- HTPC (házimozi PC) topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Philips LCD és LED TV-k
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz
#72042496 #210 üzenetére
engem ebből az 1. meg a 3. az ami érint... megszokás az sokadlagos. Vista-t is megjelenése óta használom és valszeg így leszek a win7 -el is. Egy hétvége alatt meg lehet szokni az újításokat onnantol meg már csak felfele ível a user experience
Office 2007 is bejön mert szép meg miután hozzászoksz valóban gyorsabban megtalálod a dolgoat mint a régebbi verziókban. -
oO7
őstag
basszus csak annyit montam, hogy ENGEM SZEMÉLY SZERINT nem zavar az hogy 2.5 vagy 10 giga az oprendszer meg hogy azért van a memória hogy ki legyen használva.
Jameg emondtam a véleményem erről az egész opensource dologról.
És most ezért választanom kéne a "nem" és a "mégsem" között ? -
oO7
őstag
ez azért érdemel annyi kiegészítést, hogy bár a játékok szerintem nem számítanak professzionális alkalmazás kategóriába de naggyon nagyon sokan használják őket. Szóval ha levonjuk azokat akik valóban valami csak win-re írott professzionális célalkalmazást használnak és azokat akik a gépüket (nem feltétlenül elsősorban) játékra használják akkor a potenciális linux használók száma jóval kevesebbre csökken.
-
oO7
őstag
nem montam hogy MIND !!! csak hogy sokan vannak akik valódi tudás nélkül raknak ki így-úgy módosított programokat meg egyszerűnek tűnő kis pár 10 - pár 100 KB -s alkalmazásokat célfeladatra amik tele vannak bugokkal. Márpedig sok linuxos azért használ linuxot merthogy jajde jó hogy beleírhat a programba. Legalábbis ez egy elég gyakori érv szokott lenni.
-
oO7
őstag
mondjuk ha jóltudom akkor az NCQ-s vinyók ezen a töredezettségen próbálnak segíteni. Szóval nem mindenki éli meg olyan rettenetes kínszenvedésnek azt, hogy kicsit töredezett a vinyója. De erre most nemtudok konkrétumot mondani, hogy az új vinyók fel vannak e szerelve ncq támogatással. A chipsetek szerintem igen.
-
oO7
őstag
Ezt mondom énis... már a 64 bit szermpontjábol. Amúgy én mostmeg a rendszert a hardveren értettem. Tehát hogy nem mindenkinek van 64bit -es gépe.
ZÁRÓJELBEN
Amúgy szerintem ezt az Intel cseszte el akkor amikor a már 64bit -et támogató P4 -ek után "okosan" kiadta a 64bit -et NEM támogató Core Duo -kat. És innentől kezdve az emberek bevásároltak, hogy HÚÚÚÚÚ 2 mag... ezzel most 10 évig jó vagyok... és ennyi. Mert, ha jóltudom az AMD az már ott az Athlon64 -ek óta minden prociját 64 bit ready-vé tett. -
oO7
őstag
szerintem ezt amúgy nem tehetnék meg... Gondold el hogy esetleg valahol még nincs net. Ez szerintem egy nagyon hasonló dolog ahoz, mint hogy nem állhatnak át tiszta 64 bitre mert még nincs elegendő embernek 64bit ready rendszere.
De ez csak tipp.. Valszeg így kényelmesebb mindenkinek -
oO7
őstag
Viszont ha már van ilyen, akkor miért kell belezsúfolni a drivereket a telepítőbe?
mert ha gizike bedugja a pedrive -ját és a indows a telepítőlemezt kéri akkor kétségbeesetten kezd majd el sikítozni (már a gizkie
)
de ez egy hülye példaAmúgy nekem win telepítés + update-k után max a nagyon speciális eszközök maradnak driver nélkül... Pl ujjlenyomatolvasó
-
oO7
őstag
ajj ne alázz már
Nem használok linuxot csak azt mondom amit olvasok - látok - hallok - tudok róla (plusz minimális tapasztalat).
Office még csak win tartozék se lessz merthogy ugye külön álló termék.
Az okosságokra meg nem a win alap felszereltségét (paint, notepad, stb) hanem a mi kényelmünket szolgáló szolgáltatások - háttérprogramok stb stb stb összességét értem.
És még mielőtt agyonlőnél én nem fikázom a linuxot csak a legelső hozzászólásomban felvetett érveimet próbálom védeni, ami ugye abbol indult ki, hogy mennyire számít a rendszer mérete. -
oO7
őstag
hát a szóban forgó ubuntu telepítőjénél. Ami azért nem egy windows-al hanem inkább egy vlite -os windowsal mérhető össze mert a linuxot is mire belakod hipp-hopp jóval nagyobb helyet fog foglalni mint az a 2.5 giga. Míg windosban bennevan mindenféle okosság és a "belakással" már nem annyira fogod a rendszer méretét növelni.
(itt most úgy értem a rendszert hogy az oprendszer + a programok) -
oO7
őstag
1. Kicsit később leírtam, hogy szerintem miért nem oszt nem szoroz az a pár giga különbség.
1.2 Azt is tudjuk mellesleg, hogy a win telepítők (meg maguk a rendszerek) azért nagyobbak mert azért jóadag driver van bennük. És azért elég nagy sírás-rívás lenne ha bedugnál egy nyomtatót vagy pendrive-t vagy webkamerát vagy kb akármit és nem ismerné fel a rendszer. Az más kérdés, hogy általában ezekhez az eszközökhöz adnak a gyártók drivert illetve a User Experience -t növelendő mindenféle softvert is adnak a cuccokhoz.
2. Mindenki jön ezzel a települési sebességgel... Namost ezzel egy normális ember pár évente egyszer találkozik amikor felrakja az OS-t a gépére. Persze vannak ilyen hihetetlen módon hozzáértő buherátorok akik 2 havonta újrarakják a rendszert mert teleszórják minden szeméttel utána meg ugye szídják, hogy szar meg assú meg fagy meg WINFOS... de ők nem tartoznak a normális ember kategóriába...
-
oO7
őstag
Az elejére inkább nem is reagálok a hozzászólásodnak csak a végére, mert nekem meg a Vista gyakorlatilag mindig megy... ha kikapcsolom a gépet akkor is csak sleep -elem amúgy meg néha ilyen 15 órákat is megy mert reggel bekapcsolom, netezgetek, játszok vagy akármi, aztán otthagyom mert elmegyek ebédelni meg ide-oda aztán este visszaülök és gépezgetek tovább.. És nem lasul be.
Stabilitás szempontjábol sincsen gáz... szinte még nem is fagyott meg olyan szinten a gépem, hogy az kezelhetetlenné vállt volna vagy ilyesmi.
Aztán, hogy mégiscsak válaszoljak a hozzászóláod elejére is, a mai MINIMUM 160GB -s vinyókkal szerintem teljesen mindegy, hogy a rendszer 2.5GB -s vagy 10GB -s. Ha valakinek egy (megint csak hangsúlyoznám) MINIMUM 160GB -s vinyón AZ a 7GB szabad hely kell, akkor megfontolandó egy nagyobb vinyó beszerzése.
Memória meg azért van, hogy egye és gyors legyen. Lehet hogy relative sokat eszik de én még SOHA nem futottam ki a fizikai memóriából Vista alatt (nekem 2GB van belőle ami ma már szintén viszonylag átlagosnak mondható).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Crypto Trade
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- HTPC (házimozi PC) topik
- Zelda Játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Quadro FX 570 eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest