- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Plazma TV topic
- OLED TV topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Windows titkosítás, Bitlocker
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 40xx > 50xx ki megy, ki marad, és miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MODERÁTOR
Én is ráengettem valami frissítést a napokban az XF7596-ra és szerintem is hiba volt.
A home gomb utáni menüt megint jól megkavarták, nem szép és nem átláható.
Az egész TV mintha lassabb lenne, pl a hangerő növelése és csökkentése mintha beakadna, majd hirtelen felugrik.
Kezdték annó a plex-el hogy frissítés után gagyi kinézetű lett, most meg a Tv.
Jó az irány.20 éve a Prohardveren
-
WaterWave
veterán
Miért nem lesz rá 9-es? Mert hogy az xe-re nem lesz megértem, de xf-re miért nem?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Például mióta felkerült az Android™ 9 Pie azóta a "csatornakereső " vízszintesen görgethető sávjában ki sem írja hogy éppen mi megy az adott csatornán,csak egy üres mező van, egészen addig míg manuálisan nem váltogatom a csatornákat,utána már kiírja.
most ezért is forduljak a Sony-hoz ?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #50693 üzenetére
Szerintem nem kamu, legalábbis a HDR az tuti nem az. A többcsatornás hangra nem tudok mit mondani, de az is biztos hogy a Sony beépített Youtube lejátszója se egy combos szoftver. Szóval vannak itt gondok rendesen.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Csaba No. 1 #50692 üzenetére
Ez is csak humbuk !
Mint a sok kamu 4K HDR,meg 6K meg 8K videó !Azért van rengeteg valóban gyönyörű uhd videó is szerencsére !
-
AL
addikt
válasz ginola #50686 üzenetére
Szia! 50-60 Hz a Sonynál 55 ös méretben VA panellel csak ezek vannak. 55xg7096, 7005, 7077 szinte ugyanaz, apró eltérésekkel, nem androidos. Az xf9005 és az xg9505 már komolyabb és 100 - 120 Hz. Természetesen drágább is. Egyik sem középtalpas, szerintem nékik nincs is olyan. Valamit változtatni kell ( márka, talp) Üdv.
-
Kaisho
kezdő
Igen 8-asra frissített. Akkor így jártam. Amúgy is terveztem hozzá tenni valamilyen külső eszközt. A rendszer nem rossz de mivel csak 2gb ram van benne sokszor beszaggatott a film. Főleg az elején. Az érdekes azhogy rajta van az Aida program és az azt írja hogy 1920x1080 felbontású a tv.
-
mexel
veterán
válasz Kaisho #50688 üzenetére
Sajnos én hallgattam az itt írtakra hogy frissítsek mert nagyon jó lesz, de a legnagyobb hiba volt. ez miatt azt hiszem a tv is eladásr kerül majd, én nem szenvedek vele. 7-essel minden működött ami kellett, gyorsabb is volt, a 8-assal csak szívás van.
7-essel sooha nem volt gond, örültem is hogysemmi olyan nincs amiért szidják a droidos tv-t, de a 8-assal sok minden megváltozott és az addig működő dolgok, ami miatt a droid kellett használhatatlanná vált.
Most egy tv boxot kellett mellé tenni ami már feleslegessé teszi a droidot.
Nekem droid nélküli sony-m van és azt hsizem ezentúl is csak az lesz. -
ginola
addikt
Sziasztok
55-60-as méretben keresek tv-t.
Elvárásaim:
Nem 60 Hz-es panel.
Középtalp.
VA panel.
Ár/értékben kiváló.Köszi előre is.
-
Kaisho
kezdő
Sziasztok!
Van nekem egy sony xf7596 tv. Tegnap kiírta hogy frissités érhető el. rányomtam hogy akkor frissítsen. Azóta viszont Pendriveról nem játszik le semmit, nem is látja. Kodi-t és vlc-t használok. Újra is telepítettem őket de semmit nem használt.
Lenne erre valami megoldás vagy beállítás? -
mano42
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #50683 üzenetére
Tudtommal a youtube nem tud sztereonal többet.
-
Csaba No. 1
tag
A tv 55XF9005, Netflixre kapcsolva automatikusan átkapcsolja a házimozi erősítőt Dolby Digitalra. Szuper hang. Youtube-nál nem teszi, pedig tele van a youtube dolby beállítási klippel. Gondolom csak dolbys a hangja.
Szerintetek mi lehet a gond? Nem találok a Youtube-on beállítási lehetőséget. Gondolom itt is automatikusan át kellene kapcsoljon Dolbyra, mint a Netflixen. Még az M4-en is átkapcsol Dolby Digitalra. De a Youtube-on nem, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz hegylako01 #50676 üzenetére
Na jó, de ezt Sonyék is tudták. Technikai akadálya nincs, mégsem működik ahogyan elvárható lenne.
-
salapp
addikt
válasz inci67 #50679 üzenetére
Szia, javaslom ezt a fórumtársat megkeresni a problémával, első sorban telefonon, sms-ben, mert úgy látom, ide ritkán van ideje belépni mostanában.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
inci67
tag
Helló. Van ilyen tévém sony kdl-40u2530. 1 szer csak 1-ik nap kikapcsolt, bekapcsoltam 3 másodperc ki kapcsol. Hang van ha a csatornát váltok vált. De mintha valami relé, biztosíték ki oldana. Kattan 1-et és 2 másodpercen belül ki kapcsol, mindig. Mi lehet a baja? Gondolom nagy baja nem lehet. Ötlet tipp javaslat. Kösz.
-
szaszapi
őstag
válasz icemad #50677 üzenetére
Az a decemberben kiadott frissítés volt, amit te nemrég kaphattál meg mint OTA frissítés. XF szériára meg a régebbi modellekre egyelőre nincs frissebb kiadás. Nekem annyit írtak, hogy android hibajavító csomag frissítés még fog érkezni, de xf szériára android 9 már nem fog érkezni sajnos!
-
-
gabro0
őstag
A Sony meddig szokta szoftveresen támogatni a tévéit?
Van egy KDL-40WE660 modellünk és ugyan nincs gond vele, de korábban belefutottam kisebb hibákba. Pl. 32 gigás háttértár kell a felvételhez, de a 32 gigás drive-ra azt írja nem elég nagy. OSD bug is volt, meg kicsit lassú a menü.
Miután frissítettem a mostani verzióra (v8.464), a sebesség észrevehetően jobb lett, csak azóta eltelt bő 1 év és nem láttam frissítést. Kíváncsi vagyok ennyi volt, vagy még van esély hibajavításokra. -
soadzoor
csendes tag
válasz soadzoor #50672 üzenetére
UPDATE: sikerult megoldani, ennek a telepitesevel: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ndcsolution.androidtv.leankeykeyboard&hl=en_US
-
soadzoor
csendes tag
Na, találtam valamit, ami android 8-on jó volt, 9-en viszont egyelőre nem: az usb-s wireless egeret physical keyboardnak érzékeli, ezért a virtuális keyboardot nem jeleníti meg, pedig szükség volna rá. Egyelőre sajnos nem találtam erre megoldást.
-
sting2
addikt
válasz ProEvoFan #50662 üzenetére
Arra én is, de inkább majd jövő tavasszal, mert addig csak " maszatolas" lesz úgy is a nextgen konzolokon.
Talán ez is lesz olyan jó cucc mint a XE sorozat.
Ha meg nem, jöhet a C9 vagy CX LG Oled.Salapp
De itt mi direkt a Gamer ficsorokre csorgatjuk..
Az XF még sajnos csak Ready ebből a szempontból, nem natív kijelzo.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
ProEvoFan
nagyúr
Nem.
Mert játékra lesz a tv, így úgy döntöttem, hogy várok további akciókra vagy az új tévékre, ami a foci EB alatt remélhetőleg jó áron lesznek.
Nem kapkodom el.
Az xf9005 egy kurvajó TV, lehet később megbánom a döntésemet... -
ProEvoFan
nagyúr
X900H kezdő árra kíváncsi vagyok.
Minden van benne amit egy konzolos gémer kívánhat. -
Dolphine
addikt
Hogyan lehet rákésnyszeríteni a letöltött appokat a frissítésre?
Adott egy XF9005, a napokban jött egy OTA frissítés, frissítettem, de az asztali gépről (LAN-on kapcsolódik a halózathoz) nem lehet castolni semmit. Nem tudom, hogy a frissítés miatt, vagy a Chrome hülye megint.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
vlevi
nagyúr
válasz runner 125 #50658 üzenetére
gyakorlatilag "csámpás" lesz a láb..
Szerintem kifelé fordítva is csámpás
Egy oka lehet, hogy így befelé tedd, hogyha kicsi a TV asztal, és lelógna a lába.Az, hogy instabilabb lesz, nem tudom mennyire számít. kb 5-ös erősségű földrengés kell hozzá, hogy kiderüljön, de akkor meg már mindegy...
Vagy, hát nem tudom, mire gondoltál? Mert azért oldalra nem nagyon dőlnek ezek a tv-k.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz merqree #50657 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, amikor íródott a kérdés.. másfelől szertintem iszonyú hülyén néz ki úgy, gyakorlatilag "csámpás" lesz a láb..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mzso
veterán
Az vajon miért van, hogy a KD-49XG8396-nél nincs elérhető kontraszt, szín, fényerő adat DS-en de sok más (akár Sony) aktuális típusnál meg van?
-
mexel
veterán
Androidos Sony-n a bemenetek állítgatásánál nem tudom eltüntetni valahogy hogy ne írja ki a HDMI3-ra hogy:
Recorder1 (HDMI3)
CoreElecés még külön a neki adott címkét is? ( arra beírtam hogy TV Box)
Miért ír ki kettőt? Logikátlan és csúnya is.[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz balint82 #50651 üzenetére
Egyelőre nagyon bejövős a tv, bár a WiFi helyett inkább lan lett,azzal jóval stabilabb.
A sima tv műsorok program guide-nál van olyan opció, hogy ne egyesével kelljen nyomogatni lefelé/felfelé, hanem mondjuk egy oldalt ugrik rögtön?
Korábbi sony tv-men (nem droid) a piros és a zöld gomb volt erre a funkcióra.Google Pixel 4a
-
balint82
senior tag
Köszi srácok a tanácsot, most hoztam el mm-ből 269e - 10%ért egy 55-ös xf9005 - t.
Este unboxing
Google Pixel 4a
-
-
ProEvoFan
nagyúr
Sony 55XF9005 tulajdonosoktól kérdezném.
Van ez a videó.A srác befelé állva szerelte fel a talpakat.Valaki próbálta így talpra állítani a TVt? Vajon így is ok, stabilan áll?Tudom, fura kérdés, de fontos kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Márky
tag
válasz soadzoor #50645 üzenetére
Helló,
én január óta használom a 9est ilyen tv-n.
Hdmi arc problémát észleltem(erősítő van rákötve és néha elnémul, írtam a supportnak, dolgoznak rajta, illetve vizsgálják a problémát) , de az a 8as alatt is megvolt nekem. És a Sony communityben is szenved más is vele.Gyorsnak gyors, talán még gyorsabb, mint a 8al. Egy két újdonság jött az új verzióval, erről írnak egy jó összefoglalót a sony oldalán.
Szóval szerintem frissítsd bátran.
-
soadzoor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 65xg9505 tipusu tv-m, es ma szolt, hogy elerheto az android 9-es firmware update. Jelenleg android 8 van rajta. Nincs vele kulonosebb problemam, bar miota megvan (kb 4 honapja), azota kb 3-4-szer random ujraindult hasznalat kozben. De ez szerintem vallalhato.
Kerdesem, hogy probalta-e mar kozuletek valaki ilyen tipuson az android 9-et? Van barmi elonye? Sebessegben jobb/rosszabb, mint a 8? Elegge felek tole, mert ha nem jon be, akkor ugyebar nem lehet visszarakni a mostani verziot..
Barmilyen tapasztalatot ezzel kapcsolatban szivesen olvasnek.
Koszi -
looser
addikt
válasz SSJmeszes #50642 üzenetére
Ez engem is nagyon zavar, mintha folyamatosan indexelne. Nem tudom, itt le lehet-e állítani az eszközt. Másnap változatlan tartalommal rádugom a tévére és kezdi újra, akadoznak az sd felvételek is, kb. 1-2 percig. A kikapcsolás alatt a tv távirányítóján megnyomott kikapcsolás gombot érted? Mert az annyi egy androidos (vagy más okos) eszköznél, hogy a kijelzőt kapcsolja ki, a rendszer, ha nem állítottad le vagy áramtalanítottad, akkor zakatol tovább.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
XF9005 tv. Lehet valamit azzal kezdeni, hogy egy külső hdd-t tv kikapcsolás után ne pörgessen feleslegesen?
Zavaró is, meg nyilván a hdd nek sem tesz jót, hogy éjjel nappal megy.
Köszönöm!Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
mexel
veterán
Kezd megőrjíteni a tv a boxokkal együtt. Adott egy droidos tv amin sajnos frissítve lett az android 7 nyolcra. ( nagyon nem kellett volna)
Mivela kodi használhatatlan lett rajta így egy tv boxot tettem mellé. Végre minden beállítva, és CEC- el lenne használva mert szülő már megsuokta a Sony szép formatervezett távját.Idáig ez hibátlanul működött, ma bekapcsolás után nem működött. Megnéztem a Bravia Sync-et és azt írja hogy a TV Box a HDMI1-en van. Pedig a HDMI3-ra van kötve. kb 10x újraindítottam mindent, megmozgattama kábelt stb, de ő csakazt írta hogy HDMI 1. ( azon semmi sincs)
2 újraindítás után most látja hogy HDMI3-on van. Sajnos nem merem így itt hagyni, ez bármikor előjöhet azt hiszem.
Mi lehet az oka? Találkozott valaki ilyennel? HDMI kábel okozhatja? -
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #50639 üzenetére
..há sorry a postért, egy TV firmware frissítés megoldotta a dolgot. Eskü azt hittem, h nem bug, hanem valamilyen beállítási hiba.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy 65XF9005-ös tv-m és egy Yamaha YSP-2700 soundbar hozzá.
Összekötöttem HDMI kábellel az ARC HDMI - ARC HDMI ki és bemeneteken keresztül, illetve az optikai kábellel is, ahogy a leírása írta.
A fennálló probléma valszeg bagatel, de nem tudom mi okozhatja.
A coax-on csatlakoztatott, DVB-C (nincs beltéri külön!) helyi kábeltv csatornái közül a java részénél kb 1 másodpercig jelenik csak meg a kép a TV-n és utána eltűnik. Hang végig van, a soundbar-ból.
Mi okozhatja a problémát?Egyébként pl. ha tv-n, VLC-ből megnyitok egy filmet a NAS-ról, ott tökéletes minden - kép a tv-n és hang a soundbar-on.
Köszi!
-
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Sony Bravia 32w705c tévére tudok valamilyen módon apk-t telepíteni? Ezt szeretném feltenni: https://smartyoutubetv.github.io/
Utánaolvastam, az ES File Explolerrel elvileg meg tudnám nyitni a tévén és telepíthetném, viszont ha jól látom, ezen a tévén nincs Play áruház, ahonnan bármit is letölthetnék. Néhány gyári app van és ennyi.
Köszönöm előre is!
-
walter70
tag
válasz mano42 #50633 üzenetére
Nálam kb. fél évig ki volt írva,hogy jön majd az új android,aztán meguntam,megcsináltam a Sony honlapról,csont nélkül felment.Most viszont magától dobta fel a frissítést és meg is csinálta.
Régebben többször írták itt,hogy az androidra nem érdemes várni,meg kell csinálni a pendrive-os módszerrel.
A tv 65XF7596. -
ryu1
friss újonc
sziasztok
ősöknek van egy sony bravia kdl-32w600a készülékük, elég rossz a szemük, ezért feliratot akarok rajta nagyobbítani, de nincs ilyen opció, így gondoltam letöltök nekik egy vlc-t, de mivel a tv systemhez annyi van írva a specifikációknál hogy digitális/analóg, azt se tudom milyen os-el fut a tv. milyen vlc-t szedjek le a tv-re, ha ez egyáltalán lehetséges? (windows/androiddal próbáltam, egyik se jó)
köszönöm ha tudtok segíteni -
Quqesz
nagyúr
Most jött vmi frissítés ota az xf85-re...
Build 665451/szept1 a droid bizti szint.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
Celtis
veterán
válasz balint82 #50619 üzenetére
Nem egy kategória a 2 tv. Ennél az árkülönbségnél messze több a minőség különbség az xf9005 javára.
Semennyire nem lassú a keresés vagy betöltés. A betűk bevitele lassú, ha az ember a távirányítóról pötyög, viszont a beszédbevitel nagyon jól működik. Messze jobban, mint a konkurencia nem androidos TV-in. Legalábbis én ezt tapasztaltam. -
balint82
senior tag
Sziasztok,
Viszonylag sokat megy a youtube alkalmazás a tv-n, így akinek van xf9005 típusú Sony tv-je, meg tudná mondani, hogy mennyire lassú az alkalmazás / videók betöltése / keresése?
A mostani mm akción eléggé elgondolkodtam, viszont az Android és a tv kapcsolatáról olyan sok jó dolgot nem olvastam.Illetve kábeltv/hdd-ről film /youtube -ra használva melyiket ajánlanátok inkább ár/értékben?
55xf9005 243e
Vagy
55xg8096 170eEgy kdl-42w802a-t váltanának le.
Google Pixel 4a
-
-
-
válasz troll81 #50611 üzenetére
Ha sikerül, ha nem, már ebből is tanultál. Ezért nem értem az olyan embereket, akik kapásból rámondják, hogy hagyd a fenébe. Mindig tanul az ember. Volt egy idős kollégám, ő mondta, hogy a szakembert nem a kutya szarja. Szakember abból lesz, aki nem sajnálja a saját szabadidejét arra, hogy megtanulja, ami érdekli.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz troll81 #50607 üzenetére
Ha van hozzá türelmed, kézügyességed és érdekelnek ezek a dolgok, akkor vágj bele valamelyikbe. Egyik ismerősöm ilyen "hobbi szaki", mint te. Szabadidejében javít dolgokat, ha sikerül a műtét, akkor eladja. Elég szép mellékest tud így összeszedni, ráadásul szereti is csinálni. Én azt mondom, hogy vágj bele! Lehet, hogy nem lesz jó, lehet, hogy nem fog működni, de legalább úgy fekszel le este, hogy te mindent megtettél. Ha meg sikerül valamit megjavítani, az tényleg felemelő érzés.
És igazad van... Szegény ember vízzel főz.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
mzso
veterán
Helló!
Arra van esély, hogy a KD-49XG8396 ára jelentősebben bemegy 200 ezer alá? (Min. 15-20 ezerrel)
-
WaterWave
veterán
Pont tegnap olvastam, hogy az idei év xh9005 szériánál megszűnik a 49 colos méret, helyette az xh9505-be kerül, amit ha jól olvasok kicsit feljebb van pozicionálva.
Miket lehet tudni amik áttörő újdonságok az idei évben ezen termékcsaládnál?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
looser
addikt
Sziasztok!
49XF8505-ön a beállított csatornaváltást (nem az időzített felvételt, hanem amikor "magától" átkapcsol a tv a műsorra) azt hol lehet módosítani, törölni? Illetve még a 7-es droidban a Home gomb folyamatos nyomására bejött az alkalmazások bezárásának lehetősége, ez 8 alatt hogyan hozható elő?
Na még egy :-) Csatornaszerkesztésre a beépített lehetőségen kívül ugye van az a java-s alkalmazás (legalábbis 2018-ban még azzal szórakoztam). Létezik store-ban vagy egyéb helyen valami droid app, amivel a tv-n kényelmesen lehet törölni, átrendezni a csatornákat?Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- Tenisz topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Plazma TV topic
- OLED TV topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- OpenMediaVault
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest