Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plata
félisten
-
Plata
félisten
Az előbb sztoriban elmentem fodrászhoz Saint denis-ben,épp nézegettem a sérókat és hogy mit válasszak,mikor kintről bazi nagy csörömpölés meg robaj hallatszott.
Nem hagytam ott a fodrászt hogy megnézzem,megcsináltattam Artúr séróját és levágtam a szakállát majd mikor végeztem és kimentem a bolt előtti utcán egy oszlopnak dőlve ott volt egy lovas kocsi lovak nélkül.Nem tudom mit műveltek,de mikor a boltban voltam olyan volt mintha GTA online public sessionban lettem volna.
Egyébként elég vicces volt a színház előadás.Végig seggeltem,hátha történik valami,mondjuk a tüzes csaj felgyútja a kócerájt vagy ilyesmi.
De végül csalódnom kellett,végig ültük Artúr barinőjével és nem történt semmi muris.[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
Ma újra nekiáltam sztorinak,negyedik fejezetben ugye megint van arany.
Na már most visszalovagoltam a leégett manorhoz,ahol pár süket megtámadott,kilőttem öket és a szemtanúkat megszereztem az aranyat,de ott volt az öreglány égett hullája is,kifosztottam,volt nála egy spéci cucc,azt elrakjam mert kell még valamire vagy eladhatom? -
negyven2
veterán
Ahogyan a GTAO/RDO is PvPvE alapú játék (ott is be tudnak támadni a b*romarcok, bármikor)... Viszont itt nincs olyan, hogy rádjönnek OPMKII-vel, vagy robbanó lőszerrel, dinamitos, nyíllal. Ugyanis itt mindenki ugyanolyan erős és a fegyvereik is csak kinézetben térnek el (pontosabban vannak extrább dolgok, de azokat loot-al lehet elérni (pl. olyan ágyúgolyó, ami ha eltalálja a hajót, akkor mindenki elkezd táncolni rajta... vagy részeg lesz... vagy lefekszik aludni). Viszont ez nem annyira jó játszani egyedül. Sokkal nagyobb fun ha már legalább ketten vagytok.
Illetve itt igazából nem veszítesz semmit ha elsüllyedsz. Maximum az addig beleölt időt, és a le nem adott kincseket (meg persze a ellátmányt, de azt is indulás elött kell összeszedni).
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Plata
félisten
válasz negyven2 #16084 üzenetére
Az a bibi hogy PVP.
Toltam annak idején EVE online-t nagyon szerettem,de a pvp része miatt nem hiányzik.
Bár annak idején azért vesztettem el mindent,mert túlságosan örültem annak hogy az álom bányász hajóm meg lett és ész nélkül kimentem vele bányászni.Többet pvp alapú játékkal nem játszom.EVE online-ban sem érdekelt soha a harc,csak a békés bányászgatás órákig.
Ezért jó a STO.
Ott nem lő ki senki a hajómból még akkor sem ha a legforgalmasabb helyen afkolok félórát.
Mondjuk az EVE online hajóm az játékbeli pénzt ért csak,a STO hajójaim meg egencsak drágák.
Be is tojnék ha elveszthetném azokat a hajókat.[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Ezekre van megoldás, de ezt az RDO-tól nem fogod megkapni. Ehhez egy másik PvPvE share worlds játékot ajánlok (még mindig). Mondjuk az indulása óta temérdek frissítés érkezet hozzá, de vettek ki dolgokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
-
negyven2
veterán
Nem, ez igazából ha jelentene is valamint (mert igazából semmit), az csak a Xbox rendszerhez köthető dolog. Vagyis ez eddig is ott volt, csak valamiért most látható mindenkinek.
Gondolom ez az eddig is meglévő test hozzáférés licence, de ahhoz, hogy használható legyen, kell hozzá developer hozzáférés.
-
negyven2
veterán
Ebben a képen annyi az érdekesség, hogy a "Test Durable" most jelent meg. Ez igazából egy olyan add-on amit nem kell telepíteni mert valójában inkább egyfajta license kód (vagyis ha vettem volna Golf-ot a játékhoz az is itt lenne).
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz jozefgucci1 #16075 üzenetére
A játék menüben... Illetve kérdezi is törlés után , hogy visszarakja a pc-re a mentést?
Azt kell választani, hogy nem. Az is jó. A lényeg ne töltse rá a mentettet a felhőből, mert akkor hiába lett törölve. Majd a pc-ről szinkrponizálja az új kreáltat a felhőbe. Mert törlés után auto létrehozza újra. ( Nyilván kevesebb tartalommal).Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Akkor valamit rosszul csináltál, a felhőből visszatöltést ki kell kapcsolni míg újra be nem állítja a könyvtárat. Eleddig mindenkinek sikerült, aki írt róla csak neked nem. A beállításokkal meg nem vacakolok úgy jó ahogy van ... Egyébként is a grafikát lehet nyüstölni .. Semeddig sem tartana ..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz jozefgucci1 #16069 üzenetére
Ha mégsem javulna magától akkor :
Ez a gép\dokumentumok\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Profiles\5DD99553
A Profiles\ utáni mappát kell kitörölni ami mindenkinél más néven, de betű szám keveréke.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Plata
félisten
Az bug.
Várj a következő frissítésre,talán meg javul.
Ilyenkor a játék úgy érzi hogy nincs meg neked a detektor.
Kb úgy veszi hogy 1-es szintű a collector-od és nem vagy jogosult ásóra meg detektorra.Vagy ki sem váltottad a collectort.
Én is jártam így,szar ügy,de nem tehetsz semmit,vársz a következő frissítésre.
Nekem mind a kettő hülyült már meg így,.ásó is detektor is,sőt ásóváal látni fogod hogy ott a cucc és nálad az ásó de nem jelenik meg az ásás opció.[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Bug, előfordul, majd megjavul.
-
jozefgucci1
addikt
Srácok van olyan , hogy a fémdetektor nem jelez sehol semmit ? elmentem több helyre is ma ahol lennie kelett volna cuccnak ,de nem csinál semmit ez mi ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
negyven2
veterán
Amikor Arthur-al vagy akkor nem, akkor bejárható RDR1-es területen ugyan az minden mint ami a RDO-ban. Az Epilógusban, igazából Blackwater az ami nagyobb átalakulást kapott mint ami az RDO-ban van. Meg pár apróság még (pl. a mocsárnál lévő vasúti híd kapott rácsszerkezet). Persze majd az RDR1-ben több változás is van, főleg olyanok amik furcsán hatnak hogy alig 4 év telik el. Thieves Landing, már nem egy Hideout, hanem egy kis város, a vasút már eljutott Manzanita Post, Blackwater-hez is (meg átmegy vasúti hidakon Mexikóba). Armadillo újra él, míg Tumbleweed, egy elhagyatott romos település lett .
-
Plata
félisten
Az túl egyszerű.
Izgisebb játék közben elővenni a beállításokat és megnézni hogy mi is ennek a szarnak a billentyűkombinációja.
Plusz a billentyűkiosztása egy balkezesnek tök gáz.
Az egyiknél jobb alt és f9 vagy mi másiknál bal alt és f1.Meg alt és z vagy mi a túró.
Jah és van olyan játék ami nem komálja ezeket a kombókat,Sw ToR-ban próbáltam használni nvidia vackot és sikerült el tüntetni a játék teljes kezelőfelületét.
Mivel gőzöm sem volt mivel csináltam ki kellett lépnem alt F4-el és újra indítani,csak ciki hogy pont egy sokfős vackon voltam,amiről így ki lettem dobva.
Steam egyébként jobb,bár gáz képet csinál,de F11 és kész.Az nekem pont kéznél van. -
negyven2
veterán
De itt tényleg csak annyi a kihívás, érdekesség hogy Arthur-al nézel körbe. Mert ekkor még ugyan az a táj, a városok, mint amit Online-ban is van. Ha majd 1907-ben jutsz, amikor is nyugodtan tudsz bárhová menni, akkor meg igazából azon a területen csak Blackwater az ami kicsit máskép néz ki, mint az Online-ban (meg persze a többi is, de ott vagy eleve a 6 fejezett alatt).
-
Plata
félisten
Ő valami történt.
Nem tudom mi.
Most indítom steamet és fel akartam ugrani a kedvenc sith karim postájára ránézni,de közben kajálni is akartam és nem figyeltem.
Nem azt indítottam el amit akartam hanem RDR-t.
De nekem RDR sosem indult el steamről mert le fagyott a játék és mindenféle hülye errort tolt.
Most meg lehúzott egy csomó frissítést és elindult.
Még képet is tudtam csinálni sztímmel.Eszem, megáll nem kell szarakodnom azzal a szar nvidia izéve.
Eddig vért izzadtam egy szar képért,mert nvidia meg xbox fasság nehézkes.Mind a kettőnél egy rakás gombot kell nyomkodni.Ráadásul olyan gombot ami valamit aktivál játékban is.Sztím meg F11 és kész.[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz arcitec #16047 üzenetére
A játék története úgy kezdődik, hogy a banda menekül egy félresikerült rablás után, Blackwater-ből (még a táboruk is ott volt a város mellett)! Az elmondottak alapján eléggé durva volt a helyezett, és konkrétan menekülés közben elég nagy mészárlást csináltak. Ezért van az, hogy azt a területet szó szerint megszálltak a Pinkerton-ok (HBO Max-on éppen most nézem a Deadwood-ot, és ott is beszélnek róluk, sőt eléggé tartanak tőlük). És bár Arthur nem volt ott a rablásnál, de őt is, mint bandatag azért körözik ott.
Amúgy amit beraktam 1907-es Blackwater-t, oda majd az Epilogusban fogunk majd ellátogatni (meg kvázi a teljes New Austin-i területre). Ha most mennél még el, akkor ugyan azt a térképet találnád ott mint Online-ban. Sőt még kevesebbet is, mert ugye az Online 1898-ban játszódik. Volt régebben egy glitch amivel egy Chapter 4-es küldetés segítségével el lehetett menni gond nélkül ezekre a területekre. Ráadásul még olyan mellékküldetéseket is lehet csinálni, amik csak az Epilogusban volt elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
De ha csalsz akkor nem tudsz menteni többé,elveszik minden.
Vagyis hiába jutsz be,nem fogja a játék elmenteni a csalás utáni dolgaidat.
Na és az autómentés is kikapcsol,vagyis ha csalsz és be mész küldibe a játék azt sem fogja elmenteni.A csalás előtti utolsó mentésedre léphetsz vissza.[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
válasz negyven2 #16042 üzenetére
Nem is tudtam hogy van RDR privát szerver.
Azt tudtam hogy GTA Online-hoz vannak,de ez a privát RDR új nekem.
Ha már szóba került,RDR rp szervereken vannak új munkák meg egyebek?
GTA rp szerókon mindenféle ,melók meg marhaságok vannak,talán van RDR-en is új meló?#16043homerhamm
Ó te papagáj.
Rólad meg tudjuk hogy a diliházban laksz,mert ezt te magad mondtad.[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Állítólag PC-n vannak nagyon jó Role Play szerverek (nem Plata, nem kapsz értük banánt (🍌). Ott igazából biztosan megcsinálták azt amit szeretnél. Alternatív megoldás lenne az, hogy konzolokon is engedélyezik a módokat (mint a Fallout 4 esetén).
[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
OK,de akkor az egész szerver halásztanya lesz.
Bocsi de egy kancsó kávé gőzölög az asztalomon.
Kávé rám viccesen hat,tök feldob és szeretek ilyenkor trollkodni.
Mivel napi két kávét ihatok,ezért reggel iszom egy adagot meg este felé egy adagot,de azt nem mondták hogy mekkora lehet.[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
Jobb ötletem van,csinálj RDRo privát szervert amin mindenféle dolgok vannak,ha a Rockstar látja hogy van ilyen egyből elkezdi be rakni a DLC-ket.
GTA-ban is a modderektől lopták a DLC ötleteket.
Na nem olyan gyökér modderre gondolom aki csal,hanem olyanra aki munkákat és egyéb dolgokat készít privát GTA szerverre.
De mondhatnám példénak a WoT-ot is,WoT alapból kevés információt adott,megjelentek hozzá a damage panel és egyéb modok,amik a sebzést mutatták meg a felfogott lövéseket,mire a játék készítői is felócsúdtak és elkezdték ezeket a modokat bele építeni a játékba.
Ne hogy má fizetős modokkal kicsalják a játékosok pézit.
Perkáljanak inkább nekik a tankokért.
Ha volna képernyőmentésem a régi kinézetéről a játéknak,látható lenne hogy mára kismillió ló szart építettek bele,ha egy lepke elfingja magát a pálya másik végén azt is kijelzi.Nekem minimalistára is van téve,mert tökre zavar.[ Szerkesztve ]
-
Mike
veterán
igazság szerint indítanék egy kickstarter projectet
össze kéne szedni, ki milyen fejlesztést, javítást szeretne, erre árajánlatot kérni a Rockstartól, aztán összegyűjteni rá a pénzt, és megrendelni -
negyven2
veterán
Hát figyelj, azt tapasztaltuk, hogy részben ezt az elmúlt egy évben már megkaptuk. Igaz csak részletekben, mert egyelőre a Rockstar-tól csak a lónak a f****t kaptuk meg... vagy magyarul a klasszikus: "Sz*rt kapsz te nem kakaót!...
-
negyven2
veterán
Hát igen, sajnos a Rockstar nem csak az RDO tartalmi frissítéseit hanyagolja, de a bug-ok javítását is (az utolsó nem security update tavaly júliusban jött ki hozzá).
És ezt bár leírtam, de azon túl, hogy több éves hibák vannak az Online kódban, játékmódokban, sajnos a sztorit is sok helyen bugossá tették. Gondolkodók is, hogy beszerzek egy lemezes kiadást is, mert azt tudom patch-ek nélkül is játszani (Xbox).
-
PuMbA
titán
-
negyven2
veterán
De ezek nem új hírek (meg tipikus GameS*ar féle cikk). Már egy pár éve közel 5 millió GTA V megy el 3 hónap alatt. Vagyis ha elvileg 23 év végén jönne GTA VI, elviekben meglehetne a 200 milliós eladás is (úgy biztos, hogy ha kiadnál Switch-re is pl. csak a Story mode-ot).
A Trilogy meg lehet, hogy most csak 1 millió példányba kelt el (január 1 - március 31), de előtte vagy 10-15 millióba. Illetve nem tett jót neki a nagy túlzó negatív visszhang (bár ez még mindig magán vélemény, de nem let annyira rossz mint amit a neten hallani róla).
A Remastereket meg úgy kell érteni, hogy 2025-ig jön 30 darab (ebből pl. egy a mobilos GTA Trilogy) Take-Two-hoz tartozó (tehát 2K/Rockstar). Pl. Remasternek számítana egy RDR2 Series X|S/PS5 kiadás is.
-
negyven2
veterán
válasz homerhamm #16028 üzenetére
Egyrészt azt nem ők csinálták, másrészt a RDR1 szintén a saját grafikus motorjukra, a RAGE-re épül... harmadrészt meg igazából a térkép nagy része már meg van csinálva hozzá.
Itt igazából az a kérdéses, hogy tényleg igazak-e azok a pletykák, miszerint az első rész főleg azért nem jött ki PC-re, mert azt a játékot elvileg konzolokon kb. csak a duct tape tarja egyben. Mert állítólag a nagy sietségben, helyrepofozóban maga a kódbázis az egy káosz, és szó szerint szinte 0-ról kéne újraírni ahhoz, hogy működjön más platformon is. Így ha lesz belőle bármi is akkor az inkább remake lesz.
-
negyven2
veterán
A játékiparban, de még máshol is nem ritka az, hogy egy adott cég a tulajdonosa és másik cégnek, de alapvetően önállóan működik. A Rockstar esetén is így van. Bár a Take-Two a tulajdonos (ahogy a 2K-nek is), de elvileg minden Rockstar IP az a Rockstar tulajdonában van. Vagyis ha esetleg a Rockstar Games fogná magát és kivásárolná magát a Take-Two-ból (vagy valaki kivásárolná őket), akkor a GTA, RDR, Max Payne, etc. jogok is a Rockstar-nál maradnának. Úgye a Rockstar saját maga adja ki a játékait is.
Úgy van most is hasonló, mint pl. az Embracer Group, aki a bár a tulajdonosa sok cégnek (Gearbox Entertainment, Koch Media, Saber Interactive, THQ Nordic, etc.), de azok alapvetően önállóan működnek.
Filmipar esetén is ott volt az, hogy pl. a Miramax az egy jó ideig a Diseny tulajdonában állt, és így technikailag Disney produkciónak volt tekinthető a Pulp Fiction/Kill Bill is.
#16025: Volt, vannak ilyen pletykák... kb. 10-12 éve folyamatosan. Simán lehet, hogy hamarosan valóban lesz. És akkor azok akik 12 éve mondják, hogy:" Ők biztos forrásból tudják, hogy jön az RDR PC-re" végre megmondhatják, hogy igazuk volt és senki nem hitt nekik
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
De amúgy ha már itt vagyunk, akkor 12 éve jött ki az előző része a játéknak. Ráadásul a Red Dead Redemtion pont 12 évvel később kezdődik, mint a Red Dead Redemption 2 (RDR1: 1911, RDR2: 1899)!
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Amin elmegy az UE5 techdemo. Ugyanis ez semmi több mint a videóban látott jelenetekhez készített látványterv. Vagyis így videóban jól mutat de ebben szinte semmi olyan nincs amit a UE5 editorban nem lehet megcsinálni. Még az is látszik, hogy simán áthozta a RDR/RDR2 animációs script bázisát. Vagyis ez nem játszható játék (nagyon max. annyira mint a Matrix demo), hanem csak egy elképzelés, hogy milyen lehet. És persze mivel most UE5 a sláger, így abban kell mindent (is) megcsinálni. Mint tették ezt UE4 és UE3 esetén is anno (ott is a videón jól néztek ki, de kb. ennyi).
#16020: Ezt már leírtam, és leírtuk már többen is. A RDR2 világa sokkal kevesebb dologt lehet megcsinálni, mint egy GTA-ban. Illetve amit meg lehet azt is rövidúton ki lehet maximalizálni (lásd Outlaw Pass). Persze meg lehet azt is csinálni mint a Naturalist esetén, hogy randomizáljuk a dolgokat és azokat is fél év alatt tesszük elérhetővé.
-
negyven2
veterán
válasz homerhamm #16019 üzenetére
Nem tudni, csak azt nyilatkozták, hogy ez, mint minden eddigi tartalmi frissítés ami a GTAO/RDO esetén érkezett az a Rockstar hatáskörébe tartozik. Bár ez a kiigazítás egy félreérthető részt javított, de volt ott olyan is, hogy a Rockstar-nak még hosszútávú terveik vannak az RDRO-val is, illetve ott volt az is, hogy mind a Take-Two, mind a Rockstar is meg van elégedve az eladásokkal (a várakozásaikhoz képest jobban teljesít). Hiszen pl. a megjelenés előtt még 25 milliós eladást jósoltak neki az élettartalma alatt (kvázi amíg nem jön egy folyatás hozzá). Ezt 19 millióval szárnyalták eddig túl.
-
Plata
félisten
-
negyven2
veterán
Részemről elkövettem azt a hibát, hogy a "beleszólás" szót használtam, ami így eléggé félreérhető volt. Játékfejlesztésben nem mindig jó dolog, ha egy fejlesztő azt csinál és addig ameddig csak akar. Egy egészséges kontrol azért kell, mind maguknak a vezető fejlesztőknek (khmmm... Kojima), mind mind fejlesztő cégnek (khmmm... Rockstar).
Pl. a Sony esetében van meg az az urbanlegend, hogy ott minden csapat azt csinál amit akar és a Sony-nak 0 beleszólása van. Ez így ebben a formában nem igaz, mert ott megvan az normális egyensúly mint ami a Nintendo esetén is (mármint, hogy ott is a legtöbb játékukba elég erősen beleszól azért Miyamoto, hogy milyen legyen).
Sajnos az MS esetén most látjuk azt, hogy mi van akkor ha azt mondjuk a stúdióknak, hogy: "Itt a világ összes pénze, csináljátok azt amit akartok, nincs határidő se). Nagyon látszik, hogy olyan gyorsan növekedett a Microsoft Game divízió, hogy nem a különböző stúdióikhoz nem találtak megfelelő kreatív kontrollal rendelkező vezetőket, menedzsmentet.
Mert ahogy írtam kell. Anno a Halo-ból se lett volna semmi, ha nem lépnek a t*kükre anno. De Rockstar példát is felhozva, valószínűleg a Red Dead Redemption-ből se lett volna semmi ha a fejlesztés utolsó évében nem ültetik a Rockstar San Diego nyakába Leslie Benzies-t.
Vagyis itt simán megtehetné a Take-Two, hogy "rászól" a Rockstar-ra, hogy de igen, csináljatok rendszeresen tartalmat az RDO-hoz!
Amúgy frissült, a tegnap linkelt IGN-es interjú, ahol Take-Two konkretizálta, hogy ők az Online támogatást folyatása alatt azt értették, hogy a kiszolgáló részt (szervereket) továbbra is üzemeltetni fogják (ahogy eddig is, hiszen ők az RDO/GTAO támogatásban ezt a részt vállalták). A tartalomgyártás támogatása az továbbra is Rockstar-on múlik! Tehát ha soha többé nem jön tartalmi frissítés, akkor a Take-Two nem igazán tehet semmit.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
Take-Two CEO Has 'Heard the Frustration' from #SaveRedDeadOnline Community
"We definitely intend to support Red Dead Online long term."
"Rockstar Games talks about the updates that are coming, and we're working on an awful lot at Rockstar Games," he said. "I've heard the frustration, it's flattering that they want more content, and more will be said by Rockstar in due time."
Illetve az elmúlt 3 hónapban ismét eladtak újabb 1 millió darabot, és így 44 milliónál tart az összeadás. Amivel minden idők 9. legjobban fogyó játékává vált (megosztva ezt a helyet a Terraria-val).
-
negyven2
veterán
"We're bad men, but we ain't them"
Ez az idézet ugye Arthur-tól származik, még a játék legelejéről (
)! És nagyon leegyszerűsítve ezt az elvet vallotta a Van der Linde gang, és ezen elv szerint gondolkodik Arthur is. Vagyis alapvetően bűnözök szinte egytől-egyig. A legtöbben olyan dolgokat tettek még a játék elött is, amiért akkoriban simán fellógattak volna őket. Az állam, és az átlag polgárok szemében, alapvetően nem különböznek az O'Driscoll-ok, vagy bármely más körözött személyek között.ezt Sadie-nek mondja ezt, amikor felülteti a lovára annak lángoló háza elött... Viszont maga a banda morálisan azért magasabban áll a többi, hasonló törvényen kívülállóktól.
Ugye a legtöbb ilyen tásaság alapvetően elutasította azt a fajta központosított államstrukturált ami az akkori USA képviselt. Ők még abban a világban azon kevesek egyike volt akik az USA alapelveiben hittek (gyakorlatban nagyon leegyszerűsítve, a szabadság, egyenlőség, függetlenségben). Persze mivel ez az eszme ütközött egy rohamosan fejlődő és iparosodó Amerikával (vagyis nem hagyták őket csak úgy élni a maguk kis életüket), így a legegyszerűbb úthoz, a bűnözéshez fordultak.Nem nevezhetjük őket Robin Hood-nak mert igazából bárkitől elvehettek bármit bármikor, de nem is volt olyanok mint az O'Driscoll-ok, akiknek konkrétan nem volt morális elveik. Ők megöltek, megkínoztak, megerőszakoltak bárkit ha olyan kedvük volt (lényegében ők voltak az 1899-es évek átlag 11 éves vérpisti játékosok ).
A Van der Linde gang azért próbál segíteni az eleseteken is. Akkor is ha kérik, vagy akkor is ha úgy látják, hogy kell nekik a segítség. Természetesen a banda és a banda érdekei az első minden esetben. Vagyis ha alapvetően egy eleset ember tartozik pénzel a bandának, akkor igen, azt a pénzt a banda szájából vette el az illető.
Vagyis Arthur azon tettei, amikor a szegény lengyelt, vagy a beteg embert elveri, akkor azt bár valószínűleg nem szívesen teszi meg, de az illető tisztában volt a következményekkel amikor elfogadta a pénzt. Mi, itt a XXI. században ezt a fajta viselkedést elítéljük, mert ilyet nem tennénk. És ezért is tűnik furcsának az, hogy csak ez az opció van.
De hogy fogalmazzak máshogy, mekkora a morális különbség aközött, hogy péppé verünk egy, a légynek se ártó "ártatlant", vagy egy bankrablás során lelövünk olyanokat akik igazából a munkájukat végzik (pl. a törvény embereit, vagy az ott dolgozó őröket). Nos részben ott van az, hogy egyik egy névvel, szöveggel, történettel ellátott NPC akinek az esetében látjuk, hogy alig van semmilye és még azt is elvesszük tőle, míg a másik egy átlag Lawmen. Pedig belegondolva annak is van élete, családja. Ez egy nagyon egyszerű emocionális manipuláció alapvetően. Azért érzed rosszul magad meg egy olyan virtuális személyt kell bántani akinek adtak egy "személyiséget" az írók, míg a másik 10 000 estében nem érzel semmit mert azok csak vannak.
A Mary Linton-os dolog meg nem ilyen egyszerű. Bár Arthur szerette őt, és a nő is szerette őt, de Arthur nem tudott szabadulni a régi életétől, és ezért nem működött, működhet a kapcsolatuk. Ugye a tudsz neki segíteni ha akarsz (és majd még tudsz megint). Ez a játékos döntése. De ott van az is, hogy Arthur ezt az életet választotta és ebbe egy normális kapcsolat nem fér bele. Másfajtát meg nem fog elfogadni, mert az meg ellentétes a morális iránytűjével. Ugye a Chapter 2-ben eléggé szépen megmutatják, hogy megveti azokat a nőket akik a testükből élnek (ahogyan pl. a rabszolgaságot, a szegregációt, a rasszizmust is). A táborban lévők közül meg nincs igazán választása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest