Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rien

    senior tag

    válasz Eagl3 #1703 üzenetére

    Hány év dohányzás után? milyen adagról? hanyadjára?

    És választól függetlenül szerintem akkor is max. magadról nyilatkozhatsz.
    Tudom most nagyon cool ezt hangoztatni, hogy akaraterő és ennyi...beírták ide sokan ezt már és hányan szoktak vissza közülük is azóta például? csak ilyenkor ugye már csönd van a nagy arc után.
    Nekem is van ilyen ismerős nagylitániát tartott a csak akaraterőről anno, most dohányzik, én nem hánytorgatom fel neki, na hol a nagy szád. Sorstárs. Ennyi.

    És én nem hagynám figyelmen kívül, hogy az alanya a történetnek a legnagyobb változó: az ember.
    Nem akarok belemenni a vitában, meccseltem már eleget ebben a topikban, teljesen fölösleges.
    El kell fogadni, hogy van akinél ki sem alakul függőség, hiába szívja nem lesz függő. Értem ezt úgy, hogy több embert ismerek és egyben irigylek akik bármikor szívhatják és bármikor leállnak....elmegy nyaralni pl. két hétig piros marbit szív, még csak nem is a gyengébbik fajtát...és nem is egy-két szálat hanem masszívan.....hazajön és következő nyaralásig egy szálat sem szív, vagy ugyanezt eljátsza buliban, elszív egy dobozzal másnap semmi nem kell neki. Egyszerűen nem alakul ki nála függőség ami számomra hihetetlen, de ez van, láttam/látom és elhiszem. Bármennyiszer eljátszhatja ezt, nem lesz függő. Én egy-két cigi után újra függő leszek és nem egyedül vagyok ezzel úgy gondolom.

    Lehet rosszul pakolom össze a dolgokat, de szerintem ez nagyban veleszületett tulajdonság, függőségi hajlam -vagy nem tudom minek nevezzem nem vagyok orvos- kérdése.
    És van még ugye aki könnyedén leteszi kialakult függőség után is, és van aki nem, aki többször kudarcot vall. Azt hiszen vannak egy páran a világon. Persze hsz-ed alapján szerinted az ilyen mind akaratgyenge. És hogy fokozzuk az élvezetet van ugye olyan is aki a cigit letette.....akaraterős szerinted.....de kőkemény alkohol problémái vannak ;]

    ----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

Új hozzászólás Aktív témák