Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Nálatok nincs gond a vlcvel? Majd ma valamikor fogom tudni tesztelni, hogy a vlc a ludas vagy a pendrive de a pendrive elvileg nem lehet, mert tesómnál a panasonic oled tvn nem jelentkezik olyan hiba, hogy a hang picit berecseg vagy hasonló.
-
tghwinner
csendes tag
Xioami Mi Box S, több telepített alkalmazással, gyönyörűen fut. CRT TV-n nem nagy különbséget látok 4K és Full HD között, úgyhogy részemről ez nem releváns.
-
erzol
őstag
Mi box 3
Szépen viszi a 4K HBO Max-ot. -
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok,
A mi box s jelenleg hanyas verziójú android rendszerrel fut?
Ha jól láttam alapból 8.1 viszont gondolom hogy frissítés erre is érkezett már.
A kisebb TV Stick verzió viszont alapból 9-es verzióval telepítve, szóval ez lehet jobb választás lenne? (4K nem szükséges feltétlenül)HBO Max miatt lenne rá szükség főként, de ahogy láttam fentebb ez fut mind a kettőn, szóval ez nem lehet probléma.
-
csonkadavid
tag
Stick 4k. Hbo max :dolby vision, dolby atmos perfect.
A 4k tartalmak minősége veri a netflixet. -
n@p@lm
őstag
Szuper srácok, nemsokára hazaérek és kipróbálom 😊
-
n@p@lm
őstag
Hali!
Na, felpattintotta valaki már az új HBO Max alkalmazást a boxra? -
csonkadavid
tag
Szisztok!
Beszereztem egy ilyen xiaomi tv stick 4k eszközt.
Így elsőre elég vegyes kép alakult ki bennem.
Youtube 4k megy de hdr nincs.
Netflix dolby vision ok.
Kodi nem vált frevenciát.
Ja és van rajta valami patchwall ami egyáltalán nem működik.
Hbogo megy. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nálam azzal csak újraindítást ... "
Nem Mi Box S-ed van? Milyen rendszer van rajta? Nincs screenshot a restart alatt?Egyébként Kodi-ban is lehet külön képernyőképet készíteni, csak ahhoz vagy kell egy billentyűzetes távvezérlő (vagy bt.-s bill.) vagy Keymap Editor-al be kell állítani valamelyik gombra (míg nem volt a rendszerben natív megoldás rá, én ez utóbbit csináltam).
-
Sonja
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8674 üzenetére
Igen, csak valakinek sikerült.
Viszont már nekem is, de csak (egyelőre) VLC-ben. Ott kell bekapcsolni egy opciót, és akkor bitstream lesz a hang nem PCM, és máris nálam is 5.1 (DD és DTS is)!
Jó lenne még a Kodi-t is beállítani így, de azt nem sikerült.
Azért még nyomozok.
Ui.: Már a DVD lejátszóval is jó, csak ott is PCM-ből át kellett állítani bitsream-re, és rendben is van.
-
btomi89
csendes tag
Sziasztok,
Van itt aki használ direct one online tv-t mibox s-en?
Jelenleg Yettel MyTV-t használok semmi gondom vele csak hát a Direct One olcsóbb ezèrt gondolkoznèk a váltáson. Kèpminősèg stb èrdekelne. Vagy egyáltalán èrdemes e váltani MyTV-ről!? Köszönöm a válaszokat előre is! :) -
<Adamsky>
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Azt hiszem tudom a megoldást. Ez az Onkyo digitális bemeneten (optikai/koax) csak 2.0-át tud úgy néz ki.
Rátettem egy régi Pana DVD lejátszót optikán, utána meg koaxon, és csak PCM 2.0 hangot adott ki.
Hát, ezt nem gondoltam volna erről az Onkyo-ról.
#8672<Adamsky>: Az oké, nade a DVD lejátszó csak nem azt ad ki!?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Vagy nem bírja kiadni csak 2.0-ban?!"
Az utolsó lesz a helyes válasz. Egy gyors guglis keresés alapján ezt találtam: "I have the 3.5mm/Optical out connected to a 5.1 Soundbar (a Polk 9500 BT) via optical cable. It does not have 5.1 output via the 3.5mm/Optical outs. It only outputs 2 channels." -
Sonja
nagyúr
Segítsen valaki, mert megőrülök!
HDMI-n adom a TV-re a képet, míg a hangot optikán vezetem az erősítőmbe (2010-es Onkyo). Sajna csak 1.4-es HDMI csatik vannak rajta, ezért van a Xiaomi közvetlen a TV-re kötve. Igen ám, de sehogy nem bírok 5.1-et kicsikarni optikán belőle!
Annyi mindent próbáltam már Kodi, VLC, Nova Player lejátszókban (amiket google kidobott), de mindig csak a 2.0!
Valkinek van ötlete mit kellene tennem?
Vagy nem bírja kiadni csak 2.0-ban?!
-
tghwinner
csendes tag
válasz
hedgehog #8669 üzenetére
myTV esetén nem tudom milyen a képminőség, de a Direct One-nál elfogadható. CRT TV-n fel se tűnik, 4K TV-n talán élesebb a képe, mint a Digi SD adásainál, talán a bitráta az alacsony. Érthető a hűség idő, de nálam mondjuk a nagyobb csatorna kínálat megfogott. Az előny az egészben, hogy nem kell kábelt behúzni pluszba. Csakhát ha Offline az eszköz, nincs TV adás.
-
tghwinner
csendes tag
Sziasztok,
visszaolvastam az e hónapi bejegyzéseket. Lassan 2 éve használok Xiaomi Mi Box S-et. Az elsődleges cél az volt, hogy egy zajtalan, csendes eszközzel YouTube-ot tudjak nézni egy régi CRT TV-n. Vettem hozzá HDMI-RCA átalakítót és gyönyörűen működik. Azóta DLNA szervert üzemeltetek a másik szobában lévő PC-ről, így az offline filmnézés is meg van oldva. Azóta kibővült a kihasználása, a fentiek alapján válaszolok egy-két kérdésre:
- DLNA lejátszás esetén VLC-t használok. Gyönyörűen kezeli a több hangsávos videóanyagokat, látszódnak a feliratok kis felbontáson is, egyszerű kezelni, megbírkózik .avi, .mpg, .mp4, mkv állományokkal. Tettem rá pendrive-ot is, azzal sem volt gond.
- Kodi-val megoldottam az időszakosan ingyenes TV adásokat az OnlineStream.live repo telepítésével. Ez annyira nem stabil, de jobb mint a semmi. Nem sűrűn nézek lineáris TV adást.
(Esetleg tud-e valaki hasonlót német TV adásokhoz?)
- Nem csak a Telenor myTV érhető el natív online TV nézésre, hanem a Direct One is. Ez lassan 1 éve van rajta, stabil, felhasználóbarát, EPG, videótár, visszanézhető adással.
- Netflix, HBO GO szintén meg se kottyan neki, épp gondolkodok az HBO Max előfizetésen. Az M3.hu app is támogatott, ha valaki retro anyagot szeretne nézni.
- Aki online live stream-et szeretne nézni, Twitch és Facebook Watch is van. Van Spotify és rádió alklamazás is, aki zenét streamelne. Aux és optikai digitális kimenettel hifire is köthető.
- Szegényes és kevés a magyaroknak szánt app, de van lehetőség kívülről származó appok futtatására. Ez esetben a távirányító vezérlés lehet nehézkesebb, billentyűzet és egér használata javasolt lehet.
Aki hasonló dolgokra használná mint én, azoknak bátran ajánlom. Jobb választásnak tartom, mint egy olcsósított kínai média lejátszót. -
-
azbest
félisten
válasz
Bobby81 #8654 üzenetére
" ilyen hisztis eszközzel."
inkább arról van szó, hogy olyan beállítás volt a routereden, ami csak néhány országban szabályos. A 2.4-esen például a 13as csatorna használata tilos sok helyen. Az 5ösön is van olyan csatorna, amit nem szabad mindenütt használni. Plusz lehet be volt kapcsolva valami csatorna ütközés védelem a routeren és ezért váltogatta a csatornáját is.
-
Imi1981
veterán
Tévéken is ez van most olvastam másik fórumon. Szóban nem mi box s a hibás emiatt.
-
bupemko
senior tag
válasz
TestamentDNR #8656 üzenetére
Nálunk is meghalt ma HBO GO app (tegnap még semmi baja nem volt), újratelepítés sem segített. Most olvastam, amit írtál, próbáltam egy újraindítást, de az se segített. Ország választás után csak ennyit ír:
GO5_MODAL_FORCE_PST_TITLE
GO5_MODAL_FORCE_PST_TXT
ExitGondolom szerver oldalon valamit elbaltáztak már megint (volt már rá példa)...
Szerk.: Telefonos böngészőben ezt kapom, ha próbálok belépni:
-
atiska007
senior tag
válasz
TestamentDNR #8656 üzenetére
Március 8.-tól HBO Max lesz, elméletileg támogatni fogja a Mi Box S is.
-
TestamentDNR
aktív tag
Xiaomi Mi Box S-emen a HBO Go épp az előbb azzal fogadott, hogy "Ezen az eszközön a HBO Go nem támogatott!"
Tudjavalaki,hogy mi történt?Pont ezért vettem, mert 1.5 hónapja az LG tv-m támogatottsága szűnt meg.Szerk:
Restart megoldotta, de leizzadtam! -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bobby81 #8649 üzenetére
Jól értem?
• elsőre működött
• a router-en nem változtattál semmit
• a második napon egyszer csak "eldobta" a kapcsolatot a router-el
• telefonos hotspot-ra sem tud csatlakozni2,4 Ghz-en mondjuk van valamilyen felső limit (séróból most nem tudom, de itt a topic-ban is volt róla szó) ami fölé állítva a wifi csatornát, nem fogja látni (és nem is fog rá csatlakozni, hiába volt előtte felvéve a kapcsolat). Mondjuk 5 Ghz-nél nincs ilyen "limit".
Esetleg azt nézd már meg légy szíves, hogy egyik-másik esetben milyen csatornán sugároz a router-ed ... és a hotspot?
Ja, igen! Nem csatlakozik vagy nem is látja a wifi-s hálózatokat? -
Bobby81
tag
Sziasztok
Kellene 1 kis segítség.
Vettem egy ilyen csodát de a 2. Napon már nem csatlakozik fel a routerre se 2.4 se 5 Ghz. Próbálzam a hotspotot de ott se.
Visszaállítás is volt.
Járt már igy valaki? Mivel próbálkozzak? -
hkari
őstag
Sziasztok!
Vettem szüleimnek egy Xiaomi Mi Box(s)-t, hogy tudjanak Plexezni. Van ötletetek arra hogy miért írja azt lejátszásnál hogy közvetett? Minden más eszközzel normális csak ez szórakozik.
Köszi a segítséget!
-
medosz11
tag
DIGI Online HU alkalmazást lehet valahogy telepíteni a Box-ra?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Vettem ma egy Mi Boxot, globál verziós. Beállítottam mindent és tök jól megy, viszont hiába rakom magyarra a nyelvet folyamatosan vissza állítja Kínaira...
Van ötlete valakinek ez mitől lehet?
-
medosz11
tag
válasz
Arolotifar #8637 üzenetére
Ok
majd jövök még hülye kérdésekkel
-
medosz11
tag
válasz
Arolotifar #8635 üzenetére
Aha, szóval a Boxnál is van fejlesztői beállítások?
Bocsi a hülye kérdésekért, tegnap jött meg a Box -
Lacihw
csendes tag
Sziasztok,
2 éves Samsung TV nem játsza le az avi formátumú filmeket. Nézegettem a MI box S-t. Ha egy ilyet veszek, külső 1tb hdd-t usb-n hozzáteszek, le fogja a filmeket minden hókusz pókusz nélkűl játszani?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Degeczi #8627 üzenetére
"... Pestit teljesen jogosan ... " - nem akartam volna szét-OFF-olni a topic-ot, de emellett most mát nem tudok elmenni szó nélkül. Szóval mi ad erre bárkinek jogalapot?
#8626 TestamentDNR
" ... viccesebb, mint a Comedy Central" - igen, mikor Márki-Zay újabb magyarázkodását / szerencsétlenkedését nézem, akkor utána tényleg feleslegesnek érzem a Comedy Central-t. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... átverésnek tűnik. Se cégadat, se ászf ... " - nekem sem tűntek szimpatikusnak, de gondoltam, hátha a látszat ellenére ...
Amit írsz, azzal mind tisztában vagyok. Nagyjából körbejártam már a "gugli által kidobott" lehetőségeket, de egyszerűen nincs olyan, amit - mondjuk Kodi alatt - tudnék használni.
Az eddigi legesélyesebb ez volt, de sajnos hiányzik pár adó a kínálatukból, ami nekem kellene.
Elég jó alternatíva még az ITT/OTT TV, de nem túl "stabil", és nem válaszolnak az e-mail-ekre. -
azbest
félisten
válasz
<Adamsky> #8620 üzenetére
mindkét "magyar" tévé átverésnek tűnik. Se cégadat, se ászf, semmi nincs rajtuk, ami valós cégnél alap.
Eddig a telenor mytv szolgáltatása volt talán az egyetlen, ami hivatalosan támogat androidtv-t.
Nem hivatalosan kodival működésre bírható a mindigtv, meg lehet van más szolgáltatós is, de ezek nem garantált, hogy működnek, mert nem a szolgáltató appjával mennek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tsabeekaa #8619 üzenetére
Hmm... ezt a Nova player-t nem ismertem. Kössz a tippet
, majd kipróbálom tablet-en és box-on is (ha jól látom van külön Android TV-re készített változata).
Mondjuk én valószínű maradok a Kodi-nál. Tetszik az egységes felület (YT, HBO, Netflix, Video player, online TV, stb.).
Erről jut eszembe (kissé off-topic). Tudnátok nekem valamilyen jó és megbízható IPTV szolgáltatást ajánlani? Esetleg ezekről (Magyar TV Live, Magyar IPTV) hallott már valaki?
-
P1eTr0
aktív tag
Szaisztok!
Bár ez az Mi Box-os topik, valahol olvastam, hogy a Stick-es kérdések is elférnek
(valamilyen szinten általános lesz a kérdésem).
Szóval vásároltam egy Mi TV Sticket (csak a FullHD-sat). Sikerült is beüzemelni, Netflix, YT megy rajta rendesen, már csak a hálózaton elérhető anyagokhoz kellene megfelelő program. Hirtelen felindulásból a VLC playert raktam fel, azonban a kadenciahelyes lejátszást nem nagyon sikerült beállítanom. A Stick beállításaiban azt tudom megadni, hogy 1080p50Hz, vagy 1080p60Hz legyen. Így a 24 fps-es filmek mind 50, mind pedig 60 Hz esetében "akadnak".
Tudnátok abban segíteni, milyen programot használjak (mi az ajánlott), illetve hogyan és mit állítsak be, hogy minden tartalom rendesen jelenjen meg a TV-n?
Előre is köszi a segítséget.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
M.David2017 #8615 üzenetére
Szerintem soha! Én legalább is nem olvastam, hogy kapná.
Jött ki új Stick ami 4k azon már újabb rendszer van. -
M.David2017
újonc
Sziasztok. Mikor lesz elérhető az androidtv 11 a Mi Box S-en?
Köszi előre is. -
Bargab
tag
válasz
Arolotifar #8609 üzenetére
Köszönöm
Én ezt a Ugreent néztem de nem ismerem a márkát. A Tp-link is Szimpatikus.
-
Bargab
tag
Sziasztok!
Mi Box S-hez keresek USB-RJ45 adaptert, az se gond ha usb-hubként is van rajta plusz 1-2-3 csatlakozó. Melyik most az ajánlott hazai beszerzésből? (esetleg külföldi de EU raktár) Mi a bevált típus?
Wifi sajnos szakadozik, így jó lenne egy satbilabb kapcsolat.
Előre is köszönöm -
Steve1207
veterán
Csak a hivatalos oldalt nézegettem, fordítgattam ugye, ez sincs kőbe vésve, de sok helyen ez a havi előfizetéses modell kezd kialakulni, mint egy netflixnél. Idővel ez lesz a jövő szerintem, ahhoz meg biztosítani kell majd appokat.
USA oldalról én pl nagyon bírom az ingyenes tartalomszolgáltató/fizetős tartalmak migrációt is (peacocktv, plutotv, imdbtv ésatöbbi). Van egy nagy ingyenes alap keret, amiből lehet szemezgetni, reklámok közben, de csak regisztráció van. -
azbest
félisten
válasz
szabop27 #8602 üzenetére
Nekem box van, azokon megjelenik. Nem tudom, hogy a sticket is feltették-e a play store app beállításainál a kompatibilis listájukra hbo go-ék. Esetleg azt próbáld meg, hogy pécén a böngészőben elmégy a play store oldalára a tévés hbo go-nak, és ugyanazzal a fiókkal belépve ott nyomsz a telepítés gombra. És ott elvileg listázza az azzal a fiókkal beléptetett többi eszközödet is és arra teszi fel, amit kiválasztol.
Legvégső esetben, ha máshogy nem sikerül, akkor apk-t leszedve valahonnan, kézzel feltelepíthető. De persze jobb lenne, ha a sore-ból menne. Gondolom magyarországi, magyar netkapcsolattal nézed. Ha külföldi nettel kapcsolódsz, akkor lehet az ottani régiós appokat mutatja.
-
szabop27
tag
Sziasztok!
A 6 éves Samsung TV-m nem támogatja többé az HBO Go szolgáltatást. Vettem egy Xiaomi Mi TV Sticket (elnézést, hogy némileg off topic, nem találtam megvelelő topicot), viszont nem találom a letölhteő app-ok között. Én csinálok rosszul valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest