-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossi
őstag
Most melyik a legújabb global dev. ?
-
havri1
félisten
válasz randras_83 #5876 üzenetére
Nem angol nyelvű a telefon nyelve, így nem fog működni! (Írja is)
[ Szerkesztve ]
havri
-
g_g_g
Topikgazda
Szerintem ki lett beszélve a MIX 3 témakör elég részletesen.
Akit továbbra is érdekel a téma, kérem, hogy vagy privátban vagy a MIX 3 topikjában folytassa.
Köszönöm. -
-
havri1
félisten
válasz CoolBoy323 #5880 üzenetére
Gombok? Gesztusvezérlés? Próbáld ki, sokkal jobb, nem ég be a gomb
havri
-
őstag
-
válasz CoolBoy323 #5880 üzenetére
Nekem nem mindegy mekkora, minél kisebb annál jobb szerintem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Griff55
senior tag
-
natë
nagyúr
Egyelőre maradok Mi 8-on
-
w333
félisten
válasz enginev3.0 #5878 üzenetére
Valamivel kisebb igen
Mix 3 azt olvastam hogy nem Super Amoled hanem csak Amoled
Lehet nem Samu kijelző van benne ? itt látszik is különbség !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
CoolBoy323
nagyúr
Nem mindegy mekkora? Úgyis ott vannak a gombok. Én speciel szeretem a "fizikai" gombokat... Szeretném...
Vagy tényleg fizikait, mint anno a Tmobile pulse kis golyó is volt, trackball vagy minek hívták
De k.szép az a mix 3, a 2s is mondjuk...
Elfogadnák 5"ban -
natë
nagyúr
3 mm
-
-
havri1
félisten
válasz randras_83 #5874 üzenetére
A google appban is engedélyezni kell ezt a funkciót. Google app, jobb alsó 3 rece , settings, voice, Voice match. Nekem működött, csak elég sovány a lehetőség, kilőttem. Bonyolult vele így hívni. Ha több találatot dob be, felsorolja, választani kell, és csak utána tárcsáz. Végül is logikus, de nekem bonyolultabb, mint oldani, és 3 bökéssel tárcsázni. Amúgy nekem nagyon tetszik a technika, folyamatosan bővítik egyrészt a nyelvet is, és a funkciókat is. Ez lesz a jövő.. Remélem
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Igen, azt olvastam, viszont én sokat használom a készüléket autóban tartóban (hívások, zello), amihez fel kell oldani. Viszont nem tudom elképzelni, hogy állandóan csúsztassam, ha tartóban van
Nekem így kényelmes, 2x kopp, és nyitva. Bár hello/hey/ok google-vel megoldható lenne talán az is.
Nem vetettem még el a dolgot, van már pár jelentkező a Mi8-ra, de megszerettem. Na még alszok rá[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Én már nem hiszek a mesékben
Ha nem lenne a mix 3 ilyen hülye megoldással szetcsusztathato, szó nélkül cserélnék, tetszik a nagy kijelző. Nekem így jó ahogy van a feloldása.
Sajnálom mi8 alján a vastag kávát, megkockaztatom a notch - t lehetett volna még optimalizálni.havri
-
kuksa90
őstag
válasz enginev3.0 #5867 üzenetére
Köszi, a törlésre felkészültem.
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
-
natë
nagyúr
válasz enginev3.0 #5862 üzenetére
Iszonyú minőségi. Keskenyebb és hosszabb, mint a Mi 8. 4K-t 60 fps-sel tud
[ Szerkesztve ]
-
kuksa90
őstag
válasz enginev3.0 #5859 üzenetére
Köszönöm, megleltem!
Már csak az a kérdés, hogy ezt feltehetem frissítésként, zárt bl-el, twrp nélkül?szerk: havri1: Neked is köszönöm, rájöttem, hogy át kell menni a pro fülre...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kuksa90
őstag
Itt meg egy van mindkettőre... Pontosabban kettő, de én a fejlesztóit tudnám (szeretném) feltenni.
szerk: az (#5855)ban elsőként linkelt oldalon a pro- ra még fejlesztői ROM sincsen, csak a stabil.
[ Szerkesztve ]
-
-
havri1
félisten
válasz kuksa90 #5854 üzenetére
A Pro nem Explorer néven fut kint?
Mert arra külön rom van.
Pro-ra külön van rom, nem hinném hogy UA. EU-n legalábbis van külön Pro.[ Szerkesztve ]
havri
-
kuksa90
őstag
válasz enginev3.0 #5849 üzenetére
Ez elvileg a nyolcas droidhoz való fejlesztői - az összefoglalóban talált linkről való. De az zavar, hogy a MI8 és a pro-ra is ugyanaz a ROM...
szerk: huliganboy: Mégis csak egy ROM van a kétfajta készülékhez...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kuksa90
őstag
Sziasztok!
MI 8 Pro tulajokat kérdezném, hogy nálam 8.1.0 az Android, és 10.0.1.0 A MIUI - és esze ágában sincs frissülni egyiknek sem - jó ez így? 8/128Gb a teló.
A másik kérdésem, hogy Global stabil van rajta. Ha jól olvastam, zárt bl-el feltehetem rá a "miui_MI8Global_8.12.20_c7a9af8587_9.0" ROM-ot. Jól értelmezem, vagy ez így nem kivitelezhető?
ROM szempontból nincs különbség a MI8 és a pro között?»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
rjg
őstag
-
pumpa007
tag
Nálam a Global Developer rom van fent. És folyamatosan bezárja egy idő után a háttérben az alkalmazásokat. Többen is panaszkodnak rá a hivatalos fórumon is. Tökmindegy hogy lockolom és kikapcsolom a MIUI korlátozást az appra vagy sem. Semmi sem segít...
Másnál is van ez a probléma? EU romon is bezárja az alkalmazásokat?Találtam róla egy bug reportot. Jó lenne ha minél többen nyomnának a confirm-ra..
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kispósi
aktív tag
Sziasztok!
A Nexus 5x-em az utolsókat rúgja már (BLOD) és már egy ideje kinéztem a mi8-at mint utódot, így egy ideje olvasgatom a topikot. A közeljövőben elég sokat leszek Németországban (Nürnberg). Ismertek estleg német boltot amit ajánlanátok egy mi8 beszerzésre? (Tudom google a barátom de, mivel nulla ismeretem van kinti boltokkal így nem lennék előrébb vele)
Köszi előre is!
-
juve600
nagyúr
válasz oOKitsuneOo #5840 üzenetére
köszi
de ha telepítés előtt full törlést csinálok akkor gondolom nem kell -
juve600
nagyúr
Flash Instructions
1. Download ROM zip.
2. Flash latest MIUI or Xiaomi.eu beta.
3. Advance wipe: System, Data, Cache.
4. Flash Dmverity and reboot into TWRP (Only if you're coming from MIUI stock. Skip that if you're coming from another custom ROM)
5. Flash Pixel Experience.
6. Flash Dmverity again (Only if you're coming from MIUI)
7. Reboot & enjoy.ezt írja xda a pixelexperience telepítéshez,
mi az a Dmverity ? meg először eu-s romot fel kell tenni ??? -
aerol
tag
válasz pazso70 #5829 üzenetére
pazso70: köszi, meg fogom nézni és így +1 ok a root mellett
Eddig pár app-ot néztem meg, NFC reader-rel sikerült beolvasni a kártyát, ezzel meg elvileg küldi a jelet, de nekem nem müködött
NFC tools is elég biztató, de majd mindjárt kiderül, h mennyire... de ahogy nézem ebben is kell, lehet vásárolni
Amúgy pont, h megkérdeztem az it-s emberünket és azonnal rápörgött a témára pár óra múlva már ott tartott, h xda-n olvasott egy felhasználóról, aki fogta legyalulta az egész telót és feltett ubuntut és minden pöpec, tud rá csatlakoztatni mindent...
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
pazso70
csendes tag
Van egy kártya emulátor (card emulator) app.
Kb. másfél éve használtam. Root kell hozzá. Anno még egy kártyához ingyenes volt.
Most fel akartam tenni mi8-ra, már alapból fizetősnek írta.
Nem tudom, csak azért mert már egy telóra telepítettem vagy mindenképp csak pénzért adják.A lényeg: lemásoltam a céges belépőt és tudta is emulálni. Simán jó volt a beléptető kapuknál.
Ugyanezt az autós belépőkártyával nem tudta. Le sem tudtam másolni, mert nem ismerte fel.Ki akartam próbálni bankkártyával is. Lemásolni le tudta, de emulálásnál már írta , hogy vegyem meg a pro verziót ha több kártyát akarok...
Mi8-ra úgy raktam fel, hogy kimásoltam a régi telóból. Már csak bankkártyának használtam volna.
A másolás és emulálás ismét ment. Ahol próbáltam volna fizetni azt írta a terminál: nem elfogadott formátum.
Azután néztem, hogy van még egy beállítás alapértelmezett pénztárcának menüpont, amit ismét csak pénzért használhatnék. Lehet azután működne. Nem egy nagy összeg: 1090Ft.Nekem ennyi tapasztalatom volt vele. Van rá remény , hogy működhet.
-
V.Dave
senior tag
Vettem egy Bluetooth fülhallgatót aptx támogatással. Poweramp alatt aktivaltam a nagy felbontású audió kimenetet. (Direct HD) Így viszont a fogyasztás jelentősen megugrott a telefonon. Kb percenként vesz le egy %ot. Ez normális? Találkozott már valaki ilyennel?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
aerol
tag
Sziasztok,
NFC-vel kapcsolatban van kérdésem. Azt meg lehet oldani valahogy, hogy a cégnél, amikor reggel, este be- és kijelentkezek, akkor csak a telót tartsam oda a "dobozkához", ami fogja a jelet? Beolvasni sikerült a beléptetőmet, de a doboznál nem működik.
Van vkinek vmilyen ötlete, tapasztalata ezzel kapcsolatban?
eu dev 12.27. és nincs root jogom (még)
Előre is köszi a segítséget!
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
V.Dave
senior tag
Én azt várom xiamiauiéknál mikor lesz végre egy csúcs modell 15cm alatt.
Xiaomi mi 8 6/128
-
kengyel
nagyúr
Persze megèrtelek, akkor majd írsz pár sort róla, privátban. Amúgy, nekem is tetszik az a telefon, de most nem váltok. Várok a nyár vègèig, meglátjuk mivel jönnek mèg elő. Ezt erre a gyártóra èrtem, mert ennyi pènzèrt ilyen telefont, nem lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
zsoltiz
aktív tag
"Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó (lomha és téveszt)"
Az attól függ, ha nem optikai lesz hanem ultrahangos, akkor még jó is lehet.
"41 Mpixeles mókusvakító kamera"
Ez sem biztos hogy rossz, attól függ szoftveresen mit hoznak ki belőle. És a natív 48mpx sem rossz nappal. (mate 20 pro sem rossz szerintem)
Én még várom, hogy legyen ultra nagy látószög is, illetve jó lenne ha a tele kamera modul minősége és fenyereje olyan lenne, mint az elsődleges (mi8-ból kiindulva).
-
psajti
aktív tag
Csatlakozom! jó "kis" telefon lett ez. Bár az elején minden telefonomnál ezt mondom, aztán csak újra elkezd vonzani az újdonság varázsa és elkezdek nem bírni magammal. De jelen állás szerint annyit azért ki merek jelenteni, hogy a droidos vonal az tutira marad! Manuális kamera, gcam, mókolhatóság, szabadság stb... ez most mind felüdülés nekem.
-
HUNited
őstag
válasz mjani1172 #5740 üzenetére
Igen, a kicsi cégeket jobban szívatják (nincs pénzük megfelelő szinten megkenni az illetékeseket), viszont ne feledd el, hogy a KKV-nak minősülő (tehát amúgy nem is kicsi, sok-sok milliárdos forgalomig) cégeket első alkalommal csak kirívó jogsértés esetén büntethetik meg (és a jótállási ügyek nem tartoznak ide).
Ha meg egy cég folyamatosan visszaél az ügyfelek bizalmával, akkor meg is érdemli hogy kőkemény büntetést kapjon.
Mi pl. 26. éve vagyunk jelen a piacunkon, és soha nem kaptunk fogyasztóvédelmi bírságot. Pedig hidd el, vannak ügyfelek, akiknek semmi sem elég, és ha nem kapnak meg mindent amit akarnak, akkor megy a békéltetőtől kezdve a fogyasztóvédelemig. Eddig mindig nekünk adtak igazat, főleg mert én amúgy nagyon fontosnak tartom hogy korrektek legyünk. Win-Win, ez az alapja. És értsd jól, ha az ügyfél nyerészkedni akar, akkor azt én sem szeretem, és nem is hagyom! A Win-Win alapján minden érintett fél számára legyen jó, ne csak a kereskedőnek, és ne csak a vásárlónak.
-
Smiro
senior tag
Aki sokat használja autó tartóban, javaslom ezt a tokot. Előre vettem üvegfóliát.
Emellett vettem bőr tokot is öltönyös alkalomhoz, de a fém keretes - bár kissé megnöveli a méretet - nagyon szuper.
-
HUNited
őstag
Igen, a Waze-al valóban az (más tészta hogy én nem szeretem). De ezt írtam is, hogy csak MIUI és csak GMaps alatt jelentkezik a hiba.
Szerencsére nem sokat navigálok, így különösebben nem zavar. Ha sokat naviznék, tuti feltennék valami más szoftvert (egy példa a sok közül a Waze)