- Felkészült a legfrissebb játékduóra az új Arc meghajtó
- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Drivertémához hozzárakva a jelenlegi Win-felhasználás mellett eléggé érdekes lenne, ha nem "beszállítanák" az egyes cégek a drivereket, hanem az MS-nek kéne elvégeznie a komplett munkát. Sokszorosára nőne az átfutási idő.
Arról nem is beszélve, hogy ugye az adott hardverfejlesztőhöz befutnak a bugjelentések, akik ezek eredményeképpen csinálnak új drivert, esetleg a régihez hotfixet. Elég mókás lenne, ha az MS-nek kéne kiértékelnie az ATi driverek X játék alatt produkált hibáit, aztán hotfixet kiadni... és ez ugye csak csepp a tengerben.
Ez a fajta "munkamegosztás" szerintem teljesen rendben van - mondom ezt úgy, hogy még ebben az esetben is szokott probléma lenni a driverek lassú fejlesztésével (ilyenkor mindig a gépemben lévő Xonar hangkártya jut eszembe, ami 1 éve még mindig beta-állapotú drivereket használ [meg is látszik], és a 4 kint lévő közül kizárólag az egyikkel üzemel az én rendszeremen normálisan...).
Hát üdvözletem a remek nyelvújítók felé... egyébként eredetileg azt hittem, hogy a srác aláírásában szereplő csillaghal a tengeri sünre utal, mert arra már hallottam ezt a kifejezést, és annak sincsen agya. Aztán a te beszólásodra rájöttem, hogy csak simán le lett tükörfordítva a starfish
-
zoltanz
nagyúr
-
moonman
titán
nem tudom, szerintem nem a Windows-nak (Microsoft-nak) kell támogatnia egy eszközt, hanem fordítva, az eszköznek kell tudnia együttműködnie a Windows-zal. az a felhasználó, aki a Windows-t kezdi szidni, ha nem megy a szarja, finoman szólva is nincs tisztában a dolgokkal.
kétlem, hogy a Microsoft elkergetne bárkit, ha odamegy hozzájuk, hogy tessék itt a driverünk, kérünk rá WHQL-t meg építsétek be, mert annyira elterjedtek vagyunk.
-
törölt tag
Azt nem vonom kétségbe, hogy elboldogulnak rajta, viszont egyszerű dolguk volt amiatt, hogy megspóroltad számukra a váltással járó "nyűgöket". Ráadásul gondolom supportot is kapnak, ha arról van szó.
bambano:
Igaz, kiragadtam azt a mondatot, mentségemre szóljon, hogy ki akartam írni magamból a fenti hozzászólást.
Úgy látom, nem csak rám érvényesek ezek, hanem - megkockáztatom - ilyen az általános hozzááállás.
A félremagyarázásra nem tudok különösebben mit mondani. Valami egyetemes pszichológiai dolog lehet, mert ez a feature Windows esetén ugyanígy megvan.
Egyébként elhiszem, hogy már elegetek van belőle. -
oO7
őstag
nem montam hogy MIND !!! csak hogy sokan vannak akik valódi tudás nélkül raknak ki így-úgy módosított programokat meg egyszerűnek tűnő kis pár 10 - pár 100 KB -s alkalmazásokat célfeladatra amik tele vannak bugokkal. Márpedig sok linuxos azért használ linuxot merthogy jajde jó hogy beleírhat a programba. Legalábbis ez egy elég gyakori érv szokott lenni.
-
Sanyix
őstag
Mindenhez van ma már 64bites driver. Én lassan 3/4 éve 64biten vagyok, és semmi hátrányom nincs belőle, mindenhez van driver.
plugineknél meg általában csak annyi kell a 64bithez, hogy fordításkor azt választják...
és emellett még mindig lehet 64bites os-en 32bites programot hasnálni, amin mennek a 32bites pluginek. Alapnak kellene már venni 64bitet, és jönnének rá a programok. -
moonman
titán
ezek a hivatalos blogból való számok, a havi 1600 gondolom specifikus hardverre vonatkozik. nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy a hp notebookomat lényegében kézi drivertelepítés nélkül üzembe tudom helyezni, nagy részét telepítéskor felismeri, a többit pedig az első windows update frissítéskor rántja le. a dell monitortól kezdve a dell monitor usb-jére kötött logitech quickcam-en keresztül a beépített tpm chipig minden működik. szerintem ez tök kényelmes.
-
oO7
őstag
ajj ne alázz már
Nem használok linuxot csak azt mondom amit olvasok - látok - hallok - tudok róla (plusz minimális tapasztalat).
Office még csak win tartozék se lessz merthogy ugye külön álló termék.
Az okosságokra meg nem a win alap felszereltségét (paint, notepad, stb) hanem a mi kényelmünket szolgáló szolgáltatások - háttérprogramok stb stb stb összességét értem.
És még mielőtt agyonlőnél én nem fikázom a linuxot csak a legelső hozzászólásomban felvetett érveimet próbálom védeni, ami ugye abbol indult ki, hogy mennyire számít a rendszer mérete. -
moonman
titán
-
Vladi
nagyúr
"ha ki lehetne gyomlalni a "felesleges" reszeket."
Ezt már én is felvetettem. Nem először. Plusz milyen jó lenne 3rd party programokra valami könnyű elérhetőség. (Direkt kerülök egy bizonyos kifejezést.)
Mondjuk win7 már tud olyat, hogy a netről összeszedi a drivereket. Logoutos írás szerint. Meg lehetne ezt csinálni a többi elemmel is. Mondjuk lenne egy core telepítő, az elfutkorászik egy p3-on. Aztán ha kell valakinek plusz, akkor rakja hozzá. Vagy használja a full telepítőt.
jóvan tudom: Hülye vagy Vladi, senkinek nem kellene egy ilyen, meg különben is minek álmodozol.
-
moonman
titán
"szambelileg hasonlo mennyisegu eszkozt tamogatnak, mint a Windowsos driverek."
ez ugye vicc? a Vista gold telepítőlemez 19.500 eszközhöz tartalmaz drivert, ezek jó része "unidriver" tehát több hasonló eszközhöz is jó, az SP1-gyel még hozzájött egy rakat, ráadásul ott a Windows Update (tudom, ez nem a telepítő része), ami a Vista megjelenésekor további 11.700 drivert tartalmazott, azóta havi átlag 1600 új kerül fel.
-
oO7
őstag
hát a szóban forgó ubuntu telepítőjénél. Ami azért nem egy windows-al hanem inkább egy vlite -os windowsal mérhető össze mert a linuxot is mire belakod hipp-hopp jóval nagyobb helyet fog foglalni mint az a 2.5 giga. Míg windosban bennevan mindenféle okosság és a "belakással" már nem annyira fogod a rendszer méretét növelni.
(itt most úgy értem a rendszert hogy az oprendszer + a programok) -
moonman
titán
jó, akkor vegyük a "Lol A Vistaban mi van a passzianszon kivul? Ja, Notepad. Ennyi.Lol" hozzászólást.
rendben, ha nincs dependency hell, akkor nincs dll hell sem, ugyanis mindkettő a visszafelé kompatibilitást és a telepítés egyszerűsítését célozza, csak a módszer más egy kicsit. míg Linuxnál on the fly települ minden szükséges, a Windows eleve beépítve tartalmazza ezeket. csak azt nem értem, ez kinek és miért fáj.
-
orbano
félisten
-
moonman
titán
most ezzel megint azt hiszed, hogy nagyon nagyot mondtál, de a Windows működési filozófiája még mindig gyökeresen más, mint a Linuxé. nem mintha Linuxnál nem találkoztam volna olyannal, hogy ha ezt meg ezt a csomagot fel akarod tenni, akkor előtte telepítsd ezt, ja ehhez meg előbb az kell, ahhoz meg amaz... hajtépés. Windowsnál ez nincs. 1:1
-
Morden24
nagyúr
Akkor mi az értelme az összehasonlításnak, ha így gondolod? Egyébként tőlem aztán ebben ki is egyezhetnénk, csak nem értek egyet. A Vistával elég sokminden települ, ami nem szigorúan az OS része. Megint jöhetne a felsorolás, erre megint beírja valaki, hogy az neki nem kell, és ezt játszhatjuk még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- MSI Thin GF63 Gamer Laptop 1+év garancia (RTX 3050, 144Hz, 16GB RAM)!
- MSI GF75 Thin 17'' Gamer Laptop i7-tel, 144Hz kijelzővel, 16GB RAM-mal!
- Asus ROG Strix G16
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest