Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Adott egy dsc pc1864h riasztó két akkumulátor van benne amik most valószínű kipurcantak volt egy hatalmas áramszünet is.A lényeg ki szeretném kapcsolni a riasztót de nem tudom mert a kezelőn nincsenek számok csak a háttérvilágítás villog rajta,míg az aksik meg nem döglöttek normálisan működött.Lehet,hogy aki szerelte úgy kötötte be a kezelőt,hogy köze legyen az akkumulátorhoz és ha az kampó akkor a kezelő sem használható?
-
poli27
veterán
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Van egy DSC AleXor riasztónk.
Eddig vezetékes telefonra volt kötve, de azt meg szeretném szüntetni.
Mi kellene ehhez, hogy mobilról menjen a riasztás?
Mennyibe kerülne ez? -
snowdog
veterán
Sziasztok!
Kínai riasztó rendszerekkel kapcsolatos eddigi tapasztalataimat szeretném megosztani az érdeklődőkkel.
Szeretném jelezni, hogy sem eladó, sem szerelő nem vagyok. Az eszközöket saját célra vásároltam. Annak ellenére, hogy a házamban egy két éve újratelepített Paradox rendszer van, és rendben működik. Ezen a rendszeren minden érzékelő vezetékes. Egy riasztó központtal állok szerződésben, riasztáskor csak telefonhívás előfizetéssel. Ezzel az a problémám, hogy mivel a rendszer egy központba van bekötve, ezért házilag nem igen tudom fejleszteni, okosítani, kísérletezni sem nagyon érdemes, mert a vakriasztásokért elég sokat kell fizetni. Ezért döntöttem úgy, hogy kiépítek egy saját rendszert is. (Ez lesz aztán a tuti biztonság! :))) )Három kínai gyártású rendszert próbáltam ki, ebből kettőt Kínából, egyet egy itthon online cégtől rendeltem. Márt most szeretném jelezni, hogy a két Kínából rendelt rendben működik, úgy ahogy az a felhasználói kézikönyvben le van írva, viszont az itthon vásároltat már másnap visszaküldtem. Jöjjenek a részletek.
Az első egy Kínából rendelt "Wireless GSM Alarm System 433MHz" névre hallgató eszköz (9.000,- Ft tápegységgel, szirénával, távkapcsolókkal, füstérzékelővel, nyitás érzékelővel). A megnevezése EaryKing, de ez majdnem lényegtelen (talán csak azért érdemes szóba hozni, mert a kereskedő igen készséges) , mert más néven is találkoztam ezzel az eszközzel. A felépítése, programozása nagyon hasonlít a Global LYD-111-re. A rendszer pontosan úgy működik, ahogy az a leírásban szerepel. Riasztáskor rendben küldi az sms-eket, ha be van állítva akkor telefonhívást is kezdeményez. Digi mobil kártyával is rendben működik. Távolról sms üzenetekkel, és hívással is vezérelhető.
A második egy hazai netboltból rendelt "Global LYD-111 vezeték nélküli GSM riasztó szett" (15.680,- Ft). Na ezt másnap küldtem is vissza. Az első probléma az volt, hogy Digi mobil kártyával csak részlegesen működött, állandó hibajelzést adott. Ezen kívül minden újraindításnál nagyon hangos szirénázással indult (nem külső sziréna szólt, hanem a készülék hangszórjából jött a hang). A szerviznél rákérdeztem ez miért van így. A válasz az volt, ez így működik. Ha telefonhívásra akartam használni, akkor rettenetesen gerjedt, akkor is ha a közelében nem volt sugárzó eszköz. Ez is így működött.
A harmadik, legújabb rendszer egy szintén Kínából, és szintén az EaryKing-től rendelt "Wifi GSM PSTN Alarm System" névre keresztelt termék (7.000,- Ft, tápegység, távkapcsoló és érzékelők nélkül). Ezzel még csak most barátkozom, de látszólag minden működik rajta. SMS-ben, telefonhívással és mobil app-al neten keresztül egyaránt vezérelhető. A leírásban az szerepel, hogy IP kamerát is tud kezelni, az ehhez szükséges szoftvert a rendszer tartalmazza. Arra még nem jöttem rá, hogy lehet a kamerát a rendszerhez kapcsolni, de várom a kereskedő válaszát. Most úgy tűnik a wifi alapú érzékelőket nem ismeri (nekem legalábbis nem sikerült felismertetni vele), de a leírás szerint kétállapotú érzékelést is tud. Ez a funkció mobil app-ban is kikapcsolható, engedélyezhető, de még erre sem jöttem rá hogy működik. A mostani ismereteim szerint a 433 MHz-es érzékelők erre nem képesek. Szóval ebben a témában lenne miről beszélni.
Bocs, egy kicsit hosszúra sikerült, de a témát nem akartam szétbontani.
-
hoby36
senior tag
Üdv! Van egy Gobal Matigard Air riasztóm. Esetleg tudja valaki,hogy milyen szirénát lehetne hozzá használni? Sehol sem találok sajna.
-
poli27
veterán
Ki használ envisalinket dsc 1616 ban? :) Érdemes berakni, vagy inkább cseréljem a panelt neo 2016 ra, és a gyári megoldást rakjam bele? A kezelő most pk5500 van, tényleg nem megy a neoval, és azt is cserélni kell?
-
bajnokpityu
félisten
egy kb 6-7éves paradox MG32I rendszer alábbiakkal örvendeztetett meg:
az egyik vezetékmentes érzékelő a központba bejelzett akuhibát, majd megszünt a kapcsolat.
cseréltünk elemet benne, vagy 20mp-ig nyomtuk a resetet (nem riasztott a szabotázsfigyelő se) belül villogott a led, visszaraktuk fedlapot.namost a kijelzőn TBL hiba van erre az érzékelőre, el se tudom tüntetni, és nem is működik, mint nyitásérzékelő.
Gondolnám, biztos tönkrement a nyitásérzékelő, de akkor miért villog belül? ami halott, az nem villog. vagy újra kell élesiteni?
-
poli27
veterán
Igazad van. a 14 es zónától üres csak, 2 ellenállásos a bekötés az a deol ha jól értelmezem. Annyit kell csináljak hogy a központnál 2 ellenállást beiktatok a két vezeték végére, ahogy a másik két nyitásérzékelő is van, vagy kell a nyitásérzékelőhöz is?Mivel az beépített így azt nem tudom megnézni , csak a központnál látom a két ellenállást a két vezetéken.
-
krx21
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Aktuálissá vált a régi, 17 éves riasztónk cseréje (DSC). Mindenképp olyanra lenne szükségem, ami interneten keresztül menedzselhető, főleg iOS-en keresztül. Sajnos, ahogyan láttam a DSC-nem nincs ilyen appja iOS-re. A legjobb az lenne, ha HomeKit rendszerbe illeszthető lenne. Milyen márkában érdemes gondolkozni ezek függvényében?
-
poli27
veterán
Hali
Van egy Dsc 1616 riasztóm 8 zónás bővítővel, van rajta 5db mozgásérzékelő, 2db nyitás, 1 tűzjelző és 1 lcd kezelő. Még 1 nyitásérzékelőt szeretnék bekötni, egy kültéri tárolóhoz, a 4 eres vezetéket már behúztam, a 7 es zóna üres pl arra fel lehet konfigolni, tudtok segíteni mit hogyan kössek, és utána mit kell állítanom a központon?
thx
-
fjudors
aktív tag
válasz
Chesterfield #275 üzenetére
üvegtörés:
youtube: breaking glassnyitás:
igen, a zsanérral ellentétes oldalra kellett volna tenni. oda kell figyelni, valamit valamiért. esetleg másik, erősebb mágnes, és nem az ajtólap aljára, hanem az elejére.
vagy befúrható/ vagy belülre rakni, a tok és a lap közé. de ahhoz is be kell futni a kábelt. A normál nyitások elférnek ott.mozgás:
macskára, illetve ugráló kutyára nincs jó megoldás. Bosch Isc esetleg, vagy kontár megoldásként fejjel lefelé, derék magasságba a hagyományos.
de a macska, és a pl bútorra felugráló kutya mindig gondot okoz. A működési elv miatt,leegyszerüsítve: leugrásnál túl nagy az"árnyéksebesség" -
regenyid
tag
Sziasztok!
Szeretnék veletek megosztani egy új webáruházat, amely fő termékei a vagyonvédelmi rendszerek és azok kiegészítő.
A rendszeres vásárlók törzsvásárlói kedvezményben részesülnek, amellyel nagyobb projektek esetén jelentős kedvezmény érhető el! Erről bővebb információt a honlapon találtok.
Folyamatosan bővülő termékpalettán a nagy minőséget képviselő ProVision ISR, SATEL, DSC, Proteco, ACI Farfisa termékcsaládok találhatóak meg. -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Szereltettem a lakásba riasztórendszert, de volna néhány problémám.
Az üvegtörés érzékelő DSC LC-105-DGB. A szerelőnek nem volt tesztere hozzá, egy módon tudta riasztásra bírni, úgy, hogy a létrát jó erősen a járólaphoz ütötte.
Ez így nem igazán tűnik nekem teljesen okésnak, nem kéne ezt pontosan beállítani valahogy?A lakásban padlótól plafonig érő franciaablakok(vagy hogy hívják) vannak, ezekre kértem nyitásérzékelőt. Alulra kértem, hogy otthon maradó módban bukóra lehessen nyitni az ablakokat. Viszont ezeket meg majdnem az ajtó forgáspontja alá rakták, így csak akkor riaszt, ha majdnem teljesen kinyitjuk az ajtót.
Viszont ha átrakatom középre vagy bal szélre, akkor meg félő, hogy egyszer véletlenül letörjük/rúgjuk. Hogy lehetne ezt jól megoldani?Mivel van macska is, így valami kisállat immúnis mozgásérzékelőre lenne szükség(simát raktak fel, de azt cseréltetnénk). Ezekkel van tapasztalatotok? A szerelő szerint a macska mellé nem nagyon jók ezek sem, mert ha felugrik valami bútorra, ami közel van az érzékelőhöz, akkor be fog riasztani. Ezt szintén jó lenne elkerülni. Tudtok valami megbízható típust?
Mivel a villanyszerelő úgy készítette elő a kábelezést, így két szobában is arra a falra került a mozgásérzékelő, ahol az ablak is van. Ez nem probléma?
Az egy ablakos szobában közvetlenül az ablak fölött van, itt jól is érzékel, lefele is majdnem 90°-ban lát. A kétablakosban(mindkét ablak egy falon) a két franciaablak közé került a plafon alá 10centivel, viszont itt nem az igazi, 1-1,5métert be lehet jönni a szobába, mire észreveszi a mozgást. Ha jól sejtem ez így nem lesz jó.Bármilyen javaslatnak örülnék, köszi a válaszokat.
-
sharp007
tag
Üdv!
DSC PC1832-es központ. A kezelőről beütve a *8-at, hosszú sípszó és a Funkció nem használható felirat. Mit rontottam el? -
kisninja
őstag
válasz
haverkulum #271 üzenetére
Szirénát ismerem még kulcsom is van
Napco MA1000 a típusa, nem mai darab de nálunk is üzemel még pár darab. -
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, köszönöm a tippeket, megoldottuk a leszerelést
A szirénában az akku egybe van építve magával a szirénával és lezárva valami kulcsos megoldással (nagyon régi 486 korabeli gépházakon láttam ilyen zárat), de nagyon gyenge lehetett benne az akksi, alig volt hangja így becsomagoltam egy rongyba és elvittem a lakás másik felébe, fél óra múlva el is hallgatott
Bent a lakásban a fémdobozban lehúztam az akksiról a sarukat, félretettem + lekötöttem a 230V-ról is, ha vége a lakásfelújításnak akkor lehet még jelentkezem itt a csoportban tanácsokért, hogy mit lehetne kezdeni vele, érdemes-e megtartani vagy teljesen új rendszerre beruházni
ui.: a dobozon belül nem néztem meg a típust, a kezelőn annyi van, hogy Magnum Alert, valamint a jobb alsó sarokban egy dombornyomott logó, valami "napco".
-
kisninja
őstag
válasz
haverkulum #268 üzenetére
Szia kellene egy kép a kezelőről illetve a szirénáról. Viszont amit leírtál az akkumulátora döglött, szóval kapcsolt de az áramot nyisd ki a dobozt majd húzd le az akkut illetve áramtalanítsd a trafóját is, HA NEM VAGY JÁRTAS A VILLANYBAN SZAKEMBERREL !!
Valószínűleg a szirénában is döglött az akku de azt is szét kell szedni és kivenni belőle (feltéve ha akkus volt)Tesztelo.hu
Igen két központ, vagy raksz egy evo-t. Van még lehetőség letiltani a kilépési késeltetési hangot. -
fjudors
aktív tag
válasz
haverkulum #268 üzenetére
a szirénát bontsd szét először.húzd le az akkuját, majd kösd ki benne a betápot.
vagy húzd le a hangszóróját.
a sziréna ha nem látja a központot, akkor saját akkuról üvölt
utána bonthatod a központot. -
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, szüleim vettek egy házat, amit elkezdtünk felújítani viszont valami ősrégi (legalábbis annak tűnő) riasztó rendszer van beszerelve, 4db mozgásérzékelővel és egy nyitásérzékelővel bármiféle típus vagy márkajelzés nélkül, egyedül a fémdobozon - ahol gondolom az elektronika nagyja van - található egy megsárgult cetli "Underwriters Laboratories" felirattal és egy sorozatszámmal.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt úgy leszerelni, hogy nem visít a szomszédság örömére fél napon keresztül? Valakinek van valami ötlete? Az előző tulaj se tud semmit se mondani róla, csak a kódot tudta megadni az élesítéshez. Áramtalanítás után az eszközön néha össze-vissza villog minden led, ha visszakapcsoljuk az áramot akkor olyan fél-egy másodperc idejére megszólal a sziréna. Nem tudom lehet-e szabotázs-védelem ilyen régi eszközön. Az épületet 2003-ban újították fel utoljára, ekkor került be a riasztó rendszer is majd kocsmaként üzemelt kb 5 évvel ezelőttig, azóta tulajdonképpen mi voltunk bent először.
Ha esetleg segít akkor körbe tudom fotózni a vezérlő panelt (vagy nem tudom minek hívják, ahol beütöm a kódot) hátha valaki felismeri.
Előre is köszi ha valaki ötletekkel, tippekkel tudna segíteni
-
kisninja
őstag
válasz
Tesztelo.hu #265 üzenetére
Nem lehet a két kezelő itt párhuzamosan megy az az mindkettő ugyan azt mutatja. Maximum némítani lehet a kezelőket.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Paradox SP5500 riasztóm van, egy központi egységgel, 2 partícióval, mindkét partícióban 1-1 kezelőpanel. Meg lehet oldani valahogyan, hogy csak az a kezelő csipogjon/sípoljon, ahol élesítenek/belépnek, a másik ne?
-
válasz
kozeposztaly #209 üzenetére
ezzel a távirányító dologgal sikerült előrébb lépned?
nálam is hasonló a helyzet, használt ház, Paradox Spectra 1689 és jó lenne, ha tudnám távirányítani, mert akkor a garázsból kihajtva nem kellene az autóból kiszállni, visszabandukolni és beriasztani (tudom, csináljak 60mp-es exit delay-t, de az nem oldja meg az érkezés problémát) és ugye hazaérve egyből a garázsba tudnék tolatni - esőben praktikus. -
-=MrLF=-
senior tag
Autó riasztós topikot keresek ha tudtok, kérek linket.
Autóriasztót keresek, találatok alább, ezekről tud valaki valamit?
[CAR-ŐR]
[BLUE16]
[PAJZS]
ezek a komplexebbek úgy látom,
illetve egyszerűbb: [Caesaralarm.hu/] saját gyártású riasztóival
itt meg van mindenféle: [autoriasztok.hu]minden infó jól jön, köszi!
-
RR-13
őstag
Van esetleg valakinek Paradox ESPRIT 738+ régi panelhez frissítő szoftverje?
A panel is érdekelne, és baráti áron meg is venném majd PÜ-ben, ha valakinek már nem kell és működik egy ilyen 738+ típus, nem gond ha használt!
Köszönöm. -
RR-13
őstag
válasz
kisninja #258 üzenetére
Vagyis a SOLO paneljén a "-" -hoz kell kötni a riasztó panelről az AUX - kimenetet, és a BELL+ kimenetet meg a SOLO panel "+" bemenetéhez, és a P bemenethez?
De akkor miért így készült a gyári rajz?
Akkor a riasztó panel BELL- kimenethez nem kell semmit kötni a SOLO riasztóval?
Lehetséges egyébként, hogy a SOLO-ban rossz volt már annó az 1,2Ah akku, és azért vérnyogott
Ezért átkötöttem a belső riasztó akkura a rajz szerint a + akku kimenetet a SOLO paneljéhez, és azóta működött is, de most azért egy biztosítékot szeretnék berakni, ha már a rajzon is ott van(#259) fjudors: Jól írtad azt, mert az Esprit központon keresztül a SOLO sziréna a + jellel indul
-
kisninja
őstag
Ha jó az akku a csodás soloban
akkor nem kéne vernyognia. A sziréna tápnak meg a Bell+ és a rendes mínusznak kell lennie. Jó öreg a központ most nem nézem meg mit bír de ha az akkura kötöd a tápját és meghal az akku akkor jönnek a gondok. Mentem ügyeletben emiatt. Ugye akku nyista elszulfátosodott feszt tartotta de áram már nem jött ki belőle, a központ meg kb 5-10 percenként elkezdte az akkuteszteket.
Minden tesztnél szólt a sziréna az az 5-10 percenként vernyogott. -
RR-13
őstag
válasz
kisninja #255 üzenetére
Köszi a választ. Én is lassút rakok szerintem.
Egyébként ez az Esprit központ is Paradox, de a bekötési rajzon jól látható, hogy hiába van a panelen BELL kimenet, külön rá kell kötni az akkuból is a + kimenetet a sziréna paneljére, azért, hogy közvetlen az akku táplálja a szirénát. Remélem jól gondoltam
Mivel, ha a BELL+ -ra kötöm a sziréna panel + pólusát, akkor riasztásnál megzavarodik a sziréna, és a panelről veszi el a feszültséget, ami kevés is neki.
(az összezavarodást hangban lehet is hallani, ha a BELL+ -ról kötöm a sziréna + részéhez, mert össze vissza szirénázik),
Azt elfelejtettem leírni a korábbi Hsz-ben, hogy ez egy SOLO sziréna bekötési rajza.
És a riasztó panel meg egy 15 éves Paradox panel, amihez bekötöm a szirénát -
localhost
Közösségépítő
Praktikussági szempontból, ha egy GSM-kompatibilis riasztóba SIM-kártyát szeretnék, azt melyik szolgáltató milyen csudatarifájú SIM-kártyájával érdemes felszerelni?
Rendelkezésre állási idő, feltöltési összeg, SMS Ft/darab és egyéb hasznos, gyakorlati válaszokat várok.
Jó a "Csak adatkártya" is? Vagy beszélgetős legyen? -
Bluebess72
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Kamerát szeretnék az udvarra, amivel figyelni tudok a kutyákat (is), és kellene efy hangszóró, hogy rájuk is tudjak szólni messziről. Van egy folyton bekapcsolt PC, ha az előny, illetve a routeren is van még szabad port.Az elérés akár droidos mobilon, akár melóban lévő pc-n jó lenne.
Van valami ötlet, hogy hogyan tudnám megvalósítani?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest