Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DI3S3L
csendes tag
válasz
csucsbicep #1798 üzenetére
Na ez a másik hogy 2-ik slot ritka sz*r helyen van, közvetlen a slot alatt megy be a vezeték a deszkába az előlapi USB-ről meg az audio ki és bemenetről, ez valószínűleg el lehetetlenítené egy másik kártya behelyezését a lapba.
Lehet hogy jobban tettem volna ha várok egy kicsit és akkor tudtam volna venni egy P55-ös deszkát... -
atti_2010
nagyúr
válasz
Flatron710 #1771 üzenetére
Tudod sylard8 szerint mindegy mit csinálsz csak cseréld a régi AMD-s platformot egy még régebbi Intelre.
-
sylard8
tag
válasz
Flatron710 #1771 üzenetére
rossz tapasztalat?
vegyél olyat amit nem 24/7 be használtak szénné tuningolva. sokkal olcsóbban kijössz,és a maradékot meg belátásod szerint költheted el -
DI3S3L
csendes tag
válasz
csucsbicep #1792 üzenetére
Számomra is elég nagy dilemmát okoz ez a dolog. Ez a Crossfire megoldás is kissé sántít, bár nem tudom hogy milyen lenne ugyanez a gép CF-el. Az egyik PCI-e slot x16-os a másik csak x4-es, tehát nem valószínű számottevő gyorsulás, bár egyik ismerősöm szerint kb. 60%-os gyorsulásra lehetne számítani még ebben az esetben is.
Igaz így sem érzem rossznak a gépet, jópár játék alatt nyúztam a masinát és meglepően gyors. Igaz egy-két játéknál vissza kellet vennem az élsimításból egy kicsit de nem túlzottan. És mindezek ellenére is eléggé látványos, pl. Crysis-ban meg Metro 2033-ban maximális beállítások mellet sem esik le az fps szám 24 alá, stabil 25-35 közötti értéket tud, tehát laggolást nem igazán tapasztaltam. Az egyetlen jáék ahol visszakellet vennem az élsimításból az a NFS: Shift volt, de ahhoz képest még így is lenyűgöző.
Néha-néha dolgozok PS-al, meg hasonló programokkal különösebb lassúság nincsen, őszintén szólva csak azért vetettem fel ezt a dolgot mert kíváncsi voltam rá hogy más mit mond, mit tenne, vagy nem tenne a helyemben, nem akarok ész nélkül gépet fejleszteni, meg ugyebár a pénztárcám is véges.Igazából az én álláspontom szerint játékok alá leginkább erős VGA kártya kell. Javíts ki ha ez nem így van, mert lehet hogy rosszul gondolom.
Egyébként köszönöm válaszod!
-
csucsbicep
nagyúr
Sztem i3 5770hez faja. 5770cf fejeltős a lapod miatt. Másik, hogy 5770cf sztem kevés az i3 1440hez, még húzva is. Attól meg, hogy veszel egy i5-öt a jelenlegi vga mellé nem lenne sok változás. Max, ha sokat dolgozol és számít az idő és a gyorsabb programlefutás, akkor éri meg a 760. Egyébként azt mondom, hogyha kevés húzol kicsit a procin és a vga-n is.
-
DI3S3L
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy szerintetek mi dobna többet a konfigurációmon. (egy kicsit idekeverem a VGA kártyákat is, ha nem probléma)
Jelenlegi konfigurációmban egy Intel Core i3 550-es CPU mocorog 3,2Ghz-es órajellel, 4Mb cache-el. (2mag/4szál)
Fejlesztésen gondolkodva felmerült bennem a kérdés hogy vajon mi az ami többet hozna játékokban (plusz FPS gyanánt), és felhasználói programokban (pl. Adobe After Effects, Photoshop CS4, stb.)Nos, az egyik lehetséges megoldás az hogy kapna a gép egy Intel Core i5 760-as processzort, amiben 4mag/4szál, 8Mb cache memória van és 2,8Ghz-es alap órajelen.
Vagy a másik, hogy kapna plusz egy ugyanilyen VGA kártyát a gépem (Gigabyte Radeon HD 5770 1Gb GDDR5).Azt még szeretném hozzátenni hogy nem full HD-ban játszok hanem 1440x900p felbontásban és egy ideig még nem szeretnék monitort váltani.
A két variáns közül melyik lenne ésszerűbb döntés szerintetek?
Válaszotok és segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
katzec3
csendes tag
Segítségeteket kérem a következőben: adott egy acer7110-es noti celeron 1,6G M 420-as Yonah (SL8VZ) procival. Namost ezt szerettem volna kicserélni a gyári leírás szerinti dual core-os T2060-asra (SL9VX), amit nagynehezen sikerült beszereznem jutányosan. Sajnálatos módon nem indul vele
Mi lehet az oka ? Biost a legújabbat ráfrissítettem már, egyáltalán van-e esély arra , hogy menni fog vagy felejtsem el?? Órajel, buszfreki, lábkiosztás totál ua, a core tápfesz kissé eltér az intel oldala szerint. Előre is kösz..
-
Dtomka
veterán
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sylard8 #1783 üzenetére
De határozottan megmondta hogy a régi alaplapba kellene egy CPU,nekem meg van AM3 és 1156 is, az AM3 sokkal jobban megy, ügyeljünk a tanácsokkal egy példa az semmi, de ez most amúgy sem számít, AM2 lapba kérte a legnagyobb CPU-t nem tanácsolhatod neki hogy akkor adja el és vegyen egy másik szutyok régi 775 mert az Intel.
-
Finwe
őstag
Hello!
Keresnék valakit aki tud am2/am2+/am3 procit kölcsönadni egy gyors teszt idejére, ugyanis tegnap visszakaptam az asus m3n78-vm lapomat, hogy TEST OK és nálam megint nem indult el. Úgy sem, hogy csak proci volt a lapban. Az előzményeket az alaplapos topikban olvashatók. Már csak a proci lehet rossz... a cpu support listán rajta van.
Finwe
-
]Phobos[
senior tag
Köszi a választ mindenkinek. Igazából 1500 "ráfizetéssel" tudnám cserélni terveim szerint a cuccot( 2.4 C -> 2.8 P ) De így, lehet, h ram lesz belőle. Igazából csak kölcsön konfig és nem nagyon akarok költeni rá
-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Kérdés: érezhetően nő-e a gépem sebessége és hőtermelése/fogyasztása/zajszintje, ha egy 2.4 GHz-s( FSB 400 ) celeroncsot lecserélek egy 2.8 GHz-s( FSB 533 ) Pentium-roncsra?
Köszi a választ!
-
Flatron710
tag
Úgy vagyok vele, hogy jó lenne egy új! ( mert csak új.. ilyen babonás vagyok..
)
Persze nem zárom ki a használt cpu lehetőségét sem. Visszafelé nem akarok haladni a foglalatok terén és maradok az Amd vonalon. Majd idővel am3-as lap és proci, de most addig akarom nyúzni a jelenlegi alaplapot ( egy erősebb procival ) ameddig kielégíti a játék igényemet.
Köszi még egyszer a segítséget! -
atti_2010
nagyúr
válasz
Flatron710 #1767 üzenetére
Egy FX-et ha találnál használtan az nagyot ütne, mar AM2 belül.
-
Flatron710
tag
Köszi mindenkinek a gyors választ! Akkor szemezgetek egy kicsit.
Új konfigra most nem nagyon van pénzem... -
Dtomka
veterán
válasz
Flatron710 #1760 üzenetére
szia!
Nézd meg az alábbi linkeket, remélem segítségedre lesznek
cpu support listAMD Athlon64 X2 6000+ AM2 Boxed
mert ugye boltot és üzletet kerestél
-
sylard8
tag
válasz
miért nem keresel itt ph-n!?
amúgy ha vennél valami jó S775 lap+cpu kombot akkor lehet jobban ki is jönnél anyagilag mintha egy full uj am2-t vennél.
persze ez személyes vélemény. -
BeriHampeR
aktív tag
válasz
nézz körül itt [link]
6000+ vagy 6400+ procival járnál jobban de a villanyszámlát is megdobja.
inkább fejleszd a gépet.
-
Dogmatix
tag
válasz
szerintem már csak használtan jutsz hozzá :S
-
Flatron710
tag
Sziasztok! Remélem, hogy tud valaki segíteni. Asus M2N4 Sli alaplapomban szeretném lecserélni - rövid időn belül - a mostani Athlon 64 X2 4400+ -os procimat. Mivel a lap még am2-es foglalatú, így olyan proci kellene ami jó nekem és természetesen gyorsabb, mint a jelenlegi.
Tudtok olyan boltot, üzletet, ahol lehet még kapni ilyen procikat? Mert Am2-es procikban elég szegényke lett az utóbbi időben a kínálat. ( tudom, hogy eljárt felette az idő, de most ebbe kellene egy proci. )
Előre is köszi a válaszokat! -
current
tag
Sziasztok!
Segítség kellene, 4 magos Intel i5 procim van, de az istennek sem megy a 4, csak 1 mag. msconfig - rendszerindítás - speciális beállítások: Processzorok száma: 1. Hiába pipálom be-ki, újraindítom, semmi, nincs több opció. BIOS-ban 4-et ír, mi lehet a gond? Hol tudom engedélyezni a 4 magot? Kösz előre is
-
csib41
aktív tag
van paszta most rakjuk össze kb negyedszer
jolvan mérünk coretempel is de ha nemjön össze akk beviszi 1 szervízbe hátha mondanak vmit -
atti_2010
nagyúr
válasz
Dogmatix #1739 üzenetére
Egyszer valakinek 3 napig próbáltam segíteni megoldani a melegedés gondon, közben 2 is rákérdeztem hogy a paszta ok?, mire ok! volt a válasz, a 3 napon mikor már szénné gépeltem magam rákérdeztem menyi paszta van alatta?, erre a válasz:"azt hiszem nem tettem pasztát".
-
Dogmatix
tag
csak nem eresztették rá a ménest
Én Everesttel és coretemppel együtt mérem
Nem bízok én 1 progiban
-
Dogmatix
tag
válasz
darál0w #1725 üzenetére
felraktam és akkor nem indult el. Szerencsére megvolt a régi így gyorsan visszapattintottam azt és most minden ok. Finoman fel is van húzva
Procinál nézzétek meg a paszta mennyiségét. Nálam is az volt a gond, pedig azt hittem nem az. Bár nekem csak 60fokig melegedett prime95 alatt.
-
csib41
aktív tag
sziasztok
haveromnak van 1 gondja h a frissen vett q8300a biosban 55fok minimális igénybevétel esetén 70-80fok majd kinyomunk mindent megölni nemakarjuk
legfrisebb bios minden alapon hűtő tökéletesen passzol próbáltuk a régebbi core2 duo hűtőjével ottis ezt produkálja vmi ötlet segítség? sürgős lenne szegény idegroncs lesz
köszönöm -
Dogmatix
tag
na sikerült beállítanom, már minden teszt szépen elmegy rajta
2,75 Ghz egyenlőre megteszi. 16:10 az arány, de én is azt hallottam nem igazán számít ezért nem is arra mentem hogy 1:1 legyen, csak hogy stabil. Most viszont olyan gondban vagyok hogy fel akartam picit húzni a videokarimat és vmiért a Catalyst centeres overdrive nem indul el :S Pedig azt olvastam, hogy másnak meg csak ez ismerte fel a videokártyáját :S (4830-as kariról vna szó). Igaz ez nem procis dolog, de a proci órajelét sikerült helyrerázni
Köszi a segítséget.
-
Dogmatix
tag
na a BIOS ban volt lekorlátozva 1600mhz ig. Most beállítottam, kicsit fel is pöcköltem 2.9Ghz ra. csak valamiért a Prime95 megáll stress.txt re hivatkozva, ami elvileg azt jelenti, hogy a BIOS ban nincs valami rendben a memória beállításokkal nem?
-
sylard8
tag
sziasztok!
nem tudom,hogy jó helyre írok-e,de a DRAM
SB arányról kérxdeznék..
hogy érdemes hajtani a ramot illetve a prockót, hogy lehet optimalizálni így a teljesítményt,és kihasználni a rejtett tartalékokat?előre is köszi.
-
Dogmatix
tag
Hello! Úgy vettem észre hogy a procim órajele nem igazán megy 1600Mhz fölé. E5200as prociról van szó. Van valami olyan progi ami figyeli az órajelet és csinál vmi grafikont róla vagy esetleg megjegyzi a legmagasabb elért órajelet?
Köszi -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest