Új hozzászólás Aktív témák
-
Morcsoska
csendes tag
Szia!
Milyen x264 kódolésba vannak az eredeti fájlok?
VLC vagy MXplayer sem játsza le a videót ha az eszközön van?
Sajna van olyan kódolás amivel semmit se tud kezdeni csak software-s lejátszás megy ami okoza az akadozás vagy a nem lejátszás sajna a vas nem elég hozzá.
[link] Igaz ez más oldal de hátha segít a kérdésedbe. -
bigh
csendes tag
sziasztok,
Nem találtam a közelebbi topikot, szóval nézzétek el nekem.
Szitu:
Xiaomi mi stick 4k és a régebbi sima fhd- verzió van csatasorba állítva otthon streaming miatt a családnak és utazásokhoz. Ezek többé kevésbé teszik a dolgukat így nagy gond nincs. h264 filmek lejátszásánál viszont mindkettő feladja. plexet használok az ilyen tartalmakhoz. A plex úgy érzékeli megy neki de az első pár kocka után megáll a kép és csak hang van. Ha erőltetve átkódolom akkor megy de az a kép minőség rovására megy. valamint az ilyen típusú videóknál hiába az átkódolás felirat már akkor sem megy.
Próbáltam direktbe rámásolni az eszközre a video fájlt úgy sem játsza le egyik android média lejátszó appal sem.
Viszonylag új beszerzések tehát mindkettőn a legújabb fw van. downgrade is felmerült gondolataimba de nem találtam se megbízhatónak tűnő rom-or se megoldást rá. arról nem is beszélve, hogy papíron tudnia kéne.
Bármi ötletet szívesen fogadok, linkek jöhetnek ha van valami nem gond elolvasnomelőre is köszi.
-
Morcsoska
csendes tag
válasz
r_zsolt #9291 üzenetére
Milyen smb szervert használsz?
Router-re kötött vagy nas vagy asztali gépel osztod meg az anyagot?
Hálozati wifi milyen tipusu 2.4 vagy 5Ghz?
Illetve milyen távol vannak egymástól meg milyen hangal rendelkező álománynál rendelkezik?#9294 z0lii
Én is kiváncsi lennék mi lett a vége meg nálad hogy jött elő. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Morcsoska #9290 üzenetére
Ami még eszembe jutott, hogy ha - valami csoda folytán - lenne "Y" / OTG kábeled, amivel rá tudsz dugni egeret, "légegeret", akkor azzal tudnál factory reset-et csinálni.
Egyébként - ha nincs - szerintem irány a bolt.#9291 r_zsolt
"Sokszor csúszik a hang ... "
Ha, jól értem, akkor nem mindig van csúszás. Sajnos tuti tippem nincs. Nálam (ill. Édesanyámnál) egy router-re kötött HDD-ről mennek az "offline filmek" Kodi-val. Ott nincs ilyen gond. Próbálj ki másik lejátszót: NOVA Video Player, Kodi, Vimu Media Player for TV -
bupemko
senior tag
válasz
r_zsolt #9291 üzenetére
Ha esetleg gyári távirányítót keresel magyar forrásból, akkor itt is lehet kapni:
Keresés: távirányító (mstore.hu) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Morcsoska #9288 üzenetére
" ... a távírányitóra nem reagál." - bocsi, ezen átsiklottam.
És még 1× bocsi, - nem akarlak hülyének nézni, de van amikor az ember a legbanálisabb dologra nem gondol, szóval - de nem lehet, hogy az elem sz@r a távvezérlőben?
A reset-et egyébként így próbáltad? -
Morcsoska
csendes tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
r_zsolt #9286 üzenetére
"Tudtok esetleg alternatív megoldást?"
Ali-ról lehet rendelni újat.
Nem tudok mennyire használod netezésre a cuccot, de esetleg egy "komolyabb" távvezérlőn is érdemes elgondolkozni (ami tud bluetooth-t, 2.4 Ghz-et, tanítható, háttérvilágítás, "légegér", touchpad, qwerty bill., stb.).
Még egy-két lehetőség: link1, link2, (ez ugyannak tűnik, mint a fenti, csak olcsóbb)#9283 Morcsoska
" ... a hard resetet megpróbálom arra se reagál."
Úgy érted, hogy volt gyári állapot visszaállítása (facotry reset) és utána is sz@r volt? Akkor ez sajnos szerintem megkotlott. → gariztatni kell(ene ha van rá). -
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Tönkrement a távirányítóm. Tudtok esetleg alternatív megoldást?Továbbá, smb megosztásról szoktam filmet nézni. Jelenleg a VLC-t használom, optikai kábellel az erősítőbe kötve. Sokszor csúszik a hang a képhez képest. Mi lehet a gond?
-
Morcsoska
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki adni abba tanácsot mit tudnák tenni a xiaomi 4k tv stick-el?
A gond az, hogy egyik percről a másikracsak a fő képernyőn marad aztán kiírja nincs net. A távírányitóra nem reagál. Ha kihuzom a hdmi foglalatból és a hard resetet megpróbálom arra se reagál. Csak betölt és a tv-n a főképernyő marad aztán kiírja nincs net, de a távírányitóra semmit sem reagál csak megáll ennél a résznél. Több tv-n néztem, de semmi. Ha valaki tudrá megoldást azt megköszönném. Nincs 2 hónapos a kicsike. -
kivlov
aktív tag
válasz
Steve1207 #9281 üzenetére
Igen pont ezért vettem meg mert ott virit aztán mind kiderült hivatalosan nem támogatott eszköz az apple listáján így a gyári apple tv nem fut rajta és rá se tudod tenni, de van valami mókolt az aptoide storeban de nem szeretném feltenni mert ugye az előfizetésben ott vannak a kártyaadatok is és az ördög nem alszik...
Browserből igen sok fut rajta de a reklámentességet szinte csak a brave tudja és abból még egy verziót se találtam ami menne rajta kb 10 forrásból próbáltam már...
Smarttube megy rajta gond nékül
-
z0lii
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9260 üzenetére
Nem melegedett, nem tudom igazából a stick úgy nézett ki, működik. Úgy kezdődött, mintha az irány gombokat állandóan nyomva tartanád, és pörög a menü. Aztán csak megállt. Se újra tanításra, se hard resetre nem reagált semmit. Olvasva az értékeléseket, többeknek volt vele problémája, de hát azt gondoltam, hogy az mind user hiba, amíg én is bele nem futottam egy nem megfelelően működő darabba. Sebaj, futár elvitte, remélem hamar kicserélik gariba.
-
kivlov
aktív tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata, hogy Apple TV, Brave böngésző, SmartYouTubeTV alaklmazások mennek e a Xiaomi TV Stick 4K verzión?
Csak mert most szereztem be egy Realmi 4K TV sticket amin GoogleTV van, de egyiket se lehet életre kelteni rajta Sideload megoldással sem.Köszi az infót
-
hedgehog
senior tag
Kodi és RTL+ addon.
Itt olvasgass:
https://prohardver.hu/tema/kodi_xbmc_kiegeszito_magyar_nyelvu_online_filmekhe/friss.html -
onetwo
tag
Sziasztok!
Erre a mediaboxra hogyan lehet RTL+-t csiholni?
-
Baloohd2
csendes tag
Sziasztok,
A Xiaomi Stick 4K-val gondom, hogy nem minden videót játszik le a Plexről... Érdekes módon a FHD filmet igen, az SD felbontást a legtöbbször nem, vagy csak hanggal kezd és belepörgetve megjelenik a kép aztán kifagy - esetleg az első képkockánál lefagy az egész. Van, amit viszont SD - ből is lejátszik!
Van egy MI Box S -em, annál nincs ilyen gond.Valami ötlet?
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Xiaomi Mi TV Stick kapcsolatban szeretnek pár infót .
Samsung q70 tvre kötve
Ki tudom váltani a tv távirányítóját, úgy hogy a stick távirányítóval kapcsolom ki-be és csak az android tv jelenik meg?
A tv- re rá van kötve hdmi-vel egy hang projektor
Hogy lehet beállítani , hogy ezt használja a stick? -
medosz11
tag
Sziasztok! Átformáztam a pendrive-ot NTFS-re, azóta a box sérült meghajtóként érzékeli, nem látja a rajt lévő fájlokat, sérült adathordozónak írja. Tv- be dugva megjelennek a fájlok.
-
azbest
félisten
válasz
Steve1207 #9256 üzenetére
nem követem pontosan, de lehet még mindig nem számít bele a yettel netbe a yettel tv forgalom, viszont, ha elfogy a net keret és ezért lezáródik a hónapra a forgalom, akkor a tévé sem kap több netet (nmhh szívózása miatt). Az akciós mellékletben szokták írni ezt - most nem találom azt a részt benne, szóval előfordulhat, hogy már megszűnt ez.
Tehát ha nem yetteles a net előfizetésed, akkor annál a mobilszolgáltatónál igencsak pörgeti a forgalmat, mert ott beleszámít. Csak ha yetteles nettel használod, akkor nem számít forgalomnak. Kicsit lehet drágább a tévé csomag, ha nem yetteles előfizetéshez rendeled, régebben legalábbis úgy volt. [link] Ettől függetlenül viszont más netkapcsolattal is elérhető persze a yettel tv és nem muszály hogy legyen bármiylen yettel mobilelőfizetésed.
-
Steve1207
veterán
válasz
wrathchild #9255 üzenetére
Interneted lesz a mobilelőfizetésből, innentől kezdve csak a választott Yettel TV-s csomag kell havonta a Yettel-től, amire bárki elő tud fizetni, akár egy streaming szolgáltatásra. A kérdés, amit felvetettél az az adatfolyam inkább, hogy elég lesz-e.
Most tesztből pc-n böngészőből megnéztem a forrást, M4-en egy 1080p-s 5 mp-es szegmens 4,5 Mb, így 1 percet vehetünk 50 Mb-nak, szóval egy óra olyan 3 Gb adatfolyamot tesz ki. Ha csak átlagolunk naponta a netből a beosztáshoz (500 Gb / 30 nap), így átlagosan 16,6 Gb juthat egy napra. Ez 5,5 óra "tévézést" jelent, ha egyáltalán nem kell máshoz az adott net stick.
Ebben nincsenek benne az alkalmazás frissítések a box-on persze, plusz energiatakarékossági beállítás függő, de ha úgy marad és tekeri az adást a háttérben azért gyorsan lefogyaszthatja. Nyilván, ha az adott csatorna csak 720p-s akkor kevesebbet fogyaszt (nem tudom hogy streamelik), nekem csak az "ingyenes" csomag van meg régről a pár alap csatornával.
-
wrathchild
tag
Üdv! Kérdésem:
ha esetleg valaki használ Android TV okosítóval (Mi Box S) online Yettel TV-t:
ha a nem túl felkészült ügyintéző jól mondta, akkor van arra lehetőség, hogy
AKÁRMILYEN YETTEL ELŐFIZETÉS NÉLKÜL, egy régi, 10+ éves Plazma TV-t (Pana TX42-GT60E) otthoni wifi hálózatra csatlakoztatva, MI Box S-t csatlakoztatva, Play Áruházból Yettel TV appot letöltve, ott regisztrálva és a választott csomagot bankkártyával kifizetve azonnal (akár ezt hétvégén intézve) tud TV-zni?
Semmi egyéb technológiai feltétel (utcában se kábel TV, se internet nincs, csak egy szolgáltatói hordozható USB stick-es mobilinternet előfizetés 500GB/hó), se egyéb hardver nem szükséges?
Másik kérdés:
esetleg valakinek van saját tapasztalata, hogy az online (felteszem max Full HD) TV adás egy órája kb. hány GB (mobil)internet forgalmat generál?
Köszönöm! -
Steve1207
veterán
Nem ugyanaz az alkalmazáskínálat mobilon és tv-n, úgyhogy Play-ből tuti nem, mert nincs hivatalos alkalmazása tv-re. A mobil alkalmazást meg se próbálom a vélemények meg a verziók alapján, egy évig "támogatták" úgy néz ki megjelenés után, rengeteg a panasz, 5 éve nem jött hozzá frissítés...
-
hzcs
senior tag
Sziasztok!
Akinek van ilyen 4K okosítója, megnézné. hogy a play áruházból a vidanet move alkalmazás feltelepíthető, illetve elindul-e?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest