Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tghwinner
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol tudok pót távirányítót intézni a Mi Box S-hez? Jó lenne hasonló (akár utángyártott, akár eredeti), vagy aminél van lehetőség csatornaváltó gomb használatára is. Légtávirányítót nem szeretnék.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
"USB billentyűzet kiosztást nem tudok állítani magyarra ... "
Próbáld meg esetleg az External Keyboard Helper Pro-t.[ Szerkesztve ]
-
Sada1
csendes tag
Amlogic topikbol atkoltozve:
Sziasztok,
Xiaomi TV Stick 4K (ATV11/API30) + 1080/50p old Smart TV + BT soundbar + Ethernet /USB2.0 HUB-hoz keresek válaszokat.
- USB billentyűzet kiosztást nem tudok állítani magyarra, a Xiaomi nem ad erre beállítási lehetőséget, vagyis én nem találtam. Tudtok-e erre megoldást?
- USB billentyűzet shortcut/hotkey listát megosztanátok-e ATV-re?
Köszi!
Sada -
farkas-j
őstag
válasz <Adamsky> #8878 üzenetére
Ma tesztelgettem a Nova Video Playert. Sok minden tetszett benne és jól kézre áll. Viszont két számomra bosszantó hibája van. Nem játssza le a DVD ISO-kat, pedig rengeteg ilyen koncert DVD-m van. A másik, hogy a feliratnál nagyon kicsi a kontúr és van olyan film aminél így nehezen olvasható. A sok lejátszóból lehetne össze lehetne gyúrni egy tökéleteset.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz toto0569 #8886 üzenetére
"... kell valamit letölteni hozzá?" - csak valamilyen app, ami képes cast-olni. Pl.: PowerAMP, és már megy is.
#8887 farkas-j
" ... 90°-kal elforgatva elindul ... " - erre elvileg van megoldás. Több (én sose használtam ilyet, mert nem nézek RTL-t ...) a "set rotation" alkalmazásra esküsznek. Play!-en úgy látom már nincs fenn, de van millió másik. Most vagy nekiállsz kísérletezni, vagy rákeresel itt a topic-ban, és elkéred valakitől.
Aztán, hogy ezután dobja-e majd a hibát, az más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
válasz <Adamsky> #8885 üzenetére
Még tegnap kaptam meg a futártól ,sok időm nem volt.
De azt gondoltam ,hogy hamarabb összehozom az analóg zenehallgatást vele.
A Mi box nem látja a telefonom,a telefon nem látja a Mi boxot...
Itt lehet a probléma vele...kell valamit letölteni hozzá?
A telefonnak van egy audio cast nevű aplikációja a másik wifis audio casthoz.
A régit szeretném a Mi box-al leváltani -
<Adamsky>
nagyúr
válasz farkas-j #8880 üzenetére
" ... így pl egyszerűbb a megosztott filmek lejátszása is."
De, ehhez, hogy kapcsolódik a TC (+lan plugin)? Nem a player-nek kell támogatni a hálózati kapcsolatot? Másképp: ha utóbbi csak lokális állományokat képes megnyitni, akkor hiába látja a TC a desktop géped.RTL: korábban azt írták, hogy légegérrel megy, de van Kodi addon (tudom ezzel nem vagy kisegítve Egyébkét mi a gond vele? Nem megy? Fel sem települ?
#8881 toto0569
Én is úgy tudom, hogy mennie kellene, de életemben nem próbáltam.
Van az a 3,5"-es csati, ami egyszerre analóg jack és Toslink. -
farkas-j
őstag
<Adamsky>: Egész ígéretes a Nova Video Player. Majd tesztelem még.
Telepített már valaki Mi boxra működőképes RTL Most appot? Nálam feltelepül de nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
válasz farkas-j #8880 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy ilyen Xiaomi mi boxot.
Szerettem volna telefonról audió zenét (Flac) átküldeni a sztereo erősítőmre,de nem jövök rá,hogy lehet.
Hiába dugtam sztereo 3.5 jack dugót hátra nem jön ki rajta hang semmiről sem.
Szeretném úgy is használni mint egy audiocast-ot.
Ez valamilyen módon lehetséges? -
farkas-j
őstag
válasz <Adamsky> #8878 üzenetére
A TC-vel a Lan plugin segítségével kényelmesen kezelhetem a számítógépek megosztott (Samba) könyvtárait, így pl egyszerűbb a megosztott filmek lejátszása is. Nem kell vesződni az erősen korlátolt DLNA-val. A NOVA playert nem ismerem de majd kipróbálom. Az MX Player Pro verzióját meg kb 2 éve megvettem és azóta elégedetten használom minden Androidos eszközömön.
A Kodi-val voltak problémáim, sokat nyűgöm volt a PC-s megosztásokkal ezért hanyagolom.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #8876 üzenetére
Próbáltad? Van különbség?
#8877 farkas-j
Nm. A lan plugin-t mire használod, ill. ha már normális hálózati lejátszóról beszélünk, miért nem Kodi? Ha a Kodi "nem játszik", akkor esetleg nézz rá a NOVA Video Player-re (hálózati-, és kandencia helyes lejátszást is tud). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #8874 üzenetére
Ha, Kodi alatt ki tudod próbálni, ill. összehasonlítani azt a natív app-al, nos az a tuti. Előbbiben - beállítástól függően - eleve tudsz váltani (a TV csak FHD-t tud) a felbontások között, valamint ugye lejátszás közben is le tudod ellenőrizni, hogy "mennyi az annyi".
-
őstag
válasz <Adamsky> #8873 üzenetére
Ha lesz időm, megpróbálok lőni róla egy képet, de a rajzfilmek is kicsit pixelesnek tűnnek. 100+ mbps stabilan megy 2 méterre a wifis modemtől, 5ghz-en, szvsz az mindenre elég. Kodin keresztül használod? Megpróbálkozom vele, ha az jobb.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Seraph 16 #8872 üzenetére
"Az lehetséges, hogy az HBO Max streamje a mi boxon legfeljebb 720p ... "
Gyakorlatilag kizárt. Nem tudom (nincs tapasztalatom) a natív app-al, de ha úgy működik, mint régen (amikor próbáltam) a Netflix-é, akkor lehetséges, hogy a gyenge sávszél miatt nem "rontja le" a minőséget. -
őstag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy az HBO Max streamje a mi boxon legfeljebb 720p felbontás körül lehet (vagy 576p). Láttam egy 4k-s philips tv-n és ugyanaz az előfizetés, ugyanaz a film, szépen, élesen jött, nálam határozottan alacsony felbontásúnak és kicsit fakónak is tűnik (ez mondjuk lehet, hogy csak tv beállítás volt, de a netflixnél nem tűnt fel ilyen)."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
farkas-j
őstag
válasz <Adamsky> #8868 üzenetére
Köszi! Úgy próbáltam telepíteni a TC-t, hogy egy pendrájvról bemásoltam a box download könyvtárába a legfrissebb TC.apk-t és onnan indítva próbáltam telepíteni.
Az Apkmirrorról melyik verziót kell telepíteni a boxra?
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz farkas-j #8867 üzenetére
"Utána manuálisan átcsatlakoztattam az ASUS router 5GHz-éhez és kapásból csatlakozott."
Engedélyt kapott a Xiaomi router-től egy "alacsonyabb rangú" router-hez való csatlakozásra. Egyébként tényleg érthetetlen és vicc kategória.Fájlkezelő / TC: nem tudom honnan és milyet próbáltál, de szerintem működnie kellene (legalábbis én mintha tettem volna fel már rá).
Próbáld meg feltenni az Aptoide TV-t, és onnan, vagy innen az "armeabi-v7a"-sat.
Én egyébként a MiXplorer-re esküszöm (telefonon, tablet-en, box-on). Mindent (is) tud, és ingyenes, reklámmentes. Persze ez alapvetően nem Android TV-re van kitalálva (ahogy egyébként a TC is), de még légegér nélkül is elég jól el lehet vele navigálni. -
farkas-j
őstag
válasz farkas-j #8866 üzenetére
Beüzemeltem accespointként a Xiaomi Mi router 3-at, vezetékesen kapcsolódva az ASUS routerhez. Láss csodát egyből kapcsolódott a box hozzá 5GHz-en. Utána manuálisan átcsatlakoztattam az ASUS router 5GHz-éhez és kapásból csatlakozott. Utána ahányszor csak próbálom mindig gond nélkül csatlakozik az ASUS routerhez. Ez jelenleg akkor is fenn áll, tehát gond nélkül kapcsolódik, ha le van kapcsolva a Xiaomi Mi router 3 és áramtalanítás után újraindítom a boxot. Hogy az öröm azért ne legyen teljes, a másik ASUS routerhez ami accespontként működik, még mindig nem csatlakozik, pedig annak a WiFi-je hajszál pontosan ugyanúgy van beállítva mint a fő routernek.
Nem értem, hogy mitől javult meg az ASUS routerhez való csatlakozás és miért nem csatlakozik a másik ASUS-hoz? Számomra ezek érthetetlen dolgok, és utálom ha valamire nem találom a logikus magyarázatot! Nagyon kíváncsi vagyok, ezek után lesz e még gond az 5GHz-el?Lenne még egy kérdésem. Nem találtam normális (nekem tetsző) fájlkezelőt, így megpróbáltam feltelepíteni a TotalCommandert. Sajnos nem sikerül. Hogyan lehet valami trükkel ráerőszakolni ezt a fájlkezelőt (és egyáltalán más appot amit hivatalosan nem támogat)?
-
-
Imi1981
veterán
válasz farkas-j #8861 üzenetére
A csatornákkal próbálkozz hátha. Sokszor van, hogy nem tetszik neki bizonyos csatornák. Nekem is volt Asus ac 65p de akkor pont lan-on csatlakozott a mi box s - re így nem tudom hogy viselkedett volna.
Xiaomi ax3600 routerre tökéletesen csatlakozik 5ghz-ra az tuti mert azt használok. -
farkas-j
őstag
Engedélyeztem az IGMP-t, de ahogy számítottam rá sajnos nem oldotta meg a problémát. Továbbra sem akar normálisan működni az 5GHz-en. Tegnap a sokadik próbálkozásra egyszer sikerült felcsatlakoztatnom, de fél perc múlva eldobta. Viszek haza egy Xiaomi Mi router 3-at és teszek azzal is egy próbát. Ha arra sem jelentkezik fel ill működik megfelelően 5GHz-en akkor egyértelműen a box a hunyó.
cyber86: Köszönöm! (OpenWRT vagy valami moddolt firmware van a routereden?)
-
azbest
félisten
válasz - = Zk = - #8858 üzenetére
A hbo max apk -ként feltehető rá, a friss 52.10 -es androidtv-s verzió. Tökéletesen működik és integrálódik a firetv-be. Csak valamiért európa még nem támogatott firetv platformon hivatalosan - a hbo max support mondta. [link] [link]
Nekem jobban tetszik azon a streaming, mint a mibox 3-asomon. Ha már úgyis megvan neked, akkor simán tudod haszálni azon. Fire tv [link] és hbo max [link] topicban is visszatérő téma.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok...
elvesztem
2,5 éve hazaköltöztem angliából.. hoztam az amazon fire stick.emet is... csakhát az idehaza neccesebb ugye, pl egy hbo max használatához... ( hacsak nem van magyar apk)
lecserélném... de mi kell nekem? egy Xiaomi cuccos, vagy a Chromecast?! lényeg, hogy menjen PC nélkül is a "cuccos"....
net+hbo max és ennyi...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz <Adamsky> #8854 üzenetére
Köszi, de minden elérési pontnak saját neve van:
2,4GHz: Sajathalo-1 Sajathalo-2
5GHz: Sajáthalo-1_5GHz Sajathalo-2_5GHzcyber86: Köszi a képet! Csinálnál egy képet a professzionális lap beállításairól is, hogy össze tudjam hasonlítani az enyémmel? Hátha ott van olyan opció, amit nem szível a boxom.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz farkas-j #8852 üzenetére
" ... accespoint-ként van konfigurálva, hogy mindenhol tökéletes legyen a lefedettség."
Az access point-ként használt router-en ugyanaz az SSID-ja mindkét hálózatnak (2,4 Ghz & 5 Ghz), mint a másikon? Amennyiben igen, próbáld meg másik SSD-val. Vagyis pl.:
• azenkicsihalozatom_router
• azenkicsihalozatom_router_5G
• azenkicsihalozatom_ac
• azenkicsihalozatom_ac_5G... vagy megpróbálhatsz egyeztetni cyber86-al, mert szerencsédre hasonló router-e van, mint neked.
-
farkas-j
őstag
válasz <Adamsky> #8851 üzenetére
A két ASUS router egyike router-ként működik, a másik ASUS vezetékkel van összekötve a routerként üzemelővel és accespoint-ként van konfigurálva, hogy mindenhol tökéletes legyen a lefedettség.
A 2,4GHz-es elérést kényszerből kellett engedélyeznem, mert a legtöbbször nem akar feljelentkezni az 5GHz-es elérési pontokra. Így legalább használható maradt a box, csak persze lassabb a net. Ha elfelejtetem vele a 2,4GHz-es elérést, akkor ~10-ből 9-szer nem kapcsolódik fel a hálózatra és azt az üzenetet dobja, hogy nincs WiFi kapcsolat. A listában megjelenik mindkét 5GHz-es elérés, de manuális csatlakoztatásra sem hajlandó a legtöbbször felcsatlakozni. Ez az egyetlen eszköz a lakásban, amivel ilyen problémák vannak. A másik két boxom, a laptopok, a két Xiaomi Readmi Note 10, a TV-k, az IP kamerák stb. gond nélkül működnek 5GHz-en. Számomra egyszerűen érthetetlen a dolog.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz farkas-j #8848 üzenetére
" ... az 5GHz-es WiFi-re 10-ből 9-szer nem hajlandó csatlakozni ... "
Bocs, de nem teljesen világos. Most azt szeretnéd, hogy csak az 5 Ghz-es wifi-re kapcsolódjon? Mert akkor a 2,4 GHz-es wifi-t egyszerűen "felejtesd" el vele." ... pedig 2 elérési pont is van ... "
2db 5 Ghz-es (van egy jelerősítőd?) vagy 1db 2,4 Ghz-es és 1db 5 Ghz-es?Én a 2,4 Ghz-et a helyedben a box esetén elfelejteném. Sajnos köztudott, hogy bizonyos csatornaszám (fejből most nem vágom) a 2,4 Ghz-et nem látja. Ahol látná ott pedig általában (főleg ha társasházról beszélünk) nagy a "nyuzsi". Szóval, 5 Ghz ... nálam épp a 44-es csatornán.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! Kb. fél éve van egy Xiaomi Mi Box S kütyüm a legfrissebb gyári firmware-rel. Az a gondom vele, hogy az 5GHz-es WiFi-re 10-ből 9-szer nem hajlandó csatlakozni, pedig 2 elérési pont is van és kitűnő jelszinttel látja őket (ASUS AC65P mindegyik). Mindkét elérési pont 6-8m-re van tőle. A két elérési pontok fix csatornabeállítással a 112-es ill. a 36-os csatornán vannak. A 2,4 GHz-el nincs gondja, de az 5GHz-re csak nagy ritkán sikerül felerőszakolni, vagy ha csoda történik magától felcsatlakoznia. Volt már teljes reset is, de az sem segített rajta. Nem értem mi lehet a gond! Találkozott már valaki ilyennel, és van valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
trokigabi
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Hbo max miatt szeretnék venni egy tv okosítót.Fontos lenne,hogy házimozin keresztül hallgatnám.A tv össze van kötve az erősítővel optikai kábellel.A netflix dd-ban szól,az alapból van a tv-n.Tehát ha az okosítóról nézem a hbo-t,és a tv-ről jön a hang az 5.1 lesz?
köszönöm a segítséget. -
xviktorx
tag
A google home alkalmazással be tudtam írni a az email címet. Köszönöm a segítséget. Bár számomra továbbra is érthetetlen miért nem dobja be a billentyűzetet belépésnél, bárhova is húzom az egeret.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz xviktorx #8841 üzenetére
" ... van csatlakoztatva egér meg próbáltam a billentyűzetet is." - egyszerre?
Ha a beviteli mező fölé viszed az egeret, majd kattintasz, akkor a billentyűzettel kellene, hogy tudj bele írni." ... nem tudom mi az az ADB." - akkor azt hagyjuk. Csak arra az esetre írtam, ha csináltál már hasonlót. Egyébként is "spec. kábel" (mindkét végén USB A-s "apa") kell ugye hozzá.
Én a helyedben megnézném azt, amit Fall-N javasolt, aztán ha nem megy telefonról (mondjuk almás cuccról nem tudom, hogy mik az esélyek), akkor szerintem marad a factory reset. Mondjuk, ha sz@r az app ...
... szóval esetleg próbáld meg downgrade-elni magát az app-ot. Itt vannak fenn régebbi verziók. Ha így sikerülne a login, akkor utána már felfrissítheted.
Na, még egy eszembe jutott, ami könnyebb lehet, mint az ADB - scrcpy AnyDesk (igaz nem TV-re van, de talán elindul azon is) -
xviktorx
tag
válasz <Adamsky> #8837 üzenetére
Usb-n van csatlakoztatva egér meg próbáltam a billentyűzetet is. Volt újra indítás, áramtalanítás igaz gyári visszaállítás nem volt. Csak a hbo max app szarakszig minden más app szépen fut. Van kodi a boxon de az alkalmazást szeretném hasznáni ( gyerek szobában van a mi box s ). Többit kipróbálom holnap bár nem tudom mi az az ADB.
Még a cast-olás lenne opció de apple telefon van meg ipad az meg nem ad ilyen opciót sajnos.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz xviktorx #8836 üzenetére
Hát a HBO Max-al egészen változatos módon szo*nak itt a user-ek, úgy látom.
" ... egyszerűen nem adja be a "billentyűzetet''." - csak itt, ennél az app-nál?
Ötletek (nem feltétlen ebben a sorrendben):
• nézd meg, hogy a billentyűzet beállításoknál nincs-e valami elállítva
• factory reset
• használj Kodi-t + HBO Max addon-t
• USB-s v. bluetooth egér + billentyűzet ?
• vezetékes v. vezetékmentes ADB-vel rácsatlakozni PC-ről és scrcpy-vel kezelhető az egész cucc -
xviktorx
tag
Nem tudom volt-e már de ha igen akkor elnézést. Kb. 2800 hozzászólással vagyok elmaradva.
Az a helyzet hogy a mi box s-en a HBO-max-ba nem tudok belépni, mert egyszerűen nem adja be a "billentyűzetet''. Csatlakoztattam hozzá egy billentyűzetet de azzal meg valamiért nem tudom beírni a @ (kukacot ). Tehát nem tudok beléni. A korábbi mi boxokon ment és most is megy a HBO max.
Tudna valaki ezügyben segíteni?
Próbáltam már azt hogy más alkalmazásba beírtam az email címem de onnan meg nem nem engedi kijelölni hogy azt illesszem be.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #8832 üzenetére
Nem az van, hogy alvóból, ha aktív az app (akár háttérben), akkor nem kéri be ismét a bejelentkezést vagy bejelentkezéskor akár hálózati változás miatt elhasal olyankor a beléptetés? Mint alkalmazás szempontjából szerintem érthető lenne, ha csak betölti az előzőt és vár a semmire a korábbi kapcsolódás/beléptetés alapján és olyankor hibára futhat. Lehet csak többször ellenőrzi az aktív előfizetést és belépést, mint bármely más streaming alkalmazás és ilyenkor nem fog betölteni a korábbi alapján.
.
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Xiaomi Mi Stick-et használ valaki úgy, hogy a hang erősítőre megy ki a tv-ből? Nálam minden sztereó, a TV optikai kábellel van a Denon erősítőre, de sehogy nem tudok kicsikarni belőle 5.1-et. Tudtok segíteni benne, hogy mit kellene beállítani?
-
hedgehog
senior tag
válasz scabi78 #8827 üzenetére
De ez sosem azt jelentette, hogy csak tükröz. Sőt, ahhoz külön küzdeni kell, hogy a telefonod képernyője menjen át, ne pedig a streamelendő cucc.
Az összes CC pont úgy működik, mint amikor a Box-ra castolsz, csak nincs önálló gui-juk. (pontosabban a backdrop app az)-- aka p3d3str1an
-
-
Imi1981
veterán
válasz scabi78 #8823 üzenetére
Ugyan úgy működik mint mi box s-en (gondolom mi stick is tud chromecast - ot) . Nem képernyő tükrözés ha arra gondolsz hanem ő maga játssza le a tartalmat amit ráküldesz . Bár nem használtam még chromecast with google tv - t de tutira ugyan úgy működik mint mi box s-en.
-
Imi1981
veterán
válasz scabi78 #8817 üzenetére
Persze, hogy van csak azok drágábbak. Kb növekvő sorba raktam mindig jobbat írva. Xiaomi mi box s, mecool km2 (meg más nevű de tök ugyan olyan variánsai), Chromecast with google tv , fire stick 4k max és ami szerintem a legjobb android tv rendszerrel az nvidia shield tv és shield tv pro. Ha nem android akkor Apple tv 4k és 4k 2021.
De a mi box s is szerintem már sokkal jobb mint a stick hd.
-
Steve1207
veterán
Ha aktív a lejátszás a boxon miért menne alvóba? Más alkalmazásnál se teszi, sorozatoknál meg általában mindig folytatja a következő résszel a legtöbb streaminges app. Kijelzőt is lehúzhatod, akkor is folytatni fogja mindegyik box ilyenkor.
(#8815) scabi78: ugyan nincs stick-em, meg nem tudom mennyire melegszik, akár üresjáratban, de nekem S-nél meg más boxnál is az első, hogy a képernyővédőket, készenléteket kikapcsolom és fejlesztőiben benyomom, hogy sose kapcsoljon ki. Lassulás nélkül ment az S is így legtovább 20-30 napot és olyan sebességgel üzemelt, mint újraindítás után. Stick-nél a melegedés miatt nem tudom menyire egészséges úgy hagyni, de ha pl egy launcheren elvan langyoskán, akkor bőven tehetsz egy próbát ezzel is.
Alvó meg ilyen hülyeségek után a legtöbb belassul, max pár alkalmazásig tartják feléledés után a sebességet, aztán kb kötelező az újraindítás. Engem S-nél is zavart végig, pedig az erősebb hardver.[ Szerkesztve ]
.
-
Imi1981
veterán
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, a xiaomi mi stick hd kütyüm mostanában nagyon belassult. Előfordul, hogy nagyon sokat kell várni a Netlix elindulására. Először a fekete képernyőt látom pár másodpercig, majd a piros N betűt. Azt vettem észre, ha újraindítom, akkor megjavul. Alapból úgy van összekötve nálam, hogy nem a tv usb-től kapja a kakaót, hanem folyamatos áram alatt van. Frissítettem. Ti hogyan használjátok és nálatok érzékelhető a lassulás?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Peace
nagyúr
Factory reset után a végtelenségig töltött HBO 3 pötty alul. Restart után viszont elindult a sorozat, ami múltkor kivágott. Remélem jó lesz. Semennyire nem melegszik a kütyü amúgy.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Mitől lennék szerencsés?"
Azért mert te nem szembesülsz olyan problémákkal, mint (sokan) mások. Ezt pl. épp egy másik topic-ban írták. Szóval még 1×: értem, hogy nálad jó (nekem sincs semmi bajom, főleg meg nem használom ) de a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nagyon sok embernek - mondhatni eszköztől függetlenül - gondja van az app-al.#8810 Peace
" ... a Jóbarátok incidensnél kicsit kiakasztott, hogy 1 napon át játszotta le a részeket ... "
Ott nem tudom, hogy mi történhetett. Ez azért nem jellemző (hogy magától elindulna).[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz <Adamsky> #8806 üzenetére
Mitől lennék szerencsés? Ha nálam elindul (most próbáltam ki fél perce újra, hátha valami hiba lesz) és szépen elindul, akkor másnál is. Valami szoftveres hiba lehet a ludas, érdemes ilyenkor egy FR-t csinálni, megnézni a router beállítást, stb. Nálam egy mai világban gyenge internet van (30 Mbit/s, réz kébelen! (szolgáltató váltás lesz hamarosan optikaira)) AX6-os routerrel, rengeteg okoseszközzel (Sonoff okosotthon cuccok) és WiFin kapcsolódva, nem kábelen a Boxhoz. Szóval nem a legideálisabbak a körülmények (ennél csak jobb internet van, valakinél nincs ennyi interferenciát okozó cucc stb.) és mégis működik. Telefonon már több tényező lehetne, ami hibát okoz.
Hardveres hibát élből kizárnám, ha minden más működik.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz <Adamsky> #8809 üzenetére
Nekem ez bőven megfelelt, hogy elrakta magát pihenőbe éjjel. Csak a Jóbarátok incidensnél kicsit kiakasztott, hogy 1 napon át játszotta le a részeket kikapcsolt tv mellett. És a nagy tv-n HBO app-ban azt látjuk délután, hogy 3 szezonnal előrébb járunk hirtelen és megtekintettnek mutatja az előző részeket......
-
<Adamsky>
nagyúr
"Fenomenális lenne, ha túlmelegedne ..." - láttunk már karón varjút. Tényleg nem ártana check-olni.
" ... ugye mindig kikapcsol magától a kis kütyü ... "
A fejlesztői - vagy developer options - alatt van valami olyasmi, hogy sose kapcsoljon ki a box. Az sokaknak segített (nekem nem volt rá szükségem).
Egyébként pedig hagyd a fenébe a box ki-be kapcsolását. Semmi értelme nincs (nem fogyaszt jelentősen kevesebbet), mert igazából ilyen standby féleségben van.[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
válasz <Adamsky> #8806 üzenetére
Fenomenális lenne, ha túlmelegedne..... Meg ugye mindig kikapcsol magától a kis kütyü vagy legalábbis alvó módba teszi magát, amikor a tv éjjel időzítőre kikapcsol. Aztán múltkor csodálkoztunk a nagy tv-n, hogy miért írja megnézettnek a Jóbarátok több szezonját. Este bekapcsoltuk a hálóban a kis tv-t, amin a BOX van és ott nyomatta a Jóbarátokat megállás nélkül előző este óta, nem kapcsolta le magát.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nálam ... " - ennyi. Vannak "szerencsés" emberek.
Egyébként engem sem érint, mert az elejétől fogva Kodi-t használok mindenre (is).Viszont azok akik nem akarna vele pö**ölni (ld. Peace), azoknak sok esetben csak a szívás marad. Teljesen érhető a frusztráció ... és a gyatra értékelés a Play!-ben.
#8803 Imi1981
Szerintem Peace esetében két probléma adódik össze. Az egyik maga a gyatra app, a másik, hogy szerintem nála is lehet vm. kisebb-nagyobb gond a box-al (hűtés?).#8805 Peace
Gyári visszaállítást próbáltál már? Azt mindenképp megtenném a helyedbe, mielőtt a falhoz vágod. Esetleg - legfőképp akkor ha előjönnének megint a "fagyások", random programból történő kilépések - ellenőrizd a box hőmérsékletét. -
bupemko
senior tag
Nekem HBO Max néha megáll lejátszás közben, pedig LAN kapcsolat van Mi Box S-en. Netflix, Plex, SmartTube Next, Steam Link, Moonlight gond nélkül megy.
Azt vettem észre, hogy ilyenkor segít, ha kilépek az app-ból vagy újraindítom a boxot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k