- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Xiaomi Mi 8 6.21 inch 4G Phablet Global Version - BLACK 6+128GB
Kupon: GBMP8YT
Ahh, elfogyott a kupon már.
Mind a 3 szín ennyi! Lenne, ha jó lenne a kupon[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
105e GB-n a 6/128.
havri
-
válasz FrankMonzano #5780 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond
Pont tegnap használtam ilyenreA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
FJC
aktív tag
https://index.hu/tech/helpdeszka/2019/01/08/nem_tervez_a_waze_autopalyara_utat_mit_csinaljak/
Leírás a hibáról (nem hiba).
[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Kleroo
veterán
mi mix3 egyébként miben tud többet (elvileg, papíron) mint az mi8?
Én úgy látom kínosan hasonló a hardver, csak más a design.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Danex
addikt
újabban be kell állítani milyen pályamatricád van és az alapján navigál
-
ShadowLac
addikt
A rendszer frissítés menüben a legújabb verzió ujratelepítése, mi célt szolgál?
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
FrankMonzano
őstag
Nem tudjátok, hogy az mi 8-on a Waze miért nem akar fizetős utakra navigálni ráadás úgy, hogy a fizetős utak kerülése sincs bepipálva. Ha rámegyek egy olyan szakaszra, nem is jelzi kék csíkkal az az útvonalat, csak folyamat tervez újra.
-
havri1
félisten
válasz kengyel #5771 üzenetére
Ennek pont ez a lényege.
Ha elhagyod, ellopják, és tolnak rajta egy tiszta telepítést (nyitott BL-el, fastboot), vagy egy all data wipeot, akkor nem tudják használni, ha nem tudják a jelszót.
Sajnos találkoztam már olyannal, aki egy Note pro-t bukott be így. Én adtam el neki, készülékkeresés kilőve természetesen. Belakta, az elején ész nélkül létrehozott egy Mi accot, jelszóval, amit persze nem írt fel, elfelejtette. Pár nap után cserélt romot, és azóta a polcon pihen a készülék. Kis túlzással, mert marha nagy mákja volt, egyik régebbi MIUI (talán 6?!) még nem tartalmazta a készülékkeresést, és azt tettem neki fel. Így azzal tudta használni.
Ameddig megvan a fiókjelszó, nincs gond.[ Szerkesztve ]
havri
-
w333
félisten
válasz vamosip #5766 üzenetére
Nekem van mind a kettő ... a Mi 8 sokkal jobb mindenben, szebb kijelző, kamera sokkal jobb, akku minimálisan gyengébb csak, maga a rendszer sokkal gyorsabb és pörgősebb, nagyon nem egy ligában játszik a két telefon mert a Mi 8 egy csúcstelefon, míg az RN5 Pro inkább közép felső kategória
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
NemMo
őstag
válasz vamosip #5766 üzenetére
Én is note 5-ről váltottam. A fotós része nekem soha nem számított, de valamivel jobb képeket csinál. Az üzemidő meglepő módon alig rosszabb. Méretre kicsit kisebb a mi 8, de nagyobb a képernyője és könnyebb is (ha minden igaz). Egy jó Bluetooth fülessel (én 17k vettem az enyémet) meglepően jól szól, legalábbis én sokkal rosszabbra számítottam az alapján, ahogy mindenki fikázza a bt zene hallgatást. Típus hibáról én nem tudok. Én nagyon nem bántam meg a váltást. Napszemüvegben állítva lehet látni és azt hiszem fektetve is.
[ Szerkesztve ]
-
vamosip
tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne cserélni MI8-ra Redmi Note 5-ről, amivel elégedett vagyok. Ár most nem számít...
Mivel lennék előbbre? Mit veszítenék?
Ami fontos számomra, az a fotók minősége/készítésének sebessége, zene (tudom nincs jack), üzemidőben mennyire lenne visszalépés? Illetve vannak-e típushibák? Itt nincs olyan probléma, mint N5-nél, hogy polarizált szemüvegben nem látszik a kijelző?
-
Karavik
veterán
Pénteken jön (vissza) hide notch feature
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
havri1
félisten
Nem tudja valaki, hogy alul a virtuális gombok mozognak, vagy beégésgyanús?
Illetve fent az óra, akksi stb?
Bár nagyon nem parázok, Samsung 2 év alatt nem nagyon égett be ezekkel.[ Szerkesztve ]
havri
-
Karavik
veterán
Elég regelni és mi fiókot hozzákötni telóhoz Developer options > Mi unlock status: Add account and device lehetőségnél.
MiCloud sync használta ettől még nem kötelező, csak opcionális...én pl. nem használom.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
juve600
nagyúr
360 óra múlva mehet a BL nyitás
-
FJC
aktív tag
válasz Karavik #5731 üzenetére
Szia!
Ha már MI fiók....
Elég reggelni és a telefont hozzá kapcsolni, vagy kell, hogy folyamatosan be legyen lépve a telefon a MI fiókba?Más:
GPS Sygic, nálam semmi hiba.
Ködbe, esőben, épületen belül mindig jó a GPS!"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
mjani1172
addikt
válasz HUNited #5730 üzenetére
Nagyon sok dologban igazad van.
"- Magyarországon a fogyasztóvédelem mint olyan, nem létezik. Hiába sírunk nekik, max megbüntetik őket, de attól a mi problémánk még nem oldódik meg, csak állam bácsi lesz gazdagabb. Egyéb iránt meg büntetni sem nagyon szoktak. Ki van herélve az egész rendszer. Főleg ha nem magyar a cég (E-mag, Mall, Alza EUStock, stb. ezek egyike sem magyar cég)"
A magyar cégeket viszont nagy keményen büntetik, csak nem a nagyokat, hanem a kicsiket.Minden piti és lényegtelen sz.rért. De ezzel is csak azt érik el, hogy aki tudja, az átteszi a céget máshová, hogy ne legyen a munkája ellehetetlenítve.
-
ShadowLac
addikt
Tom Tom ot használok . jó.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
bubu256
tag
válasz Atteszka007 #5725 üzenetére
Sajnos ez ismert probléma a Google Maps-nál. Remélem hamarosan javítják. Waze-val több ezer km után is tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
Ha nagyon tudni akarja valaki a garit kérjen emailba (mert az megmarad)állásfoglalást onnan ahonnan vette vagy hivatalos szerviztől vagyis ahova a gari szól.
Én pl leírtam mit szeretnék a telóval csinálni,konkrétan mindent. nyitás, milyen szoftver ,később zárva vagy nyitva...
Az enyém TMX garis Ingrammicro forgalmazásu..Azt a választ kaptam amit a gyártó elérhetővé tesz a fogyasztó felé az használható.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
natë
nagyúr
Nem kell beszarni : ha zárt a bl és féltek attól, hogy mit mondanak a HIVATALOS beta romra, akkor recoveryből visszadobjátok a stabilt szerviz előtt. Ha már nem tudjátok visszadobni, mert gyakorlatilag be sem tölti a romot a teló (hardbrick), akkor tökmindegy mi van rajta. Ha nyitott a bl, lehet zárni bármennyiszer, bármikor. Ha nyitottan hardbrickes, akkor meg szintén tök 8.
-
Karavik
veterán
Mi fiók megléte fontos és az is, hogy a teló össze legyen kapcsolva Mi fiókkal. Ezt teló kézhezvételt követően első lépésben célszerű megtenni attól függetlenül, hogy valaki akar-e bootloadert nyitni vagy sem. Ez egyfajta user biztosíték ROM/szoftveres probléma esetén, máskülönben nem lesz menekülési útvonal, amikor épp szükség lenne rá, amikor baj van (pl bootloop, system UI force closing....stb). Ugyanis teló-Mi fiók kapcsolat nélkül nem lehet se BL-t nyitni, se MiFlash-t használni, se Mi recovery-t...bezárult a kör, ilyenkor jöhet Mi authorized account, vagy szerviz...
-
HUNited
őstag
Nagyon ráizgultatok megint erre a garancia (hivatalos nevén jótállás) témára, szóval pár gondolat:
- tök mindegy milyen romod van és nyitott e a BL, jótállási idő alatt (és a szavatosság első 6 hónapjában) a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hiba rendellenes használatból fakad. Nem foghatja rá a nyitott BL-re és az alternatív szoftverre, csak ha bizonyítani tudja.
- Magyarországon a fogyasztóvédelem mint olyan, nem létezik. Hiába sírunk nekik, max megbüntetik őket, de attól a mi problémánk még nem oldódik meg, csak állam bácsi lesz gazdagabb. Egyéb iránt meg büntetni sem nagyon szoktak. Ki van herélve az egész rendszer. Főleg ha nem magyar a cég (E-mag, Mall, Alza EUStock, stb. ezek egyike sem magyar cég)
- Békéltető testület egy vicc, egyik fél számára sem kötelező érvényű a döntésük. Ugyan ez vonatkozik az ODR-re is (békéltető testület online és eu verziója)
- Ha bármilyen igényt érvényesíteni akarsz, azt polgári peres eljárásban tudod megtenni, ami sok sok tízezer Forint (esetleg 100 felett), és több hónap, néha akár évek is lehetnek. Rengeteg idő és energia, és pernyertesség esetén sem fogják megtéríteni az idődet és az idegeskedést.Úgyhogy leegyszerűsítve:
- jogod van (kifizetni a pénzt és befogni a szád)
- úgyis a kereskedő hozzáállásától függ (mert ha azt mondja hogy nem, akkor mit csinálsz?)
- ha meg keménykedsz, megy az időd, energiád, mindenképpen buksz vele, max csak az vigasztalhat, hogy esetleg egy fél napnyi árrését ki kell fizetnie a boltnak bírságra.Ennyi barátaim.
-
havri1
félisten
Ilyenkor érdemes feltenni/elindítani a GPS Test appot, ez megmondja, hogy nettó milyen a vétel, hány műholdat lát. Ha sok a zöld/jó a pontosság m-ben, akkor semmi baj a vétellel, szoftveres hiba.
havri
-
szmyky
aktív tag
Előfurdalhat az is, hogy a környezeti tényezők miatt nem tud pontos lenni a GPS ... pl. felhő, köd.
Nálad tiszta volt a idő, amikor ez történt?
[ Szerkesztve ]
-
Atteszka007
tag
Nagyon elkeserítő, hogy úgy hirdetik ezt a telefont, hogy ennek van a legjobb GPS-e, közben meg a Google térképen menetközbe állandóan áttesz a közeli sávokba és még újra is tervezget.(Glob.Stab)
-
FJC
aktív tag
válasz juve600 #5717 üzenetére
Most tényleg őszintén, mit vársz a Dev ROM - tól, hogy ennyire sürgős?
Minimális a különbség és ott is előfordul hiba.
Miért, nem lehet kivárni a BL nyitás időt minimum, Glob. -on?
A ROM cserétől, nem lesz egy másik sokkal komolyabb telefonod...
Ha, ne adj Isten gari problémába futsz és kötözködnek akkor mi van?"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
-
FJC
aktív tag
válasz juve600 #5706 üzenetére
Semmi közöm hozzá...
De, miért, nem vársz vele a gyárin legalább pár napot, hogy kiderüljön van e valamilyen garanciális baja?
Ha kiderül, hogy hiba van, hogy akarod gariztatni, nyitás nélkül, ROM váltás után?"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
juve600
nagyúr
válasz enginev3.0 #5707 üzenetére
-
-
juve600
nagyúr
üdv
megjött a telómstabil vagy dev 10-et tegyem fel amíg nem tudom nyitni a BL-t ?
-
FJC
aktív tag
A kolléga alap kezdést kérdezett.
Próbálja ki először a gyári állapotot, ismerkedjen.
Nem értem, hogy minek vesz néhány ember ilyen készüléket, mikor ki sem próbálja milyen a gyári állapot.
Minden témának, ROM -nak lehetnek hibái (előnyei) de először szerintem ismerje meg mindenki az alap MIUI -t. Utána, ha már ismeri, mehet a móka..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
Nem fontos a MI fiók, csak ha mókolni akarod.
Google fiókot csinálj és kész.
Nincs szükség semmi féle ROM-olásra, egyenlőre. Használd, ismerd meg, utána lehet alakítgatni ahogy szeretnéd!
Az itt a fórumon írtak nagyrészt "hard core" felhasználóknak szól.
A gyári állapotban is tökéletes (....) a telefon!
Nem is értem azokat az embereket akik még meg sem vették a telefont és már a ROM cseréről kérdezősködnek."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Formula-1
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB - használt, szép állapot, makulátlan kijelző
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!