Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
senior tag
válasz Fr3eWar #4480 üzenetére
jó, bocsi, látom, hogy 170eFt lenne az öregfiú, de ha az LE46C530 csak 199, tehát 30eFt-al több, akkor hol itt a kérdés? Hiszen az F86 és a C530 fényévekre van egymástól technikában, dizájnban és fogyasztásban is nyilván az újabb javára... (sztem 2x többet ér a C530!)
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
-
BBéci
legenda
válasz Fr3eWar #4491 üzenetére
A leírt felhasználásra mindenképpen plazmát javaslok. A Panasonicokat elég egyszer beállítani arra, hogy a legutóbbi távirányító használat után 2 óra múlva kapcsoljanak ki, többé nem lesz rá gondod. Előtte megkérdezi, engedélyezed-e? Ha lenyomod az OK gombot, nézheted tovább és újra indul a 2 óra, ha alszol, vagy nem vagy a közelben, készenléti állapotba helyezi magát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nasinas
tag
válasz Fr3eWar #69904 üzenetére
Nekem akkor lett Power DVD-ről lejátszott Bluray ISO esetében 3D, ha a HDMI-t pont nem PC-re neveztem hanem Bluray-re, de a PC-nek szánt lukba van bedugva.
Ekkor automatikusan felismeri a 3D-t a tévé, ha a Poweren is be van nyomva a 3D ott alul.Ilyenkor nem sbs meg top-bottom féle 3D lesz hanem "igazi", azaz nem két félképes.
H6400-esem van.
Ja az ISO persze mountolt a bárányos programmal, de gondolom más mountoló is jó (vagy mi ).Ami ami, az az !
-
ada19
senior tag
-
Fr3eWar
őstag
válasz Fr3eWar #69938 üzenetére
Siker a 3D terén, TMT és PowerDVD-vel is.
Csak a TV-re engedélyezve a kép, és Nvidia vezérlőpultban Sztereoszkopikus 3D beállításával engedélyezni kellett a 3D-t, fel is ismertem a Samsung TV-t, és gyorsban végigvezetett a beállításokon.Annyi bajom lett utána, hogy a 3D-s lejátszás alatt a hang iszonyatosan halk lett.
De majd még próbálkozok ezzel is -
BBéci
legenda
válasz Fr3eWar #70146 üzenetére
Passz, nem ismerem. Csak tippelni tudok: nem hiszem, hogy a Bose vacak hangú terméket készít.
(#70149) Vhiktor
A linkelt társulat "műveiről" csak negatív véleményeket hallottam. Néhányan másik szakembert hívtak, hogy tegyék rendbe, amit elrontottak.
Ne kalibráltass, mert a szabványos színvilághoz az áll legközelebb, amit Te barnásnak minősítettél.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kEndru
csendes tag
válasz Fr3eWar #70799 üzenetére
koszi..voltam a digi honalpjan van ez a digi smart cam modul amit csak be kell helyezni a tv-be, de nem vilagos hogy ez csak kizarolag a kodolt adasokkal mukodik vagy ilyen kartyas megoldas az alap tv csatornakkal is?
nem offolok tobbet ... max megkerdezem telefonon hogy is mukodik
-
bzoley
veterán
válasz Fr3eWar #71828 üzenetére
Előbb-utóbb minden eszközön analóggá lesz alakítva a hang. A z5500 elég egyszerű ezen a téren, viszont a hangkártyán lévő burr-brown dac jobb minőséget produkál, így az analóg kimenet előnyösebb. Hallható is a különbség. Optikán valamivel laposabb a hang.
Amúgy elég ütősnek mondanám.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz Fr3eWar #71830 üzenetére
A vezérlő nem feltétlenül szól bele, ha analóg a hang. A mőséget többek között az alaplapon lévő kondik, és műveleti erősítők típusa befolyásolja. Ezek cseréje folyamatban van. Ez viszont független a forrástól analóg, vagy digitális voltától, mert előtte még ott a dac.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Fr3eWar #72033 üzenetére
Minden típusnál van valami apróság amiben jobb az eggyel nagyobb és drágább típus. Ilyen alapon lépkedhetnék fel az 500 ezres kategóriáig. Én egy 5éves, nem LED-es, 100Hz-es 42-es Sharp-ról váltok erre. Nekem így is, úgy is előre lépés lesz. Anno azt a Sharp-ot 245ezer Ft-ért vettem, ezt 190-ért. Nekem már nem ért volna meg +30-50ezret a 6400-as, max, akkor ha 55-ös méretben kapom meg.
erre megy ki az egész játék a gyártók részéről, hogy pont annyival adnak többet, hogy ne sajnálja az ember, azt a plusz 30-60ezret az egyel jobb kategóriáért. Ki van ez találva, hogy csaljanak ki még több pénzt az emberek zsebéből. A 6400-as típus egy kanyival sem kerül többe legyártani a Samsungnak, de nagyon komoly felárat kérnek 200(240) helyett a 400(480)-as frissítésért.[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
válasz Fr3eWar #72414 üzenetére
Köszi neked és mindeni másnak is.
Akkor vagy kalibráltatom, vagy belövöm hogy szemre tetszetős legyen.
TV nem Interned Service Provider. Kell kábel a BD (s nem BR) playerhez, bár még meg kell néznem mi lenne jobb, ha csatlakozna (lehet csak a frissítés miatt, de azt gondolom megoldja USB-ről is. Már ha van rajta olyan)
Meg kell néznem CI vagy CI+ a 6200. Ha utóbbi, akkor kell egység ami a kártyát fogadja. Ezt UPC-nél keressem? Ha nem, akkor megguglizom...de mi ennek a hivatalos neve?
Azért kérdeztem maradjon-e UPC box, vagy legyen a CI mert pár oldallal visszább épp írtak gondokról. Nem érzékeli a TV a modult, vagy valami ilyesmi.
Infra: szetintem, agyogy gyerecske írta az egy adó; TV távirányítóval vezérelhetsz mást. Csatornaváltás megy is UPC boxon, de ki/bekapcs valamiért nem.
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
sunci_02
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz Fr3eWar #125279 üzenetére
Keress rá a topikban a q9fn-re, mert a q8fn jobb és olcsóbb A q9fn eltünteti a sötétebb részleteket a képen a túl erős kikapcsolhatatlan Local dimming miatt, szóval eléggé gáz, hogy a star wars elején a csillagos égbolt esetén jó pár csillagot nem látsz a q9-cel, mert teljesen kikapcsolja a háttérvilágítást... még ábrát is linkeltem az egyik hozzászólásban erről.
[ Szerkesztve ]
-
-
mpo
veterán
válasz Fr3eWar #125445 üzenetére
Vagy annyit jelent, hogy nem tudja ARC-on küldeni AV erősítő vagy hangprojektor egyéb dologra?
Ha van erősítő, akkor:
Mediaplayer->erősítő->tv, ilyenkor a tv csak megjelenítő lesz.
Azért lett Minix Neo U9-H, mert a 4K, a Dolby Atmos és DTS:X képesség volt a követelmény és az, hogy ne kelljen a Linuxot megtanulnom a filmnézéshez.
Csak a Kodi használatát kell ismerni.Ha érted, akkor már elavult.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Fr3eWar #125893 üzenetére
Hosszan nyomd a kikapcs gombot, de figyeld, hogy meddig nyomod mert újból be is tudod kapcsolni a tévét.
Mivel nekem rá van kötve egy HDD (több), abból látom, hogy mikor lövi le teljesen, mikor kialszik a LED az usb házon. Ha itt tovább nyomom, újból bekapcsol a tv, lényegében egy restart-ot lehet így csinálni, ami jól jön, pl valamilyen OS bug, vagy fagyásnál bekövetkezik.
Ha engem kérdezel, ez nagy baromság, hogy készenlétbe lövi a tévét, az is változó, hogy meddig, néha totál random az egész hülyesége...[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
senior tag
-
-
Callisto
őstag
válasz Fr3eWar #126222 üzenetére
Sajnos itt is ugyanazt látom, igaz nem olyan aggresszív és elég halványan. A kéknek teljesen homogénnek kéne lennie, de az algoritmus azt gondolja, hogy a fehér vonalak közti kéknek világosabbnak kell lennie.
Lehet csak a felvételhez használt eszköz miatt látszik és élőben nem ilyen feltűnő.
Azért volt fontos, mert vergődök a C8 és eme TV között lassan már 1 hónapja... Mivel sokat játszom statikus elemekkel, ezért hajlok a Q9FN felé. Viszont volt nálam pár napot a C8 és hát a pixel szintű kontraszt ugye...
Lehet kipróbálom itthoni körülmények közt a Q9FN-t is. Végül is van 14 napos elállás, ha nem felel meg. Egy este alatt kideríthetem.
Igazán nagyon köszönöm a fáradozásodat és az idődet! Ritka az ilyen ember.Szerk.: Ja írod is, hogy élőben nem látszik. Akkor csak a mobil erősítette fel.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Fr3eWar #126472 üzenetére
Nekem a guglin (is) megvannak véve ezek a filmek, egyik nap elindítom. Minden csillag kék, meg hiányzott is belőle, ezáltal hasonló hatást mutatott a tv. De megvan korongon is és ott egyáltalán nincs ilyen. Szóval eltudom képzelni, hogy valami hasonló fos tartalommal sikerült ezt képet lőni.
Egyébként is, ha valakiknek nem számít a néha nagyon sok is balfaszsága meg beállítási dolgai, az az RTINGS, nekem még soha egy beállítása nem volt jó, ami nekem tetszett volna, pedig jó pár tévén próbáltam...---------
Hozzáteszem, hogy a franc vette volna meg, de egyszer elárazták a Play-en és 59.99 euró helyett forint volt ott.
Rányomtam, mondom biztos kapom az infót az elírásról, de kaptam az sms-t, hogy 60 forintot levett a Telenor.
Ha jól emlékszem, vagy fél napig így volt kint.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Helyes. Valószínű, hogy azóta már javították a firmware-en, hogy ne legye annyira agresszív a dimming Elfogadhatatlan ennyi pénzért, hogy úgy működjön a dimming, de emiatt meg a nagyobb kontraszt ugrik, szóval így már az a kérdés, hogy mennyivel jobb, mint a Q8, mert másban annyira nincs különbség a kettő között.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz Fr3eWar #126519 üzenetére
Egyértelműen az OLED-nek jobb a képe sötétben (fénynél már nem annyira nagy a különbség), de marad a Q9 minden FALD-os hátrányával együtt. Van olyan jó a képe beállítgatva és vann olyan jól implementálva a FALD vezérlése, hogy nincs az a nagy hiányérzetem az OLED után.
Na meg úgy gondolom a panel lottón is eléggé nyertem. Amúgy szerintem változtattak a panelen, mert enyém már novemberi gyártás és 04-es panel verzió, holott eddig 03-as volt a legújabb ismereteim szerint.
Amíg fejlődik az OLED technológia vagy jön jobb addig simán, örömmel használom. Ja és a TV hangszórón ledöbbentem. Én 7.1-es hangrendszert használok végfokokkal stb, de tegnap este lekpacsoltam az akkor halkan szóló hangrendszert és a TV átváltott saját hangszóróra. Majd elindítottam egy filmet, hogy megnézzem milyen és úgy jött oldalról, hátulról olyan hangtartományokban a hang, hogy hirtelen azt hittem visszakapcsoltam a hangcuccot. TV-től én ilyen hangot még nem hallottam (nem ide értve a saját soundbarral rendelkező TV-ket).[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
-
mpo
veterán
válasz Fr3eWar #126519 üzenetére
De tegnap este filmnézés közben is ott volt bennem, hogy azért nem is olyan rossz a beépített hangszóró
Ha beüzemeled a házimozit, mindjárt nem lesz olyan jó a tévé hangja. A center minél közelebb legyen a tv aljához.
Melyik erősítő és mediaplayer mellett döntöttél?Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
Ezek a problémák főleg a legmagasabb dinamikus kontraszt és local dimming esetén jönnek elő ami a HDR-hez kell...
Úgy próbáltad?
Azért az vicces lenne ha az összes netes tesztelő hazudna és csak te lennél helikopter.
Persze finomíthattak azóta az algoritmuson, de HA úgy használod a tévét ahogy a HDR-hez kéne akkor elvileg még gond... nem olvastam róla hogy csináltak volna vele valamit érdemben.Ettől független a Q9 nagyon prémium és jó tévé... az egyik legjobb.
Akinek van rá pénze vegye, mert amúgyis csak egy OLED... vagy max egy Sony LCD csúcs jobb. Az meg ügye elég kevés és drágább aternatíva valszeg.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest