Hirdetés
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jana66
csendes tag
Üdv.Amd athlon 64 3700+ procimat tuningolnám.Mivel kezdjem olyan "szájba rágosan" kérném nem akarok csodát csak egy pici siker élményt!
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy programot, amivel a processzor hőmérsékletét ki tudom tenni a képernyőre akkor is, ha játszom? -
Gabo0905
aktív tag
válasz
hfrankee #2791 üzenetére
akkor vagy azt csinálod, hogy leszeded a hűtőt és megnézed mivan a procira ráírva, vagy beleraksz a gépbe ramot és 1 winyot (ha van a winyon windows) akkor betöltöd a windows-t és letöltöd a cpu-z-t és ott írja ki....
(de szerintem egyszerűbb levenni a hűtőt és megnézni!) -
-
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Kaptam egy komplett gépet irodai amortizációból,eladogatom részenként.
Egy érdekességet találtam benne.
A cpu egy pentium D-s proci,de az Intel oldalán sem találtam meg,csak egy hasonlót.
A proci 3,4Ghz-en jár és 2MB-os az L2 cache,biosból minden alapon,nincs OC!!
Az Intelnél meg csak ezt találtam [link].
Segítsetek már,hogy eladáshoz mi a pontos típusa.
Kösz -
-
HF77
őstag
helló!
szerintetek van értelme egy 2.8-as P4 procit lecserélni 3.06-ra....?(ennyit kezel az alaplap és amúgy nem játszom a gépen)
vagy inkább 1g ram helyett tegyek bele + 1g ramot??a cél hogy egy kicsit gyorsabb legyen!üdv és köszi a válaszokat!
-
Azharel
aktív tag
Üdv!
Van egy Phenomx6 1090T processzorom, Asrock 870 extreme3 alaplappal.
Nincs húzva, C&Q aktív.
Biosban 1,4 volt van megadva, de mikor terhelést kap, nem ritka hogy 1,45-1,55 kap. Kérdem én ez normális ? próbáltam már C&Q nélkül is. NOCTUA NH-D14 hűtőm van, nagyon nagy házzal, mégis nem ritka hogy 63 fokos a processzor...
Melyik hőfok a lényeges, maga a procié vagy a magoké ? -
Seprioth
csendes tag
Szia Mitkov77 !
"Mivel kezeli a Phenom II x6-ot, ezért kezelnie kell a 455 procit is. Ha boltban veszed akkor 3 nap csere van, ha használtan, akkor vidd magaddal a lapot próbálni.
Lehet, h errorozni fog a lap, de ha win7-tet teszel fel az nem a bios-ból azonosítja a hardvereket, így ott nem lehet gond."Köszi a gyors választ ! Nem is tudtam ha win7 van fent akkor nem a bios-ból azonosítja a hardvert.Minden nap tanul az ember.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Seprioth #2771 üzenetére
Mivel kezeli a Phenom II x6-ot, ezért kezelnie kell a 455 procit is. Ha boltban veszed akkor 3 nap csere van, ha használtan, akkor vidd magaddal a lapot próbálni.
Lehet, h errorozni fog a lap, de ha win7-tet teszel fel az nem a bios-ból azonosítja a hardvereket, így ott nem lehet gond. -
Seprioth
csendes tag
Sziasztok!
Na szóval végül Amd Athlon II X3 455 mellett döntöttem.De viszont most gondba vagyok mivel hogy az alaplapom MSI K9A2 CF (MS-7388) be belefog e menni mert a cpu-s oldalon csak a Amd Athlon II x3 445-ig van írva.Az oldal http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9A2_CF_(MS-7388).html . Valaki tudna segíteni hogy akkor most 455-ös bele megy vagy csak 445ig lehet belerakni Amd x3 ad procit. Előre is köszi a segítséget -
mitkov77
aktív tag
válasz
lacika0926 #2768 üzenetére
Everest CPU stress teszt.
Ha nem bírja akkor befagy, pontosan mutatja a CPU magok hőmérséklet változását. -
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
AMD Phenom II 965 -től mennyivel erősebb egy Intel i5 2500 proci?Hogy a Bulldozer nem megy a lapomban elgondolkodtam a váltáson.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Mit jelent hogy,CPU u(micron)code loading error?
Hol a hiba és mi a megoldás?
Kösz -
Mateosz
aktív tag
válasz
Mateosz #2757 üzenetére
Erre tud valaki okosat?
itt kérdeztem kicsit feljebb -
laci696
csendes tag
srácok szerintetek ez milyen proci CPU Intel Core i3 540 DualCore 3,06GHz 1333Mhz 4Mb LGA1156??
-
dani_golf
tag
hello all.olyan gondom lenne hogy vettem egy Asus P8Z68 Prot + Cire i5 2500K-t.gyári hütövel van fent.és alapon a windowsban is 52 fokos ha nem csinálok semmit...progikkal mérem ...aida,core temp..stb..nem a biosbol mert ott még 20 fokal többet mutat vmié...tehát ez normális a z 52 terhelés nélkül?terhelve röhögve 70 felett jár..azmeg szerintem sok az új prociktol...néztem hütöt
OOLERMASTER Hyper 212 Plus..ezt..jólenne ez?vagy vkinek vmi ötlet?
-
Mateosz
aktív tag
válasz
mt_mark #2760 üzenetére
Attól függ mire akarod használni. Phenom 2 jó, de most jön ki a Llano és augusztusban pedig a Bulldozer, szóval érdemes lehet kivárni.
Amúgy ezt a topicot ajánlom inkább:
[http://prohardver.hu/tema/milyen_procit_vegyek_3/friss.html] -
mt_mark
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék új gépet ami AMD-s. Eddig sose volt AMD-s gépem ezért nem is nagyon tudom hogy milyen tipusú processzort érdemes venni. Athlon II X4, Phenom II X4, vagy esetleg Phenom II x6? Melyik az a proci ami viszonylag új kiadású, ár érték arányban elfogadható, tovább marad életképes, megbízható, nem melegszik. Tuningolni nem fogom. Ha tudtok javasolni hogy milyen procit érdemes venni azt megköszönném.
Üdv Márk
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nem indul a gépem, a cpu led villog az alaplapon.
Először nem tudtam minek a ledje villog, a kiegészítő 8 tűs alaplapi csatlakozó is itt van és én csak 4 tűst dugtam bele, mert a tápomon csak olyan van. (de már 2,5 éve így megy)
Most cseréltem épp vga-t a napokban (4850->5830), gondoltam itt valami táp hiba van, vagy kevés a feszültség. Visszatettem a 4850-et, de ugyanúgy villog és nem bootol.Behalt a procim?
-
Janesz_20
tag
Szép jó estét !
Egy egyszerű kérdésem lenne
Intel Pentium 4 550J 3.40GHz/1M/800
Intel Pentium 4 550 3.40GHz/1M/800Között van valami különbség ? Alaplap miatt kérdezem mert a támogatásnál a J jelzésűt mutatja csak ... !
Előre is köszönöm a segítséget
-
törölt tag
-
Seprioth
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy technikai kérdésem hogy procinál a FSB (Front Side Bus) mennyire számít ?
A másik ha egy procinak FSB 5200HT az jónak számít ? Mert legtöbb helyen Mhz-be szokták megadni.Tényleg 5200HT az hány Mhz ? Válaszokat előre is köszi ! -
Ueda
senior tag
Ha nincs terhelés alatt a proci, akkor a feszültséget is visszaveszi. 6-os szorzó mellett (képen 6x399) ami azt jelenti, hogy nincs terhelve, 1,1 volt lesz a feszültség. Ha terhelve van, akkor 8,5-ös szorzó mellett (képen 8,5x333) a feszültséget felemeli 1,25 voltra. Ez normális, így működik gyári beállításokkal az energiatakarékossági funkció.
-
flash-
veterán
sziasztok
kérlek adjatok olyan oldalakat ahol a "jobb" játékok fps értékek alapján vannak tesztelve
olyan kellene amelyen rajta vannak a sandy bridge,és az i7-930 as procik is
tehát hogy crys2ben,metro ban,dirt3ban ,stb) össze vannak vetve a procik hogy melyik proci hány fpst ért el -
-
Rossz helyre írod a problémát, semmi köze a procihoz...
Üres NTFS-re formázott partíciók szoktak ilyen hibaüzenetet dobálni, ha róluk akarsz bootolni (meg persze akkor is előjön, ha törlődik az NTLDR). Szerintem még mindig a vinyóról akar bootolni, de az is lehet, hogy a lemezzel van a baj.
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam az új konfigot a gyári hűtéssel.. Első indításkor a következőt írja ki:
Hiányzó NTLDRBootnak a cd meghajtó van beállítva, a merevlemezem ide smasung 320 gb.
Van rajta három partíció: egyet direkt a rendszernek formáztam. Mi lehet a baj? -
válasz
mitkov77 #2729 üzenetére
Frankón bevált az új hűtő: idle 30°C, maxra terhelve fél óra után 45°C. Amúgy a régi hűtővel valami nem teljesen lehetett kóser, mert a paszta nem egyenletesen terült szét rajta, mikor levettem, mintha az egyik sarkát nem szorította volna le rendesen. Köszi a tanácsokat még egyszer!
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Amd x3 455 processzor szerelek Asus m4a87td lapba.
Gyári hűtéssel rendeltem. Pasztát nem adtak hozzá, a hűtőborda alján van egy szilikon lap, és a leírás szerint is így kell összeszerelni.
Biztos h nem kell semmi hűtőanyag a szilikonon kívül?
-
Reggie0
félisten
Hm. Ha a CPU mark tesztek megbizhatoak, akkor lehet hogy megtalaltam a nyerot: i5 2500K
Ez threadenkent 1784 pontot ert el. -
Reggie0
félisten
Platform lenyegtelen, a teljesitmeny szamit. Fejleszteni nincs mit, csak notebookjaim vannak. Egyetlen kikotes hogy minimum 16Gb ram elferjen mellette.(Az elozo kerdest ugy ertettem, hogyha HT-s a proci, akkor nem egy magon, hanem 1 thread-en.)
-
Reggie0
félisten
Sziasztok, csak egy gyors kerdes lenne:
Melyik processzornak van jelenleg a legnagyobb teljesitmenye _EGY_ magon?
Azert lenne fontos, mert olyan szoftvert hasznalok, amelynek nem parhuzamosithatoak a muveletei, igy a kozeljovoben sem fog megjelenni tobb magot tamogato verzio. -
válasz
mitkov77 #2724 üzenetére
Igen, a venti forog szépen, bios-ban direkt ki is kapcsoltam a hőmérséklet-vezérelt működést, szóval most folyamatosan 2000-et pörög. Első körben gondolom a legolcsóbban úgy úszom meg, ha veszek valami normális hűtőt, aztán meglátjuk, megoldja-e. Tudtok olyat ajánlani, ami a mostani 775 mellett a 1155-ös vonalra is jó? (majd valamikor váltanék, de még nem most, és ne kelljen kétszer fizetnem)
-
mitkov77
aktív tag
Az alaplapnak nem lehet.. Bios vezérli a ventit, akkor más sem menne. Teszteld, tedd át másik "szabályozható" csatlakozóra, ház csatira... nem tom milyen lapod van, de a ház csatik szabályozhatóak...
Ki fog derülni mivel van probléma. Én is szembesültem most egy hibával. Az egyik házventim fordulatszám monitor pontja elment.. Igazádól nem szabályzott, tehát nem gáz, de a CPU-nál gáz. -
mitkov77
aktív tag
Nézd meg, h ténylegesen forog-e a ventillátor....
Tedd át egy házventi helyére, és úgy nézd meg, h megy e megfelelően a hűtő. Lehet, hogy kiment a fordulatszámszabályzó a ventiben, ezért az alaplap nem tudja szabályozni, hisz azt hiszi nincs is mit szabályozni.Ha ez a gáz akkor gyorsan cseréld le.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
::Trunks:: #2717 üzenetére
Ebben a tesztben E6300 procival tesztelik ezért igen elindul.
http://prohardver.hu/teszt/alaplapok_core_2_duo_ala_2_resz/abit.html
-
Sziasztok. Proci-melegedési gondom van, és hátha valaki más pár tapasztalt hasonlót.
A lényeg, hogy 3 és fél éve vettem egy C2D E6750-et (2,66GHz), gyári hűtővel és vígan használtam kb. mostanáig. 70°C-ra volt a bios-figyelmeztetés beállítva és nem jelzett, aztán 1 hónapja párszor, akkor felraktam 80-ra, és úgy megint nyugi volt mostanáig, de tegnap már erre is bejelzett. Úgyhogy lekaptam a procit, újrapasztáztam (a gyári eléggé meg volt már száradva, letöröltem az egészet, és kentem fel újat), proci vissza, és bekapcs. A lényeg, hogy most már terhelés alatt 90 fölé is felmegy, ami már messze nem egészséges. Próbáltam a hűtőt megmozgatni, meg se röccen, mintha rá lenne betonozva az alaplapra, szóval nem hiszem, hogy szarul raktam volna fel. Valami ötlet, hogy mit csináljak vele (mert így csak annyit akarom használni, amennyit tényleg muszáj) ?.
-
Edorn
senior tag
No így nem pörög fel a proci ventim: SpeedFan log (4. és utolsó oszlop)
Illetve pont miközben ezt az üzenetet írtam, egyszercsak felpörgött a procihűtőm úgy mint régen. Gyorsan ránéztem SpeedFan-ra... hát ott meg 0rpm-et mutat...Most ez alaplapi elállítódás/hiba, vagy a ventimmel lehet baj?
-
Ueda
senior tag
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.Valaki belinkelt egy nagyon jó oldalt ahol egy listából lehetett kiválasztani az összehasonlítandó procikat.Nem tudja valaki ennek az oldalnak a linkét?
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
Srácok azt akarom megkérdezni,hogy az alaplapom
(Abit ab9pro) ugye fogadja az e5xxx szériát? Mert azok már 45nanosok!
E2160om van most!
Köszi -
Edorn
senior tag
válasz
mitkov77 #2713 üzenetére
Egyszerűen nem is hallom, hogy felpörögne a proci venti. Régebben mindig hallottam a jellegzetes süvítő-zúgást, ahogy beindul játék közben. Tehát ha az lenne a gond, hogy túl meleg a ház, akkor még hamarabb kellene hallanom, de semmit...
SpeedFan csak annyit írt, hogy CPU 72 fok...
A SpeedFan/Bios/stb honnan veszi a hőmérsékletet? A proci hűtő adja le neki az infót, vagy az alaplap méri? Csak mert ha a hűtő, akkor az a gond, hogy a hűtő nem indítja el az extra hűtést valamiért. Ha viszont az alaplap méri, akkor könnyen lehet, hogy a hűtő érzékelője ment tönkre, vagy mozdult el...
-
mitkov77
aktív tag
Két ok lehet. Gyenge a CPU hűtése... vagy éppen a ház szellőzése nem megfelelő.A GTS450-es megnövelheti a ház belső hőmérsékletét, ezért meglehet, h nem hűl megfelelően a CPU. Ha túlmelehszik nem jó. Nem lehet, hogy a NB, v. az SB melegszik túl, sőt inkább az NB mert azzal van összeköttetésben a CPU és a GPU?
-
Edorn
senior tag
Többször leállt játék közben a gépem, miután új videokártyát vettem. Gondoltam a videokártya túlmelegszik és leállítja a gépet. Viszont megnéztem Speedfan progival és kiderült, hogy a videokártya 50 fokos, míg a processzor 72 fokos, mikor leáll a gép.
Azt észre is vettem, hogy eddig sokkal jobban felpörgött a proci ventilátora játék közben, de mióta új videokártyám van, azóta elég halk a proci venti (de megy azért, csak nem kapcsol rá játék közben)
Mi okozhatja ez? Mit tudok tenni az ügy érdekében?
(Tápot most vetem a gépbe és kicsit túl is lőttem: 450W helyett 500-asat vettem, így energiából nem lehet kevés. Illetve procihűtő is kb féléve került be, tehát a pasztával csak nem lehet gond.) -
fatal`
titán
válasz
::Trunks:: #2709 üzenetére
Azt el is felejtettem (bár ez a fogyasztásból is adódik), hogy a Pentium D fűt, mint egy kazán.
-
fatal`
titán
válasz
::Trunks:: #2706 üzenetére
Pentium D: Szar.
E5xxx ezerszer jobb. Pentium D két db P4 mag (fogyasztása óriási, sebessége: lassú).
-
senior tag
válasz
::Trunks:: #2706 üzenetére
E5300nál van valami amire ügyelni kell?
A steppingre,mint annó az E2160nál?vagy az "összes" tuning barát? -
senior tag
Pentium D sorozatról vélemény?
Vagy inkább E5xxx közül nézegessek?
10k alatt mit érdemes venni használtan,amit azért tud tuningba 3,5ghz vagy a fölöttit? -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene: egy ilyen Xeon 5148-as proci alá milyen lapot lehet venni és hol? Esetleg működne ez egy 775-ös lapban?
Előre is köszi a segítséget. -
dodopek
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest