Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zolokas #139548 üzenetére
Rtings.com oldalt használtuk jópáran.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 43" ru7452es tv-m!
Létezik olyan weboldal ahol vannak kép beállítás képpel vagy videóval? Most per pillanat sima élékre van állítva de azt mondták nekem hogy a háttérvilágítás ne legyen maxon mert hamar ki ég a led benne! -
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is vezetéknélküli touchpados billentyűzetet keresek az új Samsung UE43TU8502 TV-mhez.
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik típust lehet használni ehhez a TV-hez? Nem akarok úgy járni, hogy megveszem és nem megy.
Most ezt a két típust néztem ki:
Logitech K400 Plus
Microsoft All-in-one
Esetleg használ újabb típusú Samsung okos TV-hez valaki ilyet vagy mást? -
danielgalaxy
aktív tag
válasz
ProEvoFan #139527 üzenetére
Szerintem se agyalj ezen. Engem is zavarnak a legkisebb, legjelentéktelenebb tökéletlenségek is, ha valami új dolgot vásárlok, pláne ha drága volt. De ez pusztán pszichológia, el kell engedni. Én az ilyet úgy fogom fel, hogy valamiképp egyedi az a TV, van rajta egy kis hegg, ami karaktert és sármot kölcsönöz neki, és így megkülönbözteti magát a többi Q82-től
. Pláne ha egyébként normál használatnál egyáltalán fel se tűnik.
Egyébként grat a TV-hez, nekem egy Q70R-t sikerült kifogni még a T-nél akciósan. Meglátod, a PS4-et is jól fogja szolgálni -
-
asdf74
tag
Sziasztok! Cserélnék egy 2012-es UE40ES6100 tv-t újabbra. Sajnos újra nincs pénzem, használtat vennék. (1-2 éveset) FHD tartalomakat váltanék lassan 4K-ra azaz ilyen kellene. Rosszabb ne legyen a képe mint ennek volt. ( Vagy az újabbak mind jobbak? :-) ) Bloetooth-os fülessel lenne sokat használva. 55" a méret. Nem kell Smart mint ez volt, tudnátok pár típust ajánlani hogy milyeneket nézegessek? Köszönöm
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Celtis #139530 üzenetére
Így igaz !
A "HDR" nincs állandóan jelen a filmekben,csak mikor úgymond aktuális és szerepet szántak neki.De akkor üt a dinamika!
Pl: Egy barlangban hirtelen kigyullad egy fáklya,vagy dokumentumfilmeknél pl :egy gyönyörű naplemente stb..stb... ez mind hozzátesz az élményhezszvsz
-
Celtis
veterán
válasz
ProEvoFan #139527 üzenetére
A kontraszt nem igazán befolyásol semmit szerintem. A nagyobb fényerő esetleg befolyásolhatja a LED háttérvilágítás élettartamát. Viszont a HDR-nél a max fényerő nem azt jelenti, hogy max fényerőn megy a háttérvilágítás, inkább azt, hogy mi lehet a maximum, ha a tartalom megkívánja. De majd talán PuMbA pontosan elmagyarázza.
De én a LED-ek élettartama miatt sem aggódnék. Nem úgy fog tönkremenni a TV, hogy észervehetően csökken a LED_ek fényereje a sok használat miatt.Szerintem kicsit túlaggódod ezt a dolgot. Használd és élvezd a képminőséget olyan beállításokkal ami neked a legjobban tetszik. Botorság lenne ha csak egy bizonytalan hosszabb élettartam reményében halványított képet néznél hosszú éveken át.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nem akarok hülyéket kérdezni, de adja magát.
Ha pl a Q82Rnél vagy bármilyen tévénél folyamat HDR tartalom megy rajta - ami ugye max fényerő, max kontraszt - az befolyásolja a tévé élettartamát? Gondolok itt azon alkatrészekre, led sorokra, ami adja ezt a maximum fényt. -
oimuka
tag
Hali!
Úgy néz ki, hogy befuccsolt az 500 gigás külső merevlemezem.
A lemez menthető, de sajnos nincs hova lementenem a többszáz giga mennyiségű anyagot, hogy újraformázhassam a meghajtót. A kérdésem az lenne, hogy 500 gigás Verbatim vagy 1 TB-os Adata-át vegyek? Árban minimális a különbség, viszont az 1 TB-os 3.1 Usb-vel rendelkezik, és a honlapon azt írja, hogy USB 2.0 csatlakozó esetén egy Y kábellel használható, különben nem kap elég tápot. A gépen még megoldható ez valahogy, de a tévén, amin filmeket szoktam nézni, csak egyetlen USB 2.0, 0,5 amperes csati van. Megbírkózik vajon az 1 TB-os merevlemezzel? Vagy inkább válasszam az 500 gigásat, amin 3.0 csatlakozó van? A régi merevlemezem szintén Adata, 2.0 csatlakozóval, amit vitt is a tévé fél amperes usb-je. Több amper kell vajon egy 1 TB-osnak, mint egy 500 gigásnak? Mi a különbség a 3.0 és a 3.1 USB szabvány között? -
Sajnos eszembe sem jutott biztosítást kötni rá (pedig eddig telefonokon mindig volt/van és jól is jött), és a gyerekek betörték a panelt, így nincs rá garancia, a panel cserét is egyénileg kell megoldanom. Szerintem ha lejelentem a Samsung szerviz irányába, hogy háznál cseréljék, akkor az nem 130e ft lenne, hanem sokkal több, így inkább felviszem én személyesen Pestre.
-
válasz
Piftuka #139516 üzenetére
Én is úgy vettem észre, ha a tartót mozdítom, mozdul a hátlap is. Nem figyeltem, hogy van e fényszivàrgàs, igazából annyira nem vagyok visualofil. Viszont az igaz, hogy ha a Tv-t igazítom, nyekeg rettenetesen, inkább a fali kart szoktam igazítani, még ha nehéz is benyúlni mögé. A másik bajom, hogy a doboza is iszonyú gyenge volt, költözés során szét is tört a hungarocell, ki is dobtam. A javítás miatt viszont fel kell vinnem Pestre. Van valami javaslat, hogy érdemes szállítani? Esetleg hogy tudok gyári kartont beszerezni hozzá?
-
Celtis
veterán
-
Kija
aktív tag
Ma megjött az UE43TU85002 új TV-m.
Most viszont azzal szembesültem, hogy égető szükségem van egy megfelelő méretű touchpados bluetooth billentyűzetre. Tudtok ajánlani valami jót? -
Piftuka
veterán
válasz
Celtis #139515 üzenetére
"a hátlap csak egy burkolat, nem teherhordó."[
Sajnos a gyakorlat ennek mégis ellentmond!
Amúgy a talapzat, illetve lábak kapcsán is lehet probléma, ahogyan írtad is.
Ám egy jól átgondolt, masszív, középső talapzat sokkal jobb ilyen szempontból, mint a falikaros rögzítő. Teljesen máshová jut mindkettőnél a súlypont, a terhelés.
A belső váz tényleg segítene, ha a termék súlyának zömét az adná, és a dőlészög, gravitáció, stb. ellenére a panel tökéletesen "érintetlen" tudna maradni rögzítés, illetve forgatás közben.
Ám mivel a készülék merevségéhez nagyban hozzájárul(na) annak burkolata is, amely olyan vékony, amilyen, így összességében egy "belógó", instabil szerekeztről van szó a gyakorlatban. És azért 55 col felett már bőven ~15 kg feletti eszközökről beszélünk.
A régi, jóval vastagabb, masszívabb, merevebb szerkezetű CCFL és Plazma televíziókat bátrabban rögzíthette ilyen módon az emberfia, mint ezeket a mai LCD tévéket. (Ott az volt inkább kritikus, hogy kellően nagy teherbírású vázat, tartókart találjon az ember hozzá.)
-
Celtis
veterán
válasz
Memmaao #139509 üzenetére
A törés nyilván zárlatot okoz és ezért melegszik és olvad. Jól tetted, hogy áramtalanítottad. A TV-ben van egy masszív váz a láb és a falitartó is ahhoz csatlakozik, a hátlap csak egy burkolat, nem teherhordó. Szerintem a falitartó egyenletesebben osztja el a terhelést mint a láb, ami elég kis területen van bekötve.
-
Piftuka
veterán
válasz
Memmaao #139509 üzenetére
"Lehet a rögzítés húzza a hátlapot? "
Húzza bizony. Éppen most vitte vissza egy fórumtársunk az LG tévéjét is kicseréltetni (másodszor) emiatt.
Bekapcsoláskor még viszonylag rendben volt, a rögzítést követően a négy sarokban durva bevilágítás jelent meg. Erős a gyanú, hogy az rontotta el.
És ha belegondolunk... napjainkban, ezeken a "papírtévéken" vékony, könnyű burkolatot használnak, a panel "hajszákvékony" rétegekből áll, és az előlapot nem egy vastag üveg tölti ki, mint régen.
Ha kicsit szorosabban ráfogsz a burkolatra, tudod csavargatni.
Szóval VESA szabvány ide, mélyen benyúló csavarok oda, szvsz a változást nem vették figyelembe a fali karos rögzítő megoldások esetében.
Pláne ilyen b*szom nagy méretben, hibog a tévé, nyúlik, deformálódik a hátlap, az egész meghúzza a panelt is, aztán örülhet a felhasználó, ha bevilágítástól és "anomáliáktól" mentes marad a készülék.
Az ideális rögzítés 5 pontos volna: középen és a 4 saroknál, kiegészítve keresztpántokkal, és a keretet szemből is megtámasztó pántokkal. (Csak hát az ugye csúnya volna, mert szemből is látszana...)
Marad tehát ez. Aztán lehet drukkolni, hogy bírja a tévé.
Én asztali monitornak is min. 32 colos 4K megjelenítőt szeretnék, és miután sokáig csak teljesen állítható, forgatható, PIVOT lábas típusokat néztem, meggyőztek, hogy "ha jó a kijelző, lehet fix lábas kivitel is; majd veszek hozzá egy asztalra rögzíthető, minden irányba forgatható tartót".
Már ott tartok, hogy eszembe sem jut ilyen megoldást vásárolni. Pedig a ~32-42 colos monitor, vagy TV nem is annyira nehéz...
Ám ha sikerül kifognom egy hibátlan, homogén panellel szerelt kijelzőt, aminek frankó képe van, dehogy fogom kockáztatni mindezt egy ilyen rögzítéssel.
(A kérdésedre vonatkozóan pedig... törött tévét ne használj! Baleset-, illetve tűzveszélyes is lehet. Ne kockáztass!)
-
Gondoltam, amíg megjön a Q7FNAT-ba a panel, addig így törött panellel is használható. Viszont egy pontban elkezdett forrósodni és ott meg is olvadt a plexi. Csinál ilyet egy törött panel? Inkább áramtalanítottam. Illetve azt vettem észre, a hátlap körbe elég rendesen eláll, kvázi belátni mellette. Fali tartón van, A+ szabvány 65 colig. Lehet a rögzítés húzza a hátlapot?
-
Atikusz
senior tag
válasz
tibcsi2012 #139503 üzenetére
Tévénél nincs olyan, hogy túl nagy. Ennyi pénzért a helyedben egy 55RU8002-t vettem volna. Igaz a panel nem FALD, de legalább 100Hz és nagyobb méret.
-
mpo
veterán
válasz
Jobban jársz, ha megrendelés előtt kérdezel.
Az 55"-ost 4K esetén 1,9 m-ről nézem, emiatt jobb lenne a 65"-os és akkor a frontok is messzebb lennének. De így is jó. -
Daffni2
addikt
válasz
"Sajnos az 55col már túl nagy lenne 2.5 m-röl nézve."
Igen nagy tévedés! -
tibcsi2012
csendes tag
Megrendeltem egy <em class="matRed">49q70r</em>-t 219000 ft-ért
Sajnos az 55col már túl nagy lenne 2.5 m-röl nézve. A 120 Hz kép frissítés hiányán kívűl van még más is ami különbözik az 55col kivitel között? Szerintetek jó választás volt? -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Celtis #139501 üzenetére
Köszi a választ.A többieknek is.
MMben vettem.Igazából nem tudom, hogy viszzavigyem cserére vagy sem.Többen mondjátok a szennyeződést, ez megnyugtatóbb, mintha pixel hibás lenne.
Teljesen a szélén van, és csak közelről látszik ha pont oda fókuszál az ember.
A tévé valami brutálisan tetszik, csak a tudat, hogy az a szar benne van kicsit idegesítő...meg kérdés hogy egyáltalán kicserélik ezzel a hibával.Meg talán már nincs is belőle több...ráfizetni meg nem akarok, nekem a 300k volt a plafon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - Xeon I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest