Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
A figyelmeztetések nem elrettentésnek vannak, csak ezt mesélik be. Azért vannak, hogy a gyártók ezzel letudják a felelősségüket.
Egyébkéntmeg, pont azt érik el vele, hogy a dohányos, aki olvassa, tudat alatt ideges lesz tőle, és mit csinál a dohányos, ha ideges? Rágyújt...
Legtöbben azért nem veszik komolyan, mert szentül hiszik, hogy ezek a dolgok csakis másokkal történnek meg, nem velük. -
titán
válasz regvoltrossz #1798 üzenetére
Feneket van tisztaban vele és raadasul nem is veszi komolyan a figyelmezteteseket, amíg ovele nincs konkret baj. Azt valoban tudjak, hogy karos, de ha megkerdezed toluk, hogy mi a karos benne, 99%-a nem tudna egy peldat se mondani. Ez a cikk csak megemlít par dolgot, nincs benne vegulis semmi ujdonsag, csak mondom hatha erdekel valakit.
Sok sikert a leszokashoz!
-
regvoltrossz
aktív tag
Na az ilyesmiket nem szeretem! Aki dohányzik, - mint ugye a tegnapi napig én is -, az teljesen tisztában a veszélyekkel. Nem azért dohányzik, mert nem tud róla! Csak a nemdohányzók szokták azt hinni, hogy ez nincs így pedig rossz nyomon járnak!
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Sipi16
őstag
válasz regvoltrossz #1795 üzenetére
Írd, hogy mennyire tudsz élni nélküle. Én a heteket számolom. (Napokat szerintem felesleges.) Holnap lesz a második hete.
Milyen helyen dolgoztál?
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
regvoltrossz
aktív tag
20 évesen kezdtem el dohányozni. Érdekes módon nem szoktam rá sem a középiskolában, sem a fiatalkori bulik idején, sem a sorkatonai szolgálatom alatt. Pedig azt mondják aki ott nem tanult meg piálni meg bagózni ugye... Nos ittam annyit mint a többiek, ha megkínáltak akkor még egy-egy szál cigit is elszívtam, de semmit nem jelenetett számomra sem az alkohol, sem a cigi. Szóval egyáltalán nem szoktam rájuk, sőt az alkoholra soha nem is voltam
20 éves koromban kerültem olyan munkahelyre ahol szinte én voltam az egyetlen aki nem dohányzott. Az öregek gyorsan el is mesélték a titkát: ha cigizel, akkor óránként egyszer-kétszer tudsz egy kis pihenőt tartani, míg a másik besokall, mert a munkáltatót nem érdekli, hogy mindenkinek jár egy kis erőgyüjtés, kávézás stb, cigiszünetre viszont elenged..
Most 34 éves vagyok egyszer már másfél év időtartamra leszoktam. Tudom én voltam a hülye, hogy aztán visszaszoktam, nem kell a kioktatás!
Eléggé nagy bagós vagyok. Miközben csóró vagyok mint a templom egere, napi két dobozzal is elszívok.
Lényeg az, hogy mától kezdve újra megkísérlem a leszokást. Ha egyszer már másfél évre sikerült, akkor miért ne menne ujra ugye?
Mindenesetre ma még nem gyújtottam rá.
Ha érdekel benneteket írhatok még a későbbiekben ide.Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
titán
Mindegy mit csinálsz, csak foglald le magad, úgy sokkal könnyebb, mint otthon ücsörögni és elmélkedni a cigifüstön. Kaján szerintem ne fogjál, sok lesz egyszerre a megtartóztatásból, inkább egyél jóízűen amennyi jólesik, az étvágyad is sokkal jobb lesz a cigi nélkül. Aztán ha a cigit letetted, jöhet a kaja beállítása is.
Ezt neked kell tudni mit szeretnél, csak rajtad múlik ki győz, a cigaretta vagy Te. -
Troy.
addikt
Nem adom fel, csak nem bírom sokáig.
De most már újra elkezdek edzeni, mellette én is bringázni. Sőt még egy kicsit az étkezésen is fogok. ( Bár nem mintha összeennék minden f@szságot, de azért... )
Kb. ez a tervezet, bár azt hiszem párszor még megbukik, de nem adom fel!.
-
titán
Nem is csoda, az a szemét cigaretta szép lassan tönkreteszi az embert. A tüdőt, agyat, ereket, mindent. Nem ciki az, a mai 20 évesek 90%-a szvsz nem tízet, de egy km-t nem tudna letekerni bringával, na ez a ciki. Tekerj csak sokat, jót tesz az egészségednek. Én szaunázni és úszkálni járok, heti 1-2 alkalommal, ahogy kijön.
-
Sipi16
őstag
Az első tekerésnél majdnem megfulladtam. Most már jobb, de az is meglátszik rajtam, hogy máfél éve nem tekerek rendszeresen. Ez azért kicsit ciki, hogy 20 évesen 10km biciklizés gondot okoz. Ezért is hajtom magam...
Na megyek is ki ilyen gyönyörű időbe...
[ Szerkesztve ]
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
titán
Jól csinálod, így Te is látod, hogy van eredménye. Én már pár nap/hét után észrevettem, hogy sokkal jobban érzem a szagokat, ízeket, jó érzés volt az tuti.
Troy.: Indítom a stoppert. Menni fog az, ne add fel megint. Baráti köre szinte mindenkinek ilyen, hozzáteszem sajnos.
-
Sipi16
őstag
válasz Borify Péter #1787 üzenetére
Mikor kezdted el? Nekem az "segít", hogy elkezdtem újra bicózni és napról-napra ézrem, hogy többet bírok. Ez mutatja a fényt az alagútban.
-
Borify Péter
aktív tag
tegnap megkaptam ezt az elektromos cigit ajándékba..hát:S
valamit pótol azért,de nem az igazi -
Sipi16
őstag
Na egy bulit sikeresen túléltem. Cigi nélkül. Nagyon le akartam szólítani pár csajt, hogy adjanak, de inkább hanyagoltam az ötletet...
-
Vandit.
addikt
válasz Thulcandra #1756 üzenetére
13 évesen kezdtem és mindneki szívta, kb. ezért. Aztán idővel már megszoktam és utána következett az, hogy rájöttem nincs szükségem rá.
Rám, akkor se fújja, ha utcán van, ha nem és ne álljon már mellém, ha dohányzik, mert azt nem komálom. A francnak van kedve szívni a szaros füstjét.
Ja nyilván, akkor eldobálom a szemetet, hiszen az a dolguk az utcaseprőknek, hogy összeszedjék.icecave: Na pont erről beszélek.
[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
titán
válasz icecave #1783 üzenetére
Mindenkinek szíve joga, hogy cigizik-e vagy sem, de való igaz, ezt úgy tegye, hogy másokat ne szennyezzen vele. Ez ellen sajnos nem tudsz mit tenni, max nem mész a csóvában. Büntetésnek meg elég neki az, hogy szívja azt a mocskot.
Ez olyan, mint mikor megy előtted az ifa vagy a trabi , vagy elviseled, vagy félreállsz.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Engem is irritál, a legrosszabb az, amikor sétálsz az utcán, és valami barom előtted rágyújt, és a pofádba megy az összes füst...
Pedig annó én is ezt csináltam, nem foglalkoztam vele. Csodálom, hogy valaki nem szólt be, vagy vert be egy nagyot, aki utánam sétált... megérdemeltem volna. -
titán
Engem már irritál a dohányfüst is, ezért nem is járok olyan helyekre, ahol nincs dohányfüstmentes rész. Az elején még bírom, de 1-2 óra után már zavar a levegővételnél, szeretnék menekülni onnan. Elképedve nézem a sok idiótát, hogy ők meg szívják le a testük mélyére azt a mérget.
-
Sipi16
őstag
válasz icecave #1778 üzenetére
A bulik a legnehezebbek ezt én is tudom, de le lehet rakni. Ez a legrosszabb amint mondhatok, de a nemdohányos embereknek kell keresni a társaságát...
-
titán
Persze, hogy nem kell. Ettől függetlenül mindenki másként hajlamos a megbetegedésekre. Lehet, hogy sosem leszel beteg tőle, de lehet, hogy 10 év múlva már jelentkezik, ezt nem tudhatod előre.
Akkor még időben vagy, tedd le azt a szemetet! Én 30 vagyok és 3,5 éve hagytam abba, 9 évi cigizés után.
-
nagyúr
Végülis azért vagyunk itt, hogy biztassunk. Ha a ma esti bulit kibírod, mindent kibírsz. Így kell hozzáállni. Emlékszem, az első buli nekem is szar volt, életemben nem öleltem meg annyiszor a kedvesemet, mint akkor este, de kibírtam.
-
titán
Ez csak kifogás és magyarázkodás a lelkiismeretednek. Mindig lesz ok halasztásra, csak keresni kell. Ha egész nyáron nem mész sehova, de le tudsz szokni, már megérte. Az egész hátralévő életedet meghatározhatja. Csak gondolj bele, melyik mekkora áldozat. Pár hónap az 50-60 év egészségesebb életért. Bár nem tudom mennyi idős vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Mindkettőt! Sajna egyelőre nincs felejtés! De majd teszek érte..
szerk: Igazad lehet.
Bár most jön a nyár, jönnek a nyaralások, bulik, hát így is nehéz lenne.
Valójában csak azok mondják hogy "majd", aki tényleg nem szánta el magát annyira, hogy letegye. Biztos közéjük tartozom.[ Szerkesztve ]
.
-
Troy.
addikt
válasz icecave #1771 üzenetére
Akaraterőm lehet, de még mindig 1,5 napnál tartok. És egyelőre még nem gyújtottam rá.
Kíváncsi lennék ki miért gyújtott rá annak idején!
Megbántam már, hogy akkor..? Igen! Kívánom? Igen! Tartok az esetleges következményektől? Igen!szerk.: Jah igen.. én egy nő miatt. Bár már tényleg megbántam.
[ Szerkesztve ]
.
-
Sipi16
őstag
-
aphra2
senior tag
De bemagyarázom , azt a 2 szálat nem számítom,.....nekem ez is nagy teljesítmény, jelenlegi lelki állapotomban, nem hittem, hogy idáig is is eljutok.
Egyébként meg igazad van na....,
(de sztem hébe-hóba, ezután is befog csúszni 1-1 szál, de úgy érzem jó fele haladok)Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
Sipi16
őstag
Ha a 3. napon becsúszott valami akkor a 4. napnál tartasz végülis nem?
Így ne magyarázd meg magadnak, hogy túl vagy az első héten...
-
titán
Ez egyén függő szerintem. Nekem pl a legkönnyebb volt talán az első pár nap, mert akkor még erős volt bennem az elhatározás és tele is voltam ezzel a szar kátránnyal/káros anyagokkal, szó mi szó nem éreztem olyan nehéznek azt a pár napot. Aztán eltelt egy hét és azt hittem nem bírom ki, de erőt vettem magamon és itt az eredménye. Menni fog, meg majd beáll a széklet is, most furcsa az egész szervezetnek ez a hirtelen megvonás, mindennek helyre kell rázódnia.
Sipi16: Kerüld is, meg egy két hétig, 1 hónapig ne menj el piázni sehova, mert újra hozzá fogsz nyúlni. Ha ott a lány melletted, biztos könnyebb lesz, de szól is neki, hogy segíthetne a leszokásban.
-
Sipi16
őstag
Az első nap elég nehéz volt, mert felborult a napirendem. És fura volt reggeli után nem cigizni. A második már kicsit könnyebben ment. Most kicsit kerülöm a dohányos társaságot. Szerencsére most megismerkerdem egy lánnyal aki nem dohányzik. Így talán kicsit könnyebb lesz az egész.
-
Sipi16
őstag
Az első hét teljesítve.
-
Thulcandra
senior tag
válasz Vandit. #1753 üzenetére
Te miért szívtad annó?
Én először azért, mert mindenki más szívta körülöttem, nem tartottam károsnak, később már tisztában voltam vele, hogy káros, de akkor már megszokásból szívtam. Aztán egyre jobban megutáltam, és a sikeretlen leszokások alatt magamat is megutáltam.
Most már 5 hónapja nem szívom, nem is kívánom. Úgy érzem végre végleg szabad vagyok és kibékülhetek magammal.De mások tőlem aztán annyit szívnak amennyit akarnak, cseszek rá, ha zavar füst arrébb megyek, csak akkor szólok be, ha a gyereknek a képébe fújja a füstöt, vagy ott dohányzik ahol tilos lenne pl. kórházban, orvosi rendelőben wc-n a marhája, mert kint hideg van...
Csikk szétdobálás meg aztán a legkisebb gondja az utcáknak, hamar eltűnik a fűben, meg lemossa az eső a csatornába, csak a koncentráltabb helyeken -megállók, ilyesmik ratyi a helyzet, de azt meg söpörje össze a közterület fenntartó kedves utcasöprő munkatársa, hisz az a dolga, azért fizetik.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
veterán
A volt matek tanárom ezt mondta:
"Aki dohányzik, az hülye."
Igaz, ő is dohányzott...
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Vandit.
addikt
Egyáltalán nem. Most lehet, hogy ez kicsit kemény, de az összes dohányos, hogy szépen fogalmazzak "nem normális". És igen, amíg dohányoztam én sem voltam az, de rájöttem, hogy kibaszottul nincs értelme dohányozni.
Kedves dohányosok. Mi értelme van szívni azt a mérgező szart? Milyen pluszt ad, azon kívül, hogy káros és legalább drága is? Értelmetlen pénzkidobás az egész és ne is beszéljünk az egészségre gyakorolt hatásáról és arról, hogy szanaszét dobáljátok a csikket is az utcán(tisztelet a kivételnek) és nekem kell arrébb mennem, mert mellém áll egy füstölgő és kibaszottul nem érdekli, hogy engem esetleg zavar a füst.
Szóval miért kell szívni ezt a szemetet?[ Szerkesztve ]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
aphra2
senior tag
Nem akartam még írni, de látom nagyon pörög a topic.
Túl vagyok az első napon, jó lenne ha már 3 hétnél tartanék legalább ,
a mai nap meglesz az tuti,.. meg a holnap is,..de a hétfő az kemény lesz nagyon.Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
-
Sipi16
őstag
-
Eagl3
veterán
válasz Vandit. #1744 üzenetére
Igen. Amúgy valóban embert próbáló feladat a leszokás, főleg annak aki napi minimum egy dobozzal szívott. Nem mondom, hogy soha nem fogok rágyújtani, de másfél év után úgy érzem, hogy el is hánynám magam ha elszívnék egy cigit.
A leszokás eleje elég sz@r, az ember úgy érzi, hogy pl. egy sör vagy kv nem is sör/kv cigi nélkül. Az ismeretségi köre 90% -a dohányzik, iskola szünetben \ munkahelyen mindenki megy rágyújtani stb. ilyenkor velük kell tartani, ugyan azt kell csinálni mint eddig csak mondjuk iszik egy kv-t, teát, üdítőt stb. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a napi rutint illetve a "kényes" szituációkat nem kell elkerülni sőt tudatosan végig kell járni őket. Egy idő után rádöbben az ember, hogy valóban jobb, hogy nem szívja persze ez nem 2-3 hónap után van általában. Aki meg nem, az ne kínozza magát feleslegesen.
-
Vandit.
addikt
Ez pontosan így van. Én 9 év után raktam le egyik napról a másikra és azóta sem szívom. Ez volt 3.5 éve. Akaraterő, ennyi. Bírom a dohányosok szövegét, hogy bármikor leszoknak, ha akarnak, de most nem még nem akarnak, Jah niylván nem. Micsoda önámítás.
-
KILLSCLAPS
csendes tag
Engem a pénz motivál.Már az amit nem szívtam el .Az egyharmadát magamra költöm ,látható dolgokra.És amikor rágyújtanék akkor elgondolkodom miket vettem a cigi helyett.Működik kicsit olyan mint ha skizofrén lennek azzal a különbséggel hogy beszélgetek magammal.Nem könnyű ,nem is arcóskodom szinte senkinek nem mondtam el amikor abba hagytam.Sokan észre sem vették,hogy nem cigizem. Nem értük teszem hanem magamért és a családomért
KITARTÁS! csak saját magunkat kell legyőznünk -
Sipi16
őstag
Elég rendszertelenül dohányzom. Nekem nincs szükségem napi adagra. van mikor 2-3 napig nem szívok de sajna általában utána fél nap alatt képes vagyok bepótolni. Akkor mégis függő vagy.
Dohányzásról való leszokás valóban súly növekedést idéz elő? ( Persze nyilván annál igen, aki pótcselekvésként elkezd kajálni ész nélkül) A dohányzás gyorsítja az emésztést. Ergo nem dohányzol a gyomor jobban feldolgozza a bevitt tápanyagokat. Vigyázni kell az adagokkal.
A topik arra van, hogy "segítséget" adjunk egymásnak. Sajnos akaraterőt nem tudunk adni maximum tanácsokat. Adagot csökkenteni nem lehet csak szívni vagy nem szívni. (Ez több ember tapasztalata.)
-
KILLSCLAPS
csendes tag
Sziasztok !
Ez pontosan így van szerintem is. Egyszer vettem gyengébb cigit ,többet szívtam belőle kevés volt a dózis.
Vagy szívod vagy nem ennyi.Borzasztóan nehéz 60 70 napnál tartok .De még mindig az a véleményem,hogy cigizni jó.Az egy dolog hogy nem szívom .de leszokni soha nem fogok róla.
Most ezt így érzem Visszaszokni sem egyszerű.az első pár nap borzasztó.Mindegy Jelenleg elvagyok azzal, hogy nincs értelme rágyújtanom. -
Thulcandra
senior tag
Light cigikkel az a baj, hogy a jobb füstszűrő rendszer miatt kisebb részecskéket lélegzel be.
Néztem egy dokut erről pár éve, ott erről beszéltek, hogy kutatások alapján, a lehető legrosszabb, ha valaki váltogatja a cigarettája erősségét, mert így aztán tényleg leterheli az egész tüdejét, ugyanis a light cigikből keletkező részecskék olyan helyekre is eljutnak a tüdőben ahová az erősebb cigikből származó nagyobb részecskék nem.Persze lehet ezt is megcáfolták már azóta, nézzetek utána!
Én meg lassan 5 hónapja füst mentes leszek egyhuzamban, nagyon úgy érzem, hogy most végleg letettem VÉGRE!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Troy.
addikt
Úgy gondolom egyelőre csak az akaratom múlt hogy nem szívok többet. Lejátszom agyban hogy drága, nem jó, stbstb. Valójában egy esemény sorozat következményeként szoktam rá. Míg iskolába jártam napi 5-10 szál elment. Viszont hétvégenként meg tudtam állni hogy nem. Kerestem mást, nem gondoltam rá. Viszont már nem járok, és így azt hiszem kevesebbet is szívok.
Elég érdekes dolog. Valószínűleg nem is akarok leszokni. Legfőbb problémám, hogy mikor kevésbé vagyok hangulatomnál, akkor gyújtok rá. Sajnos ez az utóbbi időben többször fordult elő.Amit egyértelműen érzek, hogy a fizikai képességem visszaesett.
[ Szerkesztve ]
.
-
Eagl3
veterán
Teljesen mindegy, hogy erős vagy gyenge cigit szívsz, ugyan olyan káros. Sőt, ha jól tudom a light még károsabb is valamivel...
Te a leges legrosszabb dohányosok táborát, a kocabagósokét képviseled.
Csökkenteni az adagot... ez egy marhaság. Vagy dohányzol vagy nem.
Az, hogy valaki leszokás után felszed pár kilót előfordulhat, de inkább legyen 3-5 kilóval nehezebb mint dohányos. Amúgy meg el kell menni mozogni és nincs ilyen probléma. -
Troy.
addikt
sziasztok!
Körülbelül egy éve dohányzom. Szívtam már narancs pall mallt, arany Marlboro-t, most kék Pall Mall-t. Elég rendszertelenül dohányzom. Nekem nincs szükségem napi adagra. van mikor 2-3 napig nem szívok de sajna általában utána fél nap alatt képes vagyok bepótolni. Függ a hangulatomtól, a társaságtól, a helyszíntől, hogy mikor hogyan gyújtok rá.
Naponta eljátszom a gondolattal, hogy nem kéne többet rágyújtani. Eddig úgy gondoltam hogy lazán kibírnám, hogyha nem gyújtanék rá, de kezd megdőlni a dolog. ( Szerintem kibírnám hosszabb ideig ( 1-2 hét) is, de mindig van valami ami arra késztet, hogy szívjak el párat. )
Mennyit szívok? Mint fentebb írtam, tényleg változó: pár száltól egy dobozig is terjed néha. (napi)
Nem nagyon tudnám definiálni, hogy én most függő vagyok-e vagy sem. Talán nem vagyok annyira ráállva, s kontrollálni tudom még magam.
Azt hiszem nem is a leszokás miatt vagyok itt, hanem inkább kicsit változtatni szeretnék, talán még csökkenteni, esetleg valami gyengébbet szívni.
Lenne egy pár kérdésem a fórum lakókhoz:
Számít az bármit is, hogy milyen számadatok vannak írva a dobozra? Konkrétan van olyan hogy " gyengébb" cigaretta? narancsra azt hiszem kisebb adatok vannak írva. ( Valami biztos igaz, pl. házi töltésű cigarettát nem igazán komálom, az azért még mindig tudja tépni az arcom )
Dohányzásról való leszokás valóban súly növekedést idéz elő? ( Persze nyilván annál igen, aki pótcselekvésként elkezd kajálni ész nélkül)
Egyelőre ennyi . Konkrétan nem tudom mit várok a topictól. Biztos megváltást.[ Szerkesztve ]
.
-
titán
válasz maxlanders #1732 üzenetére
Senki, de addig nem értik meg, míg nem ő kerül bajba.
-
maxlanders
tag
Skacok! Az este láttam a spektrumon egy asszonyt, aki nagy bagós volt. Bevitték a kórházba, (nem túrós lett a pofája, hanem ) elfakulva fulladozott, levegőért kapkodva. Adtak neki oxigént is, de egyre több szénmonoxid maradt a szervezetében, mert a hörgői a sok bagótól nem tudtak rendesen működni. Az asszony már nem is volt öntudatánál és még mindíg fulladozott, nem kapott levegőt. Lélegeztető gépre rakták. Miután nagynehezen megmentették az életét, megfogadta hogy soha többet nem gyújt rá.
Kérdem én, ezt ki szeretné átélni?
És azt ebben a topicban had ne kelljen leírnom hogy ez mitől van!
-
rien
senior tag
Hát konkrétan így nem írtad le, hogy nincs benne nikotin de ez:
Ezek maximum lelkileg támogatják az embert valamelyest, nem a nikotin éhséget (az meg mi? ) csillapítják.
mindenképp valami hasonlóra enged következtetni
Lelkileg max. a közvetlen környezet tud támogatni, hogy tudják átmenetileg nem túl nyugodt az ember és lenyelnek ezt-azt.
Vagy talán eltudnék képzelni egy tetris szerű kis játékot, amit előkapok ha rámjön nagyon és ilyen egyperces menetek lennének, hogy hány füstölgő cigit tudnék leütni bunkós bottal az egyperc alatt és kírná a végén: Ügyes vagy leütöttél 110 rudat jutalmad máris érkezik és egészségre ártalmatlan füstöt eregetne Sikerélmény is lenne meg némi illúzió is
Nem kell komolyan venni----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
L!NK->Q3
senior tag
-
MaciG
addikt
Akaraterő, nagyon sok akaraterő. Akinél ez nincs meg az szerintem ne is próbálkozzon, mert csak magát kínozza mindenféle tapasszal rágóval,stb. ,DE leszokni nem fog.
Ezt mondom én úgy, hogy soha életemben nem dohányoztam (jó elszívtam régen pár szálat, de ki nem? , de soha többet nem gyújtanék rá, mert a családban apukám elég nagy dohányos és még gyermekkoromban nagyon megutáltam ezáltal a cigarettát. Megpróbáltuk „leszoktatni” ,de nem jártunk sok sikerrel…), csak az ismerőseim, barátaim között elég sokan szívják, és sokszor próbálták meg abbahagyni, de összesen 1 valakinek sikerült leszokni. Lehet a többiek nem is akarták igazán vagy csak nem eléggé.[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
titán
Akaraterő kell, nem tapasz meg rágó. Amíg az nincs meg, addig nem fogsz leszokni. 9 évig szívtam, 3 éve szoktam le úgy, hogy egyszerűen nem szívtam tovább. Ha érzed a hiányát, akkor menj ki futni, kutyázni/macskázni , mosogatni, tök mindegy, csak foglald el magad és 5-10 perc múlva el is múlik az érzés. Ha újra előjön, akkor megint találj ki valamit és menni fog. Nekem talán 2 hét után volt a legrosszabb, akkor újra rámtört az érzés, de nagyon. Aztán elmúlt, ez több mint 3 éve volt és nem szívom.
Mondom, a lényeg az akaraterő, ne költsd ilyen felesleges dolgokra a pénzed, mert azokkal nem fog menni.
-
Sipi16
őstag
válasz maxlanders #1715 üzenetére
Az emberünknek az volt a célja, hogy megutálltassa magával a dohányzást. Ez sikerült is neki. Nem egy barátságos módszer, de hatékony.
-
PazsitZ
addikt
Nikotinmérgezésről én is hallottam, még a volt kémiatanárunk mesélt róla, és tényleg akár bele is halhat az ember
Amúgy egyik ismerősöm akart leszokni és nikotintapaszt használt.
Mondta, hogy volt többféle erősségű szépen kiválasztotta mi felel meg neki.
Aztán egyszer mivel mégis hiányzott neki maga a cselekvés, mellette rágyújtott.
Ezután pedig rosszul volt, gondolom a sok nikotintól.
Persze később visszaszokott, de ez a nikotin tapasz még ilyen szempontból is hasznos lehet[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Sipi16
őstag
válasz maxlanders #1713 üzenetére
Mert fizikai munkába (kapálás) jobban hátráltat a cigi. Meg gondolom leszokás gyanánt te sem füstölnéd össze a lakásodat...
-
Eagl3
veterán
Mondtam én, hogy nem tartalmaz nikotint?
De mint írtam, nem a nikotin éhséggel hanem magával a szokással\ folyamattal van a gond.
A másik meg, hogy valószínű az sem mindegy, hogy a nikotint hogyan juttatod a szervezetbe."Most még vagyok, most mondjátok, per pill még szívom az utoljára választott Davidoff Goldomat"
Ez nem épp a leg jobb módja annak, hogyan kezd el a leszokást.
Ám sok sikert és kitartást! -
rien
senior tag
Egy utolsó slukk és vége, cigarettám elég... nem félreérteni sima cigit szívtam nem ilyet:
De elszívtam az utolsót Nem bírtam elszívni a dobozzal....sok volt mára, de erről jutott eszembe egy történet egy utcabeli faszi mesélte el a leszokása történetét:
Nyáron kiment a telekre kapálni, éhgyomorra a tűző napsütésben 3 doboz fecske vagy szimphónia vagy munkás nem emlékszem melyik és víz kíséretében. És ezt szívta-szívta kapálás közben. Frankó nikotinmérgezést kapott, kórház.......azóta nem kívánta
És ezt szándékosan csinálta.
Mielőtt beírtam elolvastam akár belelehet halni a mérgezésbe, szóval nehogy valaki...Na mégegy szám szintén átvitt értelemben: Jack Jack - I'll be stronger
Majd jövök a beszámolóval milyen szarul vagyok
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Psytróger
tag
Max. 2-3 hét, és érezni fogod, hogy jó úton haladsz!
Egyébként amikor úgy éreztem egyszer (leszokófélben, ittas állapotban), hogy nagyon rá kell gyújtanom, nem hagytam magam... Nekiálltam erőből futni, addig, amíg majdnem kiköptem a tüdőm... Utána már nem is kívántam annyira[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
rien
senior tag
Nem beszéltem el melletted erre írtam amit írtam:
El kéne már felejteni végre ezt a mindenféle segéd eszközzel \ szerrel való leszokást.
Ha valaki le akar szokni, akkor leszokik. Ha meg megint rágyújt, akkor nem is akar leszokni, ne is kínozza magát, szívja tovább.
és erre:
Had jelentsem már ki, ha egyszer magamon tapasztaltam.
Akaraterő, ennyi. Semmi más nem kell hozzá.Ha meg nem haragszol, a tapaszok pont, hogy nikotint tartalmaznak:
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Nicotinell TTS 30 transzdermális tapasz?
A tapasz hatóanyaga a nikotin. [forrás]
És ugye folyamatosan csökken a kapott nikotin mennyiség a tapaszokban a kúra során. Pont, hogy a nikotinéhséget szolgál csökkenteni.Én a rágót próbáltam, szerintem abban is nikotin volt, de őszintén nem tudom és most nem is akarom megkeresni.
De lényegtelen nem akarok vitatkozni, csak szerintem nem ilyen szimplán egyszerű ez mint ahogy Te írtad. Írhatnék mást is amit tudnék is linkelni a topikból, de mint mondtam nem akarok vitatkozni. És kérem a többieket is akik éghetetlen vágyat éreznek, hogy nekem essenek hogy holnap lesz az első nikotinmentes napom, önerőből......ha lehet kérni csak finoman , hogy az adrenalinszintem normál értékek között maradhasson Köszönöm Eltelik pár hét remélhetőleg amikor már nem illatnak érzem a dohányfüstöt, ami a szívem táján mardos ha megérzem.......akkor visszatérhetünk rá. Ígérem
Most még vagyok, most mondjátok, per pill még szívom az utoljára választott Davidoff GoldomatÁm én igazán leakarok szokni, érzem, hogy megterheli a szervezetem a dohányzás, kurvára sajnálom rá a pénzt, de nem jön össze. Szeretek dohányozni, meg tudom és érzem a hátrányát is.
Sipi16: nem várlak be de együtt fogunk még küzdeni valószínűleg
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Psytróger
tag
Engedjétek meg, hogy leírjam a leszokással kapcsolatos észrevételeimet...
Bizonyos helyzetekben (partykon, alkoholfogyasztáskor) láncdohányos voltam, egyébként pedig "stabil" cigis kb. 8 évig (tudom, nem nagy idő)... Ez alatt egyszer-kétszer próbáltam abbahagyni, de sajnos nem sikerült - valahogy, egy buli alkalmával mindig sikerült újra rágyújtani, és utólag belegondolva azt hiszem, hogy akkor megkönnyebbülést éreztem, hogy megint cigizhetek... Sokan tolják ezt az "akaraterő" szöveget, de úgy érzem, hogy akkor valóban nem akartam annyira. Amikor próbálkoztam a leszokással, egyfolytában stresszeltem magam, mondogattam magamban a "nemkellacigi" litániát... És szerintem ez a legnagyobb hiba...
Hiszen a leszokni vágyók többsége ezáltal folyamatosan magát húzza fel, gyakorlatilag direkt "hiányolja" a cigit. Pedig (nem túl nagy) tapasztalaim szerint, épp az a cél, hogy megpróbáld elfelejteni... És ezzel a stratégiával sikerült is, lassan harmadik éve nem dohányzom.
Egyszer-kétszer előfordult, hogy buliban, vagy nevezetes alkalmakkor rágyújtottam (akár zsinórban 4-5 szálat elszívtam), de másnap ugyanúgy, gond nélkül folytatódott a nikotinmentes lét. Szóval szerintem az a legfontosabb, hogy ha tényleg le akarsz szokni, akkor próbálj meg nem gondolni a függőségedre - és kiderül, hogy valójában nem is vagy függő[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
Eagl3
veterán
Összesen 6 év után, az utóbbi 3 évben napi 2 doboz. Elsőre.
Kicsit elbeszélsz mellettem... arról volt szó, hogy milyen tapasz\gyógyszer bizbasz kell a leszokáshoz. Erre írtam azt amit.
De felőlem szórjátok a pénzt ilyen marhaságokra, biztos egészségesek ezek a gyógyszerek, el kell járni kezelésekre 3x 4x megsimogatják a homlokunkat és már nem is kell a cigi...Ezek maximum lelkileg támogatják az embert valamelyest, nem a nikotin éhséget (az meg mi? ) csillapítják. Az egyedüli rossz a leszokásban a hiány érzet. Kiesnek 5 percek, megváltozik a napirend stb. És igen, ehhez akarat erő kell semmi más. Vagy szerinted mi? Belemagyarázhatunk akármit, hogy minden ember más és más, a lényeg ugyan az. Ha valaki igazán le akar szokni az letud. Aki nem az meg szívja tovább nyugodtan. Egyébként van egy nagyon jó írás, sajnos meg nem mondom most a címét de érdemes utána járni és elolvasni.
Ne érts félre, nekem az ég világon semmi bajom a dohányosokkal. Lehet, hogy egyszer még szivarozni vagy akár dohányozni is fogok. Nem tudom. De azt tudom, ha most rágyújtanék össze is hánynám magam. Egyedül az idegesít amikor ezt a sok marhaságot beveszi valaki, hogy a tapasz meg a rágó...
-
rien
senior tag
Hány év dohányzás után? milyen adagról? hanyadjára?
És választól függetlenül szerintem akkor is max. magadról nyilatkozhatsz.
Tudom most nagyon cool ezt hangoztatni, hogy akaraterő és ennyi...beírták ide sokan ezt már és hányan szoktak vissza közülük is azóta például? csak ilyenkor ugye már csönd van a nagy arc után.
Nekem is van ilyen ismerős nagylitániát tartott a csak akaraterőről anno, most dohányzik, én nem hánytorgatom fel neki, na hol a nagy szád. Sorstárs. Ennyi.És én nem hagynám figyelmen kívül, hogy az alanya a történetnek a legnagyobb változó: az ember.
Nem akarok belemenni a vitában, meccseltem már eleget ebben a topikban, teljesen fölösleges.
El kell fogadni, hogy van akinél ki sem alakul függőség, hiába szívja nem lesz függő. Értem ezt úgy, hogy több embert ismerek és egyben irigylek akik bármikor szívhatják és bármikor leállnak....elmegy nyaralni pl. két hétig piros marbit szív, még csak nem is a gyengébbik fajtát...és nem is egy-két szálat hanem masszívan.....hazajön és következő nyaralásig egy szálat sem szív, vagy ugyanezt eljátsza buliban, elszív egy dobozzal másnap semmi nem kell neki. Egyszerűen nem alakul ki nála függőség ami számomra hihetetlen, de ez van, láttam/látom és elhiszem. Bármennyiszer eljátszhatja ezt, nem lesz függő. Én egy-két cigi után újra függő leszek és nem egyedül vagyok ezzel úgy gondolom.Lehet rosszul pakolom össze a dolgokat, de szerintem ez nagyban veleszületett tulajdonság, függőségi hajlam -vagy nem tudom minek nevezzem nem vagyok orvos- kérdése.
És van még ugye aki könnyedén leteszi kialakult függőség után is, és van aki nem, aki többször kudarcot vall. Azt hiszen vannak egy páran a világon. Persze hsz-ed alapján szerinted az ilyen mind akaratgyenge. És hogy fokozzuk az élvezetet van ugye olyan is aki a cigit letette.....akaraterős szerinted.....de kőkemény alkohol problémái vannak----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Sipi16
őstag
Azért ezt nem lehet ilyen egyszerúen kijelenteni. A nagy dohányosoknál is az a baj, hogy az eddig dohányzással eltöltött időt nem tudja az elején mással kiváltani. (Ilyenkor idegesek az emberek.) Nekem is már csak 2 és fél doboz van hátra. Utána egy dosa snus és bízom benne, hogy sikerül letennem...
-
Eagl3
veterán
El kéne már felejteni végre ezt a mindenféle segéd eszközzel \ szerrel való leszokást.
Ha valaki le akar szokni, akkor leszokik. Ha meg megint rágyújt, akkor nem is akar leszokni, ne is kínozza magát, szívja tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest