- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
Askformore #480 üzenetére
bocs ne ide
-
Balu46
csendes tag
Ennyi idő után is jó hogy kint van ez a fórum téma, 2.81el vissza jöt nekem is a control panel.
-
Raidon
őstag
válasz
atipoker123 #491 üzenetére
Ez a része fizetős.
Nekem Asus Crosshair VIII Hero- van.
Csak ha fizetek x-összeget akkor lehet használni a DTS részét.
Most néztem rá a DTS sound unbound progira. Most vagy ingyenes lett vagy valami 30 napos trialt aktivált, de megy. -
atipoker123
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus TUF B650M-Plus alaplapom, legújabb bios van rajta.
Vettem hozzá egy Logitech Z906-ot,de a DTS a lenti üzenetet dobja, sehogy se tudom működésre bírni.
Találkozott már valaki ezzel , mi lehet a megoldás?Legfrissebb driver van fent.
Köszönöm előre is!
-
adio
tag
-
Visormail
addikt
Tuning nincs beállítva? Alaphelyzetbe állítanám a bios-t, ill. frissíteném is. Driverből az alaplap honlapján lévő 2021-est használod? Ha igen, akkor próbálj újabbat pl innen [station-drivers] Ezt is meg lehet nézni [update catalog 9618]
"Mivel a monitor HDMI-n van dugva a VGA-ba, így gondolom a vga "keveri a hangot", ekkor nem használná a dedikált hangkártyát. Illetve a vezeték nélküli füles sem, max akkor, ha jack-en dugnám bele?"
Ezeket jól írod, a vga-nak saját hangchipje van, ez az eszközkezelőben az AMD High definition audio device, ennek driverét a vga driver tartalmazza. Vezeték nélküli fülesnél pedig a fülesben van a hangfeldolgozás, kivéve ha jacken csatlakoztatod. -
adio
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mint full amatőr az audio témában. Pár hónapja kezdődött a probléma, random időközönként a hang nekiáll "pattogni, recsegni". Teljesen mindegy, hogy zenét hallgatok, videót nézek, játszok. Először eszköz gebaszra gondoltam, de kipróbáltam több kimenetet is. Pattog a monitor hangszóróján, a fülesen vezetékes és vezeték mentes módban is, akkor is, ha a mikrofonba dugom be a fülest. Újra szoktam ilyenkor telepíteni a hangkártya drivert, és újraindítani, ami ideig-óráig megoldja a gondot, de sajnos egyre gyakrabban tapasztalom.
Nem tudom mennyire releváns, de az eszközök:
alaplap: Asrock X570 Phantom Gaming 4 (7.1 CH HD Audio with Content Protection támogatás (Realtek ALC1200 Audio Codec)
vga: XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310
cpu: AMD Ryzen 7 5700X
füles: SteelSeries Arctis 7P+
mikrofon: HyperX QuadcastFogalmam nincs, hogy mi okozhatja a gondot, lenne valamilyen ötletetek? Illetve gondolkoztam, hogy ha vennék egy dedikált hangkártyát, az hozhatna megoldást? Mivel a monitor HDMI-n van dugva a VGA-ba, így gondolom a vga "keveri a hangot", ekkor nem használná a dedikált hangkártyát. Illetve a vezeték nélküli füles sem, max akkor, ha jack-en dugnám bele? Bocsi a buta kérdésekért, nagyon zöldfülű vagyok a témában, de hálás lennék kis segítségért, illetve iránymutatásért.
Köszönöm!
-
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
Nem találok megoldást. Egy B450 Tomahawk Max alaplapról van szó. Szeretnék rádugni egy Technics fülest,de se az előlapi panelen se a hátsón nem jön ki hang. Érzékeli, hogy be dugom,de hangot nem ad...
Ötlet? -
rantotthusi
tag
Elnézést kérek! A jatekoknál már müködik! A youtubenál nem szól a mély! ennyi már csak a problémám!
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Most vettem egy Asus tuf b450 plus 2-es lapot fent a cd driver hang driver a lényeg hogy nem szol 5.1-be! a winbe is beallitottam meg a realtek controlba is hogy 5.1 legyen de semmi! Tudna valaki segiteni? korábban másik lapon egy masik kis progival szolt a youtube is 5.1 be azt hittem itt ezen a lapon már nem lesz köszküdés de ezek szerint mégis! Megköszönném ha segitene valaki mit tegyek!
-
-
savior
őstag
Sziasztok.
Nem tudom jó topikba írom-e, de a problémám a következő:
Van egy 2.1-es Labtec hangfalam. Állandóan serceg, csipog a wifi meg a mobiltelefon közelsége miatt. Gondolom valahogy összegerjednek. Ha a hangfalakat nem az erősítőbe dugom, hanem a monitorba, akkor nincs ilyen sercegés. Viszont így meg nem elég hangos, pedig 100%-ra veszem a hangerőt a Windowsban. Mit tudnék tenni ezügyben? Nincs valami program, amivel 100% felé lehet venni a Winben a hangerőt? -
Attila0
őstag
A hangszórók tulajdonságainál ti beszoktátok pipálni a SoundAlive funkciót?
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #479 üzenetére
****AKINEK NEM TELEPÜL A REALTEK CONTROL PANEL****:
- töltsd le innen az új drivert: [link]
- húzd ki a netet
- töröld le a régi drivert, indítsd újra a gépet
- telepítsd fel az új drivert, indítsd újra a gépetHa minden oké, az alábbi fogad:
- dugd vissza a netet
Szerintem úgy 3 hete szórakozok vele, de innen a fórumból sikerült összeollózni a megoldást!
-
Askformore
senior tag
Megprobalom a 433-as kommentben levo linkrol letolteni a legujabbat. A manager hianyzik, hatha a legujabb verzio felteszi..a kollega is irta a kommentjeben, hogy neha felmegy, neha nem valamiert..
A Realtek Audio Console-t pedig nem tudtam win10en letolteni a storebol, mert hibat irt ki mindig.. ha meg mashonnan szedtem le, akkor meg valami olyat, hogy nem lehet kapcsolodni az RPC (vagy ilyesmi) kiszolgalohoz.. de ma ujra megnezem win11-gyel.
-
Raidon
őstag
válasz
Askformore #475 üzenetére
Start menü többek közt. Realtek Audio Console illetve a Sonic Studio-s cuccokat is leszedte nekem automatikusan. De elvileg a Microsoft Store-nál is látszódik az alkalmazásoknál.
-
Attila0
őstag
válasz
Askformore #475 üzenetére
A tálcán nincs valahol egy narancssárga hangszóróikon?
-
Raidon
őstag
válasz
Askformore #473 üzenetére
Windows 11? Nálam ha bejelentkezem a Microsoft fiókba utána az áruházból kis idő múlva leszedi az Utility drivert. Ahol mindent is lehet állítani.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok,
új gépet raktam össze, ASUS B550M-e lenne az alaplap, aminek feltelepítettem a Realtek Audio Driverét, de a szoftver részét, ahol állítgatom a hangszórót, hangszínt, stb, nem találom sehol. [link] ezt kellene letölteni? Sajnos innen nem lehet, viszont máshonnan leszedtem, de valami RPC hibát ír..
Van valakinek valami ötlete? -
Shaza
senior tag
Hello!
Valakinek van ötlete mitől szól halkabban a fejhallgatóm ,mint pár napja?Maxon van a fülesen a szabályozó és olyan hangos ,mint előtte félállásban.
Gép a leírásban,füles Sennheiser GSP 350.Köszi!
-
Kékes525
félisten
Melyik ad jobb zenei hangminőséget, az Realtek ALC4080 codec vagy az Realtek S1220A 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC?
-
Visormail
addikt
válasz
eddienhl999 #466 üzenetére
Na, akkor úgy tűnik nem ment tönkre, a windowsnak van valami baja. Azt hiszem a driverrel már mindent megpróbáltál.
Ha van rendszervisszaállítási pont a hiba előttre, akkor azt kellene még.
Ha nincs, akkor esetleg parancssorba:
sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Ha semmi nem segít, akkor windows újratelepítés. -
Visormail
addikt
válasz
eddienhl999 #463 üzenetére
Esetleg egy linuxot elindítani pendriveról és ha ott sem működik, akkor valószínűleg tönkrement. Ha ott működik, akkor a windowsban ment szét valami.
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Adott egy alaplapi Realtek hangkártya. Az alaplap Gigabyte GA-970A-UD3P. Két nappal ezelőtt kikapcsoltam a számítógépet akkor még minden rendben volt a hanggal, majd mikor pár óra múlva visszakapcsoltam nincs hang. Azóta sem. Már elég sok mindent megpróbáltam, de semmi. Cseréltem drivert többször is, töröltem az eszközkezelőből illesztőprogrammal együtt, letiltottam majd újra indítottam az audiószolgáltatást. A hibaelhárító azt írja: "a hangszolgáltatások nem válaszolnak. Mind a Windows audió, mind a windows - hangvégpontépítő szolgáltatásnak működnie kell. Legalább az egyik nem válaszol" Ezeket is újraindítottam, majd kikapcsoltam és visszakapcsoltam. Valaki tud segíteni? Mi Lehet a gond?
-
Visormail
addikt
válasz
BorsóKorsodi #461 üzenetére
Az tényleg idegesítő, hogy nem írják oda a pontos típust mostanában. Úgy látszik a mai facebooksapiensek agyát nem akarják ilyenekkel túlterhelni. Ennek az ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4-nek is még a pdf manualjában sincs benne.
Nekem a Superlux HD 681 EVO füleshez jól jött a plusz hangerő, amit alapban produkál az ALC1200, mert az is magasabb mint az előzőnek (amivel volt olyan youtube videó ami halk volt, ilyen probléma már nincs). Az erősítést viszont én nem kapcsolom be, mert ahogy a hangzás is megváltozik (feljavul) játék alatt szerintem elviselhetetlen, úgy dübörög ha mellém dobnak egy gránátot meg hasonlók, hogy megfájdul tőle a fejem. Zenénél lehet jó, de azt nem fülesen hallgatok.
Úgy érted, hogy külön vennél hangkártyát? Realtek kártyákat külön nem lehet kapni, csak integráltat gyártanak, úgyhogy ALC1200-at sem tudsz venni. Egyéb hangkártyák minden létező ársávban kaphatóak. Belső kártyát nem minden lapban lehet úgy elhelyezni, hogy ne akadályozza a vga hűtés légáramlását (már ha van külön dvga), de usb-sek is vannak szép számmal.
-
BorsóKorsodi
tag
válasz
Visormail #460 üzenetére
Egyenlőre valami Razer Kraken van a fülemen és van valami microlab sztereó hangfalam. Ezeknek bőven elég 892, de alaplap 6-7 évig is velem marad, ezért foglalkoztat a kérdés.
Bár kezdem elengedni mert egyik lapnál se találok audio codec infotPlusz hangkártyával mibe kerül alc 1200 ha később nagyon hiányozna ?
-
Visormail
addikt
válasz
BorsóKorsodi #459 üzenetére
Fejhallgatót használsz? Az 1200-ban van egy kisebb erősítő, így hangosabb, ill. nagyobb ellenállású fülest is meg tud hajtani, mint a 892. Valamivel jobban is szól.
Viszont ahogy írtam itt korábban az ALC1200 meg nem engedi a csatlakozók átprogramozását, szóval nem lehet két különböző hangszórót/fülest kötni rá a hátsó csatlakozókra. Úgyhogy ha van egy 2.0/2.1 hangfal a hátsó zöldbe kötve, akkor egy fülest már csak a ház előlapijába lehet dugni, a többi hátsó csak dísz lesz, ha nincs analóg 5.1 hangfalad.
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4 lapot tervezek venni.
Egy videóban azt mondták AlC 892 codec-el van szerelve, de én erről sehol nem találok infót.
Redditen az olvastam ALC 1200 nagy előre lépés, hallható a különbség. Tényleg érdemes emiatt drágább lapot venni ? -
gyimger
őstag
Sziasztok, szeretném ide is bemásolni a problémámat, hátha tudtok segíteni.
Vettem egy ASUS TUF Gaming B560M-Plus alaplapot és az előlapi audio bemenet/kimenet nem működik. Gondoltam, nyilván a Win10 driverek lesznek kevesek hozzá, megpróbáltam feltenni a Realtek honlapjáról letöltött legújabb drivert, de nem engedte telepíteni egy hiba miatt (-0001 hibakód).
Megpróbáltam az alaplapi lemezen lévőt, ami fel is települt, de ez nem a szokásos "Realtek HD Audio Manager"-t telepítette fel, hanem egy "Realtek Control Panel"-t, és semmit nem reagál az előlapba bedugott eszközökre. Azt is hinném, hogy rosszul lett bekötve az alaplapba, de a Windows most lát lejátszóeszközt, de úgy jeleníti meg, hogy "Leválasztva".
Tudtok erre javasolni valami megoldást? Most egy bluetoothos fülest használok, de feleslegesnek tartom, amikor itt van a gépház mellettem.Olvasgatok külföldi oldalakat, és más is küzd hasonlóval, de azt képtelen vagyok elhinni, hogy ne lenne erre egy nyilvánvaló megoldás.
-
kirusz1
őstag
Sziasztok olyan gondom lenne van egy asrock mini 110 mini pc m egyik napról a másikra elment a hang.piros x van a hangszóró mellet azt irja nincs hangkimeneti eszköz .eszközkezelőben is felkiáltójeles a hangdriver.telepitettem több hangdrivert.ujraraktam a win de nem lett jó.hangfalat is cseréltem .valakinek lenne ötlete ?
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Win 10 Pro x64-en, 21H2 19044.2006-on, teljesen up to date rendszerfrissítésekkel... olyan problémám van, hogy az AsRock B450Pro4 lapon található Realtek HD Audio ALC892 driverét, ami jelenleg a 6.0.9239.1,
nem tudom lefrissíteni, mert mindegyik ez után következő driver, nem a Realtek HDA drivere lenne, hanem mindegyik már UAD. És ha ezeket teszem fel, telepítés után eltűnt, nincs meg a Realtek HD Audio control panel, ahol hangképet, és minden mást konfigurálni tudnék...Hogyan lehetne ezt orvosolni? A 6.0.9239.1 nem az igazi, a többszöri win update-ek miatt nem szól jól, egy analóg Genius 5.1 van rákötve (SW-HF 6000)
-
Dency01
aktív tag
-
Eniral
tag
Üdv !
Egy napja szenvedek a realtek managerel. Először ugyebár az általános problémám volt vele ,hogy nem jelenik meg. Most ,hogy ezt sikerült megoldani, a manegerben hiába állítom át 5.1-re a hangzást.. nem szólalnak meg a hangfalak. Csak a két elülső hangfalak szólnak. Ötlete valakinek ?
-
n3m3r3
tag
Sziasztok !
Adott egy MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 alaplap amin egy ALC
4080 codec található. Felraktam a Realtek HD Universal Driver 6.3.9600.2311-et , de ehhez kellene Realtek Audio Control is, amit MS Storból nem tudok letölteni, és a külső oldalak is ide linkelnek. Tudtok valami megoldást hogy működjön a hang? Win11, és a rendszer Realtek USB 2.0 Audio-nak látja. -
Visormail
addikt
válasz
dragonfire44 #445 üzenetére
Abba sima Realtek ALC897 van. Mit értesz az alatt, hogy nem tudod feltelepíteni? Az alaplap oldalán is van driver.
-
dragonfire44
tag
Sziasztok
Vettem 1 új alaplapot :Asus B560M-Plus. Na most itt is realtek hangkártya van. 5.1-et rákötöm a mély sehol, se youtube se mp3 zenénél. Régihez volt normális szoftver, ott lehetett állítani. (Realtek audio console) semmi normális beállítás nincs. Van erre megoldás?
Fenti linkeket kipróbáltam, fel se tudom telepíteni azokat. -
Visormail
addikt
Na ez az ALC1200 nem tudja a csatlakozók átprogramozását? Frankó, eddig mindegyik tudta. Így nem köthetek hátra egyszerre egy hangfalat meg egy fülest, csak előre amit nem akarok.
-
VGYke
addikt
válasz
lanszelot #441 üzenetére
Eszközkezelőn keresztül nem próbáltad a telepítést?
Kicsomagolod a drivert egy mappába.
Rendszergazdaként indítva az eszközkezelőt, a piros elemeknél (remélem nincs több, de nézz szét):
Jobb klikk, Tulajdonságok/ Illesztőprogramok/ Illesztőprogramok frissítése:
Illesztőprogram keresése a számítógépen:
És megadod azt a mappát, ahová kicsomagoltad az illesztőprogramot.
Ezt eljátszod annyiszor, amennyi Realtek eszközt találsz az eszközkezelőben.
Nem nagyon kell félni tőle, ha nem jó illesztőprogramot tallózol be, legfeljebb nem telepíti. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
lanszelot #439 üzenetére
Én megértelek. Ezt a hibát láttam is élőben tesómnál, GIGABYTE B550 Aorus Master alaplapja van. A fent leírt módszerrel oldottam meg neki. Csak annyi, hogy mikor ő kezdte akkor még korai bios volt neki, amikor én megcsináltam, akkor már újabb bios került rá (Agesa 1.2.0.3 B), lehetséges hogy bios probléma is lehetett, nem tudom. Nálad hányas verziójú bios van? (agesa verzió is kellene - cpu-z-vel könnyen kinézhető a "mainboard" fülön).
(magam részéről nem tudok nyilatkozni, igaz am4 konfigom van, de én dac-ot használok alaplapi hangkártya helyett.)
-
lanszelot
addikt
De a telepítő egy loop -ba megy. Folyamatosan kicsomagolja magát, és újra indítja a rendszert, kicsomagol, újra indít...stb
Ennyi. Nem telepít semmit.
Mindegy melyiket töltöm le.
Annyi, hogy onnan el tudom érni a drivert, de az Audio Manager viszont sehol sincs, és anélkül rosszul működik. ha rá dugok valamit nem áll rá automatikusan, mindig manuálisan át kell állítani.
Pl fülest dugok és nem a füles szól, míg manuálisan nem állítom át...stb -
Sz_Imre
senior tag
válasz
lanszelot #437 üzenetére
Szia!
Először letöltöd innét a telepítőt (Realtek HD Audio Driver 6.0.9239.1 WHQL Win 10/11 - 32/64bit) vagy az alatta levőt, (itt a mediafire letöltő oldalra vezet, 185.67MB a mérete.
Na akkor próbáld meg minden realtek hangkártya szoftverét eltávolítani, de mielőtt újraindítod a géped, a net elérést szüntesd meg a gépnek - ezt rád bízom hogy hogyan.
Utána amikor újraindult, a letöltött fájlt kicsomagolod és a setup.exe-vel telepítesz ahogyan kell. Azután újraindítás, de a neted még most sem adsz neki, hanem majd ha újraindult, akkor minden rendben találsz, akkor netet is adhatsz. Ha minden jól megy, akkor nem fog loopolni a telepítő és lesz normális drivered, bár nem tudom megígérni, hogy lesz-e grafikus felülete. -
ProEvoFan
nagyúr
Ilyen [link] alaplapom van., Windows 10. Az alaplapon hátul nem működik a mikrofon/fejhallgató portja, viszont a ház elején meg igen. Nem tudom működésre bírni, segítséget kérnék szépen.
Biosban kell valamit állítani?
Letöltöttem egy realtek drivert amivel a régi alaplapon lehetett állítani hogy melyik kimenetből mi szóljon, de azt nem engedi telepíteni. -
lanszelot
addikt
válasz
Visormail #431 üzenetére
Hello,
- Nekem az exe egy 60Mb -t csomagolt ki, ami 2 könyvtár volt, mind a 2-ben updater exe volt.
Le fogok szedni egy másikat, hátha amit szedtem nem jó volt, de a verzió nem fontos, inkabb az hogy működne.
- Ezt írtam, nekem nincs ProgramFiles-ban Realtek könyvtár, se a Program Files x86-ban.
Se az alkalmazások között nincs semmi.
Nem települ fel semmi, csak a drivert rakja fel az eszközkezelőben, és nincs tovább. Így viszont rosszul működik. Ha bedugok valamit, akkor kézzel be kell állítani, hogy bedugtam. a pl kontrollert dugok, akkor arra át áll, és ha lehúzom ismét be kell állítani, hogy a realtek-ről szóljon.... Ha lenne manager, akkor az automatikusan vissza állna.- ha rá keresel Realtek Loop, akkor rengeteg talalat jön ki, de az ott leírtak egyike se segít nekem. De ugyanolyan loop-ba megy az enyém is. Az Audio Manager viszont sehogy se megy fel nekem.
-
Visormail
addikt
válasz
lanszelot #430 üzenetére
Ne viccelj, majdnem 500MB, teljes telepítő. Sokan használjuk ezeket a frisseket.
Nem teszi fel, vagy csak nem indul? Nem került be a vezérlőpultba sem (kis ikonokra állítva)?
Kézzel indítva?
C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe
vagy
C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exeHa új típusú UAD drivert tettél fel, akkor ahhoz meg már a windows áruházból kell telepíteni a managert [link]
-
lanszelot
addikt
válasz
Visormail #429 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm a választ.
Sajnos nem működik.
Leszedtem, de azok csak frissítések, nem teljes telepítők.
Alaplap oldalról leszedtem, eszközkezelőben töröltem, pipálva, majd onnan felraktam, de a managert nem rakta most se fel, és nem is működik megfelelően, viszont most nem volt loop. -
Visormail
addikt
válasz
lanszelot #428 üzenetére
Nem tudom mitől van a loop, nálam ezt soha nem csinálta. Akkor az eszközkezelőből eltávolítanám a drivert (törlés is legyen bepipálva), majd feltenném újra szintén az eszközkezelőből, olyankor is fel szokta rakni a managert.
A realtek oldalán nagyon régi van, innen próbáld [link]
-
lanszelot
addikt
Hello,
A gondom az volna, hogy nem települ rendesen fel.
Elindítom a telepítést, még az elején újra indítja magát, és ekkor kreál egy loop-ot amiből nem lehet kilépni.
Minden indításnál elkezdi előről a telepítést.
Ha azt mondom, hogy mégse, amikor újra indul, akkor pedig nem rakja fel a Realtek Audio Manager-t. /azaz sohase rakja fel, mert a loop mindig újra indítja a gépet és kezdi előlről/
Szedtem le gyártói oldalról /asrock/ , szedtem le realtek oldalról, mindegy melyiket rakom fel, mind ugyanezt a loop-ot generálja.
A loop-ot megszüntetni úgy lehet, hogy Program Files x86 -ból ki kell törölni a telepítőt amit oda bemásolt, és a loop parancsot amit generalt hozzá.
Bár a driver fent van, de a Realtek Audio Manager-t sehogy se tudom rá varázslolni, és anélkül rosszul működik. /ha bedugok valamit nem ismeri fel, pl fejhallgató/ eszközkezelőben minden ok, és ha frissítést nyomok ott rá akkor kiírja, hogy a legfrissebb...stb, de mégse jó/
Hogy lehet felinstallálni rendesen?
/asrock x570 phantom gaming 4/ -
Visormail
addikt
válasz
ScomComputer #425 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
Visormail #424 üzenetére
Ok,de az új driverekben már nincs benne,mint anno....sőt a ROG féle RAC-ban semmi nincs...
Az MSI-ben meg igen...
Kell hozzá Sonic,megy egyén sz@r de nem szól jól.. -
Visormail
addikt
válasz
ScomComputer #423 üzenetére
? Ezek alapfunkciók.
-
ScomComputer
veterán
Hali..ezekhez az új usb alc 4080-s kodekekhez van "hekkelt" driver,amiben engedélyezték az eq-t meg a loudness-t...??
-
Visormail
addikt
Én nem tudom, hogy a te kártyád alapból támogatja e vagy nem. Én a hekkeltet egyszer kipróbáltam, a Battlefield Bad Company 2 szépen kiadta a dolby 5.1-et spdifen keresztül az erősítőnek. Ennyi tapasztalatom van csak vele, nem foglalkoztam ezzel többet. Bajt nem tudsz csinálni, simán lecseréled a másik driverre.
-
Visormail
addikt
Itt azt írják [link] , hogy ezzel tudja a következőket:
Features: DTS:X Ultra, DTS Headphones:X v2, DTS Interactive:X (SPDIF).A DTS Interactive az amivel a játékok hangját lehet kiküldeni DTS-ként az erősítőre, mint ahogy a Dolby Live is ugyanez (ezt a játéknak is támogatnia kell).
Úgy látom ez az Ultra is játékokhoz kapcsolódik [link]
-
VGYke
addikt
válasz
Visormail #418 üzenetére
Köszönöm! Először az Eszközkezelő- Illesztőprogram frissítése- keresése számítógépen módszerrel frissítettem, talált a "6.0.9235.1." mappában frissíteni valót. (Aki így csinálja, figyeljen arra, hogy "Hang-, ..." + a "Szoftverösszetevők" alatt is van frissíteni való). Ezután, már megnyugodva hogy nem lesz baj, meg hogy helyre tegyem a "Programok és szolgáltatások" (telepített programok) alatt látható Realtek verziószámot (mert az még a régi driver számot mutatta), a setup.exe-vel ismét telepítettem.
Szóval tényleg érdemes körülnézni gyártón belül, frissebb lapok driverei között és nem csak hang driver ügyben.
Nekem ugye Gigabyte Z390 AORUS MASTER lap van. Z490 (590,690) lapoknál már az Audio meghajtók között, a Realtek mellett van olyan driver (vagy mi) hogy DTS, tisztességes 473.49 MB mérettel. Ez vajon mi lehet, digitális bemeneten fogadja a DTS jeleket és 5.1-ben szól a forrás, enélkül meg nem? Ja és rápasszírozhatom e a saját lapmra?
Elnézést ha olyat kérdezek amit mindenki tud, de úgy tanul a gyerek, ha kérdez.
-
Visormail
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A Gigabyte Z390 alaplapom ábrája szerint, a hangkártya (Realtek):
*ALC1220-VB Audio,
*ESS 9118 SABRE DAC, stb.
A legfrisebb driver hozzá 2020.12.23 dátumú, 6.0.9075.1, a "támogatás" szerint.
De ha nézek egy szintén Gigabyte Z690 lapot amin a hangkártya:
*ALC1220-VB Audio,
*ESS SABRE Hi-Fi 9118 DAC
Ennel legfrisebb drivere 2021.11.02 dátumú, 6.0.9235.1.Kérdésem az lenne, feltehetem a Z390 lapra a Z690 helyéről letöltött drivert?
Mindez azért érdekes, mert számtalan helyen olvastam arról, hogy a Win11 problémázik a régebbi Realtek driverekkel, ezt akarnám elkerülni. -
Visormail
addikt
A 7.1-et többféleképp lehet kivezetni, persze azt sem ártana tudni, hogy az erősítőn milyen bemenetek vannak. A lapod adatlapja [link]
1) analóg összekötés (csak végszükség esetére, ha az erősítőn nincs más)
"Megjegyzés: *2 A nyolccsatornás audiokimenet kihasználásához válasszon olyan házat, amelynek az előlapjában HD audiomodul található."
Tehát sem a hátlapra nem tettek elég jack csatlakozót, sem az alaplapon nincs meg a kiegészítő hátlapi panel bekötéséhez szükséges tüskecsatlakozó. Hanem csak a ház előlapijait lehet átalakítani a maradék csatornákká, ultragagyi megoldás és az még mindig csak 5.1. Elvileg az előlapi kivezetés csatlakozójára is rá lehet kötni egy hátlapi kivezetést, de 7.1 szerintem ezzel az alaplappal analógon nem lehetséges.2) digitális optikai vagy koaxiális rca
"Belső I/O csatlakozók: 1 db S/PDIF ki tüskés csatlakozó"
Tehát ezt sem vezették ki, a legtöbbnél nem szokták, mert már elavultnak számít, de ha veszel külön hátlapi kivezetést, rá tudod kötni az alaplapra. Egyre nehezebb beszerezni [link] a bekötéssel is lehet probléma, mert a különböző gyártók nem ugyanabba a sorrendbe teszik a tüskéket, akkor neked kell átrendezni a kábel végén lévő sorrendet. A támogatás fülön lévő E11133_MB_Pin_Definition (English) dokumentumban találod a 9. pontnál a rajzot Digital audio connector (4-1 pin SPDIF_OUT)3) digitális HDMI
Ennek semmi köze az alaplapi realtek hangkártyához, annak a hangja nem megy ki HDMI-n.
a) Ha olyan processzorod van, amiben van integrált videó chip (mivel ez amd lap a G vagy GE végűekről van szó), akkor abban van audio chip is, annak a képe és hangja megy ki az alaplapi HDMI-n, nem integrált proci esetén ott semmi nem megy ki.
b) Ha külön videókártyád van, abban is van audio chip, akkor annak a HDMI csatlakozójára kell kötni az erősítőt. -
SSanya
csendes tag
Sziasztok, van egy Asus B450 TUF gaming alaplapom, amin elvileg Realtek ALC887-VD2 codec van. Ez elvileg 7.1-et tudna, viszont az alaplapból 3 db jack csatlakozó jön ki, amire Front/Rear/Center-sub állítható. Hogyan lehetséges a 7.1-et kivezetni belőle? Optikán kell csatlakoztatni? Vagy HDMI-n? Egy házimozi erősítőt szeretnék berakni a gép mögé, de nem igazán sikerült még rájönnöm, milyen bemenetekkel kell rendelkezzen az erősítő, hogy utána akár a 7.1-et is ki tudjam használni. Előre is kösz, ha valaki tud segíteni.
-
Visormail
addikt
válasz
jaeger99 #413 üzenetére
Ez volt a célod, hogy megszerezd a világ legrosszabb márkáját? Na mindegy, a te dolgod, lapozzunk.
Ez a realtek szoftver alapértelmezett beállítása, úgy gondolják, hogy mindig ki-be dugod a fülest. Ha ezt nem akarod, akkor a realtek managerben alaplaptól/verziótól függően a villáskulcs, vagy a fogaskerék ikonban ki kell kapcsolni az előlapi csatlakozó érzékelést. Akkor mindig szólni fog az első és hátsó kimenet egyidejűleg.
Ha nincs realtek hd audio managered, akkor nézz másik drivert.
-
jaeger99
csendes újonc
Sziasztok!
Eljutottam arra a pontra, hogy végre a setupom része legyen egy Trust hangszóró is. VIszont a fülhallgató és a hangszóró együtt nem képes működni, de külön-külön a gép fel sem ismeri őket. Amit tudni kell, a monitoromon van hangszóró, maga a jack csatlakozója nélkül is működik, így azt le kellett tiltani, hisz alapártelemzett volt. A hangszóró zöld hátsó jackben van, a füles ugye a mikrofonnal együtt elöl. ASUS alaplap van a gépemben, aminek van hangkeverője, műküdik is, jelez ha jacket dugok be, de a kettőt egyszerre kezelni nem képes. Amint kihúzom elól a fejhallgatót, máris érzékeli a hangszórókat. Drivert szedtem le, nem segített a problémán.
-
Visormail
addikt
Szinte mindegy, nem valószínű, hogy hallani fogsz bármi különbséget ha próbálgatod. Szerintem hagyd 16bit/48Hz-en.
Függni attól függhet, hogy az adott kártya és az erősítő mit támogat. Ill. ha nem a konkrét játék esetről van szó, akkor a lejátszott tartalomhoz ami legközelebb áll.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Hogyan lehet működésre bírni a dolby digital live-t. Optikai kábel-5.1 hangrendszer összekötéshez kellene, hogy minden, pl. játék is 5.1 legyen. A google nem segített.
-
Neleta
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert picit elakadtam...Újratelepítettem a laptopom (Alaplap drivere-ek és minden más elméletileg felrakva), de halkabb lett a hangszóró, illetve eltűnt a Realtek HD Audio szoftver is.
Ezért feltettem rá egy szoftvert drive-rel (google-ön találtam(, normál hang lett, viszont meghülyült a némító gomb: folyamatosan világított és azt át volt húzva a hang ikonja függetlenül attól, hogy épp valóban hangosan szól-e vagy sem.
így hát uninstalláltam a progit, és feltettem driver-t, amit találtam, a HP Convertible x360 11-ab0xx-hoz tartozó drivert: https://support.hp.com/hk-en/document/c06622884Most úgy néz ki, hogy jó a hang, viszont 2 dolog nem ok:
1. nem világít a halkító gombom a billentyűzeten,
2. nincs meg maga a szoftver.Laptop adatai: Hp envy m6-w103dx x 360 M1V66UA (Bang & Olufsen)
Audio adatok:
Kérdésem/kérésem az, vajon jó driver-t találtam? Mivel a gomb nem világít, de ez szoftveres probléma úgy néz ki. Illetve honnan tudnám letölteni a megfelelő Realtek HD audio programot?
Segítséget előre is köszönöm, ha kapok!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #406 üzenetére
Ezzel és a gyárival is nagyon halk a Genius 5.1HT, mikrofon is nagyon halkan vesz fel. Digitális kimenet Edifier 1280DB-vel tökéletes, (mondjuk az a Microsoft driverével is jó volt), érdekes módon a Frontra kötött Roland - RH-200S is jó. Nem tudom mitől van ez a "halkság"? Régóta Audigy 2 ZS-t használok, csak az optikai kimenet próbálom az alaplapi hangkártyát.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Visormail #404 üzenetére
Ez tényleg hihetetlen, hogy miért csinálják. Alaplapom oldalán a 2015-ös verzió van, egyébként azzal működött, Realtek oldaláról leszedtem a "legfrissebbet'", utána persze, hogy eltűnt a Realtek Audio Manager. Ebben a videóban a StationDriverst ajánlották, leszedtem az elsőt, megint működik.
-
Wolborn
újonc
hello.
Eléggé kezdő vagyok ezen a téren vettem egy új gépet amibe egy asrock b365m phantom gaming 4 alaplap van az asrock hivatalos oldalán ott a hozzá tartozó realtek letöltöm felteszem irja is hogy feltette belépek a mappájába de az istenért nem jön elő a kezelőfelület.
Honnan és mit kéne leszednem hogy jó legyen?
A válaszokat előre is köszönöm. -
AdasiX
újonc
Üdvözlet!
Lenne egy Gigabyte alaplapom. A problémám az lenne, hogy nov. 20-án lefrissítettem a Driver Easy nevű programmal az Audio Drivert, és azóta minden halkabb. Azóta nem is tudtam mit kezdeni vele, folyamatosan kerestem rá a megoldást, de mostanra már tanácstalan vagyok. Így arra lennék kíváncsi, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy újra normális legyen a hang? (Már ezerszer letöröltem/feltelepítettem A Realtek HD Audio-t) Sajnos kifogytam az ötletekből.
A válaszokat előre is köszönöm. -
dan_sxc
csendes tag
Sziasztok,
Na nekem szerintem egy teljesen újfajta problémám lesz, legalábbis ilyet még nem láttam..
Az alany ez:
ASUS Prime X570-P
Ryzen 9 3900x
Nvidia gtx 960
Sima, frissen telepitett Winfos 10 proA probéma a következô:
Az alaplapi hangkártya (sablon Realtek tucat kaki) SEMMILYEN módon nem hajlandó hangot kiadni, se a hátlapi Line Out, se az elölapi Line Out kimeneten.
Ha rádugok bármelyikre fülest, hangszórót, akkor azt érzékeli rendesen, felpattan a kis ablak, ha lehúzom, azt is érzékeli.
Az eszközelöben, különbözö AIDA64 és hasonló progikban a hangvezérlôknél csak azt lehet látni, hogy a realtek cuccos müködik hibátlanul, hang mégsincs. A windowsos hangkeverôben is a kis hangerôsávok ugrálnak ahogy kell nekik, de mégse jó.Az összes létezö módon probáltam már drivereket leszedni/feltenni/újratenni/javítani. Illetve az összes fajtát próbáltam már. (Win10 alap driverek, asus féle alaplap specifikus drivercsomagok, Realtek oldaláról letöltött cuccok, stb)
Kínomban megpróbáltam egy bootolható linuxal is megnézni, ott is jónak érzékeli az eszközt a rendszer, de hamgot ugyanúgy nem ad..
Ami érdekes, hogy ha fülhallgatót dugok be, akkor azon keresztül lehet hallani a surrogást, meg statikus zajt, ami változik is, ahogy kap valami feladatot a proci. (Ez a régi asztali gépemnél is így volt, ez lenne a normál mūködés ha jól tudom)
A windows minden beállítós felületén engedélyezve van a hangeszköz, illetve a BIOSban is.Ilyet látott már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drón topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest