Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
válasz Fiddlestick #26056 üzenetére
Az MSI honlapja szerint tudja [B450 TOMAHAWK MAX] a következő BIOS-tól 7C02v3A.zip
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #26035 üzenetére
Udv, ujra en. A kerdesem az lenne hogy az alaplapom tudja e kezelni az 5600x-es procit, vagy teljesen feleslegesen veszem bele, eleg lenne a sima is.
KoszoomLegalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
válasz sirszevenap #26053 üzenetére
Nekem is furcsa a dolog. Ráadásul úgy megy 100%-on a procit, hogy közben nem is melegszik. Lehet, hogy a monitorozó progi rossz? Bár lefuttattam egy superposition benchmarkot 1080p magas beállításokkal és ott sem melegedett és a gpu-z szerint sem.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
sirszevenap
addikt
válasz sirszevenap #26053 üzenetére
Valahogy így kellene kinéznie annak a kihasználtságnak: https://www.youtube.com/watch?v=zk3v0moOBN0
Bankkártyával? Hát persze!
-
sirszevenap
addikt
válasz mefistofeles #26049 üzenetére
Mondjuk a GTA V pont cpu igényes. Főleg az online. De azért ez túlzás. Ne ölje már meg egy 10+ éves játék azt a procit...
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
Az érdekes. Az RTX 3050 nem túl acélos kártya ahhoz a procihoz. Használtam 10400f-et GTX 1660S mellett, és fullon ment mindíg. Annak a procinak szerintem egy 3060 Ti körül van a vége, AMD oldalon nagyon max egy RX6700., vagy Rx 6650 XT, de ez is játék függő. Ezeknél jóval gyengébb a 3050. Valami más gond lesz ott. De lehet, hogy van aki máshogy látja.
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
G.Skill TridentZ Samsung B-die chipes ramok 20-30%-al meg tudják dobni az intel proci teljesítményét játékfüggően.
[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Szia!
Sima 1080p normál beállításokon és amíg nem lesz monitor (és VGA) csere nem is fog ez változni.
Ami meglepett, hogy egy kis RTX 3050 ketyeg félgőzön, 50 fokon, miközben az I5 11400f majd meg szakad.
Sajnos nem volt időm ránézni a kártya beállításaira.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Pehi
senior tag
válasz mefistofeles #26046 üzenetére
Szia!
Milyen kártya mellé, és milyen felbontás? Később esetleg változnak ezek?[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
válasz mefistofeles #26046 üzenetére
10700/11700. Amelyik ár/érték arányban jobb. Szerintem az i9 totál felesleges játékra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sirszevenap #26045 üzenetére
Ismerősömnek lenne aki elborult GTA V játékos. Ma néztem meg (futólag) a gépét és úgy néz ki a proci a szűk keresztmetszet A VGA 50 fokon 40-50%-on ketyeg a proci meg (I5 11400f) 100%-on gürizik. Mondjuk a memória is csak egy 16 Gb os 3200 Mhz-es volt, azt most cserélem 2x16 Gb-ra, de az adatok alapján a proci szenved.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
sirszevenap
addikt
válasz mefistofeles #26043 üzenetére
Játékra szerintem bőségesen elegendő egy 10700/600 vagy 11700/600. Végtére is nem az volt a kérdés, hogy melyik a legerősebb LGA 1200 foglalatba való proci.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz mefistofeles #26043 üzenetére
11900k
vagy
10900k
Mellé G.Skill TridentZ 2x16GB 3800as ramThats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Sziasztok!
LGA 1200 foglalatba melyek a legjobb procik játékra?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Kozmo86
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy AMD RYZEN Threadripper 2920X TJmax 68 fok.
Nálam boostol mind a 12 mag 4.3 ghz-re. viszont van hogy 70 fok felett van az jó?
Dark Rock pro TR4 van rajta és MX6 pasta.ui.: válaszolni nem bűn!
-
vezeralmos2
senior tag
Hello, ez igazábol attól függ mivel játszol, mik az igények.
Fortnite pont nem AMD párti, mivel nagyon igényli a gyors ramot, mem vezérlőt.
3600 is nagyon gyors rendszer élményt kínál de bizonyos játékokkal gondban van.
Fortnite, és a többi FPS játékokhoz ajánlott az X3D proci inkább, vagy intel. 9900k majdnem 2x annyi FPS-t csinál az 5600 hoz képest performance módban, én is játszok még néha a játékkal.
De ha elég a 144fps, meg DX12 játszol akkor az 5600 is tökéletes lesz.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
hokuszpk
nagyúr
3600 -ról 5600 -ra megérheti ( +20-25% teljesitmény ) fordított irányban ( rol-rol... tehat nemtom eldönteni mit akarsz... ) nemigazán.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
brabbitz
tag
Intelre felesleges lenne valtani, nem jutsz elorebb abban az arkatoriaban, es DDR4 ramokkal nem lesz +uplift az 5xxx kepest.
az alaplap + intel proci arabol meg ha szerencsed van mar majdnem veszel 5700X3D-t.
50kbol ha szigoruan vesszuk akkor 5600X-5700X-5800x kozul valogathatsz. Ha szerencsed van hasznaltpiacon utobbi kettot meglehet fogni 50-55k korul. -
pandras83
őstag
Megéri, de ha már váltasz és aio-d is van hűteni, akkor inkább a jelenleg 50-60k között kínált 5800x-ek közül válogatnék. A legjobb (ultimate AM4) upgrade nyilván egy 5700X3D lenne, de az már túllép a kereten.
Cyberfuck Patchrunner
-
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok!
3600rol megerni valtani 5600rol? (msi b450 tomahawk max, 32gb gskill, 6750xt) Pont 2x annyiba kerülne, hozna ez jelentos valtozast (taskolasok es kis online jatek melle gondolnam, pl fornite 2k-n 100%on rotyogtatja)? Ha nem, milyen procira erdemes upgradelni 50eft(hasznalt ar) korul ? Akar a pirosaknal, akar a kekenel, max cserelek lapot is
Koszonom
szek: vizzel hutom ezt a procit is, jol szellozo hazban.
- hogy miert ?
- mert tetszik[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
hokuszpk
nagyúr
-
mad1
veterán
hi
ehez kellene nekem lap,de ez milyen foglalat?
Ne szemetelj ! = Steam
-
sirszevenap
addikt
válasz Hegyirabló #26023 üzenetére
Abszolút OFF: Ne aggódj. Sosem volt még olyan, hogy valamit ne tudtam volna megszerezni ami kell. Nyíregyházán lakom. Futár, Automata. 1x volt olyan, hogy pesti ismerőst kellett megkérnem, hogy vegye már át az eladótól mert nem hajlandó postázni. Átvette, becsomagolta és postázta. Sosem sérült semmim.
-
-
pandras83
őstag
válasz Adam9503 #26024 üzenetére
Mennyi pénzt szánsz a cpu-ra? Maradna mellette a 1050ti? Milyen felbontáson játszol? Milyen a táp? A ház hűtése fel van készülve nagyobb hőtermelésre? És még megannyi kérdés...ezért érdemes kitölteni az adatlapod az összes géppel kapcsolatos infóval.
Cyberfuck Patchrunner
-
Adam9503
csendes tag
Üdv mindenki
Kaptam egy alaplapot, egy Asus msi ROG srix B760 Gold gaming wifi. Ebbe milyen processzort érdemes venni ami nem ég el? Nem szeretnék garanciával bajlódni, ha esetleg leég. Olvasni sok cikk, hogy nem megbízhatók az intel processzorok
Gondolkodtam inkább az AMD processzor, de ha már megvan alaplap, akkor maradna.
Játékra leszne használva, első sorban, és Netflixet nézni.Ryzen 7 2700x Gtx 1050ti oc 4gb
-
Hegyirabló
veterán
válasz dannyl #26022 üzenetére
Árukeresőn.
Egyébként pár hete gondolkodtam rajta, hogy néhány év múlva tartósan vidékre akarok költözni, de azért a gép építgetést folytatnám tovább. Viszont a hardverpiac nagyon Budapest központú.Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dannyl
addikt
válasz Hegyirabló #26021 üzenetére
Annyira azért nem brutálisan OFF, de amúgy hol lett volna jobb helye? De köszi a tippet, voltam bent délelőtt, akkor nem volt semmi, most felhívtam, és mondták, hogy délután érkezett. Köszönöm a segítséget
-
Hegyirabló
veterán
válasz dannyl #26020 üzenetére
Ez tényleg off. Kazy. MX-4 van nekik most raktáron.
KazyVén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dannyl
addikt
Lehet, hogy picit OFF, de nem tudjátok, hogy Székesfehérvár és környékén hol tudnék valami jó minőségű pasztát procira (még ma)? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz mihellers56 #26015 üzenetére
1700-es topikban kapsz bővebb infót. Szorzó emelésre felemeli a feszt. Előtte utána hwinfo teszt kimutatja.
-
Curtain
senior tag
válasz Hegyirabló #26016 üzenetére
Nálam 15-20 másodperc kb a ram training indításnál. Szerintem már nincsenek ilyen 2-3perces indulások de lehet hogy tévedek. Kérdezd meg valamelyik am5 topikban.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok és Boldog Új Évet!
Zen 5-re váltás a terv nálam, de nagyon sok helyen olvasok arról, hogy előfordul 2-3 perces boot ennél az architetchtúránál. Mi ez a jelenség, és mennyire akut?
Köszönöm!Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
mihellers56
tag
Sziasztok!
A gépem egy ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 Black / NZXT X73 Kraken hűtéssel
Mivel Ks a cpu fesz emelés nélkül emeltem a szorzót P magokon 55re és így stabil.
Az a kérdésem, hogy ezt tudják alapból fesz emelés nélkül vagy én vagyok szerencsés? Vagy én vagyok tudatlan és alul informált?
Eddig amd s gépeim vtak de nem engedhettem meg magamnak a csilli-villi x3d megoldást ezen az árakon amik most mennek, és nem ismerem az Intel rendszereket a mostaniakat mert az utolsó valami 2011es szörny volt
Legutolsó biosra frissítettem az alap volt, na de milyen beállításokat lehet kell alkalmazni h ne nyírjam ki és mi a egészséges tuning menete?
Érdemes e a E magokon is húzni?
Egy 4070ti Supert hajtok!
Csak a kíváncsiság vezérel mi lehet a vége csak tovább nem merem piszkálni!
Ehhez kérek segítséget aki tapasztaltabb![ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz sirszevenap #26008 üzenetére
Szinte biztosan a degradálódás okozza ezeket. Csak garancia fog segíteni és azonnal frissíts mikrokódot, hogy az új se haljon meg egy év múlva.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz sirszevenap #26011 üzenetére
Több probléma van ezzel a platformmal ha csak úgy összerakod.
A gyári keret olyan erős hogy meghajlik alatta a processzor, így a hűtővel sem fog normálisan érintkezni. Ero akármit teszel rá 100 fokos lesz.
De pontosan milyen is az a hűtő ami rajta van?
Másik probléma, hogy Gigabyte lapod van, én még nem láttam olyan Gigabyte alaplapot, ami ne feszelt volna túl alapból, mind intel és AMD oldalon is.
Msi/asust vegyél, azokkal kevésbé van ilyen gond, ha nem akarsz kinlódni a beállításokkal, vagy beállítod a giga biost.
Jah, valszeg a procidat gariban cseréltesd ki mert akkor szokott ilyet csinálni ha le van degradálva. Az újat pedig egy ilyennel rögzítsd az alaplapra, akkor hidegebb lesz: keret
Alaplap biosát frissítsd le legfrissebbre, hogy ne degradálja az új procit.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
-
hobizoli
nagyúr
ehhez a hiresen villanykazan CPU melle milyen hutot sikerult raknia....?
több drón kell ;P
-
Curtain
senior tag
Talán elkezdődött a degradálódás. 13/14.gen-nél sajnos ezzel számolni kell. Ha így van akkor ez csak rosszabb lesz.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
Adott egy 13900K és egy Giga B760M AORUS ELITE AX (rev. 1.x)
A hibajelenség a következő:
Játékok indítását követően kékhalál. Szintetikus tesztek alatt semmi baja. Pl:. cinebench r23Amint biosban kikapcsolom a Turbo Boostot a hiba megszűnik és minden játék tökéletesen fut, de ez nyilván nem végleges megoldás, hisz kb. 40% teljesítményveszteség realizálható.
Amiket megnéztem már:
MemTest86 - OK
VGA - OK
SSD - OK
Táp - OK - Egyszerre futott órákig a cinebench és a furmark
Bios - OK - Legfrissebb sem segített
Természetesen friss Win 11
.
Kb. másfél évig hibamentesen üzemelt, aztán jött elő ez.Két lehetséges dologra gondolok még:
- Lap vrm-je főtt le
- Proci sült megA gazdája sajnos nem vette észre, hogy terhelés közben a procija folyamatosan 100 fokon rotyog. Természetesen amikor hozzám került lelimitáltam a PL1 és PL2-őt. Lehetséges, hogy megfőzte és ez okozhatja a leírtakat? Esetleg mást nem vettem észre?
Köszi!
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26004 üzenetére
Én megírtam volna, de a fiam kérte, hogy ne tegyem. Elnézést.
Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26000 üzenetére
Kiderült, hogy minden szerelés rendben történt. Egy banális hiba volt, ami miatt kétségbe estünk. Így most köszönöm mindenkinek a segítséget, de minden OK.
Boldog új évet a fórum közösségének!Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
HantekDSO
tag
válasz Aku-Aku #25999 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Ha végig a helyén volt, akkor szerintem kizárható. Speaker van az alaplapon? Ha igen, csipog-e bármit is?
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.