Hirdetés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
Vettem egy A56-ot. Előreláthatólag holnap este belakom, aztán majd megírom a tapasztalatokat, hogy miben jobb, vagy miben rosszabb, mint az A54
-
GoodSpeed
addikt
A Samsung Electronics úgy érzi, hogy a túlélés és a halál kérdésével néz szembe a piaci részesedésük csökkenése miatt
Lee Jae-yong, a vállalat ügyvezető elnöke figyelmeztetést intézett több ezer vezetőhöz, és felhívta a figyelmüket az esetleges vállalati összeomlásra
A Samsung éves részvényesi közgyűlésén a figyelem a vállalat stratégiájára irányult
A techóriás több területen, például televíziók, okostelefonok és DRAM-ok piacán csökkenő részesedéssel és nyereséggel küzdAz,hogy az Intel piaci kapitalizációja már kisebb mint az AMD-é is meglepő volt, de ezt pláne nem láttam szembejönni...
Becseszne ha a két cucc 2 éven belül EOL lenne.
-
Skod
aktív tag
válasz
Luck Dragon #11188 üzenetére
Korlátot én csak a monitor felbontásánál tippelek. Kerdés, hogy a GPU-k milyen felbontást bírnak el maximálisan. FullHD kijelzőt mindegyik képes meghajtani én úgy gondolom(kivéve a belépő szint). Onnantól a rendszer és az alkalmazások nem igényelnek extra erőforrást.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11190 üzenetére
Mondjuk a DEX-nek WIFI is elég. A másik, hogy 480 Mbp a sávszélessége az USB 2.0-nak, elégnek kellene lennie. De az esélyes, hogy megpurcannak ezek az 1xxx-es Exynosok a feladat súlya alatt, főleg ha még nem is A5x.
-
-
unravel
őstag
válasz
Luck Dragon #11191 üzenetére
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11191 üzenetére
Nekem ennyinél többet nem szokott kirakni:
-
Fent az értesítési sávon lévő pici ikonok mennyiségét lehet szabályozni?
-
válasz
GoodSpeed #11189 üzenetére
Továbbra is úgy gondolom, hogy inkább hardveres, mintsem szoftveres korlátai vannak ennek. Véleményem szerint a jelenleg erre alkalmas készülékek többsége már USB 3.1 vagy újabb OTG támogatással rendelkezik, hogy zökkenőmentesen biztosítsa a kiterjesztett, „PC-s” környezet használatát.
Sok okostelefon csupán USB 2.0-val rendelkezik, vagy egyáltalán nem támogatja az OTG funkciót, ami miatt a piacon elérhető készülékek jelentős része alkalmatlanná válik erre a feladatra – még akkor is, ha a SoC önmagában képes lenne biztosítani a szükséges teljesítményt. -
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11188 üzenetére
A54-nél is kérdéses. Viszont ha működne is lehet, hogy a Samsung letiltja. Lehet az is, hogy nem tiltja le. Illetve persze az is, hogy nem tiltja le, hanem a Google nem engedélyezi mert nem bírja. Ha viszont engedélyezi q Samsung is és a Google is, akkor a Samsungnak eléggé cuki lesz, mert egyértelművé válik, hogy mesterséges tiltás volt, másrészt A osztályban maradnak olyan vásárlók is a jövőben akik csak a DEX miatt váltottak fentebb.
-
-
Skod
aktív tag
-
MadGame
senior tag
válasz
bodorjanos #11185 üzenetére
Dehogyis, nekem ez is nagy segítség volt, hogy megnézted, ezek szerint nálam lesz lokálisan valami bibi. Köszönöm, hogy segítettél!
Majd, ha rájöttem mi a gond, bedobom ide -
bodorjanos
aktív tag
válasz
MadGame #11183 üzenetére
Ne haragudj, több ötletem nekem sincs. Nem nagyon használom, csak egyszer feltelepítettem a gépemre a quick share-t és azóta fent van rendületlenül, de ha talán 1x használtam élesben
Most próbáltam ki többször, hogy tudjak írni neked. Remélem azért majd megoldódik a probléma nálad is!
-
GoodSpeed
addikt
S24 FE-re kijött a márciusi frissítés, szóval 72 órán belül várható A54-re is:
[kép] -
MadGame
senior tag
válasz
MadGame #11175 üzenetére
Én is, telón is, gépen is be vagyok lépve mindenhova, olykor mégsem tud a teló kapcsolódni, ki is írja a BT-nál, ha rányomok, hogy "Sikertelen csatlakozás".
Work flow-val úgy oldom meg, hogy gépről küldök át telóra egy képet (gép simán érzékeli a telót), és akkor TALÁN visszafelé is működik a dolog, de előtte (néha többször) a számkombinációval újra kell párosítani. Az istenért sem tudok rájönni, hogy hol akadhat el a dolog...Köszönöm szépen, hogy megnézted!
Majd még agyalok tovább. -
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11181 üzenetére
Akkor csináld azt amit én: egy A osztályos és egy S osztályos Samsung Galaxy. Az A54-et szvsz egyre kevésbé éri meg már eladni.
Nálam az a helyzet, hogy a gamer laptopot eladtam, a tavaly 0-ról épített vadonatúj gépemben, meg nem látom, hogy hol tudnám használni a MicroSD kártyámat, de ami még rosszabb, hogy az A54-en kívül máshol sem egyelőre, mert a sportkameráimban 128 GB-os memóriakártya van úgy, hogy hivatalosan 32 GB-ot támogatna, de megy vele, viszont egy a 128-nál is négyszer nagyobb kapacitásúnál erősen kérdőjel a dolog... a Sony DSC-WX350B -nél meg megint nem néztem meg, de idén 10 éves... hol voltak akkor még ekkora kapacitású kártyák? Szóval eladni a microSD kártyát sem érné meg, de az már megfordult pont ma a fejemben, hogy az A54-ről olcsón lehetne frissíteni A55-re. Elvileg a Samsung bevenné 73K-ért az A54-et a gond csak az, hogy a Samsung oldalán nem 130K az A55.😆
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Lord Amper #11179 üzenetére
Nálam inkább a tárhely írás általi kímélése volt a fő szempont, amikor az 512 GB-os Samsung Pro microSD-t vásároltam. Nem mindegy, ha sok videót ír (bár a nagyméretű fájlok jobban fekszenek ennek a technológiának, de akkor is "felesleges vagy megspórolható írásmennyiség") azt a drága és NEM cserélhető belső tárhelyre teszi, vagy egy olcsó külsőre, amit 25K-ból még garanciális időn túl is cserélhetek, és nem mellesleg 120 hónap garanciával rendelkezik, szemben az A54 24 hónapjával.
Amúgy természetesen igazad van, bár 128 GB-os modellt nem vásárolnék már, ahogyan nem is vásároltam 2021 óta, de 256GB bőven elég. Ráadásul ott már van UFS 4.0.
OneDrive-ön meg havi 599 Ft-ért van 125 GB felhőtárhelyem van. 😆
-
válasz
GoodSpeed #11177 üzenetére
Nézd elhiszem hogy valaki nekiáll torrentezni telefonon és társai, meg ezzel veszi fel a következő művészfilmjét, de mutass már egy olyan tömeg scenariot ahol a 256GB korlátozó tényező?
Hidd el max 0.1%-nyi vásárlót vesztenek el az SD bővíthetőség miatt. Utoljára akkor látott SD kártyát bármelyik telefonom amikor ilyen 32-64 gb belső tárhelyekkel operáltunk. Meg amíota 2 ft 3 fillér a 200GB Google Drive nem igazán érdekel.
Azt viszont sejtem hogy az amúgy a belső tárhelynél jóval lassabb sd kártya miatt rengeted panasz érkezett hozzájuk.
-
Skod
aktív tag
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11174 üzenetére
Tulajdonképpen azzal, hogy megszüntették a microSD kártya bővíthetőséget - ez valószínűleg végleges, nem térnek vissza hozzá a jövőben sem szinte biztosan - , azokat akik a márkán belül akarnak maradni arra ösztönöznek, hogy A-ról váltanak S osztályra. Persze ennek megvan a felára, de ha ez nem akadály, akkor jobb egy S24/S25 mint egy A56, mert már az A-nál nincs ott, q de olcsón csinálhatunk belőle 1 TB-os telefont érv. Sőt egyáltalán nem csinálhatunk.
-
MadGame
senior tag
válasz
bodorjanos #11163 üzenetére
Mármint Quick Share-en a Samsung accountba?
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11172 üzenetére
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11170 üzenetére
Ja, igen, arra emlékszem, hogy írtad, hogy kegyetlenül meríti az akkumulátort. Nekem még sosem volt fent. De már kedvet kaptam kipróbálni. 😆
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11168 üzenetére
Olyan körülmények között , hogy szinte mindig töltőn van én is 80%-on használnám. Sőt ha most vennék iPad-et megint azt meg pláne.
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11166 üzenetére
Most akkor Nálad alap van vagy semmi sincs?
-
válasz
Jack Oneill #11164 üzenetére
Szívesen élnék ezzel a lehetőséggel, de ha valakinek minden nap más időpontban kell, az sajnos kivitelezhetetlen.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Jack Oneill #11164 üzenetére
Jó dolog. Persze, ha az akkumulátor technológia olyan mértékben fejlődött volna, mint a többi az IT iparban, nemhogy erre nem lenne szükség, de naponta töltésre sem.
-
Jack Oneill
veterán
Na most nagy hasznat vettem az adaptiv toltesnek. Ejaszakara tettem fel a telot. Rendben mukodott, irta, hogy hany orakor folytatja a töltést. Jol saccolta az ebredest.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
MadGame #11162 üzenetére
Bocs, a hétvégén nem volt időm ránézni, de most nálam van a gép.
Hirtelen ránézve nálam most 3 próbából 3x működött rendben. Amikor elindítottam nem ment, de a laptopon nem voltam bejelentkezve a samsung accountba. Miután beléptem már működött rendben. Első tapasztalat ennyi így hirtelen. -
MadGame
senior tag
válasz
bodorjanos #11146 üzenetére
Ránéztél esetleg?
-
Skod
aktív tag
-
-
Nekton
aktív tag
válasz
Jack Oneill #11155 üzenetére
Tök jó!
(Csak nem azalkalmazásváltó, hanem a home gomb) -
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11153 üzenetére
Banki alkalmazottak, aktatolagatók.
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Luck Dragon #11147 üzenetére
Menedzserek sértésnek vennék. A TSZCS-ben meg nem osztogatják a kolhozmelósnak. Valahol a kettő között. 😆
-
MadGame
senior tag
válasz
bodorjanos #11146 üzenetére
Megköszönöm
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Viktor0610 #9853 üzenetére
A54-nél megváltoztattam 6 számjegyűre, mert S24 FE-nél is az OK gombot addig nem engedi kikapcsolni. Csak érdekességként mondom, hogy A54-nél érvényben hagyta a régi szabály szerint a 4 számjegyű OK gomb kikapcsolást egészen addig ameddig 6 számjegyűre meg nem változtattam. S24 FE-nél pedig 4 számjegyűnél nem is engedi alapból.
Amúgy ez a 72 órás dolog is hasznos lehet feledékenyebbeknek. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon #11148 üzenetére
Es tenyleg, te voltal, mar emlekszem 🤣
-
válasz
Jack Oneill #11143 üzenetére
Szívesen
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Ricardo #11141 üzenetére
Szerintem nyártól megint lesz MMben készülék beszamítási akció (ahogy már 2 éve szinte folyamat van), olyan, ahogy én vettem náluk a54, a55, a35 telefont. Pl fekete fehér kijelzős nokiat vitte be, és igy hoztam el az a54et 135Kért. Az a55ért a piacon szinte semmit nem érő xiaomi nemtom már mit adtam le, és azt 136Kért hoztam el.
Érdemes várni vele, mert igazából szerintem ezek a készülékek ennél több pénzt nem érnek. -
Jack Oneill
veterán
Korabban valaki itt ajanlotta a Brave bongeszot. Mar 1 hete hasznalom legalabb, es fantasztikus. Koszonom a javaslatot. PC-re is felraktam.
-
ProEvoFan
nagyúr
Kicsi off. Itt az új nagytesó.
[link] Samsung a56 205000 forint.
Aki ennyiért megveszi, az tájékozatlan ember. -
GoodSpeed
addikt
Hehe. 😆
Akksi téma: -
válasz
Jack Oneill #11131 üzenetére
Megkérdeztem a mindenható AI-t (Copilot, Edge böngésző):
A lítium-ion akkumulátorok esetében az élettartam növelésének egyik stratégiája a részleges feltöltés, amit te is említesz. A 30–80%-os töltési tartományban tartás általában kevésbé terheli az akkumulátort, mint a teljes lemerítés és feltöltés. Ezt a gyakorlatot úgy tekinthetjük, hogy nem számít teljes ciklusnak, így valóban meghosszabbíthatod az akkumulátor élettartamát.
Több forrás is említi, ebből indultam ki én is.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Jack Oneill #11135 üzenetére
Igen így van,mondjuk a legtöbben szerintem éjszaka töltjük amikor pihenünk. A54-nél is ez könnyítés, S24 FE esetében még ott van extraként, hogy csak 15W-tal töltöm, és az USB port sem kopik. A56-nál már 45W lesz, amit az LDNIO A6140C simán visz, viszont útitöltőből már felesleges 45W-osat éjszaka elég a 25W-os is.
Amúgy ilyenkor le is áll napközben:
Más:
Samsung dalkereső
Ez remek, fel is tettem az eszköztárba -
GoodSpeed
addikt
válasz
Jack Oneill #11131 üzenetére
A lényege, hogy nincs folyamatosan magas feszültségen, és pl vezetékes töltésnél elkerülhető a ki kristályosodás a töltőporthoz közeli részén az akkumulátornak.
-
Jack Oneill
veterán
Azert azt se felejtsuk el, hogy nem minden uj funkcio hasznos es must have. Vegyuk peldanak a 100, meg 200 megapixel kamerakat. Azert fejlesztettek, es tettek bele a telefonokba, mert jo es kell? Sajnos rengeteg bullshit funkcio van, amitol a nép majd megveszi, mert jobban hangzik, de gyakorlati haszna nincs.
-
válasz
Jack Oneill #11126 üzenetére
Miért baromság a 80%? Csak van haszna, ha opciót fejlesztették hozzá.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Jack Oneill #11128 üzenetére
80%-ra még nem láttam lemenni, de egyébként felőlem lemehet, mert a maximálist nem azért nem használom, mert 80%-rá megy le még alszom, hanem azért, mert 80% fölé nem engedi! Ez nagy különbség. Nekem most is 100%-on van a vezetékmentes töltőn pl az S24 FE adaptívon, az A54 meg 99%-on. Tehát a lényeg, hogy a nap 100%-os töltöttségi szintről indul ugyanúgy, csak éjszaka nem folyamatosan és nem 100-ra tölti, illetve ha eléri a 100%-ot akkor a töltés leáll, és 95%-ig engedi merülni, majd ébredés előtt kipótolja 100€-ra.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
GoodSpeed #11123 üzenetére
Az adaptiv elmeletileg a maximalis beallitast hasznalja, amire azt irod, hogy nem akarod hasznalni. Ha viszont nem tudja megitelni a rendszer, mikor tortenik meg az ébredés, akkor az alap beallitas lesz aktiv. En eddig alapot hasznaltam, most kiprobalom, nalam mit csinal az adaptiv.
Egyebkent a kovetkezo nagy frissitesben mar olyan opcio is lesz, hogy 90%. -
-
Jack Oneill
veterán
Aruljatok mar el, hogy megis mire jo, amikor irja is a leirasban hogy alvas kozben hogy tolti, meg ebredes elott ujra tolti. Na de aki nem rakja fel ejszakara töltőre, annal ez a megoldas nem jatszik. Nalam pl alapon van, vagyis 100-nal megall. De en nem toltom ejszaka. Szoval vagy a leiras pontatlan, vagy en ertek felre valamit, de szerintem ez a beallitas azoknak ajánlott, akik ejszakara tolton hagyjak a telefont?
Tenyleg komolyan kérdezem, mondjatok el, hogy kell ezt ertelmezni. A 80%os toltes baromsag nem erdekel, mert ezen mar tul vagyok (szervizes info), csak a beallitas pontos mukodese erdekel. -
GoodSpeed
addikt
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Most én nem értek hozzá vagy nem tudom, de a Quick Share-nek nem kéne automatikusan érzékelnie a laptopot ha már számtalanszor újrapárosítottam? A telefon csak néha érzékeli, és nem tudok rájönni miért...
Laptopról telóra küldve nincs gond.
-
vlevi
nagyúr
válasz
ProEvoFan #11114 üzenetére
Azért a kedvencünk a virtuális közelségérzékelő megmarad...
A GSMArena-n nem tudom milyen ár szerepel, talán indiai???
De az alapján az A54 került 25 ezer valamibe, az A56-os viszont 42ezer, az A36 32 ezer.
Euró, és Dollár ár még sajnos nincs kinn.
[link]
De az is lehet, hogy az A54 ára az a mostani ár?
229€, az kb 90eFt. -
Skod
aktív tag
-
GoodSpeed
addikt
S24 FE-n láttam a méretet, de A54-en már csak az indítsa újrát. 😆 mind a kettő frissült.
Érkezőben a havi sec update is a Samsungtól -
dzf007
aktív tag
Új Google Play-rendszerfrissítés van!
-
GoodSpeed
addikt
válasz
cintula187 #11108 üzenetére
De, nekem is LDNIO töltöm van, A6140C, és 25W-tal tölti Toocki kábelen.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
régóta megvan a készülék de mostanában idegesit eléggé hogy lassan tölt. Ezen töltő szerint kb 14w al megy a töltés. 5% ra lemeritve ekkor. baseus kábel, LDNIO töltő. nem 25 w al kéne mennie?. gyors töltés bekapcsolva.
-
GoodSpeed
addikt
Tényleg jó arc volt szerintem. Nem volt abban valótlanság amit leírtam, külön tiszteltem benne, hogy bár eredetileg ellenszenvesnek indult, de abszolút korrekt fórumtársként viselkedett, tényleg az van, hogy a Ninebot Max G30E II-esem is az ő jelzése alapján lett megvásárolva, és Power bank is igaz, sőt tényleg kereken 50 üzenetváltásunk volt privátban. Tiszteltem benne, hogy privátban sem beszélt sosem csúnyán, vagy tiszteletlenül.
A báttyázás és nénnyézés sem volt kirívó.Engem tényleg nagyon meglepett, hogy kitiltották, mert nem olyannak ismertem meg a fórumon, akiből kinéznék bármi illegálisat pl, vagy vulgáris szavakkal szitkozódót. Szóval nem tudom, hogy mi történhetett.
Régebben volt kérésre bann, ha jól emlékszem, saját magára kérhetett, ha többet nem akart fórumon jelen lenni, de mióta törölheti bárki a saját fiókját 72 órás átfutási idővel, ennek nem sok értelme van, és látható, hogy nem törölt felhasználóról van szó, hanem kitiltottról.
-
GoodSpeed
addikt
Nekem hiányozni fog. Olyan jókat beszélgettünk privátban is. Sosem trágákodott. Ő linkelte nekem a Baseus Power Bankot, de ő volt ,aki felhívta a figyelmemet a negyedik rolleremre vonatkozó akcióra is! Sok pénzt megtakarított nekem, és ezt nem felejtem el Neki! Kereken 50 üzenetváltás volt közüttünk privátban! Kicsit impulzívnak ismertem meg, de alapvetően ő egy szerethető srác volt. Még gratulált privátban ahhoz is, hogy feltettem a Spigen üveget elsőnek makulátlanra! Mindig olyan szomorúság fog el, ha egy értékes ember kiesik a körünkből. De nem tudjuk, hogy miért lett kitiltva, én csak az alapján írtam ezen sorokat, ahogyan Őt megismertem! Hiányozni fog, emlékét megőrizzük!
-
-
unravel
őstag
válasz
Jack Oneill #11099 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest