyő. De ez csak akkor látszik, ha ki van kapcsolva és oldalról tükröződik benne a konyha neoncsöve és ha egy adott szögből nézem, akkor látszik, hogy a neon tükörképe nem egyes, hanem hullámos egy helyen. .
Eddig azt gondoltam, hogy egy ekkora kijelzőnél ez a technológia velejárója, de ezek után már kezdem azt gondolni, hogy nem tökéletes a darab, amit kaptam.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia . Nekem sok más hiba mellett ez is jelentkezett az 55x8509 esemnél. Természetesen eleinte, amikor a Sony ügyfélszolgálatnak írtam ( vagy 5x ) mindig az volt a válasz, hogy nem a TV hibája. Elvittem az erősítőmet és a blu ray játszómat is szervizbe, de semmi változás. Nálam az volt a hiba, hogy ha a TV ki volt kapcsolva és közben CD lemezt hallgattam, akkor ahogy Te is írtad időnként másodpercekre elment a hang. Ilyenkor az erősítő nálam is kiírta, hogy nincs kapcsolat. Az ARC is ki volt kapcsolva, mégis a TV vezérelt mindent ( kikapcsolva is). Úgy vettem észre, hogy az a baj, hogy ha nics kép jel, csak hang akkor csinálta ezt. Ha zenei dvd t hallgattam kép nélkül ( kikapcsolt TV nél) akkor nem volt baj, mert képjel érkezett a TV re. Végül szervíz hívtam és a sok egyéb probléma miatt kicserélték. Üdv.
-
nagyúr
válasz Celtis #51746 üzenetére
Bakker, most olvasom ezt a hozzászólást és azt hiszem ez okozza nálam az alábbi jelenséget.
Ha a TV ki van kapcsolva (nem teljesen, csak az alap módon power gombbal) és külső médialejátszóval netrádiót hallgatok erősítőn keresztül, akkor néha elmegy a hang 1-2 másodpercre. Először azt hittem, hogy a net, vagy a médialejátszó szórakozik, de aztán észrevettem, hogy amikor ilyen némulás van, akkor az erősítő jelzi, hogy nincs hdmi kapcsolat.
Leteszteltem, hogy bekapcsolt TV-nél nincs ez a jelenség, azonban szándékosan elő tudtam idézni úgy, hogy újraindítottam a TV-t. Ekkor pontosan kétszer tűnt el a hang, egyszer mikor a SONY felirat, egyszer pedig az android felirat megjelenésekor.
Szóval kikapcsolt állapotban ad-hoc jelleggel csinál valamit a TV, ami a HDMI kapcsolatra kihat.
Mit lehet ezzel kezdeni? Valamikor órákig nem csinálja, valamikor 2 percenként elmegy a hang a fentiek miatt.
65XF9005-ről van szó.Köszönöm a segítséget
-
troll81
addikt
Sziasztok a tv ken a konzol felfogásta a mértani középen helyezkedik el? Azzal meg eggyezve? Fel fúrnam a tv-t de még nem bontottam ki se így előre informálódnek.
-
Magnat
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #51863 üzenetére
Úgy értettem, h addig nem hallottam ilyet, amíg itt nem olvastam ;)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Tengri
senior tag
válasz salapp #51867 üzenetére
Én örülök, hogy nem lépett a Sony a Samsung által megkezdett ösvényre, nagy kár lett volna érte. Sőt, a Sony annyira foglalkozik az LCD részlegével, hogy hamarosan a játékosoknak is kedvezni fog a XH9005B szériával.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz headhunter #51868 üzenetére
Ugyan az !
[link]
Ki miben hisz,és ki mit akar eladni !
BIZNISZ AZ EGÉSZ !
unalmas téma már, lerágott csont.
most akkor linkeljen be mindenki valami meggyőzőt ?
Mit akarsz bizonyítani ? kit akarsz meggyőzni ? És miről ? -
headhunter
addikt
-
Tengri
senior tag
Szemezgettem vele egy ideje. Az LG OLED48CX3LA (sajnos csak júniusra várható a megjelenése) és a SONY KD-49XH9505B volt méretben megfelelő számomra. Mivel a Sony jobb lett idén mint a kategória ellenfele a Samsungtól, továbbá számomra megfelelő szaktekintély Vincent Teoh is a HDTV TEST-en különösen ajánlott "plecsnit" adott neki, így ez lesz a befutó számomra. Hétfőn meg is rendelem.
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Celtis
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #51860 üzenetére
Mindössze annit, hogy jobb képminőség reményében kár pénzt fecsérelni drágább kábelre, megbízható működés miatt lehet. (Hitelesnek mondható kontra amúgy cikket szívesen látok!)
A TV-s példád pedig nem helyénvaló, mert két TV típus között rengeteg objektív és szubjektív minőségi, szolgáltatásbeli és esztétikai különbség lehet. HDMI kábelek között meg nagyjából pont az amit írsz, hogy az egyik esetleg nem működik a másik meg igen. Ilyen értelmeben a döntésed helyes (és nem is kritizálta senki) mert neked pontosan annyit ér a megbízható működés, amenniyért a kábeleidet vetted.
Mgejegyzem nekem eddig egy kábellel volt képhiba gondom, egy viszonylag drágább HAMA-val. Ezért vagyok szkeptikus még abban is, hogy egy bizonyos szint alatt a drágább kábel feltétlenül megbízhatóbb is. Ezért nálam a minél részletesebb műszaki specifikáció és hoszabb gyári garancia jelenti azt, hogy a gyártó komolyan gondolta a terméket. A név, az aranyozás, csiricsáré csomagolás meg szövetköpeny nem bolondít meg. -
Cyrin
addikt
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Magnat #51862 üzenetére
Főleg a mélyebb feketéken
Visszakanyarodva a hozzászólásod első mondatához.
Ha nem is hallottál,de olvasni olvashattál
róla ,hiszen Én is említettem hogy több darabbal már pórul jártam.
Vagy szerinted valótlant állítok?
Ezennel tájékoztatlak,hogy nem szokásom
De most már engedjük el ezt a HDMI-vonatot,mert a főnökök mérgesek lesznek.Mindenki olyat vesz amilyet igénye enged !
Tanácsot sem érdemes itt kérni,mert már a világ összes márkája fel lett sorolva,úgyhogy elég csak belenyálazni a topikba.
Vagy át kell fáradni a "milyen HDMI kábelt vásároljak" topikba. -
Magnat
veterán
válasz hjtz4t3wrseg #51860 üzenetére
Én még olyanról sem hallottam soha, h egy hdmi kábel rossz lenne ... egyszer vettem egy szatyorral vmi 3000ft-ért, eddig mind jó, amit próbáltam ... Mondjuk ha ilyen drága egy ami tényleg jó, előbb vennék 100 ezerért tápkábelt, a videofilek szerint az is sokat dob a képminőségen
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Celtis #51833 üzenetére
"Na itt egy egész friss cikk"
Szép hosszú ,van hozzá sok szép fotó !
ÉS ? mit bizonyít ?Az ilyen cikkekből van kismillió ! Pro és kontra. Felejtsük el.
Ebből az egészből a felhasználó jön ki a legrosszabbul (vagyis a pénztárcája)
Szerintem a földkerekségen nincs olyan ember aki ne vett volna már minimum kettő darab hdmi-t ,mert az egyik "sz@r"volt szerinte-
A gyártók meg jót röhögve ontják a különböző fantasztikus tudású hdmi-ket. / IS /
Szerintem -
-
-
Joshi
titán
válasz icemad #51846 üzenetére
A 4K@60Hz HDR vagy akár a PC-és YCbCr444 adattovábbításhoz azért nem árt valami jó minőségű kábel. Ha te találtál egy kínai 1000Ft-os kábelt ami erre alkalmas, akkor én szívesen elcserélem rá az Audioquest Pearl kábeleimet. Az én cuccom egy Sony 65A1 tévé Oppo 203 plusz egy Marantz 7011 erősítő. Ha ezek között gond nélkül mennek a fini anyagok, akkor elismerem hogy jó kábeleid vannak. Tehetnénk egy próbát.
-
salapp
addikt
válasz Piftuka #51842 üzenetére
Nekem is Inakustik prémium HDMI kábeleim vannak.
CRT-hez: Szüleim utolsó tévéje egy Philips Matchline, PixelPlus, stb. Olyan hangszórók voltak beépítve még abba is, hogy szabályosan szférikus sztereó hangzás töltötte be a szobát, mintha több helyről szólna, nem a tévéből. A plazmájukban a hangját szokták meg legnehezebben.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
troll81
addikt
Haza hoztam akciós lett olcsóbb volt mint a neten hirdették.. így már remélem minőségben is hozza a reményt amit fűzok hozzá. [kép] holnap jön a konzol hozzá. A kábeleket még keresem és valogatom.
-
Joshi
titán
válasz Celtis #51836 üzenetére
Egy digitális passzív eszköznél mint egy kábel, ott nem beszélhetünk képminőség különbségekről. Aki ilyeneket állít az placebo. Ilyen passzív eszközöknél sávszélességről beszélünk amit "stress test"-el kell tesztelni. Magyarul meg kell küldeni olyan mennyiségű adattal (sávszéllel), ami a csövön kifér. Persze ehhez kijelző is kell, meg lejátszó is. A High Speed HDMI kábel névleges maximális sávszélessége 18Gbps. Na ezt kell valahogy áttolni rajta. Ja és minél tovább tesztelünk annál jobb.
-
Piftuka
veterán
válasz ArthurShelby #51728 üzenetére
Ez is nagyon igaz!
Mindig mondom, hogy a tévé egyszerűen drága. Tök mindegy, melyik kategóriában... aránytalanul sokat kérnek érte.
Persze annál inkább felháborító, hogy - ahogyan mondod is - a több százezer forintos kategóriában is jellemzőek a minőségi problémák.
És a burkolat... ha kicsit erősebben ráfog az ember pakolás közben, vagy rögzíti a falon, a belógás és a gravitáció hatására meghúzza a panelt, nyeklik-nyaklik...
Emellett valóban oda jutottunk, hogy ~2-3 év használat után minden egyes nap - amíg még működik - ajándék.
Hol van már a ~20-30 év üzemidő, mint a régi CRT-k esetében?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #51723 üzenetére
"Sajnálom a szerencsétlent, aki ugye ahhoz szokott a crt korszakban[..]"
Hát ez bizony nagyon igaz!
Akkoriban megvette az ember a tévét, és ha olyan szerencsés volt, hogy jobb minőségű külföldi csatornákat is tudott fogni, netán még video lejátszója is volt, élvezte a remek képminőséget.
És egyébként ennyi volt a lényeg az átlag felhasználó számára. Beüzemelte a tévét, csatlakoztatta az antenna kábelt, és még esetleg rákötötte a tévére a video berendezést, és ennyi. A szett "mindent tudott", amire a felhasználónak szüksége volt. És ebben gyakorlatilag az olcsóbb tömegcikkek, és a prémium készülékek is megegyeztek.
Nem szabad tehát kárhoztatni azt, aki nem ért a televíziókhoz, nem ismeri a technológiákat, hosszú idő után áttér a mai modern tévékre, és azt hiszi, hogy itt is mindegyik - manapság elérhető - "feature" adott, bármelyik készüléket vásárolja is meg.
"15W eszméletlen hangzású beépített hangszórók"
Nosztalgiával tekintek vissza a '90-es évek közepén, használtan vásárolt 72 cm-es, "sarkított" képernyős Philips színes televíziónkra. Kétujjnyi vastag fa burkolata volt, benne három utas sztereo hangszórópár...
Amikor volt szerencsém az HBO-n néhány filmet sztereo hanggal nézni, csak elégedetten hátradőlve mosolyogtam. Akkoriban az maga volt a megtestesült "otthoni mozi"."Aquila non captat muscas."
-
-
Quqesz
nagyúr
Megvettem olcsó hdmi kábelt az egyik gyerek szobájába és hiába volt ráírva, hogy high speed with ethernet, még a fhd sem ment át vettem egy drágábbat/komolyabbat, no problem.....
icemad
Vannak jó kábelek is normális áron, pl beváltak a delock gyártó kábelei is [link][ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
Celtis
veterán
Azzal teljesen egyetértek, hogy látható hiba (zavar a képen) nem lehet. Ennek eléréséhez elegendő a megfelelő paraméterekkel rendelkező kábelt venni.
"Senki nem mondta hogy jobb lesz tőle a kép" én nem így tapasztaltam, de ha mégis így van, akkor rendben, nincs is miről beszélni tovább. -
Joshi
titán
válasz Celtis #51833 üzenetére
Senki nem mondta hogy jobb lesz tőle a kép. Az a lényeg, hogy ne legyenek képi hibák és akadozások stb. Ezt úgy lehet tesztelni, hogy hosszasan adod neki a lehető legfullosabb sávszélt. Vagy veszel egy minőségi kábelt. Én és hjtz4t3wrseg fórumtárs ez utóbbit tesszük, de legalább nem kell kísérletezni. Hozzáteszem, még mindig elenyésző költség 10-20ezres kábel egy minőségi tévé árához képest. Aki ilyenen spórol az skót.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #51832 üzenetére
Na itt egy egész friss cikk. Ebben már volt egy pixelhiba az olcsó kábellel. Itt ugyan azt írják, hogy nem észrevehető, de azért ebben benne van az, hogy időnként felvillan egy-egy pixel, ami nálam már a nem működőképességet jelenti. Viszont a lényeg akkor is az, hogy az átvitt és visszanyert kép általánosságban tök ugyanaz. Nem lesz élesebb színesebb mélyebb vagy akármilyenebb egy bármilyen drága kábeltől. https://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/7976/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-and-heres-why
-
Celtis
veterán
Amit tapasztalsz az persze valós, van is rá tudományos magyarázat, csak azt a tudományt pszichológiának hívják.
Régebben sokat kutakodtam ezügyben a neten. Volt persze rendes mérés, ahol a képtartalmat hasonlították össze a kábelekkel, és nulla különbséget lehetett mérni. De inkább az volt a lényeg, hogy csináltak vaktesztet is ahol tökéletesen ugyanannyian gondolták, hogy a gagyi kábel a jobb, mint a drága és fordítva.
Annak idején felajánlottam egy üveg jó bort - és most is állom - annak aki egy vakteszten, szemre, a képminőség alapján magabiztosan különbséget tesz két HDMI kábel között. A profi kábelt az illető hozza, én pedig a létező legolcsóbb leghitványabb, de még működőképeset.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #51830 üzenetére
Akkor azok kamu 18Gbps-es kábelek voltak. Pont ezért érdemes már eleve minőségi/neves gyártó termékeit preferálni. Az a lényeg hogy most már tudod.
ui.: félre ne érts, teljesen jó az a kábel is amit linkeltél. Én azt mondom, hogy egy több százezres tévéhez képest nem nagy összeg ~20k egy minőségi kábelért. Már csak azért se, mert egy passzív kábel soha nem romlik el, ha nem éri fizikai sérülés. Eleve feltételezhető, hogy a minőségi kábel csatlakozói aranyozottak, tehát az oxidáció se probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #51826 üzenetére
HDMI kábelről volt szó, ha egy 18Gbps-es kábel tudja a névleges sávszélt, akkor azzal nagyon nem lehet baj. Amit mondasz az inkább analóg jelátvitelnél lehetséges, habár ott eleve sokkal bonyolultabb a helyzet.
-
troll81
addikt
Akkor a médiában lévő inakustic hama drágább kabelei elegendő például??? Nem szeretnék bele kavarodni a kabel mizériaba de x... T se vénnek bármi olcsó
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #51824 üzenetére
Persze, pont azért nem preferálom a no name cuccokat. Vagyis csak ha tényleg nagyon olcsó és valaki ajánlja hogy az adott cucc tényleg jó.
-
Joshi
titán
válasz Celtis #51818 üzenetére
Digitális jelnél is fontos a jó minőségű kábel, ráadásul sokszor elsőre nem is veszi észre az ember a ritka és apró képhibákat. Érdemes neves gyártó termékét vásárolni, mert az már egy garancia arra, hogy az tényleg tudja amit ráírtak. Általában a no name gyártókkal vannak a bajok. Viszont ha van egy no name kábel aminél semmilyen gondot nem tapasztalunk, akkor természetesen meg lehet tartani, nincs azzal semmi gond.
(#51821) hjtz4t3wrseg én is sokkallok egy 1.5m-es kábelér közel 20k-t, pont ezért írtam példának az Audioquestet. Ez is egy neves gyártó csak olcsóbban. Na nem mintha az Audioquestnek ne lennének drága kábelei.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Nem szeretnék ráerőltetni senkire,semmit sőt kételkedni sem akarok abban, hogy az illető mit tart megfelelő terméknek.
Én csak azt jeleztem,hogy nálam is megfordult több garnitúra (1 garnitúra az 3db )de egyik sem volt megfelelő pedig nem volt túl nagy elvárás./ TV-AVR-médialejátszó-PS4Pro ez ugye 3 db kábel )
Többszörösét költöttem el /és dobtam a szemétbe/mint a fent említett kábel ára míg megálltam ennél!
Ez bejött működik minden !
Persze vannak ennél jóval kedvezőbb árú kábelek amik biztosan jók, és ennél jóval drágábbak is amik nembiztos hogy jók is
Egyén függő !
-
AL
addikt
Szia. Nekem is már sokan mondták, hogy nem lehet különbség a kábelek között, ha az adatait egyformák. Pedig vannak. Én még nem vettem 2 azonos minőségű kábelt. Mindig látszik valami kis, vagy nagy eltérés a képminőségnél. Jelenleg zajszűrős 5 csillagos Hama kábeleket használok és jobbak a korábbi azonos besorolásu kábeleknél. Nekem is villamosmérnök bizonygatta, hogy ilyen nincs, az lehetetlen, de jobban hiszek a szememnek. Üdv.
-
sting2
addikt
OFF
Igen, ez sokaknál így van aztán amikor bekötsz egy AQ Coffe Hdmi kábelt (mert mondjuk 55K az eredeti 140K helyett) és látod azt a jó értelembe vett "digitális javulást" , hogy még a tévéd is belezavarodik..., hát nem tudom.
Persze, még ezen az áron is merő túlzások ezek de nem, nem fogom letagadni senki előtt, ha elsőre, másodikra, másnap reggel is azt tapasztalom egy ilyen kábelcserénél, hogy minden aspektusában nekem " szebb, jobb, magasabb színvonalú " lett a kép ..
OnSound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Celtis
veterán
Az XF9005-höz felesleges az Ultra high speed kábel, nem támogat a TV olyan formátumot, amihez ez kell. Elég a sima Premiun High Speed kábel. És ebből sem csinálnék faxnit. Nem kell drága. Egy kábel vagy működik vagy nem; képminőség különbség a tudomány jelenlegi állás szerint nincs és empirikus tesztek sem igazolják hogy lenne. Kár erre a pénzt fecsérelni.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #51816 üzenetére
Egy Audioquest Pearl bőven jó, ráadásul 15k-ért abból 3m-t kapsz.
ui.: sőt, CLUB3D Ultra High Speed 2.1 HDMI kábel, 10K, 120Hz, 3m Ezen aztán tényleg minden átfér.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz hjtz4t3wrseg #51814 üzenetére
a főnököm 85 colos sony tv je tetszett meg.hogy nekem is legyen át kellene rendezni a nappaliban mindent.
Így ez jó lesz akkor megy a tv a falra és kész. -
troll81
addikt
válasz hjtz4t3wrseg #51812 üzenetére
Volt vetélytársa a 85 col...de nem rendeltem at a nappalit.
-
troll81
addikt
válasz hjtz4t3wrseg #51809 üzenetére
Köszönöm bár hosszú idő volt dönteni...de ez a max ami elfér jelenleg.remelem beválik és kibirja a háti idő t simán.
-
troll81
addikt
sziasztok akkor holnap haza hozhatom [link] ezt a tvt ? konzol holnapra ideér elvileg.
cél: tv netflix youtube kb jelenleg itt ki is merül
[ Szerkesztve ]
-
kuksa90
őstag
Szerintetek a 75XG8096 elbírja a KODI- t? Egyelőre csak HD, később 4k... Vagy médiaplayer?
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
HunChris
senior tag
válasz HunChris #51805 üzenetére
Esetleg ha valaki tesztelni akarja a készülékét, itt a klipp: Selena Gomez - Come & Get It
-
HunChris
senior tag
válasz Beri78 #51804 üzenetére
A Philips és a Sony közül a Sony a jobb választás. (Bár az IPSnek előnyei is vannak, de hátránya is.)
Philipsnél nasról játszottam le mkv-ket, és már mindent kicseréltem, de még akkor is problémás volt a lejátszás a beépített lejátszóval, vlc-vel jobb volt a helyzet, de nem tökéletes. (volt hogy megakadt film közben, vagy elkezdett akadozni előtte mielőtt megállt/kidobott...) Azóta már lehet javították, a kinézetted újabb típus. Amit viszont nem valószínű, hogy korrigáltak benne az a gyors mozgásoknál a kockázódás. Ha kikapcsolod a mozgáskorrekciót, megszűnik a jelenség.
Több éves youtube videót is találtam a Philipsel kapcsolatban ugyanilyen jelenséget mutattak, átlag felhasználó észre sem veszi, de a Philips nem töri magát a hiba javításon.
Viszont az Ambilight kárpótol, főleg ha össze van kötve HUE izzókkal a szobába.
Fentebb linkelt XF90 biztos jobb lenne, ha jól olvastam még holnaptól lejön 100 euró belőle, csak német ismerős kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Beri78
őstag
válasz HunChris #51791 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kimerítő választ.
Ez a hálózat eldobálás elég rossz hír. Nem szeretek bütykölni már , a Sony ilyet nekem soha nem csinál. Bedugom a kábelt, kodival smb, és több éve hiba nélkül hozza a router-re kötött winchesterekről a dolgokat. Mennyire sokszor csinálja? Mert ha havonta egyszer, akkor még újraindítom, de ha naponta, akkor a gyerekek mesesorozatainál biztos lesz gond
Régebbi Sony-t nem találok nagyon, és az XG85 ára nekem már magas. Asszonynak így is nehéz lesz megmagyarázni a vásárlást....
Nekem tényleg az a lényeg, hogy stabil legyen. Netflix menjen (nem kell 4k), és a Kodi is könnyen testreszabható legyen - tudjam csatlakoztatni a router-winyó párosom rj45-tel, és a 720p-1080p filmek akadásmentesen menjenek.
Nem tudok még mindig dönteni
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #51800 üzenetére
Hopp bocs, úgy láttam hogy 55-ös van a mediamarkt-os linken, de tényleg 65-ös. Így már más a helyzet, tényleg jó az ár, a különbséggel arányosan valóban nem tud többet képminőségben az XG.
Nagy differencia viszont a beépített SoC, ami az XF90-ben sajnos még sokkal lassabb és "butább" mint az XG-ben lévők (Android 9 pl. nincs az XF90-re és nem is lesz.. "kivételesen" nem a Sony, hanem a SoC-ot gyártó MediaTek miatt, aki nem adja ki az ehhez szükséges frissítéseket). Tehát ha sok feladatot szánnál a beépített Android Tv-nek, akkor felhasználói felületben, jövőbeli támogatottságában azért jelentős a különbség az XF90 és az XG95 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest