Hirdetés
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz XplayR #18095 üzenetére
Két teljesen különböző processzort írtál. Az i5-öt lehet tuningolni ami köré egy picit költségesebb dolgokat kell beszerezned, ha az a terv. Jobb hűtőt kell rátenni és Z-s lapot alá. Az i7 az elvan egy H-s lappal is és elsőkörben elég rá a gyári hűtő. Tuningolni nem lehet viszont HT-s ami jól jön a több szálat igénylő programoknál. Újabb játékokhoz nem hátrány, főleg majd DX12-höz. Mérlegelj.
Tuningolni szeretnél vagy pedig egy jól működő egyszerűbb rendszert összerakni.[ Szerkesztve ]
-
XplayR
csendes tag
Sziasztok kérédsem az lenne hogy szerintetek i5 6600k vagy i7 6700 mert látom hogy használtan nem sok az árkülömbbség köztük melyiket ajánljátok mert i5-6600k olyan 58.000-60.000 körül mennek de láttam már 60.000 i7 6700 -is meg 62.000 meg 75.000 ért szerintetek ?? csak mert ha veszek procit egy jó ideig nem szeretnék cserélni
-
veterán
válasz szabifotos #18093 üzenetére
Első körben itt próbálkoznék: Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
solfilo
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Vettem használtan a HP nx6325 notimhoz egy AMD Turion x2 TL-64-es procit a TL-52 helyére. Betettem, 4 napig ment is, majd böngészés közben egyszercsak elment a kép. Ki, be kapcsolás után villog csak a led a billentyűzet felett a gépen. Egyszer a HP logo is megjelent torzulva. Kiszedtem, visszatettem, ugyan ez. Visszatettem a régi procit, azzal megy rendesen! BIOS nem támogatná? .. De akkor azonnal jelezte volna, nem 4 nap működés után. Hibás lenne a proci? (4 napig jó volt aztán hirtelen eszébe jutott valami? )
Mire tippeltek? Hol induljak el a hiba keresésben?
-
customer114
őstag
válasz GEPESZ66 #18089 üzenetére
A bordák és a proci közötti pasztát se árt azért cserélni.
Ha cseréled: figyelj rá, hogy - szinte biztosan - össze lesz ragadva a borda alja a procival, nehogy kitépd mindenestől. Óvatosan.
Majd kapard le a bordáról az összes régit, valami szerrel (pl. körömlakklemosó) át is törölheted. Proci ugyanez, csak finomabban (otthoni módszer: fültisztító+körömlakklemosó simán viszi, ha nagyon száraz dörzsölgesd pár percig, de előbb utóbb tiszta lesz). Újrapasztázásnál: procira középre egy domború pötty paszta és mehet is rá a borda vissza (rányomod, kicsit finoman megforgatod), kész.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz GEPESZ66 #18089 üzenetére
Természetesen kell.. Ha még nem volt sosem akkor ott már talán a hővezetés sincs meg.. Egy ennyi idős gépnél mint ami neked van már legalább 10-15x kellett volna cserélni a pasztát. Érdemes legalább évente, de, ha komolyabb igénybevételnek van kitéve akkor félévente. Arctic MX2 vagy MX4-gyel érdemes kenni.
-
GEPESZ66
veterán
A processzor és a ventilátor közötti hővezető paszta,mióta megvan az asztali gépem,nem volt cserélve.Kell néha cserélni?
-
SP4C3
veterán
válasz teglasatesz #18087 üzenetére
Ezesetben ott vannak a K jelzésű procik direkt erre a célra szép felárral.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
teglasatesz
tag
Miért húzom?? Csak hogy minél több pontot érjek el 3dmarkban Hétköznapi használatra persze alapon használom, de néha egy bench erejéig megnézném mit tud. Ramok 2133on mennek, először a proci frekit szeretném belőni egy kicsit magasabb értékre.
Igen, próbálkozom ott is.
[ Szerkesztve ]
Atesz
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz teglasatesz #18084 üzenetére
Szerintem ezt a procihoz kapcsolódó topikban kérdezd, sok minden közrejátszik szerintem, ott többet segíteni.
-
SP4C3
veterán
válasz teglasatesz #18084 üzenetére
Miért húzod?
Ramok mennyin futnak?
Szûk keresztmetszet meg mást jelent.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
teglasatesz
tag
Sziasztok!
Adott a gépem, asus x99a lap, 5960x proci. Max amit ki tudok hajtani a prociból, az 125bclk-val 4375mhz. Ezen felül semmilyen beállítással, fesszel nem hajlandó működni. Kérdésem arra irányulna, hogy vajon innentől mi a szűk keresztmetszet? A cpu, vagy a lap? Nyugodjak bele, hogy ez csak ennyit megy, vagy érdemes lenne valami combosabb lappal próbálkozni?
A tanácsot előre is nagyon köszi![ Szerkesztve ]
Atesz
-
howey
csendes tag
Szerintetek érdemes i5 4690 platformról áttèrni i5 6500 ra?
-
SP4C3
veterán
válasz choco01 #18077 üzenetére
Intel Core™ 2 Duo E6850 3.00GHz 4MB Conroe 65nm G0 65W 1333 FC
Tedd fel a legfrissebb bios-t és az OC-t kapcsold ki, tehát MANUAL és nem OPTIMIZED / AUTO.
Ha ezek után is instabil, akkor a VCORE-t állítsd be kézzel.
Egyébként a chipset-en cseréld ki a hővezető pasztát.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehetséges, egyáltalán lehetséges-e, hogy egy processzor hőfoka léghűtéssel a szobahőmérséklet alatt legyen?
Jelen esetben aida és a speedfan is 19 fokot mutat a procira (celeron d 356),amikor a szobában van 26 fok. -
choco01
addikt
válasz elfelejtette #18076 üzenetére
Mindkettő LGA775 ( e3300 és e6850 )
A lap pedig gigabyte ga-g31m es2l .Alapvetően ahogy látom az E3300 újabb kiadásra mint az E6850 szóval akkor csak tudnia kéne, nem?
Az eladó azt mondta ezek alapján hogy megfelelő, akkor lehet nem a Windows hibája?
Hanem bios update kéne, pedig azt hittem ha átmegy a bioson akkor már jó.[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
elfelejtette
veterán
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Adott egy E3300-as procival rendelkező gép amibe most került egy használt E6850.
Általában befagy és újraindul mikor már a windowst tölti és kárikázik, de van hogy betölt(10/2x) és van hogy az lenti(kép) üzenetet dobja be, de van hogy mondjuk semmit rámegyünk a Chromera és akkor fagy be.
Mi lehet a baj?Windows újratelepítés kéne?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
veterán
CPU kihasználtság: H264 < VP9
IGP órajel: H264 > VP9 (betöltés előtt és után is megvan a difi, utána még szembetűnőbb)
IGP VRAM: H264 > VP9Mindhárom esetben jelentős eltérések vannak. Nekem ez elég ok, hogy elhiggyem, működik a h264ify.
Részemről pont a végére, ennyi nincs ebben. Ha nem hiszed, hogy működik az addon, akkor nem hiszed.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
SP4C3
veterán
válasz solfilo #18069 üzenetére
A nagyobb vram használtság a nagyobb videófájl miatt van, az órajel pedig constans maxon kellene, hogy menjen, amíg az egész videót be nem tölti.
-
Yézi
aktív tag
i7 2600 van 37 ezerért is. Saját tapasztalat, hogy a HT előnye az újabb játékokban szépen kijön (meg elég sok programban is, főleg renderelésnél), megérte leváltani az i5 2500-am. Én az i7-et venném, annak ellenére is hogy régebbi. Azt viszont kalkuláld be, hogy ha az i7-et veszed, újonnan max H61-es lapot kapsz, ergo ha komolyabbat akarsz akkor használtan kell nézelődni.
[ Szerkesztve ]
-
Richard!
addikt
válasz petrelli86 #18065 üzenetére
Fél óra FarCry3 High beállításokkal és nem ment 60 fok fölé. Azt hiszem így már jó lesz
KöszikeMa kezdődik életed háralévő része
-
howey
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyik proci éri még jobban? Egy használt i7 2600 (42 000 ft) vagy egy új i5 4570 (45 000 ft)? Előre is köszönöm!
-
Richard!
addikt
Üdv!
Most pasztáztam újra a Phenom ll X4 965 procimat. Az normális, hogy alapjáraton 45-50 fok között van a hőmérséklete?
Ma kezdődik életed háralévő része
-
SP4C3
veterán
válasz solfilo #18062 üzenetére
Azért, mert vp9 jobban tömörít, épp ezért vezették be, mert az emberek nagy része még faluneten van, és valahogy csökkenteni kellett a videófile-ok méretét. Szerintem meg nem a gpu-d dekódolja a videót...
-
veterán
Mindkettőnél van némi GPU load, nem egyenlő mértékben. H264 esetében többször és végig 650-720 MHz-en jár az IGP, VP9 esetében kevesebbszer aktív a GPU és majdnem végig 350 MHz-en járt. H264 esetében az IGP Memory usage is magasabb 80-100 MB-tal. Nekem úgy fest, működik az addon.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy gépcsere előtt állok, i7-5820k, vagy i7-6800k lesz. Viszont azt olvastam, hogy baromi vékony a tokozásuk és meghajolhatnak bizonyos hűtők súlya alatt, a mostani i7 en egy dark rock pro van ami majdnem másfél kg, nagyon meg vagyok vele elégedve így ezt szántam az új procira is.
Lehet a súlya miatt valami károsodás? cseréljek inkább vízhűtőre?
Előre is köszi -
SP4C3
veterán
válasz petrelli86 #18058 üzenetére
Hát ez rossz hír
Ha van lehetôséged a visszatérítésre akkor vidd vissza.
Ha aprós akkor jelentsd-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz petrelli86 #18055 üzenetére
Ezen oldal szerint is okés kellene, hogy legyen. Amit tehetsz, hogy:
-Felveszed a kapcsolatot a Lenovo Support-val.
-Kipróbálod a procit másik notebookban, hogy meggyőződj a működéséről.
-Ellenőrzöd, hogy helyesen van a foglalatban.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok!
van egy lenovo g500-as noti hm76-os chipsettel amiben egy pentium proci van és vett bele a tulaj egy i7 3520-et (sr0mt) ami elvileg passzol is a chipsethez, viszont meg se makkan vele a noti, mi lehet a baj? tudtok valami okosat mondani esetleg?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
veterán
Most leteszteltem, nálam hogy van, ezzel az 1080p 60fps videóval.
Ha a H264ify addon be van kapcsolva, akkor 15-25% a prociterhelés a fenti videóval Chrome-on (A8-7600-am van, 4 mag, 3,1 GHz)
Aztán ha kikapcsolom az addont, bezárom a fület és új lapon újra elindítom a videót, akkor már 45-60% a prociterhelésem betöltött videónál. Ez elég nagy különbség szerintem.Hogy VP9, vagy hagyományos H264-ben megy e a videó youtube-on, azt a videón jobb klikk -> statisztika, s ott a Mime Type, codecs-nél azt írja, hogy VP9. H264ify bekapcsolva a mime type, codecsnél aac akármit ír.
Szóval amíg meg lehet oldani, hogy az A8-7600 IGP-je besegítsen a YT lejátszában, addig használni fogom ezt az addont. A Google meg tehet egy szívességet, hogy olyanra áll át, amit alig támogat valami. (btw a Bristol Ridge lesz tán az első, amelyik viszi majd AMD oldalon)
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
SP4C3
veterán
válasz solfilo #18052 üzenetére
No offense, but:
"A HD4650 butább (kevesebb mindent gyorsít), mint az A4-4000-ben lévő IGP." - Ha nem mondod, akkor hülyén halok meg.
Másrészt verem bele abba az addonba, lassan mindenhez külön addon kell? Hmmm? Fent volt az az addon, de kivágtam a 3.14csába.Másrészt meg itt van a lista, hogy mi tudja gyorsítani azt a kibelerángatott jútyúbot:
Ami nem ezek egyike, az nem tudja hardware-esen dekódolni azt a drága videót.[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz solfilo #18050 üzenetére
Van dedikált kartya, hd 4650
pontosabban nem alig gyorsit, hanem semennyire VP9-et alig egy maréknyi eszköz tudja.
Chrome szerint a videókártyáknak kellene dekódolni azt a szájbavert videót, de GPU 0%-on pihen CPU 112%-on izzad. Ennyit erről, csodálatos technológia.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Próbáld ki a h264ify addont Chrome-hoz. Van Firefoxhoz is. H264-re váltja a YT streamet, azt meg elvileg tudja gyorsítani az IGP, így nem kéne akadnia.
Mióta YT-nél átálltak VP9-re (amit alig gyorsít valami hardveresen), több a gubanc a gyengébb gépeken állítólag.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
SP4C3
veterán
válasz solfilo #18048 üzenetére
Szaggat, megakad, a gép teljesen unresponsive lesz és csak szenved a szerencsétlen.
1/3-a Dropped Frames. azaz egyharmada elveszik a képkockáknak.
Kabiniből az 5350-es athlon, talán.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz CirrMee #18045 üzenetére
Fentebb sem a magok számáról volt szó, hanem hogy egy 2 modulos, 4 magos Bulldozer családba tartozó proci kvázi egy 3 magosnak felel meg (erőben), ha minden magon terhelve van. (mert a magok bizonyos feladatok kapcsán várnak egymásra a megosztott erőforrások miatt)
Ettől még 4 magja van nyilván.(#18044) SP4C3: AGP-ben lehetett még tán kapni HD4xxx kártyát, az már tud egy két dolgot gyorsítani hardveresen. De ez már jó régi proci. A későbbi socket 754 Sempronnál is határeset szerintem a HD lejátszás.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
CirrMee
addikt
válasz solfilo #18043 üzenetére
No elolvastam becsületesen. A cikkben teljesítményt mérnek, nem magszámot. Mondjuk röhögnék is, ha valakinek sikerülne egy "magszámmérő" programot összedobni, biztos nagy igény lenne rá, a végén még valakinek elkallódik a gépében egy, belegondolni is rossz.
A cikket azért is vicces idézni, mert található benne egy link, ahol Oliverda is taglalja az 1 modul / 2 mag felállást.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
veterán
válasz CirrMee #18041 üzenetére
Ez nem vélemény kérdése. Kimérték már logouton is, egy 1 modul (2 mag papíron) kb 1,5 magnyi teljesítményt tud, ha rendesen meg van terhelve.
"Az eredmény alapján 1 modul durván 1.5 magnak felel meg, ha teljesen kihajtjuk. Ha nincs teljesen leterhelve, akkor viszont többre is képes lehet, mert a megosztott részek nem fogják vissza az IPC-FP részeket."
(#18042) kenguru99: Elképzelhető szerintem. Milyen lejátszóval van nézve? Mennyi a RAM? Van e hardveres gyorsításra képes VGA a gépben? Elég memória, s valami modernebb VGA sokat lendít a dolgon. Lejátszónak meg MPC-HC javasolt, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Egy sempron 3000+-os proci (nem tudom milyen tokozású) lehetséges, hogy kevés winchesteren tárolt hd filmek lejátszásához?
-
SP4C3
veterán
válasz MiklosSaS #18039 üzenetére
CPU-Z-nél úgy jelölték meg, hogy 4M/8T (azaz 4 Module / 8 Thread).
@CirrMee - Nem olvastam végig, a kollégád egyfolytában "Tony Dickey"-re hivatkozik, holott nem csak ő kezdeményezett pert. Overall -> Nem csak arról van szó amit linkeltél.
-
-
CirrMee
addikt
Amúgy ugyanaz a véleményem, mint Abu85 kollégának.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
SP4C3
veterán
válasz szabadoslac #18033 üzenetére
De azt hogy érted hogy 2 magos mindenütt 4 van feltüntetve.
Pont ezért perelték be az AMD-t, mert azt tüntette fel. Ez olyan, mintha beraknék egy marék RAM modult a gépház aljába és rámondanám, hogy 512GB RAM van a gépemben, b@szhatom, hogy ott van, ha nem tudom használni... Itt az osztott cache miatt nem tudnak a magok szimultán párhuzamosan számításokat végezni.
-
veterán
válasz szabadoslac #18035 üzenetére
Valós, klasszikus értelemben vett négy magos procik az i5 CPU-k.
Az A10-7890K felépítésében szintén modulos. 2 mogul, 4 mag. De mint írtam már, Athlon X4 880K-t vegyél helyette, nincs benne IGP, proci része olyan, mint az A10-7890K-nak, csak sokkal olcsóbb.De még mindig nem írtad, hogy milyen VGA lenne mellette.
solfilo
-
veterán
válasz szabadoslac #18033 üzenetére
Ha a procierő a lényeg, akkor vegyél egy Athlon X4 880K-t, feleslegesen ne fizess az IGP-ért. Milyen VGA lesz mellette?
Ezekben a procikban két modul van, modulonként 2 mag, így összesen 4, de vannak olyan részek a modulokban, amit a magok közösen használnak. A fentebb írt 3 magos jó közelítés.solfilo
-
veterán
válasz szabadoslac #18028 üzenetére
Kérdezz be a saját topikjába. Vannak, akik pl 4,5 GHz-en hajtják az A10-6800K procijukat.
Amúgy igen, egy A10-7890K erősebb, de főleg IGP-ben. Ha a procierő a lényeg, akkor biztos nem éri meg a felárat.solfilo
-
SP4C3
veterán
válasz szabadoslac #18028 üzenetére
A multiplier a maximumod. Tehát, ha kitolod a multit mondjuk 44-re, akkor 100Mhz x 44 = 4.4GHz.
Lehet a feszültségekkel is játszadozni kell, hogy elérd a proci maximumát.
Egyébként ez egy effective 2 magos proci, csodákat nem kell tőle várni.
-
szabadoslac
tag
Hali mindenki
Az lenne a kérdésem, hogy aki ismeri a AMD a-10 6800k -t próbálta-ee már húzni.
Túrbó órajelen 4.4 Mhz. et tud. Lehet még húzni rajta vagy ez már a vége.
Ha igen mennye az annyi?Vagy a a-10 7890k -t jobb gyorsítani?
Köszi
Üdv.
-
SP4C3
veterán
válasz core i7 #18025 üzenetére
Jól hallottad, de a gyenge singlethread teljesítmény csak ritkán okoz gondod, pl. akkor, ha balf@sz a játék és nem kezeli normálisan a többszálú/többmagú procit (World Of Tanks, War Thunder például ilyenek). Remélhetőleg a DX12 eljövetelével szebben fog skálázódni az egész. (egyelőre az, hogy minden magot egyformán használjanak ki a játékok az csak álom marad)
War Thunder DX9EX rendererrel futtatva jobb CPU teljesítmény hozott, mint dx 11-el
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sziasztok kérdésem a következő lenne egy i7 990x egymagos teljesítményben elég a mai játékokra egy GTX 780 melett vagy váltsak 6770-re megérné e?
-
-
CirrMee
addikt
válasz GEPESZ66 #18019 üzenetére
Foglalat típusa.
Ott van az alaplapon is a foglalat mellett a felirat, kényelmesebbeknek Aida64, CPU-Z, stb.Amúgy ez rémlik:
"A CMPXCHG16b és a LAHF/SAHF utasítások már komolyabb fejfájást jelentenek, ugyanis a régebbi 64 bites AMD és Intel processzorok ezeket nem támogatják.Az AMD oldaláról azok a termékek nem felelnek meg a célnak, melyekhez első generációs DDR memória társítható, azaz ide tartoznak a Socket 754, 939 és 940 tokozású CPU-k, de kivételt képeznek a későbbi D, E és F steppingre épülő megoldások, melyek már megfelelnek a követelményeknek."
Bár a 8.1 megjelenésekor készült a cikk, a win10 is ugyanezekkel a kritériumokkal rendelkezik.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
GEPESZ66
veterán
Az athlon 64 x2 dual-core 4000+ támogatja-e a 64bites WIN10-et?
-
Ueda
senior tag
válasz Stevy01 #18013 üzenetére
Nem teljesen így van ... egyrészt az alaplap nem valószínű hogy többet tud, másrészt a processzornak az adatsebessége (fsb) 1333-as, ami 667-es ramnak felel meg. Ha sikerül emelni az fsb-n, akkor a cpu órajel, cpu fsb, és ram sebesség együtt növekszik.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Ueda
senior tag
válasz Stevy01 #18010 üzenetére
CPU stepping. DRAM Frequency -t érdemes levenni 667 -re és ezután növelni az FSB Frequency -t. PCI Frequency mindig 100 -as.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
goccer
aktív tag
Óriási köszönet! Nem mertem volna magamtól ráverni kalapáccsal, de 1 perc alatt elengedte szerencsére, megy is minden, mint régen.
Arra nem tudtok megoldást, hogy a Phenom II meghülyült hőmérőjét helyre lehetne hozni valahogy? A mai mutatványom előtt is már mínusz fokokat mutatott.
[ Szerkesztve ]
-
Stevy01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SLB6B q9400-as processzorom R0-s steppinggel. P5K lapban próbáltam emelni az fsb-n de el sem indult. Ez az R0 stepping pontosan mit is jelent?Üdv: Stevy!
-
SP4C3
veterán
válasz goccer #18006 üzenetére
Ha a vákuum miatt, akkor: Csavarás+húzás oldalra (lehúzod a hűtőről)
Ha a rászáradás miatt, akkor oldalrafekteded a hűtőt, lefogod, odaraksz egy sima csavarhúzót a proci és a hűtő közé és kis kalapáccsal kicsit odaütsz.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
goccer
aktív tag
válasz elfelejtette #18004 üzenetére
Biztos én vagyok a béna, de hajszárítózás után izomból tekerem/ bankkártyával feszegetem és egyelőre semmi. Plusz féltem a szélső lábakat is, mert egyik másik már hajladozik, ugyan eddig sikerült visszaegyenesíteni nagyjából. Lehet holnap beviszem szégyen szemre egy szervizbe, mert most már csak rontok a helyzeten...
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz goccer #18003 üzenetére
Nehogy megpróbáld visszarakni, elhajlanak a lábak. Próbáld elforgatni a procit a hűtőn, le fog jönni. Nekem is szedte már ki a Ninja tükörpolír alja az MX-4 miatt a procit a foglalatból, de 2mp alatt leszedtem.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
goccer
aktív tag
válasz B.Á.L.!.N.T #18002 üzenetére
Az a gond, hogy nyitott alaplapi procilefogó mellett nem fér oda a cucc, lezárt állapotban pedig nem merem erőltetni. Vagy próbáljam meg úgyis, hátha?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz goccer #18000 üzenetére
Hát én pedig visszaraknám így a deszkába. Ha másképp nem megy ki kell venni a deszkát és akkor látni oldalról hova kell rakni.
Mondjuk én, ha leveszem a hűtőt a cpu-ról először mindig jobbra-balra kezdem enyhén forgatni a hűtőt, ezzel el lehet kerülni az ilyesfajta konfliktusokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Farming Simulator 25
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box (BX8070811400F) - Garancia: 2026.07.17
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-11700F 8-Core 2.5GHz LGA1200 Box (BX8070811700F) - Garancia: 2027.01.23 -ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest