Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #696 üzenetére
vagy lehet, h éppen az e5200 volt kicsit homoru/domboru és abba a szarul polírozott hűtő pont beleillett
futottam már bele ilyen prociba egyébként, ami kicsit homoru volt...előfordul sajnonézd meg mindkettőt.
-
HUNNIA1920
őstag
Csak a hűtő van polírozva. Én csináltam házilag, csiszoló papírral és vízzel. A CPU nincs polírozva. A hűtőre azért nem gyanakszom, mert az E5200 - asomon ilyen nem volt. Annak a magjai 30 - 40C fokosak voltak.
A CPU - ra meg azért nem, mert nem hinném, hogy gyárilag ilyen sz*r lenne. Azt hallottam, hogy ezeknek a felülete nem a legjobb, de ennyire?
Meg ugye a paszta azt a célt is szolgálná, hogy az ilyen gondokat orvosolja. -
Smyth
tag
pozitív negatív véleményeket kérnék, az intel e4500-as procijáról
vagy ha már nem egy mai darab, ne fórumoztassam? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #691 üzenetére
polír. mindkét esetre.
ezt nem mondtad, h a hűtő is polírozva lett...lehet azzal van a baj.
-
HUNNIA1920
őstag
Vagy éppen a hűtő felülete. Meg lett polírozva házilag és úgy vettem észre, hogy a sarkok lejjebb vannak. Lehet, hogy a proci is, nem tudom, azt még nem néztem. Általában a paszta letisztítása után látszik, hogy milyen a felület. Viszont ha a proci felülete bajos, akkor mit tudok vele csinálni? Polír?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #689 üzenetére
akkor ott nem hibásak az érzékelők.
lehet, h éppen homoru vagy domboru a procinak a kupakja...sztm ellenőrizd le.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #687 üzenetére
a cpu hőt azt a lap méri. a magokat meg a prociban lévő érzékelők...ergo azok pontosak. kivéve ha hibásak
ha terheled, akkor hogy változik a hő?
-
HUNNIA1920
őstag
Újra lett pasztázva és az eredmény ugyanaz.
Két dolog jöhet szóba: vagy a hűtő keret nem lett rendesen felcsavarozva (bár kétlem, mert atom stabil a hűtővel együtt) vagy a procival nem stimmel valami.
Viszont ha a hűtő nem jól érintkezik, akkor hogy lehet, hogy a CPU hőmérséklete csak 31C fok, míg a magoké +20 - 30 fok. Gondolom ha nem jól lenne rajta a hűtő, akkor a CPU hőmérséklet is magasabb lenne.Szerk.: illetve az is gyanús, hogy az 1. a 3. és a 4. mag is egyforma hőmérsékleten megy, a 2. viszont jóval alacsonyabbon (-8 - 10C).
-
Csorosz
aktív tag
Szasztok.
Azt mondja meg nekem valaki, melyik az erősebb illetve mennyivel, egy olyan gépbe, ahol főleg játék fog futni.
Asrock P67 lap + 2500k -val (86.000.-)
Giga P55 lap + i5 760 (72.000.-)
vagy esetleg ez is számításba jöhet:
Giga P55 lap + i3 550 (52.000.-)
Most Giga P35C lap + E6750 van (26.000.-)
Egyenlőre HD5770 tekerne a PCIe slotban, de cserélném egy 6850-re vagy 5850-re.
Konkrétan arra lennék kiváncsi hogy mondjuk kb 4 ghz-en mekkora különbségek lehetnek a konfigok között. Van egy olyan erős érzésem, hogy elég lenne egy P55/i3 kombó is, főleg ha az árat vesszük figyelembe, és azt hallottam (CS:Source -ozok) hogy már egy i3-as proci is ég és föld egy Core2-eshez képest.
Öszintén szólva volt P45DQ6 -om E8400-al 4,6Ghz-en de nem volt láthatóan gyorsabb a mostani E6750 -emtől (3800Mhz). Ezért is szeretném kipróbálni az újjabb platformokat. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #678 üzenetére
jobb. gyorsabb. érdemes. de én csak P67es és K jelzésű prociban gondolkodnék a tuning miatt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #680 üzenetére
igen.
szal ha nincs...akkor nem hűt a hűtő. csak ugy van. ergo kell a paszta.
-
Воланд
titán
válasz
medvezsolt #678 üzenetére
Ezekre a kérdésekre a válaszok benne vannak a tesztben. Meg ott van egy topik, amit fentebb linkeltem, ott van olyan aki már ilyen procit használ.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #675 üzenetére
nem oltás...csak ott tudod szakértő, teszttel alátámasztva írja le a véleményét
tapasztalat meg még ezen a teszteken kívül nemigen van...
szoval...pontosan mire vagy kíváncsi?
-
Воланд
titán
válasz
medvezsolt #675 üzenetére
Itt kérdezz tapasztalatokról.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #673 üzenetére
tudod e, h miért kell a paszta?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #671 üzenetére
ha ninca rajta paszta ne várd, h hűtse
-
HUNNIA1920
őstag
Leszedtem a hűtőt, letisztítottam a pasztát (nem raktam újat rá) és láss csodát, ugyanúgy magas a hőmérséklet.
Jelenleg terhelés nélkül 460 - as FSB mellett 3200MHz - en, 1.275V - on Everest szerint: CPU: 33C, 1.mag: 62C, 2.mag: 53C, 3.mag: 59C, 4.mag: 59C.
Stepping: M1.A hűtő jól van rajta. Régen nálam is volt olyan, hogy a gyári hűtő egyik lába nem volt rendesen bepattintva és az egyik oldal nem érintkezett a CPU - val. Viszont ennek előre csavarozható kerete van és a hűtő már kétszer le lett véve és fel lett rakva, szóval kétszer biztos nem rakom fel rosszul.
Elég érdekes. -
darál0w
Jómunkásember
mindkét felettem lévő válasz helyes.
ujra is kell pasztázni és rendesen rárakni azt a hűtőt.
-
Lawboy
tag
válasz
HUNNIA1920 #666 üzenetére
Nekem is volt ilyen.
Próbáld meg helyesen és stabilan rátenni a Hűtőt!!!! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Én a helyedben újrapasztáznám...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ott vmi nagyon nem passzol...bőven 40°C alatt kellene lennie terheletlenül...
és 74°C a max...
-
HUNNIA1920
őstag
Na megjött a Q9300 - as. Elsőre pozitívan kellett csalódnom, mert minden gond nélkül (újraindulás, fagyás, kék-halál) elindult a rendszer 3.2GHz - re húzva a procit (FSB:455). A lap 1.3V - ot ad neki így.
Viszont ami nagyon ijesztő, az a hőmérséklet. Everest szerint tuning nélkül is több mint 50 fokosak a magok. Azért az E5200 - as 35C fokjai után (tuning esetén) ezen eléggé meglepődtem. Húzva ez még gyászosabb, így már 60 - 65 fok terhelés nélkül. Orthos alatt 15 perc után az egyik mag közel 100C fokra hevült.
A hűtés rajta Asus Arctic Square, viszont passzívan üzemel és a paszta se lett újra húzva. Mondjuk utóbbi nem hiszem, hogy hirtelen 10 - 20 fokokat javítana.
Lényeg a lényeg, 50 fok tuning és terhelés nélkül szerintem sok. Vagy tévednék? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #664 üzenetére
fent van rola teszt...szépen le is van írva benne minden.
-
medvezsolt
senior tag
jó, igy neveztem el a nem sandy bridge-es intel procikat
a kérdés még ugyanaz. Annyit pluszban megtudtam hogy Inte p67-es chipset-es lapot kell alá venni, mert az támogatja a tunningot ( Gyors átfutottam a PHn levő Sandy bridge tesztet).
Viszont attól függetlenül valamelyikőtök aki keni a témát, irhatna pár gondolatot erről a architektura váltásról, hogy milyen lesz,lett, gyorsabb , stb..
-
Smyth
tag
Kinek mi a véleménye az e4500-as prociról? 2.2/2m/800
Várnék tapasztalatokat pozitívat-negatívat egyaránt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
medvezsolt #661 üzenetére
milyen az a sima Intel?
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Feltudnátok világosítani engem, hogy miért jobb a sandy bridge-es processzorok a sima intel procikkal szemben?
Azt tudom, hogy a CPUba belevan integrálva a GPU is. De az miért is jó? ..úgyis vennék egy külön VGA-t is. Vagy együtt dolgozik a VGAval? közös erőbedobás?
írnátok pár gondolatot erről?
Köszönöm!
Zsolti -
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #659 üzenetére
mod: Elírtam: GTX275
-
Воланд
titán
Intel Core 2 Duo E7400 vs Intel Core i3 i3-550, nézd meg, hogy milyen értékek szerepelnek a Performance fül alatt.
-
Lawboy
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy adott 2 gép: 1:I3 550+5770 1GB+KINGMAX 2GB RAM1600@1333........(ALAPON.)+GIGABYTE GA-H55M-D2H
2: E7400@3.6ghz+gtx275(alapon.)+asusp5ql pro.+800mhz@1066mhz geil black dragon 2x1gbWindows 7 alatt megy mind a 2 gép.
Következő játékokat néztem.:GTA4 ,JUST CAUSE 2,SAINT ROW 2,METRO 2011.
Benchmarkot lefuttattam a gta4 és JC2 nél.Mind a 2 nél I3 as config volt a jobb 1-2 fps el.
A saint row 2+metro 2011 nél is ugyan ez a helyzet.Az i3 configon jobban futott........
Elvileg a 2. Gépnél(gtx275+core2duo.) kellett volna hogy sokkal jobban menjenek a játékok.
Ennyivel jobb lenne a processzor?
Vagy valami más? -
GFM
csendes tag
Köszi a választ!
Arra van tippetek, hogy egy ilyen[link] hűtővel mennyivel menne lejjebb? -
GFM
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy a alap 44-46C° (játék alatt van, hogy 60C°-ig is fel megy) hőmérséklet egy Intel Core 2 Duo E5200-as procinál jó-e?
Méréseket : core temp-el és everesttel csináltamVálaszokat előre köszi!
-
Lakers
tag
Sziasztok!
AM3-as foglalatba belemegy az AM2-es? alaplap, amd athlon x2 5000+ (Brisbane)?
Illetve a fent említett proci, minden gond nélkül kitudja hajtani a DDR3-at?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #640 üzenetére
értem...hát majd meglátod mit megy
nem kell wint telepíteni
-
HUNNIA1920
őstag
Tudom, azt mondtad, hogy ne Q9300 - ast vegyek, de most ellenszegülök a véleményednek. Sajnos az ár dönt nálam. Próbáltam venni egy Q9550 - est, de a tulaj nem akart engedni én meg nem adok ki 45 - 50k - t, mikor a Q9300 - ast 30k - ért kapok. Úgy gondolom, hogy a mostani E5200 - ashoz képest azért lesz különbség. Azért akartam inkább Q9550/9650 - est venni, hogy a 775 - ös foglalatba már ne kelljen több procit vegyek. Előbb vagy utóbb úgyis át kell állni egy újabb foglalatra, addig viszont kéne egy 4 magos.
Szerintem holnap megjön, majd írok, hogy milyen.Egyébként ha csak processzort cserélek a gépbe, akkor is kell Windows - t telepíteni vagy maradhat a régi mert simán felismeri?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DomToretto #637 üzenetére
értem. keress vmi magasabb orajelű e5xxx vagy az uj 45nmes e6xxxből vmit
-
fazr
senior tag
Hello!
VirtualBox használatához ajánlatos bekapcsolni bios-ban a Virtualization technology-t?
Notebookról van szó., ezért az érdekel, hogy fogyasztás szempontjából mindegy, vagy ha már nincs rá szükségem inkább kapcsoljam ki? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
DomToretto #634 üzenetére
kess mennyi van rá?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #633 üzenetére
tuningolhatoságot is belevettem a dologba.
Q9300ra írtam is, h nem csak a kicsi sorzo a gáz, hanem eleve nem is tuningbarát az a széria. ezért nálam a Q8400 is előrébb szerepel a kis listámon
-
DomToretto
tag
Köszi az infókat.
Gigabyte 73PVM-S2 lapba tenném.( szinte minden procit támogat, bár ez a lap eléggé low end-nek számít.) Nekem a lényeg a kevesebb fogyasztás, kisebb hőmérséklet, és legalább akkora teljesítmény lenne ami miatt a C2D-t választanám, gyengébb procit viszont nem akarok a mostaninál, ezért tellem fel a kérdést.
-
HUNNIA1920
őstag
Na de ugyanezt el lehetne mondani a Q9300 - asról is, hogy jobb, mint a Q8400. Az meg a másik, hogy a Q9400 - as annyiban jobb, mint a Q9300, hogy a szorzója nem 7.5, hanem 8 és MHz - ben kemény 166MHz - el jobb.
Nagyon agyalok egy Q9550/9650 - esen, csak azoknak a használt ára is elég ijesztő. Viszont ezek annyiban jobbak, mint pl.: a Q9300 - as, hogy alapórajelen is bőven használhatóak (3GHz) mindenre, míg egy 2.5GHz azért ma már kicsit soványka.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #631 üzenetére
jo.
akkor mondok neked 3 procit.
a Q9300 azért nem lesz benne, mert a kicsi szorzo miatt nehézkes vele a tuning...illetve annyira nem is tuningbarátok.
Q8400. átlagfelhasználonak tökéletes. mennek, mint a bitang.
Q9400. vmivel nagyobb teljesítményt nyujt, mint a Q8400. ez köszönhető a nagyobb L2nek.
Q9550. ez meg magáért beszél. ára is megvan
-
HUNNIA1920
őstag
Naná. Ezeket bűn nem tuningolni.
Na túlzásba nem viszem, mert passzív hűtés lesz rátéve illetve a embertelen fesz. emelésnek nem vagyok híve. Nálam a fesz. emelés plafonját az 1.3V jelenti és nem az ilyen "überf*sza gyerek vagyok, mert én 1.5V - on használom 4GHz - en" típus vagyok. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #628 üzenetére
tuning lesz?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DomToretto #624 üzenetére
elég bugyuta kérdés. a "legszarabb" c2d is lealázza...
milyen lapba tennéd?
-
stratova
veterán
válasz
DomToretto #624 üzenetére
Ez függ attól, hogy milyen az alaplapod. Ha kitöltöd a cuccaidat, könnyebben válaszolunk. Általában a lap gyártója közzétesz egy CPU Support List-et, az adott alaplap oldalán. Előfordul, hogy a magyar honlapon nem tüntetik fel pl. Gigabyte-nál ilyenkor nézd meg a Global honlapot.
Vélemény
Átfedéssel láttam itt teszteket:
Pentium D925, Athlon X2 4200+, E6300
Pentium D950, Athlon X2 4200+, E4300, E6300 -
DomToretto
tag
Hi,
Meg tudná mondani valaki hogy a Pentium D820-as procim helyett milyen Core2Duo-t érdemes venni ami tudja legalább azt a teljesítményt mint a D820?
Vagy úgy kérdezem, hogy melyik Core2Duo teljesítménye felel meg a D820-nak?
E4300 pl többet tud?Köszi.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #622 üzenetére
mivel elég jo lapod van így a QXet neked felesleges megvenni...
igaz könnyebb vele a tuning...de közel nem mennek olyan jol
ezek inkább extrém körülmények között jo procik.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #620 üzenetére
ezesetben a Q9300 is elég lesz...de tuningban ugye a Q9550 jobb....QXel meg ne foglalkozz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #618 üzenetére
mire használnéd?
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes felárat fizetni egy Intel Core2Quad Q9300 - ra, hogy abból legyen egy Q9550 vagy QX9650? Vagy nincs sok különbség köztük?
Azt tudom, hogy órajelben és cache - ben van különbség, de a Q9300 is hajtva lenne és érdekelne, hogy gyakorlati hasznom lenne-e a +20k ráfizetésből?
Köszönöm előre is!
Üdv: Tamás -
stratova
veterán
Sziasztok!
Hasonló témával (1 PC 2 felhasználó egyidejűleg) már a Fusion-ös kis mindenesek kapcsán is előhozakodtam. Viszont eszembe jutott, az otthoniak gépén vajon lehetséges lenne-e ez a felállás (Asus M2A VM HDMI, X2 3800+, 1GB Kingmax DDR2 800, 320 GB SATA HDD). A lap legfeljebb 95W-os processzorokat fogad, a plafon bios update után Phenom II 945 lehet.
Jelenleg úgy tudom, hogy Linux alatt lehetséges 2 egér és billentyűzet valamint monitor egyidejű használata, Windows-os friss variánsról sajnos nem tudok.
Az alapötlet (más nem lévén egyelőre), hogy egy lehetőleg 64 bites linux alatt futna Virtual box vagy annak valamilyen megfelelője és ebben 2 db WinXP amit a jelenleg használatban lévő rendszerről szeretnék leképezni. Feltételezem, hogy ha működőképes is igen erőforrásigényes ez a megoldás.
Alkalmazott programok:
AutoCAD 2006 LT (csak 2D-s szerkesztés)
AXIS VM 8 (általában statikához alkalmazott végeselemrendszer)Szóval az alapkérdés, hogy a virtualizációnál mennyire számít a cache tár mérete Athlon II vs. Phenom II. Tuning kilőve nem is éppen arra tervezett lap.
Érdemes bepakolni még 2x2 GB ramot és egy 945-öst?
Vagy inkább még egy gép, de akkor hozzá kell számolni egy op.rendszer licensz árát is, mert most csak egy Windows XP Home adott, a még MSDNAA-s XP Professional nem használható erre a célra.
Sajnos nem tudok róla, hogy e két tervezőprogram használható lenne-e Linux alatt. -
elithun
őstag
Üdv!
Ma kaptam meg a 2 napja rendelt Scythe Mugen 2-es CPU hűtőmet, de a csomagolás alatt nem a Mugen 2, hanem egy Ninja 3-as fogadott. A kérdésem: a Ninja 3 jobb vagy rosszabb, mint a Mugen 2?
A választ előre is köszönöm. -
Dogmatix
tag
Hello!
Na kicseréltem a pasztát meg elfordítottam a hűtőt is, így a terhelt +60fok helyett 50fok környékére melegszik a proci, sőt még az alaplap is csak 37re (41-42 helyett). Amúgy a Titan Nano Grease pasztáról hallott már valaki? 1.5g volt 600 forint. RablásDe legalább jó
Köszi a tanácsokat! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Ólommentes #608 üzenetére
kaphatott egy kis tulfeszt ez is.
-
Ólommentes
csendes tag
Szevasztok,
ez lehet elég off, de hátha érdekes.
szóval járt nálam egy régi gép, tápja elfüstölt, agp slot szevasz, stb. javítás helyett inkább felújítást ajánlottam.
a lényeg az, hogy ma megnéztem a cpu-t. és elég furán nézett ki. Pont így
ez szerintetek mitől van? vagy így kell hogy kinézzen?
gyak. így néz ki körbe a cucc. nem baj, levélnehezéknek jó lesz.
na csak ennyi. szevasztok! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Marcelldzso #605 üzenetére
várom a fejleményeket. de sztm nekem lesz igazam
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Marcelldzso #603 üzenetére
pillanatok alatt elfogyhat a memo...aztán visszaugrik.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Marcelldzso #601 üzenetére
én meg a kevés ramra gyanakszom.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok!
Előjött egy olyan, hogy 3D-s alkalmazások futtatása közben, néha beszaggat a játék esetleg meg is áll, egy-két mp-re.
Hőfokok 40c körül, amit észrevettem, hogy csak a játék laggol be, teljesen randomizálva, mondjuk óránként kétszer 10mp-re. Driverek a legfrissebbek, a naplózás szerint ilyenkor a proci 2. magja felugrik 100%-ra és ezért lagol be.
Ötletek esetleg? Én szoftveres hibára gyanakszom, de emiatt nem akarom újratenni a rendszerem...
Win7
e7400
Gigabyte DS3L
2x1GB DDR800
Gigabyte 9800GT 1GB OC.Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest