- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Hát ennél még kacifántosabb a helyzet...
Insite Gold-ban az "Új telepítés" menü át dob a Blueeye-ba. Itt a hozzáadás azonnal meghal, mert nem fogadja el a panel sorozatszámot. Próbáltam kis és nagybetűvel, az ip modul sorozatszámával is, mindenre azt írja, hogy érvénytelen.
Sakk-matt.
A kapcsolat működik távolról, mert a Babyware-el tudok csatlakozni itthonról, tehát nem a kapcsolat a hibás. -
bon
őstag
válasz v.attis #1497 üzenetére
Én soha se hiszek a hozzászolásoknak. de a Insite gold 5,6e, a BlueEye meg 13 hozzászolás App Store-ban. Nem mérvadó szerintem.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
v.attis
őstag
válasz PROTRON #1495 üzenetére
Ma fejeztem be egy Paradox Evo192 központot, 2 sziréna, 2 partíció, 2 kezelő, mindből a szebbek.
Jó kis központ ez az evo, IP150+ kaptam hozzá, telekomos gyári modembe dugva minden azonnal megy, a programozást is helyi hálózaton csináltam a kanapén ülve.
Holnap lesz itthon a tulaj, megyek vissza rátenni a telefonjára. Gondoltam rá nézek már a Play áruházban hogy áll az alkalmazás. Nem láttam jó hsz-eket... , olvassátok el mit írnak a Blueeye-nál!
Ez szar ahogy van, az Insite Gold meg elvileg már nem megy...
Hát nem irígylem magam holnap... -
PROTRON
addikt
válasz v.attis #1493 üzenetére
Nekünk a gyengeáramos alvállalkozónk is kamerába Hikvisiont szokott rakni, ami most azért jó, mert egy ipari telephelynél az építkezés idejére felmerült hogy a megrendelő szeretné ha a riasztó távfelügyeleti cég végezne kamerás ellenőrzést is elkerülendő a téves riasztásokat, mire a távfelügyelő cég beközölte hogy csak Hikvision kamera rögzítőhöz tudják a saját kódoló központjukat telepíteni, amihez csatlakoztatják a saját 4G moduljukat.
Meg persze ilyenkor a távfelügyelet is úgy működik, hogy a riaszto bejelzi melyik zonában történt behatolás, mire az operátor ezen információn felül megkapja az adott zónát figyelő kamerák képét addig, amíg szól a riasztás. Egyéb időszakokban nem látja a kamerák képét és még riasztás alkalmával se tudja visszanézni, ami egy éppen felvonuló betörő brigád esetén helyzetet jelent, dehát ez a kockázata ha le akarják faragni az élőerős biztonsági szolgálat költségét.Majd szólnak a rendszergazdának éjjel kettőkör hogy spuri be irodába és mondja el mit lát a visszanézett felvételeken, mit mondjanak a rendőröknek.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sgery
őstag
válasz v.attis #1493 üzenetére
Hikvision mellett szól még amúgy:
Nekem a raktáramban ilyen kamerák és rögzítő van. A szomszéd raktárban mosóport gyártottak illegálisan, le is csapott rájuk a nav tavaly.
Mivel csak nekem volt ott kamerám felrakva ami mindent belátott, így igényt tartott rá a nav. Hiába adtam meg a logint és jelszót hozzá, sehogy se tudták leszedni róla a videóanyagot a titkosítás miatt. Hozzá kell tennem, kizárólag app-ról és webfelületről konfigoltam fel a rendszert, nem rádugott monitorról ahogy szerintem a nav próbálta leszedni az anyagot.
Ez tehát vagy a hikvision érdeme vagy a nav szégyene, mindenesetre több mint fél éve vitték el és még nem tudták levenni róla. Én meg inkább vettem egy új szettet a helyére..Azt is hozzátenném, hogy 1-2 éve még elég botrányos volt a hikvision appja, most láthatóan nagyon sok pénzt rálocsoltak egy jóra, ahol mindenüket egy helyen lehet kezelni - és eddig úgy látom jólsikerült.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
v.attis
őstag
Mi kamerában szereljük a Hik-et, szinte kizárólag. Szeretjük és a vevőink is.
Ellenben rá álltunk, hogy Hikvision vagy Pyronix infrát rakunk a Paradox központhoz, hogy miért? Mert az ellenállás értékeket jumperrel be lehet állítani! Nem kell ellenállást kötögetni! És erre alig 1-2 gyártó jött rá, komolyan?
A kötögetős módszerrel látok olyan randa munkákat, hogy ihaj, a jumper legalább az utp-s kollégának is segít rendezett kötést készíteni. Ja nem, mert ha speciális riasztókábelt nem vesz, akkor a jumperes infrára sem ad ki 600 forinttal többet...Babyware? Képzeld el, hogy évekig dolgoztam vele, majd kiadták az új +-os központokat, amihez új babyware kell, így egyszerre kettőt használok , ugyanazon a windowsos gépen. Ahogy elnéztem sem linuxos, sem mac-es verziója nincs, tehát kénytelen leszek mindig is fenntartani egy win-es laptopot erre a célra.
Persze valahogy össze lehet vonni a régi babyware-ben elmentett ügyfeleket és használni az új verzióban, ami a +-os központhoz kell, de nekem első körben ez nem sikerült, így nem is kockáztatok azzal, hogy a helyszínen derül ki valami szoftveres hiba.Ez így egy vicc.
Amit sajnálok, mert szerettem a régi rendszerrel dolgozni. Az alap elképzelés, mondhatni követelmény az, hogy senki, még a tulaj se férjen hozzá az eszköz kötéseihez, szoftveres beállításaihoz, mert sok esetben belülről indul a baj, a szabotálás. Ezt a hagyományos rendszer hozza, mégpedig megbízhatóan! -
sgery
őstag
válasz v.attis #1490 üzenetére
Mennyivel őszintébb ez a válasz mint az előtte lévő.
Egy hikvision rendszert kacatozni... Szerintem már nagyon is komolyan számba vehető lett, fél is tőle rendesen a paradox, mert nagy nevű cégek is hik-et használnak már és kb. minden milliárdos megrendelőnk házában ezek vannak már.
Főleg a telepítés mostanra tényleg gyerekjáték lett.Biztonság szempontjából szerintem minden ami nyitott hálózaton van már feltörhető.
Van valami emlékem arról, hogy csak utóbbi években kell a gyári paradox jelszót megváltoztatni az ip150-nél, előtte meg nem is lehetett.
Biztos vagyok benne, hogy aki komolyan ért hozzá gond nélkül deaktivál egy online rendszert, mai korban amikor úgy települ az iphone-ra egy kémszotware, hogy észre sem veszed..Paradoxnál semmilyen dokumentum és program nem elérhető, csak regisztáció után amit csak telepítőknek engednek. Próbáltam, van cégem is hátha bejutok legalább a hivatalos babyware sw.-ért, ne máshol kelljen már letöltenem. De nem, azt mondták nem adják meg és a sw.-t és a támogatást sem. A hivatalos Mo-i képviseletnél.
De nem vitázni vagyok én itt, mindenki azt csinál ami jó neki - én nem telepítő vagyok, csak magamnak csinálom szóval talán megengedhető, ha nem vagyok profi a témában és ide járok bekötési segítségért A fentebbit pedig ki kellett már ventillánom magamból valahova
-
thotzoltan
tag
Sziasztok..DSC központhoz lehet IP kamerát csatlakoztatni,ami esemény esetén képet is adna?
-
v.attis
őstag
Én átérzem amit leírtál, korábban említettem is, hogy le van maradva a régi nagyok többsége. Engem a Paradox az utóbbi fejlesztésekkel küldött a padlóra: a korábbi jól bevált központot frissítettük úgy, hogy kivettünk belőle dolgokat, többek közt a zónaduplázást. Majd vissza adjuk megfelelő fw-vel. Persze új Babyware is kell hozzá, mert miért ne?
Én értem a logikáját a régi rendszereknek és egész jól be lehet lőni egy rendszert kábelesen is. Azt is értem, hogy egy vagyonvédelmi rendszernek nem feltétlenül tesz jót, ha agyon konfigurálod egy mobilról, főleg nem távolról. A vezetékes rendszer működése nagyon logikus és gyors. Nem rossz az elképzelés.
Ennek ellenére én is az újak felé hajlok. Hogy miért? Mert ezt tudom most legjobban eladni.
A megrendelő megkérdezi, hogy hogyan érem el telefonról és mennyiért? És mit tudok rajta csinálni?
Ezekre nem tudok nyugodt szívvel pozitív választ adni, mert tudom, hogy az egész Paradox-Swan szerver- Insite gold rendszer egy nagy sz@r!
Szóval adjak el egy nagy névvel bíró eszközt ami elvégzi a riasztást, de gyakorlatilag itt meg is főtt az egész?
Sajnos nem erre van igény!Én nagyon megrögzött vezetékes rendszer hívő
vagyokvoltam, de sajnos nem merem már ajánlani.Egyre megesküszöm: tökéletes rendszer nincs. Telepítés függő kinek mi ajánlható. Ha olyan helyre kell tekepítenem ahol senki nem fogja távolról kezelni, akkor még most is inkább a vezetékest rakom gsm átjelzővel.
-
byson55
tag
Szóval képesítés nélküli, lelkes diy-er vagy. Akinek a gyártói leírásból nem sikerült megcsinálni egy jó rendszert. Csak az nem volt leírva, hogy alapvető szaktudás szükséges hozzá.
Nem állítom, hogy a paradox hibátlan rendszer lenne, mielőtt félteértesz.
Minden elérhető hozzá, semmi, senki nincsen kitiltva… vagy nem tudod, mit jelent az, amikor ki vagy tiltva a rendszeredből.De abban igazad van, hogy neked egy játék kell, amit magadnak bütykölsz. Arra ezek a vezeték nélküli kacatok teljesen jó.
-
sgery
őstag
válasz byson55 #1487 üzenetére
Én nálam úgy néz ki egy ideális rendszer mint a hikvision-é.
semmi komplikáció, semmi kötözgetés, bármi van rögtön jelez és távolról is bármit be tudok állítani, értelmezhető a teljes rendszer és a felület. Nincs utána éves havidíj - mint paradoxnál, vagy ingyenes de messze nem tökéletes app mint dsc-nél.
És távolról is a teljes rendszert mobilról úgy érem el, hogy bármit, szó szerint bármit be tudok állítani.Nekem ne mondja senki, hogy egy babyware rendszer felhasználóbarát - vagy egy sima nagy lcd nélküli kezelőn bármit is beprogramozni.
Rácsatlakozni is egy kínszenvedés ha pl. az ip150-eden nem az a fw. fut amit az adott bw szeret akkor csókolom. Frissíteni pedig nem lehet bármiről bárhogy, pl. a sajátom olyan verzióban van amiről sehogy sem lehet. Így hát vehettem egy ip150+-t. Köszi paradox, hogy a régi frissítését nem tudtátok megoldani..
Kötözgetni mindent úgy, hogy fórumokat bújva nézzem ki, pontosan mit hova milyen ellenállással, átkötéssel csináljak aztán remélem jó is lesz stb... mert a gyári leírásban csak utalnak dolgokra..
Értem én, hogy mit miért kell csinálni és ez 2000-ben tökre oké volt. Mai korban, amikor egy gombellemmel évekig üzemel egy iot eszköz még mindig a régi rendszerekben lenni amire ráfoltozzuk valahogy az appokat...
Tudom én, hogy sok régi vasúti rendszeren még dos megy és működik az újakkal is. Minek is fejlődni
Ami pedig végképp felcseszett korábban, hogy a paradox nem ad ki semmilyen programot csak telepítőknek. Hiába én veszem meg a cuccait, töltsem csak le harmadkézből a progikat hozzá. Támogatás szintén nulla.
Értem a logikát, hogy a telepítőket tolják - de ők is tudhatnák, hogy renkdívül kevés ember áll neki otthon ezzel szöszmötölni, nekik csak nem kéne keresztbetenni. Tiltani meg végképp.S mercihez azért ezeket nem hasonlítanám Trabant színvonal inkább.
Nem ellened szólt, de ki kellet adnom, hátha néha egy paradox központos is elolvas itt valamit
-
byson55
tag
“de mindig csipogott valamiért”-> szar tervezés, kivitelezés, hiba végső meg nem oldása?
”mobilról nem lehetett igazán programozn” -> miért kéne programozni?
“agyon vannak komplikálva hogy mindenért a szerelőt hívd” -> egyszer kell jól megcsinàlni, aztán csak karbantartáskor látod a szerelőt.
Gondolom ha S mercid lenne, azt is otthon akarnád bütykölgetni… -
sgery
őstag
válasz Guidetti #1484 üzenetére
lappy
Köszi az infókat, hétvégén remélem a központba is be tudom kötni és tesztelni.Guidetti
Nekem a raktárban eddig DSC riasztóm volt, mobillal vezérelhető. Nem igazán volt drága kiépíteni, de mindig csipogott valamiért, mobilról nem lehetett igazán programozni, ezek a régi típusú paradox, dsc... riasztók szerintem direkt agyon vannak komplikálva hogy mindenért a szerelőt hívd. Ennek az összerakása nekem biztos hogy több mint 1 nap volt. 2 érzékelővel, 1 szirénával, 1 központtal, fúrás nélkül...
Szóval levertem a falról és vettem egy HIKVISION AX PRO DS-PWA64-KIT-WE vezeték nélküli szettet. Drágább mint a sima kábeles rendszer, de pár perc alatt telepítettem, mobilról távolról is programozható, megbízható eddig, jónak tűnik.
Szóval én ezt javaslom, főleg úgy, hogy nincs kábel sehol.
Tényleg annyi telepíteni, hogy beolvasod a qr kódot, hozzáadod és kész. Álom.
Ebből egy központ, kültéri sziréna, gombos kezelőpanel (ami amúgy nem kell, elég akár távirányító is..), 8 érzékelő ~ 250e Ft. Szerintem megéri.
Hátránya, hogy kb 3 évente elemet kell cserélgetni.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Guidetti
csendes tag
Sziasztok!
Csak tájékozódni szeretnék és gondoltam itt is megkérdezem, manapság egy olyan 8-10 érzékelős nem legalapabb de nem is mindent tudó rendszer telepítése milyen árban mozog, ha a házban előtte nem volt riasztó?
-
sgery
őstag
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Mivel tűz zónát még sose kötöttem be, kicsit próbáltam utánajárni de nem volt világos számomra minden.
SP7000 a központ és hozzá van 2db 8-as ZX8SP bővítő utóbbiak ott, ahol a tűzérzékelő is van (de a központig is ki van húzva bőven elég plusz kábel ha csak oda tudnám bekötni)
Ha jól értelmezem:
Táp - > PGM
Táp + > Aux +
A másik kettő pedig egy adott Z1 és com.Helytálló vagy máshogy kellene? Illetve itt a bővítő modul 1db pgm-je is jó tud lenni hozzá?
Előre is köszi, ezekről valahogy kevés infó van fent a neten
-
-
cOxeR
Ármester
válasz v.attis #1474 üzenetére
Minden helységben van nyíló ajtó, az összesen vezeték nélküli van (5db) egyedül a fő bejárati ajtón van vezetékes, meg a garázsba vezetőn. Viszont mindenhol van mozgásérzékelő is ami mind vezetékes, tehát nagy tragédia nincs, de pl így éjjel nem tudnék bent maradok üzemben riasztani.
Központ a ludas, levették az ajtótól az érzékelőt meg a mágnest és ahogy közelebb mentünk a jeladóhoz fel is ismerte, pár lépés vissza megint eldobta… pár teszt után ez ennyi.
Ezeket nem tudom vezetékesre változtatni, az biztos.
Pont ezaz, pár éves rendszer… elég kiábrándító. -
biccent
csendes tag
Itt van szettben. TIP-RING-re teszed és kulcsos kapcsolóval történik a ki bekapcsolás. Az események az alkalmazásba jönnek.
Ha a G16-ot rakod, az a serial-ra megy és onnan veszi az eseményeket, de ezt is kulcsos kapcsolóval irányítod.
A listában a piros színű központokat tudja irányítani a kulcsos kapcsolós bekötés nélkül.
Megbízhatóságban messze felette van a gyárinak.
-
v.attis
őstag
Na ezaz! Nekem is vannak megmagyarázhatatlan gondjaim Paradoxszal, bár hozzáteszem, hogy a leg nyűgösebb rendszeremnél valószínűleg villámcsapás okozott valamit, ami megbízhatatlanná tette a rendszert.
Két ötletem van, ami komolyabb beruházás nélkül megvalósítható:
- ez az egyetlen rádiós zónád van? Ha van még akkor időszakosan meg lehetne cserélni kettőt és ezzel kiszűrnéd, hogy a központ a beteg, vagy az érzékelő.
- ha ki tudnál építeni vezetéket, akkor azt a zónát át rakhatnád rá. Alkatrészeket megúszod 10 ezer alatt, munkadíj lehetőségeidet nem tudom...
Én 10-15 éves rendszerekhez már nem igazán nyúlok, inkább csere. A tied azért még fiatal az eldobáshoz. -
cOxeR
Ármester
válasz v.attis #1462 üzenetére
Paradox téma, pont ide tartozik, egy ideje le-le akadnak a vezeték nélkül érzékelőim, mint kiderült a központ kezdi egyre gyengébben adni a jelet, de mivel dual, ezért az egész panelt ki kell “dobni” vagy marad a panel megy tovább a vezetékes rész a mozgásérzékelőkkel, a többi vezeték nélkülinek meg egy új központ mert idővel az összes érzékelő le fog akadni ahogy egyre csak gyengül a jel… ez egy 18-as telepítés, ami elég szomorú tartósság terén. Legtávolabbi érzékelő akadt le többször, 15m-en belül van, le szerelve közelebb téve a központhoz 3-4 métert máris minden remek.
Ez egy kb60k ha kidobom a dual egységet vagy ha teszek melle egy másik vezeték nélküli modult akkor is.
Öröm az ürömbe, előző tulaj építtette ki a rendszert talált a szerelő egy dobozt ami mint kiderült egy wifi modul, ezt legalább beüzemeltük, de tény ez az insite gold nem egy csúcs alkalmazás…
Lehet nekem is érdemes elgondolkozni más lehetőségem mint ebbe tenni pénzt, max lesz egy vezetékes meg egy vezetek nélküli rendszerem. -
v.attis
őstag
válasz jézusom #1463 üzenetére
Tudom, hogy a vezeték nélküliek kiadásai magasabbak, sűrűbben kell elemeket cserélni, ami újabb kiadás, de annyira sok szolgáltatást ad ez az olcsó rendszer is.
Külön lehet élesíteni a helyiségeket, de akár vegyíteni is lehet őket, mondjuk Stay módra. Bármikor, bármivel bővíthető, én is adtam hozzá már 2 kamerát.
Több felhasználó esetén, akár helyiségekre lebontva lehet jogosultságokat adni, mondjuk a takarító személyzet bemehet az étkezőbe és az irodába, de nem mehet a garázsba és az irattárba.
A karbantartó csak a garázsba mehet, máshova nem. A lehetőségek nagyon sokrétűek és nem nehezebb beállítani, mint mondjuk egy otthoni médialejátszót.
Jelismétlő is adható hozzá, tehát a lefedettség is megoldható.
Úgy vélem olyan helyen, ahol nem telített a rádió frekvencia spektruma, ott ez a jövő, sőt talán már a jelen is. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat és vélemény megosztás okán írom össze gondolataimat, kíváncsi vagyok mit gondoltok ti az alábbi témában.
Kezdem ott, hogy kisvárosi régióban dolgozunk IT és biztonságtechnikában, utóbbi esetében átlag felhasználók, átlag üzletek, kissebb ipari létesítmények az ügyfeleink.
Eddig nagyon elkötelezett Paradox hívő voltam, bár az új +-os fejlesztések nem igazán jönnek be, a távoli, mobilos elérést meg egyenesen gyűlölöm.
A minap volt egy olyan megrendelőm, aki kifejezetten vezeték nélküli rendszert kért. A ház adottságai sem engedték volna meg a vezetékes rendszer kiépítését, megaztán ahogy az lenni szokott, festés után jutott eszükbe a riasztózás.
Szóval a Dahua Airshield rendszert gondoltam kipróbálom. Környékünkön sok a magánház, a város nagy kiterjedésű, egyáltalán nem zsúfolt, így reménykedem nem fognak a frekvenciák, rádió jelek összeakadni.
Tapasztalataim:
- mivel minden eszközre jött frissítés, nem mondanám, hogy sokkal gyorsabb volt kiépíteni a vezetékeshez képest, csak ott a fúrás, bekötés visz el több időt, itt meg a tableten/telefonon mókolás;
- az egész programozás borzasztó logikus és érthető;
- sokkal több eszköz, több terület alkalmazható egyetlen központhoz, a területek akár egyenként is beriaszthatók. Ez sokkal egyszerűbben kezelhető, mint mondjuk a Paradox partíciókra bontása esetén.
- kollégám azt mondta, ne erőltessük ezeket a rendszereket, mert ha hamarabb kiépül, kevesebb munkadíj jut nekünk. Az én tapasztalatom, hogy sokkal vidámabban kifizetik a munkadíjat, ha nem bombázzuk szét a házat.
- ami számomra hatalmas pozitívum, az a távoli elérés. A Dahuában van ethernet, wifi, GSM és ingyenes alkalmazás. A Paradoxnál ezeket mindet külön kell megvenni, az app gagyi és fizetős, beállítása nem olyan ésszerű. Bár a Blueeye talán hoz némi előrelépést, de szerintem a kezelhetőség messze elmarad.
Félre ne értsétek, nem fikázni akarom a régi rendszereket, nekem is van egy rakás olyan vezetékes rendszerem amely 10+ éve üzemel megbízhatóan. Számomra ez az új rendszer nagyon kellemes csalódás.Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok? Szerintetek hova tartanak a régi nagy gyártók? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy le vannak maradva a fejlesztésekkel az újakhoz képest. Ott van az AJAX, a Dahua, a Hikvision, fullos szolgáltatások vezeték nélkül... Nem kell nézned hány zónás központot veszel, mert a legkisebb is kezel 150-et...
Bevallom, kicsit sajnálom a régi megszokott megoldásokat, de úgy látom le vannak maradva, egyre jobban... A kérdés az, hogy mennyire lesznek ezek a rendszerek tartósak? Ezek még nem bizonyítottak 10-20 évet, ellenben ha csak az SP központokat nézem, a jó ég tudja mióta vannak forgalomban.
Ti hogy álltok az új megoldásokkal? Nyitottak vagytok? Esetleg be is vezettétek már? Vagy soha nem is fogjátok?
Minden véleményt és tapasztalatot szívesen fogadok. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Írtam, hogy leakad random pár vezetek nélküli érzékelő, lehet a forrás oka, hogy kb fél éve bekerült a központ közelébe egy termosztát vezérlő, ami 433Mhz-en szedi össze a 8 db termosztát jelét. [kép]
868Mhz-en mennek mondjuk a nyitásérzékelők, de a központ szerintem a 433 meg a 868-at is tudja. -
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
Mennyire nehéz, mi kell egy paradox központ fw frissítéshez? Vezeték nélküli érzékelőn is lehet szoftvert frissíteni?
Gyártói oldalról típus alapján le lehet tölteni mezei felhasználónak is?
Nehezen hiszem, hogy ezért akad le egy-egy érzékelő a biztonsági cég szerint.
Más márkájú érzékelő is megy/mehet a rendszerrel?
Kapásból kaptam egy 45-50e Ft-os ajánlatot erre… picit sokallom. Ebbe van egy DCTXP2 érzékelő.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Dahua vezeték nélküli riasztó infrái elég lomhák. Olykor körbe járom a fél lakást, mire az egyik beriaszt. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Infra érzékenysége magas-ra van állítva, jelerősség kiválló, elemek tele vannak.
A központban az életjel 60 másodpercre van állítva, ez lehet oka? Vegyem lejjebb? Illetve ha lejjebb veszem, nem fognak jobban merülni az elemek?
Ettől eltekintve a rendszer tökéletes, a reed-ek azonnal jeleznek. -
Borsika19
újonc
Igen, bocsi. Szerkesztettem.
-
Borsika19
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van 2 ilyen [kép] gsm modulom. Riasztóból lettek kiszerelve, működtek, sajnos nem néztem meg, hogy hogyan volt kötve. A neten semmit nem találok róla. Van esetleg valaki aki felismeri, esetleg jól ismeri és tudja, hogyan működik? Illetve csak sms-t küld vagy tud hívni is? A számot hogy adom meg nemi? Lementem a kártyára? [kép] [kép]Egy kisebb üzlethelyiségbe volt felszerelve ez a rendszer (pyronjs matrix 6) az üzlet felújításon esett át én pedig megmentettem a rendszert, a gipszkarton tábláktól, mivel a rendszer ezelőtt 3 éve egyezer sem volt élesítve, mert éjszaka vakriasztott.
Viszont én most kicsit jobban beleástam magam a riasztókba, egyébként PLC programozást tanulok. Provizórikusan összeraktam a rendszert minden érzékelőjével a sziréna nélkül és 2 napon keresztül élesítve volt, de egyszer sem riasztott. Ezt a próbát többször is ismételtem, de működik.Mi a meglátásotok? Működhet még ez a rendszer? Felszerelve új kábelezéssel, akksikkal?
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Dahua és Hikvision mobil alkalmazást hogyan használhatják többen? Ugyanabba a fiókba lépnek be 2-3 mobilról, vagy megosztással? Látom, hogy van benne eszköz megosztás opció, de elméletem szerint ez több fiókot követel meg és a fiókok között csinál némi átjárhatóságot. Jól gondolom?A cél az, hogy egy család 3 tagja, teljesen egyformán tudja kezelni, nem kell semmi extra. Sőt, még jobb is, hogy mindenki ugyanazt látja, legalább tudnak egymásnak segíteni.
(Nem vagyok teljesen amatőr, de eddig szinte kizárólag vezetékes rendszert szereltem. Most viszont ez kivitelezhetetlen...)
Köszönöm!
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segÍtséget Dél-Budán? Egy paradox rendszert kellene programozni.
Privibe jöhet -
byson55
tag
válasz Sidorovich #1440 üzenetére
Érzékelő és beállítás kérdése
-
lappy
őstag
válasz Sidorovich #1440 üzenetére
A két érzékelő kombinációja némileg leegyszerűsítve úgy működik, hogy ha a füstérzékelő és hőérzékelő egyaránt jelez, akkor a riasztás gyorsabban bekövetkezik; ha csupán az egyik tűzjellemző változását, vagyis csak a füstöt vagy csak a hőmérséklet emelkedését érzékeli, akkor lassabban kerül riasztási állapotba.
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztók!
Dedikált topic hiányában részben idetartozó kérdés (füstérzékelők, tűzriasztók témában):
A kombinált füst- és hőérzékelős tűzjelzők (pl: Honeywell R200ST-N2) esetén hogyan működik az érzékelés? Mindkét szenzor együttes érzékelése esetén riaszt csak, vagy már pl. csak füst érzékelése esetén is?
Arra vagyok kíváncsi, hogy az ilyen kombinált eszköz is elég korán jelzi-e a bajt, vagy esetleg jóval később riaszt, mint a csak füstérzékelők? -
Krilehor
tag
Sziasztok. Vezeték nélküli riasztó rendszert keresek beltérre, kb 120m2 + alagsor. Ahogy olvastam a Hikvision AX PRO megfelelő lenne. A kérdésem hogy egy 5-6kg-os macska mellé mennyire lehet mozgásérzékelőt betenni, mennyire megbízható a kisállat érzékelés a Hikvisionnál? Egy riasztóval foglalkozó cég régebben azt mondta ők inkább üveg törés érzékelőt javasolnának macska mellé. Főbejárathoz egy Wireless PIR-Camera Detectort, szobákba Wireless PIR-Glass Break Detectort tennék.
-
senki11
aktív tag
Üdv! Riasztó vásárlás ügyében szeretnék tanácsot kérni. Egy olyan ház bebiztosításáról lenne szó, ahol nincs net, ezért egy gsm központi egységben gondolkodom. 4 mozgásérzékelőt telepítenék. Érdekelne, hogy ezeknek a 433 Mhz-en kommunikáló kiegésztőknek mekkora a hatótávolsága? Illetve az is, hogy csak gombelemes változatok kaphatóak, vagy lehet találni hálózatba köthetőeket is? Az elemesek egyébként meddig bírják? Sajnos ritkán járok az említett ingatlannál, így a szomszédra kellene bízni az elemcserét. Riasztás esetén szintén valamelyik szomszéd tudna körülnézni, ezért az egyszerűség kedvéért távirányítós kütyü volna a legcélszerűbb, vagy ujjlenyomat érzékelős, esetleg rfid-s.
A másik gondom, hogy ha a központi egységtől távolabb eső garázst szeretnék felpattintani a látogatók, akkor a központi egység hangja elég erős lesz-e, hogy elijessze őket. Talán jól jönne egy kiegésztőként teleptíthető sziréna is, ami közvetenül a garázsban van elhelyezve.
A fenti szempontokat figyelembe véve tudnátok ajánlani megbízható masinát? Külföldi, kínai rendelésektől sem ódzkodom, ha vannak ajánlott modellek.
Minden segítséget előre is nagyon köszönök.
-
őstag
Sziasztok,
adott egy Paradox SPC1738-as riasztó központ, amire utólag bekötésre került három darab vezeték nélküli nyitás érzékelő (Omnia omn-dct1), és egy mozgás érzékelő (Omnia omn-omd1) is. A napokban két alkalommal is beriasztott a riasztó, de nem szólt a sziréna valamiért, úgy, hogy ezt a négy zónát jelölte meg a kezelő panelen (paradox 1689) mint riasztás ok (MEM gomb megnyomása után), de ezekben a zónákban nem volt aktivitás.
Mi lehet ilyenkor a probléma? (Ha merül az elem, akkor gondolom nem így, hanem zóna hibával jelezné ugye?
Másik kérdés pedig, hogy megoldható volna-e ezzel a központtal és egy Wilarm Contact id GSM átjelző segítségével a ki-be beriasztás is? Jelenleg SMS értesítés (is) kerül kiküldésre ezzel az eszközzel, de nem volna rossz, ha ki/be lehetne riasztani vele. Vagy ez csak a gyári hangjelzős élesítő/hatástalanító modulal lehetne megoldani?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
sinya85
senior tag
hibát nem ir ki a A [*][2] megnyomásával
utolso riszatás a A [*][3] megnyomásával a doboza volt amikor akkumulátort cseréltem
viszont amikor probálnám élesíteni hosszú sipolást ad ami a könyv szerint azt jelenti rossz kód
tesztet csináltam lefutott, ujra is inditottam.
új kódot is csináltam de arra is csak hosszan sípolஜ۩۞۩ஜ
-
Dictator^
veterán
Hikvision AX Pro(96)-nál kaptam egy battery fault üzenetet, majd láttam, hogy 0% az akkumulátor állapota (gyárilag nem tölthető 3v-os elemek vannak benne).
Ez így volt 1 hétig, most ma jött egy új üzenet, hogy :Esemény: a kivétel visszaállítva normálra.
Az aksi meg visszaállt 100%-ra.
Ez így normális?
Van pár Hik riasztónk, de ilyenem eseményem még nem volt.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
lappy
őstag
válasz sinya85 #1428 üzenetére
Riasztási memória: A piros Riasztási memória jelzőfény akkorv ilágít, ha az utolsó élesítés során (vagy 24 órás zóna esetén azóta)r iasztás történt. A [*][3] megnyomásával megtekinthető(ek), hogy mely zóna(k) okozta(k) a riasztást. A riasztási memória csak a rendszers ikeresen élesítésével (és hatástalanításával) törölhető.
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
sinya85
senior tag
Sziasztok
[Ehhez] ért valaki?
pár éve lemerült a belső akkumulátor amit kicseréltem és azóta nem lehet élesíteni.
pirosan egy i betű világít rajta
ha valaki tudna segíteni azt megköszönnémஜ۩۞۩ஜ
-
cOxeR
Ármester
válasz byson55 #1425 üzenetére
Azt kb 1,5 éve cseréltem.
Ezt nem tudom (ennyire nem ástam bele magam és “örökölt” telepítés), van a garázsban egy fém doboz, abban van az akku is, ott vannak antennák, ebbe pedig vezetékkel csatlakozik be egy kezelőpanel + mozgásérzékelők. A nyitásra egy ajtón kívül mindenhol vezetek nélküli érzékelő van. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok! Nekem is van egy kis anomáliám, paradox rendszer, vezetek nélküli nyitásérzékelő elem merülést jelzett, kicseréltem az összeset, biztos aki tuti alapon.
Ezt követően egyszer egyik helyen utána másik helyen jelzett hibát, most az egyik teljesen leakadt.
Kipucoltam az összes érzékelőt, de ez ami leakadt nem kapcsolódik fel, a led világít, jelez, ha leveszem a tetőt róla.
Lehet nem megfelelő az elem? Nem tölthető, márkás elemek.
Merre menjek tovább?
Köszi! -
Zügynök
tag
Sziasztok, találkozott valaki ilyen hibával?
Felraktam egy dsc neo 2016-ot érintőképernyős kezelővel, minden vadi új. Néha (nem sikerült rájönni mitől/mikor?) elkezd önállósodni az érintőképernyő, telepítő üzemmódba anélkül hogy hozzáérnél, karaktereket visz be, tipikusan a hármas számot, aztán ugrál össze-vissza. Néha nem veszi be az érintett karaktert, néha kettőt is villámgyorsan, azután órákig jó. Valami hálózati zavar probléma? Árnyékolt 2-4 eres vezetékezés van ( mondjuk az árnyékolást eddig sehová nem kötöttem).
Vagy csak simán a kezelő érintőképernyője rossz?Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e de ezt a topicot találtam ami a legközelebb áll a kérdésemhez.
Létezik olyan füstérzékelő ami sms értesítést tud küldeni? Olyan helyre kellene az érzékelő ahol nincs elérhető wifi hálózat. Megoldható ez egy sima füstérzékelővel vagy komplett rendszerrel lehet csak megoldani? -
malor
aktív tag
válasz byson55 #1405 üzenetére
Bármi lehetséges már, mert sajnos a riasztó kiiktatása sem segített. Biztosíték táblán is le lett kapcsolva a riasztóhoz tartozó biztosíték, transzformátorról a központ kikötve (szigetelve), akkuról saruk lehúzva és természetesen a szirénából is ki lett véve az akksi.
A nagyon erős zaj helyei elég jól behatárolhatóak. 3 ilyen van a lakásban. Kettő felett pont ott van a mozgásérzékelő, a harmadiknál csak rálát - ezért gondoltam, hogy már csak az lehet a gond. Egyébként tényleg egyvonalban vannak, de emeleti társasházi lakásról van szó. Felette nem laknak. Az alsó lakás lakatlan volt, amikor beköltöztünk és nem befolyásolta a hallható zavart/zajt, hogy azóta már oda is beköltöztek.
A zajforrási pontokban közös , hogy mindenhol van egy olyan elosztó, amiben van lan csatlakozó is (háromból kettőben még van koax is), illetve fal mellett sarokhoz közel vannak. A magasságban viszont már van eltérés, tehát az erős zavart okozó helyeken nem egyforma magasságokban vagy az elosztótól mért távolsági pontban a legnagyobb a zaj. Volt már mindenféle áramtalanítás/áramkör kizárás. Optikai net van a lakásban, amikor még nem volt, akkor is volt zaj. Teljes rejtély az egész. Biztosan van rá tudományos magyarázat, de még keresem.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Van egy paradox riasztó rendszerem. MG5000 azt hiszem. Erre van lehetőség valamilyen wifi modult tenni és esetleg van olyan funkciója hogy eszközre küldjön riasztást?
-
v.attis
őstag
Cseréltetek màr központot IP150 megtartásával?
Az egyik leírás szerint össze van rendelve a két eszköz, a másik szerint meg simán cserélhető bármelyik.
Beázott a korábban említett SP7000, 7 zónabemenet kuka, a többi még működik, de cserés lesz a központ ... Csak hogyan? Most akkor lehet cserélni vagy nem az eszközöket külön?
Értelemszerűen sima SP7000-et már nemigen fogok kapni, de talán a 6000+ is elég lesz. -
malor
aktív tag
Másfél éve költöztünk és a lakásban van elvileg egy még sosem telepített/beállított új Paradox riasztó. Nem használjuk és nem is szeretnénk használni. A kezelő kijelzőjén villog felváltva a "Rendszer kikapcs és Hiba gomb: [TBL]". Eddig nem foglalkoztam vele. De úgy tűnik, hogy az aktív hangfalaimat zavarja egy mozgásérzékelő. Pont az egyik felett van. A beköltözés óta hallom a zavavart a magassugárzóban. Elég fülzavaró. Először azt hittem szennyezett áram, valami másik eszköz, stb. Már mindent kizártam ennyi idő alatt, mire gyanakodni kezdtem a mozgásérzékelőre.
Az a kérdésem, hogy kiiktatható csak az az egyetlen egy mozgásérzékelő, hogy egyáltalán ne zavarjon ott semmit maga alatt/körül vagy az egész riasztórendszert kellene kiiktatni inkább?
Előre is köszönöm a helyes útbaigazítást
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest