Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
leszokni nem lehet csak abbahagyni, szerintem.
fater napi másfél doboz szifit tett le 1ik napról a másikra (18éve). csak így lehet.
ÜdW!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Boxer001
veterán
Ne is mondjátok, barátnőmnek is hiába könyörgöm már vagy 2 éve, szarik a fejemre, csak bagózik. Amikor összejöttünk (3éve), abba hagyta a cigit. (haverom eleve ilyenekkel indított, hogy én szóba sem állok a cigisekkel), aztán eltelt egy év, elkezdte egy-két szálakkal naponta, aztán azóta bármit mondhatok neki, nem érdekli, hagyjam békén. Én még soha életemben nem szívtam még csak bele sem egyetlen szálba sem...marha jó tolerálni ezt.
-
fLeSs
nagyúr
én nem szoktam kívánni, de kb. 2 hónapja egy kiadós edzés után egy kiadósat zabáltam és gondoltam egyet egész jól esne most egy cigi. már tudom magamról, hogy bármikor képes vagyok leszokni róla, bármikor képes vagyok hízni vagy fogyni, akár a drogról is le tudnék szokni bármikor (ha drogoznék), bármiről le tudok mondani bármikor, mert már elég komoly önkontrollom van. ez így alakult az utóbbi 2 évben.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
válasz mefistofeles #291 üzenetére
ez így van.
én a leszokásra rá is készültem idegileg, agyban, minden szinten kb. 2 hónapon keresztül. emellett elhíreszteltem minden ismerősömnek, hogy nov. 30-tól nem fogok rágyújtani (ekkor van a születésnapom), úgyhogy kétszeres nyomás nehezedett rám. emellett a gyomorproblémák és a reflux rákényszerített a leszokásra, és le is szoktam elsőre egyik pillanatról a másikra.
azóta egyszer rágyújtottam 1 vagy 2 hónappal ezelőtt, és jól is tettem, mert most mégjobban utálom a cigit, mint valaha. egy száltól rosszul lettem, hányingerem lett, izzadtam, nemtom miért. utána akárhányszor mostam meg a fogam/számat még aznap, a dohányízt nem tudtam kimosni belőle, és tiszta ideg voltam, hogy még lefekvéskor is érzem a füstízt. másnapra azért elmúlt, szerencsére kileheltem éjjel alvás közben."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
mefistofeles
addikt
Leszokni cigiről, piáról, narkóról szerintem csak akaraterővel lehet. Nem a levegőbe beszélek, keményen ittam, vagy 10 évig. Aztán mikor már túl sok volt a figyelmeztető jel, akkor egyszerűen megálltam és kész. Nem volt könnyű, és nem lettem absztinens, de a napi egy sör az még belefér..........Akiben nincs meg a VALÓDI elhatározás, az aztán kipróbálhat mindent, lehet 1000 haver mellette aki segít és akkor sem fog leszokni. Sok ismerősöm van aki már 10x ''leszokott'', aztán mégis füstöl mint a gyárkémény, és szintén sok olyan akinek tényleg sikerűlt a dolog. Az, hogy sikerül e tökéletesen megmutatja, hogy igazán akartad e a dolgot vagy csak magadat, a környezetedet ámítottad. Ez egy nagyon kemény probléma, és csak nagyon keményen lehet ellene tenni.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
boszizsu
tag
-
törölt tag
Újra neki estem. Már több mint 2 hétnél tartok, csak a zabálást kell megállni
-
Woodslave
félisten
válasz Gregorius #285 üzenetére
Úgy értettem nem a leggázabb, függőséget a nikotin okoz, és hozzájárul egyéb járulékos betegségek kialakulásához, pl az érfalakon könnyebben áthatolnak a koleszterinsszállító akármik. Nem vagyok nagy szakértő, csak most olvastam vhol.
A leszokásnál sztem az a lényeg hogy akarod-e igazán. A függőséget le lehet gyűrni, csak azt kell legyűrni, hogy a reggeli kávéd mellé ne gyújts rá, este ne ülj ki egy teraszra, egy jól sikerült vacsora után ne gyújts rá stb. Nekem ezeket nehéz megállni, nem a buszmegállóban való rágyújtást.
Mondjuk nálam egy életstílushoz kapcsolódik a dohányzás. Ha eljárok edzeni, normálisan kajálok, szauna stb, akkor megállom hogy ne gyújtsak rá hetekig. Ha ezek nincsenen, akkor meg bagózok. Mondjuk ez is csak napi 5-6 szálat jelent."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
tuctuc
aktív tag
Leszokni nekem még nem sikerült, viszont teljesen visszaszorítani az adagot igen.
A módszerem ''földrajzi'' módszer volt, ami persze egyénenként változik, és voltak szerencsés tényezők, de azért leírom:
- először a barátnőmnél nem gyújtottam rá, ő nem cigizik, és utálja (így könnyű)
- majd amikor hazaköltöztem, akkor otthon sem, egyedül nem akartam füstölni
- ezután munkahelyváltásnál az új munkahelyen sem
A kényes terület: haverok, buli, fanta. Ha a fentieket leküzdötted, akkor a baráti társaságban kell vkit meggyőzni, hogy szokjunk le együtt, így kölcsönösen motiváljátok egymást. Persze ehhez másnak az ''akaraterejére'' is támaszkodsz, ami eltérő lehet, mint a tied. A fenti módszerrel így is napi 1-1.5 dobozról 5-6 szálra ment le a fogyasztásom 3 hónap alatt, és volt utána 2 hónap, amikor abszolút nem gyújtottam rá... csak hát a bulik... ha azt kibírod, akkor nyert ügy.
Mindezt tapasz/áramütés/szűrővizsgálat gyászos eredménye nélkül sikerült elérni, és egy idő után nem is kívánod annyira (talán - de tényleg csak talán - a nikotint, de a füstöt és a bűzt, amit egy idő után már érzel, azt nem). Nekem a fekete gitanes(kemény)-világoskék(légiós)gauloises(legkeményebb)-sötétkék gauloises(közismert) trióról sikerült váltani először 6os kent-re, most pedig már csak goló ultrát (c.sárga, 0.4) szívok. Szóval nem hiszek a nikotinban.
Nálam a cigizés teljesen szociális tevékenységgé vált, ha cigiznek körülöttem, megkívánom, egyébként nem. Ha rendszeresen sportolnék, biztos még jobban érezném a leszokás szükségességét.
Tehát a módszer: új csaj, új lakás, új meló, remeteség, no buli22 éve a PH-n
-
Woodslave
félisten
Az a baj, hogy a cigiben pont nem a nikotin a gáz, hanem a többi méreganyag, ami meg gondolok a papír égésekor is keletkezik. Én is szívtam vmi hasonlót még nagyon régen, arra talán jó hogy megutáltatja veled az egészet.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
ipgirl
tag
hallott már valaki valamit a nikotinmentes cigiről?
mi most vettünk egy dobozzal. ''herbal'' cigi. Rózsszirom, méz, alma juice, ziliz van benne. nincs benne se dohány, se nikotin. igaz olyan, mintha rózsás füstölőt szívnánk, de attól még a mozdulat miatt nemrossz. Vajon ez is káros? ha igen, mennyire?''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
ladybug
őstag
Ha a cigire gondolsz, akkor hidd el, én is elítélem, és jónak tartom, ha v.ki fel akar vele hagyni. Sok erőt és kitartást hozzá.
A lélek pedig igenis fontos.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Túl sokáig nézegetted az oldalt. Lépj tovább. Amúgy tényleg sok gusztustalan és szívtépő dolog van ott.
Tudom, hogy témába vág, de a léleknek nem tesz jót ennyi szörnyűség.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Florida
tag
Annak,aki le akar szokni a dohányzásról,itt egy iszonyat brutális videó.
Boncolás.A kamera előtt veszik ki a halott tüdejét.Fekete.
Bővebben: link
Én majdnem elhánytam magam,de a hatás garantált.A maradék cigimet a folyóba szórom. -
Loretto
veterán
Elő kell venni egy ''malacot'' és azt etetni a cigi árárval.Egyik ismerősöm igy csinált---> 3 hónap múlva vett egy zsír új szekrénysort.
Soirée...
-
fLeSs
nagyúr
Hát, amikor leszoktam a dohányzásról, akkor lett asszem a hosszú piros multi 400 vagy 410 forint, és én akkor asszontam, hogy ennyi mostmár elég lesz, napi majdnem 1000 ft a cigi, kicsit sok lesz már.
Végeredményben egy dohányos a saját és mások életének megrövidítésére költi a pénzét."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
joysefke
veterán
Nem dohányzom.
Apám tüdőrákban halt meg.
nem fogok rászokni sohasem.
Mégis:
Pár éve, még egyetemista voltam, elmentünk haverral bulizni.
Voltunk mi mindenhol aznap este, sokféle piát kevertünk, úgy be kurtunk, mint az állat.
Valahol találtunk 1 doboz erős cigit.
Elszívtuk ketten.
Elötte nem dohányoztam soha, de ''profi'' módon letüdőztem az egészet.
Másnap úgy éreztem meghalok...
Lötyögött az agyam a koponyámban, és nagyon fájt hátul a tarkóm. -
CuKoR
senior tag
''''156 db jól felszerelt, márkás kerékpárt''''
Akár hogy is számolom 18000 Ft ból alig jön ki egy tesco bringa nemhogy egy jól felszerelt márkás bringa
Az én Magellán Craterem csutka üresen 80k volt... most ugy 110 k nál járok de még 1-2 dolgot tudnék rátenni
Szval ezek a statisztikák jók meg minden de nagyon televannak hibával
Valamint a tej sem 120 Ft... 900Ft ért nem vennék pulykamellfilét... meg hasonlókSzeleshát Szőlőbirtok Szekszárd - www.szeleshat.hu
-
Jenő
aktív tag
Ez nevetséges, ezzel az ''egetrengető'' (pff..) statisztikával akarják elrémeszteni a függőket a dohányzástól? Hagyjuk már, aki napi egy dobozzal szív, az egy ilyenen meg se hökken, nem, hogy leszokik.. Aki meg nem dohányzik az meg egyből elkezdi fikázni a dohányosokat, hogy minek dobnak ki ennyi pénzt..
Bocsi az OFFért
Nekem az a véleményem, hogy a leszokáshoz csupán akaraterő kell, meg, hogy legyen valami, amiért leszokik (okosabb embereknél ez a saját és közvetlen környezetük egészsége). Ha egy hónapot kibír, amit egy kis idegbajjal azért csak át lehet vészelni, akkor utána, már nem lesz akkora a kísértés, és vége lesz. (Jó néhány ismerősöm leszokási története alapján mondom ezt.) -
fLeSs
nagyúr
Én nem csak beszédültem, hanem rosszul lettem tőle.
Kb. 1 órán keresztül minden bajom volt. Mostanra már jobb, de még mindig érzem belülről a cigiízt, pedig 3szor mostam fogat és ettem is."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
2003. nov. 30-ától szoktam le a cigiről, azóta 1 szál se, előtte napi 1-2 doboz piros hosszú multi ment, néha szofi, stb, amire épp volt pénz.
Ma gondoltam egyet, és elcsórtam hugomtól egy szál cigit, gondoltam gond nem lehet belőle.
Az első pár slukk egész jól esett, de aztán egyre kevésbé, mégis elszívtam azt az egy szálat. Most hányingerem van, izzadok és szarul vagyok. Hát ennyit a cigiről. Végeredményben örülök, hogy így reagáltam rá, mert legalább még a legminimálisabb esélye sincs a visszaszokásnak. Bűzlik a pofám, szar az íze, a konyha szintén tiszta büdös, és még rosszul is vagyok tőle.
Ez kell nektek?"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
thaler2
senior tag
A szentségit, most tartok 2 napnál, hogy nem gyújtottam rá. Asszem eljött az idő, hogy én is lerakjam a cigit, 3 éve dohányzom rendszeresen. Egész jól bírom, itthon még elvagyok, de este egyik havercsajjal fogok talizni, és tuti, hogy nem fogom kibírni, hogy ne gyújtsak rá... ő ugyanis cigizik.
-
ipgirl
tag
nem tudom volt-e már...
A dohányzás összege Ft-ban:
10 évi dohányzás költsége /napi 1 doboz/, ha 380 Ft-ot veszünk alapul /mivel az évek során változnak az árak/:
1 év esetében: 138.700 Ft
10 év esetében: 1.387.000 Ft
A mai árakat véve alapul /460 Ft/:
1 év esetében: 167.900 Ft
10 év esetében: 1.679.000 Ft
DE! ha figyelembe vesszük a dohányáruk folyamatos drágulását, és átlagban 510 Ft-ot veszünk alapul, akkor az elkövetkező 10 év egy dohányos számára,/ amennyiben napi 1 doboz cigarettát vásárol a középkategóriás áruból/
1.861.500 Ft-ba kerül.
Amennyiben a dohányos 20 évig dohányzik, az körülbelül :
3.248.500 Ft!
Amennyiben a dohányos nem csak egy doboz cigarettát vásárol, hanem minden második nap 2 dobozzal /460 Ft- 1 db/, az
1 év esetében: 251.620 Ft
10 év esetében/ hozzávéve az esetleges dágulást- 510 Ft-ot véve alapul/:
2.808.000 Ft
Ezen az összegen vásárolhat:
156 db jól felszerelt, márkás kerékpárt
187 db vastag aranyláncot
3123 db kilós pulykamellfilét
112 db középkategóriás digitális fényképezőgépet
23400 liter tejet
47 db síkképcsöves televíziót
vagy segíthetne néhány éhező gyermeken....''Aki az embereknél eredményt akar elérni, kell hogy szeresse őket.''
-
Esmein
nagyúr
válasz #57764352 #256 üzenetére
Hát én elszívtam a napi doboz piroslmet vagy piros pallmallt, de letettem és a második nap már nem is hiányzott. El kell foglalni magad ennyi, mióta itthon vagyok egyáltalán nincs rá igényem.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Sátán44
addikt
válasz Motion_Blur #254 üzenetére
Milyen érzés olyan lányt csókolni,aki cigizik? Soha nem volt még ilyen b.nőm,mert szándékosan elkerülöm őket.
Én sem szívtam még soha életemben egy szál cigit sem,nem érzem a kényszert,hogy nekem már pedig mindenféleképpen ki kellene próbálni
Van egy olyan barátom (cigizik),aki velem edz (4 éve) és szándékosan átváltottam olyan edzéstervre,hogy tudtam ha utánam csinálja készen lesz.A gyúrósok ismerik óriás köredzésnek hívják A végén saját maga mondta,hogy le fog szokni a dohányzásról Ha láttátok volna szegényt sajnáltam,de az egészsége többet ér.Ja közben folyamatosan azt hajtogatta,hogy szadista állat vok ,mert nem volt elég a gyors tempó + úgy csináltam a gyakorlatokat,mint amikor nagy súlyokkal dolgozunk (nagy súlyok kevés pihenő,max 1perc lehetett)Utána meg egy kicsit megfuttattam 10 perc 10km/h-val srácot úgy kellett felsegíteni Én így szoktam edzeni,igaz őt beledobtam a mélyvízbe,de végigcsinálta.Azóta nem cigizikKis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
törölt tag
Bár még tavaly indítottam a topikot, egy hete megint neki álltam. Elég jól megy, tegnap voltunk focizni és utána egy kis összejövetel volt a haverokkal. Bnőm és az egyik srác cigizett mellettem. Volt, hogy meghaltam egy szál cigiért, volt, hogy nem hiányzott.
Egy biztos, zavarni nem zavar, max. csak hiányzik.
Bár sztem. egy hónap után már nem fog. Ez meg más, hogy bulikba elszívsz egy dobozzal, főleg ha nem minden hétvégen van ilyen ominózus bulej! -
-
Motion_Blur
félisten
Egyébként egy buli után szoktam le, ahol egy éjszaka alatt elment 2,5 doboz Piros Marbi...reggel alig kaptam levegőt, rosszul éreztem magam (szerintem megundorodtam tőle) és eldöntöttem, hogy itt én befejeztem. És éreztem, hogy sikerülni fog. Azóta sem gyújtottam rá, pedig barátnőm, barátaim is (a legtöbb) szívja.
Remélem segítettem vmit, mindenkinek sok szerencsét a leszokáshozStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
neduddki
nagyúr
HI!
Az nagyon negativ ebben atotyikban ha bevallom hogy eletemben meg egy sluck-ot se szittam??? es erre buszke vagyok:- ))))
udv
neduddki
p.s. es hogy mindnet kikel probalni??? hata bago nemerdekel meg ey raks mas dologmelelt:- )))https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Motion_Blur
félisten
Erről van szó. Én 2-3szor próbáltam azt, hogy most akkor ezen a héten még napi 3 szál, köv. héten már csak 2, stb., de jött egy buli és...
Nekem ez első 4-5 nap volt nehéz, de nem annyira...2-3 hét után nálam megszűnt a fizikai függőség.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
Hi!
2,5 év dohányzás után (napi 6-10 szál Arany Marbi, bulikon 1-1,5 doboz) egyik napról a másikra eldobtam a cigit (elhatározás kérdése + nem kell felspanolni magad)
Én nem akarok 600 pénzt 2-3 naponta csak úgy kidobálni az ablakon, meg jobban is érzem magam, a legjobb az volt, amikor 1-2 hét után elkezdtem érezni az illatokat
Szerintem nem kell belőle nagy ügyet csinálni, nem kell előre beharangozni és menni fog. A ''csodatapaszok'' semmit sem érnek, higyjétek el nekem, aki nem akar határozottan leszokni, az nem is fog. (a környezetemben sokan ezzel próbálkoztak, én meg csak mosolyogtam)Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
pampika
őstag
Azt a dokit én is ismerem (reflexológus),többszörösen tesztelve és bevált!Exem faterja majdnem belehalt egy bél daganatba.A dokik már csak a kerjukat tárogatták,hogy sorry...
Elmentek a paksi dokihoz,aki 1,5-2 év alatt,de teljesen egészségesre kikezelte.Cigiről azonnal le kellett szoknia (talp masszázs 1000rel + kapott egy abrakos zacsit a fejére úgy egy jó órán keresztül,ami tele van a világ minden sarkáról származó csikkel,vagyis olyan bűz terjeng belőle,hogy tuti elmegy a kedved a cigitől ) és ezen 2 év alatt nem ihatott alkoholt sem,csak facsart káposztalevet.Viszont ÉL!!Egészséges,teherbíró,dolgozik,eltartja a családot.Megérte.
Mi Esmein kollégával léptünk harcba cigi fronton,egyik rossz hangulatú esténk eredményeként a szobában található összes dohánytermék és gyújtó szerkezet az ablak túloldalán találta magát.
Aztán Arhquis is megálmodta (részben barinője sugallatára is ),hogy abba kéne fejezni.Ahogy látom,mindenki egész jól bírja.Én a héten összevissza szívtam vagy 3 szálat,de nem hiányzott.Meg tegnap egyik régi haverral kellett megvitatni az élet nagy dolgait és mindig párosával gyújtott,szal akkor lecsusszant vagy 6-8 szál,de igazából nem esett jól.
Szal úgy érzem,teljesen jó úton haladunk -
Goose-T
veterán
Ezzel az állapottal én is konfrontálódtam bő két éve, amikor letettem a cigarettát. Pár hét és elmúlik. Addig kitartás!
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Esmein
nagyúr
Nekem megy a leszokósdi A trükk az, hogy nem szabad rágyújtani.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Spirit
őstag
Az akareterőmmel nem lesz gond, úgy érzem, a legjobban az zavar,hogy saját magam számára is marha idegesítő vagyok...minden családtagomnak beszólok, ha csipog a papagájom, ráordítok...ez mikor fog elmúlni?
-
Spirit
őstag
Nem bííírom!!!!Tegnap este 8-kor szívtam az utolsó cigimet...de majd meghalok, mikor felébredtem,első gondolatom volt, utána a második, harmadik...nem bírtam elaludni se, 3-kor sikerült, és már fennt is vagyok...SEGÍTSETEK!!!
-
zoley[HUN]
tag
en ugyanigy voltam. csak 1 doboz piros marbival, es 4 ev utan. a dolognak csak az egyik titka sztem az akaratero. ma letettem, holnap mar ugy kelek fel mint aki sose dohanyzott. nem indulok 10 perccel elobb, hogy meg kenyelmesen el tudjak szivni egy cigit, stb... meg ha az ember unatkozik, akkor egybol megjon a ragyujthatnekja. mondjuk zh idoszakban ilyen nem sokszor tortenik marmint hogy unatkozom. meg sztem az is sokat segit mellette ha elkezdesz sportolni. ha a cigipenzt helybol kodiberletre koltod pl, akkor duplan profitalsz szal sztem azert esszel is kell csinalni a dolgot. legalabbis az elejen. meg -18 fokban a legjobb elkezdeni leszokni, mert akkor az embernek amugy sincs k*rvara semmi kedve ragyujtani
[Szerkesztve]''A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.''
-
fLeSs
nagyúr
-
bibimad
senior tag
Csak egyik pillanatról a másikra lehet leszokni a dohányzásról.Ez csak akarat kérdése.Saját példám több mint 15 évig nagyon erős dohányos voltam/3 doboz Marlboró,mezitlábas Camel,Gitane/ és 98-ban úgy döntöttem,hogy elég és azonnal abbahagytam.Nem mondom,hogy a második héttől nem volt kinlódás,de akarat erővel megoldható a dolog.Tehát ,csak erős akarat kell hozzá.
Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''
-
_Hunter_
őstag
Bevallom nem olvastam végig a témát, sőt lehet, hogy írták is max. még egy pont amellett.
Haverom dohányzot elég sokat, és szintén a magas árak, no meg az egészsége miatt is megdumáltam vele, hogy szilveszterkor (mikor máskor persze, bár nem hinném, hogy neves nap kéne hozzá) abbahagyja a cigit. Egyik napról a másikra. Sikerült neki. Azóta nem gyújtott rá. Elég nehéz volt az elején de azt mondja megérte. Érdekes hogy nem hízott meg ilyesmi pedig halottam, hogy ilyenkor azért szoktak az emberek. Igaz azóta kondizik is rendszeresen. Bár biztos nem esne nehezére, hogy elszívjon egy cigit de már nem hiányzik neki annyira. És egész jól bírja. Egyszer kétszer lehetett az arcán illetve a kedélyén látni hogy kicsit meg van zakkanva még az elején de azóta semmi.
Ja és a nagypapám is így szokott le a borrol. Egyik este sajnos túl sokat vállalt és másnap reggel amikor felkelt odaállt a mamám elé és azt mondta, hogy vége. utánna még a saját borát is kiköpte amikor meg kellett kóstolni, és mondanom sem kell hogy persze napra pontosan emlékezett még több mint 15 év után is.
Szóval egyik napról a másikra, és kellő akaraterő, no meg támogatás sem árt. Ugyhogy hajrá.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
fLeSs
nagyúr
válasz Cocopropyl #218 üzenetére
Én 117 voltam, leszoktam, és 77-re fogytam.
Ez is csak akaraterő kérdése, a cigi helyett nem kell minden sziriszart a szádbavenni."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
törölt tag
Újabb nap!
Sok sikert mindenkinek! -
-
törölt tag
A másik, sajna sztem én nem fogom annyira megérezni az anyagi oldalát, mert diákként azért más a helyzet!
-
vigno
tag
ha le akarsz szokni, a következőt kell tenned. szedd össze minden akaraterőd, és ne vegyél több cigit, ha megkínálnak, ne fogadd el, stb. csak így lehet.
... szerintem ...
-
Sátán44
addikt
Én már édesapámnak 10 éve mondom és erre csak annyi a válasza,hogy ''A BIGÁDDAL TÖRŐDJÉL NE ÉN VELEM''
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
karyo
senior tag
Még egy kis adalék: mióta leszoktam, havi 20(') rugóval több pénzem van.
Az azért érezhető
Én amúgy Marbit szívtam. Imádtam az aromájátEnjoy the silence.
-
karyo
senior tag
Még egy tipp: amikor úgy érzed rá kéne gyújtani, rágódj el valami kekszen.
Nekem ez segített.Enjoy the silence.
-
karyo
senior tag
válasz #57764352 #223 üzenetére
Ja és kezdd azzal, hogy az utolsó paklit elhelyezed egy kukában, vagy megsemmisíted. Még véletlenül se legyen otthon cigi. Az alső két hétben sokszor volt olyan, hogy hirtelen
rá akartam gyújtani, de nem volt mire. Kocsmába se nagyon járj addig, mert ott nagy a kísértés. Próbálj meg 2-3 hétig elszigetelődni, tudo milyen szar, mert haverok még mai napig
kínálgatnak, és első időbe nagyon nehéz visszautasítani. Ne adj okot
magadnak a visszalépésre!Enjoy the silence.
-
törölt tag
Elkezdtem...
-
karyo
senior tag
válasz Cocopropyl #218 üzenetére
Na mondjuk ez egy picit sok. Ugyan én is észrevettem, hogy cigi helyett
kajálok, de azért csak mértékkel.Enjoy the silence.
-
Cocopropyl
csendes tag
En 78 voltam, leszoktam, most 96 vagyok
A munkaido reklomalt, hogy ki van hasznalva!
-
törölt tag
Én nem szeretnék hízni, ezért is fogok kicsit visszább venni a kajálásból!
-
-
karyo
senior tag
Bnőre nagyobb esély van, ha nem dohányzol, bár nem ennek a függvénye!
Enjoy the silence.
-
Ráczkölke
tag
válasz #57764352 #206 üzenetére
Gyárkémény? Ha nekem lenne olyan csajom, aki ha nem is rendszeresen..., és tűri, akkor ráérnék 2-3év múlva is leszokni, de az a tapasztalat, h egyre kevesebb lány dohányzik és ''elundorodnak'' tőlünk... (de mit csináljak néha rágóra sincs pénzem !!!, ja és nincs is b.nőm );
-
sharker
aktív tag
Szüleim lementek egy Paksi klinikára.Ahol kimaszírozták a talpából a függőséget...Nem vicc
Szüleim már 2éve nem gyújottak rá...Pedig father napi 2dobozt simán elszívott.
Ismerősök is elmentek és szintén leszoktak.Kezelés ára 5000Ft volt akkoriban...
De father erős dohányossága miatt 2x kellett elmenni...
A függőség megszűnik.Hatásos... -
karyo
senior tag
Szokjatok le együtt!!! Itt a ritka alkalom.
Azt kell megérteni, hogy ez egy olyan pótcselekvés, amivel tönkreteszed
az egészséged, és rengeteg pénzt cseszel el a semmire!
Ha sikerül bevallanod magadnak, hogy addikt vagy, akkor már könnyebb.
És elsősorban magadnak biznyítsd be, hogy menni fog, ne másoknak!
[Szerkesztve]Enjoy the silence.
-
törölt tag
Sajna nekem nem sikerült.
Megint megpróbálom, a 7fő egy szép nap lesz erre...
Nekem bnőm a visszatartó erő, olyan mint egy gyárkémény...
De le kell szoknom, mert kell TFT meg A64-es rendszer!! -
karyo
senior tag
És gondoljatok arra, hogy mekkora ''madarak'' voltunk, kik dohányoztunk, hisz
rengeteg pénzt elfüstöltünk gyakorlatilag a semmire.
A dohányzás nem jó semmire, csak szívja az erődet és a pénzt is.Enjoy the silence.
-
karyo
senior tag
Én úgy szoktam le, hogy egyszerre, drasztikusan eldobtam. Előtte sokat vívódtam, de a fokozatosság nem jött be, mert 3x visszaszoktam. Most immár 3 hónaja ''szabad'' vagyok,
Az első két hét elég szar volt, vágytam rá, de aztán szépen lassan elmúlt.
Ma már az sem zavar, ha mellettem rágyújt valaki, oda sem figyelekEnjoy the silence.
-
Ráczkölke
tag
Nem volt türrelmem végigolvasni az egészet, mer hosszú, de melyik módszer a leghatásosabb leszokásnál?? (ami még nem is zavar be a bioegyensúlyomba, mert 5óra után szétesek bagó nélkül: kábé ülök magamba, s kuss legyen mindenkinek!!! );
ui:ja és ingyen: tehát no rágó, no tapasz-->drágák!
[Szerkesztve] -
törölt tag
mivel nincsen pszichiáterem/lógusom, muszáj vagyok itt elmondani
24 leszek, 12 éves korom óta szívom, piros 100as multival (12/0.9mg) kezdtem, pár év után ez napi 2 doboz lett... (akkor még olcsó volt) volt amikor a davidoff magnumot, vastagdobozos legerősebbet szívtam (15/1.2mg)...
ezen a nyáron többször megundorodtam a cigitől, de csak-csak rágyújtottam... mígnem összejöttem barátnőmmel, aki egyenesen utálja a cigit... így amikor napokig nála voltam, abszolúte nem gyújtottam rá, sőt, azt is megérezte rajtam, ha körülöttem bagóztak és összefüstöltek...
aztán mikor eljöttem tőle és rágyújtottam, akkor abszolúte nem kívántam, sőt még szédültem is tőle...
aztán pár hétig ment is ez a dolog, amikor egy kávézás közepette megkívántam a cigit, és a csaj akivel voltam, éppen gyenge cigit szívott...
nem szoktam le, de csak kaja után vagy a napi 2-3 kávémhoz gyújtok rá, de azt is max. 3/0.3mg-os cigiből...
és az a megdöbbentő, hogy amikor elhatároztam, hogy nem gyújtok rá, tényleg csak figyelemelterelés kellett..
de azt sem bánom, hogy most megint cigizek... 3-4 napig elég egy doboz cigi, van olyan nap, amikor rá sem gyújtok...
sportoltam/olok most is, közérzettel nincsen gond, viszont nem ég a gyomrom és híztam is pár kilót
aki ebből a szempontból akaratgyenge, mint én, az szorítsa vissza, amennyire csak lehet, a nikotinmennyiséget... mert mint fentebb írták is, pszichésen nehéz leszokni, nem fizikailag
az elrettentő példák pedig az esetemben nem hatottak
ja és majdnem kimaradt: azóta minden hónapban veszek vmit magamnak, abból a pénzből, amit a cigin megspórolok... a ruhatáram már tele van most jön a gép
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest