Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kdavid86
tag
válasz
Celtis #48798 üzenetére
Mikor bekapcsol a TV áramtalanítás után, azért kell legalább 1 perc mire bejön a kép és még újabb 1-2 perc mire elérhető a menü. ezen felül, ha éppen úgy gondolja a TV, hogy frissít valamit, akkor megint csak előjön az 5-10 mp input lag. Ez utóbbi szükségtelenül sokszor előjön nálam az utóbbi időben. (55xf7596)
-
Celtis
veterán
válasz
szanozs #48793 üzenetére
Ez csak valami hisztéria az android lassúsága körül. Mégis mire használja a TV menüjét, aki szerint lassú?
Itt egy videó, ahol az ember mászkál a menüben. Mire nem elég ez a gyorsaság kérdem én. -
törölt tag
Esetleg ha valakit érdekel [itt] egy alapszintű kalibrációs folyamat.
-
ozzy711
őstag
válasz
Snoop27 #48794 üzenetére
" viszont focinál a labda mozgása nem folyamatos, ez ami zavar."
Ha 9005-öd van, akkor valamit nagyon rosszul állítottál be, mert pl. pont a "focilabda" ( teniszlabda stb. ) ami totál folyamatosan gurul, repül, ellentétben pl. egy Samsung tévével, ahol kissé darabos vagy "fénycsóvát" húz mint egy üstökös.
-
nismoka
addikt
válasz
Skorpio.59.j #48790 üzenetére
Semmi baja az androidnak, frissíteni kell 8-ra és ennyi. Tény hogy lehetne gyorsabb de abszolúte használható, nem kell tele szemetelni mindenféle haszontalansággal.
-
Skorpio.59.j
tag
Kérdezném a 65”/9005 -ös tulajoktól,hogy az androiddal hogy vagytok megelégedve ?Szemezek a tévével ,de akár hol olvasok utána kap hideget -meleget a droid miatt.Még a what hifi is csak jókat ír róla(tv),de az androidot nagyon lehúzza: lassú ,darabos,fagyós...
-
atees
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48785 üzenetére
Vhogy a gyari beallitas nekem sarga és mintha tompának érezném a szineket, illetve erős a kijelző fényereje de nem fényes. Ha érted, hogy mit akarok mondani
-
Quqesz
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #48785 üzenetére
Így van, nekem sem jön be az rtings féle, de kiindulási alapnak jó lehet....
-
atees
őstag
Sziasztok! 9005-os sony kepbeallitasokra van valami jol bevált? A gyáriaktól nem dobok hátast
-
oxide83
aktív tag
Nálam is behalt az Archos player, folyton kilép pedig ez a legjobb, én PC-ről használok Plex Media Servert és a Kodi-val vagy az SPMC-vel nem tudom kiváltani az Archost mert egyik sem ismeri fel as PC-s filmes könyvtáraimat. Sőt az SPMC most már semmit sem ismer fel, ha rárakok a TV-re külső HDD-t annak a tartalmát sem találja, nálatok is ez a helyzet aki használ SPMC media playert?
-
kriszti@n
tag
/%Xf9005v archos foyamatosan kidob.valami ötlet?
-
dezka1976
újonc
Sziasztok! A segítségeteket kérem. Van egy 49xf7596-osom, amit NAS-al használok. Tegnap este óta az Archos player indítás után kilép a főmenübe. El kezdi keresni a hálózaton a tartalmakat, de utána kilép. újra telepítettem, de semmi sem változott. Amíg nem keres infót a filmekről addig ok, de utána kilép. Valami ötlet?
-
Isti0221
tag
Tv-műsor felvételkor miért mentheti el a fájlt rossz elnevezéssel a TV? Guide-ban megjelenik pl NFL... és totál más néven pl. EB selejtező menti el a meccset. Logikát még nem találtam a hibában.
-
okoska74
senior tag
válasz
wrathchild #48762 üzenetére
Egy asus n65u -val ugyan így jártam
Kipróbáltam szinte mindent de csak egy rövid ideig működött rendesen a legjóbb esetben. Az 5G vel volt a legrosszabb, de még kábelesen se volt valami fényes.
Valamiért nem szereti az asust vagy csak hibás darabokat fogtunk ki.
Viszont a TP-Link AC1200 -asal tökéletes elsőre bármilyen kapcsolaton.
A hangvezérlésre viszont javaslom a távirányítóban az elem cserét. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Töröld a wifi kapcsolatot a tv-n, majd add hozzá újból. Indítsd újra a tv-t/routert. Ha nem segít egy gyári vissza lehet kellene neki.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48771 üzenetére
Igen én mindenféleképpen kötnék 5 év garit.
-
Dareiosss
senior tag
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Skorpio.59.j #48747 üzenetére
Ezt hol olvastad ?
-
blakey
titán
válasz
2,4GHz-en 1-11, 5GHz-en 36-48 közötti csatornákat válassz és lehetőleg olyat ami "szabadabb", mobil app-al ellenőrízhető. Nem kell különösebb beállítást eszközölni, a router jó cucc, azzal maximum akkor lehet gond ha hardveres a hiba.
-
wrathchild
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Családban KD55-XF8505 TV vígan működött, de gyenge volt a lakásban a wifi jel. Vásároltak egy Asus AC65P routert és azóta több probléma is jelentkezett, részben a TV-nél: a wifi jel így sem stabil, sőt, úgy érzik, a 2G jel egyenletesebb, mint az 5G.
A korábban kifogástalanul működő TV hangvezérlés azóta vagy egyáltalán nem reagál, vagy akadozva, a több szavas parancs utolsó szavát érti csak.
A router valószínűleg nem a legoptimálisabban a TV asztalon van a szolgáltatói modem és médiabox mellett. (de korábban is innen jött a wifi jel, a szolgáltatói modemből).
Kérdések:
ha a mobilok és laptop látja a wifi hálózatot, bár néha gyenge a jel, attól valószínűleg a router telepítése megfelelő volt, ugye (csak rossz az elhelyezés)? ha nem az lenne, nem látnának jelet a készülékek.?
Fentiek alapján mi lehet az oka a TV hangvezérlés akadozásának, hibájának?
Egy router telepítésénél szükséges valamit a TV beállításokban még módosítani (a hálózat kiválasztásán kívül)?
Utóbbinál 2G helyett 5G jel választása esetén van plusz teendő?
Köszi! -
matt22
tag
válasz
saeed8 #48749 üzenetére
Ha webes felületen belépsz a Netflix fiókodba akkor tudod állítani az alapértelmezett felirat tulajdonságokat. Állítsd félig áttetszőre (transparency) és/vagy fehértől eltérő színűre. Ezután már a TV-n lévő app is ezt a beállítást fogja használni és így nem sül ki a szemed HDR módban sem.
-
atees
őstag
Sok olvasás után megrendeltem a telekomtól az 55ös 9005-öt😀 Már alig várom, hogy kihozzák😅
-
saeed8
tag
válasz
Dale Cooper #48751 üzenetére
Köszi a segítséget. Az a helyzet, hogy a tv Netflix alkalmazását használom, a laptopom nincs olyan erőben, hogy elvigyen ilyen tartalmakat.
De egyébként egy nagyon jó ötlet lenne. Mondjuk az lenne az igazi ha a felirat színt Netflixen is lehetne változtatni. -
saeed8
tag
válasz
Köszi a választ
Ahogy HDR-be vált a tv, max-on van a fényerő is és a kontraszt is. Próbáltam tegnap csak a fényerőt lentebb venni, úgy 20-25-re, de elég sötét lett a kép.
Mondjuk ott már persze nem volt bántó a felirat, de a képen látszódott nagyon a fényerő hiánya.
Próbáltam a kontrasztot is húzni lentebb, ekkor a fényerő maradt, de így sem az igazi. Úgy is próbáltam, hogy ebből is kicsit abból is kicsit.
Na végül így néztem meg, de a kép sem volt az igazi és a felirat is még mindig erős volt. Főleg sötétebb részeknél világított a felirat körül. Nem volt kellemes nézni.
Esetleg más opció? -
TCr
veterán
válasz
A HDR-nek kell a magas fényerő.
-
saeed8
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pár hete vásároltam egy 55xf9005-ös tv-t.
Igazából nagyon meg vagyok vele elégedve csak a Netflix-nél akadt egy apró problémám.
Tegnap este néztem meg első filmemet a Netflixen ami feliratos volt. A kép gyönyörű volt, de a felirat a szememet kiégette. Néztem, hogy alapból a fényerő és a kontraszt fel van húzva maxra, de igazából úgy veszem észre, hogy így lenne a jó.
Próbáltam picit állítgatni, ezt lentebb azt lentebb, de ha a felirat nem vakít akkor már a kép elég sötét lesz.
Tudnátok segíteni, hogy mit próbáljak meg lentebb venni, hogy a fényerő megmaradjon, de a felirat se vakítson.
A full csomagot használom a Netfixen és a tartalom HDR-es volt. -
Celtis
veterán
válasz
szasza0608 #48741 üzenetére
Pár alap dolog.
- A TV-n a HDMI-ARC jelölésű bemenetet legyen a soundbar HDMI-OUT ARC kimenetével összekötve.
- A TV-n legyen a Bravia sync engedélyezve
- A TV-n legyen a hangprojektor kiválasztva hangeszközként.
Ha van rá lehetőség, a soundbar-on csinálj egy teljes reszetet.Ja, és az nem igaz, hogy az optikán jobb minőségben menne át a jel.
-
Sziasztok,
adott egy sony kdl-60nx720-as TV ami lekerülne a falról, de sajnos elkeveredett a talpa. típusában tudnátok segíteni? próbálnék szerezni hátha találok eladót a neten.
köszi -
Celtis
veterán
válasz
Infernohun #48739 üzenetére
A wihez ennek semmi köze. Továbbra is azt gondolom, hogy a VLC smb megosztást lát. Valószínűleg a windows-on kikapcsoltad véltelenül a DLNA média megosztást vagy valami frissítés keresztbe tett neki.
Én szeretem a Kodit. A legnagyobb előnye, hogy nem fájlcímek között kell böngészni, hanem egy videotékában címmel, tartalommal, borítóval. -
Celtis
veterán
válasz
Infernohun #48737 üzenetére
A gyári alkalmazások nem látják a hálózati megosztásokat (smb), csak a DLNA-n megosztott tartalmakat.
Ha ragaszkodsz a gyári lejátszókhoz, még reszelgesd a win10 média megosztást vagy maradj a VLC-nél, de még inkább a Kodinál. -
Infernohun
tag
Sziasztok ! Volna nekem egy 55W809C tipusú Sony tv-m.
A hálózatra kábellel kötöttem rá a router-re,az hogy lehet hogy a VLC app látja a számítógépem,de az alap Video és Music app nem ? Az alap Win 10-es média alkalmazást használom. -
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
szeretnek vásárolni egy KD 65 XG 8196
tipusu készüléket!
kinek van esetleg tapasztalata vele?nagyon megköszönném a segítséget!
-
Celtis
veterán
válasz
szasza0608 #48710 üzenetére
Működnie kellene. Mi a soundbar típusa?
-
törölt tag
Hali Sracok,
az XF900-at ajnalottatok nehany napja. Ezt meg kellene venni, jol gondolom?
https://www.saturn.de/de/product/_sony-kd-65xf9005-2391115.html?rbtc=ide%7Cpf%7C2391115%7C%7Cp%7C%7CKoszonettel,
alek
-
sting2
addikt
-
ArGab
őstag
válasz
Gorgonka #48712 üzenetére
Egyetértek. Tegnap hoztuk el és raktam össze az a 65XF9005-öt, ami egy 55W755C-t vált. Mellesleg megjegyezve szerintem lehet kiárulták az egész raktárkészletet a mostani akcióval. A központi szalonban a teljes eladótér ezekkel a tévékkel volt telepakolna, megcímkézve.
Visszatérve a tévére, egészen pazar az a képminőség amit produkál. Más nem volt kéznél, úgyhogy gyorsan egy Netflix csomagváltást csináltam és próbaképp betettem az Our planet-et és hát olyan szemet gyönyörködtető volt a látvány, hogy elpakolás helyett ott ragadtunk és végig is néztük az első részt. Az a színvilág, dinamikatartomány amit produkált egészen bámulatos és azt kell mondanom nagyon jó kis tévé az a W755 de ebben a tekintetben össze sem lehet hasonlítani. -
jófejsrác
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48720 üzenetére
Tévé tanácsadást kértem nem pénzügyit
, szerintem semmi baj nincs a 0 thm-es konstrukciókkal függetlenül attól, hogy meg tudom venni egyben is - pusztán jobb érzés nem egyszerre kiadni ennyi pénzt, mint mondjuk 10 hónap alatt összesen.
A GOW és a HZD már a jelenlegi tv-men is elég durván nézett ki. A GOW-t biztosan újra fogom játszani, a HZD szerintem csak pár quest-et. Jövőre a Last uf Us 2 biztosan meg fogja hálálni az új tv-t
.
@Piftuka Igen, ilyesmire gondoltam én is inkább akció terén, nem feltétlen a 0 thm-re.
Mint ahogy most a Sony 9005F tévéje is le van akciózva.
-
Piftuka
veterán
válasz
jófejsrác #48718 üzenetére
Mivel neked nem sürgős, ahogyan említetted, valóban érdemes várnod tavaszig.
Jönnek a 2020-as modellek; az "első fecskék" valamikor az év eleje és március közötti időszakban. Majd a paletta - mint általában - május-július között lesz teljes.
Ezekben az időszakokban előszeretettel adnak nagyobb kedvezményt az előző évi modellekre, hiszen azokat "ki kell pörgetni", az újaknak pedig kell a hely.
Különös tekintettel érdemes ilyenkor (is) a Media Markt akcióit figyelni, valamint bemenni az áruházaikba. Sokszor az utolsó darabokat egészen nagy (~40-50% körüli) akciós áron adják, hogy az ne "nyomja tovább" a raktárkészletüket, és hogy a polcokon legyen helye az új sorozatok tagjainak. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Talán itt
-
junior11
veterán
válasz
szasza0608 #48715 üzenetére
Nekem az NX710 kb 2 hétig új tv szagot adott.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Gorgonka #48712 üzenetére
Ha kicsit visszagörgetsz akkor láthatod, hogy engem is a HDR érdekel inkább. Csak fentebb a 4K-n ment a "vita"
. Egyelőre marad a porondon a kd 55xg9505, de ha jövő tavasszal az LG C9-re lenne valami klassz akció akkor az lesz a befutó.
Köszi a megerősítést.
Most, hogy játszom a Death Stranding-el valami eszméletlen szépek a tájak ahova elkalauzol a játék. Mintha Izlandon járkálnék valós időben
. Úgy gondolom itt a HDR még többet dobna a játékon. Ha lesz új tv akkor meg szerintem újra nekiugrok a God of War-nak és a Horizon Z Down-nak.
-
Piftuka
veterán
válasz
szasza0608 #48715 üzenetére
Teljesen normális jelenség. Néhány óra használatot követően már nem fogod érezni.
-
szasza0608
csendes tag
Enyhe égett műanyag szag általános az új tv-nél? Gondolom csak az elején lehet érezni. Kd55-xf9005-ről van szó.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
jófejsrác #48707 üzenetére
Szerintem a 4K-ra váltás nem volt akkora nagy szám, de a HDR-re még mindig rácsodálkozok néha, pedig nekem csak IPS paneles TV-m van. A Netflixen pedig sok HDR tartalom van. Persze önmagában nem teszi jobbá az adott műsort, mert ha valami szar, akkor HDR-esen is szar lesz, de aha valami jó, akkor viszont szerintem hozzátesz az élményhez.
Számomra a technológiai ugrást most a HDR jelenti, nem a 4K. Elég nagy kiadás tudom, de ha már felmerült benned a gondolot, akkor úgy is addig fogja piszkálni a fantáziád, mig...hát, mind tudjuk itt, hogy mi lesz -
hcs57
addikt
válasz
Dugd össze HDMI kábellel.
-
szasza0608
csendes tag
sziasztok!
Hangprojektor témában kerném segítségetek.
Vettem egy új sony tv-t, amivel nem akar tv forráson csatlakozni a samsung hangprojektor. (Régi samsung tv-vel úgy csatlakozott.) Bluetooth forráson oldottam meg, de így nem kapcsol ki és be automatikusan a tv-vel együtt. Van erre vmi megoldás vagy ezt így kell használnom ? Köszi előre is a segítséget! -
jófejsrác
senior tag
válasz
akisbandi #48708 üzenetére
Kicsit még várok, mert valóban nem égető. Ha jól emlékszem januárban szoktak lenni extra akciók meg 0thm-es elhozások (kényelmi szempontból).
A kérdés még az, hogy mit tudok csinálni a jelenlegi tv-mel? Már lassan 100K Ft-ért is lehet kapni 4K tv-t, aki meg csak számok bűvöletében ér, hiába magyaráznám, az én tv-m jobb
Szóval csak akkor lenne új tv, ha a jelenlegit el tudom passzolni.
Plusz elkezdett bizgerálni az LG-nek a C9-es OLED tv-je, de az durván drágább mint a Sony az én zsebemhez mérve.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
jófejsrác #48707 üzenetére
Egyértelműen nem, nyugodtan vedd meg. Igaz én csak 49"-on nézem, de nem bántam meg, annak ellenére, hogy esténként elalvás előtt jól esik nézni a plazmát
Ha nem kellett volna átalakítani a nappalit hozzá, akkor bizony itt is 65" lenne. Tény, hogy nincs nagy tévé.
A Netflix pedig úgy jó, ahogy van, rengeteg a Dolby Vision tartalom és kiváló a kép. -
jófejsrác
senior tag
Úgy látom akkor egy Sony KD-55XG9505 még sem lenne olyan szar választás arra amire nekem kéne, lévén hogy tőlem indult ki a netflix 4K mizéria
.
-
Dareiosss
senior tag
Te nem tudom mit nézel, de ez nem így van. Először is attól is függ, hogy milyen a netflix minősége, hogy melyik csomagra fizetsz elő. Csak a Prémium csomag (4000 ft) csomagnál ad 4Kt, a többinél csak HD. Továbbá a netflix a netkapcsolat sebesség alapján is állít a felbontáson, ha rossz a neted átáll kisebb felbontásra.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
"Netflix 4K-ja szerintem egy vicc "
Azért ez így ebben a formában nem igaz !
Nem kellene félrevezetni a fórumtársakat !
Nálam pl a ZF9-en gyönyörű a Netflix HDR-ben is ! ( van rajta egy "Netflix kalibráció" opció )
És más tagok is megelégedésre használják az előfizetésüket.Szerintem jófejsrác kollega is elégedett lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Formula-1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest