Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen egeret válasszak?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magic
tag
Hali, SP7000 központon szeretném PGM 1-et beállítani, hogy távollét aktiváláskor kapcsoljon. Aktiválás történhet kezelőről és sorosról (Babyware).
Sleep és stay viszont nem kellene, hogy aktiválja.
Nem találtam olyan beállítást ami így működne. Van valakinek ötlete? -
AssAssynn
addikt
Hali.
Vettem egy sim kártyát a riasztóba, beaktiváltam netről, beletettem a riasztóba, de nem mennek a hívások... nem tudom mi lehet a gond. Azon gondolkodtam, lehet a pin kód a baj? Ugye gyárilag van rajta. Vagy ez a riasztónak nem számít?
Neten keresztül ki lehet szedni a pin kódot? -
lelkes újonc
Paradox SP5500+ központon hogyan tudok a jelenlegi belépő kód mellé csinálni egy újat?
A másik kérdésem, hogyan kehet beállírani azt, hogy a STAY üzemmód automatikusan ajtiválódjon este 9-kor, reggel 5-kor pedig kapcsoljon ki? -
AssAssynn
addikt
Szerintetek EZEK közül a szettek közül jó valamelyik?
Ugye nekem az lenne a fontos, hogy küldjön telefonra értesítést, ha gond van. Bár ha jól sejtem, ezt ma már wifi-n keresztül is megtudják tenni, így nem tudom, hogy kell-e ragaszkodjak a telefonhoz, illetve, hogy kell-e nekem ezért külön sim kártyát vennem. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Valaki hasznal Ajax hibrid rendszert? Ki van kabelezve a riasztoknak es 100k -al olcsobbra jonne ki az Ajax hibrid rendszere hagyomanyos kabeles erzekelokkel mint ha az Ajax sajat erzekeloit vennem meg...
Ugyanugy fogom latni az appba pl a mozgaserzekeloket mint ha az ajax lenne? Ugy mond nem erne semmi hatrany?
-
elekresz
tag
válasz
AssAssynn #1929 üzenetére
A riasztó elrettentésnek jó meg talán felhívja a figyelmet, bár az elszánt amatőrt nem állítja meg a profikat meg még annyira sem. És a sziréna meg csak idegesítő a szomszédnak, de nem látja, hogy bent mi történik. A kamera ellen meg egy maszk, kapucni, ha nem távolra rögzít még azt is viszik. Jó ajtó, jó zárral, bár ezzel is max időt lehet nyerni. Ha az ember nem a közelben lakik vagy nem tud ugrasztani valakit hajnali 3kor is, akkor nem sok esély van a fegyveres őr kutyával kombón kívül. Milyen környék, milyen érték, ehhez mérten védeni, de semmi biztos nem létezik.
(Az sem tesz jót a lelki állapotnak, ha 2 percenként lesi az ember a telefont, hogy van-e riasztás, ha van, akkor vajon hiba vagy tényleg baj van.) -
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Látom nem túl pörgős a téma. Riasztóból tudok magamnak összedobni egy rendszert? Egy építkezést védenék. Az egyik szobában lenne lepakolva a szerszámok, stb, amit nem tudok hurcibálni, és akkor a terv, hogy ott lenne valami megfigyelő, ami értesít engem sms-ben, ha behatolás van, illetve helyileg is vinnyog. Erre tudtok egy költséghatékony ajánlást?
-
elekresz
tag
Hikvision AX PRO rendszer eddig teljesen szépen ment, Hik-Connect applikációban jött minden értesítés. Utóbbi pár nap kellett kicsit módosítani és iszonyat késve jött értesítés pl., amikor az egyik PIR szenzort lekapcsoltam. Ma meg, ha bármit meg szeretnék nézni akkor ez fogad: "A hálózati kapcsolódás nem sikerült" Minden van benne, UTP/wifi/SIM kártya, van net is. Mi a bánat lehet a rendszerrel? Élesíteni/hatástalanítani sem enged így.
(PC-ről belépve a státusz: Online; van NVR, az simán megy, kamerák képét látom, értesítés is jön egyből) -
lelkes újonc
Paradox központunk van és a telefonszám nem kommunikál a központtal. Mit tudunk tenni?
-
feeregon
tag
Évek óta Hikvisiont használok, nálam tökéletesen működik. Egy applikációban müködik a kaputelefon, a riasztó és a kamera. Négy IP kamera mozgásérzékelőként van integrálva. Riasztás esetén mozgó képek érkeznek. Nekem bevált.
A Multialarm fogadja a jelzéseit. Az applikáció lehetne jobb is, de még a vállalható szint. -
AtaWrc
aktív tag
válasz
ad4m1337 #1919 üzenetére
Néz rá olvass esetleg utána az Ajaxnak, szánj rá pár órát, és a saját szemednek higgyél.
Ezt használom mióta Magyarországon elterjedt, Én nagyon meg vagyok elégedve vele.
Igen bármelyik távfelügyelet elfogadja.
Ha választani kellene nem a Hikvisont választanám, mert az Ajaxot koppintották le, és nem tudom mennyire foglalkoztak a rendszer védelemmel.
Nálam stabil, üzembiztos, rendszeresen frissítik, az app jó, érthető, könnyű a telepítés.
Én szeretem.
Ja és szépen bővül a kiegészítők listája. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam egy pár kommentet és tisztult a kép mind riasztó témakörben, mind abban, hogy pár frusztrált kommentelőnek nincs élete és emiatt belekötnek mindenkibe
Mi lenne tehát a megfelelőbb rendszer szerintetek, a hagyományos DSC IP modullal vagy Hikvision/Ajax rendszer vagy esetleg valamilyen hibrid megoldás? Be van kábelezve az egész ház, így jöhetne a vezetékes rendszer is, viszont 2025 -ben alapelvárás szerintem, hogy telefonon keresztül lehessen üzemeltetni, monitorozni.
- Ha végül DSC -t választjuk IP modullal, akkor csak a DSC saját alkalmazását lehetne használni?
- Mi lenne az előnye a DSC és mi az újvonalas vezetéknélküli rendszereknek?
- Távfelügyeletre be lehetne a Hikvision/Ajaxot is kötni?
- Mennyire kiforrottak, üzembiztosak?
- Gondolom az appos kezelésben jobb a Hikvision/Ajax mint a DSC?
- Aki megbánta vagy cserélte az egyiket vagy másikat miért?
Nekünk igazából mindegy, hogy vezetékes vagy sem, lényeg, hogy jó legyen az app, jöjjön rá a frissítés a jövőben is, és riasszon ha kell. Mivel van cica, ezért fontos, hogy ha téves riasztás van, akkor azt tudjuk távolról is kezelni. A modularitás nem fontos, egyszerre megvennénk minden érzékelőt, és utána nem vennénk hozzá további dolgokat (pl. nem kellene vízszivárgás érzékelő a jövőben sem)
-
-
ad4m1337
aktív tag
Egy fórum topic sajnos az ilyen arcoktól válnak toxikussá... nem értem minek kommentel valaki ha nem tud hozzátenni valamit és miért feltételezi, hogy csak szakik irogathatnak ide...
És miért viszi el a témát másik irányba indololatlanul, ennyire nehéz a tárgyra fókuszálni, kit érdekel, hogy neki éves vizsgai vannak meg engedélye stb.
Az ilyen kommentelők nem jobbak egy frusztrált, nyugdíjas politikai fröcsögőnél a facebookon...
-
fjudors
aktív tag
az ügyfél fizet.. itt segítség adás van. A milyen rendszert, milyen esxközökkel nem az.. az ajánlat kérés. fölhívsz egy szakcéget, kimennek, felmérik, adnak árajánlatot.
itt nem fogja senki elmagyarázni a deol, eol, 24h,követő, kibejárati, stay, partició, zónacsoport, stb fogalmakat.azt is leírruk, rádiós rendszer kényszermegoldás, nem ajánlás... max hibridként egy-egy eszköz
ez a modern buzulás, hogy mindent telefonról akarunk vezérelni.. a meiko mosogatógép vegyszeradagolásától kezdve a gyerek hörcsögének az etetőautomatájáig...
azt sem értitek meg, hogy akik ebben dolgoznak nem írhatják le/ki.. sokak szerződésében benne szerepel, hogy nem tüntethető fel social mediaban..
-
vmk
tag
válasz
fjudors #1911 üzenetére
Nagy követelőzés volt. Érdeklődött a kolléga, hogy jó-e a rendszer amit ajánlottak neki. Erre ezt a szóf*sást irreleváns témában, meg röhögést kapta válaszul. Mint előtte nagyon sokan már ebben a topikban mióta követem. Jobban tudásról szó sem volt.
Ingyenes válasz?! Jajj, kezdődik ez a vonal. Ez egy fórum, képzeld, igyenes válaszért is jönnek ide emberek. Ha egy ügyfeled kérdezne valamit, hogy mit ajánlasz, akkor elhajtod, hogy nincs ingyen válasz, mert Te szakember vagy?
Akkor valójában ez a riasztó telepítők belső topikja?
Értem amit mondasz és részben egyet is értek veled, de a stílus…
Mindenki aki kérdez itt jobban tudja és csak önigazolást keres? Persze…
“ha valamit nem tudok, nem értek hozzá, akkor nem adok tanácsot.”
DSC, Paradox, Ajax stb. Biztos, hogy értesz ezekhez, mégsem mondasz semmit.Nekem nem volt célom személyeskedni veled.
-
vmk
tag
Az akksi ára pár ezer forintos tétel, sok helyen kapni, a saru méretre is figyelj, ne csak a kapacitásra és fizikai méretekre.
A csere szerintem nem egy haladó szint, de kinek mi persze.
Először is levenném a tetejét a csavarokkal és rámérnék az akksira.
Legnagyobb az esély az akksi hibára. Ha nem javul meg újjal, akkor vizsgálódni kell tovább. -
Scale
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi riasztó kültéri egység, volt egy félnapos áramszünet és valószínűleg az akksija lemerült mert kattog. Jelenleg nincs aktívan használva és inkább csak idegesít minthogy nem látná így el a funkcióját.
A kérdésem, hogy mennyire bonyolult kicserélni az akksit ebben? Saját magamnak csinálva mennyibe van egy ilyen?
Vagy ha nem ez a baja, akkor mi?Előre is köszi!
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1901 üzenetére
De azt Te is tudod hogy a fővállalkozó viszont a riasztó telepítésért, mivel hivatalosan rendszertelepítői jogosítvány kell hozzá, köteles a generál kivitelezői haszonnal együtt felszorzott, rendes riasztószerelői árat megadni neked? Különben nem hiszed el hogy be lettek tartva az előírások és még a végén megnézed a minőséget...mindenben.
Ahogy írod, csak a riasztó előkészítés van benne az alap árban, mert hív alvállalkozót a teljes riasztó rendszer telepítésre akkor amikor már egyeztetésre kerül a dolog a vevővel.
De mivel ez egyedi igényekhez szabott rész feladat, ezért semmilyen központnak nem kéne felmerülnie amíg nincs leegyeztetve a valós igény. Ha valakinek csak alap központ rendszer elég, akkor annak nyilván van egy egységes árazása, amihez van műszaki specifikáció, így nem kell semmilyen egyéb kérdést feltenni, mert abban a specifikációban benne kell legyen minden ami alapján dönt az ügyfél hogy kéri-e az olcsó alap rendszert. Elfogadja-e annak a jól olvashatóan leírt korlátjait és bővíthetőségét, mert annak is illik szerepelnie a műszaki specifikációban.Ez sima 40 millás építési költségű háznál is meg kell legyen, ahogy 300 millás családi háznál és 800 millás villánál (a 300 millával kicsit 2018-ban ragadtál a mai árakhoz képest
).
Konkrét példa:
a mi rendszertelepítő alvállalkozónkat minden egyes helyszínen ahol utólag megy "javítani" az eredetileg villanyász által telepített rendszert(havonta tucatnyiszor keresik meg ilyennel), megtalálják azzal a kérdéssel hogy szeretnék az okosotthon rendszerbe belevenni a kültéri mozgásérzékelőket, csak amiatt hogy felkapcsolják a lámpákat és ne kelljen még mozgásérzékelőkért fizetni, mert az eredeti villanyász aztmondta nekik hogy erre is jó lesz...aki után "csak apróbb javítani való van, pusztán kényelmi dolgok".Közben meg persze hogy nem lehet ilyen átjátszásra használni, mert nem arra való.
Na itt a gond, hogy mivel nem rendes rendszertelepítő volt, így elhiszem hogy 15-20%-ot tudott ezen a kicsike részfeladaton nyerni a vállakozó miközben pontosan ugyanannyit fizettet ki veled mint ha rendszer riasztóst hívott volna akire rápakolja a 20%-os hasznát.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
PROTRON #1899 üzenetére
Nem tudom hány családi ház projekted volt, de ha ez így menne a nagy részénél Budapesten, akkor még magasabb árak lennének, amit az építtetőnek be kellene építeni az árakba. Te csak egy műszaki kivitelező vagy aki a megrendelést végrehajtja. Nem vállalsz igazi kockázatot. Az építési vállalkozó vállalja a risket azzal, hogy telket vesz, összerakja a családi ház projektet az alvállalkozóival, meghírdeti ingatlan.com -on és várja a vevőt. Nyilvánvalóan megpróbál fogni egyes dolgokon (villanyszerelő telepít riasztót). Csak megsugom, hogy rengeteg projektnél riasztó előkészítés van csak az árban, bármilyen rendszer pluszba a vevő költsége. Ha az építési vállalkozó még pluszba hívna profi al-al vállalkozókat, akkor megint 1-1M -val kéne növelni a ház árát, amivel a saját kockázatát növeli, hogy nem / későn talál vevőt.
Persze ha csak budai 300-400M -os ikerház projekteknél szerelsz, az más tészta, ott el tudom képzelni, hogy ki van művelve minden, minden professzionális, minden engedélye van a szakinak stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)