Hirdetés
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós kamerák
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Speed® #37604 üzenetére
Én a PLL-t nem emeltem, de lejjebb vihetem ha gondolod.
Ott a Voltage setting-eknél csupán annyit csináltam, hogy beírogattam manuálisan azt az értékeket amit kijelzett.
Illetve csak a CPU core Voltage-nél megadtam az Offset mode-t és adtam neki +0,005V-t. Vagy e módosítás miatt emelt a többi voltage-en is?
Azt hogy érted hogy Fixed szórzóval megy terhelve? Pont hogy nem Fixed mode-ban van hanem offset mode. -
medvezsolt
senior tag
válasz
medvezsolt #37601 üzenetére
Csináltam egy 10 perces Prime test-et. Mi a véleményed?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
4264adam #37591 üzenetére
Annyit még kérdezhetek, hogy miért kell a 1060hoz a nagyobb frekin futó proci? Jóval magasabb teljesitményt, FPS-t tudok elérni játékokban és nem csak annyi növekedést amennyivel a procit feljebb húztam? Remélem jól fogalmazok kérlek javits ki ha hülyeségeket beszélek
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Speed® #37589 üzenetére
köszi a választ. Azt mondod 4 GHz-ért neki se álljak? Tudom jól hogy bírnak többet is ezek a procik. De én csak annyira szeretném húzni a procit hogy biztos ne okozzon neki gondot kihajtani a VGA-t (1060 6GB). Ugymond a legkevesebb erőfeszitéssel a lehető legoptimálisabb beállitást elérni. Mondhatni egy olyan beállitást találni amihez nem kell 4 programot telepiteni, 15 fogalmat átértelmezni és / vagy imádkozni hogy nem sül meg a proci. Amiről mindenféle teszt program nélkül megállapítható hogy stabil.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 1060 6GB-os karit és itt pőáran tanácsolták hogy kicsit huzzam meg a i5-2500k-mat és akkor biztos jól kihajtja a VGA-t. Egy Asrock P67 Extreme4 Gen3 van alatta és egy Gskill ripjawX
Arra gondoltam elsőnek kiporbálnám ezt:
OC Tweaker menüpont
Load Optimized CPU OC Setting: és itt kiválasztok egy Turbo 4ghz-et. Igazából én nem is szeretnék nagyon 4 Ghz felé menni. Mit gondoltok jó lesz ez igy? vagy ez a Load Optimized CPU OC setting nem is ezt jelenti?
Esetleg tudtok mondani egy atomstabil beállítást ami 4 GHZ-re állítja be a procit? -
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Speed® #37317 üzenetére
Természetesen számoltam a lappal is és a RAMal is, de a kérdésem most csak a procira vonatkozott és leginkább most elméleti kérdés volt, hogy teljesítményben van-e annyi különbség, hogy kiadjak kb 30-40 ezret, attól függően mennyiért adnám el a 2500k procit.
De akkor ahogy olvasom szerintetek sem látni akkora különbséget, hogy mindenképp csere legyen. Szerintetek is arra felé tendál a piac, hogy a játékok videomemóriából élnek és inkább a GPU erejét használják?
(Munkára lehetséges hogy van ereje a procinak a számolásoknál)Utána járok ezeknek a Ryzen prociknak. Bár kicsit kételkedve fogadom az AMD procikat.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Érdemes e lecserélni a
Intel® Core™ i5-2500K Processor 6M Cache, up to 3.70 GHz procimat
egy Skylake-re?
Intel Core i5-6500 3.2GHz Socket 1151Úgy látom manapság, hogy a játékok többnyire videomemóriát követelnek meg.
A skylake jobb fogyasztásban, de a teljesítményben nem látom az akkora különbséget. -
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
Igen, sejtettem, hogy valami ilyesmi az Offset
D
Köszi
Akkor legyen fix 1,22V és legyen valamennyi offset beállítva, hogy arra vissza csökkenjen alapjáraton?
Hazaérek majd meglesem hogy is van ez.
Egyébként érdekes tapasztalat: 1,2 Volton az egyik játék kékhalálozott, 1,22-n már nem.
Szerinted 1,22 volton hány mhz-ig bírja a proci? -
medvezsolt
senior tag
válasz
fsb1000 #6074 üzenetére
"CPU feszt rakd Offsetre és az offset értéknek adj -feszt (minusz!), azaz a gyárihoz képest csökkentsd."
Ez mit is jelent?
Mi az a Offset? Valami tűrés határ ami között mozoghat? Vagymi?
Feltoltam a szorzót 42re, adtam a procinak fix 1,22Voltot és így most megy. De ha van még szebb beállítás akkor ne tartsd magadban
Köszi
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Kicsit kevésbé tudok kiigazodni ezen az új EFIn. Valaki nem tudna segíteni az Asrock extreme4-es tunningal? Hogyan és mit kell beállítani ahoz, hogy 4,2 GHz-en menjen terhelés alatt? Alapjáraton pedig,ahogy most is, rakja vissza 1500 mhz-re? kb annyin megy ha nincs terhelve. És ehez persze automatán adagolja a feszt.
Köszönöm
-
medvezsolt
senior tag
Hy!
Alapon 38 fokos a Sandy proci, az jónak mondható? Most raktam össze, első bekapcs.
-
medvezsolt
senior tag
Nos.. Enyhén ferdén, a hátlap a fóliás felével érintkezik a laphoz..ez igy jó??
-
medvezsolt
senior tag
basszus,
van az egyik oldalán igen, egy vékony fólia, illetve egész masszív fólia, de én pont avval ellentétesen raktam fel... tehát most már ferdén de rajta van a proci borda, de ha az alaplapot megfordítom, akkor a fóliás felét látom a hátlapnak
ez nagy gáz, kezdjem elölről a műveletet?
-
medvezsolt
senior tag
tehát nem gáz, hogyha a hátlap minimálisan ferde... ha a hátlap és az alaplap közé nézek, akkor úgy látom, hogy csak a proci foglalat csavarja érintkezik a hátlappal, az "nyomja" csak. Ezt azért irom,mert nehogy nyomjon valami forrasztást és rövidre zárja a cuccot véletlen..
Tehát akkor ez így jó csak?
na és ha nem a 775ös lyukakat használom? Akkor totál nem illik sehova.. Csak azért gondoltam, hogy a 775öt fogom használni mert már máshogy nem volt sehogy se jó..
-
medvezsolt
senior tag
Az mennyire gáz, hogy a hátlap nem teljesen párhuzamos a memóriákkal, hanem egy 5 fokot dől a másik irányba? Mert úgy nagyából passzolna... bár a processzor foglalatot fogó csavar vége picit böki
:S Mit gondoltok? Nem lehet, hogy az Asrockba mégse lehet 775öt beletenni?
Az alpenföhn nordwand revB-t elvileg bele lehet tenni 775/13366/1156 ba, bár a leírás nem említi pl a 1156ot. Egyébként a 1155 és a 1156os lapok lyukjai megegyező helyen vannak?
-
medvezsolt
senior tag
ez a proci hűtő felszerelhető 775ös lapra is.. elvileg azt írja a leírása..
De ha a hátlapba is és az alaplapban is a befelelő lyukakba helyezem, akkor nem illik bele... akármilyen szögben van elforgatva a téglalap alakú hátlap..
felfogató alatt mit értesz? a fém hátlapot? azon van több lyuk, különböző foglalatoknak..
Esetleg tudok csinálni képeket is ha kell..:S.. Nem igazán vágom, hogyha van az alaplapon is és a hűőthöz adott hátlapon is lyuk, akkor mé nem illeszkedik..:S
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Rakott már fel valaki Asrock Extreme4-re (p67) Alpenföhn Norwand RevB-t?
Elvileg minden foglaltra fellehet tenni..meg ugye Asrockba megy akár a 775-ös módon is a hűtő.
A hűtő leírása azt írja, hogy a fém hátlapba a belső lyukakba kell tenni a hosszú csavarokat. Viszont nekem semelyik lyukba nem passzol igazán az alaplaphoz..:S
Tudtok valamit így látatlanban segíteni? mire figyeljek stb.?
Ha belerakom a fém hátlapba az "elvileg megfelelő" helyekre a hosszúcsavart, akkor nem illik bele az alaplap "elvileg" jó 775ös lyukjaiba..S illetve ha belerakom, akkor furcsán ferde a fém hátlap és 2 csavar nem is igazán akar bemenni teljesen. Feszegetni nem fogom, gondoltam kérek itt tőletek segítséget..
Köszi
-
medvezsolt
senior tag
válasz
HUNRONIN #5662 üzenetére
Egyébként volt itt negatív vélemény az Asrock p67 Extreme4-ről pl? Mert nagyon nem olvastam, inkább fordítva, hogy elég jó lap lett.
Viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mik a negatívumai a lapnak.. mert ha az, hogy nem bírja benne a proci a 60 Gigaherzet, akkor az nem lényeg
-
medvezsolt
senior tag
Iponban megérkezett a H67-es ASUS P8as!! .. Csak azt nem értem, hogy miért a H-s lapok érkeznek az összes gyártótól?
-
medvezsolt
senior tag
szerintem a 2400 bőven elég ha nem játszik. Annyival nem erősebb a 2500k GPUja, hogy avval játszon.
nem plusz pár ezrest jelentene a 2500k, mert akkor már érdemes diszkrét VGAt venni. Ha nem vesz, akkor inkább vegyen 2400-at.
DE ha a jövőbe látó, akkor vegyen egy 2500k-t és egy p67-es lapot, amiben tud tunningolni is és ha később megjön az igény a játékok iránt, akkor tud venni egy VGA-t. Mondjuk ha jol tudom a p67es lapokban meg nem tudja használni a proci GPUját.. max. vesz egy 6000 forintos diszkrét VGA-t....de akkor már 2400
Ki van ez találva, nyamvadt marketing..:S Vegyél meg mindent..
Mondjuk lehetséges, hogy így szabványosabb lesz a PC hardver is (Sokaknak lesz hasonló konfigja) és könnyebb lesz játékokat optimalizálni, fejleszteni. -
medvezsolt
senior tag
vagy iponon a MSI gd55-öse. 39k
-
medvezsolt
senior tag
Ez nem semmi
Az Aqua Computer nagyon elvan maradva. Megkérdeztem tőlük, hogy mikor lesznek új B3mas alaplapok, erre azt válaszolták, hogy:
A gyártók árpilis végén kezdik el teríteni a termékeket.Nem figyelik a híreket? Vagy mi a fene?..
LOL
-
-
medvezsolt
senior tag
válasz
SipiBcs #4417 üzenetére
Nekem is lehetne egy láma kérdésem?
Mi az a C1? Hátha majd belefutok én is...
Más: Aki már totál kitanulta, tapasztalta a 2500k-s tunningot, az nem írna egy mindenre kiterjedő doksit, hogy mit hogyan merre kell csinálni? Gondolom rájönnék magamtól is, de ha meglenne írásban, az sokban könnyítene a helyzeten.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
PH-User #4327 üzenetére
Már nem azért de már szállíngóznak a B3mas lapok. 1 max két hét és lesz mindenkinek gépe.
Oké, hogy valószínűleg a "hibás" lap se annyira hibás, mert nem fog elöbb tönkre menni a SATA2es eszköz mint a többi alkatrész... De hát ha már itt vannak a nyakunkon az új lapok, akkor miért nem vársz? Aztán meg szórakozhatsz a cseréltetéssel, gép szétszedéssel? (Feltéve ha kiakarok cserélni az elvileg nem is annyira hibás lapod...)
Én várnék. Ill. konkrétan várok is
-
medvezsolt
senior tag
Az én véleményem szerint egyik memót se a Sandy-khez tervezték. Az ECO az az ajánlott fesz (1,5) alatt van jóval.. a másik meg túl sok(1,65). De ez csak a feszültség kérdés.
Gskillból a Ripjaws-X-et terveztél Sandy alá. (Ha segít azoknak a típusjelzésben XL,XM van írva.)
Vagy van a Corsair Vengance, de az meg lehet magas lesz. Tehát marad a Gskill Ripjaws-X
-
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
-
medvezsolt
senior tag
November?? Az azért nem piskóta...
De akkor te simán megvehetted volna már Januárban a lapot..
Én azért várakozok mert bízok benne, hogy már közel vannak az új lapok. Csak pár hete laptopozok..Semmi kedvem aztán 1-2 hónap mulva meg újra szétkapni a rendszert és beszerelni az új lapot. Bár ... nem tartana semeddig.Mit gondoltok? Mi lehet a legjobb megoldás?
-
medvezsolt
senior tag
6-8 hét várakozási idő? Akkor már majdnem megéri megvennem a "hibás" lapokat, aztán ráérek nyár elejéig lecserélni. Úgy se lesz semmi baja, főleg ha a SATA3ba dugom a winyóimat. Nem?
Jelenleg gép nélkül egy laptopról nyomom és ha 6-8 hétig kell még várni az nagy szívás :S
-
medvezsolt
senior tag
válasz
CHIPman #3625 üzenetére
én szoktam 3d markolni.. de csak amikor megveszem a konfigot.. belövök egy stabil tunningos állapotot amin jó eredményeket kapok a teszt progikkal, mert hát valamennyire azért számít az is. Aztán egyébként meg csak játszom vele és akkor már nem érdekel a 3dmark
.. nem akarom fél évenként tartani a versenyt és megvenni a piacra kijővő összes cuccot
.. kinek van arra pénzre..
Épp azért veszek 3 évente egy combosabbnak mondott konfigot..
-
medvezsolt
senior tag
válasz
fsb1000 #3564 üzenetére
Ha van egy hűtőborda. Jelen esetben a processzor hütő. Azt ne mond, hogy szivó erővel arról le lehet vezetni a hőt. Mindenképp fújni kell. Tehát 2 lehetőség van a prociventit felszerelni (mindkét esetben fujja a bordákat).
1. A szgház hátoldalához közelebb rakni és akkor a memóriák felé fújja a levegőt át a lamellákon
2. A memóriák felőli oldalra teszem, aminek hatására ráfújja a levegőt a hátsó ventikre amik kitolják a levegőt a házon kívülre (Ez az alapértelmezett eset)
Vagy ezt én gondolom rosszul? Ha nem témába vág, szívesen veszem privátban az üziket, amiben elmagyarázzátok, mi hogy működik.
-
medvezsolt
senior tag
Már nem kötekedésképp, de a lamellákról sosem fogod le "szivni" a hőt. Azt mindenképpen fújni kell.. Felrakhatod másik oldalra a ventit, de akkor is fújja a memóriák irányába. Ami azért hátrányos,mert ha van a gépház hátuljában venti ami kifelé szivná a levegőt, az nem lesz túl hatásos.
Ha rossz a gondolat menetem, javítsatok ki.
-
-
medvezsolt
senior tag
Ez mit jelent vajon? Mikor lehet hozzá jutni egy új revíziós laphoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest