Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz regvoltrossz #1823 üzenetére
Így nem igen lehet leszokni... vagy szívod vagy nem. Ha csak napi fél szálat szívsz, de azt rendszeresen, attól még dohányos vagy. Egyáltalán miért van nálad\előtted cigi?
-
Eagl3
veterán
válasz Vandit. #1744 üzenetére
Igen. Amúgy valóban embert próbáló feladat a leszokás, főleg annak aki napi minimum egy dobozzal szívott. Nem mondom, hogy soha nem fogok rágyújtani, de másfél év után úgy érzem, hogy el is hánynám magam ha elszívnék egy cigit.
A leszokás eleje elég sz@r, az ember úgy érzi, hogy pl. egy sör vagy kv nem is sör/kv cigi nélkül. Az ismeretségi köre 90% -a dohányzik, iskola szünetben \ munkahelyen mindenki megy rágyújtani stb. ilyenkor velük kell tartani, ugyan azt kell csinálni mint eddig csak mondjuk iszik egy kv-t, teát, üdítőt stb. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a napi rutint illetve a "kényes" szituációkat nem kell elkerülni sőt tudatosan végig kell járni őket. Egy idő után rádöbben az ember, hogy valóban jobb, hogy nem szívja persze ez nem 2-3 hónap után van általában. Aki meg nem, az ne kínozza magát feleslegesen.
-
Eagl3
veterán
Teljesen mindegy, hogy erős vagy gyenge cigit szívsz, ugyan olyan káros. Sőt, ha jól tudom a light még károsabb is valamivel...
Te a leges legrosszabb dohányosok táborát, a kocabagósokét képviseled.
Csökkenteni az adagot... ez egy marhaság. Vagy dohányzol vagy nem.
Az, hogy valaki leszokás után felszed pár kilót előfordulhat, de inkább legyen 3-5 kilóval nehezebb mint dohányos. Amúgy meg el kell menni mozogni és nincs ilyen probléma. -
Eagl3
veterán
Mondtam én, hogy nem tartalmaz nikotint?
De mint írtam, nem a nikotin éhséggel hanem magával a szokással\ folyamattal van a gond.
A másik meg, hogy valószínű az sem mindegy, hogy a nikotint hogyan juttatod a szervezetbe."Most még vagyok, most mondjátok, per pill még szívom az utoljára választott Davidoff Goldomat"
Ez nem épp a leg jobb módja annak, hogyan kezd el a leszokást.
Ám sok sikert és kitartást! -
Eagl3
veterán
Összesen 6 év után, az utóbbi 3 évben napi 2 doboz. Elsőre.
Kicsit elbeszélsz mellettem... arról volt szó, hogy milyen tapasz\gyógyszer bizbasz kell a leszokáshoz. Erre írtam azt amit.
De felőlem szórjátok a pénzt ilyen marhaságokra, biztos egészségesek ezek a gyógyszerek, el kell járni kezelésekre 3x 4x megsimogatják a homlokunkat és már nem is kell a cigi...Ezek maximum lelkileg támogatják az embert valamelyest, nem a nikotin éhséget (az meg mi? ) csillapítják. Az egyedüli rossz a leszokásban a hiány érzet. Kiesnek 5 percek, megváltozik a napirend stb. És igen, ehhez akarat erő kell semmi más. Vagy szerinted mi? Belemagyarázhatunk akármit, hogy minden ember más és más, a lényeg ugyan az. Ha valaki igazán le akar szokni az letud. Aki nem az meg szívja tovább nyugodtan. Egyébként van egy nagyon jó írás, sajnos meg nem mondom most a címét de érdemes utána járni és elolvasni.
Ne érts félre, nekem az ég világon semmi bajom a dohányosokkal. Lehet, hogy egyszer még szivarozni vagy akár dohányozni is fogok. Nem tudom. De azt tudom, ha most rágyújtanék össze is hánynám magam. Egyedül az idegesít amikor ezt a sok marhaságot beveszi valaki, hogy a tapasz meg a rágó...
-
Eagl3
veterán
El kéne már felejteni végre ezt a mindenféle segéd eszközzel \ szerrel való leszokást.
Ha valaki le akar szokni, akkor leszokik. Ha meg megint rágyújt, akkor nem is akar leszokni, ne is kínozza magát, szívja tovább. -
Eagl3
veterán
Nekem most szilveszterkor volt egy éve, hogy nem gyújtottam rá.
Az első 1 hét volt a leg kellemetlenebb. Elég erős dohányos voltam már, volt mikor napi 2 doboz cigit elszívtam de egy az megvolt szinte mindig. A környezetemben és akkori munkahelyemen is nagyon sokan dohányoztak(nak).
Nekem a hiányérzetet volt a legnehezebb le kűzdenem, talán még mostanra sem sikerült teljesen.
Elég sok KV -t ittam akkoriban, mára teljesen leszoktam a KV -ról.
A sörözést is baromi nehezen képzeltem el cigi nélkül, de minden kételkedőt megnyugtathatok, hogy ugyanannyira sőt még jobban esik egy korsó hideg frissen csapolt PilsnerAkkor vagy nyerő, ha már szabályosan fulladsz egy kocsmába vagy 3m -ről megérzed a dohány füstöt.
-
Eagl3
veterán
válasz leopold00 #1393 üzenetére
Nem értem pontosan a kérdésedet. Azt szeretnéd tudni, hogy kell e valami "segéd eszköz" a leszokáshoz?
A válasz egyértelmű NEM. Nem kell gyógyszer, tapasz, rágó. Sőt még tudatos pótcselekvés sem (cukorka, rágó, nyalóka) !A képlet egyszerű. Ne gyújts rá. Ha valaki le akar szokni, akkor miért bagózik? Nem gyújt rá 1 hétig és egyre könyebb lesz. lesznek időszakok amikor megkíványja de hipp-hopp elillan.
-
Eagl3
veterán
Én ezt nem mondanám... Ha nem esik nehezére nem rá gyújtani akkor minek gyújt rá? Mert nikotin függő. Ugyan annyira nehéz leszoknia mint egy lánc dohányosnak ha nincs meg a kellő akaratereje.
Ez a sok tapasz meg tudatos pótcselekvés meg nem ér semmit. Az egészleszokásazon múlik, hogy valóban le akar e szokni az illető. Ha igen akkor mit siránkozik, hogy nem gyújthat rá? Örüljön, legyen sikerélménye. Nem kell összetapaszoznia magát meg rágcsálni valamit, attól csak roszabb lesz egy idő után és ugyan úgy rá fog gyújtani.
Aki meg szeret bagózni (ilyen ember szerintem nem sok van, mert csak azt hiszi, hoy jó érzés és fel sem fogja mennyire rosz i, hogy !!!függő!!!) az meg szívja élete végéig, de majd ha 60 évesen két levegő vétel között 5x krehácsol meg köpködi körbe a másik embert ne csodálkozzon. -
Eagl3
veterán
"Amikor meggyújtom, az slukk még "recseg", s azt mindig mélyen letüdőzöm, nem úgy, mint a taknyos tizenévesek, hanem igazi érzéssel... Egy sóhaj kiséretében kiengedem, és akkor a gerincemen végigfut valami bizsergés, ami kissé szétolvad, s egy pillanatra mintha a hajhagymáim izzadnának, majd kábulat önt el"
Igen. Ezt az érzést fulladásnak hívják.
U.i.: Sok sikert. És abszolútt ne gyújts rá mert annál roszabb. A koca bagós roszabb mint a lánc dohányos.
-
Eagl3
veterán
válasz Sirandrish #1180 üzenetére
Persze, hogy nem tartod büdösnek mivel te magad vagy büdös. Más rohadt büdösnek érez téged.
Ha nem gyújtanál rá 2-3 hétre észrevennéd mennyire büdös is egy dohányos, főleg ha egy légtérbe vagy vele pl. kocsiba. -
Eagl3
veterán
válasz #54715584 #1134 üzenetére
Felejtsd el a tapaszokat, a nikotinrágót, kezeléseket. Semmi értelme egyiknek se. Ne gyújts rá és kész. Az első pár nap hiányérzetben fog eltelni, sóvárogsz néha egy kicsit, de szép lassan elmúlik. A lényeg, hogy egy árva slukkot se szívj többé, akkor ugrik minden, de miért is szívnál ha a büdös cigi nélkül minden szebb és még levegőt is kapsz?
-
Eagl3
veterán
Nah most akkor ki kinek mit?
-
Eagl3
veterán
válasz #27070592 #1113 üzenetére
"Furcsának tűnik hogy régebben száraz növényhullával töltött kis papírcsövet tartottam a számban, ami ráadásul egyik végén parázslott. nooormális?"
Egytértek, ugyan ezt érzem Amúgy énis hízogatok rendesen. Szilveszter óta 3-4 kiló de legalább arányosan... asszem mozogni kéne valamit
-
Eagl3
veterán
Nem kell félni tőle... miért félnél?
Max az első héten leszel egy kicsit ingerlékenyebb, de abszolút nemvészes, nem fogsz nekimenni késsel a barátnődnek neaggódj. Ő pedig örülni fog, hogy nem dohányzol, nem vagy büdös.
A sport is jobban fo menni, hamarabb eléred amit akarsz ha nem szívod ezt a sz@rt mivelkapsz LEVEGŐT. -
Eagl3
veterán
Attól függ mien a természeted, ha hulla nyugodt ember vagy, akkor nem fogsz idegbeteg lenni ha nem gyújthatsz rá.
Én egy párszor azért felhúztam magam, de hamar (nálam kb. 1 hét) elmúlik az "elvonás" miatti idegesség.Ha sportolsz, akkor minek szívod a cigit? Cigi nélkül egyidő után sokkal könnyebb lesz a stresszhelyzeteket is kezelni...
-
Eagl3
veterán
válasz Thulcandra #1079 üzenetére
Kösz, h. megosztod a tapasztalatod velünk .
Én kb. 3-4 évig cigiztem, most épp leszokóban vagyok. Ez az első próbálkozásom, nemis próbálkozásom, inkább elhatározásom . Szilveszter előtti napon nyomtam el az uccsó cigimet.
Napi 1-1,5 doboz cigit füstöltem. Teljesen mindegy, h. hol voltam, mitcsináltam. Elegem lett belőle teljesen. Hihetelenül büdös, káros és még drága is.
Nem telt el sok idő, de már most fittebbnek érzem magam, érzem az ízeket, illatokat.
Néha nem könnyű megállni, h. ne gyújtsak rá. Mindenki dohányzik körülöttem.... anyu, munkatársaim, haverok nagy része. Szeretem az időt elütni néha 1-2 kocsmában.
Ez mind eléggé befolyásoló tényező, csodálkozom is magamon, h. nem gyújtottam rá azóta, az összes kolega ámul, h. amikor csak tehettem már gyújtottam is a cigit, egyik napról a másikra letettem és nem szívom már.
Amúgy abszolút nem kívánom, az-az első 4-5 napban elmúlik. Utánna már csak a szokás marad, h. valamit csinálni kéne. Hiányérzetet kelt.Mondanám h. tedd le, jóljársz stb. stb. de ezt sztem tök felesleges mondani bármelyik dohányosnak. Igazából a lényeget már érzed teis: "...egy barom vagyok, be kell, hogy lássam.". Már csak az hiányzik, h. elhatározd, nem akarsz többé cigizni. Anélkül nem fog menni. Nem mondom, h. nem kell akaraterő hozzá, mert igenis kell, de ha nincs elhatározás és csak szenvedésnek fogja fel az ember a leszokást akkor sosem fog leszokni. Örülni kell, h. nem dohányzunk. Ennyi a lényege.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Mivel addig stresszelsz, amíg nem gyújthatsz rá és amikor rágyújthatsz végre, akkor megszűnik 5percre ez a stresszhelyzet. Többek között ezért hiszed azt, h. stresszoldó.
Gondolj bele, miközben szívod a cigidet (teszemazt egy 15perces szünetben, vagy ebédidőben tök mind1) akkor kielégíted a nikotin függőséged, ami miatt megszűnik a stressz, de ahogy elnyomod egyre erősödik az érzésed, h. megint rá kell gyújtanod. Te azthiszed, h. ezzel a munkahelyi stresszt szünteted meg, pedig nem. Szimplán függő vagy.
Persze nem azt mondom, h. ha leteszed a bagót megszűnik a munkahelyi stresszed... De az tuti, ha nem szoktál volna rá a cigire kevesebbet stresszelnél.
-
Eagl3
veterán
Ha le akarsz szokni, akkor miért gyújtasz rá? Nem kell szívni és kész. Ha beleslukkolsz egyet-kettőt attól csak még roszabb lesz, még jobban fogod kívánni és soha nem szoksz le.
Ma van egy hete, hogy nem gyújtottam rá, azelőtt napi 1-2 dobozt szívtam. Előfordul, hogy nyúlnék a cigiért aztán eszembejut, hogy én már nemis dohányzom és tök megörülök neki
Néha tényleg nem könnyű, hogy ne gyújcson rá az ember, de ez hamar elmúlik és utánna jóleső érzéssel tölt el, h. dejó, h. mostsem gyújtottam rá, befuccsolt volna az egész "leszokás".
-
Eagl3
veterán
Szevasztok!
Úgydöntöttem énis abbahagyom a bagózást. Szerintem nem lehet úgy leszokni, h. csökkentjük az adagot, gyengébb cigit veszünk, tapaszosszuk magunkat stb. le kell tenni és kész. Épp most szívom az utólsó szál cigimet miután elnyomtam nem fogok rágyújtani. Nagyon kíváncsi vagyok mennyire mbertpróbáló feladat lesz szaladok is a barátnőmhöz, h. lekösse az agyamat úgy 1 hónapra