Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz oO7 #211 üzenetére

Megszokás alatt azt értem, hogy már gondolkodás nélkül tudod, melyik funkciót hol éred el, mi a rendszer logikája, megvannak a kialakult automatizmusok, bevált programok, stb... Egy hétvége ezeket nem alakítja át (nálam még az Xp -> Vista váltás is tovább tartott, pedig az aztán...), inkább egy-két hét lehet, mire kezd átszokni az ember - vagy öregszem? :)

Office 2007 dettó. :)

törölt tag

válasz Vladi #200 üzenetére

Egyrészt a félelem, másrészt a megszokás miatt, harmadrészt pedig elégedett is vagyok a Vistával (de tényleg :) ), így nincs ami motiválná a váltást. :B

A kíváncsiság mondjuk megvan, de mivel egyik cimborám éppen mostanában fog az egyik gépére Linuxot telepíteni, majd jól megvizsgálom közelről is, aztán kikérdezem, mit hogyan, merre és miért. :K
    Azért így keresgélve az Ubuntu pl. máris elkezdett szimpatikussá válni. :D

törölt tag

válasz Vladi #164 üzenetére

A CAD csak példa volt, azt inkább (leendő) mérnök ismerőseim használják (AutoCAD), házi feladatok elkészítésére, ill. a legkülönbözőbb gépelemek tervezésére.
    Én speciel 3ds max-ban és SolidWorks-ben modellezek néha egy-egy dolgot, de csak érdeklődésből, hobby szinten. :)

törölt tag

válasz dabadab #150 üzenetére

Azt nem vonom kétségbe, hogy elboldogulnak rajta, viszont egyszerű dolguk volt amiatt, hogy megspóroltad számukra a váltással járó "nyűgöket". Ráadásul gondolom supportot is kapnak, ha arról van szó. :)

bambano:

Igaz, kiragadtam azt a mondatot, mentségemre szóljon, hogy ki akartam írni magamból a fenti hozzászólást. :) Úgy látom, nem csak rám érvényesek ezek, hanem - megkockáztatom - ilyen az általános hozzááállás.

A félremagyarázásra nem tudok különösebben mit mondani. Valami egyetemes pszichológiai dolog lehet, mert ez a feature Windows esetén ugyanígy megvan. :)
    Egyébként elhiszem, hogy már elegetek van belőle. :(

törölt tag

válasz bambano #116 üzenetére

"Tehát megkérdezem kedves windows fanoktól: ti féltek a linuxtól?"

Bár nem vagyok fan, csak Windows használó, de részemről igen, ez egy tényező. :)
    Egy olyan, teljesen új rendszer lenne, amelyet meg kell ismerni, hozzászokni, utánajárni, hogy mi hogyan működik benne, hogy a CAD szoftverektől a játékokig minden fut-e rajta. Ez pedig sok energiát és időt elvenne - s ezekből van a legkevesebb.

A másik oldalon pedig ott a megszokott Windows környezet, amely a mindennapok során már bizonyított. Persze, nyilván megvannak a maga hibái, de ezeket jócskán felnagyítják a felhasználói inkompetenciák és a máig élő sztereotípiák. (Utóbbira épp a hétvégén láttam remek példát. :) )

Olvasgattam mostanában az ehhez hasonló Windows vs. Linux háborúvá fajult topicokat, ahol általánban a szakmai dolgok felé terelődik a téma. Érdekes dolgok ezek, csak sokszor az sikad el, hogy felhasználói minőségben ezek senkit sem érdekelnek. A felhasználó észrevétlen működést vár el, ill. azonnali rendelkezésre állást.
    A Windows rendszerek mindezt az emberek döntő többége számára képesek olyan minőségben biztosítani, hogy ne vállalják be a Linuxra váltást.

Az árat direkt nem hoztam fel, mert akkor előkerül az illegális használat kérdésköre, ebbe pedig a magam részéről itt most szeretnék nem belefolyni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés