Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
M i a m i
újonc
válasz Kriszbmx #136933 üzenetére
Bizonyára.
Azt mondta a QLED-es szaki a MM-ban, hogy a Q60 és a Q70 közötti különbséget aki megfizeti, már gondolkodjon el a Q80-as szérián. ( 1,5 x fényereje, beépített háttér megvilágítása van . )
Ettól függetlenül meglepő a Q82-es és a Q85-ös közti ár különbség.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Kriszbmx #136945 üzenetére
Hát elnézegetve a QLED árképzését szerintem előbb lesz olcsóbb a 75-ös oled. :/
Az 55-ös Q85 legutóbb nagy kegyesen lement 399-re a Média Markt-nál. Előtte 393 volt az Euronicsnál a Glamur vagy Joy napokon. De ennyi. Közben a B9 volt 360, a GZ950 400-ért, A Philips 340 ha jól emlékszem. SZóval a Samu nyaljon sünt ezzekkel az árakkal. 300-ért már rég itt figyelne a nappaliban a Q85.
De most már megvárom az új T jelű modelleket. Nem mintha azok olcsóbbak lennének, de itt az EB és az Olimpia, hátha nem kell őszig várni egy áresésre.
-
djpundro
aktív tag
válasz Kriszbmx #136982 üzenetére
Köszönöm a valaszt .De egy q70 est nem lehet egy q85 össel összehasonlitani ,sokkal jobb egy q85 .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Gino20
őstag
-
vanboy
csendes tag
válasz Kriszbmx #137938 üzenetére
A q90 es a q85 rendelkezik széles betekintést segitő réteggel és szoftveres csesztetéssel.
a szinei emiatt nem olyan ragyogóak mint q8,q9 modellek voltak. Ez a szoftver részleteket elmos. Az rgb gradiens 50-75 % nál túlzottan erősitve van. Fehér beég, sötét szürkék feketék. Az ai minden konturt eltulzottan kiélesit, a kép grafika lesz, megszünik a plasztikussága. Mu7000 tvn élvezhetőbb a műsor.
A fekete es szürkék példásak. A hdr samsungosan túl ‘loudnesses’. Nézhető de nem ezt hivják filmes élménynek. -
vanboy
csendes tag
válasz Kriszbmx #137967 üzenetére
q90-t is ki tudod próbálni nálam Budapest XI, keress privátban
Teszt, amit én is alá tudok támasztani, : https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1557215154 -
vanboy
csendes tag
válasz Kriszbmx #137967 üzenetére
Mondjuk OLED -et csak az üzletben láttam, de az oled forumot olvasva az sem fenékig tejfel. Főleg sok a panasz az LG saját modelljeire, ( 77c9, pedig csak ez van közel árban a q90-hez). Más gyártóknál jobban teljesítenek ugyan azok a panelek, persze már jóval drágábban.
Meggyőződésem, hogy 75q90 vs 77c9 ből nagyon hasonló élményt ki lehet hozni, és sokkal inkább a gyártói koncepció (szoftver) viszi el az eredményt, mint a hardver. A q90 feketéje és felhősödése kiváló. A minimális szórás a természetben is jelen van, a kényszeredett éles határvonalával inkább az oled a művi nekem. Nappali használatban, visszatükröződésben, öregedésben még a hagyományos technika talán jobb.
Oled-nél is sony vs panasonic, vs lg, vs philips jelentős képi különbséggel bír, ami nem panel kérdése. A samsung 75q90 panel is szenzációs, a legjobb samsung termék eddig. A 9FN picit jobb volt szinekben, natív kontrasztban, de rosszabb betekintési szögben és fald kezelésben.
A 40-100% oled felárat én nem látom indokoltnak, de ugye a high end inkább akarat kérdése (a pénz mellett).
Várhatóan márciusban, kifutóként 800k ért meg lehet venni a 75q90-t és 1200k-ért a 77c9-t, 1800k-ért77AG9-et. A plussz 400-1000 kFt-ból sok mindent lehet még kihozni.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Kriszbmx #138019 üzenetére
Köszi a beszámolót, számomra a konklúzió: marad a q90 egy már meglévő apple tv4k-val. Jobb az oled, de ezt tudjuk, csak ahogy írtad, bizonyos esetekben nem észrevehető ez. Na meg a méretkülönbség, nálunk 4m körül lesz a nézési táv, nem mondok le a 75"-ról.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest