Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hedgehog
senior tag
Kodi és RTL+ addon.
Itt olvasgass:
https://prohardver.hu/tema/kodi_xbmc_kiegeszito_magyar_nyelvu_online_filmekhe/friss.html-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz static00 #9231 üzenetére
Sajna ebben semmi tapasztalatom, nem internetezek a tévén.
(ha a böngésző arra kell, hogy azon is videót nézz különböző érdekes oldalakon, akkor inkább javaslom a KODI-t, és a megfelelő addonjait... ebben a topikban olvasgass: Kodi kiegészítők)-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz static00 #9216 üzenetére
Mert nem android-tv kompatibilis appok. (pár extra követelménynek nem felelnek meg, pl. távirányító támogatás).
APK-ból fel lehet tenni őket, de a kezeléshez kell egér, és van olyan app ami még úgy sem indul el vagy nem lesz használható.TV-hez sokan a Yettel MyTV-t használjuk, de az előfizetéses.
Telefonról képek/videókhoz én a Google Photos-t használom, igaz minden képem fenn is van a felhőben.
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz scabi78 #8827 üzenetére
De ez sosem azt jelentette, hogy csak tükröz. Sőt, ahhoz külön küzdeni kell, hogy a telefonod képernyője menjen át, ne pedig a streamelendő cucc.
Az összes CC pont úgy működik, mint amikor a Box-ra castolsz, csak nincs önálló gui-juk. (pontosabban a backdrop app az)-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz csonkadavid #8790 üzenetére
Tudtok valahol egy jó összehasonlítást, hogy a Mi Box S, a Stick 4K, és akár a Chromecast with Google TV milyen szabványokat (mintpl. a Dolby Vision) támogat?
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz zizidor #8748 üzenetére
Nem kell közös accountban lenni, elég a közös wifi (subnet):
[link]
Chromecast szolgáltatás egyébként.
Az Android TV Remote-t passz, bár azt el tudom képzelni, hogy mivel pont most van lecserélés alatt – mert átkerül a funkcionalitása a Google TV appba –, az bizonytalanul működik.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Hali, nekem van mindkettő. A CCwGTV valóban gyorsabb, azon pl. gyakorlatilag lagmentes a Geforce Now (legalábbis a Witcher3, amivel teszteltem).
Nekem néha nagyon hiányzott a kábeles net, vagy a vezetékes xboxkontroller bedughatósága. Sőt, egy vicces szitu is van nálam: a dolgozószobás tévémen, amin ezeket használom, nincs jack aljzat (egy 32-es Samsung, van rajta két hdmi, optika, scart, de jack valamiért nincs). Mivel a CC-n sincs, ezért a külső hangszóróimat csak egy blitzwolf bt-receiverrel tudom kitenni, ami pár ms delayt okoz is. A másik problémám az volt, hogy a Plex app nem támogatja valamelyik codecet (asszem az e-ac3-at), amit viszont MiBox-on gond nélkül. De ez áthidalható a Kodi-s Plex addonnal.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Imi1981 #8536 üzenetére
Sajna nem is találtam ilyen beállítást, csak olyanom van, hogy Allow hardware acceleration - Mediacodec (Surface) és ugyanez (Surface) nélkül. Ha bármelyiket kikapcsolom, akkor a nincs videó se, csak audio, és zenének látja a kodi a cuccot
RedCactus: sajna a tévémen sincs zoomra lehetőség.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Sziasztok! Szeretném a Netflixet nagyítani. Konkrétan croppolni akarom a videót, hogy ne legyen alul-felül fekete sáv. A gyári appal ugye nem lehet, de próbáltam a Kodihoz készült netflix-addont, ott is csak kicsinyíteni tudtam a képet, nagyítani már nem. Van erre valakinek működő megoldása?
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Imi1981 #8145 üzenetére
Félreérted, lecserélni akarom a MyTV-t
Pontosabban csak kíváncsi vagyok, hogy van-e jobb.
Alapvetően elégedett vagyok vele, de van pár pont amiben lehetne jobb: egyrészt csatornakiosztás: hiányzik pl. a teljes Viasat csatornacsalád, semmi Eurosport és hasonlók.
Másrészt keresem azt a megoldást, ami ahogy fent is említettem, be tud épülni a Live Channels appba, vagyis jobban integrálódik a szolgáltatásokba mint egy külön app.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
válasz gyugyo79 #8137 üzenetére
kapcsolódó kérdés, amit néha felteszek, de gondolom nem változott a helyzet:
a MyTV Telenor-on kívül van olyan szolgáltató, aki hivatalosan is rendes androidtv-s appot ad? (alapvetően elégedett vagyok a MyTV-vel, de pont ez a beépített tvkliensnek átadja a csatornalistát téma hiányzik nekem, vagyis a Live Channels appban szeretném látni a csatornákat)[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Steve1207 #7937 üzenetére
Nekem volt accountom, és egy céges macminivásárlásnak köszönhetően egy évnyi előfizu is, de a lejátszás nekem sosem ment, némi homokórázás után mindig kiírta hogy a videó nem elérhető.
Most rendesen működik, de csak a boxon jó, a Philips 7181-emen bugos (képernyő közepén ott marad az apple logó)
(egyébként elég fura app, sehol sem találtam a hangsáv vagy feliratválasztást, automatikusan jött angolul magyar felirattal a kipróbált film vagy sorozat)-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Steve1207 #7119 üzenetére
Vagy még egy alternatíva, ha esetleg az OP routerén van USB bemenet és tud fájlmegosztást, akkor oda dugni a HDD-t, és akkor minden eszköz eléri.
(egyébként a wd tv live technikailag egy NAS, mert a manualja alapján tippelve van rajta smb szerver: Network Share Server rész a beállításokban. Ezért érte el korábban a gépéről. A Mi Box-on gyárilag nincs ilyesmi).[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Luissimo #6717 üzenetére
A Telenor MyTV-nek van natív appja, vagy szándékosan a mobilost használod? MyTV Otthon
[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Szerintem egyébként simán az a gond, hogy Miracast módban akarsz küldeni (amihez szoktál a Samsungok miatt), a Mi Stick (legalábbis a Box-os tapasztalatokból ítélve) azt nem tudja.
Gépről Chromeből indítva tudsz képernyőt tükrözni (tud egész képernyőt, chrome-tabot, vagy csak simán egy böngészőben futó videót), másból szerintem nem.
Tabletről vagy telefonról azt tudod "kiküldeni", ahol megjelenik a következő ikon:
Lehet a tablet/telefon teljes képernyőjét is tükrözni, ahhoz viszont (ha gyárilag nem tudja), kell a Google Home app.-- aka p3d3str1an
-
-
-
hedgehog
senior tag
válasz bexinho23 #5477 üzenetére
Kipróbáltam most pár 1+ órás videót, az emített thevr archívumból is, máshonnan is, semmi gond nem volt a gyári yt appal.
MiBox S, 1080p.
Este megnézem majd a netflixet is, de ahhoz át kell szerelnem a boxot a nagyobbik tévére (azon gyárilag droid van, azért nem ott használom a boxot)-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz trobi28 #5452 üzenetére
A Kodi előnye az, hogy nem kell hozzá szerver, ő gyakorlatilag egy felturbózott player, ami libraryt épít, ezért sokkal könnyebb navigálni (főleg egy átlagfelhasználónak).
Nekem a Plex-szel sincs semmi bajom, a szerverrésze egy RPI3-on fut, a player rendben működik nálam a boxon.[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
válasz #88470784 #5412 üzenetére
Igazad volt, kábellel tényleg semmi gond nem volt, simán játszottam 1-2 órát a Crew2-vel, mindenféle akadás nélkül. Ez jó hír, köszi a tippet!
Azért nem gondoltam egyből a kábelre, mert a kép jó volt wifin is, ráadásul ugyanezen a wifin a HuaweiM5 tabletemen kiválóan működött a GFNow.
Szóval akkor így van az embernek 20KHuFból (meg némi havidíjból) egy teljesen használható "konzol"ja-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz #88470784 #5402 üzenetére
Hali, nálam sajnos még mindig az a helyzet, amit korábban írtam... a kontroller késik. Akár a ps4-est használom bluetoothon, akár az xbox360-ast kábelen.
De igazából valószínűleg maga az eszköz nem bírja a tempót, mert a billentyűzettel a steam login is akadozva megy.
(a hálózatommal nincs baj, a laptopom kábelen tökéletes, de a tabletem ugyanazon a wifin szintén).
Sajna ez az eszköz nem alkalmas a GFNowra.[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Nem tudom nálatok mi lehet a gond, nálam semmi probléma a Chromecasttel, pedig most mindent kipróbáltam (youtube, primevideo, netflix, megint youtube, plex, spotify...)
Mondjuk az tény, hogy nincs túlbonyolítva az itthoni net, a Telekomtól kapott Sagecom router 5GHz-s wifijén lóg a box és a telóm is.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz CoolBoy323 #5034 üzenetére
Hali, nekem nemkompatibilisnek mutatja sajnos.
(viszont ahogy elnézem, tabletui-ja van az appnak, szóval egy egérrel apkval biztos működne)[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz poszmetpeti8 #5027 üzenetére
Nekem nincsenek jó tapasztalataim. Működik a szolgáltatás, a képpel sincs baj, de:
a vezetékes xbox360 kontrollerem laggol. (mivel csak itt, és gépre kötve nincs ilyen jelenség, tuti a box okozza). Próbáltam már ps4 kontrollerrel is, ott már azzal is bajom volt, hogy nem ismerte fel ps4-nek, hanem azt is xboxnak hitte, és nem igazán működött minden jól. Emiatt ott a lagot nem is figyeltem, majd hétvégén tesztelem újra (úgyis jött új verzió az apk-ból).
Próbáltam billentyűzet+egérrel, ott viszont az egér jobbgomb-hiánya miatt hagytam félbe a dolgot.Szóval ha biztosra akarsz ezügyben menni, Shield-et tesztelj.
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz <Adamsky> #4932 üzenetére
Az nem ugyanaz, azt nem fogja tudni fogadni a Mi Box (afaik). (az Miracast szabványt használ).
De a Google Home appból a boxra is tudod indítani a képernyőmegosztást.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Fenyi Leopol #4893 üzenetére
Nálam csak akkor kattogott, ha altattam. Hagytam bekapcsolva, főoldalon, úgy nincs hangja. (szintén külön hangszóróra jack-kel kivezetett hangszóróval használom).
(bocs, azbest kommentjét nem láttam, félig meg volt írva a komment és mire befejeztem eltelt fél óra )[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz krisztian07 #4876 üzenetére
Én úgy tudom, hogy beépített ChromeCast csak az S-ben van...
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
Persze, tök jogos, csak azért említettem a Philipset, mert a Samsung minden váltáskor kiteszi egy "popup"ban a felbontást és fps-t, ilyet meg a Philipsnél sose láttam. Rémlik, hogy rendes tévéadásnál meg lehet rajta valahol nézni, hogy 1080i vagy más, ezért gondoltam hogy esélyes, hogy a Plex ott is tud képfrissítést váltani, csak infót nem kapunk róla.
De majd kipróbálom a Mi box-ot vele valamikor, és megírom az eredményt-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
A Netflixnél semmit sem csinál, a Kodinál és a Plexnél a saját infósávjukat hozza be, de ott nem a tévé felbontása/fpse van.
Alien!: nem pontosan fogalmaztam, bocsi. A Philips natív androidtv, nincs rádugva a Mi box. A saját applikációin nem tudom megjeleníteni ezt a felbontásinfót... a Mi box-ot lusta voltam átszerelni, szóval nem tudom ilyen esetben mit csinálna a + gomb, majd kipróbálom egyszer.
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
sajna nincs ilyen gomb az én Philipsem távirányítóján
a + gomb csinálna elvileg ilyesmiket, de az applikációk azt kisajátítják saját célra.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Luissimo #4379 üzenetére
Dupla off: ez a második linked, az into.hu-s cikk nagyon fura. A dátuma szerint idén októberben íródott, de olyanok vannak benne, hogy egy hete indult a Netflix itthon, meg mindenkinek szaggat és csúszik a kép/hang, meg az androidtv-s Kodi nem tud smb-t stb... én a cikkre adnék 0-t, nem a kütyüre
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Luissimo #4379 üzenetére
Szerintem valakivel keversz, én most szóltam először hozzá a vitához, és csak annyit kérdeztem, hogy ha a Sonydon már ki tudtad próbálgatni az androidtv jellemzőit, miért okozott meglepetést a mibox. Ha a kettő élmény különbözött, akkor bocs, visszavonom a kérdésem (pl. ha a HorizonGo sideloadolva a Sonydon fullhdban streamelt, de a Miboxon csak SD-ben?)
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Luissimo #4373 üzenetére
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ha van androidtv rendszerű eszközöd (a sony), miért gondoltad, hogy a szintén androidtv rendszerű mibox többet fog nála tudni...
A mibox egyetlen dologra jó: a nemandroidtv tévéket androidtvsíti. Azt kiválóan. De fontos, hogy pont olyan korlátokkal rendelkezik, mint ha a tévéd már gyárilag androidtv lenne.-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
A Telenor MyTV az olyan, és van AndroidTV-s appja is (MyTV Otthon néven van a storeben).
Ezeket streameli 720p-ben: Rtlklub, AMC, Film+, Spektrum, NatGeo, LifeTV
Ezek meg 1080p: Spiler1, Sport1, Sport2, M4 Sport
(nekem Plus díjcsomagom van, a Max-os csatornákat nem tudtam tesztelni)Korábban én is MindigTV Extrás voltam, és most hogy említetted, megnéztem mi is lesz itt... biztatónak tűnik!
(bár a mytvnek van egy nagy előnye... egyelőre nem nézik a konkurens használatot tapasztalatom szerint ).Szerk: persze elfelejtettem, hogy a Box-nak nincs antennabemenete
szóval a mindigtvextra csak akkor lesz hasznos ide, ha lesz valami normális app, nem ez a webes valami (nekem van egy Philips tévém is, arra jó lesz azért)[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Srácok, ugye nincs a Telenor MyTv-n kívül más olyan előfizethető szolgáltatás, aminek natív Android TV appja is van?
(tudom, böngésző meg ilyenek, de nem akarom... nagy bajom nincs a MyTV-vel, csak lehetne több adás HD)-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz V.Stryker #4113 üzenetére
Letöltöd az apk-t valahonnan (vagy kimásolod a tableted/telefonodból), felmásolod egy pendrive-re, és egy fájlkezelőt telepítesz a boxra, azzal elindítod az apk-t, engedélyezed amit kell és feltelepül.
Ha nem tudja a tv-guit az applikáció (márpedig ha nem látod a store-ben, akkor nem tudja), akkor a kezeléséhez nem árt egy egér-- aka p3d3str1an
-
-
hedgehog
senior tag
Egyébként én Telenor MyTV-t használok, az az ilyen kábelmentes területre teljesen jól működik. (mármint ha nincs a szobában kábel, amivel tévét tudnál fogni).
-- aka p3d3str1an
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest