- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levente1991
tag
válasz
<Adamsky> #9786 üzenetére
Szia!
Beszereztem egy USB A - USB A kábelt és a linkelt program segítségével sikerült leváltanom a gyári launchert, újraindítás után is a választott Emotn UI bootol be, valamint jónéhány tiltott appot végleg töröltem, így tényleg csak a korábban említett appjaim maradtak meg és van 3 GB szabad helyem.
Köszönöm szépen mégegyszer!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #9795 üzenetére
Közben megnéztem, és a 9-es droid-ra - ezek szerint kijelenthetjük - hál' Istennek nem jött semmi. Úgy látom, hogy ti - akik frissítettek 12-re - nyertetek egy beta-tesztelői pozit a Xiaomi-nál.
"HBO Max addon viszont ... " - ja, kérem! Tessék a natív app-ot használni (mondják majd erre ők)!
-
törölt tag
Remek az új frissítés, 10 percenként elkezd szaggatni a lejátszott film....
-
törölt tag
válasz
Criminal017 #9791 üzenetére
Mik a tapasztalatok?
-
RedCactus
senior tag
válasz
Levente1991 #9789 üzenetére
MI Box S-re most nálam megjelent egy frissítés, ami gondolom az előző fiaskót javítani hivatott. 833MB.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #9787 üzenetére
" ... megnézem a másik alternatívát is ... " - azt a kábel érkezéséig is meg tudod nézni. Ugyanúgy el tudod indítani mint egy 3rd party app-ot. Annyi csak, hogy a home gombra és a restrart-ra visszajön a gyári (ill. ott figyel a memóriában).
-
Levente1991
tag
válasz
<Adamsky> #9786 üzenetére
Köszönöm ezt is!
Nálam a hagyományos alkalmazás tiltással kb. minden tiltva van, csak a Kodi, Plex, SmartTubeNext, meg a Send Files to TV van telepítve, és 1,5 GB szabad helyem van, nem lassú és nem akadozik semmi.
A launcher-kérdést a com.google.android.tvlauncher frissítéseinek törlésével megoldottam, visszajött a korábbi felület, de beszerzek majd egy USB A-A kábelt, és megnézem a másik alternatívát is, ezek után már csak kíváncsiságból is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #9785 üzenetére
Nincs mit! Itt egy friss lista, hogy nálam mi van tiltva:
com.android.cts.priv.ctsshim
com.google.android.marvin.talkback
com.android.camera2
com.google.android.apps.inputmethod.hindi
com.mitv.tvhome.atv
com.google.android.tv
com.amazon.amazonvideo.livingroom
com.android.printspooler
com.xiaomi.mitv.updateservice
com.google.android.tvlauncher
com.google.android.syncadapters.contacts
com.google.android.youtube.tvmusic
com.google.android.partnersetup
com.google.android.videos
com.google.android.feedback
com.google.android.syncadapters.calendar
com.miui.tv.analytics
com.mitv.milinkservice
com.mitv.tvhome.michannel
com.google.android.play.games
com.netflix.ninja
com.android.providers.contactsJa, és egy "pro tipp": ADB AppControl
Elég jó kis tool. A korábban leírt ADB-s "mókolást" egyszerűsíti le pár kattintásra. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #9783 üzenetére
A kábel - tapasztalatom szerint - igazából egyszer (amíg be nem kapcsolod a wireless ADB-t) kell. Szóval kölcsönös is kérhetsz egyet, ha valakinek van az ismerősi körben.
A folyamat kb. (mert fejből írom) ez:
• összekötöd a box-ot a gépeddel (az előbb említett kábellel)
• dev. options-ben be kell kapcsolni az USB debugging-ot
• a cmd-ben kiadod, hogyadb devices -l
ekkor úgy rémlik csatlakozik is a box-ra
• kiadod a parancsot:adb shell pm disable-user --user 0 com.google.android.tvlauncher
kb. ennyi.
Ja, igen! Az ADB-hez én a Minimal ADB Tool-t telepítettem.
Pár fontos dolog: Mielőtt letiltod a gyári launcher-t, tedd fel a választott 3rd party-t. Az USB debugging-ot ne hagyd bekapcsolva, különben nem fog működni az USB csatlakozód a box-on. Visszaaktiválni azadb shell pm enable com.google.android.tvlauncher
paranccsal tudod a gyárit.Abban igazad van, hogy ez pont ugyanaz a folyamat, mint mikor letiltasz egy alkalmazást, viszont az a gond, hogy van egy rakat app, amit nem tudsz tiltani (a "disable" gomb szürke), ezért kell ez az ADB-s mókolás. A visszakapcsolást egyébként talán a box-on is meg tudod tenni (nem kell a fenti ... pm enable ...).
Hasznos még az
adb shell pm list packages -d
, amivel ki tudod listázni a letiltott alkalmazásokat. Egyébként ezek után nagy a kísértés, hogy az ember letiltson még pár tök felesleges dolgot (ezzel értékes RAM-ot területet nyerve)
Nálam pl. ezek biztosan le vannak letiltva (meg még talán más is):
com.google.android.inputmethod.japanese
com.google.android.videos
com.google.android.play.games
com.google.android.music
Ezeket pedig a neten keresgélve találtam (factory reset terhe mellett lehet ezzel próbálkozni).
mitv.service
com.mitv.download.service
com.mitv.tvhome.atv
com.xiaomi.mitv.updateservice
com.mitv.videoplayer
com.mitv.milinkservice
com.mitv.tvhome.michannel
com.xiaomi.android.tvsetup.partnercustomizer
com.xiaomi.mitv.res
tv.alphonso.alphonso_eula -
Levente1991
tag
válasz
<Adamsky> #9782 üzenetére
bupemko, <Adamsky>: köszönöm mindkettőtöknek, mindkét megoldás megfontolandó és hasznos!
<Adamsky>: nincs ilyen kábelem, de ha beszerzek egyet, akkor mi a menete ennek a com.google.android.tvlauncher tiltásnak? Megmondom őszintén, első olvasásra - még nem próbáltam ki amit írtál - józan paraszti ésszel gondolkodva az alkalmazások - rendszeralkalmazások közé belépve és egyszerűen letiltva a fenti műveletet nem érem el a kívánt eredményt, mindenképpen szükséges a kábel?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #9780 üzenetére
Nekem sokáig az ATV Launcher Pro volt fenn, most pedig Emotn UI. Utóbbi jóval egyszerűbb (talán kevesebb tárhelyet és memóriát is igényel), de a célnak (háttérkép, időjárás, memória "tisztítás", 3rd party alkalmazások indítása) nekem megfelel.
Úgy látom van új(abb) launcher is: Super Smart TV LauncherHa pedig azt szeretnéd, hogy a home gombra se jöjjön vissza a régi (ill. újraindítást követően), akkor ADB-n keresztül (ehhez kell egy USB-A ↔ USB-A kábel) le kell tiltani a com.google.android.tvlauncher -t.
-
bupemko
senior tag
válasz
Levente1991 #9780 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor volt pár beszámoló alternatív kezdőképernyőről.
Nekem ki kellett reset-elnem a Mi Box S gen1-et, ezzel átmenetileg visszajött a régi kinézet, úgyhogy gondolom valamelyik komponens app frissítésének köszönhető az új layout.
Szóval akár reset, akár frissítés eltávolítása is jó lehet neked. -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok kibékülve Mi Box 3 alatt a pár hete magától frissülő kinézettel.
Tud valaki Play áruházon kívül egyéb launcherekhez elérhetőséget?
Illetve ezeket lehetséges úgy beállítani, hogy már a box indításakor is a kiválasztott launcher fogadjon, ne az alap gyári?Köszönöm szépen a javaslatokat!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen Gen.2-es box-al szenvedek, trust vezetéknélküli bill+tapipad kombót nem ismer fel, és sima vezetéknélküli egeret se. Az a gyanúm, hogy valamit esetleg be kéne előtte állítani? -
törölt tag
Én feltenném pedig, eléggé szétszarta az előző frissítés még gyári visszaállítás után is a streaminget... Se Kodi addonnal se natív HBO Max appal nem jó.
-
bagoly71.
tag
Két Gen. 1-sem van, egyiknél sem ad fel új sztorit.
Most írjam, hogy hála az égnek.... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #9772 üzenetére
A link szerint ez a gen. 2-re jött (a saját gen. 1-et még nem tudtam megnézni).
A múltkori nagyszerű frissítés után lehet az lesz, hogy mindenki a másikra (ezáltal a tapasztalatokra) vár majd, így senki sem fogja feltenni.
Egyszerre röhejes, és szomorú ... -
Cr00py
senior tag
válasz
Criminal017 #9772 üzenetére
Ennyi korábbi blama után ez a " Perfect system stability " elég vicces.
Én személy szerint várok. Az előző szuper update-t is hanyagoltam. Jelenleg működik, addig nem bántom. -
Criminal017
őstag
Elindult egy újabb frissítés, forrás: [link]
-
RedCactus
senior tag
Nem tudom ez a megoldás tényleg működik e , de talán egy próbát megér.
-
Madoc
veterán
Srácok van valami gomb kombináció amivel bekapcsolva a mi stick alap képbeállitásokkal indul? Másik tv-re dugtam de nincs kép. Tv-t bekapcsolja cec-el.
-
Gabi822
csendes tag
Sziasztok! Vásároltunk egy Xiaomi tv box S MDZ-28-AA- t. Pendriv- ról hogy lehet filmet nézni? VLC KODI MX nem lát semmit vagy üres mappákat. Mit rontunk el? Köszi a segitséget.
-
törölt tag
Nagyon nehéz korábbi verzióra visszaállítani egy Mi Box S-t? HBO Maxon nem lehet végignézni egy 2 órás filmet. Elkezd elmenni a hang néhány percenként, és az újraindítás sem segít. Választhatok hogy befejezem így, vagy nézem Kodi addonnal, amivel meg szaggat....
Mindjárt kivágom az ablakon ezt a szart.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Csabo007 #9750 üzenetére
Sajnos az egyetlen "megoldás", hogy várod az újabb frissítést. A legutóbbi ugyanis parádésan sz@rra sikeredett (vissza is vonta a Xiaomi).
#9749 smkb
Nem ismerem a 2nd gen. működését, de akkor ezek szerint a távvezérlőjén lévő hangerőszabályzó nem a box hangerejét állítja, hanem a TV-jét? De, utóbbit, hogyan? Honnan tudja milyen TV-ről van szó? Az infra a távvezérlőn nem csak arra van, hogy a box-ot ki lehessen rendesen kapcsolni? -
Csabo007
friss újonc
Hello! Segítségre lene szükségem! Mi box s nem kapcsol be csak ha áramtalanítom vissza dugom akkor kapcsol be! Ezt a legutolsó frisítés óta csinálja! Próbáltam vissza álítani gyári álapotra akkor is ezt csinálja!
-
smkb
őstag
válasz
Steve1207 #9748 üzenetére
Nem, pont nem a monitorer akarom szabályozni, hanem a box kimenő jelét, azaz a hangerőszabályzó a távirányító a boxot szabályozza. Semmi ilyen beallítást nem találtam, minden áron az infrával akarja, csak ugye a monitoron ilyen nincs. Illetve ezt nem lehet kikapcsonli? A kikaocsoló gomb is csak a tvt kapcsolja ki infrásan? Mert ugye így megint nem fogom a monitort tudni vele lekapcsolni, mert adja a jelet a hdmin...
-
Steve1207
veterán
Mármint most így a box-on szabályozod és a monitorét szeretnéd a távval, ha jól értem? Nem tudja érzékelni, mivel a monitor csak egy jelszintet vezérel manuálisan, amit épp megkap xy inputon keresztül, de ez csak egy manuális szabályozás a monitor részéről. Állítsd be a monitornál egy köztesre, ahol épp kellemes (a box-os hangerőállítás kb félnél legyen) és így lesz tered még állítani a boxos hangerőt fel és le.
-
smkb
őstag
Sziasztok,
Xiaomi Box 4k 2.gen nál van lehetőség hogy a hangerőt a saját kimenetén szabályozza és ne a tv-n? Hangszórós monitorra kötve nincs mit az infrával vezérelni, és ne a monitor menüjében kelljen a hangerőt állítgani, állandóan.
Köszi
-
Sziasztok!
Csak benéztem a topikba, mivel a legutóbbi frissítés óta minden bajom van a 4/s modellel, de úgy látom, hogy nagyon nem egyedi, így nincs kérdésem, várjuk a patchet. -
NGJ987
újonc
Bocsánat, a tipust elrontottam... Xiaomi TV box S (2nd Gen)
-
NGJ987
újonc
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Próbálom érthetően leírni a problémát...
Nemrégiben vásároltam egy Xiaomi MI TV Box S 4K készüléket. A következő hiba lépett fel, úgy 1 hónapja:
Általában Netflix nézése során kezdődik, ha a filmzene közben beszélnek, elhalkul az egész, és ezután néhol a filmzenék közben akad a hang. Ezután ugyanez a helyzet pendrive -os filmnézés közben is (KODI), és a YouTube hangja is akad. Teljes factory reset után pár napig jó, majd újra kezdődik az egész.A konfig:
A TV: Sony bravia kd-65x8505b
A hangprojektor: JBL cinema 250Mi lehet a probléma? A válszokat előre is köszönöm!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #9738 üzenetére
"Ekkora szemét frissítést ... "
Annyira "jól sikerült", hogy már vissza is vonhatták, mert nekem már nem hozza a box. Azt írja "uptodate".#9739 kisputyin
Én nem használom 4K-ban, így passz, de majd akkor teszek egy próbát pendrive-al. Szerintem nem kellene, hogy gondot jelentsen egy ilyen videó (h264?).
Egyébként én itt (is) feltenném a kérdést, mert - erre a célra (no streaming) - lehet találsz majd olcsóbbat / jobbat. -
kisputyin
tag
Segítséget szeretnék kérni. Lehet volt már róla szó a fórumban. Adott egy Samsung s22 ultra teló. Felveszem a videókat 4k UHD 60 módban. Rámásolom egy 1 tb- os Maxtor külsö merevlemezre a videókat. Xiaomi mi s box 2-vel összedugnám, a merevlemezt. Ez a média lejátszó le tudja e játszani akadás mentesen az ilyen videókat. Jelenleg egy Philips 4k tv-vel van összecsatolva. De a tv néha akadozik. Ezért gondolkodom ilyen lejátszó vásárlásánál. Köszi a választ.
-
törölt tag
Csak kell az a frissítés majd, akadozik az HBO Max stream... Akár Kodi, akár hivatalos appal próbálom...
Hivatalos appal mégis jónak tűnik, csak nem passzolt a képfrissítés a filmhez.
-
törölt tag
válasz
Criminal017 #9724 üzenetére
Hajukra kenhetik, én mégegyszer nem telepítek frissítést a flottul működő boxomra!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #9724 üzenetére
"Rövidesen újabb update várható ... "
Olvastál valamit, valahol (link), vagy csak reménykedsz? -
Criminal017
őstag
Rövidesen újabb update várható a Mi Box 4/S készülékekre, kijavítva a hibákat. Kíváncsi leszek...
-
Altea
friss újonc
Vodafone tv app működok a xiaomi 2 gen s boxon? Ukrán és román Vodafone tv appot engedi telepíteni, de a magyart nem találom. Van erre megoldások?
-
Viktoár
addikt
válasz
Arolotifar #9717 üzenetére
Oopssz bocsesz.
-
Akelaus
senior tag
Tegnap megjelent nekem is az új felület, de a rendszer még 9-es Android. Szerencsére.
Csodás lett, azt sem tudtam mi merre.
A frissítést nem mutatta újra, remélem nem is fogja. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Édesanyámnak kellene valamilyen tv okosító. Régi plazma tv-je van és szeretne Youtube-ot meg Plex-et nézni rajta. 25k környékén milyen lehetőségei vannak?
-
-
azbest
félisten
válasz
<Adamsky> #9711 üzenetére
Nem. A mibox3 nem kapott android 12-őt.
Ahogy múltkor is beszéltük, a google lauchere némelyik régióban az újabb fajta kinézetet mutatja, ami a googletv / firetv felületet utánozza. Úgy látszik, hogy most már nálunk is arra vált, újraindítás után nekem is váltott a felület most. Attól az alaprendszer 9es a mibox3-on.
-
pch
senior tag
válasz
Levente1991 #9710 üzenetére
Nekem is ilyen nagy volt, de átméretezte idővel.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #9710 üzenetére
Nocsak, a 3-as box is megkapta ezt a "csoda frissítést"?
A Kodi-d működik?@mindenki
Egyébként Kodi, ill. minden más 3rd party app-al kapcsolatban, ami nem megy a frissítés óta, meg kellene nézni, hogy mindenféle permission (hozzáférés?) be van-e állítva, meg van-e adva.
Akinek az új rendszer van fenn, és még nem nyomott fr.-t, megnézné? -
Levente1991
tag
Sziasztok!
5,5 éve használok megelégedéssel egy Mi Box 3-at Kodira, Plexre és SmartTubeNextre, az Android 9-re átálláskor 1-2 problémás hónapot leszámítva minden működik azóta is.
Ma viszont megjelenésbeli frissítés történt, ami a működést nem befolyásolja, viszont szerintem elég ronda lett, ilyen otromba ikonokkal és egyelőre el nem tűntethető szövegekkel.
Visszasírom az anno Android 8-nál lévő színes filmháttereket, alsó sorban elhelyezett nagy, de nem batári ikonokat. Maga az eszköz működik, amire kell, de nagyon csúnya ez így... -
freeknight
őstag
Fú de jó hogy benéztem ide
. És milyen kis cselesek, oneday néven megy a frissítés, ezért én is majdnem rákattintottam mert azt hittem valami komoly sebezhetőséget javít, csak a 800 megás méret bizonytalanított el.
Nálam Netflix-HBO-Kodi hálózati lejátszás és smarttubenext megy, erre évek óta tökéletesen elég a cucc, bár nem drága az utód sem, többször is szemeztem vele. -
bopeti98
őstag
válasz
<Adamsky> #9700 üzenetére
Igen, én semmi problémát nem tapasztaltam frissítés után, de hozzátartozik, hogy Kodit nem használok, az optikai hangkimenetet sem használtam soha, és az USB portra se kötöttem még soha semmit a 4 év alatt amióta megvan a box.
Jelenleg csak a Amazon Prime Videot, SkyShowtime-ot, Yettel TV-t meg néha a YouTube-ot használjuk rajta, ezek gond nélkül működnek. -
törölt tag
válasz
<Adamsky> #9706 üzenetére
HBO Max flottul ment vele, lényegében az egyetlen dolog ami pont csak porfogónak volt rajta mert azt is Kodin keresztül használtam
Azok nem mentek, amik akartak valamit a pendrive-tól (de akkor sem, ha kihúztam). Fájlkezelő, Kodi indításnál meghalt, VLC és Nova Player pedig elindult, de nem talált filmet, ha meg nagy nehezen talált, akkor halt le. Pendrive kiadása is nagyon hosszadalmas volt. Távirányító is lassabban csatlakozott fel és az egész rendszer picit lomhább lett.
Pendrive-ról korábban megnyitottam egy filmet VLC-ben és Kodival, addont még nem telepítettem de egyelőre jónak tűnik.
Érdekes hogy néhány hete nekem lefrissült a felület, és akkor nem volt még semmi gond. Aztán tegnap kézzel telepítettem egy 900 megás frissítést, ami után a droid is 12-es verzióra ugrott, és akkor döglött be.
Lehet azoknál van gond, akiknél hozzám hasonlóan külön frissült a felület és a verzió? Mert a cikkben amit linkeltél úgy olvasom hogy kézzel nyomott egy frissítést, és utána lett új a felület.
Most direkt ránéztem van-e frissítés, azt írja nincs.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #9703 üzenetére
" ... most úgy tűnik jó."
Most már nincs gond a pendrive-al? Az eddigi app-ok, amik nem mentek (mik is?) most már működnek? Az érdekes, hogy a felület visszaállt a régire.Épp a korábban link-elt reddit-es topic-ot olvasgatom ...
Szerintem ezzel az update-el annak nincs baja, aki HDMI-vel összekötve használja, és van fenn neki mondjuk egy Youtube, Netflix, HBO ...... aki már optikai kimenetet használ, Kodi van neki telepítve, turkászott már developer options-ben (állítólag nem elérhető), használ valamilyen bt.-s eszközt (hangszóró), google remote-ot ... szóval picit "advanced mode"-ban használja / használná, annak "cumi".
Közben ráakadtam erre a cikkre: tényleg nincs benne semmilyen újdonság, csak a felület. Cserébe - ahogy fentebb írtam - egy jó adag dolog nem működik (érdemes átpörgetni a reddit-es topic-ot).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest