- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- SSD kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HP notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megszokás alatt azt értem, hogy már gondolkodás nélkül tudod, melyik funkciót hol éred el, mi a rendszer logikája, megvannak a kialakult automatizmusok, bevált programok, stb... Egy hétvége ezeket nem alakítja át (nálam még az Xp -> Vista váltás is tovább tartott, pedig az aztán...), inkább egy-két hét lehet, mire kezd átszokni az ember - vagy öregszem?
Office 2007 dettó.
-
törölt tag
Egyrészt a félelem, másrészt a megszokás miatt, harmadrészt pedig elégedett is vagyok a Vistával (de tényleg
), így nincs ami motiválná a váltást.
A kíváncsiság mondjuk megvan, de mivel egyik cimborám éppen mostanában fog az egyik gépére Linuxot telepíteni, majd jól megvizsgálom közelről is, aztán kikérdezem, mit hogyan, merre és miért.
Azért így keresgélve az Ubuntu pl. máris elkezdett szimpatikussá válni. -
törölt tag
-
törölt tag
Azt nem vonom kétségbe, hogy elboldogulnak rajta, viszont egyszerű dolguk volt amiatt, hogy megspóroltad számukra a váltással járó "nyűgöket". Ráadásul gondolom supportot is kapnak, ha arról van szó.
bambano:
Igaz, kiragadtam azt a mondatot, mentségemre szóljon, hogy ki akartam írni magamból a fenti hozzászólást.
Úgy látom, nem csak rám érvényesek ezek, hanem - megkockáztatom - ilyen az általános hozzááállás.
A félremagyarázásra nem tudok különösebben mit mondani. Valami egyetemes pszichológiai dolog lehet, mert ez a feature Windows esetén ugyanígy megvan.
Egyébként elhiszem, hogy már elegetek van belőle. -
törölt tag
"Tehát megkérdezem kedves windows fanoktól: ti féltek a linuxtól?"
Bár nem vagyok fan, csak Windows használó, de részemről igen, ez egy tényező.
Egy olyan, teljesen új rendszer lenne, amelyet meg kell ismerni, hozzászokni, utánajárni, hogy mi hogyan működik benne, hogy a CAD szoftverektől a játékokig minden fut-e rajta. Ez pedig sok energiát és időt elvenne - s ezekből van a legkevesebb.A másik oldalon pedig ott a megszokott Windows környezet, amely a mindennapok során már bizonyított. Persze, nyilván megvannak a maga hibái, de ezeket jócskán felnagyítják a felhasználói inkompetenciák és a máig élő sztereotípiák. (Utóbbira épp a hétvégén láttam remek példát.
)
Olvasgattam mostanában az ehhez hasonló Windows vs. Linux háborúvá fajult topicokat, ahol általánban a szakmai dolgok felé terelődik a téma. Érdekes dolgok ezek, csak sokszor az sikad el, hogy felhasználói minőségben ezek senkit sem érdekelnek. A felhasználó észrevétlen működést vár el, ill. azonnali rendelkezésre állást.
A Windows rendszerek mindezt az emberek döntő többége számára képesek olyan minőségben biztosítani, hogy ne vállalják be a Linuxra váltást.Az árat direkt nem hoztam fel, mert akkor előkerül az illegális használat kérdésköre, ebbe pedig a magam részéről itt most szeretnék nem belefolyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- X1 Carbon 10th 14" 4K UHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest