Hirdetés
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy s754-es athlon 64 3000+os procim. Ennel a tokozásnak lehet tudni hogy kb mi a vége? Hogy mi számít már jó eredménynek? Egy comment bogarat ültetett a fülembe és nem hagy nyugodni.
Köszi
Kistopi -
gban
veterán
válasz
Moretimer #3694 üzenetére
Egyáltalán nem.
Teljesen normális az érték.
A külső tökéletes, 31 fok az korrekt, a belső meg mindig magasabb, legtöbbször minimum 10 fokkal ezeknél a prociknál, nagyon soknál ugyanezt látom, de általában 31 foknál simán több a külső.
Load-ban 60 - 61 fokot gondolom a magokra érted, az is normális. -
Moretimer
aktív tag
-
gban
veterán
válasz
csucsu21 #3690 üzenetére
Ha fehér, az elvileg nem csinál semmi bajt, nem vezeti az áramot.
Vannak akik szerint az ezüst paszta vezet, de láttam már működő 462-es procit nyakig ezüstpasztában, és ugye azon a mag mellett van pár alkatrész, amik között elvileg gáz lenne a zárlat, mégis ment.
Mindenesetre én vigyázok az ezüsttel, de szerintem a fehér nem okoz gondot. -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
A mai nap kaptam vissza a szervízből a gépet alaplapot cseréltek
rendeltem mellé 1 hűtőt is és mikor szét szedtem láttam hogy majd hogy nem tocsog a hűtő pasztában az lenne a kérdésem a prociba nem tud bele menni a paszta ( magokhoz )???
i 7 860as procim van de végig a proci peremén vastagon volt a fehér szinű nem tudom mien hűtő paszta -
mitkov77
aktív tag
-
Laci2277
senior tag
válasz
boxos23 #3682 üzenetére
Nem, mivel kb ugyan annyi az új áruk. Nem ér meg +10 ezret. A tied használtan olyan 18-22 ezer ft körül van, annyiért inkább egy Q6600-at vennék, mivel azok is ennyin mennek. Ráadásul szerintem jobbak mint a q8300-as, csak a fogyasztás kicsivel több. Nézz körül a hardveraprón.
-
boxos23
aktív tag
Megéri a csere adom az én E8400c2d procim meg +10k és adnak nekem egy q8300c2q procit. Ez megérné??
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pentium 4 D LGA775 651 SL94W 3,4GHz/2M/800
vs.
Core 2 Duo E6400 2,13GHz 2M/1066MHz
melyik és mennyivel jobb szerintetek? Én az e6400-ra voksolok a 2 mag miatt, de nem sokkal előzi le a kis P4-et szerintem, hiszen az meg elég magas órajelen ketyeg, 3,6-on megy auto tuningal is.
-
kmisi99
addikt
Egy p4 3,2 ghz es ht-s 775 ös proci szerintetek egy 2ghz es core 2 ővel úgyahogy fel tudná venni a versenyt vagy esélye sincs? Játékoknál kérdezem mert nem tudom hogy a min 2 magos 2ghz es core 2 duot igénylő játékokkal merjek e próbálkozni.
-
Maxell014
senior tag
ááh ezzel a lappal az a baj hogy sokkal ratyibb mint az enyém és a ddr2-es ramokat annyiért eltudom adni mint amennyiért megveszem a ddr3-ast mert nekem fontos hogy min 5.1es hangkártya legyen rajta de inkább 7.1 lenne a legjobb meg integrált vga-sem kell
aztán az mondjuk az lessz amit adnak mindeggy mit akarokköszi a segítségeket sziasztok
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3670 üzenetére
Hát, egyrészt, ha nem árulják, és még forgalomban van, akkor is be kellene szerezniük. Mert erre kaptál garit.
A másik nem jó, megnéztem a processzortámogatását, és a tied benne van, viszont a kinézett lapban csak 1066/1333/1666 DDR3 -as memóriák mennek, a régiben viszont DDR2-esek. És neked nyilván DDR2-es van. Tehát akkor memória csere is kell, úgyhogy nézz egy másik lapot.
Én elsőre ezt találtam: GA-M68M-S2
[link]De őszinte leszek, nem vagyok otthon AMD lapokban-procikban annyira, ezért várd meg, míg AMD szakértők is írnak neked!
-
Hunork
veterán
Ha jól számoltam, 30 teszt volt, ebből 8-szor nyert az E6850. Azt is nézd, hogy egy csomó tesztnél a kisebb érték a jobb!!!
De a te döntésed.
Mondtam: több áramot eszik, így jobban melegszik, de a játékok alatt, és számításigényes feladatoknál ki kell jönnie a 4 mag és a 8MB cache előnyének.
ÉN, hangsúlyozom, ÉN, 4 ezer pénzért biztos bevállalnék egy 4 magos procit. (hozzáteszem, még sose volt nekem ilyen...)
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3666 üzenetére
Szia!
Hát örülök, hogy nem proci, már vért izzadtunk itt...
Milyen alaplap? (gyártó, típus) És még garis??? Mennyi évet adtak rá? 2-3 évet?
Ha tényleg nincs ilyen már, akkor valszeg rábeszélnek egy másik, de működőképes lapra. Kösd az ebet a karóhoz, és kérd, hogy értékben-tudásban megegyezőt adjanak, természetesen szintén garival.(és ha lehet, próbával)
De kérdezd meg a többieket is, nekem még nem halálozott el alaplap eddig.
(sőt, ha jól meggondolom, akkor egy Lite-On CD-ROM, meg egy nagyon régi HDD...szerencsém volt eddig, az tuti!) -
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, ha Prime95 tesztnél leáll a worker#1 worker#2 szál, FATAL ERROR-al ( a win megy tovább, mintha semmi sem történne..) akkor az proc hibát jelent? Egy E5700 ról van szó. Thx.
-
Hunork
veterán
Szia!
Mint mondtam, 4 magod lenne, nagyobb cache, de nagyobb fogyasztás is, így a hő is, kérdés, pl. a procihűtőd milyen, a barátom sem a gyárival hűti a Q6600 -ot.
4000 Ft- ért azt mondom amúgy, megéri, főleg a VGA miatt, meg hogy azért játékok alatt látszani fog a plusz. Gondolom, platformot úgyse akarsz cserélni, és ha tényleg ennyi, akkor én cserélnék. (amúgy korban egyidős a kettő proci a te esetedben)
Ezeket nézd át amúgy:
[link] -
Hoffer
őstag
Nekem az E6850 3.6Ghz-en megy alapfeszen most!
A Q6600-ast 3.0Ghz-en tudnám járatni!
Igy kérdés melyik a jobb!
Ezt vettem 20-ért, most el tudom adni 16-ért a q6600 most 20k lenne! -
Hunork
veterán
válasz
boxos23 #3655 üzenetére
Sziasztok!
Látom, többen cserélnétek.
Véleményem változatlan, és ezt az általam korábban küldött link is bizonyítja. Továbbá a barátom gépében Q6600 van, és volt alkalmam tesztelni. De ez az én személyes véleményem!
Biztos, hogy jobb a Q6600 az E8400-nél! 4 mag a 2 helyett, Viszont többet fogyaszt. Az is igaz, hogy az E8400 újabb, a gyártástechnológiája fejlettebb (65nm vs 45 nm), és ezért 1333Mhz memóriákkal nyomul, míg a Q6600 1066 -osokkal. De 100%, hogy gyorsabb, főleg játékok alatt.
De nem brutális teljesítményjavulást kell várni!
A fő kérdés még mindig az, hogy mennyiért lenne a csere? Mert ez számít, minden ezen múlik.
Ugyanis egy LGA775-ös Q majdnem hogy többe kerül, mint egy LGA1155-ös i3, és az jobban elveri a Q procit. (Igaz, akkor alaplap is új kell) -
mitkov77
aktív tag
Hoffer, boxos23
Ezt mindkettőtöknek írom. Az E6850-est, ha árban tudod cserélni válthatsz Q660-ra, de értelme nincs. Az előttem szólónak is szól Full HD is a VGA-n múlik nem a CPU-n. De egyébként alkalmas az E6850-es is a Full HD-ra. DE ahogy a VGA-d nézem inkább CPU limites, tehát ott érdemes lehet váltani.
E8400 esetén értelmetlen, mert inkább többlet fogyasztás lesz, mint többlet teljesítmény.Nekem is E8400 van 1V-on alap freqin spórol nekem egy csomó áramot. Csúcsban is csak 35-40W-ot fogyaszt, hol van ez a Q6600 105W fogyasztásához
Felsőbb kategóriás Q8200-8400-at meg felesleges, mert drága, és 10-20%-kal gyorsabb.
De nagyon nem várható egyik esetben sem CSúcs teljesítmény többlet. -
mitkov77
aktív tag
Kézzel semmi képpen, mivel zsír kerül a pasztára, ami csökkenti a hatásfokot. A kártyás jó megoldás, abban az esetben, ha nagyon egyenletlen felületet hozol síkba (pl közvetlen csőcsatlakózás TX3, 212+ és hasonló hűtőknél.
A középre nyomás, és borda talpal szétnyomás nem hoz létre egyenletes felületet, de ez is elfogadható hatásfokkal üzemeltethető. -
mitkov77
aktív tag
válasz
boxos23 #3645 üzenetére
Véleményem szerint nem éri meg lecserélni az E8400 procidat. Nem lesz gyorsabb semmilyen alkalmazás, nem mellesleg akkor már felfelé fejlesztenék Q8400-ra.
DE mivel a játékok elsősorban VGA igényesek, ezért semmiképpen nem mennék visszafelé a CPU ranglistán, még ha van olyan alkalmazás, amiben a Q6600 jobb lehet. -
Tamas7
tag
Sziasztok, szerintetek melyik a legjobb hűtőpaszta kenési eljárás?
A kézzel vagy kártyával való teljes elkenés, vagy csak a közepére nyomós? -
Hunork
veterán
válasz
boxos23 #3645 üzenetére
Üdv!
Persze, hogy jobb, de ne számíts dupla teljesítményre, az a világ már elmúlt. De hogy mire számíts, itt egy link:
[link]És a Q6600 többet eszik, nem is kicsivel (65W vs 105W), de hát a Q 4 magos, ezt el lehet nézni neki. Meg nem írtad, hogy mennyiért tudod elcserélni, vagy csak úgy, ingyen?
Mert akkor, naná! -
boxos23
aktív tag
Hali.Megéri elcserélni az énE8400 c2d procimat egy Q6600 c2q procira?? A q6600 jobb mint az "E8400 megédi a csere.Ja jobban játékra kell nem munkára.De ami lényeg hogy az 4magos és gyorsabb lenne a gép... Választ várom előre is köszi.
-
Hunork
veterán
Hali!
Attól függ, milyet szeretnél és miről fejlesztenél?
A Quad-ok nem olcsók most sem, de eddig sem voltak azok.
(de az biztos, hogy egy E6600, E6700 20 ezer alatt van most is, sőt, inkább 15 ezer, viszont pl. az E8400 meg 30 ezer körül)
Dátumokról nem nyilatkozok, várjad meg, míg hozzáértőbbek jeleznek feléd. -
eri
tag
Helo!
Szerintetek eshetnek még a LGA-775-ös processzor árak, vagy már kúsznak felfelé? Érdemes januárig várni vagy vegyek most?
Pentium dual, Core 2 quad jönne szóba.Üdv
-
Laci2277
senior tag
Na végre, sikerült feltárni a lassulás okát. Először feszt emeltem, ahogy tanácsoltad, de nem változott semmi. Majd eszembe ötlött, hogy ki kéne kapcsolni az energiagazdálkodás funkciókat, és láss csodát gyorsabb lett. Valahol olvastam, hogy ezen funkciók kikapcsolása jótékonyan hat a számítási teljesítményre, csak tegnap nem jutott eszembe.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3631 üzenetére
Hát ezen a képen a hőmérsékletek rendben, az RPM-ek szintén, sőt.
Nem látok semmi 4200 fordulatot.
Mondjuk a CPU fogyasztás nekem furcsa, de mivel nem vagyok otthon AMD témában, így a kollégára hagyatkozok, ő már válaszolt neked.Teszteltél azóta, ahogy kértük?
Internet - mérsz -felírod
Office - mérsz -felírod
Videolejátszás - mérsz -felírod
Játékprogram - mérsz -felírod
(30 perc az életedből)Oszt egy másik topikban kaptunk egy jó tippet: letöltöd a legújabb Process Explorert, a 15-ös verziót, az már mindent mér valós időben, log fájlt kérsz tőle, és megnézed, hogy hol megy fel a proci teljesítménye, mikor szaggat a játékod.
Az Everest-nek van memória teszt rutinja (i), ezeket is lefuttathatod, és ellenőrizheted a listával. Aztán akár egy 3DMark-ot is.
Öcsédet meg kérd meg szépen, ne szúrjon ki veled, nem mindegy, hogy kideríthető otthon, vagy vársz 4-5 napot egy "jó" szervizben, és mondanak neked olyat, amit még itt sem értenek majd. -
Laci2277
senior tag
-
gban
veterán
válasz
Maxell014 #3631 üzenetére
Ezen a képen csak egy normális hőfokon működő magot látok.
Viszont a feszültségértékek is tévesen vannak mérve (90%) vagy rossz a tápod (10%).
Multiméterrel rámérnék.
Szülőknek meg szólni, öcsikét nyakonverni, a család biztos nem mondja azt hogy inkább kapsz mindenből újat, de öcséd gépével nem derítheted ki fél óra alatt hogy mi is a helyzet.
Alaplapnak nincs drivere, csak a chipsetnek meg egyéb rajta levő cuccnak, de ebbe nem tartozik bele az érzékelő. -
Laci2277
senior tag
Hali!
Mitől lehet az, hogy tuningoltam a procit +200Mhz-el és az intel burn testben kevesebb GFlops eredményt kaptam, mint előtte?
-
Maxell014
senior tag
hát az a baj hogy nem engedi kipróbálni azt mondta ne is nyúljak a gépéhez ha megtudnám csinálni akkor is csak holnap de az a baj hogy ő akkor is hamarabb haza ér mint én és ez nem nyert :S és amugy most ahogy csak így gondolkodtam az nem lehet a baja hogy a driver meg hülyült már mint az alaplapé ?
-
gban
veterán
válasz
Maxell014 #3628 üzenetére
A számítástechnikában minden lehetséges...
Szerintem erre senki nem merne nemet mondani, már attól is tönkremehet hogy kiveszed.
Barátom (boltos, el sem tudta képzelni hogy megtörténhet) a saját gépéből vette ki a procit, tápt kihúzta, de nem nyomott egy bekapcsot, hogy ne maradjon semmi a táp kondijaiban, és a proci nem indult többet.
Ki az aki rányom egyet még a bekapcsoló gombra kihúzott tápnál?
Nem sokan.
Pedig láthatóan megmoccan a venti még sok esetben, ha más fogyasztókör, pl. egy ellenőrző kör leddel az alaplapon nem nullázza ki a tápot.
Szóval bármi megtörténhet.
De ezt a procid sem biztos hogy tönkretette.
A tied nem megy öcsédében? -
Maxell014
senior tag
ha nem játszom a proci 45fokon van átlagba ha elkezdek játszani rögtön szinte 10esével megy felfele és 1-2perc után laggolok a vga-m ati 4870 és nincs tuningolva sehogysem
csak az a baj hogy mostmár nekem is mennem kel és majd csak holnap délután leszek
esetleg még azt megprobálom hogy a procit átteszem öcsém gépébe és ott mit produkál holnap majd írok hogy mi volt meg hogy -
Maxell014
senior tag
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3618 üzenetére
Hali!
Kész rejtély lesz a géped...
Akkor most jó? Vagy nem?De van letiltás Win 7-ben! Először leállítod, majd utána az Indítás típusa,lista lenyit, ott Letiltva.
Fényképezd le a megnyitott Feladatkezelődet, és tedd fel ide, hsz-ben! Hőmérsékletről is egyet.
Proci most milyen, hőmérséklet?
Játsszál, mert mondtad, hogy akkor is lassult.
Megnézted a VGA beállításokat? Milyen VGA van a gépben, Az tuningolva van-e?
Ha igen, ott is default.
És nem elég 5 percet tesztelni, ez biztos, hidd el! Szánj rá min. 1 órát, papír-ceruza, jegyezd fel, hogy mikor mit tapasztaltál, mit mutat a processzor-használat, mekkora a hőmérséklet, és azért a VGA-n is ugyanezeket.Aztán: csak egy próba, másik procihűtő nincs kéznél, ami illik a tiedhez? (barát, szomszéd...) Ha van, próbáld ki.
UI: ha megy valamilyen alkalmazás, Firefox pláne, akkor a 20% nem is vészes, illetve igen, ha folyamatos. (nekem most, hogy írok: 1,4,6,12,16,18,26,2,6,12 %)
Este 9 után leszek, teszteld, nézzed, hogy mi történik, jegyezd fel!
-
gban
veterán
Még egyszer kérdem, forró a borda is, vagy csak a monitoron látod hogy forró a proci?
Lehet hogy csak a mérés rossz. -
Maxell014
senior tag
hát hát leállítottam a windows search-t win7-nél nincs letiltás és alapból ugy hogy csak a mozilla fut 20-25%on megy a proci de igazábol nem nagyon használja semmi a memóriábol eszik sokat a firefox és ennyi és megin mire befejeztem az írást addigra vissza esett 3% a cpu használat pedig mostmár másolok és megy a zene
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3615 üzenetére
Hali!
Most az első lenne, ezek tükrében, hogy beírod a futtatásba hogy services.msc, ott megkeresed a Windows Search-öt, leállítod, majd Letilva-ra állítod.Biztos, ami biztos.
Utána: Feladatkezelő.
Nézd meg, hogy mi fut, illetve hogy hol látsz 50% vagy nagyobb terhelést a processzornál. (vagy nagyon ingadozó %-ot)
Mert valami vagy lefoglalja a procit, vagy más a gond (alaplap, proci, memória) -
Maxell014
senior tag
jah és mire beállítottam az időt közbe hallottam hogy gyorsul a hűtő és mire végeztem 72fokos volt a proci nem tom mi van vele de nagyon nagy gubanc van szerintem jövőhéten beviszem a gépem valahova hogy nézzenek rá igaz eddig mindig itthon csináltam de ez kifogott rajtam
-
Maxell014
senior tag
hát biosban is emelkedik a hőmérséklete mostmár ott tartok h a net is lassabb pedig kivettem az elemet vissza tettem egy 2perc után a biost beállítottam nem tudom mostmár télleg én sem tom de az biztos h valami rossz
nah de mire ezt leírtam addigra visszaesett a hőfok 45-46fok-ra de szerintem ha csinálok valamit megint 70fok fölött lessz
-
gban
veterán
válasz
Maxell014 #3612 üzenetére
Nem egyszerűbb a Clear CMOS jumper?
Jó az is ha közben nincs áram alatt a gép, mert akkor semmit nem ér.
Várj 10-15-20 mp-et, az elég kell hogy legyen, de úgyis szól a következő bekapcsoláskor ha sikerült.
Előtte azért én meglesném a biosban, hogy megy-e föl a hőfok alaphelyzetben is (nézd pár percig...). -
Maxell014
senior tag
hát biosban még nem néztem a hőfokot és a vga biztos nem mert azt probáltam másik gépben és másfél éve kb megy a gép ezzel a konfiggal és most egyszer csak tönkre ment a vga meg lett csinálva másik gépben probálva tökéletes és tegnap teljesen szétszedtem a gépet a hűtő jól van felrakva
-
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3607 üzenetére
ómájgád! 4200 RPM?
Most már látom a procid. Míg írtam, megírtad...
Elsőként Bios Defaulttal kezdenék akkor is (előtte a HW monitor oldalon nézd meg, mi van beállítva), utána akár egy Clear CMOS, apámnak van Phenom-ja, ott is magas volt a hőfok, valami elállítódott (fsb...), meg kipucoltam, aztán összeraktam, és minden a helyén legyen!, utána 42 fok lett és csend.
De hátha lesz más megoldás a profibbaktól. -
gban
veterán
válasz
Maxell014 #3607 üzenetére
Nem vonom kétségbe a hozzáértésed, de ferdén felrakott hűtőnek tűnik a dolog.
Ha mégsem, akkor nem tudom.
Borda szintén forró, nem lehet hogy csak a lap olvassa ki hibásan?
Kezeli a lap a procit hivatalosan?
Előttem szóló hasznos ötleteit kiegészítve, ha a biosban nézed a hőfokot, akkor is emelkedik veszettül, vagy csak Win alatt? -
Hunork
veterán
válasz
Maxell014 #3605 üzenetére
Szia!
Mivel nem tudom milyen géped van, én elsőként a házban néznék szét: por-kosz-hamu, miegymás van-e, kipucolnék minden hűtőt, minden venti megy-e rendesen, utána Bios-t Default-ra állítanám, majd megnézném, hogy mi fut a rendszertöltés után a memóriában (elképzelhető, hogy nem kívánt program tartózkodik ott), majd megnézném, hogy a VGA tuningolva volt-e, ha igen, ott is Default, utána akár egy rendszer-visszaállítás olyan időpontra, mikor még nem volt gond (már hogy Win reinstallt elsőként elkerüljem), utána meg nem tudom, majd írjad meg, hogy mik voltak a tapasztalataid, meg a géped pontos paramétereit.
-
Maxell014
senior tag
Üdv
tudnátok abban segíteni hogyan tudom kideríteni hogy a procim vagy az alaplapom a rossz?
mert igaz hogy meg a gép de mikor teljesíteni kéne akkor lassú laggol a játék meg ilyenek és 10perc után 70fok fölött van a proci hőmérséklete de nem tudom hogy az alaplap vagy a proci az -
Deniweit
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a 100%-ban kielégítő válaszokat.
most váltottam erre a konfigra így remélem kitart egy jódarabig (nem tudom tatani a lépést a fejlődéssel
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest