Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Az enyém egy ehhez hasonló wi-fi képes készülék.
Gyanítom amit kiszemeltél az is hasonlóképen működik. Ehhez kell a wi-fi hálózat, nem elég a net képes sim kártya. Egyébként a wi-fi használata számomra csalódást okozott, mert azt hittem több mindent látok a hálózaton keresztül. De gyakorlatilag csak annyit csinál, hogy a központ élesítését, hatástalanítását sms helyett egy applikáció segítségével lehet végrehajtani. Azt hiszem a riasztás is megjelenik az applikációban, de erre már nem emlékszem pontosan.
-
snowdog
veterán
Ha nem lakott házba kell a kártya, akkor én nem ajánlanám a pre-paid kártyákat, mert évente újra kell regisztrálni. Ha megfeledkezel róla és nem teszed, törlik a kártyát. Én így jártam vele.
Szerintem ha ott van megfelelő térerő, akkor a Digi előfizetéses a jó választás, én azt használom (bár ehhez meg kell Digi vagy Invitel előfizetés is). [link] -
snowdog
veterán
...illetve az internetkapcsolat sem annyira stabil, amiben megbíznék.
Tulajdonképpen egyik vezeték nélküli megoldás sem annyira stabil, hogy megbízhatnál benne. Az összes vezetéknélküli kapcsolat meghatározott frekvencia tartományon belül működik. Ha ránézel egy kínai internetes áruházra, akkor láthatod hogy fillérekért árulnak olyan frekvenciablokkolókat, amik képesek ezt a frekvencia tartományt blokkolni (kicsit drágábban mobil blokkolót is vásárolhatsz). Szóval innen nézd a megbízhatóságot.
Kinézik maguknak a lakásodat, kifigyelik a mozgásodat, blokkolják a frekvenciát, és máris nem tudod élesíteni a rendszeredet. Ilyenkor marad a vezérlőpanelről történő élesítés.
a lakásomnál még nem tapasztaltam ilyen blokkolást, de a kocsim riasztójánál már igen. Hazaértem, kiszálltam, a távkapcsolóval zárni akartam az ajtókat, nem sikerült, hibát jelzett. Még háromszor megpróbáltam, az eredmény ugyan az volt. Körülnéztem, tőlem két kocsival hátrább parkoló kocsiban hárman ültek. A külsejüket nem írom le, így is ki lehet találni hogy néztek ki. Fogtam magam elmentem két utcával arrébb, és újra megpróbáltam a távkapcsolóval bezárni az ajtókat. Rendben működött. Hazamentem, és kulccsal bezártam a kocsit.
-
snowdog
veterán
Ezek szerint ezt sem olvastad.
[link]
Ha sem WiFi-set, sem riasztó-központosat nem szeretnél, akkor mivel fogod venni a riasztás jelzését?
Így marad a rádiós, vagy a hangjelzéses verzió. A hangjelzéses csilingel, ha megnyitják az ajtót. Általában kisboltokban használják figyelemfelkeltés gyanánt. Nem hiszem hogy olyant szeretnél használni. A rádióshoz megint csak kell valamilyen kiegészítő, ami fogadja a jelzést.
-
snowdog
veterán
Riasztást alapvetően három módon kaphatsz:
1. mozgásérzékelőt szerelsz fel, ami pl. azonnal visít ha az érzékelési területén mozgás van, vagy jelzést küld valahova,
2. riasztóközpontot használsz, és az ajtónyitás érzékelőt abba integrálod,
3. wifi képes érzékelőt használsz, ami a mobilra küldi a riasztást (ehhez telepíteni kell a megfelelő mobil alkalmazást).Mindhárom módszerre számtalan megoldás létezik, én az előző hozzászólásomban ebből mutattam be két példát. A döntést neked kell meghoznod.
-
snowdog
veterán
Hol akarod használni? Ha a jelzést mobilon szeretnéd fogadni, akkor ahhoz wifi kapcsolat szükséges. Vagy riasztóba integrálva megy 433 MHz-en is, típustól függően.
Én két típust is kipróbáltam, mindkettő megbízhatóan működik, az elem több hónapig kibírja.
Az egyik (Tuya Smart WiFi Door Sensor) közvetlenül csatlakozik a wifi hálózatra, a másik (SONOFF DW1 433MHz Smart Home Sensor) egy SONOFF RF Bridge WiFi-n keresztül.
Az áruk 1000 Ft körül van.
SONOFF DW1 433MHz Smart Home Sensor, de ehhez ha mobilon szeretnéd látni a jelzést, akkor kell egy SONOFF RF Bridge WiFi is! Ha a riasztó központod tud fogadni 433 MHz-es érzékelőt, akkor közvetlenül használható. -
snowdog
veterán
-
snowdog
veterán
válasz
03david03 #347 üzenetére
Esetleg egy videó, hátha azzal egyszerűbben megy. [link]
Egyébként a Youtube-on több videó is található a műveletről, biztosan menni fog.Vagy itt van egy másik leírás. [link]
3.1 TELEPÍTÕKÓD
Streamline - Szekció 00 D Hexa Programozás - 000 - 002 címek
Alapértelmezett: 282828
Csak a telepítõkóddal programozhatja az összes központ beállítást, kivéve a Mester és Felhasználókódokat. A központ
beállítások programozásához programozási módba kell lépnie az [ENTER] gomb mengnyomásával majd a telepítõkód
megadásával. A telepítõkód hat jegybõl áll, mindegyik 0 - 9 közötti érték. Bár a központ elfogad 4-jegyû kódokat, amikor a
telepítõkódot programozza mindig 6 jegyet adjon meg. A telepítõkód változtatásához:
[ENTER] + Telepítõkód + [10] [10] [10] + Elsõ két jegy + [10] [10] [1] + Következõ két jegy + [10] [10] [2] + Utolsó két jegy +
[ENTER]3.2 MESTER- ÉS FELHASZNÁLÓKÓDOK
Alapértelmezett mesterkód: 474747
A telepítõkód használatával nem programozhatja a mester- és a felhasználókódkat. Csak a mesterkód és a felhasználókód 1
programozhatja ezeket a belépõkódokat (lásd 11.1 fejezet 43. oldal).3.3 FELHASZNÁLÓ / BELÉPÕKÓD HOSSZ
Jellemzõ választó programozás D 088 cím; [9] gomb
Alapértelmezett: 6-jegyû belépõkódok
Felhasználókódok programozásánál kiválasztható, hogy 4- vagy 6-jegyûek legyenek a belépõkódok. Amikor a 4-jegyû opciót
választja, 4-jegyû kóddal léphet be a felhasználó. A 6-jegyû opció esetén, 6 jegy szükséges a belépéshez.
[9] gomb "KI": 6-jegyû Belépõkódok
[9] gomb "BE": 4-jegyû Belépõkódok
[ENTER] + Telepítõkód + [10] [8] [8] + [9] BE/KI + [ENTER] kétszer -
snowdog
veterán
válasz
03david03 #347 üzenetére
Szia!
Ez talán segítségedre lehet. [link]
Telepítőkód (alap – 728 Ultra: 282828; 738 Ultra: 383838)
Teljes hozzáférés a programozáshoz, kivéve a felhasználókódokat (PIN).
Nem élesíthet/hatástalaníthat. Csak a [0] és [9] közötti számgombokat használja.Tápelvétel reszet
A tápelvétel reszeteléskor, a telepítő- és mesterkódok gyári alapértelmezettre állnak vissza.
A 008 - 043, 062 - 124 és 300 - 527 közötti címekre megadott értékek visszaállnak gyári alapértelmezettre.
A 003 - 007 közötti címek programozott értékei nem változnak.
A reszeteléshez, a telepítőzárat tiltani kell.Tápelvétel reszethez tegye a következőket:
1. Ellenőrizze, hogy telepítőzár tiltott legyen.
2. Vegye le az akku és AC tápot a központról.
3. Kösse ki a vezetékeket és eszközöket a PGM (PGM1 738 Ultra esetén) és zone1 terminálokról.
4. Zárja rövidre a PGM (PGM1 738 Ultra esetén) és a zone1 terminált egy dróttal.
5. Kösse vissza a tápot és az akkut a központra.
6. Várjon 10 másodpercet és vegye le a vezetéket. -
snowdog
veterán
válasz
stickermajom #324 üzenetére
Jó hogy feltetted a kérdést, mert ennek kapcsán megnéztem a szolgáltatóm adatait. Árlapot akartam bemutatni, de kiderült a szolgáltatónak nincs honlapja. Rákerestem a nevére, és az adatok szerint a cég "kényszertörlés alatt" van. [link]
Ez azért is érdekes, mert az ezzel kapcsolatos információk szerint a "kényszertörlés alatt" álló cég nem végezhet(ne) gazdasági tevékenységet. Úgy tűnik az enyém mégis végez. Akkor most hogy is van ez?
-
snowdog
veterán
Szia!
Én két helyen, kétféle SIM-et használok. Itthon DIGI mobil kártyám van, de ez még nem mindenhol működik (nálam igen), és teszt üzemben van, viszont jövő év közepéig ingyenes. [link]
A másik kártyám egy Vodafone Tuti+, ez 2 ezerért 1 évig érvényes. Ingyenes a SIM, és ingyen házhoz hozzák. [link] -
snowdog
veterán
Sziasztok!
Kínai riasztó rendszerekkel kapcsolatos eddigi tapasztalataimat szeretném megosztani az érdeklődőkkel.
Szeretném jelezni, hogy sem eladó, sem szerelő nem vagyok. Az eszközöket saját célra vásároltam. Annak ellenére, hogy a házamban egy két éve újratelepített Paradox rendszer van, és rendben működik. Ezen a rendszeren minden érzékelő vezetékes. Egy riasztó központtal állok szerződésben, riasztáskor csak telefonhívás előfizetéssel. Ezzel az a problémám, hogy mivel a rendszer egy központba van bekötve, ezért házilag nem igen tudom fejleszteni, okosítani, kísérletezni sem nagyon érdemes, mert a vakriasztásokért elég sokat kell fizetni. Ezért döntöttem úgy, hogy kiépítek egy saját rendszert is. (Ez lesz aztán a tuti biztonság! :))) )Három kínai gyártású rendszert próbáltam ki, ebből kettőt Kínából, egyet egy itthon online cégtől rendeltem. Márt most szeretném jelezni, hogy a két Kínából rendelt rendben működik, úgy ahogy az a felhasználói kézikönyvben le van írva, viszont az itthon vásároltat már másnap visszaküldtem. Jöjjenek a részletek.
Az első egy Kínából rendelt "Wireless GSM Alarm System 433MHz" névre hallgató eszköz (9.000,- Ft tápegységgel, szirénával, távkapcsolókkal, füstérzékelővel, nyitás érzékelővel). A megnevezése EaryKing, de ez majdnem lényegtelen (talán csak azért érdemes szóba hozni, mert a kereskedő igen készséges) , mert más néven is találkoztam ezzel az eszközzel. A felépítése, programozása nagyon hasonlít a Global LYD-111-re. A rendszer pontosan úgy működik, ahogy az a leírásban szerepel. Riasztáskor rendben küldi az sms-eket, ha be van állítva akkor telefonhívást is kezdeményez. Digi mobil kártyával is rendben működik. Távolról sms üzenetekkel, és hívással is vezérelhető.
A második egy hazai netboltból rendelt "Global LYD-111 vezeték nélküli GSM riasztó szett" (15.680,- Ft). Na ezt másnap küldtem is vissza. Az első probléma az volt, hogy Digi mobil kártyával csak részlegesen működött, állandó hibajelzést adott. Ezen kívül minden újraindításnál nagyon hangos szirénázással indult (nem külső sziréna szólt, hanem a készülék hangszórjából jött a hang). A szerviznél rákérdeztem ez miért van így. A válasz az volt, ez így működik. Ha telefonhívásra akartam használni, akkor rettenetesen gerjedt, akkor is ha a közelében nem volt sugárzó eszköz. Ez is így működött.
A harmadik, legújabb rendszer egy szintén Kínából, és szintén az EaryKing-től rendelt "Wifi GSM PSTN Alarm System" névre keresztelt termék (7.000,- Ft, tápegység, távkapcsoló és érzékelők nélkül). Ezzel még csak most barátkozom, de látszólag minden működik rajta. SMS-ben, telefonhívással és mobil app-al neten keresztül egyaránt vezérelhető. A leírásban az szerepel, hogy IP kamerát is tud kezelni, az ehhez szükséges szoftvert a rendszer tartalmazza. Arra még nem jöttem rá, hogy lehet a kamerát a rendszerhez kapcsolni, de várom a kereskedő válaszát. Most úgy tűnik a wifi alapú érzékelőket nem ismeri (nekem legalábbis nem sikerült felismertetni vele), de a leírás szerint kétállapotú érzékelést is tud. Ez a funkció mobil app-ban is kikapcsolható, engedélyezhető, de még erre sem jöttem rá hogy működik. A mostani ismereteim szerint a 433 MHz-es érzékelők erre nem képesek. Szóval ebben a témában lenne miről beszélni.
Bocs, egy kicsit hosszúra sikerült, de a témát nem akartam szétbontani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest