Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
mi minek van? a lehetősége?
külön nem lehet HTt huzni...ref clockal lehet, mivel ref clock emelésre reagál a proci orajele, ht, nb és ram is..
és ezért tartoznak hozzá szorzok...szépen vissza kell venni.
HT növelése instabilitást okoz...a lapod 1ghzre képes. emeled, akkor instabil lesz.
-
BRIKLY
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
nyilván nem piaci árat fog elszámolni érte. hisz' nem neki kell...viszonteladó
a tegnapi konfig nekem csak a proci miatt nem tetszett...merthogy azt már nem teszed bele AM3+os lapba...de még AM3asba sem.
ezzel az uj athlon II-es procikkal meg megtudod lépni azt, h veszel egy AM3+os lapot és csak később bele procit, mivel kezeli az AM3as procikat
ha a fejleszthetőséget figyelembe vesszük, akkor ez a gianni ajánlat a jobb. 620 vagy 640 procival, attol függ, h tuningolsz e.
ha meg majd egyszer megint teljes platformot akarsz cserélni, akkor meg mind1...és akkor a tegnapi megoldás a jobb.
1190) tigrian
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #1175 üzenetére
hali
Hát igazad volt. alaplapom+cpu-m+ramokért együtt 34k-t adna.
Ezek vannak neki:
Jelenleg ezek vannak pl:
- Alaplap MSI AMD AM3 770-C45: 16.500,-
- AMD Phenom II X3 720 BE AM3: 19.990,-
- AMD Athlon II X4 620 proci: 19.990,-
-AMD AM3 Athlon2 X4 640 3.0 GHz/2M/4 mag BOX : 24.500,-
-DDR3 RAM KIT Kingston HyperX 2X2 GB 1600: 11.990,-/4 GB KIT
Ezek közül melyik procit érdemes venni? Igy 16.000ft ráfizetéssel cserélném a jelenlegit AM3-ra. Megér az egész ennyit? Vagy a tegnapi konfig jobb megoldás lenne?( Phenom 2 x4 920)? Vagy maradjak ennél ami most van és cseréljek Qxxxx-re? Nagyon tanácstalan vagyok -
BRIKLY
veterán
és még egy kérdés. az AMD Overdrive mért nem indul el? azt írja : " AMD Overdrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer."
-
BRIKLY
veterán
a kérdésem lehet hogy nem ide tartozik,és valószínű hogy hülye kérdés,de mi az az AMD LIVE!™ Ready??
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #1173 üzenetére
Okés, Most megpróbálom Gianni-nál beszámítattni a cuccaimat. Ezeket néztem ki.:
- Alaplap MSI AMD AM3 770-C45: 16.500,-
-AMD AM3 Athlon2 X4 640 3.0 GHz/2M/4 mag BOX : 24.500,-
-DDR3 RAM KIT Kingston HyperX 2X2 GB 1600: 11.990,-/4 GB KIT
Jó ez igy szerintetek? Phenom II-t néztem de az már 30K fölött volt. Illetve gondolkodom még az I3-540 vagy az I5-650-en is. De ahhoz meg az alaplap drága. Nemtudom... -
Telefunen
őstag
A proci szigorúan AM2-es (vagyis nem tudod majd AM3-as lapba tenni), de még így is simán megéri a buli. Azért a Phenom mégiscsak jobb mint az Athlon
Igazából ha elkezded alkatrészenként hirdetni, akkor lehet, hogy ráfizetés nélkül is összevadászod ezt az apróról, ha jobban utánaszámolok... Ha van energiád, akkor hagyd ki ezt a bulit, hirdesd meg 10K-ért a lapod, 20-ért a prockód, aztán vehetsz modernebb procit is 25K körül (AM3-as Phenom-ot itt az aprón, akár C3-as steppinggel), meg hasonló lapot olyan 12K körül. A RAM-jaid azért jobbak mint a Kingmax, ráadásul 2*2-es KIT egészen eladható, szal akár azt is cserélheted fillérekből DDR3-ra.
-
Storms
őstag
válasz
atti_2010 #1166 üzenetére
üdv
E8400-ról mire érdemes váltani? Az i3-as proci erősebb nála? 4Ghz-en járatom eddig nem volt gond vele, sokat nem szeretnék a cserére költeni. Ebben a 25K-s árban amit ér kb ez a proci van jobb választás, akár Intel akár AMD oldalon. Vagy még elég lesz egy darabig igy 4Ghz-en? köszi
-
moltam
tag
válasz
darál0w #1154 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy gép, Asrock alaplappal, és egy X2 4400+ procival.ismerősömnek raktam össze, de szólt hogy terhelésre kikapcsol. Megnéztem, everestben a proci 60 fok körül, a magok pedig 80 körül! Everest stabilitásteszt indításakor a hőmérséklet hirtelen felszalad: 80->100->120 majd kikapcs. Ugyanez a proci ugyanezzel a hűtővel előtte az én gépmben muzsikált tökéletesen. Gondoltam, hogy az alaplap szenzorai a rosszak, lekaptam a hűtőt és megdöbbenésemre, a processzor közepe nem ért hozzá a hűtőhöz! KÉP
Rendesen pasztáztam, de mintha görbület lenne benne. Mit csináljak vele?
Üdv.
Bocsi nem válasz akart lenni, csak megszokás
-
-
sipio
tag
válasz
darál0w #1151 üzenetére
Hi! Nem tudja valaki mekkor a különbség egy phenom955 és teszem azt egy i2400 vagy i760 processzor között, ha csak valakinek játékokra kéne. Nem tom milyen videokártyája van hozzá megéri neki várni a sandy-ra vagy most szerezzen be egy phenom 955 vagy a felsorolt inelek közül egyet?
-
rezike
csendes tag
Sziasztok!Nekem úgy írja a gépem,hogy AMD 64 X2 +4400!!Ez most nem 2x2,2??Mert nekem azt írja,hogy +4400 2.30Ghz...Ez normális vagy feljebb van huzva??Én nem huztmóam
...
-
szumoo
senior tag
Nézzétek el nekem a következő kérdést, de lövésem sincs.
Mennyi előnnyel jár az L3 megléte 4 magos procinál?
Pl.: X4 640 vs Ph. II 945.Előre is köszönöm a segítséget!
-
darál0w
Jómunkásember
elsiklottam a méret felett...512MBal valoban kevés lehet.
#1139) DQ 775be a Q9400 felsőkategoria középső szegmensében van...ezért ez az ár.
ha meg tudod oldani, akkor mehet az i3...de teljesítményben nem lesz egyenrangu egy natív 4 magossal...de ott a fejleszthetőség még, ha kevésnek éreznéd.
-
DQ
tag
válasz
darál0w #1131 üzenetére
Köszönöm az eddigit!
Nézegetem az árakat: a Q9400 egyedül annyiba van, mint egy Giga H55M-S2 + egy i3-540.
A régi E6750-nek lenne gazdája, az árak alapján azonban célszerű alaplapot is váltani (akár berakni a szekrénybe), s akkor már csak a DDR2-ből kell DD3-at csinálni.
Van itt valami "beugratás"?
Az i3-ban van HT, tehát 4 magnak látszódik az is. A frekije is magasabb, mint a Q-é. Korszerűbb darab, az alaplapnak is van jövője. Mi indokolja, hogy a Q9400 egyedül kerül annyiba mint az i3-540 + egy hozzávaló lap? Hmmm... -
berbatov2
senior tag
válasz
darál0w #1128 üzenetére
[Ilyenbe] fogom belerakni, csak egyedül nem merek belevágni a legózásba.
A jelenlegi konfigom:
cpu: 7650 BE
alaplap: Asrock A770 DE
VGA: 4830
Ram: 2GB Geil 1066 DDR2Ezt a gépet passzolom szüleimnek én meg összeválogattam és már megvettem egy másiknak az alkatrészeit
cpu: X3 450 3.2
Vga: 5750 512 MB
Ram: 2X2GB Kingston 1333 Mhz kitKb próbáltam ugyanazt a kategóriát ~90-100k-t megcélozni mint a jelenleginél.
Ami nem hagy nyugodni, hogy ez az 5750-es ez teljesítményben mit tud a jelenlegihez képest (csak az 1GB-os verzióhoz találtam tesztet).
Monitor: 24" fullhd
Játék csak néha akkor is kizárólag Cs:source ami eddig natívon ment a 4830-cal
Erre olvasom a milyen karit topikban, hogy ha fullhd-ba akarok játszani 68xx kártya kell.
Lehet láma vagyok és ez a feltétel az új, gépigényes játékokra vonatkozik csak. -
geza12345
tag
IBT meddig érdemes futtatni ,és milyen beállításon ? Standard vagy Hight esetleg Very Highton?
-
DQ
tag
Biztos volt már róla szó, de hirtelen jött a feladat.
Az lenne a kérdés, hogy egy E6750-es duót érdemes-e lecserélni egy Q8300-ra, vagy max. Q9400-ra? (az alaplap maradna, így az i3/i5 még nem aktuális)
Giga alaplap, 4 GB 1066-os DDR2, 5770-es Sapphire és a játék az egyik fő szempont 1680*1050-ben.
Nem tesztek, hanem kizárólag személyes tapasztalat érdekelne. -
berbatov2
senior tag
Üdv!
Cadic Ad van az X3-as procimra írva.
Ezzel lehet valamit hackelni, vagy pechem volt?
Előre is köszönöm! -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok, lehet kérdeztem ennek a formájában, (anno akkor 6990esről volt szó).... de szerintetek egy 4250/4500 mhz Core2Dou e8400 alá nem érdemes 6970 CF et kiépíteni... egyet tuti veszek...
Full Hd felbontásban mennyire fogná meg a processzor a 2 darab 6970 est?Szerintem többet gyorsulna a gépem mint ha új alaplap, proci ram, + hd 6970...
Avagy e8400 alá vennék két darab 6970 est... szerintem az utóbbi ütné a teljes gép fejlesztést...
Ti hogy gondoljátok?! -
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi minimum voltot lehet adni egy Pentium Dual Core E6500-nek?
Most 1.1 V-on megy.
Köszönöm. -
Tirexi
addikt
Hi all.
Pár kérdésem lenne:
Melyik a legjobb CPU stress-elő program ami ki is írja ha hibázik valahol?
De volt valami piros-zölden villogó is annak mi a neve?Csak mert úgy lazán kidobál Windows-ból kék halálokkal és ez nem jó jel...
A túlemelt QPI is okozhat ilyen hibát?
-
Воланд
titán
válasz
hajtömeg #1103 üzenetére
Amúgy van BIOS topik.
De tényleg nem kell semmit állítani, ha nem tuningolsz.
-
hajtömeg
aktív tag
válasz
darál0w #1102 üzenetére
Köszi!
Egyébként miután mindent összeraktam kell tudnom még bármit mielőtt bekapcsolom?
Vagy mindent összekötök és mehet a bekapcsolás és win telepítés?
Elvileg mindenről tudom,hogy mit hogy kössek stb. csak arra gondolok,hogy van-e valami amire még figyelnem kell,mivel ez az első,hogy gépet rakok össze.
A BIOS beállításokról van külön fórum?
Mert ahogy nézem, a régi alaplapomhoz képest,itt kb 10szer annyi dolgot lehet beállítani.
(tuningolni nem akarom)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest