Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz #02119936 #11652 üzenetére
Probléma nem az, hogy van és hogy használnom kell, hanem próbálom leszorítani a fogyit, mert ha nem megy, akkor nem sok értelme megszabadulni az I7-1366-tól... Mondjuk ott HT nélkül evett ennyit, mint itt HT-vel, all in.... Szeretnék 100W alámenni valahogy.... Azt nézem, hogy van e difi a gyári alapórajelen és 1.1V-on üzemeltetett rendszer fogyija és a turbo közeli állapot fogyasztása közt. Jó lenne 1.2 alatti értékekkel tartani a 4.0Ghz-et HT=ON.."ésatöbbivel"... Natív VGA nélkül, only Z68-ra támaszkodva a későbbiekben. Ezért kérdezem, hogy sikerült e eddig valakinek ez az érték. Vagy várjunk itt is steppinget?
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz madgie #11549 üzenetére
Köszike a tesztet. . 140W az naon durca. VGA nem volt véletlenül még a listában? Nem gondoltam volna. Sajna én azt a szót, hogy idle, nem ismerem..
Melyik a legolcsóbb, de még a fent említett feltételeknek megfelelő Asrock lap? (pontos típus elég)
-
Geller72
veterán
A proci felépítését ismerem. Tudtam a difit fizikailag a két proci közt, de nagyon sok helyen azt olvastam, hogy szinte "tapinthatatlan" a difi a két proci közt. Valahol sejtettem, hogy a szálak miatt (is) ez a lebegőpontos melóban jobban ki fog jönni. Az i7-es, 1366-os rendszerem nagyon sokat zabált. Előtte S775 volt, ott a komplett gép (monitor nélkül) gyári frekin, de 1.1V Vcore-n nem evett meg 100W-ot konnektorból mérve. P35+Q6600+2x2 RAM+1HDD) Érdekes, hogy az E8400 is megette ugyanezt...pedig. Most is ez lenne valahol a fontos, hogy alapon ne egyen sokat. Ezért sem kell a VGA most még, a virtut meg nem dobnám el, ezért is kellene a Z68-as architekt. Ha alapon enne a rendszer max 100W-ot ilyen teljesítmény mellett, azzal kiegyeznék... HT mennyit dob fogyiban?
Köszi a supportot.
Mindenkinek.fixer92: Néztem asrockot, korrekt. Annyival nem fogok kiadni több pénzt, amennyivel többe kerül egy másik. Nekem annyit ez a része nem ér meg. Ha elmegy két évet, akkor ok. Tudja, amire nekem kell és ennyi. Nekem a "maximus" inkább a wc papírban kell...
(Lehet licencelni...)[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz fagy53 #11525 üzenetére
Nagy vonalakban ez lett volna a tippem, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire számítani fog. Egy Z68-as lappal lenne kombóban. Milyenek a tapasztalatok ezekkel a - kimondottan még ebből is az olcsóbb verziós - megoldású lapokkal? Alapnak igazából a következő kritériumnak kellene megfelelnie:
-Szoftveres raid (2xSSD a rendszernek)
-Még ezen felül legalább 4 sata belső csati/1-2 eSATA csati (utóbbi nem létfontosságú)
-Nem akarok egy darabig natív VGA-t belerakni, de legalább egy teljes értékű PCI-Express x16 slot legyen benne
-Nem lenne rossz, ha lenne két másik slot is, elég egy 1x-es és egy 4x.
-Tuningbarát legyen, főleg feszt tudjak csökkenteni.., de ha kell a kakaó, lehessen cibálni. .
-mATX/ATX tök mindegy.
Ócó legyen...
Ramokkal mik a kritériumok? Milyen ramok jó hozzá, amik olcsóak, de jók is? Fesz terén is érdekel s dolog.
(8gb kell, 2x4-et tervezek. 8 szál=8 gb ram )Mekkora az átlag alapfesz egy 2600K esetében és ki próbálta már, hogy az alapfrekit milyen alacsony feszültséggel lehet elérni és stabilan tartani? Mennyit dob a fogyin a tuning nagy vonalakban? Alapfreki, vs cca 4Ghz. Tudja e alapfeszen a 4GHz-et.
-
Geller72
veterán
Sziasztok. Megkérdezhetem, hogy a 2500K miért vérzik el annyira a lebegőpontos műveletekben? Most vacillálok a 2500k vs. 2600k dolgon és nem szeretnék mellélőni. Mivel jobbára full terhelésen menne a rendszer (számolgatok..) és nem annyira a játékon van a hangsúly, mint sokkal inkább a lebegőpontos számításokon. Erről beszélek:
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest